Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επιστροφη στη δουλεια...

mary75

Recommended Posts

Κοριτσια γεια σας!

Το μωρακι μου σε λιγο γινεται εξι μηνων και σιγα σιγα θα πρεπει να γυρισω στο γραφειο. Ετσι αρχισε να ερχεται στο σπιτι η κοπελα που θα μου το κρατησει (την γνωριζω χρονια και την εμπιστευομαι πολυ), ωστε να τη συνηθισει και να αρχισω να φευγω απο το σπιτι (σταδιακα, στην αρχη για λιγο, και μετα για περισσοτερες ωρες).

Επισης, επειδη ειμαι ελευθερη επαγγελματιας, αρχικα θα λειπω 3 ημερες την εβδομαδα, και μετα θα το αυξησω, αναλογα με τις αναγκες της δουλειας.

Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι, ενω οταν ο μπεμπης ειναι στην αγκαλια μου χαμογελα συνεχεια στην κοπελα, οταν τον περνει αυτη αγκαλια και παιζει μαζι του, μετα απο λιγη ωρα με αποζητα, συχνα με κλαμματα.

Μαλλον, για να το θεσω πιο σωστα, δεν με προβληματιζει αυτο, αλλα το εαν θα πρεπει να ζοριστει ο μικρος, για να μαθει την νταντα του.

Φυσικα πιστευω οτι τα μωρα δεν πρεπει να ζοριζονται για ΤΙΠΟΤΑ, αλλα τί γινεται πια, που με εχει πλεον μαθει καλα?

Ξερω οτι το καλυτερο ειναι να μενει το μωρο με την μητερα για τον πρωτο χρονο, αλλα δυστυχως δεν μπορω να εχω την αδεια της δημοσιας υπαλληου - απο την αλλη, μηπως επρεπε να το ειχα αφησει νωριτερα, που δεν ειχε την ιδια αντιληψη?

Προσπαθησα να μεινω οσο το δυνατον περισσοτερο μαζι του (και 3 ημερες που θα λειπω την εβδομαδα καλα μου φαινεται, για το επαγγελμα μου), αλλα δεν θελω να στενοχωρεθει με τιποτα!!

Εσεις απο την εμπειρια σας τι γνωριζετε? Ενα μωρο 6 μηνων ειναι ευκολο να αποχωριστει τη μαμα, ή θα δυσκολευτει?

Να προσθεσω οτι μεχρι σημερα δεν τον εχω αφησει καθολου, μονο με τον μπαμπα του 1 φορα την εβδομαδα που βγαινω για ψωνια, καθως και αλλες 2 φορες στην αδερφή μου για λιγο!

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας!!

Διαφημίσεις

Κοριτσια γεια σας!

Το μωρακι μου σε λιγο γινεται εξι μηνων και σιγα σιγα θα πρεπει να γυρισω στο γραφειο. Ετσι αρχισε να ερχεται στο σπιτι η κοπελα που θα μου το κρατησει (την γνωριζω χρονια και την εμπιστευομαι πολυ), ωστε να τη συνηθισει και να αρχισω να φευγω απο το σπιτι (σταδιακα, στην αρχη για λιγο, και μετα για περισσοτερες ωρες).

Επισης, επειδη ειμαι ελευθερη επαγγελματιας, αρχικα θα λειπω 3 ημερες την εβδομαδα, και μετα θα το αυξησω, αναλογα με τις αναγκες της δουλειας.

Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι, ενω οταν ο μπεμπης ειναι στην αγκαλια μου χαμογελα συνεχεια στην κοπελα, οταν τον περνει αυτη αγκαλια και παιζει μαζι του, μετα απο λιγη ωρα με αποζητα, συχνα με κλαμματα.

Μαλλον, για να το θεσω πιο σωστα, δεν με προβληματιζει αυτο, αλλα το εαν θα πρεπει να ζοριστει ο μικρος, για να μαθει την νταντα του.

Φυσικα πιστευω οτι τα μωρα δεν πρεπει να ζοριζονται για ΤΙΠΟΤΑ, αλλα τί γινεται πια, που με εχει πλεον μαθει καλα?

Ξερω οτι το καλυτερο ειναι να μενει το μωρο με την μητερα για τον πρωτο χρονο, αλλα δυστυχως δεν μπορω να εχω την αδεια της δημοσιας υπαλληου - απο την αλλη, μηπως επρεπε να το ειχα αφησει νωριτερα, που δεν ειχε την ιδια αντιληψη?

Προσπαθησα να μεινω οσο το δυνατον περισσοτερο μαζι του (και 3 ημερες που θα λειπω την εβδομαδα καλα μου φαινεται, για το επαγγελμα μου), αλλα δεν θελω να στενοχωρεθει με τιποτα!!

Εσεις απο την εμπειρια σας τι γνωριζετε? Ενα μωρο 6 μηνων ειναι ευκολο να αποχωριστει τη μαμα, ή θα δυσκολευτει?

Να προσθεσω οτι μεχρι σημερα δεν τον εχω αφησει καθολου, μονο με τον μπαμπα του 1 φορα την εβδομαδα που βγαινω για ψωνια, καθως και αλλες 2 φορες στην αδερφή μου για λιγο!

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας!!

Βρε κοπέλα μου δεν κατάλαβα και πολλά, να ρωτήσω μπορώ? Ισως βοηθήσουν και άλλους.

1. τί εννοείς 3 μέρες τη βδομάδα? Ολη μέρα?

2. ο πατέρας που βρίσκεται σε όλο αυτό? Η νταντά πόσο θα τον έχει και πόσο ο μπαμπάς?

3. στα μπολντ αυτό που λες, μήπως μικρότερο ήταν καλύτερα, εμένα με πρωτοαποχωρίστηκε για λίγες ώρες αρκετά νωρίς. Δε θυμάμαι ακριβώς πότε όμως, 2ο ή 3ο μήνα, κάπου 2,5 λοιπόν, και δεν είχα κανένα πρόβλημα με το παιδί.

Αυτό που κάναμε ήταν το εξής:

Αρχικά τον άφηνα στης μαμάς μου για λίγο, μπορεί να μην τον είχε ως τότε ποτέ μόνη, να μην το περιποιήθηκε ποτέ, αλλά την "ήξερε" αφού σχεδόν κάθε μέρα σπίτι μας ήταν μετά τη γέννα κι όσο ήταν σπίτι τον είχε αγγαλιά κι ασχολιόταν μόνο μαζί του.

Μετά άφησα τη νταντά (που κι εμάς δικός μας άνθρωπος ήταν) στης μαμάς μου το σπίτι με το μωρό και τη μαμά μου.

Κι αφού και τη συνήθισε το παιδί την έφερα σπίτι μαζί μου και με το παιδί, χωρίς τη μαμά μου.

Την επόμενη μέρα την άφησα (μόνο εγώ ξέρω με τί καρδιά) μόνη με το παιδί κι έφυγα.

Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Ομως το απόγευμα βράδυ που πάλι δούλευα το είχε ο άντρας μου μην είναι διαρκώς με τη νταντά...

Ελευθερος επαγγελματίας κι γω και συμπάσχω...καλά κουράγια! Να ξέρεις ότι είσαι τυχερή που ήσουν 6 μήνες μαζί του, γεννούσα ακι δεν ήξερα ποτέ κι αν θα δουλέψω...τελικά ήρθαν λίγο ανάποδα κι άρχισα νωρίς. Αλλά και πάλι τον σταυρό μου έκανα που είχαμε σαραντίσει, γιατί οι δουλειές πια είναι απρόβλεπτες!

Δεν ξέρω να σε βοηθήσω άλλο αλλά σε καταλαβαίνω, γιατί κι εμένα ο δικός μου τώρα 6 μηνών είναι και τον βλέπω ότι καταλαβαίνει πολλά πιο πολλά από 3.

Η μάλλον εκφράζει πιο πολλά. Ενδεχομένως κι εμένα να έκλαιγε αν πήγαινε στη νταντά του τώρα χωρίς να είχε προηγούμενη επαφή μαζί της.

Εμένα γενικά κλαίει αν τον πάρει άγνωστος από μένα ή τη μαμά μου ή την αδελφή μου και γυρίζει και μας κοιτάει. Ενώ άματον έχουμε εμείς κάνει με όλους.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση!!

θα λειπω 3 μερες την εβδομαδα, για 7 ωρες το περισσοτερο (δηλ. θα αρχισω να λειπω για λιγες ωρες, μεχρι να συνηθισει, και στη συνεχεια θα φτασω στο 7ωρο). Με τον αντρα μου δουλευουμε στο ιδιο γραφειο, αυτος περισσοτερες ωρες, οποτε εγω θα γυρναω νωριτερα στο σπιτι. Το θεμα μου ειναι το αν θα συνηθισει τη νταντα οσο ειμαστε ολοι μαζι στο σπιτι, δεν θελω να φυγω για τη δουλεια κι αυτος να κλαιει και να ζοριζεται...

Το παιδί σε αποζητά με κλάμματα ενώ είσαι στο σπίτι και σε μυρίζει?

Εναλλαξ με το σύζηγο δε παίζει να εργάζεστε? (μάλλον όχι αλλά ας ρωτήσω)

Εχεις δοκιμάσει να φύγεις από το σπίτι μέχρι τώρα, να βγείς έξω από αυτό, να μη σε μυρίζει το παιδί, να δείς πως θα πάει με τη νταντά για 10'?

Εχεις δοκιμάσει να μη σε δει να φευγεις και να μην δώσει σημασία εγκαίρως και η νταντά να του παίζει την ώρα εκείνη ώστε να ξεχαστει?

υ γ τίποτα καλέ, έτυχε να είμαι ονλαιν, πιστεύω να σου δώσω καμμια ιδέα

Εχει μεινει για λιγο μαζι της που πηγα μεχρι τον φουρνο (δεν το καταλαβε πολυ), κι επισης μεθαυριο που θα ξαναερθει λεω να λειψω περισσοτερο (σε κοντινη αποσταση). Αυτο που φοβαμαι ομως ειναι οτι καποια στιγμη που θα λειψω αρκετα (οταν παω στο γραφειο), μηπως φριξει το παιδι κι εγω δεν θα μπορω να επιστρεψω σε χρονο dt.. Αναρωτιεμαι αν ειναι κατι που μπορει να συμβει συχνα, οταν το μωρο μενει μονο στο σπιτι με τη νταντα...

Διαφημίσεις

εμένα δε συνέβη ποτέ, και την είχαμε μέχρι πρίν ένα μήνα περίπου...κάθε μέρα εκτός Κυριακής, για 5 ώρες το πρωί.

Ομως δεν του έκανε κάτι φοβερό, και τί εννοώ, ξυπνούσα εγώ με το παιδί στην αγγαλιά μου, το περίμενα να ξυπνήσει κι εκείνο, μετά χωρίς πολλά πολλά απλά εξαφανιζόμουν,

εκείνη το τάιζε πρωινό και ενδιάμεσο γεύμα, ενδιάμεσα έπαιζαν αλλά κι έκοβε τον υπνάκο του.

Μετά το ενδιάμεσο γεύμα με περίμενε, μόλις γυρνούσα ήταν ακριβώς η ώρα που νύσταζε, τρελαινόταν από τη χαρά του που με έβλεπε, δεν τον έπαιρνα αγγαλιά, τον άφηνα στο ριλαξ να με βλέπει να κάνω δουλειές και του μιλούσα. Τελικά κοιμόταν!

Μου είχεπεί η νταντά πως δεν κοιμόταν αν δεν έρθω...

Μετά απο καιρό έκανα το λάθος κι έμπαινα μέσα και τον αγγάλιαζα, ασχολιόμουν, και τον ξεσήκωνα ενώ ήταν η ώρα του ύπνου του.

Νομίζω καλύτερη τακτική είναι το φεύγω εξαφανίζομαι σε μια φάση που το παιδί έχει άλλο ενδιαφέρον πχ πεινάει και θέλει να φάει και το μπιμπερό το βαστά η νταντά,

και εμφανίζομαι χωρίς φανφάρες, ήρεμα λες και ήμουν στο σπίτι όλη μέρα. Ετσι το παίρνει και το παιδί χαλαρά.

θα συνηθισει καλη μου. ολες με βαρια καρδια ιδιως τις πρωτες ημερες αφηνουμε τα μικρα μας. Εγω ειχα τετοιες τυψεις που ουτε στη δουλεια ημουν συγκεντρωμενη αλλα και ελειπα απο το σπιτι και καλα δουλευοντας!! το πρωτοαφησα 3 μ. Η εντυπωση μου ειναι η ιδια με της αλλης κοπελας. Οταν επιστρεφεις μην διακοπτεις το προγραμμα του παιδιου και μην κανεις πολυ εντονη την παρουσια σου ωστε να μην καταλαβαινει και την απουσια σου εντονα.

Σας ευχαριστω και τις δυο για τη συμβουλή! Δεν το ειχα σκεφτει να μην το κανω θεμα με την αναχωρηση και την επιστροφη μου, θα το εφαρμοσω!

Εμένα η μητερα μου έμεινε αρκετο καιρο μαζι μας, καθως ήταν απο επαρχια και δεν επαιζε να πηγαινοερχεται... οποτε την ειχε μαθει ο μικρος... οταν γυρισα για δουλεια η μητερα μου έκατσε 2 εβδομαδες μαζι με την νταντα γιατι και εγω ειχα το αγχος για το μωρο αλλα ηθελα να μαθαινω και απο την μαμα μου πως τα παει μαζι της... οσο ειναι πιο μικρο το μωρο συνηθως δεν υπαρχει θεμα αποχωρισμου τοσο έντονο... εννοειται πως οταν εισαι στο χωρο το μωρο θα αναζητα εσενα... και εγώ όταν εφευγα η νταντα τον απασχολουσε για να μην καταλαβαινει οτι φευγω... τωρα βέβαια που ειναι 2 χρονων έχω μεγάλο θεμα.. κάνουμε ολόκληρο σκηνικο για να φυγω... στην ηλικία που ειναι όμως το μωρό σου πιστεύω οτι δεν θα έχεις θεμα ... αρκει βεβαια η νταντα του να ασχολειται μαζι του και να του δημιουργει κλίμα ασφάλειας...

Διαφημίσεις

Τα πραγματα πηγαινουν καλα! Ξεκινήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, θα μείνω σπιτι και αυτή την εβδομάδα μαζί με τη γυναίκα και το μωρό και την επόμενη με το καλό θα ξεκινήσω να πηγαίνω στο γραφείο. Προσπαθώ να φεύγω από το σπίτι για μια - δυο ώρες, για να συνηθίζει ο μικρός και να είναι και η κοπέλα πιο χαλαρή να βρουν τους δικούς τους ρυθμούς. Πράγματι, όταν είμαι σπίτι το μωρό θέλει εμένα για να φάει, να κοιμηθεί κλπ και δεν τον ζορίζω, τον παίρνω όταν με ζητά. Το καλό είναι ότι έχει φάει κι έχει κοιμηθεί με την κοπέλα όταν έλειψα από το σπίτι, οπότε νομίζω ότι η επιστροφή μου στη δουλειά γίνεται ομαλά! Την Τετάρτη κλείνει τους 6 μήνες και χαίρομαι που μπόρεσα να μείνω μαζί του αυτό τον καιρό (στο επαγγελμά μου είναι ακρετά δύσκολο) και χωρίς παρεμβάσεις από γιαγιάδες - πολύ σημαντικό αυτό για μένα!

μπράβο πολύ το χάρηκα! Ξέρεις αν χρειαζόταν και το έκανες ενώ ήταν μικρότερο δεν θα ήταν τόσο δύσκολο. Από την άλλη ακόμα καλύτερα που το είχες μόνη σου τόσο καιρό χωρίς δουλειά! Με το καλό να αρχίσεις, και θα δείς δεν είναι τίποτε φοβερό.

Μια συμβουλή, αν μου επιτρέπεις, προσπάθησε που θα γυρίζεις από δουλειά να έχεις ποιοτικό χρόνο με το παιδί.

Το σπίτι δεν πειράζει να είναι και λίγο άνω κάτω (εμένα να είναι καλά προθυμοποιήθηκε & μου σιδέρωνε η νταντά και τακτοποιούσε γενικά - μπορείς να το δείς κι αυτό σαν ιδέα αφού είναι και δικό σας άτομο).

Και κάτι άλλο, εφόσον είναι δική σας δουλειά όποτε μπορείς να φεύγεις.

Κι γω έτσι έκανα, εκτός από τον Αυγουστο που πραγματικά δε γινόταν αλλιώς και κοιτούσα πως θα μείνω παραπάνω όχι πως θα φύγω...

Ομως ακόμα και τότε φρόντιζα να μου τον φέρνει ο μπαμπάς στη βραδυνή δουλειά.

Δεν μπορούσα να μην τον βλέπω, κι ας ήξερα πως είναι με το μπαμπά του κάθε βράδυ κι όχι με τη νταντά.

Να σου πω την αμαρτία μου προτιμούσα τη νταντά χαχαχαχα αστειεύομαι ε!!!

Πάντως όταν γυρνούσα όλο και κάτι είχε κάνει,

τον είχε τα πρωινά 9-2 και όταν κοιμόταν μου σιδέρωνε-άπλωνε, έβαζε λίγο σκουπάκι, έστρωνε κρεβ'ατι, ακόμα και πιάτα μου έπλενε!

Στην αρχή είχα καταντραπεί αλλά όταν σχολάς 2 το βράδυ δεν χωράνε και πολλές ντροπές, θες να δείς το παιδί σου.

Ετσι της είπα "χύμα" να μην τα κάνει γιατί το βράδυ δε μπορώ να κάνω φασαρία και τα κάνω το μεσημέρι.

Εκείνη επέμενε να τα κάνει! Ο μονιμος τσακωμός μας ήταν αλλά μου λείπει τώρα τόσο πολύ :lol:

Ωραιο αυτο το θεμα "επιστροφη στη δουλεια!!"....εγω γεννησα 24 ιουλιου....ευτυχως μεσα στο καλοκαιρι δεν ειχα δουλεια--ειμαι καθηγητρια αγγλικων...οχι μονιμη δυστυχως...με παιρνουν αναπληρωτρια...ετσι ειχα ανετα χρονο με την μπεμπα μεχρι να παει 2 μηνων...ακριβως 2 μηνων ξαναεπιασα δουλεια σε ενα φροντιστηριο αγγλικων---σε σχολειο δεν μας εχουν παρει ακομα.....Δεν ηθελα καθολου να παω στη δουλεια...αν κ η μαμα μου κ ο μπαμπας μου κρατανε την μπεμπα...τους εχω απολυτη εμπιστοσυνη...εκλαιγα συνεχεια...επρεπε ομως να παω κ για οικονομικους λογους αλλα ειναι κ μια δουλεια που ειμαι 5 χρονια εκει κ δεν μπορουσα να την αφησω γιατι σιγουρα του χρονου δεν θα με επαιρναν( βεβαια στη σημερινη εποχη τιποτα δεν ειναι σθγουρο!!)...τελικα μου εκανε καλο να δουλεψω....δεν ειμαι στο σπιτι κλεισμενη....ειχα κ σοβαρη επιλοχεια καταθλιψη( εκλαιγα συνεχεια κ τα εβλεπα ολα μαυρα για 40μερες περιπου!!!)....Η μαμα μου μου κανει κ καμια δουλεια στο σπιτι αν κ προσπαθω να τα κανω κ γω τα πρωινα που ειμαι σπιτι κ δεν εχω ακομα σχολειο!!!Ευτυχως ακομα ειμαι ολη μερα με την μπεμπα κ φευγω 4 το απογευμα με 9 το βραδυ....εχω απιστευτη βοηθεια κ απο τον συζυγο το βραδυ που γυρναμε σπιτι....αλλα δεν αγχωνομαι για την μπεμπα...ξερω οτι με τη μαμα μου ειναι στα καλυτερα χερια...

• 3 months later...

Η μπεμπα μου θα ειναι ακριβώς 9 μημων όταν θα αρχίσω δουλεια σε 2 εβδομάδες περίπου,δεν την έχω αφήσει ποτε με κάποιον άλλο όλο αυτο το διάστημα,και επειδη πλέον καταλαβαίνει με αναζητά όταν είμαστε σπιτι.

Εγω θα λειπω περίπου 8 ώρες την ημέρα,θα την εχει ο Μπαμπας της και η γιαγια της,είχαμε σκεφτει να πάρουμε νταντα όμως επειδη δεν έχουμε κάποια που να ξέρουμε και να της έχουμε εμπιστοσύνη είπαμε να την κρατήσει ο Μπαμπας.

Τι θα μπορούσα να κάνω αυτές τις 2 εβδομάδες για να γίνει και πιο ομαλά η αποχώρηση μου;;

Αυτο που με ανησυχεί πολυ ειναι ο ύπνος της,δεν κοιμάται με τπτ με τον μπαμπα της,το έχουμε δοκιμάσει και κλαίει με λυγμους. Καμια συμβουλή απο τις έμπειρες μανουλες;;;

Η μπεμπα μου θα ειναι ακριβώς 9 μημων όταν θα αρχίσω δουλεια σε 2 εβδομάδες περίπου,δεν την έχω αφήσει ποτε με κάποιον άλλο όλο αυτο το διάστημα,και επειδη πλέον καταλαβαίνει με αναζητά όταν είμαστε σπιτι.

Εγω θα λειπω περίπου 8 ώρες την ημέρα,θα την εχει ο Μπαμπας της και η γιαγια της,είχαμε σκεφτει να πάρουμε νταντα όμως επειδη δεν έχουμε κάποια που να ξέρουμε και να της έχουμε εμπιστοσύνη είπαμε να την κρατήσει ο Μπαμπας.

Τι θα μπορούσα να κάνω αυτές τις 2 εβδομάδες για να γίνει και πιο ομαλά η αποχώρηση μου;;

Αυτο που με ανησυχεί πολυ ειναι ο ύπνος της,δεν κοιμάται με τπτ με τον μπαμπα της,το έχουμε δοκιμάσει και κλαίει με λυγμους. Καμια συμβουλή απο τις έμπειρες μανουλες;;;

να την αφήνεις όσο πιό πολύ χρόνο μπορείς με τον μπαμπά. να ξεκινάτε μια δραστηριότητα όλοι μαζί κι εσύ διακριτικά να αποχωρείς. μην ανησυχείς πάντως. τα μωρά προσαρμόζονται πολύ πιό εύκολα από όσο νομίζουμε. και σε αυτή την ηλικία δεν έχουν και την αίσθηση του χρόνου. αν λείψεις 10 λεπτά ή 8 ώρες, το ίδιο τους φαίνεται.

Διαφημίσεις

να την αφήνεις όσο πιό πολύ χρόνο μπορείς με τον μπαμπά. να ξεκινάτε μια δραστηριότητα όλοι μαζί κι εσύ διακριτικά να αποχωρείς. μην ανησυχείς πάντως. τα μωρά προσαρμόζονται πολύ πιό εύκολα από όσο νομίζουμε. και σε αυτή την ηλικία δεν έχουν και την αίσθηση του χρόνου. αν λείψεις 10 λεπτά ή 8 ώρες, το ίδιο τους φαίνεται.

Να'σαι καλα κοριτσάκι μου,δεν ξέρεις πόσο δύναμη μου δίνεις.

Η αλήθεια ειναι πως περνάει αρκετές ώρες με τον μπαμπα της,την βγάζει βόλτα συχνα οσο εγω κάνω καμια δουλεια και δεν εχει πρόβλημα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα μάλλον το έχω εγω που έχω χάσει ηδη τον ύπνο.

