Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μικρό μηριαίο Οστό

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα,

Στην εξέταση γ'επιπέδου που έκανα την περασμένη εβδομάδα, όλα βρέθηκαν φυσιολογικά, εκτός από το μηριαίο οστό το οποίο υπολείπεται 3 εβδομάδες :cry:. Ο γιατρός δεν ήθελε να με ανησυχήσει και δεν μου είπε τίποτα παράπάνω, παρά μονάχα το συνέδεσε με το ότι στους υπολογισμούς το μικρό μηριαίο οστό του βγάζει χαμηλότερο βάρος για το μωρό. Μου είπε να τοξαναδούμε σε 2,5 εβδομάδες για να είμαστε safe!Ψάχνοντας στο ιντερνετ βλέπω ότι το μικρίο μηριαίο οστό σχετίζεται με το σύνδρομο down :|. Βρήκα μαρτυρία κοπέλας που το παιδάκι της είχε σύνδρομο down και το κατάλαβαν από την υπολειπόμενη ανάπτυξη του μηριαίου οστού (αφού ακολούθησε αμνιοπαρακέντηση) και ενώ η αυχενική και η β' επιπέδου ήταν καλές!Και μας καλές ήταν και οι 2 εξετάσεις!Έχω χάσει τον ύπνο μου!Είμαι στην 33 εβδομάδα και δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με κάτι τέτοιο :cry:. Σκέφτομαι να την κάνω και αλλού χωρίς να το πω στον γιατρό μου. Έχει συμβει σε καμία κοπέλα να διαπιστωθεί καθυστέρηση στην ανάπτυξη του οστού;Και τι σήμαινε αυτό;Κορίτσια αν ξέρει κάποια Pls τα φώτα σας γιατί έχω τρελλαθεί :cry:

yTiOp3.png

nzfhp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλημέρα,

Στην εξέταση γ'επιπέδου που έκανα την περασμένη εβδομάδα, όλα βρέθηκαν φυσιολογικά, εκτός από το μηριαίο οστό το οποίο υπολείπεται 3 εβδομάδες :cry:. Ο γιατρός δεν ήθελε να με ανησυχήσει και δεν μου είπε τίποτα παράπάνω, παρά μονάχα το συνέδεσε με το ότι στους υπολογισμούς το μικρό μηριαίο οστό του βγάζει χαμηλότερο βάρος για το μωρό. Μου είπε να τοξαναδούμε σε 2,5 εβδομάδες για να είμαστε safe!Ψάχνοντας στο ιντερνετ βλέπω ότι το μικρίο μηριαίο οστό σχετίζεται με το σύνδρομο down :|. Βρήκα μαρτυρία κοπέλας που το παιδάκι της είχε σύνδρομο down και το κατάλαβαν από την υπολειπόμενη ανάπτυξη του μηριαίου οστού (αφού ακολούθησε αμνιοπαρακέντηση) και ενώ η αυχενική και η β' επιπέδου ήταν καλές!Και μας καλές ήταν και οι 2 εξετάσεις!Έχω χάσει τον ύπνο μου!Είμαι στην 33 εβδομάδα και δεν μπορώ να πιστέψω ότι μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με κάτι τέτοιο :cry:. Σκέφτομαι να την κάνω και αλλού χωρίς να το πω στον γιατρό μου. Έχει συμβει σε καμία κοπέλα να διαπιστωθεί καθυστέρηση στην ανάπτυξη του οστού;Και τι σήμαινε αυτό;Κορίτσια αν ξέρει κάποια Pls τα φώτα σας γιατί έχω τρελλαθεί :cry:

εμενα απο την β επιπεδου εβγαινε πιο μικρο και ολο κοντο λεγανε θα βγει αλλα μια χαρα ηταν, αν δε νιωθεις καλα κανε μια επανεξεταση, δε νομιζω πως θα ειναι κατι. Δεν πιστευω πως αν ειχε συνδρομο δεν θα το εβλεπαν

ioanna ευχαριστώ για την απάντηση!Το να βγει μικρούλη το μωράκι μου δεν με πειράζει!Αρκεί να είναι υγιές :cry: Έκλεισα ήδη ραντεβού σε έναν άλλον γιατρό, όχι γιατί δεν εμπιστεύομαι αυτον που μου έκανε το doppler αλλά γιατί σε 2,5 εβδομάδες αναμονής εγώ θα έχω λαλήσει :|

yTiOp3.png

nzfhp3.png

Μην ανησυχείς κοπέλα μου.... Κ εμένα με είχαν τρελάνει 3 γιατροί παρακαλώ, είναι μεγάλο το μωρό και κίνδυνος μακροσωμίας και σε συνδυασμό με το πολυάμνιο που είχα, έψαχνα και εγώ στο internet και έβλεπα ότι συνδέονται με χρωμοσωμικές ανωμαλίες.... Στον υπέρηχο που έκανα στο νοσοκομείο πριν γεννήσω μου το βγάζαν το μωρό 3700 την 38η εβδομάδα όπου κ μπήκα για πρόκληση.... 3170 γεννήθηκε ο μπέμπης μου κ Δόξα τον Θεό όλα δείχνουν ότι είναι ένα υγιέστατο μωράκι!!!:-) Μου έμειναν κ τα μεγάλα τα φορμάκια για αργότερα!!!!

Κορίτσια καλημέρα,

Καλησπερα κι απο μενα και με το καλο να υποδεχτειτε το μωρακι σας...Κι εμας γενικα απο το β επιπεδου και μετα μας εβγαινε στα κατωτερα ορια το μηριαιο οστο αλλα οχι εκτος των οριων.Δε σου κρυβω οτι κι εγω ειχα ανησυχησει αλλα η γιατρος με διαβεβαιωσε οτι ολα θα ηταν καλα οπως και εγινε.Μια χαρα το μωρακι μου μονο που ενω τον υπολογιζαμε γυρω στα 3100 γεννηθηκε 2600.Κατα τα αλλα ολα φυσιολογικα.Παρε αν θες και μια δευτερη γνωμη αλλα θεωρω οτι δεν υπαρχει λογος ανησυχιας...

q3pIp3.png

7QYNp3.png

Διαφημίσεις

κι εγω μια απο τα ιδια, δεν με ανησυχησαν ομως μου ελεγαν θα ειναι μικροσωμος κοντουλης και τετοια, μιλουσαν προς το τελος για υπολειπομενη αναπυξη αλλα με παρακολουθουσαν καθε μερα μου εκαναν προκληση και γεννησα

γεννηθηκε υγιεστατος 46εκ και 2400 στην 39η εβδομαδα

ειναι απο τα μικροσωμα παιδακια παντως και τα ποδια του ειναι πιο κοντα αναλογικα με το πανω μερος, κοντοποδης δηλαδη

δεν εκανα αμνιο

Δεν φαντάζεστε πόσο με καθυσηχάζετε!Χθες πήρα τηλ το απόγευμα τον γιατρό που μου έκανε το Doppler για περαιτέρω διευκρινήσεις και γενικως είπε ότι δεν νομίζει ότι θα υπάρχει πρόβλημα και ότι αν σε 2 εβδομάδες που θα τον ξαναδούμε διαπιστώσουμε πάλι το ίδιο εύρημα, μπορούμε ακόμα και τότε να κάνουμε άμνιο!Έτσι απλά!Θα είμαι στην 35η εβδομάδα :shock:.Τι άμνιο να κάνω;;!!!!Anyway, σήμερα έκλεισα στο ΕΜΒΡΥΟ με τον Μαλλίγιαννη, έχω ακούσει καλά λόγια ελπίζω να έρθει το βράδυ και να με βρει λίγο πιο ήρεμη με αυτά που θα ακούσω γιατί η ψυχολογία μου είναι στο ναδιρ :cry:

yTiOp3.png

nzfhp3.png

Δεν φαντάζεστε πόσο με καθυσηχάζετε!Χθες πήρα τηλ το απόγευμα τον γιατρό που μου έκανε το Doppler για περαιτέρω διευκρινήσεις και γενικως είπε ότι δεν νομίζει ότι θα υπάρχει πρόβλημα και ότι αν σε 2 εβδομάδες που θα τον ξαναδούμε διαπιστώσουμε πάλι το ίδιο εύρημα, μπορούμε ακόμα και τότε να κάνουμε άμνιο!Έτσι απλά!Θα είμαι στην 35η εβδομάδα :shock:.Τι άμνιο να κάνω;;!!!!Anyway, σήμερα έκλεισα στο ΕΜΒΡΥΟ με τον Μαλλίγιαννη, έχω ακούσει καλά λόγια ελπίζω να έρθει το βράδυ και να με βρει λίγο πιο ήρεμη με αυτά που θα ακούσω γιατί η ψυχολογία μου είναι στο ναδιρ :cry:[/QUOΚ

Καλημερα kokko:D Kι εγω το β επιπεδου στο Μαλιγιαννη το ειχα κανει,ειναι πολυ καλος επιστημονας.Καλα εκανες και παιρνεις μια αλλη γνωμη να σου φυγει και το αγχος...Ειμαι σιγουρη οτι ολα θα ειναι καλα...Περιμενουμε τα νεα σου.

q3pIp3.png

7QYNp3.png

Οι δικές μας εξετάσεις Α, Β, και Γ επιπέδου έδειχναν μικρό ρινικό οστό, κοντό μηριαίο οστό και εξετάσεις papp-a χάλια. Όπως καταλαβαίνεις πηγαίναμε για σιγουράκι με μωράκι με σύνδρομο down. Με τη βοήθεια το Θεού, γεννήσαμε ένα υπέροχο υγιέστατο κοριτσάκι στο οποίο ο Θεός χάρισε πανέμορφη μυτούλα και πανεμορφα ποδαράκια!!! :)

Στα λέω για να καταλάβεις ότι όλα αυτά είναι απλές μετρήσεις και ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός με ξεχωριστά χαρακτηριστικά... δεν είμαστε μόνο αριθμοί.

Καλώς να δεχτείτε το μωράκι σας!!!

• Thanks 1

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Κορίτσια καλημέρα,

Καλημέρα και από εμένα

Κοκκο μου έχω περάσει ακριβώς την ίδια ανησυχία με εσένα. Ξαφνικά στην 34-35η εβδομάδα διαπιστώσαμε ότι το μηριαίο οστό ήταν αρκετά πίσω (3-4 εβδ) ενώ μέχρι τότε ήταν περίπου 1 εβδ. πίσω. Πήγαμε εκτάκτως για doppler το επόμενο πρωί, είδαμε ότι το παιδί τρεφόταν σχετικά καλά και συνεχίσαμε με παρακολούθηση ανά εβδομάδα έως την 40η εβδ που γεννήθηκε. Περιττό να σου πω τι άγχος είχα για το έαν θα γεννηθεί φυσιολογικά (είχα διαβάσει και εγώ όλα αυτα στο νετ). Τελικά όλα πήγαν καλά (γεννήθηκε 3050 και 51εκ στις 40 εβδ), το αγοράκι μου είναι σχεδόν 5 ετών και έχει πολύ καλή ανάπτυξη (είναι σταθερά στο 60-70% στις καμπύλες του ύψους). Οπότε προσπάθησε να μην αγχώνεσαι, είσαι στο τελευταίο στάδιο και δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο (ακόμη και να κάνεις άμνιο τώρα, τι θα αλλάξει?) ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ;)

Με το καλό να γεννηθεί το μωράκι σου:)

Θ 15/01/2008, Κ 10/4/2009

TT2qp3.png

Διαφημίσεις

Ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό σωματότυπο. Οι υπερηχογράφοι υπολογίζουν αυτόματα την εβδομάδα και το βάρος, αλλά οι σοβαροί γιατροί (όπως φαίνεται να είναι ο δικός σου) δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία σ΄αυτούς του υπολογισμούς.

