Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

φυγή από το σπίτι

Recommended Posts

καλησπέρα..είμαι πολύ δυστυχισμένη..έχασα όλους μου τους φίλους και έμεινα μόνη μου..ήμουν χάλια πολλές μέρες, έκλαιγα συνέχεια, δεν ήθελα άλλο τη ζωή μου. έκανα απόπειρα αυτοκτονίας, πήρα πολλά χάπια άλλα τίποτα.δεν έπιασε.έτσι αποφάσισα να αυτοκτονήσω με άλλον τρόπο.να καταπιώ χλωρίνη.άλλα διαβάζοντας ένα άρθρο κατάλαβα ότι δεν θέλω να πεθάνω αλλά δεν μπορώ να ζω έτσι.αρχίζει το σχολείο κι εγώ θα πάω εκεί χωρίς να έχω καμία φίλη και όλοι θα μιλάνε για μένα που έμεινα μόνη.αποφάσισα να φύγω από το σπίτι μου να πάω στην Αθήνα που μένει και η ξαδέρφη μου (22 χρονών, εγώ είμαι 16), αλλά πώς θα κάνω τη μεταγραφή στο σχολείο; οι γονείς δεν γνωρίζουν τίποτα και ούτε θέλω να μάθουν.

σας παρακαλώ βοηθήστε με....

Διαφημίσεις

καλησπέρα..είμαι πολύ δυστυχισμένη..έχασα όλους μου τους φίλους και έμεινα μόνη μου..ήμουν χάλια πολλές μέρες, έκλαιγα συνέχεια, δεν ήθελα άλλο τη ζωή μου. έκανα απόπειρα αυτοκτονίας, πήρα πολλά χάπια άλλα τίποτα.δεν έπιασε.έτσι αποφάσισα να αυτοκτονήσω με άλλον τρόπο.να καταπιώ χλωρίνη.άλλα διαβάζοντας ένα άρθρο κατάλαβα ότι δεν θέλω να πεθάνω αλλά δεν μπορώ να ζω έτσι.αρχίζει το σχολείο κι εγώ θα πάω εκεί χωρίς να έχω καμία φίλη και όλοι θα μιλάνε για μένα που έμεινα μόνη.αποφάσισα να φύγω από το σπίτι μου να πάω στην Αθήνα που μένει και η ξαδέρφη μου (22 χρονών, εγώ είμαι 16), αλλά πώς θα κάνω τη μεταγραφή στο σχολείο; οι γονείς δεν γνωρίζουν τίποτα και ούτε θέλω να μάθουν.

σας παρακαλώ βοηθήστε με....

βρε πουλάκι μου επειδή δεν έχεις παρέες πρέπει να βάλεις τέλος στην ζωή σου??? έχεις μια ζωή μπροστά σου να γνωρίσεις κοπέλες και αγόρια ... αν δεν κάνει κάποιος το πρώτο βήμα κάντο εσύ.. δεν θα σε λέει κανένας πως είσαι μόνη ποιάσε κουβέντα με κοπέλες απο το σχολέιο είτε τις γνωρίζεις είτε όχι και ξεκίνα μια κουβέντα και μετά όλα θα έρθουν απο μόνα τους το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συστηθείς τόσο απλά,,, και εγώ δεν είχα φίλους μέχρι που κατάλαβα πως κανείς δεν πρόκειτε να έρθει να με ποιάσει απο το χεράκι έτσι ξεκίνησα να μιλάω και να ανοίγωμε και τώρα είμαι η ψυχή της παρέας όπου και αν πάω.. το να φύγης δεν είναι λύση... το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις με τους γονείς σου ειμαι σίγουρη πως θα χαρούν να σε ακούσουνε ... επίσης αυτό με την αυτοκτηνία με προβλημάτισε αρκετά και απο ότι φένετε έχεις και άλλα θεματακια στην καρδούλα σου όποτε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μιλήσεις σε κάποιον ψυχολόγο 'η κοινωνιολόγο ή να πάρεις τηλέφωνο σε κάποια γραμμή υποστήριξης εφήβων εγώ δυστυχώς δεν γνωρίζω κάποιο τέτοιο τηλέφωνο αλλά όλο και κάποια κοπέλα απο το φόρουμ θα ξέρει.. και προπάντων μην αφήνεις τους γονείς σου απέξω απο όλο αυτό.. εμείς οι γονείς υπάρχούμε για να στηρίζουμε τα παιδιά μας και να ανοίγουμε την αγκαλιά μας να μπούνε μέσα όποτε χρειάζετε σκέψου πόσο πολύ θα πληγωθούν αν πάθεις κάτι σκέψου μόνο πως θα νιώσουν...

[YOU TUBE]2oPdzUDS4UM[/YOU TUBE]

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

είναι δύσκολο να μιλήσω με τους γονείς μου..πρώτα από όλα φοβάμαι την αντίδρασή τους και δεύτερον δεν μου βγαίνουν οι λέξεις..η ξαδέρφη μου μίλησε λίγο στη μητέρα μου και της είπε ότι δεν είμαι καλά και χθες βράδυ με ρώτησε τι έχω και της είπα τίποτα..το ίδιο έκανε και ο πατέρας μου σήμερα το πρωί..καταλαβαίνετε??δεν μπορώ να τους μιλήσω γι αυτό..η ξαδέρφη μου μου είπε ότι θα τα πει στη μητέρα μου σήμερα γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση..εγώ όμως δεν μπορώ να μείνω άλλο σε αυτήν την πόλη..είναι μικρή και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και συνέχεια θα πέφτω πάνω σε αυτά τα κορίτσια..δεν θέλω ούτε το όνομά τους να ακούω..στο σχολείο δεν θέλω να ξαναπάω γιατί όλοι θα με κοιτάνε με μισό μάτι και θα με σχολιάζουν..θέλω να φύγω από εδώ να πάω στην Αθήνα αλλά πρέπει να με αφήσουν οι γονείς μου..δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο..εσείς σαν γονέας αν σας έλεγε το παιδί σας κάτι τέτοιο τι θα κάνατε??α και ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σας και για το video..πραγματικά με βοήθησαν πολύ αν και ακόμα δεν έχω πάρει τηλέφωνο και δεν ξέρω αν θα το κάνω...

είναι δύσκολο να μιλήσω με τους γονείς μου..πρώτα από όλα φοβάμαι την αντίδρασή τους και δεύτερον δεν μου βγαίνουν οι λέξεις..η ξαδέρφη μου μίλησε λίγο στη μητέρα μου και της είπε ότι δεν είμαι καλά και χθες βράδυ με ρώτησε τι έχω και της είπα τίποτα..το ίδιο έκανε και ο πατέρας μου σήμερα το πρωί..καταλαβαίνετε??δεν μπορώ να τους μιλήσω γι αυτό..η ξαδέρφη μου μου είπε ότι θα τα πει στη μητέρα μου σήμερα γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση..εγώ όμως δεν μπορώ να μείνω άλλο σε αυτήν την πόλη..είναι μικρή και όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και συνέχεια θα πέφτω πάνω σε αυτά τα κορίτσια..δεν θέλω ούτε το όνομά τους να ακούω..στο σχολείο δεν θέλω να ξαναπάω γιατί όλοι θα με κοιτάνε με μισό μάτι και θα με σχολιάζουν..θέλω να φύγω από εδώ να πάω στην Αθήνα αλλά πρέπει να με αφήσουν οι γονείς μου..δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο..εσείς σαν γονέας αν σας έλεγε το παιδί σας κάτι τέτοιο τι θα κάνατε??α και ευχαριστώ πολύ για τα λόγια σας και για το video..πραγματικά με βοήθησαν πολύ αν και ακόμα δεν έχω πάρει τηλέφωνο και δεν ξέρω αν θα το κάνω...

Δεν έχει σημασία τί θα κάναμε εμείς, Τηλεφώνησε στο τηλ που σου έδωσε η alcyon. Δε λύνονται αυτά τα θέματα σε φόρουμ.

Φιλικά.

Nothing you would take... Everything you gave...

Διαφημίσεις

έχει σημασία για μένα...θα ήθελα να ακούσω μια άποψη μεγαλύτερου..είμαι σε δύσκολη κατάσταση και θέλω να δω αν έχω κάποια ελπίδα...δεν νιώθω έτοιμη ακόμα να πάρω τηλέφωνο..

κοριτσακι μου παρε τηλεφωνο οπως σου ειπαν και τα υπολοιπα κοριτσια, δεν αξιζει τιποτα αλλο απ την ζωη σου...αν και δεν καταλαβα τσακωθηκες με καποια κοριτσια? Δεν καταλαβα. Τελος παντω δεν εχει σημασια αν καταλαβα εγω, παρε τηλ να μιλησεις σε καποιον

ναι τσακώθηκα με τις φίλες μου και με παράτησαν..έμεινα μόνη μου χωρίς να έχω κανέναν..κάποια στιγμή θα πάρω αλλά δεν μπορώ ακόμα..

κοριτσακι μου ηρεμησε λιγο..

δεν εξηγεις τι εχει γινει με τις φιλες σου αλλα πιστεψε με οτι και να εγινε δεν αξιζει να στεναχωριεσαι τοσο και να χαλας την διαθεση σου.

θα φυγεις απο το σπιτι γιατι τσακωθηκες με τις φιλες σου? δεν υπαρχουν αλλα ατομα να κανεις παρεα? εκανες κατι ασχημο και δεν σε θελουν? εισαι νεα και εχεις ολη τη ζωη μπροστα σου να κανεις παρεες και να τις χαλασεις..

τους γονεις σου τους σκεφτηκες? που θα πας μονη σου? δεν σκεφτεσαι οτι θα τους λειπεις? και οτι μπορει να μην σε αφησουν να πας στην ξαδελφη σου οχι γιατι δεν σε αγαπανε και δεν σε καταλαβαινουν αλλα επειδη εισαι το κοριτσακι τους και σε θελουν κοντα τους..και θελουν να σε βοηθησουν.

μιλα τους καρδουλα μου, μπορει οι περισσοτεροι γονεις να το παιζουν αυστηροι και να νιωθεις οτι δεν σε καταλαβαινουν αλλα αν τους πεις τι συμβαινει σιγουρα θα σου δωσουν καποια καλη συμβουλη.

(και μην νομιζεις οτι ειμαι καμια μεγαλη και σου κανω κυρηγμα,ειμαι μολις λιγα χρονια μεγαλυτερη σου και τα εζησα και εγω αυτα. ηθελα καποτε να φυγω απο το σπιτι αλλα τωρα καταλαβα οτι το πιο πολυτιμο που εχω ειναι οι γονεις μου)

ναι τσακώθηκα με τις φίλες μου και με παράτησαν..έμεινα μόνη μου χωρίς να έχω κανέναν..κάποια στιγμή θα πάρω αλλά δεν μπορώ ακόμα..

να σε ρωτήσω κάτι αν πας στην αθήνα και τσακωθείς και απο εκεί με κάποια παρέα θα φύγεις και απο εκεί και μετά που θα πας ?? το θέμα δεν είναι να ξεφεύγουμε απο τα προβληματά μας αλλά να τα αντιμετωπίσουμε... δεν ξέρω τι έγινε με τις φίλες σου αλλά αν δεν σου μιλάνε αυτές μια φορά εσύ μην τους μιλας 10 ... το να αυτοκτονίσεις δεν είναι λυση δηλαδή έλεος να χάσεις την ζωή σου για 2-3 μπιριμπόνκολα,... έλεος.. θεωρώ λάθος το ότι δεν μιλάς στους γονείς σου ή το ότι δεν παίρνεις τηλέφωνο στην γραμμή βοηθείας.. την έκφραση συν αθηνά και χείρα κίνει την έχεις ακούσει??? σημαίνει πως δεν φτάνει μόνο να σου απλώσει κάποιος το χέρι για να σε βοηθήσει θα πρέπει και εσύ να απλώσεις το δικό σου για να το ποιάσεις... όσο για το θέμα σου βρες απλά άλλη παρέα χάθηκαν τα άτομα νομίζεις... α και κάτι άλλο μήπως θες να πας αθήνα μόνο και μόνο για να νιώσεις ανεξάρτητη???

Διαφημίσεις

Καλή μου αν έρθεις στην Αθήνα, θα γνωρίζεις κανέναν εδώ? Έχεις δηλαδή κάποιο κύκλο εδώ?

Από οτι κατάλαβα μένατε εδώ και μετά οι γονείς σου αποφάσισαν να πάτε επαρχία? Δεν ξεκαθαρίζεις και πολύ τα λεγόμενα σου..... αν θες βοήθησε μας λίγο.

Πάντως εγώ ως παιδί της Αθήνας, που έτυχε κάποια στιγμή στη ζωή μου να μείνω κάποιο διαστημα σε επαρχιακή πόλη,μπορώ να σου πω οτι αν είχα τη δυνατότητα θα έφευγα απο εδω. Αυτό δεν είναι πόλη, αλλά κολοχανείο!

Αν μου την πέσει κάποιος στο δρόμο και με βιάσει, κανείς δεν θα κάνει τίποτα απο φόβο. Στην επαρχία δεν είναι έτσι τα πράγματα. Οι άνθρωποι νοιάζονται ο ένας για τον άλλον.

Και όσο κι αν σου φαίνεται κλισέ, οι γονείς σου σίγουρα σε αγαπούν και σε νοιάζονται. Δεν θα τους έκανε να νιώσουν όμορφα αν μάθαιναν οτι έχεις τέτοιο πόνο στην καρδούλα σου και δεν τους δίνεις την ευκαιρεία να σε βοηθήσουν. Πίστεψε με ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ. Όλοι μας υπήρξαμε έφηβοι και οι περισσότεροι περάσαμε απο αυτό το στάδιο. Πολλά πράγματα μας φαινόντουσαν βουνό και προσωπικά πολλές φορές ένιωθα οτι είχε έρθει η συντέλεια του κόσμου. Τελικά τώρα στα 29 μου τα σκέφτομαι και λέω τι χαζή μου ήμουν! ;)

Μη διστάζεις να πάρεις τηλέφωνο στη γραμμή που σου πρότειναν τα κορίτσια. Μη φοβάσαι, ανώνυμα παίρνεις, και μιλάς με κάποιον ειδικό. Μόνο καλό μπορεί να σου κάνει.

Και μια μιρκή συμβουλή αν μου επιτρέπεις..... να θυμάσαι πάντα οτι τίποτα δεν αξίζει όσο η ζωή σου! Μην τη χαραμίσεις ποτέ και για κανέναν!

Εύχομαι να πάρεις τη σωστή απόφαση και γρήγορα να βρεις τη γαλήνη, γιατί είσαι σε μια τόσο όμορφη ηλικία (που πολλοί θα θέλαμε να είμαστε :)) που δεν αξίζει να χάσεις την χάρη και την ξεγνοισιά της!

sj3dp3.png

κοριτσι μου μιλα με τους γονεις σου. εχω βρεθει σε φαση να μην εχω φιλες, δεν ειχα τσακωθει απλα στην εφηβεια ημουν πολυ κλειστη και δεν με κανανε παρεα, στη δευτερα λυκειου αρχισα να ανοιγομαι και να κανω παρεες. τσακωθηκες μ αυτα τα κοριτσια, κανε παρεα με αλα ατομα, αλλα σε καμια περιπτωση μην τις σχολιασεις και μην ασχοληθεις μαζι τους. ετσι δειχνεις ατομο εμπιστο που μπορει να στηριχθει μια φιλια, ενω μια κουτσομπολα που θαβει τη φιλη της μετα τον καυγα κανενας δεν τη θελει για φιλη-οποτε σκεψου ποια θα ειναι κερδισμενη στην ιστορια σας. γι αυτο μη σκεφτεσαι να κανεις κακο στον εαυτο σου, συνεχισε τη ζωη σου σαν να μην υπαρχουν αυτες. δε χρειαζεται ν αλλαξεις πολη ή σχολειο. εξαλλου στη ζωη σου πολλοι λιγοι ανθρωποι θα ενδιαφερθουν πραγματικα για σενα και θα σε αγαπησουν, γι αυτο μην στεναχωριεσαι για ατομα που δεν αξιζουν και ασχολεισου με αυτους που θα νοιαστουν πραγματικα για σενα.

