Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Η πεθερα μου και η βαφτιση!

Recommended Posts

Δεν θα βαλει το χερι στην τσεπη γιατι απλα δεν πηγε εκει η συζητηση που καναμε.Ανοιξα αυτο το θεμα γιατι εκανα ηδη μια συζητηση μαζι της για τους γονεις μου και δεν πηγε καλα.Και επειδη θελω οταν την ξαναδω να το ξεκαθαρισω μια και καλη ζητησα τη γνωμη σας πως να την κανω να το συνειδητοποιησει γιατι αισθανομαι πολυ ασχημα ηδη απο την πρωτη φορα.Το θεμα δεν ειναι ποιος βοηθαει.Το θεμα ειναι και καταλαβε το σε παρακαλω οτι δεν θελουν εκεινοι να ερθουν και δεν μπορω να κανω τιποτα για αυτο.Δεν ηρθαν στην εγχειρηση μου δεν ηρθαν στην γεννηση δεν πηγε ο ενας απο τους 2 στον γαμο της αδερφης μου.Μιλαμε για πολυ ασπλαχνους γονεις και εκεινη τα ξερει.Αυτο που καταφερνει ειναι να μην θελω ουτε να της μιλαω απο την πιεση που νιωθω

lo5lp3.pngtumhp3.png

Διαφημίσεις

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Να σου πω κάτι; Αφού είσαι σίγουρη πως εκείνοι δεν θα θέλουν να έρθουν γιατί δεν τους στέλνεις ένα προσκλητήριο και να τελειώνει το θέμα; Ή γιατί δεν της λες "ΟΚ θα τους καλέσω" και να μην τους πεις τίποτα; Δεν παίζουν αυτά τα σενάρια;

Νομίζω οτι πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό και συμφωνώ με την Little Monkey, αυτά που σου λέει είναι σωστά.

Ξεκαθάρισε τι θες εσύ, και όσο για την πεθερά, υπάρχουν χίλιοι τρόποι να την ξεκόψεις.

Και να σου πω και κάτι..Αν η κοινωνία του χωριού είναι τόσο κλειστη και εσεις δεν έχετε κανεναν φιλο εκεί, ίσως το αίτημά της να γίνει κάπου αλλού η βάφτηση δεν είναι τόσο παράλογο.

Εχω γνώση από κουτσομπολιό κλειστής κοινωνίας και πραγματικά θέλει γερό στομάχι για να αντέξεις..

Εφόσον είστε οικογένεια, ο ένας πρέπει να βοηθαει τον άλλο..

Και φυσικα παιζει αλλα ξερεις δεν θελω να λεω ψεμματα και ειδικα αν αφορα το παιδι μου και δευτερον οταν δει οτι δεν θα ερθουν ενω της εχω πει οτι τους καλεσα "φοβαμαι" την αντιδραση της και θα χει και δικιο.Για αυτο εκανα απο την αρχη συζητηση γιατι ηθελα να ξερει τι θα γινει.Μακαρι να ηταν διαφορετικη η ζωη μου αλλα δεν φταιω εγω για αυτο.Μια με το γαμο προβληματα και τωρα με τη βαφτιση.Αλλα στο γαμο εφτυσα αιμα για να ερθουν με πονο καταφερα οτι εγινε και ακριβως αμεσως μετα με ....στειλαν κανονικα.Με παντρεψαν για να καταλαβεις απο συμφερον για τον κοσμο παλι.Αηδια και αργησα να το καταλαβω οτι ηταν αυτος ο λογος.Μετα το γαμο το καταλαβα,εχω περασει πολλα και το θεμα αμα το δουμε απο τριτη ματια να τις φτανει που ειναι καλα οι γονεις του μπεμπη και οχι για τους δικους μου που δεν ηταν ποτε διπλα μου.

lo5lp3.pngtumhp3.png

Αν όμως είσαι σίγουρη ότι δεν θα έρθουν (επιμένω εγώ) η πιο απλή λύση είναι να τους στείλεις ένα προσκλητήριο και να ξεμπερδεύεις. Ούτε ψέματα λες, ούτε η πεθερά σου έχει λόγο να σε πιέσει παραπάνω.

Τώρα αν δεν θέλεις να στείλεις προσκλητήριο είναι άλλο θέμα και πραγματικά θα πρέπει να σκεφτείς άλλες εναλλακτικές, όπως να γίνουν τα βαφτίσια κάπου αλλού ώστε να μην ενοχληθεί η πεθερά σου (αν όντως υπάρχει θέμα κουτσομπολιού όπως είπε η Μιμίκα).

