Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αδελφακια με μικρη διαφορα ηλικιας στην ιδια δραστηριοτητα

Recommended Posts

Χαρηκα παρα πολυ γιατι βρηκα μαθηματα μουσικης προ-παιδιας κυριακη πρωι. Εδω ολες οι εξοσχολικες δραστηριοτητες για αυτες τις ηλικιες ειναι σε ωρες που δεν μπορω να τους παω.

Ο συζυγος ομως εχει ενσταση. Πιστευει οτι δεν πρεπει να ειναι και οι 2 μαζι στην ιδια ταξη. Πιστευει οτι πρεπει να ξεκινησει ο μεγαλος και μετα απο 2 χρονια να παει ο μικρος..

Εγω ομως δεν θελω να αφηνω για μια ακομη φορα τον μικρο σπιτι (και βεβαια ο πατερας τους δεν δεσμευεται να πηγαινει τον μεγαλο για να καθομαι εγω μια ωρα με τον μικρο)..

Εχετε αντιμετωπισει τετοια περιπτωση? Ειχαν τελικα προβλημα τα παιδια???

Διαφημίσεις

Ο σύζυγος ποια συγκεκριμένη ένσταση έχει; Πιστεύω είναι ανάλογα στο παιδί... Τα διδυμάκια συνήθως δεν έχουν θέματα, αν και κάποιες φορές υπάρχουν ενδειξεις να τα χωρίζουν. Εμείς κάνουμε δραστηριότητες μαζί και δεν βλέπω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Όμως και στο σχολείο έχουν συνηθίσει μαζί.

Εννοείται το πρακτικό κομμάτι είναι μεγάλο πράγμα. Εγώ δεν θα ήθελα στο κεφαλι μου διπλά δρομολόγια αν δεν υπήρχε κάποιος καλός λόγος για κάτι τέτοιο!

Το θεμα του συζυγου ειναι οτι δεν μπορει ο μικρος να δεχετε τα ιδια ερεθισματα με τον μεγαλο. Πιστευει οτι πχ καποτε θα μας πει γιατι εγω στα 14 και αυτος απο τα 12...

Νομιζω οτι τα διδυμα ειναι διαφορετικα αν και παντα υπαρχει το ενδοχομενο το ενα να ειναι καλυτερο σε κατι απο το αλλο...

Φανταζεσαι ας πουμε ο μικρος να εχει κληση και να παει καλυτερα??

Αναλογη ενσταση ειχε οταν τους ξεκινησα και τους 2 πισινα αλλα εκει δεν πανε και οι δυο συγχρονως..

Δεν υπαρχει δυνατοτητα για διπλα δρομολογια γιατι δεν υπαρχει χρονος να παω τον εναν πχ το σαββατο και τον αλλον κυριακη. Συν του οτι το βλεπω και χαζο να κανω τοσα δρομολογια.

Συμφωνώ τα κοντινής ηλικίας αδέρφια να πηγαίνουν μαζί.Αυτό θα κάνω και γω με τα δικά μου.Θα τα ξεκινήσω σχολή πολεμικών τεχνών μαζί και έχουν 1 χρόνο διαφορά.Είναι πιο βολικό για μένα και δε θα έχω ζήλιες απο τη μικρή τύπου "γιατί εγώ όχι?".

Χαρηκα παρα πολυ γιατι βρηκα μαθηματα μουσικης προ-παιδιας κυριακη πρωι. Εδω ολες οι εξοσχολικες δραστηριοτητες για αυτες τις ηλικιες ειναι σε ωρες που δεν μπορω να τους παω.

Ο συζυγος ομως εχει ενσταση. Πιστευει οτι δεν πρεπει να ειναι και οι 2 μαζι στην ιδια ταξη. Πιστευει οτι πρεπει να ξεκινησει ο μεγαλος και μετα απο 2 χρονια να παει ο μικρος..

Εγω ομως δεν θελω να αφηνω για μια ακομη φορα τον μικρο σπιτι (και βεβαια ο πατερας τους δεν δεσμευεται να πηγαινει τον μεγαλο για να καθομαι εγω μια ωρα με τον μικρο)..

Εχετε αντιμετωπισει τετοια περιπτωση? Ειχαν τελικα προβλημα τα παιδια???

