Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τελικά τι είναι σωστό?

myfavouritelullaby

Recommended Posts

Η σύμβουλος θηλασμού με συμβούλεψε να την κοιμίζω μαζί μου.

Η..σχολή που με εκφράζει,το "attachment parenting" ,υποστηρίζει πάλι τον κοινό ύπνο. Ο παιδίατρος όμως ήταν τελείως αρνητικός!!Μου λέει οτι μπορεί να πλακώσω το παιδί.Εγώ όμως απολαμβάνω να κοιμάμαι με το 2 μηνών βρέφος μου...να το μυρίζω,να το αγκαλιάζω,να το αφουγκράζομαι.Δεν μου πάει καρδιά να το αφήσω να κοιμάται μόνο..Πείτε μου,τι πιστεύετε???

Επίσης,τι ύπνο πρέπει να χει βρέφος σε αυτήν την ηλικία?

y5yep3.png

Διαφημίσεις

Να κανείς αυτό που αισθάνεσαι για καλύτερο!!Θες να κοιμάστε μαζί?Να κοιμηθητε οοοσο θέλετε!Πιστεύω σε κάποια θέματα δεν υπάρχει σωστό και λάθος.Ότι θα γυρίσεις και θα πλακωσεις το μωρό αποκλείεται από τη στιγμή που το έχεις στο μυαλό σου και ήδη δύο μήνες κοιμάστε μαζί και δεν έχει πάθει τίποτα.Για το μόνο που θα ανησυχούσα θα ήταν αν ο μπαμπάς θα μπορούσε να κοιμηθεί με το μωρό.Προσωπικά δεν θα έβαζα το μωρό ανάμεσα σε εμάς στο κρεβάτι μας γιατί δεν τον εμπιστεύομαι....άσε που ροχαλιζει και θα ξυπνάει το παιδί....Εγώ στην αρχή κοιμόμουν μαζί με το μωρό,τώρα συνηθίσαμε και οι δύο να έχουμε τον χώρο μας και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε μαζί.

Μην ακούς κανέναν,αν θέλεις και μπορείς να κοιμηθείς με το παιδί σου για όσο θέλετε.Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η αγκαλιά και το να κοιμάται το παιδί με τους γονείς κάνει κακό!Ειναι θέμα επιλογής το τι θέλει και βολεύει τον καθένα,κάποιοι μπορούν άλλοι όχι

Δυστυχώς τα ατυχήματα σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά λόγω co-sleeping δεν είναι ανήκουστα. Κάποιοι υπέρμαχοι του co-sleeping το μάζεψαν το πράγμα που αρχικά συμπυκνωνόταν στη φράση το co-sleeping είναι το καλύτερο και είναι ακίνδυνο. Τώρα θέτουν κάποιους κανόνες, για καλό και για κακό πάντα. Όπως όταν πηγαίνουμε βόλτα με το αυτοκίνητο βάζουμε τη ζώνη μας...

http://www.phdinparenting.com/2009/01/11/co-sleeping-safety/

Προσωπικά θεωρώ ότι έχει κανείς όλα σχεδόν τα πλεονεκτήματα του co-sleeping, χωρίς τους κινδύνους, βάζοντας το παιδί σε κούνια με πεσμένο κάγκελο κολλητά στο διπλό κρεβάτι. Εγώ έκανα κανονικό co-sleeping από 35 ημερών μέχρι τους 5 μήνες, μετά όμως περάσαμε από ένα γρήγορο στάδιο του πεσμένου κάγκελου και έπειτα τα παιδιά έφτασαν σε στάδιο που δεν έπρεπε να μένουν στιγμή μόνα τους γιατί γυρνούσαν. Σκέψου ότι τα παιδιά παίρνουν αρκετούς υπνάκους μέσα στη μέρα και πρέπει κανείς να βρει τι θα τα κάνει στο διπλό κρεβάτι, γιατί μπορεί να ξυπνήσουν όταν δεν είναι η μαμά εκεί. Από 5 μηνών τα έβαλα σε κούνιες κανονικά. Έτσι και αλλιώς δεν ξυπνούσαν πια το βράδυ. Αν πρέπει να ξυπνάς, άλλο καπέλο.

Γενικά το θέμα του ύπνου μικρών και μεγάλων είναι κάτι που σε βάθος χρονου μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσετε.

Η σύμβουλος θηλασμού με συμβούλεψε να την κοιμίζω μαζί μου.

Η..σχολή που με εκφράζει,το "attachment parenting" ,υποστηρίζει πάλι τον κοινό ύπνο. Ο παιδίατρος όμως ήταν τελείως αρνητικός!!Μου λέει οτι μπορεί να πλακώσω το παιδί.Εγώ όμως απολαμβάνω να κοιμάμαι με το 2 μηνών βρέφος μου...να το μυρίζω,να το αγκαλιάζω,να το αφουγκράζομαι.Δεν μου πάει καρδιά να το αφήσω να κοιμάται μόνο..Πείτε μου,τι πιστεύετε???

δεν υπαρχει τιποτα απολυτα σωστο και τιποτα απολυτα λαθος, κανεις αυτο που σας ταιριαζει και σιγουρα θα ειναι καλο για το παιδακι σου

οσο για αυτο που φοβασαι υπαρχουν και σχετικοι κανονες για το πως να κοιμασται μαζι, εννοειται οτι δεν κοιμασται μαζι αν παιρνει φαρμακας που φερνουν υπνηλια αλκοολ, οχι βαρεια σκεπασματα ουτε πολλα μαξιλαρια καλο στρωμα

Αλήθεια, με αυτό τι εννοείς;

Να προσθέσω κάτι που θυμήθηκα... Κατά τη γνώμη μου το co-sleeping προβάλλεται ως αλληλένδετο με το θηλασμό, δεν είναι απαραίτητο να είναι έτσι όμως... Κάποια στιγμή επικοινωνησα τηλεφωνικά με 2-3 άτομα για συγκεκριμένο θέμα και όλα το πρώτο που με ρώτησαν είναι αν κοιμόμαστε μαζί! Μα... δεν είναι αυτό το θέμα μας, έλεγα! Δεν πειράζει, να κοιμάστε μαζί, είναι το καλύτερο. Και κουβέντα για την ασφάλεια.

Αυτό που ακολουθησα ήταν σε συνδυασμό με το co-sleeping να μην μετακινώ καθόλου το παιδί από εκεί που κοιμόταν το βράδυ, όταν έπαψε να κάνει κακά το βράδυ. Αυτό μας χάρισε συνεχόμενους ύπνους, που σιγά σιγά επιμηκύνθηκαν και έγιναν 8ωρα βραδυνά. Το ντύσιμο και γδύσιμο βραδυάτικα τα ξύπναγε και το ένα ειδικά ξαγρύπναγε και δεν μπορούσε να ξανακοιμηθεί εύκολα. Όταν έπαψα να τα πιλατεύω νυχτιάτικα, ησυχάσαμε όλοι! :lol:

Α... ξέχασα... Παιδίατρος μας είχε πει να τα πλένουμε στη βρύση από κακά νυχτιάτικα, εν τω μεταξύ. Ο καθένας θα σου πει και κάποια διαφορετική άποψη από τη σκοπιά του. Σκέψου δηλαδή πώς είναι να σε βάζει κάποιος κάτω από τη βρύση όταν νυστάζεις... Δεν την παλεύεις... Όταν άρχισα να καθαρίζω πολύ προσεκτικά τα κακά με μωρομάντηλο, χωρίς να σηκώνω το παιδί από το διπλό κρεβάτι, αρχίσαμε να ησυχάζουμε. Μάλιστα είχα πάρει και φορμάκια μαιευτηρίου, για να μην έχουμε μάχη με τις σούστες... Το συγκεκριμένο παιδί ήταν και αγόρι και δεν είχα πολλή ανησυχία μήπως και ξεφύγει κάτι...

Διαφημίσεις

Αλήθεια, με αυτό τι εννοείς;

Να προσθέσω κάτι που θυμήθηκα... Κατά τη γνώμη μου το co-sleeping προβάλλεται ως αλληλένδετο με το θηλασμό, δεν είναι απαραίτητο να είναι έτσι όμως... Κάποια στιγμή επικοινωνησα τηλεφωνικά με 2-3 άτομα για συγκεκριμένο θέμα και όλα το πρώτο που με ρώτησαν είναι αν κοιμόμαστε μαζί! Μα... δεν είναι αυτό το θέμα μας, έλεγα! Δεν πειράζει, να κοιμάστε μαζί, είναι το καλύτερο. Και κουβέντα για την ασφάλεια.

Αυτό που ακολουθησα ήταν σε συνδυασμό με το co-sleeping να μην μετακινώ καθόλου το παιδί από εκεί που κοιμόταν το βράδυ, όταν έπαψε να κάνει κακά το βράδυ. Αυτό μας χάρισε συνεχόμενους ύπνους, που σιγά σιγά επιμηκύνθηκαν και έγιναν 8ωρα βραδυνά. Το ντύσιμο και γδύσιμο βραδυάτικα τα ξύπναγε και το ένα ειδικά ξαγρύπναγε και δεν μπορούσε να ξανακοιμηθεί εύκολα. Όταν έπαψα να τα πιλατεύω νυχτιάτικα, ησυχάσαμε όλοι! :lol:

Τι εννοώ??Πώς θα βάλω ένα υποτυπώδες πρόγραμμα,μια ρουτίνα ύπνου.'Εχουμε πρόβλημα!Χθες κοιμήθηκε 7 το πρωί.Μέχρι τότε ήθελε να την κρατάω κ να την κουνάω.Δεν γινόταν,παρέδωσα σε κάποια φάση κι εκείνη έκλαιγε,έκλαιγε,έκλαιγε..ουφ!Νυστάζω!!!!!

Χθες λοιπόν πρώτη φορά φοβήθηκα.Φοβήθηκα οτι θα την πλακώσω.'Ημουν τόσο κουρασμένη που γυρνούσα απο την άλλη κ ξεχνούσα το μωρό :oops::oops: άρχισα λοιπόν να αναθεωρώ.Δεν ξέρω.Προβληματίστηκα.Απο την άλλη η μικρή δεν κοιμάται στο πλάι.Ο,τι κι αν της βάλω βρίσκει τρόπο κ γυρνάει ανάσκελα,απο ημερών.'Ετσι ξεκινήσαμε το co-sleeping.'Εχοντάς την αγκαλιά,ελέγχω την κατάσταση.Σκέφτηκα να φτιάξω κ το κάγκελο αλλά η κούνια είναι τέτοια που δεν κατεβαίνει το κάγκελο!Το στρώμα ανεβοκατεβαίνει,το κάγκελο όχι γμτ.

Τοπ προγραμμα ύπνου της είναι:ξυπνάει 9 (τελευταία φορά) ξανακοιμάται στις 11 μέχρι τη 1 μετά τρώει πάλι,και έτσι έχει η κατάσταση μέχρι τις 6-7 (ανα 2 ώρες τρώει-κοιμάται).Μετά πάμε βόλτα.Καμιά φορά κοιμάται κ στη βόλτα ή αλλιώς κοιμάται ξανά στις 10.Μετά ξυπνάει στις 12 κ δεν ξανακοιμάται μέχρι τις 4 ή 5 ή 6 ή όπως χθες 7.Ολονυχτία!!

y5yep3.png

και εγω θα φοβομουν μηπως το πλακωσω. τον μεγαλο τον ειχα στο πορτ μπεμπε διπλα μου στο διπλομεχρι 3,5 μηνων που πηγε στο κρεβατι του, το οποιο ηταν στην κρεβατοκαμαρα. και το δικομου το καγκελο δεν ανεβοκατεβαινει.

το μπεμπη τον εβαλα στο παρκο διπλα μο στο διπλοκαι εκει κοιμαται ακομα γιατι ακομα ξυπναει τη νυχτα.

εινια εξουθενωτικο να μην κοιμασαι καθολου. να ξερεις οτι εινια φυσιολογικο στηνηλικα του μωρου σου να τρωνεκαι να κοιμουνται. αλλα για να μπορει να κοιμαται καλυτερα, εγω θα σου ελεγα τη μερα τουλαχιστον να το κοιμιζεις στο κρεβατακι του. γιατι θα γινει 4 μηνων και θα γυρισει και θα πεσει απο το κρεβατι και δεν θα το καταλαβεις ια το ποτε θα σου το κανει. για τη νυχτα δεν το εζησα, δεν ξερω τι να σου πω. και τα 2 ξυπνουσαν τη νυχτα 2-4 φορες για γαλα αλλα οχ ετσι. ομπεμπης στην αρχη εμενε ξυπνιοςη εκλαιγε μολις τον αφηνα. μετα τον εβαζα πανω μου μπρουμυτα και κοιμοταν μεχρι που αρχισα να τον βαζω μπρουμυτα στο παρκοκαι επισης κοιμοταν.

η κορη μου μεχρι ενος ετους κοιμοταν στην κουνια της, μια μερα δεν ηθελε και την πηρα στο κρεβατι μας αλλα δυσανασχετουσε και την εβαλα μονη της σε δικο της κρεβατι.

ο γιος μου απ οταν 5 μηνων (περασαμε δυο-τρεις βδομαδες στο νοσοσκομειο οπου αναγκαστικα κοιμομασταν μαζι καθως δεν ειχαν πολλες κουνιες) ξυπνουσε μεσα στη νυχτα και μετα δνε κοιμοταν στην κουνια τον εβαζα μολις τον επαιρνε ο υπνος αλλα ξυπνουσε κι ετσι κοιμοται πια μαζι μας. ηταν ομως αρκετα μεγαλο μωρο-εφτα κιλα- και τον καταλαβαιναμε. για την ακριβεια κινδυνος να τον πλακωσουμε δεν υπηρχε καθως μας εσπρωχνε εμενα στη μια ακρη και τον μπαμπα του στην αλλη για να απλωνεται.

οταν ομως ηταν πολυ μωρο, πριν το νοσοκομειο, οταν ξυπνουσε πηγαινα στο σαλονι για να θηλασω φοβομουν μην τον πλακωσωσ στο κρεβατι και καμια φορα οπως τον κρατουσα να ρευτει με επαιρνε ο υπνος, εχει τυχει να κοιμηθω 3 ωρες με το μπεμπη στον ωμο γατζωμενο να κοιμαται κι αυτος....

τωρα τον πηγαμε στο δικο του δωματιο, σε διπλο κρεβατι, και καποιες φορες που παω να θηλασω με περνει κι εμενα ο υπνος.

παντως ειναι γεγονος οτι καθενας λεει τα δικα του. αλλοι σου λενε να κοιμασαι μαζι του αλλοι επιμενουν να το εχεις σε ξεχωριστο δωματιο απο την επιστροφη απο το μαιευτηριο.

Τι εννοώ??Πώς θα βάλω ένα υποτυπώδες πρόγραμμα,μια ρουτίνα ύπνου.'Εχουμε πρόβλημα!Χθες κοιμήθηκε 7 το πρωί.Μέχρι τότε ήθελε να την κρατάω κ να την κουνάω.Δεν γινόταν,παρέδωσα σε κάποια φάση κι εκείνη έκλαιγε,έκλαιγε,έκλαιγε..ουφ!Νυστάζω!!!!!

Χθες λοιπόν πρώτη φορά φοβήθηκα.Φοβήθηκα οτι θα την πλακώσω.'Ημουν τόσο κουρασμένη που γυρνούσα απο την άλλη κ ξεχνούσα το μωρό :oops::oops: άρχισα λοιπόν να αναθεωρώ.Δεν ξέρω.Προβληματίστηκα.Απο την άλλη η μικρή δεν κοιμάται στο πλάι.Ο,τι κι αν της βάλω βρίσκει τρόπο κ γυρνάει ανάσκελα,απο ημερών.'Ετσι ξεκινήσαμε το co-sleeping.'Εχοντάς την αγκαλιά,ελέγχω την κατάσταση.Σκέφτηκα να φτιάξω κ το κάγκελο αλλά η κούνια είναι τέτοια που δεν κατεβαίνει το κάγκελο!Το στρώμα ανεβοκατεβαίνει,το κάγκελο όχι γμτ.