Διαφημίσεις

Εφόσον τα έξοδα τα κάνει η πεθερά σου, το θέμα την αφορά και δεν είναι στο χέρι σου να αρνηθείς να συζητήσεις. Αν δεν θέλεις να ανακατευτεί η πεθερά σου, τότε πληρώνεις τη βάφτιση μόνη σου και δεν δίνεις λογαριασμό σε κανένα (καλοκαίρι, νησάκι κ.λπ.). Όπως λέει και η παροιμία, μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα.

Πέραν αυτού, είσαι σίγουρη πως η πεθερά σου το κάνει μόνο για τον κόσμο; Είσαι σίγουρη πως δεν σκέφτεται και πώς θα φαίνεται αργότερα στο εγγόνι της ότι βαφτίστηκε απουσία των μισών παπούδων; Μπορεί να προσπαθεί με τον τρόπο της να σε βοηθήσει να συμφιλιωθείς με τους γονείς σου. Μπορεί και όχι βέβαια, μπορεί να την ενδιαφέρει μόνο ο κόσμος, όπως λες. Αλλά σκέψου και τις εναλλακτικές.

Το ότι εσύ μπορεί να μην θέλεις να μιλήσεις στους γονείς είναι φυσικά δικαίωμά σου. Αλλά εφόσον η πεθερά σου έχει άμεση συμμετοχή στα βαφτίσια (μέσω της τσέπης της) οφείλεις τουλάχιστον να το συζητήσεις μαζί της. Και στην τελική τι σε χαλάει να στείλεις ένα προσκλητήριο στους γονείς σου και αν θέλουν ήρθαν; Δεν πιστεύω να πάει η ίδια να τους φέρει με το ζόρι!

αααα...συμφωνω!!! Το σωστο να λέγεται!!!! :P

Νομίζω οτι πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό και συμφωνώ με την Little Monkey, αυτά που σου λέει είναι σωστά.

Ξεκαθάρισε τι θες εσύ, και όσο για την πεθερά, υπάρχουν χίλιοι τρόποι να την ξεκόψεις.

Και να σου πω και κάτι..Αν η κοινωνία του χωριού είναι τόσο κλειστη και εσεις δεν έχετε κανεναν φιλο εκεί, ίσως το αίτημά της να γίνει κάπου αλλού η βάφτηση δεν είναι τόσο παράλογο.

Εχω γνώση από κουτσομπολιό κλειστής κοινωνίας και πραγματικά θέλει γερό στομάχι για να αντέξεις..

Εφόσον είστε οικογένεια, ο ένας πρέπει να βοηθαει τον άλλο..

Εχεις δικιο οτι πνιγομαι σε μια κουταλια νερο αλλα το ειχα αποδεχτει μεσα μου οτι δεν θα ερθουν εκεινη ομως με γυριζει παλι πισω.Εγω θελω οτι θελει ο αντρας μου.Εκεινος ηθελε στο χωριο και η πεθερα μου επισης.Εγω ηθελα και θελω μια ομορφη και σε στενο κυκλο τελετη αλλα τοτε δεν με ρωτησαν.Τα κπυτσομπολια δεν σταματανε ποτε και αν θελει ο αλλος αφορμη τη βρισκει.

lo5lp3.pngtumhp3.png

Αν όμως είσαι σίγουρη ότι δεν θα έρθουν (επιμένω εγώ) η πιο απλή λύση είναι να τους στείλεις ένα προσκλητήριο και να ξεμπερδεύεις. Ούτε ψέματα λες, ούτε η πεθερά σου έχει λόγο να σε πιέσει παραπάνω.

Τώρα αν δεν θέλεις να στείλεις προσκλητήριο είναι άλλο θέμα και πραγματικά θα πρέπει να σκεφτείς άλλες εναλλακτικές, όπως να γίνουν τα βαφτίσια κάπου αλλού ώστε να μην ενοχληθεί η πεθερά σου (αν όντως υπάρχει θέμα κουτσομπολιού όπως είπε η Μιμίκα).

Ναι δυστυχως ειμαι σιγουρη.Θα καθησω να σκεφτω τι αλλο μπορω να κανω.Αλλα να σου πω κατι ηδη αρχισα να ξενερωνω με ολα αυτα.Δεν περιμενα να το κανει τοσο θεμα γιατι ηξερε αλλα τεσπα θα δουμε.

lo5lp3.pngtumhp3.png

Ελενα Β με ολη την καλη μου δαιθεση. Εχω περασει απο αναλογη θεση...Κακως η καλως οι ανθρωπινοι δεσμοι εξ αιματος δεν καταργουνται. Ακομη και αν δεν τους θελεις και ειναι δικαιωμα σου, το πιο πιθανο ειναι οτι στο μελλον καποια στιγμη θα εχετε καποιες τυπικες σχεσεις.