και εγω θα σε συμβουλευα να μην ανησυχεις... λαβε υποψη σου ότι αυτά τα μικρα πλασματακια διαισθανονται την παρουσια μας στο χωρο :) οποτε όταν εισαι στο χωρο σκέφτονται "γιατι να κανω τη ζωη μου δυσκολη και να παιδευομαι με αλλους ενω η μαμα ειναι εδω?" δεν θελω να σε στενοχωρησω αλλα οταν δεν θα εισαι σπιτι μια χαρα θα τα παει με το μπαμπα της... δεν ξερω πως την κοιμιζεις αλλα θα σου προτεινα να την βάζετε μαζι με τον μπαμπα της για υπνο τις πρωτες ημερες και σιγα σιγα να αραιωνεις την παρουσια σου... αφου θα ξεκινησεις δουλεια σε 15 ημερες, ξεκινα την πρωτη εβδομαδα ετσι και την δευτερη εβδομαδα δοκιμασε να φευγεις απο το σπιτι την ωρα του υπνου... επισης και στα θεματα του φαγητου ας ξεκινησει ο αντρας σου να τα κανει απο τωρα για να εξεικοιώνεται η μικρη.. καλη επανοδο στη δουλεια!!

και εγω θα σε συμβουλευα να μην ανησυχεις... λαβε υποψη σου ότι αυτά τα μικρα πλασματακια διαισθανονται την παρουσια μας στο χωρο :) οποτε όταν εισαι στο χωρο σκέφτονται "γιατι να κανω τη ζωη μου δυσκολη και να παιδευομαι με αλλους ενω η μαμα ειναι εδω?" δεν θελω να σε στενοχωρησω αλλα οταν δεν θα εισαι σπιτι μια χαρα θα τα παει με το μπαμπα της... δεν ξερω πως την κοιμιζεις αλλα θα σου προτεινα να την βάζετε μαζι με τον μπαμπα της για υπνο τις πρωτες ημερες και σιγα σιγα να αραιωνεις την παρουσια σου... αφου θα ξεκινησεις δουλεια σε 15 ημερες, ξεκινα την πρωτη εβδομαδα ετσι και την δευτερη εβδομαδα δοκιμασε να φευγεις απο το σπιτι την ωρα του υπνου... επισης και στα θεματα του φαγητου ας ξεκινησει ο αντρας σου να τα κανει απο τωρα για να εξεικοιώνεται η μικρη.. καλη επανοδο στη δουλεια!!

Σ'ευχαριστω για τις χρήσιμες συμβουλές,για ύπνο την βάζω με διάφορους τρόπους,στη κούνια αλλα κι εγω δίπλα,αγκαλιτσα στο κρεβάτι και μετα στο κρεβατακι της αλλα πάντα δίπλα της,δοκιμάσαμε σήμερα να κοιμηθει με τον μπαμπακα της όμως δεν ήθελε έκλαψε πολυ και στο τελος μολις την πήρα εγω στα χέρια κοιμήθηκε αμέσως!οσο για το ταισμα δεν έχουμε πρόβλημα ηδη την ταιζει ο άντρας μου απο την πρώτη στιγμη.

Σ'ευχαριστω για τις χρήσιμες συμβουλές,για ύπνο την βάζω με διάφορους τρόπους,στη κούνια αλλα κι εγω δίπλα,αγκαλιτσα στο κρεβάτι και μετα στο κρεβατακι της αλλα πάντα δίπλα της,δοκιμάσαμε σήμερα να κοιμηθει με τον μπαμπακα της όμως δεν ήθελε έκλαψε πολυ και στο τελος μολις την πήρα εγω στα χέρια κοιμήθηκε αμέσως!οσο για το ταισμα δεν έχουμε πρόβλημα ηδη την ταιζει ο άντρας μου απο την πρώτη στιγμη.

αυριο ξαπλωστε και οι 3 μαζι να δεις τι θα κανει... λογικα δεν θα αντιδρασει... βαζε την για υπνο μερικες μερες ξαπλωνοντας αγκαλιτσα και οι 3 και σιγα σιγα εσυ να ξεκοβεις.. θα το παρει αποφαση η μπεμπουλα :) και εσυ!!! :)

αυριο ξαπλωστε και οι 3 μαζι να δεις τι θα κανει... λογικα δεν θα αντιδρασει... βαζε την για υπνο μερικες μερες ξαπλωνοντας αγκαλιτσα και οι 3 και σιγα σιγα εσυ να ξεκοβεις.. θα το παρει αποφαση η μπεμπουλα :) και εσυ!!! :)

Εεεεμ αυτο ειναι το κακο,τον μπαμπα της τον εχει συνδυάσει με παιχνίδι και όταν ξαπλωνουμε και οι 3 για ύπνο σηκώνεται όρθια αμέσως (8 μηνων σκατο και περπαταει στιριζομενη)

καλημέρα!