Τοπ προγραμμα ύπνου της είναι:ξυπνάει 9 (τελευταία φορά) ξανακοιμάται στις 11 μέχρι τη 1 μετά τρώει πάλι,και έτσι έχει η κατάσταση μέχρι τις 6-7 (ανα 2 ώρες τρώει-κοιμάται).Μετά πάμε βόλτα.Καμιά φορά κοιμάται κ στη βόλτα ή αλλιώς κοιμάται ξανά στις 10.Μετά ξυπνάει στις 12 κ δεν ξανακοιμάται μέχρι τις 4 ή 5 ή 6 ή όπως χθες 7.Ολονυχτία!!

Καποια μωρα κανουν απο νωρις ρουτινα υπνου,αλλα αργουν και αλλα.....ποτε :lol:.Ειναι λιγο μικρη ακομα,κανε λιγο υπομονη :wink:

Η νεα οδηγια παντως ειναι το μωρο να κοιμαται ανασκελα και οχι στο πλαι οποτε μην αγχωνεσαι και γι"αυτο.....

Υ.γ κοιτα και το τικερ μου,τα μωρα μας εχουν ακριβως την ιδια ηλικια :)

Kht7p2.png

3iVPp3.png

κοριτσια δεν νομιζω οτι κραταει κανενας το παιδι ολη νυχτα κολλημενο επανω του απο βιτσιο, προκυπτει , αναγκαιο κακο να πω? χρησιμο και βολικο? κατι τετοιο

θα μου αρεσε πολυ το βρεφακι να κανει εναν δεκαλεπτο θηλασμο τα μεσανυκτα μετα να το βαλω στο κουνακι οπου να ξεραθει για ενα εξαωρο συνεχομενο,,,αλλα τα πραγματα δεν γινονται παντα οπως τα επιθυμουμε οποτε προσαρμοζομαστε για να μην καταρρευσουμε,,,,κοιμομασταν μαζι μεχρι 10 μηνων και λοιπον? μας βολεψε προεκυψε λογω των συνθηκων,,,απο 10 μηνων κοιμαται στην κρεβαταρα του

Διαφημίσεις

Eγω παντως λουλαμπιτσα τον εχω και κοιμομαστε μαζι απο τη αρχη....στη αρχη τον εβαζα κ καλαθυνα αλλα πλεον δεν χωραει και στο δωματιο του δεν θελω να τον παω....Τον προσεχω πολυ το βραδυ μια φορα τον καβαλησα με το ποδι τον καημενο αλλα μολις οηγε να βγαλει αχνα ξυπνησα και καταλαβα τι εκανα:oops::oops:!!Το ξεπερασα.....:oops::rolleyes::rolleyes:

Να κανεις αυτο π εσυ θεωρεις σωστο εγω θα ηθελα να τον βαλω στο δωματιο του αλλα ακομα φοβαμαι μηπως δεν τον ακουσω(λεεεμε τωρα:rolleyes:)

Οσο για το προγραμμα υπνου....βραδυ κοιμομαστε γυρω στις 10 με 10 κ μιση..Ξυπναμε 5 ωρα για φαγακι και μετα κατα τις 7...και η τρωμε και ξανακοιμομαστε μεχρι τις 9 η ξυπναει τελειως....Απο κει κ περα κοιμαται μιση ωριτσα με μια κατα τις 12 τ μεσημερακι κ μετα 3-6 τον παιρνω στο κρεβατι κ παμε για υπνο εχουμε καθιερωσει μεσημεριανο υπνο...;);)

Μηπως να δοκιμαζες αν τον κουρασεις πιο πολυ???να παιζεται να αποσπας την προσοχη του με παιχνιδια κτλ αρκετη ωρα πριν κοιμηθει η οταν ειστε βολτα πριν τον υπνο να τον βγαλεις λιγο απ το καροτσι να βλεπει κοσμο κτλ...ετσι κουραζονται αυτα μωρε;)

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Μηπως να δοκιμαζες αν τον κουρασεις πιο πολυ???να παιζεται να αποσπας την προσοχη του με παιχνιδια κτλ αρκετη ωρα πριν κοιμηθει η οταν ειστε βολτα πριν τον υπνο να τον βγαλεις λιγο απ το καροτσι να βλεπει κοσμο κτλ...ετσι κουραζονται αυτα μωρε;)

Αυτό...

Το μωράκι όπως το περιγράφεις έχει κάνει τη νύχτα μέρα. Παίζει, δηλαδή έχει επαφή μαζί σου, όπως κάνουν σε αυτή την ηλικία, αλλά παίζει ώρες που δεν βολευουν εσένα.

Αυτό που γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι να "πεις" στο μωρό με τρόπο που εκείνο καταλαβαίνει, ποιες ειναι οι ώρες του ύπνου και ποιες του ξυπνιου.

Στην πράξη, όταν είναι ώρα ύπνου, μην ανάβεις φώτα. Ακόμα και το άλλαγμα, να γίνεται με ένα φωτάκι. Μην κοιτάς το μωρό στα μάτια, αν γίνεται, γενικά μην αλληλεπιδράτε (αν και αυτό θα είναι στην αρχή δύσκολο, λόγω του προγράμματος που έχετε τώρα). Στο αλλαγμα προσπάθησε να μετακινείς το παιδί όσο γίνεται λιγότερο - έγραψα παραπάνω τι κάναμε.

Τη μέρα μη λες, α το μωρό ξαγρύπνησε, ας κάνω ησυχία και ας κλείσω τα παντζούρια. Έτσι λες στο μωρό ότι είναι η ώρα του να ξεκουραστεί! Βάλε τηλεόραση, μίλα στο τηλέφωνο, βγείτε στη βεράντα, γενικά κάντε πράγματα τη μέρα, όσο γίνεται.

Πιστεύω μπορεί να "γυρίσει" το πρόγραμμά του μέσα σε λίγες μέρες.

Να κανεις αυτο π εσυ θεωρεις σωστο εγω θα ηθελα να τον βαλω στο δωματιο του αλλα ακομα φοβαμαι μηπως δεν τον ακουσω(λεεεμε τωρα:rolleyes:)

η μονη εισαι νομιζεις. μετα απο τοσο καιρο και με 2 παιδια που κοιμουνται μαζι μας στο ιδιο δωματιο, (ο μεγαλος και στο ιδιο κρεβατι) ψαχνω ενδοεπικοινωνια (που δεν τη θελω καθολου) για να μην τα παω στο δωματιο τους και δεν τα ακουω.

Αυτό...

Το μωράκι όπως το περιγράφεις έχει κάνει τη νύχτα μέρα. Παίζει, δηλαδή έχει επαφή μαζί σου, όπως κάνουν σε αυτή την ηλικία, αλλά παίζει ώρες που δεν βολευουν εσένα.

Αυτό που γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι να "πεις" στο μωρό με τρόπο που εκείνο καταλαβαίνει, ποιες ειναι οι ώρες του ύπνου και ποιες του ξυπνιου.

Στην πράξη, όταν είναι ώρα ύπνου, μην ανάβεις φώτα. Ακόμα και το άλλαγμα, να γίνεται με ένα φωτάκι. Μην κοιτάς το μωρό στα μάτια, αν γίνεται, γενικά μην αλληλεπιδράτε (αν και αυτό θα είναι στην αρχή δύσκολο, λόγω του προγράμματος που έχετε τώρα). Στο αλλαγμα προσπάθησε να μετακινείς το παιδί όσο γίνεται λιγότερο - έγραψα παραπάνω τι κάναμε.