Δωστε τους την ευκαιρια να δειξουν τουλαχιστον στο παιδι σου, ο,τι δεν εδειξαν σε εσενα....Οτι ηταν εκει!....

Δικη σου ειναι η αποφαση, εσυ ξερεις. Μην ξεχνας ομως οτι το παρελθον δεν μπορει να αλλαξει, το μελλον μπορει.

Για την πεθερα εγω σκεφτηκα θετικα και συμφωνω σε ολα με little monkey .

Σίγουρα πρέπει να της εξηγήσει ότι δεν θέλει να καλέσει τους δικούς και φυσικά έχει το δικαίωμα.Ισως με την κουβέντα που ενδεχομένως να κάνει να καταλάβει τελικα και τις προθέσεις της πεθεράς, είτε για το οικονομικό είτε για τον πραγματικό λόγο που επιμένει να καλεστούν οι γονείς της κοπέλας.Εγώ αυτό που λέω,σύμφωνα με τις εμπειρίες δικές μου και άλλων, είναι ότι μπαίνει άλλος στην μέση και έχει σχέση με λεφτά...δεν καταλήγει καλά.Την ξέρει παραπάνω από εμας και θα μπορέσει να την ψυχολογήσει καλύτερα.Αν όμως ισχύει η υποθεση της ότι μπορεί να επιμένει για το τι θα πει ο κόσμος, καλύτερα να το οργανώσει μόνη με τον άντρα της για να έχει και το πάνω χέρι.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Διαφημίσεις

Τα λεφτα παντως δεν ειναι θεμα αυτο ειναι σιγουρο.Απειρες φορες θελουν να βοηθησουν αλλα εγω δεν δεχομαι.Γιατι και στο γαμο μας οι δικοι μου δεν προσφεραν τιποτα, απο την τσεπη μας τα βαλαμε.Εδω μου ειπανε οτι δεν ειναι υποχρεωμενοι να πληρωσουν τιποτα.Τι να κανω το δεχτηκα.

Ειναι ο κοσμος γιατι εψαχνε το αν γινει στο χωριο τι θα καθησει να πει ποια δικαιολογια και μετα ξανα απο την αρχη.

Αν το οργανωσω μονη μου και χαρα μου μου ειπε δεν θα ερθει κανενας απο το σοι του αντρα μου γιατι και παλι θα γινει ρεζιλι.στην τελικη εγω γινομαι που εχω αυτη την οικογενεια και στην τελικη δεν την νοιαζει να βαφτιστει το εγγονι της αλλα ο κοσμος.

lo5lp3.pngtumhp3.png

Συγνώμη κορίτσια αλλά εγώ διαφωνώ. Γιατί η κοπέλα πρέπει οπωσδήποτε να καλέσει τους γονείς της και όχι γιατί το θέλει εκείνη αλλά γιατί το θέλει κάποιος άλλος? Γιατί πρέπει να πει ψέμματα μόνο και μόνο για να μην χαλάσει το χατήρι της πεθεράς? Εαν θελήσει κάποια στιγμή η ίδια, ή νοιώσει έτοιμη, ή συγχωρέσει, τότε να παεί ωραία και καλά και να τα βρούνε. Γιατί πρέπει να μπει στην διαδικασία να αναλλωθεί, να φθαρεί ψυχολογικά και όλα αυτά σε μια ιερή στιγμή του παιδιού της.... Από ότι κατάλαβα δεν ευχαριστήθηκε ούτε τον γάμο της γιατί πρέπει να γίνει το ίδιο και στα βαφτίσια? Και πραγματικά πιστεύετε ότι αν δεν πληρώσει τίποτα θα σταματήσει να την πιέζει έτσι? Και όλα αυτά για το τι θα πει ο κόσμος? Συγνώμη αλλά δεν τον αφορά... να κοιτάει το σπίτι του.....

LAAFp2.png

JRM4p2.png

πες της πεθεράς σου, αν τους θέλει να τους καλέσει η ίδια. ΕΛΕΟΣ!! Με το ζόρι να κάνεις πράγματα?!?!?

Οι μεγάλοι άνθρωποι έχουν αγύριστα κεφάλια. Της πεθεράς της έκατσε στραβά τέλος.