Κι εγω περασα την ιδια ανησυχια μ'εσενα. Στο doppler ο υπερηχογραφιστης ειπε οτι το μωρο ειναι πισω σε αναπτυξη, απο τη μετρηση στο μηριαιο οστο, και με αγχωσε τοσο πολυ που σε 4 εβδομαδες το μωρο πηρε μονο 400γρ. βαρος. Σκεφτομουν ολο τετοια, συνδρομα, αρρωστιες και διαφορα κακα. Δεν ηθελα να περασει ο καιρος να γεννησω μηπως παρει βαρος το μωρο. Η γυναικολογος μου με καθησυχαζε, μου'βαζε και πλουσιες πλουσιες τις μετρησεις για να με καθησυχαζει. Τελικα το μωρο γεννηθηκε 2060 και 45 εκ. στις 37 κ 2 ημ. Υγιεστατο, μετρησεις αριστες, κλινικη εικονα τελεια, ουτε υποστηριξη, ουτε καν ικτερο δεν εκανε- κατι θρεφταρια διπλα μου και τα 2 εκαναν ικτερο. Σημερα ηρθε και η παιδιατρος και επιβεβαιωσε την καλη εικονα, επανακτησαμε το βαρος της γεννησης και πηραμε και 2 ποντους στο υψος.

Ολα καλα θα πανε, βγαλε τις ασχημες σκεψεις απο το κεφαλι σου, προσευχησου-αν μου επιτρεπεται να σου το λεω αυτο- και ολα θα πανε καλα οπως πηγαν και για μας!

Καποια κοπελα κατι ειπε για φορμακια, αχ ,μεγαλος καημος. Να δεις ποσα ρουχα εχουμε που αναρωτιεμαι αν θα τα γεμισουμε!!Κατι υπεροχα μπουφανακια τα κλαιω!

Να'ναι καλα τα παιδακια μας και ολα θα γινουν!

Δεν φαντάζεστε πόσο με καθυσηχάζετε!Χθες πήρα τηλ το απόγευμα τον γιατρό που μου έκανε το Doppler για περαιτέρω διευκρινήσεις και γενικως είπε ότι δεν νομίζει ότι θα υπάρχει πρόβλημα και ότι αν σε 2 εβδομάδες που θα τον ξαναδούμε διαπιστώσουμε πάλι το ίδιο εύρημα, μπορούμε ακόμα και τότε να κάνουμε άμνιο!Έτσι απλά!Θα είμαι στην 35η εβδομάδα :shock:.Τι άμνιο να κάνω;;!!!!Anyway, σήμερα έκλεισα στο ΕΜΒΡΥΟ με τον Μαλλίγιαννη, έχω ακούσει καλά λόγια ελπίζω να έρθει το βράδυ και να με βρει λίγο πιο ήρεμη με αυτά που θα ακούσω γιατί η ψυχολογία μου είναι στο ναδιρ :cry:

Μπορει απλα να ειναι λαθος μετρηση εξαιτιας της θεσης του μωρου συν οτιενα ευρημα μονο του δεν αρκει για ενα συνδρομο.Παντως 35 εβδομαδα τι νοημα εχει η αμνιο????Μη στεναχωριεσαι ολα καλα θα πανε!!!

Μην μπεις στην ταλαιπωρία της αμνιο σε τέτοια εβδομάδα τσάμπα ταλαιπωρία όπου να ναι γέννας. Εμένα κ τα 2 παιδάκια μ ήταν πίσω στο μηριαίο. Στο 1ο κι εγώ αγχωθηκα κ ο γιατρός κ λέγανε για υπολειπόμενη αναπτυξη. Στο 2ο μου πε ο γιατρός έτσι είναι το σουλουπι σου -είμαι κοντούλα κ αδυνατη- κ βγάζεις μικρά παιδιά δε θα αγχωθουμε πάλι τσάμπα. Όντως κ τα 2 γεννήθηκαν υγιεστατα 46 κ 47 πόντους αντιστοιχα. Τώρα έχουν ανέβει πολύ στις καμπύλες ύψους όμως. Μην αγχώνεσαι!!!

