Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ύψος 5,5 χρονών

Recommended Posts

Γεια σας. Τα δίδυμα αγόρια μου έχουν ύψος 1,09 και 1,05. Ρε παιδιά ανησυχώ ειδικά για τον δεύετερο έχει καμία μαμά ανάλογη εμπειρία...

Διαφημίσεις

Κορίτσι μου μην ανησυχείς.Εμένα ο γιος μου είναι 5 ετών και 4 μηνών και έχει ύψος 1,17 , είναι αρκετά ψηλούλης.Της κολλητής μου ο γιος ,με ίδια ηλικία , έχει ύψος 1,06.Πήγε σε ενδοκρινολόγο γιατί ανησυχούσε(η παιδίατρος της δεν ανησυχούσε καθόλου) και η ενδοκρινολόγος ,μετά από κάποιες εξετάσεις τους είπε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.Επίσης τους είπε πως το παιδί μπορεί να συγκεντρώνει οστική μάζα και στην εφηβεία με την έκρηξη των ορμονών να πάρει ύψος απότομα.Απόδειξη γι'αυτό ένας πρώτος μου ξάδελφος, που πάντα τον λέγαμε το μπασμένο!Ξέρεις τι ύψος έχει τώρα στα 31? 1.92!

Κορίτσι μου μην ανησυχείς.Εμένα ο γιος μου είναι 5 ετών και 4 μηνών και έχει ύψος 1,17 , είναι αρκετά ψηλούλης.Της κολλητής μου ο γιος ,με ίδια ηλικία , έχει ύψος 1,06.Πήγε σε ενδοκρινολόγο γιατί ανησυχούσε(η παιδίατρος της δεν ανησυχούσε καθόλου) και η ενδοκρινολόγος ,μετά από κάποιες εξετάσεις τους είπε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.Επίσης τους είπε πως το παιδί μπορεί να συγκεντρώνει οστική μάζα και στην εφηβεία με την έκρηξη των ορμονών να πάρει ύψος απότομα.Απόδειξη γι'αυτό ένας πρώτος μου ξάδελφος, που πάντα τον λέγαμε το μπασμένο!Ξέρεις τι ύψος έχει τώρα στα 31? 1.92!

Σ'ευχαριστώ πολύ. Δεν ανησυχώ μήπως είναι κοντός αλλά μήπως έχει κάτι

Α κ εγώ προχτές μέτρησα τα δικά μου δίδυμα κ είναι 1.06 η κόρη και 1.08 ο γιος. σε 2 μήνες κλείνουν τα 6. Είναι το σουλούπι τους που λένε...;)

Το θέμα είναι είναι σταθεροί στις καμπύλες τους ή έχουν καθοδική πορεία;

Μία ανιψούλα μου που ήταν πάντα κοντούλα δηλ. χαμηλά στις καμπύλες, της κάνανε πολλές εξετάσεις οι γονείς της και τελικά της λείπει μια αυξητική ορμόνη. Και αυτή στα 6 ήταν 1.06 νομίζω....αλλά άρχισαν να ψάχνονται όταν άρχισε να πέφτει κάτω από τις καμπύλες της.

Διαφημίσεις

Το θέμα είναι είναι σταθεροί στις καμπύλες τους ή έχουν καθοδική πορεία;

Μία ανιψούλα μου που ήταν πάντα κοντούλα δηλ. χαμηλά στις καμπύλες, της κάνανε πολλές εξετάσεις οι γονείς της και τελικά της λείπει μια αυξητική ορμόνη. Και αυτή στα 6 ήταν 1.06 νομίζω....αλλά άρχισαν να ψάχνονται όταν άρχισε να πέφτει κάτω από τις καμπύλες της.

Όχι δεν έχουν καθοδική πορεία στις καμπύλες είναι στο κατώτερο όριο της καμπύλες

η δικη μας παιδιατρος μου ειχε πει οταν την ρωτησα καποια στιγμη για τα διδυμα ανηψια μου οτι τα διδυμα εχουν διαφορετικη αναπτυξη και απο την στιγμη που ακολουθουν μια σταθερη πορεια αναπτυξης, δεν υπαρχει κανενας φοβος.

απο κληρονομικοτητα πως ειστε;

Ερασιτέχνες έχτισαν την Κιβωτό. Επαγγελματίες έχτισαν τον Τιτανικό!

η δικη μας παιδιατρος μου ειχε πει οταν την ρωτησα καποια στιγμη για τα διδυμα ανηψια μου οτι τα διδυμα εχουν διαφορετικη αναπτυξη και απο την στιγμη που ακολουθουν μια σταθερη πορεια αναπτυξης, δεν υπαρχει κανενας φοβος.

απο κληρονομικοτητα πως ειστε;

A! εγώ είμαι κοντή αλλά με ανησυχεί η ανάπτυξη να είναι σωστή, όχι εάν θα είναι κοντοί

• 2 months later...

Γειά σας και από εμένα.Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κοιτάξεις τις καμπύλες ύψους που υπάρχουν στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού.Θα δεις ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις ειδικά όσο τα παιδιά είναι μικρά.Δεν νομίζω ότι συντρέχει λόγος ανησυχίας.Εγώ προσωπικά αυτό κάνω.

Γειά σας και από εμένα.Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κοιτάξεις τις καμπύλες ύψους που υπάρχουν στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού.Θα δεις ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις ειδικά όσο τα παιδιά είναι μικρά.Δεν νομίζω ότι συντρέχει λόγος ανησυχίας.Εγώ προσωπικά αυτό κάνω.

με βάση τις καμπύλες ανησυχώ όπως ανέφερα και παραπάνω

Διαφημίσεις

επειδη έχω περάσει το λούκι, για να ησυχάσεις πηγαίνεις σε ένα παιδο ενδοκρινολόγο. Οικογενειακώς.

Μετραει εσάς, μετράει και τα παιδιά, σας λέει αν είναι εκει που πρέπει συμφωνα με το τι προβλέπει βάσει των γονιών, και σύμφωνα με την πορεία του παιδιού μέχρι τώρα

(πχ ενα παιδί που από την μέρα που γεννήθηκε είναι στο 1 % των καμπυλών μια χαρά αναπτύσσεται αν στα 6 του είναι στο 1 % πάλι)

Ο παιδο ενδοκρινολόγος είναι και πιο ειδικός απο τον παιδίατρο για αυτά τα θέματα.

οι παιδίατροι χτυπούν το καμπανάκι μόνο όταν το παιδί σταματά να αναπτύσεται για καιρό, και πέφτει στις καμπύλες, όπως είπαν και οι προλαλλήσασες.

και μήν κοιτάς τα άλλα παιδάκια, είναι κακός σύμβουλος οι συγκρίσεις...

ρίξε και μια ματιά στα άρθα για το οτι έχουν πειράξει τις καμπύλες στα βιβλιάρια μας επίτηδες, προς τα πάνω, σε σχέση με παλιότερα, για να οδηγούν τα παιδιά στις ορμόνες... υπάρχουν και αυτές οι απόψεις, το αναφέρω όχι για να επηρρεάσω, απλά γιατί όταν το διάβασα εντυπωσιάστηκα, και κάθε φορά που διαβάζω ένα τέτοιο θέμα, το θυμάμαι...

οι παιδίατροι χτυπούν το καμπανάκι μόνο όταν το παιδί σταματά να αναπτύσεται για καιρό, και πέφτει στις καμπύλες, όπως είπαν και οι προλαλλήσασες.

και μήν κοιτάς τα άλλα παιδάκια, είναι κακός σύμβουλος οι συγκρίσεις...

ρίξε και μια ματιά στα άρθα για το οτι έχουν πειράξει τις καμπύλες στα βιβλιάρια μας επίτηδες, προς τα πάνω, σε σχέση με παλιότερα, για να οδηγούν τα παιδιά στις ορμόνες... υπάρχουν και αυτές οι απόψεις, το αναφέρω όχι για να επηρρεάσω, απλά γιατί όταν το διάβασα εντυπωσιάστηκα, και κάθε φορά που διαβάζω ένα τέτοιο θέμα, το θυμάμαι...