Κάνε αυτό που θέλετε σαν ζευγάρι και λίγο ξυδάκι στην πεθερά. Δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους.

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

το παρακολουθω το θεμα και θα σου πω και εγω τη γνωμη μου γενικα και ειδικα. γενικα ναι εινια πολυ καλο να εινια ολοι οι συγγενεις για διαφορους λογους, να κανονιζουμε απολυτως μονοι μας αυτα που θελουμε και μας αρεσουν χωρις καμια παρεμβαση απο πουθενα και να εχουμε τη στηριξη των οικειων μας για την πραγματοποιηση των θελω μας. αυτα ομως εινια νομιζω στη σφαιρα της φαντασιας σε καποιες περιπτωσεις. γιατι σε αυτες τις περιπτωσεις παντα θα υπαρχουν παρεμβασεις ειτε δινουν λεφτα ειτε οχι (σ' εμενα κανεις δεν εδωσε λεφτα ουτε στη γαμοβαφτιση ουτε στη βαφτιση και ομως ειχαν την απιατηση να ανοιγω εγω το ποτροφολι και αυτοι να διαλεγουν και να τραπεζωσω στην κλειστη βαφτιση ακομα και φιλους οχι δικους μας, ουτε προσωπικες μας υποχρεωσεις). το αποτελεσμα ηταν και τις 2 φορες να γινω μπιλιες μαζι τους.

ναι συμφωνω οτι αν σου δινουν λεφτα για τη βαφτιση εχουν λογο στο ποσα ατομα δικα τους θα τραπεζωσουν η θα καλεσουν, να υπαρχει μια ισορροπια στους καλεσμενους (πχ οχι να φερουν αυτοι 5 ατομα και η αλλη πλευρα 100), αντε να πουνε και ποσα περιπου διαθετουν για μπομπο και γλυκα, αλλα μεχρι εκει.

ειδικα τωρα στη δικη σου περιπτωση, αφου η κατασταση με τους δικους σου εινια αυτη, εχεις απολυτο δικιο που δεν αντεχεις ψυχολογικα πισωγυρισματα. εξαλλου ειναι απολυτως δικο σου προσωπικο θεμα. εχεις δικιο που ξενερωσες γιατι νιωθεις οτι δεν βαφτιζεις εσυ το δικο σου παιδι αλλα οτι εισαι ο τελευταιος τροχος της αμαξης στη δικη σου βαφτιση και αποφασιζουν οι αλλοι για σενα και σε "διαταζουν". εχεις δικιο που θυμωνεις με την επιμονη και τη θεση της πεθερας σου.

θα σε συμβουλευα να ριξεις ομως λιγο νερο στο κρασι σου. οχι να καλεσεις τους δικους σου κτλ. να κανεις τη βαφτιση οπως θελεις εσυ με οποιους θελεις οπου θελεις αλλα αφησε την να βρει μια διακιολογια για το σοι της να ησυχασει. οχι να πεθανει τη γιαγια σου αλλα ας πει οτι οι δικοι σου αρρωστησαν η ειναι σε ταξιδι στο εξωτερικο και δεν μπορουσαν, μεταναστευσαν στην αυστραλια κτλ. οποτε θα σε αφησει ησυχη ελπιζω.

Γιατί να πει ψέμματα? Να μην πει τίποτα.... Δεν τους αφορά. Για το παιδί θα έρθουν οι καλεσμένοι, για το νεοφότιστο. Πάντως να σας πω κάτι.... Και εμένα που δεν είχαν έρθει τα πεθερίκα μου στην βάφτιση του μίκρου για χψ λόγους (και δεν ήταν άρρωστοι!!!) κανείς δεν με ρώτησε το γιατί...... ακόμα και αυτοί που ήρθαν από "κλειστές κοινωνίες". Τώρα τι ρώτησαν την μητέρα μου ή τον πατέρα μου επίσης δεν με ενδιαφέρει και δεν ρώτησα ποτέ. Μην αφήσεις ποτέ και κανέναν να μπαίνει (είτε αδιάκριτα είτε διακριτικά) σε τόσο λεπτά ζητήματα μόνο και μόνο για κουτσομπολιό. Και φυσικά κανείς δεν μπορεί να σου επιβάλει αν θα τους καλέσεις ούτε καν ο άντρας σου;)