Κορίτσια ευχαριστώ όλες πάρα πολύ για το κουράγιο που μου δίνετε με τις εμπειρίες σας.Πήγα σήμερα στον Μαλίγιαννη για 2η άποψη.Βρήκε το μωρό 2 εβδομάδες μικρότερο, ενώ μέχρι τώρα οι μετρήσεις πάντα ήταν στην 1 εβδομάδα μικρότερο. Το μωρό όμως είναι συμμετρικά μικρό, άρα φτάνει στο συμπέρασμα ότι είναι μικρούλη και όχι ότι έχει κάποιο άλλο πρόβλημα.Τον ρώτησα για άμνιο και μου είπε ότι αυτός δεν βλέπει λόγο να κάνω και ότι θεωρεί ότι το μωρό είναι φυσιολογικό απλά μικρό!UΘέλω να πιστέυω ότι αν είχε μια έστω αμφιβολία θα μου έλεγε για αμνιο (επειδή τον ρωτήσαμε μας είπε ότι γίνεται μέχρι και το τέλος της κύησης).Θα περιμένω τώρα να περάσουν οι 2 εβδομάδες να επαναλάβω τον υπέρηχο στον πρώτο γιατρό να δω τι θα μου πεί!Η αλήθεια είναι ότι αν και αυτός δεν μου πει ότι είμαστε 100% οκ δεν θα ησυχάσω τελείως αλλά είμαι ήδη αισθητά καλύτερα :).

yTiOp3.png

nzfhp3.png

Διαφημίσεις

Καλο είναι που θα δεις και άλλον ενα γιατρο για να ηρεμησετε, βλέπεις πόσες ιστορίες ακούς με τρομάρες που πήραν μαμάδες και μπαμπάδες και τελικα δεν ήταν τίποτα. Και σε εμάς είχαν πει κατι αλλα για την καρδιά του και είχαμε φρικάρει μεχρι να φανεί στο τελος ότι δεν έτρεχε τίποτα.

Να σου πω όμως απλα, ότι επειδή το θέμα της καρδιάς αύξανε τις πιθανότητες για down, εμείς καταλήξαμε να κάνουμε αμνιο στις 35. Δεν έγινε τίποτα κακο, κι απλα πήραμε τα αποτελέσματα, ηρεμησαμε παρα πολυ και ευχαριστιόμαστε πολυ περισσότερο τις τελευταίες εβδομάδες που μας μένουν. Θέλω να πω ότι, ακόμα και αμνιο να αποφασίσετε να κάνετε, παλι για καλο θα είναι. Αλλά πρωτευει να ακούσετε και μια δεύτερη γνώμη, όπως επίσης έχει σημασία ότι ο γιατρός που έκανε τον υπέρηχο δεν έμοιαζε να ανησυχεί.

Lydia μου την 2η γνώμη την πήραμε σήμερα στον Μαλίγιαννη και ήταν καθυσηχαστική, ο γιατρός που θα δω σε 2 εβδομάδες είναι αυτός που μου έχει κάνει μέχρι τώρα όλους τους μεγάλους υπερηχους και κάναμε και το doppler και προέκυψε το θέμα με το μηριαίο, και θα μας ξαναδεί σε 2 εβδομάδες για να δούμε την εικόνα πως θα είναι!Δεν έχω θέμα με την αμνιο αλλά θεωρώ τραγικό να καλούμαι να την κάνω σε τόσο προχωρημένη εγκυμοσύνη χωρίς να έχω και ουσιαστικές επιλογές!Θέλω να πω....καλύτερα να είχε προκύψει θέμα νωρίτερα να την έκανα νωρίτερα όχι τώρα! Πάντος είμαι πιο αισιόδοξη, και με τις ιστορίες τις δικές σας που είναι όλες ευτυχώς θετικές!Θελω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να την κάνουμε, και ότι το μωρό μας θα είναι καλά!

yTiOp3.png

nzfhp3.png

Και εγώ θα σου πω να μην αγχώνεσαι, ιδίως στο σημείο που βρίσκεσαι τώρα. Και σε μένα τις τελευταίες εβδομάδες οι μετρήσεις έδειχναν πολύ μικρό μηριαίο οστό, και φαντάσου ότι είχα και χάλια Papp-a. Τρελάθηκα, ωστόσο ο γιατρός μου μου είπε πως όλα αυτά είναι απλά μετρήσεις. Εγώ φυσικά δεν μπορούσα να ηρεμίσω. Το αποτέλεσμα, γέννησα ένα υγιέστατο μωράκι. Μην αγχώνεσαι, και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο να μπεις στη διαδικασία της παρακέντισης σχεδόν ένα μήνα πριν γεννήσεις. Χαλάρωσε και απόλαυσε την εγκυμοσύνη σου, όλα θα πάνε καλά :-D:grin:

• 2 weeks later...

