Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Εγώ γιατί δεν μπορώ να περπατήσω καθόλου?

Είμαι στην 31 εβδομάδα.

Έχω πάρει 11 κιλά (ούτε πολλά, ούτε λίγα δηλαδή).

Βέβαια έχω ήδη αρκετά μεγάλη κοιλιά.

Όταν όμως περπατήσω για πάνω από 5', λαχανιάζω, κουράζονται τα πόδια μου και θέλω να ξεκουραστώ.

Μήπως έχω βαρύνει πολύ τελικά?

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

Εχω κι εγω αυτη την απορια. Μολις εκλεισα τις 30 εβδομαδες, εχω παρει 7,5 κιλα, ειχα και δικα μου απο πριν και ειμαι παχουλή. Δεν μπορω να παρω τα ποδια μου, περπαταω αργα αργα, σαν παπια, περα δωθε. Πανω απο 15-20 λεπτα δεν μπορω να περπατησω και καθομαι οπου βρω. Στην επιστροφη παιρνω ταξι και μιλαμε οτι αν κατεβω στην αγορα γυριζω σπιτι σε 10 λεπτα, μενω κοντα στο κεντρο. Λαχανιαζω, με πιανει δυσπνοια και μετανοιωνω που βγηκα εξω! Μηπως εχουμε βαρυνει τελικα;

Ακομη και μες το σπιτι αργα κινουμαι!!! Και το μπανιο ειναι βασανο, πως να σκουπιστεις με την κοιλουμπα; Με το συμπαθειο, δυσκολευομαι και το βρ...ι μου να φορεσω γιατι ή πρεπει να σκύψω, καθιστη παντα, ή να σηκωσω ποδια. Ποσο πιο 'ανικανες' θα γινουμε μεχρι να γεννησουμε;

Και εγώ μια από τα ίδια και είμαι και μικρότερη εβδομάδα από εσας.Εμένα με πιάνει ένας μυικός πόνος χαμηλά στην κοιλιά.Για πολύ ώρα περπάτημα δεν το συζητώ καν..Δεν έχω πάρει κιλά πολλά όμως η διάθεση και η αντοχή μου έχει μειωθεί αρκετά.Εμένα η γιατρός μου εχει πει να περπατάω όσο αντέχω, καθόλου παραπάνω ας είναι και 10 μέτρα που λέει ο λόγος.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Εγώ περπατάω σχεδόν κάθε μέρα, 10 χιλιόμετρα (1,5 ώρα), στη φύση, σε ευθείες, σε ανηφόρες και πάω σαν σίφουνας!! Βέβαια γυμναζόμουν ανέκαθεν, απλά στην εγκυμοσύνη περιορίστηκα στο περπάτημα, βάζω μουσικούλα και πάω..ο μπέμπης θα γίνει μαραθωνοδρόμος! Από κιλά έχω βάλει 4.

Μήπως περπατάτε τις λάθος ώρες? Δηλαδή όταν έχει ζέστη, γιατί η αλήθεια είναι ότι και γω όταν χτυπάει ντάλα ο ήλιος, δεν μπορώ να κάνω βήμα. Εγώ περπατάω 6 ή 7 το πρωί, έχει πολύ δροσιά, είναι σκέτη απόλαυση. Τις άλλες ώρες δεν το κουνάω. Δυστυχώς φέτος ο καιρός μα ςπάει κόντρα, καύσωνα συνέχεια. Αυτές τις μέρες είμαι μέσα στα νεύρα εξαιτίας της ζέστης. Πότε θα δροσίσει??? Δεν αντέχω άλλη ζέστη! Μόνο οι έγκυες υποφέρουμε τόσο??

sLvDp3.png

ολοι υποφερουν απο τη ζεστη φετος tsarli, ολοι το ιδιο λενε, οτι φετος το παρακανε η ζεστη.