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Διαφημίσεις

Eλενα εμένα με στενοχωρει που και εσυ όπως και τοσες άλλες κοπέλες ενώ θα έπρεπε να σκέφτεσαι την βάπτιση του μωρου σου με χαρα και να την περιμένεις να πρέπει να ακους την κάθε μαλ..ία του καθενος... προφανως και ξερεις πολυ καλα την σχέση με τους γονεις σου ... και προφανως για την βαπτιση του μωρου σου θα πρεπει να βάλεις τις προυποθεσεις για να περάσετε ομορφα η οικογενεια... και οταν λεω οικογενεια εννοω εσενα τον αντρα σου και το παιδι... θα πρεπει να κανεις αυτο που θα σε κανει να νιωσεις ομορφα μία τοσο ιδιαιτερη μέρα όπως ειναι η βάπτιση του παιδιου σου... εάν θέλεις να καλέσεις τους γονείς σου το κάνεις... εάν δεν θέλεις δεν τους καλείς και δεν εχεις λόγο να δώσεις λογαριασμό και σε κανένα.... προσωπικα τα διάφορα σογια τα εχω χεσμενα.... ο καθένας θα πει το μακρυ και το κοντο του.. δεν ήρθαν οι γονείς σου???? ααααα δεν τα έχουν καλά και ψου μου σου του... ήρθαν οι γονείς σου??? ααααααα κοίταξε καλά ούτε μιλήθηκαν γονείς και κόρη πω πω πω ντροπή... τι κάθεσαι κούκλα μου και στενοχωριέσαι??? κάνε αυτό που γουστάρεις και άσε την πεθερα να φτιάχνει λίστες στο μυαλο της... απλά πράγματα...

Το θεμα ειναι πως την κατασταση την ξερει απο την πολλη αρχη και με κανει και αισθανομαι ασχημα αβολα.Και ενοχλουμαι οταν επιμενει να αποκτησω απο το πουθενα σχεσεις μονο και μονο για να ερθουν στην βαφτιση και να μην γινει αυτη ρεζιλι.Το ηξερα οτι θα γινει αυτο και ειπα μηπως και δεν την νοιαξει αλλα δεν.Εκεινη ξεκινησε τη συζητηση.Εγω θα την εκανα πιο μετα.

Δεν τους γνωριζει αλλα το οτι δεν την εχουν παρει ποτε τηλεφωνο στο γαμο που εγινε για τον κοσμο δεν της μιλησαν καν τι το ψαχνει και επιμενει?Στη συζητηση πανω της ειπε ο αντρας μου αφου επεμενε πως εμενα ρε μανα δεν με ρωτας αμα τους θελω?της το ειπε μηπως και σταματησει να επιμενει.εκει δεν ειπε τιποτα.

Ειναι αρκετα δυσκολο για μενα ακομα και να τους καλεσω.Δεν νομιζω οτι μπορουν να υποκριθουν καλα.Δεν γινεται απο τη μια στιγμη στην αλλη να δειχνουν και καλα χαρουμενοι και ευτυχισμενοι για το εγγονακι τους οταν δεν τους νοιαζει πρωτα το παιδι τους.

από αυτό σου το μήνυμα συμπεραίνω πως ίσως και να αμφιβάλεις αν θέλουν την κατάσταση που επικρατεί μεταξύ σας οι γονείς σου.

Μήπως δεν είσαι σίγουρη ότι δεν τους νοιάζεις, μήπως δεν είσαι σίγουρη ότι δεν τους νοιάζει το εγγόνι τους?

Μήπως η πεθερούλα σου το μόνο που προσπαθεί είναι να σας φέρει κοντά με αφορμή τη βάφτιση? (και πολύ καλά κάνει, μάνα είναι κι αυτή και ξέρει)

Μήπως νομίζεις ότι το κάνει για τον κόσμο (που στην τελική λογικό κι αυτό, δεν είναι και το πιο συνηθισμένο) αλλά ουσιαστικά το κάνει για εσάς? Το παιδί και το εγγόνι της? Νομίζω σας αγαπά και βρήκε την ευκαιρία της να παρέμβει. Αφού λες δεν θέλεις απλά το ξεκόβεις. Λογαριασμός δεν της πέφτει αν δε θέλεις...εσύ βάζεις τα όρια.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

α συγνώμη δεν διάβασα τα ενδιάμεσα. μόνο το πρώτο σου μήνυμα και το δεύτερο.

Συμφωνώ με την Little monkey...

