Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ε3αρτηση απο τον αδεφο της

Recommended Posts

εχω προβλημζα, νομιζα οτι ηταν κατι τυχαιο αλλα πλεον οσες φορες εχει γινει συμβαινει το ιδιο.

εχει χρειαστει 3 φορες να αφησω το φανακι στη μαμα μου, που μενει απο κατω για να παμε οπως για παραδειγμα εχ8ες που ψαχνουμε κεντρο για να κανουμε τη βαφτιση του Φανη και η ραφι κλαιει με λυγμους που δε παιρνομε τον αδερφο της μαζι.της ε3ηγουμε οτι 8α τον κρατησει για 1 ωρα η γιαγια και οτι ειναι ασφαλης εκει και οτι 8α σε περιμενει και οτι πρεπει να πιει το γαλα του και γιατι να το ταλαιπωρουμαι να κοιμαται μες το αμα3ι,...... τπτ δε καταλαβαινει.....πως 8α παω καπου χωρις το φανακι μου, λεει και 3αναλεει και κλαιει με λυγμους εχ8ες παραλιγο να κανει εμετο επεσε πανω στο φανη τον αγκαλιασε τοσο σφιχτα, φανακι μου του ελεγε ελα μαζι μου σε παρακαλω, σε παρακαλω σου λεω, ελεγε και 3αναελεγε, 3 φορες εχει συμβει αυτο το ιδιο πραγμα

φτασαμε στον προορισμο μας , να κλαιει σε ολη τη διαδρομη, γιατι δε πηραμε το φανη, δε 8ελω ν απαω που8ενα χωρις τον φανη, της ειπα αν η8ελε να εμενε κι αυτη στη γιαγια..τπτ.βλεπει ενα μπαλονι απο αυτα με το ηλιον και ειπε του αν8ρωπου εκει να της το δωσει, της το χαριζει ο αν8ρωπος, -σας παρακαλω ενα και για τον αδερφο μου, δεν εχω της λεει ο αν8ρωπος αλλο, ε τοτε παρτε το και αυτο πισω 8α στεναχωρη8ει το φανακι, του ειπε ελα βρε ραφαελα της λεω παρε το μπαλονι μα ο φανης κοιμαται τετοια ωρα, γυρισε ολο το μαγαζι κοιτοντας το ταβα;νι βρηκεκαι καποιο αλλο 3εχασμενο, να εκει, λεει του αν8ρωπου οπου εν τελει ο αν8ρωπος εφερε ενα μακριναρι kaι μας εδωσε 2 μπαλονια, ενα για τον φανη , ενα για τη ραφαελα.

μολις κοιμη8ει ο φανης παει και τ σταυρωνει, το πρωι πριν μπει στο σχολικο τρεχει και τον αγκαλιαζει τον φιλαει, δε 8α αργησω τoυ λεει.

στη προσευχη της εδω και κανα 2 εβδομμαδες, λεει σε παρακαλω χριστουλι μη παρεις στον ουρανο το φανακι τη μαμα και τον μπαμπα, εβαλα τα κλαμματα

δε 3ερω πολυ κολλημενη πανω του ειναi ή εγω τα βλεπω ετσι?

P3Ko.jpgNDT5.jpg

Διαφημίσεις

Εγώ αυτά που περιγράφεις τα ακούω σαν την απόλυτη ευτυχία. Έχεις ένα πολύ ώριμο κοριτσάκι που θα σε βοηθήσει πολύ με το μεγάλωμα του μικρού σου και νιώθει ήδη πολύ ανεξάρτητη και προστατευτική. Έχω κι εγώ ένα κοριτσάκι στο οικογενειακό μου περιβάλλον που παρουσίαζε αυτή τη συμπεριφορά και κάθε φορά μας εκπλήσσει με το πόσο ώριμο και καλό παιδί είναι, πόσο καλά τα πηγαίνει στο σχολείο, πόσο γρήγορα προσαρμόζεται στο οτιδήποτε και πόσο βοηθάει τους γονείς της. Εγώ μόνο μπράβο μπορώ να πω, δεν βλέπω τίποτα το αρνητικό.

αυτό που περιγράφεις,

δείχνει σαν κάποιος να έχει πεί κάτι στην κόρη σου, άθελά του,

ή κάτι να έχει δεί ή ακούσει ,

και την έχει κάνει να φοβάται πολύ για εκείνον.

έχει συμβεί κάτι? απο την αρχή είχε αυτή την στάση απέναντί του?

μήπως κάποιος της είπε ή σας είπε οτι αν δεν τον προσέχουμε θα πάθει κάτι?