Γλυκό μου κορίτσι αν μου επιτρέπεις θα σου καταθέσω και εγώ την εμπειρία μου.Όταν ήμουν στο σχολείο δεν ήμουν ποτέ δημοφιλής και δεν είχα ποτε τις μεγάλες παρέες αν και ήμουν στην Αθήνα.Οι συνομήλικοί μου και συμμαθητές μου είτε πέρναγαν δίπλα μου αδιάφορα είτε με κορόιδευαν κυρίως γιατί εγώ ήμουν γενικά πιο ήσυχη ή ίσως λίγο πιο ώριμη και έτσι δεν λάμβανα μέρος σε χαζομαρίτσες που κάνουν οι έφηβοι.Γενικά τα σχολικά μου χρόνια ήταν τα χειρότερα.Σκεφτόμουν και εγώ να κάνω κακό στον εαυτό μου,αλλά ποτέ δεν προχώρησε η σκέψη αυτή σε πράξη.Είχα και οικογενειακά θέματα,οπότε το να μιλήσω στους γονείς μου μου φαινόταν αδύνατο.Ακόμα και σε μια πόλη σαν την Αθήνα ένιωθα μόνη.Τώρα στα 34 έχω μια φίλη από το σχολείο,την οποία και γνώρισα όταν ήμουν στην ηλικία σου,γιατί τότε ήρθε στο σχολείο μας.Στην αρχή κάναμε δειλά δειλά παρέα,γιατί εκείνη ήταν η καινούργια και εγώ η μόνη μου.Και όμως εξελίχθηκε σε μια πολύ δυνατή φιλία.Οι άλλες μου πραγματικές φίλες ήρθαν μετέπειτα στη ζωή μου,από το φροντιστήριο που πήγαινα για πανελλήνιες,μετά από τη σχολή κλπ.Κοιτώντας πίσω ποτέ δεν μετάνοιωσα που δεν ήμουν δημοφιλής,που δεν αλλοίωσα το χαρακτήρα μου για να ταιριάζω με τους συμμαθητές μου.

Αντιλαμβάνομαι πως θες να έρθεις στην Αθήνα ουσιαστικά για να 'κρυφτείς' από όσους σε πλήγωσαν,όμως να ξέρεις ότι και εδώ μπορεί να συμβεί κάτι ανάλογο ή και χειρότερο.Στήριξε την επιλογή σου,να μην θες να είσαι φίλη με αυτές τις κοπέλες,γιατί δεν σου ταιριάζουν.Κλείσε τα αυτιά σου σε πικρόχολα σχόλια,όπως έκανα και εγώ.Βγάλε τον υπέροχο εαυτό σου προς τα έξω και σίγουρα αργά ή γρήγορα θα υπάρξουν οι άνθρωποι που θα τον εκτιμήσουν.Μα κυρίως συζήτα το πρόβλημά σου.Μην κάνεις το λάθος που έκανα εγώ,που τα έπαιρνα όλα μέσα μου.Δεν βοηθάει.Μίλα με τους γονείς σου και να ξέρεις πως η αγάπη του γονιού προς το παιδί είναι η μόνη ανιδιοτελής.Εγώ δεν έχω παιδιά,αλλά αν είχα θα με έκανε τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο να έρθουν να μου πούν το πρόβλημά τους.Είμαι εκπαιδευτικός και μιλάω κάθε μέρα με παιδιά της ηλικίας σου και νιώθω υπέροχα όταν με εμπιστεύονται.Δεν είσαι μόνη σου κοριτσάκι μου.Υπάρχουν άνθρωποι που σε αγαπάνε πραγματικά,απλά δεν τους βλέπεις.Δώστους την ευκαιρία να σε πλησιάσουν,άνοιξε την καρδούλα σου.Όταν λες το πρόβλημά σου το μοιράζεσαι και σου φεύγει το μισό βάρος.Έχω μια μαθήτρια που μου εμπιστεύτηκε ένα πρόβλημά της.Αφού συζητήσαμε της είπαν να το πει στη μητέρα της,εκείνη δεν ήθελε ούτε να το ακούσει.Αφού πέρασε λίγο ο χρόνος και το ξανασυζητούσαμε,της υπενθύμιζα ότι πρέπει να το πει στην μητέρα της.Τελικά όταν ένιωσε έτοιμη το είπε και οι αντιδράσεις της μητέρας της ήταν πολύ διαφορετικές από εκείνες που η ίδια φανταζόταν.Γι'αυτό μην φοβάσε να κάνεις αυτό το βήμα.Οι γονείς μας είναι πάντα ο καλύτερος σύμμαχός μας.Θα σου έλεγα να πάρεις και στην γραμμή,θα σε βοηθήσει πολύ,όποτε νιώσεις έτοιμη.Πότε όμως μην ξανασκεφτείς να κάνεις κακό στον εαυτό σου.Η ζωή σου είναι το πολυτιμότερο αγαθό.