Θα τα διαβάσω εκτενέστερα όμως και θα επανέλθω, η πεθερά σου πάντως μου φαίνεται σωστή. (αφού και πληρώνει πολύ καλά κάνει και εκφέρει και άποψη)

Αν, ίσως αν, τα έβλεπες όλα σαν μια τρίτη, που δεν ξέρει την πεθερά σου ούτε και σένα, και διάβαζες όσα έγραψες,

να έβλεπες πως (΄ίσως πάντα) υπάρχει ενδεχόμενο επανασύνδεσης με τους γονείς σου αλλά δεν είσαι σίγουρη αν θες να επιτρέψεις να πληγώσουν και το παιδί σου (το οποίο μου φαίνεται το θεωρείς δεδομένο ότι θα γίνει).

Ισως να έβλεπες την πεθερά από άλλη σκοπιά, όπως σου έγραψα και πρίν, ίσως βρήκε την ευκαιρία της να σας σμίξει.

Ισως αν έμπαινες στη θέση της καταλάβαινες πως ναι δεν της είναι εύκολο σε κλειστή κοινωνία να πρέπει να εξηγεί. Πολλά ίσως.

Αν θες τη γνώμη μου, πάρε τον χρόνο σου, βγες από την κατάσταση, και ξανασκέψου τα.

Εχεις ένα παιδί που δεν οφείλει να πληρώσει τα λάθη ΣΑΣ. (ίσως...)

Μην αφήσεις ποτέ και κανέναν να μπαίνει (είτε αδιάκριτα είτε διακριτικά) σε τόσο λεπτά ζητήματα μόνο και μόνο για κουτσομπολιό. Και φυσικά κανείς δεν μπορεί να σου επιβάλει αν θα τους καλέσεις ούτε καν ο άντρας σου;)

Καλέ εδώ το έγραψε σε δημόσιο φόρουμ, η πεθερά πειράζει που το ξέρει? Και πληρώνει κι αποπάνω και επανασύνδεση του παιδιού με τους γονείς προσπαθεί και θα μείνει και στην απέξω? Ε μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.

Ισως αν δεν κρίναμε με βάση τα βιώματα μας ήταν όλα πιο ρεαλιστικά.

Καλέ εδώ το έγραψε σε δημόσιο φόρουμ, η πεθερά πειράζει που το ξέρει? Και πληρώνει κι αποπάνω και επανασύνδεση του παιδιού με τους γονείς προσπαθεί και θα μείνει και στην απέξω? Ε μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.

Μου φαινεται θα αλλαξω τον τιτλο.Πες μου σε παρακαλω που ειπα ΕΓΩ σε ποιο ποστ μου οτι θα πληρωσει εκεινη.Που? δηλαδη ελεος 100 φορες ειπα πως δεν εχω απαιτησεις και οτι ΜΠΟΡΕΙ να μου δωσει βοηθεια.ΜΠΟΡΕΙ!!!Γιατι ξερει οπως και ολοι πλεον οι νεοι γονεις οτι ειναι ασχημα οικονομικα.

Ενας ανθρωπος που κοιταει μονο το συμφερον του απο ποτε ειναι καλος?

Και τελος ηλπιζα εδω μεσα σε αυτο το φορουμ να βρω κατανοηση γιατι ξερω πολλες κοπελες που εχουν προβλημα σαν εμενα με τους γονεις τους και χιλιαδες αλλα προβληματα και να μου δωσουν καμια συμβουλη αλλα αντι για αυτο εμαθα οτι ειπα πραγματα που δεν επρεπε μιας και ειναι δημοσιο το φορουμ ενω απλα ζητησα συμβουλη γιατι οπως και να το κανουμε ενας ανθρωπος που εχει περασει τα ιδια μπορει να σε συμβουλεψει καλυτερα.Λυπαμαι ειλικρινα και στενοχωρηθηκα παρα πολυ τωρα.

Και να σου πω και κατι θα το πω ομορφα δεν με νοιαζει που το ειδες ετσι γιατι δεν ειπα ποτε οτι κρυβομαι για το τι συμβαινει και ειλικρινα δεν με νοιαζει το τι θα πει το σοι της.Πολυ απλα γιατι δεν μπορω να αλλαξω την κατασταση.Αν μπορουσα θα το εκανα.Νομιζεις μου αρεσει να μην εχω σχεσεις με τους γονεις μου.Ξερεις εσυ ποσο πονεσα για να το αποδεχτω?

