Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Η πεθερα μου και η βαφτιση!

Recommended Posts

Ειμαι γενικα στενοχωρημενη αυτον τον καιρο εχω και ενα καινουργιο προβλημα να σκεφτω.Το θεμα της βαφτισης.Να πω πως δεν εχω καμια σχεση με τους γονεις μου απο πρωτα επιλογη τους και μετα δικη μου.Μου εχουν κανει πολλα τα οποια δεν εχει νοημα να τα αναπτυξω αλλα πολυ σοβαρα.

Το προβλημα μου ειναι η πεθερα μου η οποια δεν λεει να δεχτει πως δεν εχω σχεσεις μαζι τους με αποτελεσμα να τους θελει στη βαφτιση ενω δεν θα ερθουν και δεν λεει με τιποτα ομως να το καταλαβει.Επιμενει να τους καλεσουμε αλλα δεν θα ερθουν.Δεν εχουν δει καν τον μπεμπη μου.

Το συζητησα μαζι της και της ειπα πως εχουν τα πραγματα.

Η απαντηση της ηταν να το κανουμε οπως θελουμε εμεις αφου πρωτα της ειπα πως δεν θελω να γινει στην πολη μου γιατι θα ειμαστε 10 ατομα.Η οικογενεια του αντρα μου και οι κουμπαροι.Την νοιαζει μονο ο κοσμος.Το τι θα πει.

Εγω τωρα τι να κανω που ενω τα ξερει μου λεει αποφασιστε εσεις αφου της λεω τι θελω και δεν το δεχεται.

Εκεινη θελει να το κανει στην πολη μου για να μη μαθει το σοι της οτι δεν θα ερθουν.

Εγω τωρα τι να κανω?

lo5lp3.pngtumhp3.png

Διαφημίσεις

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

γιατί συζητάς τα της βάφτισης με την πεθερά σου;;;;;;;;;; να τα συζητάς ΜΟΝΟ με τον άντρα σου και ΑΦΟΥ απόφασίσετε τι και που απλά τα ανακοινώνετε και σε όποιον αρέσουν..........

αν δεν θέλεις μπερδέματα η συνταγή είναι απλή......καλοκαίρι νησάκι..... και τέλος!!!!

Συμφωνώ, δεν πρέπει να την αφορά ούτε που θα γίνει ούτε ποιοι θα είναι καλεσμένοι. Δεν είναι κάτι που την αφορά, και το θέμα των γονιών σου άλλα και το θέμα της βάφτισης είναι κάτι αφορά εσένα (εσάς) και κανέναν άλλον.

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Ε, καλά, ανεξάρτητα από αυτά που λέει η πεθερά σου, γονείς σου είναι, κάλεσέ τους και αν δεν έρθουν, δική τους η ντροπή. Η γνώμη του κόσμου είναι σημαντική στη ηλικία των γιαγιάδων. Συμφωνώ να μην πολυσυζητάς!

Ειμαι γενικα στενοχωρημενη αυτον τον καιρο εχω και ενα καινουργιο προβλημα να σκεφτω.Το θεμα της βαφτισης.Να πω πως δεν εχω καμια σχεση με τους γονεις μου απο πρωτα επιλογη τους και μετα δικη μου.Μου εχουν κανει πολλα τα οποια δεν εχει νοημα να τα αναπτυξω αλλα πολυ σοβαρα.

Το προβλημα μου ειναι η πεθερα μου η οποια δεν λεει να δεχτει πως δεν εχω σχεσεις μαζι τους με αποτελεσμα να τους θελει στη βαφτιση ενω δεν θα ερθουν και δεν λεει με τιποτα ομως να το καταλαβει.Επιμενει να τους καλεσουμε αλλα δεν θα ερθουν.Δεν εχουν δει καν τον μπεμπη μου.

Η απαντηση της ηταν να το κανουμε οπως θελουμε εμεις αφου πρωτα της ειπα πως δεν θελω να γινει στην πολη μου γιατι θα ειμαστε 10 ατομα.Η οικογενεια του αντρα μου και οι κουμπαροι.Την νοιαζει μονο ο κοσμος.Το τι θα πει.

Εγω τωρα τι να κανω που ενω τα ξερει μου λεει αποφασιστε εσεις αφου της λεω τι θελω και δεν το δεχεται.

Εκεινη θελει να το κανει στην πολη μου για να μη μαθει το σοι της οτι δεν θα ερθουν.

Εγω τωρα τι να κανω?

να κάνεις αυτό που θέλεις εσυ κορίτσι μου...

κι αν το μάθει το σόι της οτι έχεις τσακωθεί με τους δικούς σου και δε μιλιέστε και τί έγινε;ντροπή είναι;οκ,κανείς δεν θέλει να μην έχει σχέσεις με την οικογένειά του αλλά για να φτάνει σε τέτοια ακραία σημεία πάει να πει οτι τα πράγματα θα είχαν φτάσει σε τελματικό σημείο...πες της οτι δεν είναι υποχρεωμένη να δώσει αναφορά σε κανέναν απο το σόι της,κι αν κάποιος θέλει διευκρινίσεις να έρθει να βρει εσένα κι εκείνη ν'απαντάει οτι δεν ξέρει τίποτα...

απλώς πιστεύω οτι ήδη έχει "ενημερωθει" το σόι ΟΛΟ και μάλλον η πεθερά σου προσπαθεί ν'αποφύγει τα αδιάκριτα (προς εσένα) βλέμματα

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Διαφημίσεις

Να μην την ξαναανακατεψεις στο θέμα..Δεν λεχει καμια δουλειά να ξέρει ή να μην ξέρει τι θα κάνεις εσυ με τους δικούς σου..Αποφάσισε με τον αντρα σου τι θέλετε και τι μπορείτε να κάνετε..Τι θα ευχαριστήσει εσάς και τους ανθρώπους που θα είναι δίπλα σας!

Κι αν σε ρωτάει, πες της οτι έδωσες προσκλητήριο, και θα ερθουν κανονικά..Κι αστην να τους περιμένει, τι στεναχωριέσαι??

Και στο λέω εγώ, που αντιμετώπισα το ίδιο, δεν μιλιόμασταν με την μαμα μου από τότε που η κόρη μου ήταν 3 μηνων και μέχρι την βάφτηση (οπου τελικά ήρθε και τα "βρήκαμε")

Το τι θα κάνεις με τους γονείς σου και τους συγγενεις/φιλους από την δική τους πλευρά είναι αλλο topic!

Ομως, η πεθερά σου, όσο κι αν είναι προς τιμήν της που σε θέλει συμφιλιωμένη με τους γονείς σου, δεν πρεπει να ανακατευτεί άλλο

Το θεμα ειναι πως την κατασταση την ξερει απο την πολλη αρχη και με κανει και αισθανομαι ασχημα αβολα.Και ενοχλουμαι οταν επιμενει να αποκτησω απο το πουθενα σχεσεις μονο και μονο για να ερθουν στην βαφτιση και να μην γινει αυτη ρεζιλι.Το ηξερα οτι θα γινει αυτο και ειπα μηπως και δεν την νοιαξει αλλα δεν.Εκεινη ξεκινησε τη συζητηση.Εγω θα την εκανα πιο μετα.

Δεν τους γνωριζει αλλα το οτι δεν την εχουν παρει ποτε τηλεφωνο στο γαμο που εγινε για τον κοσμο δεν της μιλησαν καν τι το ψαχνει και επιμενει?Στη συζητηση πανω της ειπε ο αντρας μου αφου επεμενε πως εμενα ρε μανα δεν με ρωτας αμα τους θελω?της το ειπε μηπως και σταματησει να επιμενει.εκει δεν ειπε τιποτα.

Ειναι αρκετα δυσκολο για μενα ακομα και να τους καλεσω.Δεν νομιζω οτι μπορουν να υποκριθουν καλα.Δεν γινεται απο τη μια στιγμη στην αλλη να δειχνουν και καλα χαρουμενοι και ευτυχισμενοι για το εγγονακι τους οταν δεν τους νοιαζει πρωτα το παιδι τους.

lo5lp3.pngtumhp3.png

γιατι δεν της τα λες οπως μας τα γραφεις εδω?ξεκαθαρισε της οτι δεν τους θελεις γιατι δεν ενδιαφερονται ουτε για σενα ουτε για την οικογενεια σου.οποτε δεν σε απασχολει να ειναι στη βαφτιση. κι αυτη η γυναικα αφου τα ξερει ολα γιατι δεν καταλαβαινει,απορω?αμαν πια μ'αυτο το τι θα πει ο κοσμος...ελεος

Σου λέω την γνώμη μου, να συνεχίσεις την πορεία σου όπως εσύ και ο σύζυγος σου την έχετε χαράξει και άσε τους άλλους να λένε και να κάνουν ότι θέλουν.

Θα σου έλεγα όσο δύσκολο και να είναι αυτό να μην αναλώνεσαι σε τέτοια θέματα τι θα πουν τα σόγια κτλ.

Αν δεν θέλει και η πεθερά σου να το καταλάβει δικό της πρόβλημα. Να χαίρεστε το ζουζουνάκι σας και με το καλό η βάπτιση.

Πες της, σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, αλλά είναι τελείως προσωπικό μου θέμα και έχω πάρει τις αποφάσεις μου, τις οποίες παρακαλώ να μην συζητάτε με άλλους.

Μην συζητάς λεπτομέρειες μαζί της (πως νιώθεις κτλ)

Διαφημίσεις

Επίσης πες στον άντρα σου να της μιλήσει ιδιαιτέρως και να της πει να μην σε πιέζει άλλο. Υπάρχει που υπάρχει το θέμα με τους γονείς σου, μην ανακατεύονται και τρίτοι.

Εγω τωρα τι να κανω?

μπενάκιας και βγενάκιας .. πες της κάτι αόριστο του τύπου θα δούμε ή θα το σκεφτώ .. ή κατί τέτοιο τέλος πάντων μόνο και μόνο για να σταματήσει να σε πρήζει.. και προπαντών σταμάτα να συζητάς μαζί της τα της βάφτισης ... καλή τύχη ...

Ομολογω οτι δεν καταλαβα οτι δεν επρεπε να το συζητησω μαζι της.Ισως μαλλον επειδη τα εξοδα θα τα κανουν αυτοι μιας και το ελεγαν να γινει στην πολη του αντρα μου η βαφτιση οταν με το καλο θα εκανα παιδακι.Δεν ξερω.Το σιγουρο ειναι πως με κανατε να καταλαβω πως δεν μιλησα οπως επρεπε.Να της πω οτι δεν την αφορα το θεμα.Και καθομαι και χαλιεμαι.Εκεινη απο τοτε επεμενε να γινει στο χωριο του.Ουτε με ρωτησαν τοτε.Και ξαφνικα τωρα με τον κοσμο.Βαρεθηκα να μου δημιουργουν προβληματα οι τριτοι

lo5lp3.pngtumhp3.png

Ομολογω οτι δεν καταλαβα οτι δεν επρεπε να το συζητησω μαζι της.Ισως μαλλον επειδη τα εξοδα θα τα κανουν αυτοι μιας και το ελεγαν να γινει στην πολη του αντρα μου η βαφτιση οταν με το καλο θα εκανα παιδακι.Δεν ξερω.Το σιγουρο ειναι πως με κανατε να καταλαβω πως δεν μιλησα οπως επρεπε.Να της πω οτι δεν την αφορα το θεμα.Και καθομαι και χαλιεμαι.Εκεινη απο τοτε επεμενε να γινει στο χωριο του.Ουτε με ρωτησαν τοτε.Και ξαφνικα τωρα με τον κοσμο.Βαρεθηκα να μου δημιουργουν προβληματα οι τριτοι

γιατί κοριτσάκι μου σκας;;

και τώρα καιρός υπάρχει και αφου σε στηρίζει ο σύζυγος τι στεναχωριεσαι;;;

οι τρίτοι μας δημιουργούν προβλήματα όταν τους αφήνουμε!!!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Διαφημίσεις

Εφόσον τα έξοδα τα κάνει η πεθερά σου, το θέμα την αφορά και δεν είναι στο χέρι σου να αρνηθείς να συζητήσεις. Αν δεν θέλεις να ανακατευτεί η πεθερά σου, τότε πληρώνεις τη βάφτιση μόνη σου και δεν δίνεις λογαριασμό σε κανένα (καλοκαίρι, νησάκι κ.λπ.). Όπως λέει και η παροιμία, μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα.

Πέραν αυτού, είσαι σίγουρη πως η πεθερά σου το κάνει μόνο για τον κόσμο; Είσαι σίγουρη πως δεν σκέφτεται και πώς θα φαίνεται αργότερα στο εγγόνι της ότι βαφτίστηκε απουσία των μισών παπούδων; Μπορεί να προσπαθεί με τον τρόπο της να σε βοηθήσει να συμφιλιωθείς με τους γονείς σου. Μπορεί και όχι βέβαια, μπορεί να την ενδιαφέρει μόνο ο κόσμος, όπως λες. Αλλά σκέψου και τις εναλλακτικές.

Το ότι εσύ μπορεί να μην θέλεις να μιλήσεις στους γονείς είναι φυσικά δικαίωμά σου. Αλλά εφόσον η πεθερά σου έχει άμεση συμμετοχή στα βαφτίσια (μέσω της τσέπης της) οφείλεις τουλάχιστον να το συζητήσεις μαζί της. Και στην τελική τι σε χαλάει να στείλεις ένα προσκλητήριο στους γονείς σου και αν θέλουν ήρθαν; Δεν πιστεύω να πάει η ίδια να τους φέρει με το ζόρι!

Μαλλον δεν καταλαβες.Ειπα μαλλον θα πληρωσουν αυτοι τα εξοδα γιατι ξερει οτι τα βγαζουμε δυσκολα περα.Δεν ειναι ομως σιγουρο.Και το μαλλον απεχει πολυ απο το τι θα γινει τελικα.Επισης το εχω συζητησει ηδη μαζι της γιατι πολυ απλα την ξερω οτι θα εχειπροβλημα με τον κοσμο.Νιωθω οτι μου επιτιθεσαι.Το προβλημα μου ειναι πως δεν λεει να καταλαβει οτι δεν θα ερθουν οι δικοι μου.Την κατασταση την ξερει εδω και 4 χρονια που με γνωριζει.Εκεινοι δεν τις εχουν μιλησει ποτε.Τι αλλο να καταλαβει.Οι δικοι μου εχουν ξεκαθαρισει τη θεση τους οτι δεν θελουν σχεσεις μαζι μου οσο και αν ακουγεται παραλογο.

Ρωτησα τι να κανω αφου δεν το δεχεται.Δεν την ενδιαφερει τι θα πει το παιδι.Τι νοιαζει ο κοσμος γιατι ειπε χαρακτηριστικα πως αν ειναι θα πουμε πεθανε η γιαγια μου η καημενη.Δεν ισχυει.Θελει να μου πεθανει και τη γιαγια καταλαβες?Λες και ειμαι η πρωτη με οικογενειακα προβληματα ή λες και το σοι της την ταιζει.

lo5lp3.pngtumhp3.png

Εφόσον τα έξοδα τα κάνει η πεθερά σου, το θέμα την αφορά και δεν είναι στο χέρι σου να αρνηθείς να συζητήσεις. Αν δεν θέλεις να ανακατευτεί η πεθερά σου, τότε πληρώνεις τη βάφτιση μόνη σου και δεν δίνεις λογαριασμό σε κανένα (καλοκαίρι, νησάκι κ.λπ.). Όπως λέει και η παροιμία, μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα.

Πέραν αυτού, είσαι σίγουρη πως η πεθερά σου το κάνει μόνο για τον κόσμο; Είσαι σίγουρη πως δεν σκέφτεται και πώς θα φαίνεται αργότερα στο εγγόνι της ότι βαφτίστηκε απουσία των μισών παπούδων; Μπορεί να προσπαθεί με τον τρόπο της να σε βοηθήσει να συμφιλιωθείς με τους γονείς σου. Μπορεί και όχι βέβαια, μπορεί να την ενδιαφέρει μόνο ο κόσμος, όπως λες. Αλλά σκέψου και τις εναλλακτικές.

Το ότι εσύ μπορεί να μην θέλεις να μιλήσεις στους γονείς είναι φυσικά δικαίωμά σου. Αλλά εφόσον η πεθερά σου έχει άμεση συμμετοχή στα βαφτίσια (μέσω της τσέπης της) οφείλεις τουλάχιστον να το συζητήσεις μαζί της. Και στην τελική τι σε χαλάει να στείλεις ένα προσκλητήριο στους γονείς σου και αν θέλουν ήρθαν; Δεν πιστεύω να πάει η ίδια να τους φέρει με το ζόρι!

Ορίστε? Μάλλον δεν κατάλαβα καλά... Δηλαδή εαν πληρώσει η πεθερά πρέπει να εγκρίνει ή όχι την λίστα των καλεσμένων? Το να έχει ένα παραπάνω λόγο στο τραπέζι π.χ. "μην πάρουμε αυτό το menu δεν το σηκώνει η τσέπη μου" ok το καταλαβαίνω αλλά να επεμβαίνει στο ποιος θα είναι καλεσμένος ή όχι........:shock::shock: και ειδικά σε τόσο προσωπικό θέμα.... Διαφωνώ κάθετα..... και άμα η πεθερά έχει την ίδια άποψη μαζί σου καλύτερα να μην πληρώσει τίποτα αλλά να μην έρθει κιολας....

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Θα συμφωνησω με την προλαλησασα...

Τι παει να πει πληρωνει η πεθερα αρα εχει λογο να ανακατευεται?Εχει καμια σχεση με χρηματα το συγκεκριμενο θεμα?Ειναι καθαρα προσωπικο θεμα της κοπελας.Για μενα ουτε καν ο αντρας της δεν εχει λογο.

Αν εγω για το χ...ψ λογο δε θελω να καλεσω καποιον στη βαφτιση του παιδιου μου...κανενας δε θα με αναγκασει να τον καλεσω με το ζορι.

Ελεος πλεον με τις πεθερες...θελουν να εχουν λογο σε ολα και χωνονται εκει που δε τις σπερνουν.

Μοναχός σου χόρευε και όσο θέλεις πήδα.

Αν ο άλλος βάζει το χέρι στην τσέπη, δεν μπορείς να του πεις δεν συζητάω μαζί σου για τα βαφτίσια.

Μπορείς σαφώς να μην δεχτείς αυτό που σου λέει, αλλά όχι να αρνηθείς να συζητήσεις. Αυτό λέγεται ξεδιαντροπιά.

Συμβουλές σαν αυτή και άλλες τέτοιες που δώθηκαν είναι άκυρες όταν δέχεσαι οικονομική βοήθεια από την πεθερά:

γιατί συζητάς τα της βάφτισης με την πεθερά σου;;;;;;;;;; να τα συζητάς ΜΟΝΟ με τον άντρα σου και ΑΦΟΥ απόφασίσετε τι και που απλά τα ανακοινώνετε και σε όποιον αρέσουν..........

Δηλαδή τι θα πεις, πεθερούλα μου γεια σου, εμείς αυτά αποφασίσαμε να κάνουμε, σκάσε μας τώρα 1000 ευρώ και να λες κι ευχαριστώ που σε καλέσαμε;

Έτσι βλέπουμε τους γονείς και τα πεθερικά μας; Ως κουμπαράδες που τσέπη έχουν και μιλιά δεν έχουν;

Αν νομίζετε ότι αυτή είναι σωστή συμπεριφορά, τι να πω, προφανώς ζούμε σε άλλους πλανήτες (και να δω αν θα σας αρέσει όταν σας κάνει τα ίδια μεθαύριο το δικό σας παιδί - γιατί θα σας τα κάνει).

Συμφωνώ και εγώ βρε κορίτσια μ'αυτό.Στην τελική μπορούν να γίνουν και πολύ οικονομικά βαφτήσια(μόνο το ζευγάρι και οι κουμπάροι) και ένα τραπέζι στο σπίτι.Αν αναλάβει η πεθερά τα έξοδα θα είναι της λογικής ''Εγώ πληρώνω, ότι θέλω κάνω''.Αν δεν θέλουμε να χώνεται η πεθερά , δεν της δίνουμε πρόσφορο έδαφος.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Αν αναλάβει η πεθερά τα έξοδα θα είναι της λογικής ''Εγώ πληρώνω, ότι θέλω κάνω''.Αν δεν θέλουμε να χώνεται η πεθερά , δεν της δίνουμε πρόσφορο έδαφος.

Μπορεί να μην είναι αυτής της λογικής, άλλωστε δεν μας ενδιαφέρει τι σκέφτεται η πεθερά αλλά τι σκεφτόμαστε εμείς. Το να σε χρηματοδοτεί κάποιος για να κάνεις αυτό που θες και εσύ να μην καταδέχεσαι ούτε να συζητήσεις μαζί του, πού είναι γραμμένο; Στην τελική αυτό που λέει η πεθερά δεν είναι τόσο περίεργο. Σκεφτείτε το και αλλιώς: μια πραγματικά κακιά πεθερά θα είχε συμφέρον να απομονώσει τη νύφη από τους γονείς της, και στην περίπτωση αυτή θα συμβούλευε τη θεματοθέτρια να μην στείλει ούτε προσκλητήριο στους δικούς της. Κανονικά θα έπρεπε να εκτιμήσουμε το γεγονός ότι η πεθερά, έστω και για δικούς της λόγους (τι θα πει ο κόσμος) προσπαθεί να συμφιλιώσει το παιδί με τους γονείς του γιατί στην τελική αυτό είναι το σωστό, άσχετα αν είναι επιθυμητό ή όχι.

Και ξεκαθαρίζω για να μην μπερδευόμαστε ότι εγώ δεν είπα να γίνει ντε και καλά της πεθεράς. Αυτό που είπα είναι ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να αρνηθούμε να κάνουμε συζήτηση, δεδομένου και ότι δεν πληρώνουμε για τα βαφτίσια από την δική μας τσέπη.

Καταρχήν ξεκαθαρίστε με ωραίο και ευγενικό τρόπο τι προτίθεται να πληρώσει ο καθένας..

Γιατί αν πχ γίνει στο χωριο, καλέσουν 200 άτομα και δεν πληρώσουν τίποτα, τι θα κάνετε??

Αν πάλι γίνει στο χωριό, ίσως πρεπει να φροντίσετε την διαμονή κάποιων φίλων και συγγενών (επιπλέον κόστος, ποιος θα πληρώσει??)

Τώρα να σου πω και κάτι με όλη την συμπάθεια??