Μόλις γυρίσαμε από τη μικροβιολόγο. Μου είπε ότι η εξέταση αυξητικής ορμόνης δεν είναι έγκυρη γιατί παίζει πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάναμε μία άλλη (θα σας γελάσω πια) και εάν χρειαστεί ακτινογραφία χειρός. Πήγαμε για γενικό έλεγχο και είπα να την κάνω μια που να δίνουν αίμα τα παιδιά δεν είναι ότι πιο εύκολο.

• 3 months later...
καλησπέρα τώρα που κλείσαμε τα έξι είναι 1,07, όλοι με θεωρούν τρελή που ανησυχώ, κάποιος ειδικός να μου απαντήσει?

Τις εξετάσεις τις κάνατε όλες;

Εσείς από ύψος πώς είστε; Η οικογένειά σας;

Διαφημίσεις

Αν εχετε κανει εξετασεις ενδοκρινολογικες( θυρεοειδους, αυξητικη ορμονη, παραθυρορμονη, βιταμινης D ,εξεταση οστικης μαζας και οποια αλλη πει ο γιατρος) εισαστε καλυμενοι. Απο οτι ειδα εχει παρει 2 ποντους σε 6 μηνες. Νομιζω οτι ενας ελεγχος χρειαζεται. Βεβαια σημασια εχει και η κληρονομικοτητα οπως ειπε και η φιλη παραπανω.

• 3 weeks later...

Λοιπόν χθες ήρθε ο γιατρός γιατί ο ένας είναι άρρωστος. προσέξαμε λοιπόν ότι έχει ένα εξόγκωμα χαμηλά στο λαιμό. Με έστειλε σε παιδοενδοκρινολόγο, θα πάμε την πέμπτη. Θα γίνει σίγουρα υπέρηχος θυροειδούς αλλά θέλει πρώτα να τον δει πρι δώσει αιματολογικές για να μην τον τρυπάμε δύο φορές. Αν κάποια μαμά είχε παρόμοι σύμπτωμα ας γράψει παρακαλώ

Το εξόγκωμα είναι μάλλον κύστη θα δούμε με υπέρηχο και βλέπουμε. ¨ομως η ανάπτυξη έχει πτωτική τάση ειδικά του πιο κοντούλη. Εξετάσεις και βλέπουμε. Ο θεός βοηθός

καλη επιτυχια και ολα να πανε καλα!

καταλαβαινω το αγχος σου αλλα σκεψου θετικα!

Ευχαριστώ δεν μπορώ είμαι χάλια

Το εξόγκωμα είναι μάλλον κύστη θα δούμε με υπέρηχο και βλέπουμε. ¨ομως η ανάπτυξη έχει πτωτική τάση ειδικά του πιο κοντούλη. Εξετάσεις και βλέπουμε. Ο θεός βοηθός

Καλα αποτελεσματα ευχομαι!

tBwt.png

Ευχαριστώ δεν μπορώ είμαι χάλια
σε καταλαβαινω..ποια μανα δεν σε καταλαβαινει? Αλλα σκεψου οτι το παιδι σου ειναι υγιες καταρχην. Ολα τα αλα ρυθμιζονται. Αν ειναι να γινει κοντουλης, με γεια του με χαρα του...Αν εχει καποιο θεμα αναπτυξης, ρυθμιζεται. Τωρα που θα το ψαξεις , θα τα φτιαξετε ολα.

παρε ανασες λοιπον και εχε πιστη!

αυτο κανω εγω και ολες μας σε καθε δυσκολια

ολα θα πανε καλα!:wink:

Λοιπόν όλες οι εξετάσεις καλές η βιτανίνη d είναι πεσμένη θα παίρνουν σταγόνες για 6 μήνες. Θα τους ξαναδεί τον Αύγουστο και είδωμεν για εξέταση αυξητικής. ¨οσον αφορά το εξόγξωμα είανι καθαρά κύστη και θα τον δει χειρούργος παιδοωρλ. Μου σύστησε τον Κων/νίδη στην Ανδριανουπόλεως θα γράψω και στο ανάλογο θέμα. Κάνω το σταυρό μου και προχωράμε. Ευχαριστώ για την συμπαράσταση ιδιαίτερα τη ΛαΊδα