Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Η πεθερα μου και η βαφτιση!

Recommended Posts

Η βάφτιση είναι μια προαιρετική θρησκευτική τελετή. Αν την κάνετε, την κάνετε για το περιεχόμενο της και για τον κόσμο. Αν την κάνετε επειδή είναι υποχρέωση, δεν είναι, και μπορείτε να την παραλείψετε εντελώς* (ειδικά εφόσον υπάρχει οικονομικό πρόβλημα). Πες το αυτό σε όποιον παρεμβαίνει.

*είναι κατοχυρωμένο νομικά εδώ και 30 χρόνια, η ονοματοθεσία υποχρεωτικά να γίνεται με ειδική δήλωση στο ληξιαρχείο από τους γονείς, ανεξάρτητα με το αν γίνεται βάπτιση η όχι.

Διαφημίσεις

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

πωπω τί ακούει κανείς όταν τολμήσει να είναι με το μέρος της πεθεράς...Μέχρι και έμμεσα συμπεράσματα βγήκαν και λόγια που δεν ειπώθηκαν. Μέχρι και απενεργοποιηση λογαριασμού της αντίθετης γνώμης!!

Κοίτα είναι πολύ εύκολο να βλέπεις όπως θέλεις τα πράγματα, να βγάζεις ανθρώπους από τη ζωή σου και να κλείνεις πόρτες.

Είναι ακόμα πιο εύκολο να κατηγορείς και να αναλώνεσαι σε κουβέντες.

Είναι όμως και δικαίωμα σου να διαλέξεις τον εύκολο τρόπο.

Ετσι κανείς δε μπορεί να σου πεί τί να κάνεις, ακόμα και σε δημόσιο φόρουμ όπου όλοι εκφέρουμε την άποψη μας.

Στη θέση σου αφού πέρασα δύσκολα με τους γονείς θα προσπαθούσα να περάσω καλύτερα με τη πεθερά. Γιατί φαίνεται μια χαρά...καιείναι και η μάνα του άντρα σου.

Η συνέχεια/αρχή στα προηγούμενα μηνύματα μου...

(το να επιτίθεσαι στην αντίθετη γνώμη δεν θα λύσει το πρόβλημα, δεν έχεις να αποδείξεις τίποτε σε κανένα, όμως ούτε εκεί βρίσκεται η λύση σου (στο να μη καλέσεις τους γονείς σου) γιατί αλλιώς δε θα σε προβλημάτιζε, θα το έκανες ήδη χωρίς να ρωτάς εδώ...εύχομαι να βρείς την άκρη στο νήμα σου και να μη ξαναχτίσεις το λαβύρυνθο σου, τα πράγματα είναι απλά, εμείς τα κάνουμε δύσκολα, με αγάπη και διάλογο όλα λύνονται. Και η πεθερά σου σε αγαπά, αλλιώς δεκάρα δε θα έδινε)

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

αχ βρε Ελενα μην τσαντιζεσαι κ μην στεναχωριεσαι,ειναι κριμα ενα τοσο ωραιο γεγονος να γινεται εστια προβληματων.ακομα κι αν βοηθησει η πεθερα σου οικονομικα ξεκαθαριστε της με τον αντρα σου οτι ειναι δικο σας θεμα το ποιους θα καλεσετε και οχι δικο της.δεν ξερω τι εχει συμβει με τους γονεις σου αλλα προφανως για να μην τους θες θα εχεις τα δικια σου.οποτε μην τους καλεσεις για να εισαι καλα εσυ κυριως.νομιζω οτι ο αντρας σου σε στηριζει οποτε δεν θα εχεις προβλημα να τον πεισεις.

για να καταλαβω μενετε στην ιδια πολη με τους γονεις σου κ δεν θες να το κανεις εκει κ θα το κανετε στο χωριο?τον γαμο που τον κανατε?

Δηλαδή αν εσείς ως γονείς βοηθήσετε τα παιδιά σας οικονομικά θα είναι για να τους εξαγοράσετε για να μπορείτε να χώνετε την μύτη σας χωρίς να τολμάνε να σηκώσουν κεφάλι ή επειδή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλετε να τα στηρίξετε;

Μη λέμε και ο,τι να'ναι!

