Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αποκλειστικος θηλασμος και μεγιστη διαρκεια υπνου

Recommended Posts

εχω ενα μπεμπακο σχεδον 2 1/2 μηνων, ο οποιος θηλαζει αποκλειστικα. οταν ειχαμε παει στην παιδιατρο στους 2 μηνες, μας ειπε τη νυχτα να μη μενει πανω απο 6 ωρες νηστικος. μεχρι τοτε κοιμοταν συνεχομενα γυρω στις 4 με 4,5 ωρες, οποτε το εξαωρο μου φανηκε απιαστο και δεν ρωτησα για ποιο λογο. λιγες μερες μετα ομως ο μικρος κοιμηθηκε συνεχομενα 6,5 ωρες. εγω ξυπνησα πριν απο το παιδι απο τον πονο στο στηθος. απο τοτε και μετα βαζω ξυπνητηρι στις 6 ωρες και τον ξυπναω.

σας ειχαν δωσει οι δικοι σας παιδιατροι τετοια οδηγια; ξερετε αν υπαρχει καποιος λογος;

να αναφερω επισης οτι ειναι υπερ του θηλασμου και μου εχει δωσει απο την αρχη σωστες και χρησιμες συμβουλες και οτι ο μικρος εχει παρει 2 κιλα μεσα σε 2 μηνες, αρα δεν ανησυχει για το βαρος του

Διαφημίσεις

εχω ενα μπεμπακο σχεδον 2 1/2 μηνων, ο οποιος θηλαζει αποκλειστικα. οταν ειχαμε παει στην παιδιατρο στους 2 μηνες, μας ειπε τη νυχτα να μη μενει πανω απο 6 ωρες νηστικος. μεχρι τοτε κοιμοταν συνεχομενα γυρω στις 4 με 4,5 ωρες, οποτε το εξαωρο μου φανηκε απιαστο και δεν ρωτησα για ποιο λογο. λιγες μερες μετα ομως ο μικρος κοιμηθηκε συνεχομενα 6,5 ωρες. εγω ξυπνησα πριν απο το παιδι απο τον πονο στο στηθος. απο τοτε και μετα βαζω ξυπνητηρι στις 6 ωρες και τον ξυπναω.

σας ειχαν δωσει οι δικοι σας παιδιατροι τετοια οδηγια; ξερετε αν υπαρχει καποιος λογος;

να αναφερω επισης οτι ειναι υπερ του θηλασμου και μου εχει δωσει απο την αρχη σωστες και χρησιμες συμβουλες και οτι ο μικρος εχει παρει 2 κιλα μεσα σε 2 μηνες, αρα δεν ανησυχει για το βαρος του

Το μωρό σου δεν είναι πια νεογέννητο και προσλαμβάνει μια χαρά βάρος. Εγώ λέω να απολαύσεις τον ύπνο σου και να αφήσεις και το μπέμπη σου να τον απολαύσει. Είσαι τυχερή. Απόλαυσέ το όσο διαρκεί. Άλλωστε όλα αλλάζουν με τα μωρά.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

Καλημέρα και από μένα. Εμείς είμαστε 23 ημερών και η παιδίατρος που την είδε στις 8 ημέρες μου είπε να μην την ξυπνάω το βράδυ εκτός και αν περάσουν 5 ώρες χωρίς να φάει. Είμαστε και μεις του ύπνου βλέπεις:D:D! Και αυτό μέχρι το μωρό να γίνει 5 κιλά. Μετά το αφήνεις έως ότου ξυπνήσει μόνο του. Μιλάμε πάντα για αποκλειστικό θηλασμό.

Το ίδιο είχα κάνει και στην πρώτη μου κόρη και όλα πήγαν πολύ καλά.

3OQKp2.png

Tyj9p2.png

Αυτή η οδηγία, να ξυπνάς δηλαδή το παιδί (κάθε 3 ώρες), ισχύει απ'όσο ξέρω μέχρι να πάρει το μωρό το βάρος γέννησης. Το μωρό αν πεινάει θα ξυπνήσει. Προφανώς παίρνει ό,τι χρειάζεται μέσα στη μέρα. Οπότε κοιμήσου κοπέλα μου! Είσαι τυχερή! Μην το μαθαίνεις το μωράκι σου να ξυπνάει για να φάει. Άλλωστε αργότερα μπορεί να ξυπνάει από τα δοντάκια ή από καμιά ιωσούλα. Μακάρι να κοιμόταν και ο δικός μου!!!

8noIp2.pngjOU4p3.png

Ο γιος μου που θηλαζε αποκλειστικά, κοιμοταν 10-12 ωρες καθε βραδυ από 2 έως 6 μηνών. Μετα αρχισαν τα οργανα και τα ξενύχτια (δοντια), οποτε απόλαυσέ το όσο μπορείς!

Ο παιδίατρος μου ελεγε "εκεινος ξερει καλυτερα, αστον να κοιμαται".

Μόνο τα νεογέννητα ξυπνάμε.

Αν πρήζεται το στήθος σου, μπορείς να κανεις μια αντληση ισα να ανακουφιστείς. Σιγα σιγα το στήθος θα προσαρμοστεί.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις