Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΔΕΙΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ

kkaterina

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες,

Διανύω τις τελευταίες μου εβδομάδες (34η εβδ.) πριν τη γέννηση του 2ου αγοριού μου και χτες πληροφορήθηκα από τον ΟΑΕΔ για την 6μηνη άδεια μητρότητας την οποία ευτυχώς είχα πάρει στον πρώτο.

Δυστυχώς αυτή τη φορά από ότι με πληροφόρησαν κυκλοφόρησε μια εγκύκλιος με βάση την οποία δεν διακιούμαι να πάρω την άδεια αυτή γιατί στην ούσια έχω την "ατυχία" να δουλεύω σε ΔΕΚΟ. Και λέω την ατυχία γιατί κανείς δε μας αναγνωρίζει ούτε ως δημόσιο (οι περικοπές στους μισθούς όμως γίνονται), ούτε οργανισμό που λειτουργεί με ιδιωτικά κριτήρια όπως και είμαστε και δεν μας δίνουν τίποτα. ούτε 6μηνο ούτε 9μηνο.

Και τελικά η αδεια που που μπορούμε να πάρουμε είναι αν βάλουμε μαζί όλα τα μειωμένα μαζί περίπου 3μήνες ακόμα, όπως ακριβώς όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Και ρωτάω: δεν είναι αυτό το θέατρο του παραλόγου; να δικαιούνται όλες οι εργαζόμενες μητέρες κάτι και εμείς τίποτα; και μπήκα κιόλας με ΑΣΕΠ εκεί.

Παρακαλώ αν υπάρχει κάποια κοπέλα-μαμά στο forum που να είναι δικηγόρος ή να ξέρει κάποιο δικηγόρο που θα ήθελε να βοηθήσει ας επικοινωνήσει μαζί μου. Μπορεί εγώ να μην προλάβω να κερδίσω κάτι, δεν ξέρω, αλλά τουλάχιστον για ένα σωρό γυναίκες που δουλεύουν σ'αυτούς τους οργανισμούς να σταματήσει αυτή η αδικία, γιατί είναι παράλογο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Διαφημίσεις

Καλημέρα σε όλες,

Διανύω τις τελευταίες μου εβδομάδες (34η εβδ.) πριν τη γέννηση του 2ου αγοριού μου και χτες πληροφορήθηκα από τον ΟΑΕΔ για την 6μηνη άδεια μητρότητας την οποία ευτυχώς είχα πάρει στον πρώτο.

Δυστυχώς αυτή τη φορά από ότι με πληροφόρησαν κυκλοφόρησε μια εγκύκλιος με βάση την οποία δεν διακιούμαι να πάρω την άδεια αυτή γιατί στην ούσια έχω την "ατυχία" να δουλεύω σε ΔΕΚΟ.

Να ζητήσεις σε πρώτη φάση να σου δώσουν αυτή την εγκύκλιο να τη διαβάσεις κι εσύ.

3Wwep3.png

k8Q2p3.png

περιπου τα ιδια τραβαω κ εγω.δουλευω στο δημοσιο(οτα) αλλα ειμαι αοριστου δηλαδη ικα.εχω ενα μπεμπη 50 ημερων κ ακομα δε ξερουν τι αδειες δικαιουμε!του ικα ή του δημοσιου?ξερει κανεισ?

θα σας ελεγα πρωτον να ζητησετε την εγκυκλιο και μετά να βρειτε τον κανονισμο της δεκο πιθανοτατα θα εχει ειδικη αδεια γι αυτο και θα εχει βγει η εγκυκλιος αν δεν εχει η ΔΕΚΟ αδεια θα καλυπτεστε λογικα απο τον Οαεδ.

l86Tp3.png d6AUp3.png

περιπου τα ιδια τραβαω κ εγω.δουλευω στο δημοσιο(οτα) αλλα ειμαι αοριστου δηλαδη ικα.εχω ενα μπεμπη 50 ημερων κ ακομα δε ξερουν τι αδειες δικαιουμε!του ικα ή του δημοσιου?ξερει κανεισ?

Δύο καλές μου φίλες, εργαζόμενες και οι δύο σε ΟΤΑ (όχι σε δημοτικές επιχειρήσεις Δήμων) με σύμβαση αορίστου χρόνου ΙΚΑ έχουν λάβει κανονικά τις άδειες του Δημοσίου.

Από όσο γνωρίζω δε χρειάστηκε να το ψάξουν καθόλου, από την αρχή ήταν δεδομένο ότι θα ακολουθούσαν ότι ισχύει για το Δημόσιο.

Καλό θα ήταν πάντως να τηλεφωνήσεις στα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και να ενημερωθείς σχετικά.

Διαφημίσεις

θα ζητησεις απο την υπηρεσια σου να σου πουν,τι ημερες αδειας και ποιου ειδους δικαιουσαι καθως επισης και τους σχετικους νομους/συμβασεις που αποδεικνυουν τα λεγομενα τους...δεν ειναι κανονας οτι ολες οι δεκο δινουν τις αδειες που δινουν και στο δημοσιο...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

τη ζήτησα την εγκύκλιο και μου την έδωσαν. Η εγκύκλιος γράφει ποιες ΔΕΚΟ εξαιρερούνται (σύνολο 54 ΔΕΚΟ) και επικαλείται ένα νόμο και μία σχετική υπουργική απόφαση. Το νόμο τον βρήκα, την Υπουργική Απόφαση όχι (δεν ξέρω μήπως είναι λάθος ο αριθμός;). Ο νόμος λέει ρητά ότι δικαιούνται το 6μηνο όλες οι ασφαλισμένες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που εργάζονται σε επιχειρήσεις. Διατηρώ μια επιφύλαξη για τι λέει η υποργικη απόφαση, γι'αυτό και θέλω βοήθεια από δικηγόρο.

Είναι όμως τρελό η εταιρεία να μη θεωρεί ότι υπάγεται και να μη δίνει φυσικά την άδεια του Δημοσίου, αλλά να εφαρμόζει τη νομοθεσία για τις ιδιωτικές εταιρείες και από την άλλη να εξαιρούμαστε και από τις ιδιωτικές. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα. Πιστεύω βέβαια ότι αν κάποιος πάει σε δικαστήριο γι'αυτό θα το κερδίσει, αλλά ακόμη ψάχνω.

Πάντως από τον ΟΑΕΔ μου το είπαν ξεκάθαρα (προφορικά):"ναι, δυστυχώς είστε οι αδικημένοι της υπόθεσης"!!!! καλό ε;

• 4 weeks later...

Καλησπέρα σας. Κι εγώ σε ΔΕΚΟ δουλεύω αλλά πήρα μόνο συσσωρευμένη την άδεια από το να πήγαινα με μειωμένο ωράριο κι έτσι βγήκαν περίπου 9 μήνες. Από τον ΟΑΕΔ μου είπαν ότι δε δικαιούμαι καθόλου το 6 μηνο.

Είναι όντως έτσι?

Επίσης μία γνωστή μου μου είπε ότι αν πας να δουλέψεις έστω και μία ημέρα μέσα στο χρόνο, αφού γυρίσεις από άδεια λοχείας, πρωτού όμως δηλώσεις όλη σου την άδεια που δικαιούσαι το χρόνο, τότε μπορείς να πάρεις άδεια άλλες 5 ημέρες επιπλέον. Ισχύει αυτό?

το εξαμηνο δινεται αντι του εννιαμηνου,αρα οταν παιρνουμε το εννιαμηνο,δεν δικαιουμαστε κατι αλλο απο καμμια υπηρεσια...για το πενθημερο επιπλεον που αναφερεις,δεν εχω ακουσει κατι...και για πιο λογο να ισχυει αλλωστε κατι τετοιο??

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...