Χθες πήγα για την επαναληπτική εξέταση στον γιατρό...το μηριαίο του μωρού μου εξακολουθεί να βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του φυσιολογικού εύρους, αλλά τουλάχιστον μεγάλωσε αναλογικά (δεν επαβραδύνθηκε η ανάπτυξή του). Ο γιατρός ξαναείπε για αμνιοκέντηση, αλλά αποφασίσαμε να μην την κάνουμε...Δεν θα μπορέσω να ευχαριστηθώ τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης μου όπως θα ήθελα αλλά δεν θα διακινδύνευα να γεννηθεί πρόωρα το μωρό μου λόγω άμνιο για να ηρεμήσω απλά εγώ :-(

yTiOp3.png

nzfhp3.png

Χθες πήγα για την επαναληπτική εξέταση στον γιατρό...το μηριαίο του μωρού μου εξακολουθεί να βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του φυσιολογικού εύρους, αλλά τουλάχιστον μεγάλωσε αναλογικά (δεν επαβραδύνθηκε η ανάπτυξή του). Ο γιατρός ξαναείπε για αμνιοκέντηση, αλλά αποφασίσαμε να μην την κάνουμε...Δεν θα μπορέσω να ευχαριστηθώ τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης μου όπως θα ήθελα αλλά δεν θα διακινδύνευα να γεννηθεί πρόωρα το μωρό μου λόγω άμνιο για να ηρεμήσω απλά εγώ :-(

kokko καλημερα, εμενα η γνωμη μου ειναι να ακουσεις τις οδηγιες του γιατρου........τι και αν δεν θα μπορεσεις να ευχαριστηθεις τις τελευταιες βδομαδες της εγκυμοσυνης οπως λες,

και εγω να ξερεις αλιως θα ηθελα να τις περασω αλλα απο τις 28μεχρι και σημερα 37+5 ειμαι σπιτι και τα σχετικα (θα διαβασεις σε αλλο τοπικ) κανω υπομονη για να ερθουν ολα στην ωρα τους.....παντως αν ο γιατρος μου μου ελεγε να εκανα την εξεταση θα την εκανα, κατι παραπανω ξερουν αυτοι.......απο εκει και περα σαφως ειναι δικια σου η αποφαση εσενα και του ανδρα σου, ευχομαι ολα να πανε καλα.....σε πια βδομαδα εισαι?

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

την ιδια εικονα ειχε ο γιος μου μεχρι και το τελευταιο δευτερολεπτο

μηριαιο οστο στα χαμηλοτερα φυσιολογικα παντα

δεν με αγχωσε κανενας απλα δεν με περιμεναν να φτασω στην πητ με παρακλουθουσαν πιο συχνα και μου εκαναν προκληση στην 38+5 μερες

γεννθηκε 2400 και 46εκ και ηταν ενεργητικοτατο ζωηρος υγιεστος

kathi κλείνω την 35η εβδομάδα αύριο...να διευκρινήσω ότι την άμνιο μου την πρότεινε ο γιατρός που μου έκανε το doppler (ειδικός στους υπερήχους) και όχι ο γιατρός που με παρακολουθεί. Ο γυναικολόγος μου είναι της άποψης ότι είναι άκαιρη τώρα η αμνιοπαρακέντηση και πως δεν θεωρεί ότι ένα εύρημα είναι αρκετό για να στοιχειοθετεί κάποιο σύνδρομο και ότι το μικρό μηριαίο οστό του μωρού είναι θέμα γονιδιακό. Ο γιατρός τώρα που μου έκανε το Doppler Και μου είπε για την αμνιο μου είπε παράλληλα ότι νομίζει ότι το μωρό θα είναι φυσιολογικό, απλά αν θέλω να την κάνω για να είμαι εγώ ήρεμη....πίστεψε με ήθελα να την κάνω επι τόπου...να του πω βγάλε βελόνα και τράβα...αλλά τι νόημα έχει στην 35η εβδομάδα;;;Ειλικρινά θα ήθελα να την κάνω για να είμαι ήρεμη αλλά από την μια δεν αλλάζει κάτι και από την άλλη το μωρό μου είναι μικρό για να ρισκάρω ένα πρόωρο τοκετό χωρίς κανέναν λόγο, εξαιτίας της άμνιο, που πιθανόν να του δημιουργήσει προβλήματα λόγω προωρότητας) μόνο και μόνο για να είμαι εγώ ήρεμη (το ένστικτό μου by the way μου λέει ότι το μωρό μου είναι καλά και φυσιολογικό :|)