Καλημέρα

Ξέρω κοπέλα που έστειλε τον μεγάλο προσκόπους και μετά απο 1 χρόνο θα πήγαινε και η μικρή.. εννοείτε πως η μικρή βλέποντας πως περνούσε ο μεγάλος ζήλεψε και έκανε απίστευτα σκηνικά στους γονείς της με αποτέλεσμα να πρέπει να σταματήσουν τον μεγάλο ή να στέιλουν την μικρή απο τώρα.. μετά απο συνενόηση με τους υπευθύνους δέχτηκαν το παιδί και είναι και τα 2 μια χαρά.. έχουν κοινές εμπειρίες και δεν μαλώνουν γιατί κάνουν τα ίδια πράγματα

Διαφημίσεις

Μου εστειλαν μυνημα απο την σχολη να παμε στο δοκιμαστικο μαθημα και να συζητησω με την δασκαλα αν μπορουν να ειναι στην ιδια ταξη. Παντως ο μεγαλος (εχει ειδη κανει μια βδομαδα σε stage) ειπε οτι δεν θελει

Εμένα πάντως μου φαίνεται λογικό να μην θέλει ο μεγάλος να είναι στην ίδια τάξη με τον μικρό. Τα μεγαλύτερα αδέλφια θέλουν κάποιες φορές να "απαλάσονται" από τα μικρότερα. Το βλέπω και στην μεγάλη μου κόρη, στην ανιψιά μου και σε άλλα παιδάκια. Το κολύμπι που λες είναι διαφορετικό γιατί δεν είναι στο ίδιο τμήμα, είναι απλώς κάτι που το κάνουν την ίδια ώρα.

Άλλωστε, όσο και να λέμε ότι έχουν μικρή διαφορά ηλικίας, τα 3 δεν έχουν καμία σχέση με 5. Το πρώτο είναι ακόμη σχεδόν μωρό και το δεύτερο είναι κανονικό παιδάκι.

Δεν θα έβαζα τις κόρες μου στην ίδια δραστηριότητα ( είναι 3 και 5.5). Στέλνω τη μία στη ζωγραφική και την ίδια ώρα, αλλά σε άλλη αίθουσα παρακολουθεί και η μικρή εικαστικά για τα παιδάκια της ηλικίας της. Τους αρέσει που πηγαινοέρχονται μαζί, αλλά δεν θα τις έβαζα στην ίδια αίθουσα. Δεν νομίζω ότι συμβαδίζουν έτσι κι αλλιώς.

Να πεις βέβαια στον άντρα σου ότι αυτό το "γιατί εγώ στα 14 και ο άλλος στα 12" είναι σίγουρο ότι θα γίνει. Είμαι το μικρότερο παιδί και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι τα έκανα όοοολα νωρίτερα. Εκεί που η αδελφή μου είχε δώσει μάχη για την πρώτη βραδυνή έξοδο, για το πρώτο ψιλοτάκουνο κλπ κλπ, εγώ την είχα απλώς ακολουθήσει :lol::lol::lol:. Ετσι γίνεται πάντα.

Το προβλημα μου ειναι ο χρονος. Δεν μπορω να βρω κατι αλλο στον ιδιο χωρο για να κανουν κατι διαφορετικο. Πισινα τους παω διαφορετικες μερες οποτε 2 απογευματα φευγουν εκει (οχι οτι υπαρχει καποια αλλη δραστηριοτητα που θα μπορουσαν να κανουν εκεινη την ωρα). Μια μερα δουμευω μεχρι αργα. Το Σαββατο παω με τον μεγαλο στο Ελληνικο σχολειο και λοιπω ολο το πρωινο (μεχρι να παω, να γυρισω και να πεταχτω σουπερμαρκετ ξαναφευγω) οποτε με τον μικρο δεν μενω καθολου.

Αν τωρα ξεκινησει ο μεγαλος μονο συμαινει οτι θα αφηνω τον μικρο και την κυριακη.

Πηγαμε σημερα..

Απο οταν ξυπνησε ο μικρος αρχισε να ρωταει: "Και γιατι εγω θα μεινω παλι με την γιαγια?".