να σου ζήσει!

συμφωνώ με όσα σου είπανε οι μανούλες!δε θα έχεις κανένα πρόβλημα!

πραγματικά τα μικρά μας προσαρμόζονται πολύ εύκολα!

εγώ επέστρεψα στη δουλειά όταν 6 1/2 μηνών

και με το θηλασμό τα καταφέραμε και με τη γιαγιά που την κρατούσε και την κρατάει ακόμη και σήμερα

και να φαναστείς πως τη ξυπνάω και στις 6 το πρωι για να θηλάσει και μετά να την πάω στη γιαγια

θα δεις κι εσύ πως είναι πιο εύκολο απ'ότι νομίζεις

αφού τα πάει και καλά με τον μπαμπά της!

άρχισε κι εσύ να λείπεις σιγά σιγά και πιο πολύ

ώστε να συνηθίσει

ακόμη κι αν στην αρχή φανεί πως δυσκολεύεται μην ανησηχύσεις,γρήγορα θα ηρεμήσει

κι εσύ οταν φεύγεις και την αφήνεις καλό είναι να τη χαιρετάς,να της λες πως θα γυρίσεις και να φεύγεις.αν κλάψει μην παρατείνεις τον αποχαιρετισμό

γρήγορα θα μάθει να περνά ώρες δίχως σου και να είναι ανεξάρτητη

πόσες φορές είχα κλάψει στην αρχή μόνη μου στο αμάξι αφότου την άφηνα!:(

όλα είναι καλά όμως!και τη βλέπω και τη χαιρομαι που είναι ανεξάρτητη!

10 1/2 μηνών πλέον

καλημέρα!

να σου ζήσει!

συμφωνώ με όσα σου είπανε οι μανούλες!δε θα έχεις κανένα πρόβλημα!

πραγματικά τα μικρά μας προσαρμόζονται πολύ εύκολα!

εγώ επέστρεψα στη δουλειά όταν 6 1/2 μηνών

και με το θηλασμό τα καταφέραμε και με τη γιαγιά που την κρατούσε και την κρατάει ακόμη και σήμερα

και να φαναστείς πως τη ξυπνάω και στις 6 το πρωι για να θηλάσει και μετά να την πάω στη γιαγια

θα δεις κι εσύ πως είναι πιο εύκολο απ'ότι νομίζεις

αφού τα πάει και καλά με τον μπαμπά της!

άρχισε κι εσύ να λείπεις σιγά σιγά και πιο πολύ

ώστε να συνηθίσει

ακόμη κι αν στην αρχή φανεί πως δυσκολεύεται μην ανησηχύσεις,γρήγορα θα ηρεμήσει

κι εσύ οταν φεύγεις και την αφήνεις καλό είναι να τη χαιρετάς,να της λες πως θα γυρίσεις και να φεύγεις.αν κλάψει μην παρατείνεις τον αποχαιρετισμό

γρήγορα θα μάθει να περνά ώρες δίχως σου και να είναι ανεξάρτητη

πόσες φορές είχα κλάψει στην αρχή μόνη μου στο αμάξι αφότου την άφηνα!:(

όλα είναι καλά όμως!και τη βλέπω και τη χαιρομαι που είναι ανεξάρτητη!

10 1/2 μηνών πλέον

Σ'ευχαριστω πολυ,να σου ζήσει και σένα το κοριτσάκι σου!

Σήμερα για πρώτη φορα κοιμήθηκε με τον πατέρα της,χωρίς κλάμα εννοείται!

Μακάρι όλα να γίνουν τόσο εύκολα και φυσικά,γιατι αν δω οτι έχουμε κλάμα και γενικα αλλαγή στη συμπεριφορά της δεν ξέρω κι εγω πως θα μπορέσω να δουλέψω.

Βρε κορίτσια, δώστε μου τα φώτα σας! Πριν από ένα περίπου μήνα επέστρεψα στη δουλειά. Το ωράριο μου είναι αρκετά απαιτητικό, με αποτέλεσμα πολλές φορές να επιστρέφω σπίτι την ώρα που ο ενός έτους μπέμπης μας ετοιμάζεται για τον βραδινό υπνάκο του. Ο πατέρας του δουλεύει λιγότερες ώρες απ' ότι εγώ, οπότε και τον κρατάει συνέχεια και δεν έχουμε χρειαστεί νταντά έως τώρα. Ο μικρός όμως, από τότε που επέστρεψα στη δουλειά, έχει αλλάξει. Θα μου πείτε "φυσιολογικό είναι αυτό, αφού τώρα είναι συνέχεια με τον μπαμπά του". Το θέμα είναι ότι μάλλον κόλλησε με τον μπαμπά του κι εμένα με έχει φτυσμένη. Χτες ξύπνησε ξαφνικά το βράδυ με έντονο κλάμα, τον πήρα αμέσως αγκαλιά αλλά τίποτα, μόλις τον πήρε αγκαλιά ο μπαμπάς του σταμάτησε αμέσως. Ομολογώ ότι δεν το περίμενα αυτό και μου κακοφάνηκε... Δεν είναι άδικο? Τελικά η επιστροφή στην δουλειά σημαίνει ότι θα με ξεχάσει το μωρό μου? Μιλάμε ότι από χτες έχω καταστενοχωρηθεί...