Οσο για το περπατημα η αληθεια ειναι οτι βγαινω τα πρωινα εξω, εχω και δουλειες που δεν προλαβαινω το απογευμα, αργα αργα με το πασο μου και οπως ειπα γυριζω με ταξι. Αλλα και βραδυ να βγω παιρνω τον αντρα μου κι ερχεται και με παιρνει για την επιστροφη αλλα πραγματι δεν λαχανιαζω κιολας οπως το πρωι!

Αθλητρια ε; Κι εγω περπατουσα πολυ πριν την εγκυμοσυνη, δρομο να μου εδινες και να μου επαιρνες την ψυχη αλλα στην εγκυμοσυνη απο φοβο τεμπελιασα πολυ! Διαδρομες που καποτε μου φαινονταν αστειες δεν τις τολμω!

κι ολοι λενε, να περπατας! Δικο εχετε αλλα με τι κοτσια!!!

Διαφημίσεις

Καλέ εγώ και μέσα στο σπίτι που περπατάω κάνω 15 βήματα και μετά θέλω να ξεκουραστώ γιατί με πονάνε τα πόδια μου και η λεκάνη!!!!

Φαντάσου τι έχει να γίνει σε ένα μήνα!!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Εγώ κορίτσια κλείνω τις 30 βδομάδες μεθαύριο, έχω βάλει 9 κιλά και δεν εχω τις αντοχες που ειχα όμως το 40λεπτο περπατημα μου μπορώ να το κάνω και αν δεν περπατήσω μες στο σπίτι κάνω σχετικά άνετα τις δουλειές μου... και σκουπίζω και σφουγγαρίζω και σκύβω και πατζουρια και κάγκελα έπλυνα...

Η αληθεια είναι πως για την ώρα η κοιλιά μου δεν είναι και πολύ μεγάλη ίσως γιατι είμαι ψηλη και δεμένη...

sJbgp3.png W9hQp3.png

Εγώ κορίτσια κλείνω τις 30 βδομάδες μεθαύριο, έχω βάλει 9 κιλά και δεν εχω τις αντοχες που ειχα όμως το 40λεπτο περπατημα μου μπορώ να το κάνω και αν δεν περπατήσω μες στο σπίτι κάνω σχετικά άνετα τις δουλειές μου... και σκουπίζω και σφουγγαρίζω και σκύβω και πατζουρια και κάγκελα έπλυνα...

Η αληθεια είναι πως για την ώρα η κοιλιά μου δεν είναι και πολύ μεγάλη ίσως γιατι είμαι ψηλη και δεμένη...

Εγω ειμαι 36 εβδομαδων και εχω παρει απο την αρχη 1 κιλο και 800 γραμμαρια. Η μπεμπα ειναι 2.980. Αλλα ημουν παχουλη απο πριν την εγκυμοσυνη μου. Αλλα δεν μπορω να κινουμε πολυ ποναω απο κατω και στην μεση μου.

Εγω ειμαι 36 εβδομαδων και εχω παρει απο την αρχη 1 κιλο και 800 γραμμαρια. Η μπεμπα ειναι 2.980. Αλλα ημουν παχουλη απο πριν την εγκυμοσυνη μου. Αλλα δεν μπορω να κινουμε πολυ ποναω απο κατω και στην μεση μου.

Μπράβο kriaraki!! Πώς τα κατάφερες και έβαλες μόνο 1800 γραμμάρια? Όσο και να ήσουν πριν, είναι ελάχιστα, τίποτα!! Εγώ ένα βράδυ να φάω πίτσα ή σουβλάκια και γλυκά ακι την άλλη μέρα +2.

Όσο για δουλειές στο σπίτι, τις κάνω κανονικότατα, ηλεκτρική, σφουγγάρισμα, τα πάντα, σαν να μην είμαι έγκυος. Τώρα αν μετά τις 30 εβδομάδες τα δω όλα, δεν ξέρω!! Θα σας πώ! Ας μη ξεχνάω βέβαια ότι δε θέλει ηρωισμούς..και τα λιοντάρια κουτσαίνουν κάποια στιγμή (έτσι με κοροϊδεύουν γιατί λειτουργώ ως μη έγκυος)!