Ο μεγαλος δεν ηθελε να παει γιατι φοβοταν οτι θα αντικαταστησουμε την πισινα. Τελικα αρεσε και στους 2 οποτε θα γραφτουμε. Μεχρι στιγμης ο μεγαλος ΔΕΝ ρωταει γιατι θα ερθει και ο μικρος.. Μονο που ηταν ο μεγαλυτερος απο τα αλλα παιδακια αλλα τωρα το βρηκαμε τι να κανουμε..

Edited by mmdad
Διορθωση: Ο μεγαλος ΔΕΝ ρωταει γιατι ερχετε και ο μικρος

ουφ και εμεις το ιδιο προβλημα εχουμε...η κορη μου πηγαινε απο περυσι παραδοσιακους χορους και φετο θελω να παω και το γιο μου καθως το παιδι εχει εκφρασει την επιθυμια. οποτε εχουμε και λεμε...θα ειναι στην ιδια δραστηριοτητα αν και δεν νομιζω οτι μπορουν να μπουν στο ιδιο τμημα καθως η κορη μου ειναι πιο προχωρημενη...ΑΡΑ πρεπει να τα παιρνω και τα δυο μαζι μου να κανει ο γιος μου 6-7 και η κορη μου 7-8. πως σας φαινεται?? δεν ξερω...θα ταλαιπωρουνται 2 ωρες εκει?? παλι να τα πηγαινω ξεχωριστες μερες δεν γινεται ουτε χρονος υπαρχει αλλα ουτε και υπαρχει οφελος καθως εξαιτιας των υπηρεσιων του συζυγου παλι τουλαχιστον τη μια φορα θα παιρνω μαζι το μικρο αρα το ιδο θα μου ερχεται...τι λετε??

εσας mmdad νομιζω οτι δεν υπαρχει προβλημα γιατι ξεκινανε απο το ιδιο επιπεδο απλα με τη διαφορα ηλικιας. εγω δεν μπορω να παω πισω την κορη μου για να ειναι μαζι με το γιο μου εκτος αν τρεξω για καποιους μηνες το γιο ωστε να παει αυτος μαζι της:!::confused:

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Διαφημίσεις

Apricot εμας μεχρι στιγμης το προβλημα το ειχε ο μπαμπας (αλλα οταν του ειπα ενταξυ μονο ο μεγαλος αλλα θα τον πηγαινει εσυ το ξεπερασε). Τωρα ο μεγαλος μου ειναι ο μεγαλυτερος απο τα αλλα παιδακια αλλα εχει ξαναβρεθει σε τμηματα με διαφορες ηλικιες οποτε δεν φαινεται να τον ενοχλει.. Του χρονου θα ψαξω να βρω κατι πιο κοντα στην ηλικια του...

Εμενα μου φαινεται μαρτυριο να περιμενεις μαζι με το παιδακι (ή το μικρο ή το μεγαλο) μια ωρα. Θα βαρεθει, θα κουραστει και τι θα γινει με τα διαβασματα του σχολειου?

ναι και εγω μαρτυριο το βρισκω...για αυτο εχω προβληματιστει:confused: αλλα και τι να κανω? δεν θελω να μην παει ο μικρος και ουτε να σταματησω τη μεγαλη γιατι και στα δυο αρεσει πολυ και σσυνεχεια ρωτανε ποτε θα ξεκινησουν:!:

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Συμφωνώ τα κοντινής ηλικίας αδέρφια να πηγαίνουν μαζί.Αυτό θα κάνω και γω με τα δικά μου.Θα τα ξεκινήσω σχολή πολεμικών τεχνών μαζί και έχουν 1 χρόνο διαφορά.Είναι πιο βολικό για μένα και δε θα έχω ζήλιες απο τη μικρή τύπου "γιατί εγώ όχι?".

Τελικά δεν τα έστειλα πολ.τέχνες όπως έλεγα.Βρήκα ομάδα μπάσκετ του δήμου για τον μεγάλο.Τον ξεκινήσαμε χτές και είναι ενθουσιασμένος.Άρα πρέπει να στείλω τη μικρή κάπου αλλού.Θα το ψάξω γιατί και τα οικονομικά μας δεν είναι και τα καλύτερα.