Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διαχειρηση χρονου

Recommended Posts

Σημερα που μιλησα με την δασκαλα του κουκλου μου ειπε οτι πολλες φορες δεν προλααινει να τελειωσει τις εργασιες (συνηθως αυτε που δεν του αρεσουν) ή γιατι χαζευει/μιλαει με τους αλλους ή γιατι τον πιανει τελειωμανια..

Της ειπα οτι δεν μπορω να του πω να μην τις κανει καλα για να κανει πιο γρηγορα (για να σταματησει να μιλαει γαλλικα δεν το συζηταω - δεινοπαθησαμε μεχρι να τα καταφερει) και μου ειπε οτι πρεπει να μαθει να διαχειριζεται καλυτερα το χρονο του.

Υπαρχει κατι που μπορω να κανω και τι?

Διαφημίσεις

Δεν μου ειπε. Νομιζω οτι εχουν ολη την εβδομαδα για να κανουν καποιες εργασιες στο σχολειο. Μεχρι τωρα μια φορα μας τις εστειλε να τις κανουμε σπιτι. Αλλες φορες τις αφηνει μισοτελειωμενες και δεν του βαζει "μπραβο" αλλα "καλα". Μου ειπε οτι δεν το κανει σε ολες. Πχ αν ενα θεμα του αρεσει το κανει αμεσως.

Προσωπικά δεν με ενοχλεί, ό,τι δεν τελειώνει στο σχολείο, το κάνουμε στο σπίτι σε σχετικά λίγο χρόνο. Αρκεί να μην κάνει φασαρία στην τάξη την ώρα που καθυστερεί. Πιστεύω ότι χρειάζεται λίγος χρόνος για να συνηθίσουν να έχουν την απαιτούμενη πειθαρχία. Η δασκάλα μου είπε ότι θα την προβλημάτιζε μόνο αν και στο σπίτι καθυστερούσε πολύ. Της είπα ότι με τα καινούργια πράγματα τον πρώτο καιρό αυτό το παιδί χρειάζεται ισχυρό κίνητρο και μετά χαλαρώνει και λειτουργεί πιο αυτόματα. Αλλά δεν ξέρω πώς το χειρίζεται τελικά η δασκάλα μέσα στην τάξη. Από έξω, το μόνο που μπορώ να κάνω σε αυτή τη φάση είναι να υποσχεθώ για κάποια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα, για την οποία θα έχουμε χρόνο "μόνο αν τελειώσει τις εργασίες στο σχολείο" και προσπαθώ να ενισχύσω το ρόλο της δασκάλας, στο στυλ "αν κάνεις την εργασία όταν το ζητάει η κυρία σου, τότε μπορεί να σε βοηθήσει περισσότερο/μπορεί να σου δείξει περισσότερα πράγματα, ενώ εγώ ή η κυρία του ολοήμερου δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό το ίδιο καλά."

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Φανταζομαι οτι οταν μιλαει στους αλλους θα ενοχλει και θα τους εμποδιζει να τελειωσουν. Και να σκευτεις οτι δεν καθετε στο ιδιο τραπεζι με τους φιλους του αλλα παλι ρισκει και μιλαει (δεν τον ειχα για τοσο κοινωνικο).

Την φορα που ειχαμε την εργασια στο σπιτι τιην τελειωσε σε 5 λεπτα αφου ομως πρωτα εγινε χαμος γιατι ισχυριζονταν οτι ειχε παρει τα χρωματα του απο το σχολειο (οχι βεβαια). Απο την αλλη οταν εχει κεφι περνει μονος του το τετραδιο και γραφει το ονομα του ή με φωναζει για να διαβασουμε ελληνικα

(Το συζητησα με την δασκαλα και μου ειπε οτι ειναι καλυτερα να μην ασχοληθουμε με τα γαλλικα στο σπιτι - καλα τα μαθαινει, μην κανω καμια ζημια)

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...