Βρε κορίτσια, δώστε μου τα φώτα σας! Πριν από ένα περίπου μήνα επέστρεψα στη δουλειά. Το ωράριο μου είναι αρκετά απαιτητικό, με αποτέλεσμα πολλές φορές να επιστρέφω σπίτι την ώρα που ο ενός έτους μπέμπης μας ετοιμάζεται για τον βραδινό υπνάκο του. Ο πατέρας του δουλεύει λιγότερες ώρες απ' ότι εγώ, οπότε και τον κρατάει συνέχεια και δεν έχουμε χρειαστεί νταντά έως τώρα. Ο μικρός όμως, από τότε που επέστρεψα στη δουλειά, έχει αλλάξει. Θα μου πείτε "φυσιολογικό είναι αυτό, αφού τώρα είναι συνέχεια με τον μπαμπά του". Το θέμα είναι ότι μάλλον κόλλησε με τον μπαμπά του κι εμένα με έχει φτυσμένη. Χτες ξύπνησε ξαφνικά το βράδυ με έντονο κλάμα, τον πήρα αμέσως αγκαλιά αλλά τίποτα, μόλις τον πήρε αγκαλιά ο μπαμπάς του σταμάτησε αμέσως. Ομολογώ ότι δεν το περίμενα αυτό και μου κακοφάνηκε... Δεν είναι άδικο? Τελικά η επιστροφή στην δουλειά σημαίνει ότι θα με ξεχάσει το μωρό μου? Μιλάμε ότι από χτες έχω καταστενοχωρηθεί...

εγω θα χαιρομουν παντως που δεν θα επρεπε να ξυπναω την νυχτα....:lol::lol::lol: η δικια μου παλι απο την ωρα που γυρισα στην δουλεια εχει κολλησει πιο πολυ με αποτελεσμα να μην μπορω να κουνηθω..με ακολουθει παντου κ κλαιει αμα δεν την παρω αγκαλια..:cool:

Xc60p3.png ghL0p3.png

Καλησπέρα και από εμένα κορίτσια!

Η μικρή μου είναι τριών μηνών και 13 ημερών και εδώ και 2 βδομάδες γύρισα στην δουλειά. Αρχικά να πω ότι δουλέυω λίγες ώρες μιας και στο φροντιστήριο με βοηθάει μια κοπέλα από την αρχή της χρονιάς κι έτσι κατεβαίνω από 2 έως 4 ώρες κάθε Δευτέρα- Τετάρτη-Παρασκευή. Την μπεμπούλα μου την είχα ως τώρα αγκαλιά συνέχεια, άλλα όχι με υπερβολές. Έχει καθήσει και στο ριλάξ και στο γυμναστήριό της. Κάθεται μια χαρά με τον μπαμπά της τα πρωινά όσο κάνω δουλειές ή την παίρνει βόλτα και κάνουν ψώνια...Αλλά τα απογεύματα σπαράζει στο κλάμα από μια ώρα και μετά και κυριολεκτικά αφήνω την δουλειά μου και ανεβαίνω σπίτι (μένω ακριβώς από πάνω). Θα μου πείτε," είσαι τόσο κοντά και παραπονιέσαι"; Το ξέρω πως αυτό είναι βολικό, αλλά αφήνω σε κάθε μάθημα την τάξη στο διάλειμμα για να την ηρεμήσω, δεν τρώει αν δεν την έχω πάρει αγκαλιά (θηλάζω και βγάζω με το θήλαστρο, αλλά κάθε φορά πάει χαμμένο...) και φοβάμαι στο τέλος θα μου την πούνε και οι γονείς γιατί από 10λεπτα τα διαλείμματα τους τα κάνω 20λεπτα...ΜΕ την ψυχή στο στόμα να ανεβώ σπίτι. Με το που θα με δει σταματάει, με το που θα φύγω κλαίει και την ακούω και όσο κάνω μάθημα και δεν αντέχω...Είναι από τόσο νωρίς πιθανό να είναι προσκολλημένη με εμένα; Τι να κάνω; Δεν γίνεται να αφήσω τα μαθήματα γιατί ήδη είχαμε περιοριεσμένες ώρες μέχρι να γυρίσω και θα εκτεθώ στους γονείς...και θα έχουν και δίκιο...

VSslp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...