Τη μέρα μη λες, α το μωρό ξαγρύπνησε, ας κάνω ησυχία και ας κλείσω τα παντζούρια. Έτσι λες στο μωρό ότι είναι η ώρα του να ξεκουραστεί! Βάλε τηλεόραση, μίλα στο τηλέφωνο, βγείτε στη βεράντα, γενικά κάντε πράγματα τη μέρα, όσο γίνεται.

και εγω συμφωνωμε ολα αυτα.

δοκιμασε το βρε κοριτσι αυτοπου σου λεει η AthinaP για λιγο καιρο μηπως και δεις βελτιωση. και βγαζε το το παιδι την ημερα βολτες με το καροτσι αν μπορεις.

και εγω νομιζω οτι το θεμα εινια οτι εκανε τη νυχτα μερα. κανενα αλλο.

http://www.bookdepository.co.uk/No-cry-Sleep-Solution-Foreword-by-William-Sears-MD-Elizabeth-Pantley/9780071381390

Το προτείνω ανεπιφύλακτα! Το έχει γράψει μαμά 4 παιδιών που τα έχει θηλάσει όλα πέραν του χρόνου και κοιμόταν μαζί τους. Ωστόσο καλύπτει όλους τους τύπους (και όσα μωρά δεν θηλάζουν και αυτά που κοιμούνται σε κούνια και αυτά που κοιμούνται με την μαμά κλπ). Εμείς κοιμόμασταν μαζί και μετά τις οδηγίες της κατάφερα να την πάω σε κούνια (γιατί το ήθελα πλέον μετά από 15 μήνες).

Αν μία μαμά θέλει να κοιμάται μαζί με το νεογέννητο μωρό της κατά την γνώμη είναι η καλύτερη επιλογή που μπορεί να ακολουθήσει και απολύτως ασφαλής. Στο βιβλίο η συγγραφέας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι μόνο η μαμά μπορει να κοιμάται με το μωρό δίπλα, γιατί είναι η μόνη που μπορεί να κοιμηθεί δίπλα του με ασφάλεια. Και πραγματικά δεν υπήρχε περίπτωση να κουνηθεί το μωρό κι εγώ να μην το καταλάβω στον ύπνο μου όσο κουρασμένη και να ήμουν.

Ευχαριστηθείτε τον ύπνο μαζί με το μωρό σας αν αυτό θέλετε να κάνετε και μην ακούτε κανένα γιατρό αυθεντία που σας το απαγορεύει.

Αυτούς τους 15 μήνες που κοιμόμουν με το μωρό μου πραγματικά δεν τους αλλάζω με τίποτα!

Διαφημίσεις

Καποια μωρα κανουν απο νωρις ρουτινα υπνου,αλλα αργουν και αλλα.....ποτε :lol:.Ειναι λιγο μικρη ακομα,κανε λιγο υπομονη :wink:

Η νεα οδηγια παντως ειναι το μωρο να κοιμαται ανασκελα και οχι στο πλαι οποτε μην αγχωνεσαι και γι"αυτο.....

Υ.γ κοιτα και το τικερ μου,τα μωρα μας εχουν ακριβως την ιδια ηλικια :)

Αχουυυυυυυυ κι έχεις κι εσύ κορίτσι εεε??Να μας ζήσουν :D Είναι Δίδυμοι με ωροσκόπο Τοξότη,θα μας καβαλήσουν!

Ενδιαφέρον αυτό με το ανάσκελα που είπες,πού το διάβασες?Μα συνέχεια τα αλλάζουν!