Συγγνώμη για το μεγάλο ποστ,αλλά με συγκίνησε η ιστορία σου.Θυμήθηκα τα δικά μου.

σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλες για τις συμβουλές σας και για τις ιστορίες σας..με βοήθησε να σκεφτώ κάποια πράγματα..τελικά μίλησε η ξαδέρφη στη μητέρα μου και μετά της μίλησα κι εγώ..της τα είπα όλα και στενοχωρήθηκε πάρα πολύ..μου είπε να της δώσω τα τηλέφωνα των κοριτσιών για να τους μιλήσει αλλά εγώ δεν ήθελα..αφού μιλήσαμε και τα ξεκαθαρίσαμε μου είπε ότι δεν γινόταν να φύγω και δεν αξίζει να φύγω..μου είπε ότι θα πήγαινε για ύπνο αλλά τελικά πήγε στο σπίτι της μιας φίλης μου και της μίλησε, της τα είπε όλα και εκείνη ήρθε σπίτι και τα βρήκαμε..μου είπε ότι νοιάζεται για μένα και ότι με αγαπάει..μίλησε και στις άλλες (γιατί οι άλλες απομακρύνθηκαν επειδή απομακρύνθηκε η μία) και η μία δεν ξέρει πως θα είναι οι σχέσεις μας από εδώ και πέρα, αλλά με την άλλη είμαστε εντάξει..αποφάσισα λοιπόν να γίνω πιο κοινωνική και σκέφτηκα πως τώρα που αρχίζω φροντιστήρια ίσως γνωρίσω κάποια που θα είναι πραγματική φίλη και όχι επιφανειακή.. πάντως και πάλι σας ευχαριστώ γιατί με βοηθήσατε σε μια πολύ δύσκολη φάση της ζωής μου ενώ δεν με ξέρετε καν...

Μπράβο σου κούκλα μου!!! Δεν ξέρεις τι χαρά μας δίνεις όταν μαθαίνουμε τέτοια ευχάριστα νέα.

Και να θυμάσαι πάντα..... Θετική σκέψη, και όλα φτιάχνουν!

sj3dp3.png

Διαφημίσεις

σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλες για τις συμβουλές σας και για τις ιστορίες σας..με βοήθησε να σκεφτώ κάποια πράγματα..τελικά μίλησε η ξαδέρφη στη μητέρα μου και μετά της μίλησα κι εγώ..της τα είπα όλα και στενοχωρήθηκε πάρα πολύ..μου είπε να της δώσω τα τηλέφωνα των κοριτσιών για να τους μιλήσει αλλά εγώ δεν ήθελα..αφού μιλήσαμε και τα ξεκαθαρίσαμε μου είπε ότι δεν γινόταν να φύγω και δεν αξίζει να φύγω..μου είπε ότι θα πήγαινε για ύπνο αλλά τελικά πήγε στο σπίτι της μιας φίλης μου και της μίλησε, της τα είπε όλα και εκείνη ήρθε σπίτι και τα βρήκαμε..μου είπε ότι νοιάζεται για μένα και ότι με αγαπάει..μίλησε και στις άλλες (γιατί οι άλλες απομακρύνθηκαν επειδή απομακρύνθηκε η μία) και η μία δεν ξέρει πως θα είναι οι σχέσεις μας από εδώ και πέρα, αλλά με την άλλη είμαστε εντάξει..αποφάσισα λοιπόν να γίνω πιο κοινωνική και σκέφτηκα πως τώρα που αρχίζω φροντιστήρια ίσως γνωρίσω κάποια που θα είναι πραγματική φίλη και όχι επιφανειακή.. πάντως και πάλι σας ευχαριστώ γιατί με βοηθήσατε σε μια πολύ δύσκολη φάση της ζωής μου ενώ δεν με ξέρετε καν...

Κορίτσι μου γλυκό χαίρομαι πολύ με τα νέα σου.Έτσι σε θέλω αισιόδοξη,χαρούμενη και δεμένη σαν μια γροθιά κυρίως με την μανούλα σου.Σε φιλώ!

μπράβο κοριτσάκι μου... και να θυμάσαι ότι οι φίλοι πάνε και έρχονται η οικογένεια όμως μένει... πραγματική φίλη θα γνωρίσεις θα δεις έχεις ακόμα μπροστά σου πολλές εμπειρίες να αποκτήσεις...

Σωτηρία, έχεις καταλάβει οτι απευθυνεσαι σε έφηβη;Σε αυτή την ηλικία όλα φαντάζουν φοβερά και τρομερά. Εσύ δεν πέρασες ποτέ από την εφηβεία; Εμένα οι φίλοι μου τότε ήταν όλος μου ο κόσμος! Τώρα είναι όλα διαφορετικά γιατί απλά είμαστε πιο ώριμες και έμπειρες. Το θέμα είναι ότι όλα πήγαν καλά τελικά και όλα τα άλλα περιττεύουν! Να είστε πολύ προσεκτικοί με όσα λέτε στα παιδιά.

UAQCp2.png

Σωτηρία, έχεις καταλάβει οτι απευθυνεσαι σε έφηβη;Σε αυτή την ηλικία όλα φαντάζουν φοβερά και τρομερά. Εσύ δεν πέρασες ποτέ από την εφηβεία; Εμένα οι φίλοι μου τότε ήταν όλος μου ο κόσμος! Τώρα είναι όλα διαφορετικά γιατί απλά είμαστε πιο ώριμες και έμπειρες. Το θέμα είναι ότι όλα πήγαν καλά τελικά και όλα τα άλλα περιττεύουν! Να είστε πολύ προσεκτικοί με όσα λέτε στα παιδιά.

Eιλικρινα δεν καταλαβαινω τον τονο σου μπορει να ειναι και ο γραπτος λογος που να φερει παρεξηγηση... εγω απλα συνεχιζω να αναρωτιεμαι τι ηταν αυτο το φοβερο που εκαναν τις φιλες της να την αποκοψουν και να θελει να εξαφανιστει απο τον ΄΄χαρτη΄΄. Φυσικα και περασα απο την εφηβεια αλλα μου κανει εντυπωση οτι αυτα τα ξεσπασματα τα ειχα σε παιδικη ηλικια και οχι στην εφηβεια . Στα 16 μου σε καμια περιπτωση δεν σκεφτομουν οτι αν με αποκοψει η κολλητη μου απο παρεα θα σηκωθω και θα φυγω απο το σχολειο και απο την γειτονια μου. Μαλλον η μικρη μας φιλη εχει γραπωθει απο τις φιλες της για λογους που υποψιαζομαι αλλα δεν υπαρχει λογος να τους αναφερω . Η συμβουλη μου ειναι να κοιταξεις τα μαθηματα σου για να μπορεσεις να ανοιξεις τα φτερα σου για να σπουδασεις και να φυγεις αν θες αυριο μεθαυριο. Προσπαθεισε να κανεις και αλλες κοπελες παρεα , ειδες τι εγινε , αυτο μπορει να ξαναγινει, δεν ειναι να εχεις εμπιστοσυνη ουτε στην κολλητη σου, αλλα σε καμια περιπτωση μην σκεφτεις οτι ηρθε η συντελια του κοσμου και οτι δεν μπορεις να συνεχισεις. Ετσι ειναι οι παρεες...ετσι ειναι η ζωη θα το δεις και μεγαλωνοντας στην σχεση σου, στην δουλεια σου, στις παρεες σου παλι....