Καλο θα ηταν να μη μιλας οταν δεν ξερεις και σε παρακαλω να διαβαζεις καλυτερα αλλη φορα πριν με χαρακτηρισεις εμμεσα με τα λεγομενα σου.

lo5lp3.pngtumhp3.png

Eλενα εμένα με στενοχωρει που και εσυ όπως και τοσες άλλες κοπέλες ενώ θα έπρεπε να σκέφτεσαι την βάπτιση του μωρου σου με χαρα και να την περιμένεις να πρέπει να ακους την κάθε μαλ..ία του καθενος... προφανως και ξερεις πολυ καλα την σχέση με τους γονεις σου ... και προφανως για την βαπτιση του μωρου σου θα πρεπει να βάλεις τις προυποθεσεις για να περάσετε ομορφα η οικογενεια... και οταν λεω οικογενεια εννοω εσενα τον αντρα σου και το παιδι... θα πρεπει να κανεις αυτο που θα σε κανει να νιωσεις ομορφα μία τοσο ιδιαιτερη μέρα όπως ειναι η βάπτιση του παιδιου σου... εάν θέλεις να καλέσεις τους γονείς σου το κάνεις... εάν δεν θέλεις δεν τους καλείς και δεν εχεις λόγο να δώσεις λογαριασμό και σε κανένα.... προσωπικα τα διάφορα σογια τα εχω χεσμενα.... ο καθένας θα πει το μακρυ και το κοντο του.. δεν ήρθαν οι γονείς σου???? ααααα δεν τα έχουν καλά και ψου μου σου του... ήρθαν οι γονείς σου??? ααααααα κοίταξε καλά ούτε μιλήθηκαν γονείς και κόρη πω πω πω ντροπή... τι κάθεσαι κούκλα μου και στενοχωριέσαι??? κάνε αυτό που γουστάρεις και άσε την πεθερα να φτιάχνει λίστες στο μυαλο της... απλά πράγματα...

Σ'ευχαριστω ειλικρινα σ'ευχαριστω.Τιποτα πρεπει να δεχτω πως οτι ειναι να περασω σε αυτη τη ζωη πρεπει να το περασω ασχημα.Πως και πως περιμενα να τον βαφτισω και οτιδηποτε καλο στη ζωη μου παντα θα το καταφερνω με εμποδια.Και φυσικα θα τους ηθελα αν δεν ηταν αυτοι που ειναι.

Ετσι ηταν στο γαμο μου.Ουτε που μου μιλησαν ουτε που σκασανε ενα χαμογελο.Στις ευχες ελεγαν να σου ζησει η κορη σου.Και η απαντηση ηταν και στα παιδια σας.Και πιστεψε με το καταλαβαν ολοι οταν ουτε να χορεψει μαζι μου δεν ηθελε σαν μανα με τη νυφη.Δεν θελω κατι τετοιο για το παιδι μου.Τα ασχημα τα βλεμματα την κακια που θα αιωρειται ενω το μονο που θα επρεπε να αισθανεται ειναι αγαπη.Τουλαχιστον στο γαμο μου οτι εκαναν δεν μου χαλασαν τη μερα.Η μοναδικη μερα στη ζωη μου που δεν επηρεαστηκα με τιποτα που ακουσα και ειδα.Την επομενη μερα βεβαια επηρεαστηκα.Να εβλεπες μονο πως με κοιταζαν στο γαμο μου.θελω να του χαρισω τις πιο ομορφες αναμνησεις.Σκεφτηκα πολυ ποιο ειναι το σωστο και τι μπορει να τον πληγωσει και κατεληξα πως αμα τους εχει στη ζωη του θα γινει δυστυχισμενο οπως εγω.Εγω θα του χαρισω οτι χρειαζεται και ποτε με συμφερον

lo5lp3.pngtumhp3.png

Καλέ εδώ το έγραψε σε δημόσιο φόρουμ, η πεθερά πειράζει που το ξέρει?

Που έγραψα εγώ ότι πειράζει που το ξέρει η πεθερά? Εγώ είπα, σε ότι αφορά καλεσμένους και πεθερά, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εισβάλλουν και να επεμβαίνουν σε τόσο λεπτά ζητήματα. Το ότι η θεματοθέτρια το συζήτησε με την πεθερά της δεν της δίνει και το δικαίωμα να την πιέζει έτσι νομίζοντας ότι είναι το σωστό.

Και πληρώνει κι αποπάνω και επανασύνδεση του παιδιού με τους γονείς προσπαθεί και θα μείνει και στην απέξω?

Μπορεί φυσικά να προσπαθεί για την επανασύνδεση γονέων παιδιού αλλά πως είσαι τόσο σίγουρη? Δεν βάζεις την πιθανότητα να προσπαθεί να αποφύγει τα κουτσομπολιά?

Ε μην τα θέλουμε και όλα δικά μας.