Στο χωριό είναι ποιο εύκολο να καλύψεις πράγματα..Πχ,λες κάτι του τύπου:" αχ η καημένη η μαμα μου έσπασε προχθες το πόδι της/ εχει καθηλωθεί από την μέση της κλπ, και δεν θα παραστεί στην βάφτηση..Και δεν μπορεί να λείψει κι ο μπαμπάς μου από το πλευρό της γιατί είναι ανύμπορη μόνη της.." και δικαιολογείς τους παντες και τα πάντα

Κανονικά θα έπρεπε να εκτιμήσουμε το γεγονός ότι η πεθερά, έστω και για δικούς της λόγους (τι θα πει ο κόσμος) προσπαθεί να συμφιλιώσει το παιδί με τους γονείς του γιατί στην τελική αυτό είναι το σωστό, άσχετα αν είναι επιθυμητό ή όχι.

Και ξεκαθαρίζω για να μην μπερδευόμαστε ότι εγώ δεν είπα να γίνει ντε και καλά της πεθεράς. Αυτό που είπα είναι ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να αρνηθούμε να κάνουμε συζήτηση, δεδομένου και ότι δεν πληρώνουμε για τα βαφτίσια από την δική μας τσέπη.

Και ξαναλεω εγω ξεκινησα τη συζητηση και οχι για τα λεφτα αλλα γιατι ηθελα να ειμαι ξεκαθαρη.Εκεινη εκανε ονειρα για το που το ποτε εμενα δεν με ρωτησε κανεις.Δεν με εχει βοηθησει κανενας στη ζωη μου δεν εχω παρει απο κανεναν λεφτα και δεν εκμεταλλευτηκα κανεναν.Ξεδιαντροπια ειναι αλλο πραγμα.Μαλλον σε προηγουμενο ποστ σου θα εννοουσες αχαριστια.

Τωρα για το αν θελει να με συμφιλιωσει εστω και για τους δικους της λογους δεν αφορα κανεναν.Και το γιατι εγω δεν εχω σχεσεις το ιδιο.Δεν θα μου κανει κουμαντο εκεινη που τη βολευε μια χαρα τοσο καιρο και τωρα θελει να με συμφιλιωσει.Το δεν υπαρχει περιπτωση να αποκτησω σχεσεις δεν σου λεει κατι?Ξερεις ποσο αβολο και ασχημο θα ειναι για μενα να ερθουν και να υπαρχει μια ασχημη ατμοσφαιρα κακια και υποκρισια?Δεν το θελω και οφειλει να το σεβαστει.Δεν το σεβεται θα φερθω αναλογα και δεν εχω προβλημα να βρω λεφτα.Για το παιδι μου θα κανω οικονομια και θα τα βρω.Δεν ειναι τα λεφτα το θεμα.Εχει ξεφυγει εδω και ωρα το θεμα.Ειναι το τι να κανω για να το συνειδητοποιησει και να σταματησει να με πρηζει σε ενα θεμα που δεν την αφορα στο κατω-κατω

lo5lp3.pngtumhp3.png

Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ αυτά που έγραψα. Εγώ δεν είπα κακώς δεν θέλεις να έρθουν οι γονείς σου, είπα κακώς σε συμβουλεύουν κάποιες κοπέλες να κόψεις κάθε συζήτηση με την πεθερά σου, δεδομένου ότι βάζει το χέρι στην τσέπη για σας. Εκεί πήγαινε το σχόλιο περί ξεδιαντροπιάς και αυτό εννοούσα, όχι αχαριστία.

Από εκεί και πέρα, κι εγώ μαζί σου. Βάλε χρήματα από την τσέπη σου και πήγαινε κάνε τη βάφτιση όπως θες και κάλεσε όποιον θες. Ή πάρε τα χρήματα από την πεθερά σου και πάραυτα επέμεινε να μην καλέσεις τους γονείς σου. Αλλά δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να μην ανακατευτεί καθόλου η πεθερά, ούτε να κάνει την παραμικρή συζήτηση, από τη στιγμή που δέχεσαι να συνδράμει οικονομικά.

Ελπίζω να έγινε κατανοητό αυτό που λέω.