Για το υπόλοιπο θέμα δεν έχω άποψη.

Nothing you would take... Everything you gave...

Λοιπόν δεν ήθελα να απαντήσω αλλά τωρα φορτωσα.

Εχεις που έχεις ενα αγκάθι στην ψυχή σου λογω της σχέσης σου με τουσ γοννείς σου δεν είσαι υποχρεωμένη σε καμια περίπτωση να ανεχτεισ και για κανένα λογο τα θέλω της πεθεράς σου.Δεν θα τρελαθείς εσυ για κανεναν.Θα κάνεις όπου θες τη βάπτιση και όπως θες με όποιους θες.ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ κουβέντα με την πεθερά.Δεν της πέφτει απολύτως κανενας λογος.Τωρα ο γονιος είσαι εσυ,στα δικα της παιδια πηγες εσυ να την κουμανταρεις?Απλα το φιδι απο την τρύπα με την πεθερά να το βγάλει ο γιόσ της.Αυτος ειναι υποχρεωμένος να τη βάλει στη θέση της.Ας τη πει οτι εισαι πολυ πιεσμενη και στενοχωριέσαι ή τελοσπάντων ότι θέλει ας της πει. Εσυ οργάνωσε τη βάπτιση που γουστάρεις .Εγώ στη βάπτιση τους τα έλεγα προ τετελεσμένων γτ κατάλαβα ότι σε οποιοδήποτε θέμα τους μπλεξεις την έβαψες πολυ απλα.Και αυτοι δεν αλλάζουν μυαλα,εσυ θα σκασεις αυτοι το δικο τους θα λένε.ΚΟΥΒΕΝΤΑ λοιπόν στα πεθερικα.Θα ανακοινωσει αυτα που αποφασίσατε ο αντρας σου.και μην ξανασκας .Εχεις και ενα παιδί να μεγαλώσεις κ εισαι στην αρχη ακόμα.....

Διαφημίσεις

Δηλαδή αν εσείς ως γονείς βοηθήσετε τα παιδιά σας οικονομικά θα είναι για να τους εξαγοράσετε για να μπορείτε να χώνετε την μύτη σας χωρίς να τολμάνε να σηκώσουν κεφάλι ή επειδή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θέλετε να τα στηρίξετε;

Μη λέμε και ο,τι να'ναι!

Για το υπόλοιπο θέμα δεν έχω άποψη.

το να συμβουλευω δεν θεωρω οτι ειναι 'χωνω τη μυτη μου'...ειτε πληρωνω ειτε οχι.

Θα τα συμβουλευω τα παιδια μου ειτε αυτα που λεω τους αρεσουν ειτε οχι. Οποιος θελει ακουει.

Αν ομως εδινα χρηματα για το γλεντι της βαφτισης και εκεινοι μου εδειχναν οτι με βλεπουν σαν κουμπαρα, δεν θα μου αρεσε. Δικη της ειναι η αποφαση η τελικη....απλα μια κουβεντουλα δεν θα ηταν κακο να γινει.

Λοιπόν δεν ήθελα να απαντήσω αλλά τωρα φορτωσα.

Εχεις που έχεις ενα αγκάθι στην ψυχή σου λογω της σχέσης σου με τουσ γοννείς σου δεν είσαι υποχρεωμένη σε καμια περίπτωση να ανεχτεισ και για κανένα λογο τα θέλω της πεθεράς σου.Δεν θα τρελαθείς εσυ για κανεναν.Θα κάνεις όπου θες τη βάπτιση και όπως θες με όποιους θες.ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙΣ κουβέντα με την πεθερά.Δεν της πέφτει απολύτως κανενας λογος.Τωρα ο γονιος είσαι εσυ,στα δικα της παιδια πηγες εσυ να την κουμανταρεις?Απλα το φιδι απο την τρύπα με την πεθερά να το βγάλει ο γιόσ της.Αυτος ειναι υποχρεωμένος να τη βάλει στη θέση της.Ας τη πει οτι εισαι πολυ πιεσμενη και στενοχωριέσαι ή τελοσπάντων ότι θέλει ας της πει. Εσυ οργάνωσε τη βάπτιση που γουστάρεις .Εγώ στη βάπτιση τους τα έλεγα προ τετελεσμένων γτ κατάλαβα ότι σε οποιοδήποτε θέμα τους μπλεξεις την έβαψες πολυ απλα.Και αυτοι δεν αλλάζουν μυαλα,εσυ θα σκασεις αυτοι το δικο τους θα λένε.ΚΟΥΒΕΝΤΑ λοιπόν στα πεθερικα.Θα ανακοινωσει αυτα που αποφασίσατε ο αντρας σου.και μην ξανασκας .Εχεις και ενα παιδί να μεγαλώσεις κ εισαι στην αρχη ακόμα.....