Καλά σου λέει Έλενα.... θα πληρώσει, προσπαθεί για επανασύνδεση, δεν θέλεις εσύ να τους καλέσεις στα βαφτίσια του παιδιού σου αλλά θέλει εκείνη.... ε ναι λοιπόν όλα δικά σου.

Αυτό είναι το κλου:cool: 5 γραμμές και η κάθε γραμμή αντιστοιχεί σε ενα δικό σου συμπέρασμα. Αυτό πάλι από που το έβγαλες?

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Είτε πληρώσει, είτε δεν πληρώσει η πεθερά, δεν έχει καμιά δουλειά να την αναγκάσει να καλέσει τους γονείς της. Είναι τελείως προσωπικό ζήτημα. Ούτε ψέμματα να της πει για να την καθησυχάσει, ούτε να της δικαιολογείται, ούτε τίποτα.

Δεν θέλει να τους καλέσει για τους δικούς της λόγους, τέλος! Είναι δυνατόν να επεμβαίνει ο οποιοσδήποτε σε τόσο προσωπικά ζητήματα;

Να την συμβουλεύσει ναι.

Να την πιέζει και να επανέρχεται στο θέμα συνέχεια ή να το βάζει σαν όρο, με τίποτα. Απορώ γιατί το συζητάμε. Μιλάμε για τους γονείς της κοπέλας. Όχι για κάποιους κοινούς φίλους, που σκέφτεσαι αν πρέπει να τους καλέσεις ή όχι. Θα μου πει εμένα ο οποιοσδήποτε πως θα φερθώ στους γονείς μου;;;

Είτε πληρώσει, είτε δεν πληρώσει η πεθερά, δεν έχει καμιά δουλειά να την αναγκάσει να καλέσει τους γονείς της. Είναι τελείως προσωπικό ζήτημα. Ούτε ψέμματα να της πει για να την καθησυχάσει, ούτε να της δικαιολογείται, ούτε τίποτα.

Δεν θέλει να τους καλέσει για τους δικούς της λόγους, τέλος! Είναι δυνατόν να επεμβαίνει ο οποιοσδήποτε σε τόσο προσωπικά ζητήματα;

Να την συμβουλεύσει ναι.

Να την πιέζει και να επανέρχεται στο θέμα συνέχεια ή να το βάζει σαν όρο, με τίποτα. Απορώ γιατί το συζητάμε. Μιλάμε για τους γονείς της κοπέλας. Όχι για κάποιους κοινούς φίλους, που σκέφτεσαι αν πρέπει να τους καλέσεις ή όχι. Θα μου πει εμένα ο οποιοσδήποτε πως θα φερθώ στους γονείς μου;;;

Συμφωνώ με την προλαλίσασα και να προσθέσω ότι η θεματοθέτρια δεν άνοιξε το θεματάκι για το αν πρέπει να καλέσει τους γονείς της ούτε κοινοποίησε στο forum τόσο λεπτά ζητήματα προς συζήτηση. Ζήτησε πως να χειριστεί το θέμα της πεθεράς της:evil: Και είναι και κρίμα να την κρίνουμε τόσο αυστηρά ενώ δεν ξέρουμε ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΘΕΜΑ:twisted::twisted:

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Επειδή τα πέρασα, έχε υπόψη σου:

1 Στην βάφτηση καλούν οι γονείς του νεοφώτιστου όποιον θέλουν. Αρα συνενοηθείτε με τον άντρα σου ποιούς από το σόι ΤΟΥ θέλει να καλέσει, και τηλεφωνείστε τους να συναντηθείτε να δώσετε προσκλητήρια. Το ίδιο θα κάνεις κι εσύ με το δικό σου σόι. Εγώ στον γάμο μου είχα 600 καλεσμένους και στην βάφτηση 100!Και τα 2 μυστήρια έγιναν με διαφορά 1 χρόνου περίπου..

2 Βρες μια δικαιολογία και πάγωσε την πεθερά σου, ώστε να το ξεχάσει, και φέρτην προ τετελεσμένων

3 Στείλε προσκλητηριο στους γονείς σου. Ετσι δεν θα βρουν ποτέ πάτημα οτι δεν τους κάλεσες.. Ξαναλέω, επειδή τα έχω περάσει, το να βρεθείς από την θέση του ριγμένου στην θέση του φταιχτη που απέκλεισε τους γονεις του, είναι πανέυκολο και τρομερά άδικο

Δεν σας πιέζει κι ο χρόνος δα..Το παιδάκι σου είναι εξαιρετικά μικρό..Αντρωσέ το πρώτα να μεγαλώσει, να το χαρείτε, και ξανασχολείσαι με τα της βάφτησης αργότερα