αυτό με τον ουρανό, αποκλείεται να είναι κάτι που σκέφτηκε απο μόνη της,

πιστεύω.

φοβάται ότι κάποιος θα πεθάνει, και αυτό το φόβο κάποιος της τον έβαλε στο μυαλουδάκι της.

αναζητήστε οπως δήποτε τι θα μπορουσε να ήταν αυτό και κάνε συζητηση μαζί της.

"αγάπη μου άκουσα αυτά που είπες στην προσευχή σου..

ο θεούλης δεν θα πάρει κανέναν στον ουρανό. φοβάσαι ότι θα πάρει κάποιον στον ουρανό? σου είπε μήπως κάποιος κάτι για τον θεούλη ότι μπορεί να το κάνει αυτό?

ξέρεις τι? ο θεούλης δεν θα πάρει ΚΑΝΕΝΑΝ απο μας στον ουρανό.

είμαστε όλοι πολύ καλά και ο φανης ειναι τέλεια. "

Αγκαλιές και φιλάκια!!!

(οφείλεις να διαψεύσεις το φόβο της εδώ... )

αν σου πει ναι ο τάδε μου είπε αυτό,

(ρωτα και αν ειπαν κατι στον παιδικό αν πηγαίνει ή όποιος την προσέχει κτλ. ή μήπως αν πηγε στην εκκλησία και άκουσε κάτι τέτοιο)

"ξέρεις τι, ο τάδε (που είπε αυτό το πράγμα) δεν εννούσε αυτό,

μάλλον μπερδεύτηκε. Ξέρεις τι? μπορεί κάποιοι άνθρωποι να πουν κατι και να μην ειναι σωστό. Όταν ακούς κάτι που σου φαίνεται περίεργο ή σε κανει και αισθάνεσαι άσχημα μπορείς να με ρωτάς, για να σε βοηθήσω! εντάξει? Κανείς δεν θα φύγει στον ουρανό! "

φιλιά και αγκαλιές.

θα σε βοηθήσει σίγουρα και μια συνομιλία στην γραμμή 801 801 1177 ... !

πάντως σίγουρα πρέπει επειγόντως να κανετε αυτή την συζητηση.

(μπορεί ήδη να το συζητήσατε αυτό δεν ξέρω)

επίσης μπορεί να διάβασε καποιο βιβλίο ? που να εχει σχεση με την απώλεια?

εκεί αν σου πεί οτι για αυτό φοβάται,

λες ότι όταν κάποιος είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ μεγάλος ή ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ άρρωστος, τότε πηγαίνει στον ουρανό..

ειναι πολύ σημαντικό να βαζεις το ΠΟΛΥ ΠΟΛΥΠΟΛΥΠΟΛΥ

γιατί τα παιδιά δεν έχουν την αίσθηση του χρόνου, οπότε καταλαβαίνουν με την επανάληψη της λέξης οτι μιλαμε για κατι πολύ μελλοντικά και ΑΝ.

και συμπληρώνεις, κανείς απο μας δεν ειναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ μεγάλος, ούτε κανείς απο μας δεν είναι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ άρρωστος!

αν αρρωστήσουμε λίγο πάμε στον γιατρό, και οι γιατροί μας βοηθάνε να γίνουμε καλά. Θέλεις να πάμε την επόμενη φορά με τον φάνη στον γιατρό και να σου πει και αυτός οτι ο φάνης είναι πολύ πολυ καλά και υγιέστατος? Α και θα του πούμε να ακούσει και την μαμά και (όποιον άλλο έρθει μαζί).

(μπορεί αυτό να της δώσει μια επιβεβαίωση ότι όλα είναι καλά αλλά και ένα εργαλείο για να ελέγχει το φόβο που έχει - πχ πάρτε εργαλεία του γιατρού για να προσέχει και να φροντίζει τον φάνη. έχει ενεργο ρόλο στην φροντίδα του? αν της δώσεις κάποια υπευθυνότητα ίσως αισθανθεί ότι έχει περισσότερο τον έλεγχο εκείνη )

πάντως αυτή η ηλικία είναι ηλικία όπου τα παιδιά συνειδητοποιούν πολύ περισσότερο τους κινδύνους και εκφράζουν πολύ περισσότερο φόβο.

Το αντιμετωπίζεις βήμα βήμα.

Δεν έχεις στόχο να εξαφανιστεί ο φόβος ή να αισθανθεί άσχημα για το φόβο αυτό, αλλά ψηλαφείς για να δείς τι τον έχει πυροδοτήσει.

Απο ότι θυμάμαι, ο φόβος είναι συνεδεμένος με την ανάπτυξη της νοημοσύνης.