Σε κανά μήνα μου φαίνεται θα σας γράφω "τώρα ξαπλώνω και δεν μπορώ να πάω ούτε μέχρι το μπάνιο"!!

sLvDp3.png

Καλέ εγώ και μέσα στο σπίτι που περπατάω κάνω 15 βήματα και μετά θέλω να ξεκουραστώ γιατί με πονάνε τα πόδια μου και η λεκάνη!!!!

Φαντάσου τι έχει να γίνει σε ένα μήνα!!!!

Μια απο τα ιδια και εγω, δεν μπορω να παρω τα ποδια μου..

ειμαι γενικα πολυ γυμνασμενη και πριν την εγκυμοσυνη περναγα ωρες στο γυμναστηριο κτλ αλλα εδω και τρεις μηνες περιπου ποναει η μεση μου, οι προσαγωγοι μου και στο κατω μερος της κοιλιας με το παραμικρο, δυσκολευομαι να κανω ακομα και τις βασικες δουλειες του σπιτιου, ειναι απλα τραγικο αλλα απο τη αλλη για καλο δεν το συζητω καθολου.

Παντως αυτο που λενε οτι η καθε εγκυμοσυνη ειναι διαφορετικη ειναι αληθεια, στο πρωτο μου δεν καταλαβαινα Χριστο, μιλαμε δεν εβαζα ποπο κατω, και να πω οτι εχω παρει κιλα? 6 μεχρι τωρα που μπηκα στην 30η εβδομαδα απο τα οποια τα 1,7 ειναι της μπουμπου......

Διαφημίσεις

Γεια σας και από εμένα! Αύριο μπαίνω αισίως στην 34η εβδομάδα δίδυμης κύησης. Έχω πάρει 7 κιλά, βέβαια δεν ήμουν αδύνατη πριν την εγκυμοσύνη, ήμουν γεματούλα. Μέχρι και τέλος Αυγούστου ήμουν αστέρι. Μπάνια, βόλτες, περπάτημα. Με τον καύσωνα φρίκαρα βέβαια όπως και όλος ο κόσμος, αλλά δεν το έβαζα κάτω. Μόλις νύχτωνε έβγαινα και περπάταγα κανά μισάωρο. Εδώ και ένα μήνα όμως έκανε ένα μπαμ η κοιλιά και τούρλωσε για τα καλά. Στην αρχή έχανα και την ισορροπία μου. Το περπάτημα το παλεύω σε αργούς ρυθμούς και με στάσεις. Αυτό που δεν αντέχω είναι οι σκάλες και το να σηκωθώ από το κρεβάτι. Στο μπάνιο μπαίνω πλέον μόνο με συνοδεία και μου τρίβουν και την πλάτη. Επίσης, όποιος έρθει σπίτι τον βάζω να μου κάνει ποδόλουτρο και μασάζ στα πόδια (απλά εκμεταλλεύομαι την κατάσταση):twisted:! Τις δουλειές στο σπίτι τις έκοψα και πήραμε γυναίκα, αφού θα την χρειαστούμε και αργότερα ούτως ή άλλως, γιατί δεν έχω βοήθεια. Οπότε μέχρι να γεννήσω το παίζω λίγο Κλεοπάτρα!

Τυχερούλα, ποδόλουτρα ακούω! Πο'υ τέτοια πολυτέλεια εγώ! Δυστυχώς με προδίδει η ενέργειά μου, οπότε δεν μπορώ να το παίξω ψόφιος κοριός!! Αντιθέτως κάνω μασάζ στον άντρα μου καθημερινά (πλάτη, πατούσες), αφού έχω πιο πολύ ενέργεια από αυτόν. Κάνω όλες τις δουλειές, δεν με έχει βοηθήσει κανείς μέχρι τώρα γιατί δεν χρειάστηκε. Πάω παντού, ησυχασμό δεν έχω. Βέβαια δε θα με χαλούσε καθόλου ένα μασαζάκι πού και πού, αλλά πού!! Ο άντρας μου έρχεται ψόφιος και όχι μόνο δεν μου κάνει, ζητάει κι όλας!!