yTiOp3.png

nzfhp3.png

την ιδια εικονα ειχε ο γιος μου μεχρι και το τελευταιο δευτερολεπτο

μηριαιο οστο στα χαμηλοτερα φυσιολογικα παντα

δεν με αγχωσε κανενας απλα δεν με περιμεναν να φτασω στην πητ με παρακλουθουσαν πιο συχνα και μου εκαναν προκληση στην 38+5 μερες

γεννθηκε 2400 και 46εκ και ηταν ενεργητικοτατο ζωηρος υγιεστος

jackrussel γιατί κάνατε πρόκληση και δεν περιμένατε την ΠΗΤ; Λόγω του μηριαίου οστό;

yTiOp3.png

nzfhp3.png

jackrussel γιατί κάνατε πρόκληση και δεν περιμένατε την ΠΗΤ; Λόγω του μηριαίου οστό;

επειδη απο ενα σημειο κι υστερα δεν μεγαλωνε αλλο, δηλαδη ειδαν μετα απο μια εβδομαδα απο την τελευται φορα που με ειδαν να μην εχει μεγαλωσει καθολου και να κουνιεται λιγο

εγω ομως ειχα επεισοδιακη εγκυμοσυνη απο την αρχη, αποκολλησεις πλακουντα και πολλα αλλα

παντως ο γιος μου ειναι στην 15η καμπυλη αναπτυξης παντα ως μωρο κι υστερα ως παιδι

γεννηθηκε ουτε κν στην 3η καμπλη αλλα πηρε γρηγορα και σταθεροποιηθηκε τελικα στα 2,5 χρονι του στην 15η

εσεις ειστε μικροσωμοι?

γιατι εγω ειμαι 1,57 κι οσυζυγος μου 1,78

επειδη απο ενα σημειο κι υστερα δεν μεγαλωνε αλλο, δηλαδη ειδαν μετα απο μια εβδομαδα απο την τελευται φορα που με ειδαν να μην εχει μεγαλωσει καθολου και να κουνιεται λιγο

εγω ομως ειχα επεισοδιακη εγκυμοσυνη απο την αρχη, αποκολλησεις πλακουντα και πολλα αλλα

παντως ο γιος μου ειναι στην 15η καμπυλη αναπτυξης παντα ως μωρο κι υστερα ως παιδι

γεννηθηκε ουτε κν στην 3η καμπλη αλλα πηρε γρηγορα και σταθεροποιηθηκε τελικα στα 2,5 χρονι του στην 15η

εσεις ειστε μικροσωμοι?

γιατι εγω ειμαι 1,57 κι οσυζυγος μου 1,78

Κατάλαβα...ο πλακούντας σου ήταν σε καλό επίπεδο τις τελευταίες εβδομάδες ή είχε αρχισει να ωριμάζει οπότε και δεν θα μπορούσε να θρέψει καλά το παιδί; Ρωτάω γιατί ο γιατρός μου δεν μου είπε τίποτα για στενή παρακολούθηση από δω και πέρα και αναρωτιέμαι γιατί αφού το θέμα της ανάπτυξης πρέπει να παρακολουθείται :confused:. Ως προς τον σωματότυπο εγώ είμαι 1,65 και ο άντρας μου 1,78 σαν τον δικό σου :D

yTiOp3.png

nzfhp3.png