Πες τα χρυσόστομη!!! Κοπέλα μου γλυκιά, από που κι ως που για κάτι τόσο ιδιαίτερο και προσωπικό συζητάς με τρίτους? Ακόμα κι άντρας σου, που λέει ο λόγος, τρίτος είναι σε αυτό το θέμα. Δεν θέλεις τους γονείς σου? Δεν τους καλείς. Τέλος. Σε καμία περίπτωση δεν θα στείλεις προσκλητήριο για τα μάτια του κόσμου. Το άνοιξε το θέμα η πεθερά σου λες.Οκ. Έπρεπε να το είχες κλείσει επιτόπου με μία κουβέντα και μόνο. "Λυπάμαι που θέλετε,μητέρα/πεθερούλα/δεν ξέρω τί, να καλέσουμε τους γονείς μου, διότι δεν θα το κάνουμε. Εγώ κανονίζω τη βάπτιση του παιδιού μου και το συγκεκριμένο θέμα είναι αδιαπραγμάτευτο." Με αυστηρό τόνο! Είναι δύσκολο? Και τελειώνεις το θέμα και ξεκαθαρίζεις ότι δεν παίρνει αυτή τις αποφάσεις. Την επόμενη φορά ξεκαθάρισέ το. Κι αν επιμείνει, τελειώνεις την κουβέντα, ακόμα πιο αυστηρά,"αν συνεχίσετε να επιμένετε μητέρα/πεθερούλα, θα αναγκαστούμε να κάνουμε τη βάφτιση σε πολύ κλειστό κύκλο κάπου μακριά." Και τελειώνει το θέμα. Είναι δυνατόν να κάθεσαι να χαλιέσαι?

Σημείωση: Δεν είμαι πολύ αυστηρός άνθρωπος, ούτε έχω κάτι με τις πεθερές. Αλλά κάποια θέματα είναι προσωπικά και δεν δέχομαι ούτε από τη μάνα μου παρέμβαση. Σε αυτά είμαι κάθετη. Και έχω ζήσει από πολύ κοντά καταστάσεις μεταξύ γονιών και παιδιών, που με έχουν πείσει ότι και το αίμα μια χαρά νερό γίνεται δυστυχώς, επομένως διαφωνώ ακόμη πιο κάθετα με το να βάλεις τους γονείς σου στη ζωή σου ξανά με το ζόρι, αν δεν το θες πραγματικά.

Συμφωνω και εγω.Για να λεει η κοπελα οτι δεν θελει τους γονεις της.. παει να πει οτι ειναι παρα μα παρα πολυ σοβαρο.Δεν το λεει ευκολα αυτο μια κοπελα για τη μανα της ρε κοριτσια!Οσο για την πεθερα ειναι προθυμη να βοηθησει οικονομικα οκ.Αυτο δεν σημαινει οτι θα κανει και κουμαντο!Απο τη στιγμη που δεν της επιβαλλουν να δωσει λεφτα.. αυτη η βοηθεια ειναι δωρο και οχι καταναγκασμος !Δηλαδη οσοι δινουν δωρο εχουν και λογο ???

Κανε κοπελα μου αυτο που πρεπει.. δηλ ο αντρας σου να της το κοψει γτ ειναι δικια του μανα.Ο κοσμος θα λεει οτι και να γινει..ακομα και να μην γινει παλι θα λεει.

FvxMp3.png