sLvDp3.png

Γεια σας και από εμένα! Αύριο μπαίνω αισίως στην 34η εβδομάδα δίδυμης κύησης. Έχω πάρει 7 κιλά, βέβαια δεν ήμουν αδύνατη πριν την εγκυμοσύνη, ήμουν γεματούλα. Μέχρι και τέλος Αυγούστου ήμουν αστέρι. Μπάνια, βόλτες, περπάτημα. Με τον καύσωνα φρίκαρα βέβαια όπως και όλος ο κόσμος, αλλά δεν το έβαζα κάτω. Μόλις νύχτωνε έβγαινα και περπάταγα κανά μισάωρο. Εδώ και ένα μήνα όμως έκανε ένα μπαμ η κοιλιά και τούρλωσε για τα καλά. Στην αρχή έχανα και την ισορροπία μου. Το περπάτημα το παλεύω σε αργούς ρυθμούς και με στάσεις. Αυτό που δεν αντέχω είναι οι σκάλες και το να σηκωθώ από το κρεβάτι. Στο μπάνιο μπαίνω πλέον μόνο με συνοδεία και μου τρίβουν και την πλάτη. Επίσης, όποιος έρθει σπίτι τον βάζω να μου κάνει ποδόλουτρο και μασάζ στα πόδια (απλά εκμεταλλεύομαι την κατάσταση):twisted:! Τις δουλειές στο σπίτι τις έκοψα και πήραμε γυναίκα, αφού θα την χρειαστούμε και αργότερα ούτως ή άλλως, γιατί δεν έχω βοήθεια. Οπότε μέχρι να γεννήσω το παίζω λίγο Κλεοπάτρα!

Σε ζηλευω......

nrG6p3.png

• 5 years later...

Καλησπέρα μανούλες! Ειμαι στο τελος της 31ης εβδομαδας! Απο τον 7ο μήνα εχω τραβήγματα χωρις καν να περπατησω πολυ! Η γυναικολογος μου αυξησε το μαγνησιο και μου ειπε να μην περπαταω οσο μπορω! Υπαρχει περιπτωση προωρου τοκετου; Και ποση ωρα ειναι το ιδανικο περπατημα για εναν ευκολο τοκετό;

Διαφημίσεις

Οι προπαρασκευαστικες συσπασεις Braxton Hicks (τα τραβηγματα που λες) ειναι φυσιολογικες και αναμενομενες, ειδικα στο τριτο τριμηνο και υπαρχουν για να εξασκεισουν τη μητρα για τον τοκετο. Φανταζομαι για να ανησυχησαν την γιατρο σου, δινοντας σου μαγνησιο και προτεινοντας ακινησια θα γινονται αρκετες φορες μεσα στη μερα και θα υπαρχουν παραμετροι για αυξημενη πιθανοτητα προωρου τοκετου. Αν ειναι ετσι, τοτε καλυτερα να ακλουθησεις τις συμβουλες της γατρου σου. Διαφορετικα παρε μια δευτερη γνωμη και αναλογως θα πραξεις με το περπατημα. Σε φυσιολογικες εγκυμοσυνες μπορει να περπαταει η εγκυος οσο αισθανεται καλα και αντεχει. Απο 30' στις 3 μερες μεχρι και χιλιομετρα καθημερινα, οτι ειναι μαθημενος ο καθενας. Το ιδανικο πιστευται οτι ειναι τουλαχιστον 30' καθημερινα, δεν εχει ομως να κανει μονο με τον τοκετο, αλλα και με την οξυγονωση της μαμας και του μωρου, την εκκριση ενδορφινων για καλυτερη διαθεση, σταθεροποιηση πιεσης και τιμων ζαχαρου, και αλλα που παιζουν τον ρολο τους στην καλη φυσικη κατασταση και κατ'επεκταση στον τοκετο.

Edited by Sentir...natureza