Δηλαδή η συνειδητότητα για τις διάφορες πιθανότητες η οποία δημιουργείται απο την νοημοσύνη, προκαλεί φυσικά και τους αντίστοιχους φόβους για τις αντίστοιχες πιθανότητες.

οπότε πρέπει να προσέχουμε για το πόσες πιθανότητες παρουσιάζουμε στα παιδιά σε αυτή την ηλικία, δηλαδή θέλει προσοχή στην έκφραση και στα συγκεκριμένα λόγια που χρησιμοποιεί κάποιος για να περιγράψει μια πιθανότητα που υπάρχει.

δες τι θα σου πουν κιόλας στην γραμμή...

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ... 

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

H αλη8εια ειναι οτι δεν την αφησα να ζηλεψει κα8ολου, δλδ ακομα και το παμπερ το κανουμε σαν παιχνιδι, της λεω ελα βοη8ε μου να αλλα3ουμε τον κατρουλιαρη μας, ερχεται τρεχοντας και χαμογελοντας που 8α βοη8ησει, παρε βοη8ε το παμπερ στα σκουπιδια, τρελαινεται να συμμετεχει, οταν κανουμε παιχνιδι δωρο σε καποιον τους λεμε οτι ειναι και για τους 2, ποτε δεν της ειπα δεs το φανη που τρωει , φαε κι εσυ, ποτε

απο την αρχη χαρουλες αγκαλιτσες, λατρειες με το φανακι, αλιμονο και τον πειρα3ει μυγα ειναι ικανη να την φαει ζωντανη

αυτη η γραμμη μαρακι μου τι ειναι?

τωρα τελος του μηνα σταματαω απο τη δουλεια και δε 3ερεις ποσο ευτυχισμενη νιω8ω, οσο ειμαι στη δουλεια να για παραδειγμα σημερα σχολαω στις 12 το βραδυ, ηδη μου εχει κανει 3 τηλεφωνα απο τις 4 που την εφερε το σχολιικο να μου λεει , πως με αγαπαει πως με λατρευει και γιατι δε 8α γυρισω μερα.στεναχωριεμαι παρα πολυ, λυπαμαι πολυ

P3Ko.jpgNDT5.jpg

• 2 εβδομάδες μετά...

γειά σου,

εγώ θα έλεγα να χαλαρώσεις λίγο ίσως την συμμετοχή της σε όλα αυτά, υπάρχει περίπτωση μέσα σε όλα αυτά την φροντίδα δηλαδή την διαρκή,

να αισθάνθηκε ευθύνη?

η συμμετοχή είναι πολύ θετική,

αλλά και αυτό μέχρι ένα όριο, πιστεύω ότι ίσως άθελά σου, πέρασε το θέμα της ευθύνης, κάτι που αγχώνει τα παιδιά.

δηλαδή μάλλον αισθάνεται ευθύνη, όπως αυτή που αισθάνεσαι εσύ για το μωρό σου,

απλώς για ένα μικρό παιδάκι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να χειριστεί, και την έχει πιθανώς αγχώσει.

στην θέση σου, θα μείωνα λίγο την συμμετοχή της, έτσι ώστε να περάσω το μύνημα ότι και να μην κάνει κάτι δεν πειράζει, οτι θα το κάνεις εσύ, και εκείνη ας παίξει με τα παιχνίδια της - τον βασικό ρόλο φροντίδας του μπέμπη τον έχει η μαμά.

κάνε όμως πολύ με ήπιο τρόπο την μετάβαση! μην αρχίσεις δηλαδή να της λές ξαφνικα΄οτι πλέον δε χρειάζεται να κάνει τίποτα, απλώς ελάτωσε τα σιγά σιγά έτσι ώστε να είναι βοηθός αν και όταν χρειάζεται και όχι συνεχεια.

αν μπορείς κανόνισε λίγη ώρα να της δίνεις προσοχή αποκλειστική, χαλαρά όμως.

ότι αλλάξεις στο τι της λες κάνε το να μήν φανεί άμεσα, κάνε το έμμεσα. ειναι πολύ σημαντικό αυτό για να μην αισθανθεί άγχος για το τι έγινε τώρα και δεν θελει πια η μαμα να την βοηθάω.

το παιδί σου απο αυτά που λές πρέπει να έχει αρκετή ενσυναίσθηση, δηλαδή έχει ευαίσθητες κεραίες, οπότε θα έιναι καλό να της ελαφρύνεις λίγο τα θέματα για τα οποία χρειάζεται να νοιαστεί.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ... 

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...