κοριτσια δεν νομιζω οτι κραταει κανενας το παιδι ολη νυχτα κολλημενο επανω του απο βιτσιο, προκυπτει , αναγκαιο κακο να πω? χρησιμο και βολικο? κατι τετοιο

θα μου αρεσε πολυ το βρεφακι να κανει εναν δεκαλεπτο θηλασμο τα μεσανυκτα μετα να το βαλω στο κουνακι οπου να ξεραθει για ενα εξαωρο συνεχομενο,,,αλλα τα πραγματα δεν γινονται παντα οπως τα επιθυμουμε οποτε προσαρμοζομαστε για να μην καταρρευσουμε,,,,κοιμομασταν μαζι μεχρι 10 μηνων και λοιπον? μας βολεψε προεκυψε λογω των συνθηκων,,,απο 10 μηνων κοιμαται στην κρεβαταρα του

Μην το λεεεεεεεεεεεεες!!Εγώ απο το μαιευτήριο ακόμα δεν άντεχα να μην κοιμάμαι μαζί της.Το αποτέλεσμα είναι βέβαια τώρα να μην ξεκολλάει,ούτε μέρα ούτε νύχτα!:oops: Θα ήθελα κι εγώ να κοιμήθώ 5-7 ώρεεεεεεες!

Eγω παντως λουλαμπιτσα τον εχω και κοιμομαστε μαζι απο τη αρχη....στη αρχη τον εβαζα κ καλαθυνα αλλα πλεον δεν χωραει και στο δωματιο του δεν θελω να τον παω....Τον προσεχω πολυ το βραδυ μια φορα τον καβαλησα με το ποδι τον καημενο αλλα μολις οηγε να βγαλει αχνα ξυπνησα και καταλαβα τι εκανα:oops::oops:!!Το ξεπερασα.....:oops::rolleyes::rolleyes:

Οσο για το προγραμμα υπνου....βραδυ κοιμομαστε γυρω στις 10 με 10 κ μιση..Ξυπναμε 5 ωρα για φαγακι και μετα κατα τις 7...και η τρωμε και ξανακοιμομαστε μεχρι τις 9 η ξυπναει τελειως....Απο κει κ περα κοιμαται μιση ωριτσα με μια κατα τις 12 τ μεσημερακι κ μετα 3-6 τον παιρνω στο κρεβατι κ παμε για υπνο εχουμε καθιερωσει μεσημεριανο υπνο...;);)

Βρε τη μέρα κοιμάται.Αμα προσπαθήσω να την κρατήσω ξύπνια κλαίει και οδύρεται.Τεσπα,θα το προσπαθήσω.Απλά άμα είμαι κι εγώ άυπνη δεν αντέχω κ πέφτω για ύπνο μέχρι τις 10,11 αν τα καταφέρω!

Ρε τυχερή πώς το έκανες και κοιμάται τώρα??Θυμάμαι κ εσένα δεν κοιμόταν!

Αυτό...

Θα σας ενημερώσω!!

Πάντως με κάνει ό,τι θέλει.Την έχω φοβηθεί πια!:lol:

y5yep3.png

Βρε τη μέρα κοιμάται.Αμα προσπαθήσω να την κρατήσω ξύπνια κλαίει και οδύρεται.Τεσπα,θα το προσπαθήσω.Απλά άμα είμαι κι εγώ άυπνη δεν αντέχω κ πέφτω για ύπνο μέχρι τις 10,11 αν τα καταφέρω!

Ρε τυχερή πώς το έκανες και κοιμάται τώρα??Θυμάμαι κ εσένα δεν κοιμόταν!

Θα σας ενημερώσω!!

Πάντως με κάνει ό,τι θέλει.Την έχω φοβηθεί πια!:lol:

Eμενα παντα κοιμοταν νυχτα λουλαμπακι....μερα στην αρχη δεν ηθελε να κοιμηθει και ξερενοταν απο τισ 7 τ απογευμα για βραδυ χαχαχα:oops::rolleyes::rolleyes::lol::lol:

Πλεον μονος του εκανε προγραμμα κ μιας κ με βολευει το ακολουθω:D;)

Ασε εμενα αρχισε να κανει ψεμματα αμα δεν τ δινω σημασια κανει ψεμματα πως πνιγεται και πως βηχει θα τρελαθω μιλαμε....και οπως μ ειπε η μαια που τον προσεχε στο μαιευτηριο...να προσεχεις...αυτα(νεογεννητα) σε παιρνανε απ την θαλασσα χωρις να σε βρεξουν:lol::lol::lol::lol:

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

• 2 weeks later...
και εγω συμφωνωμε ολα αυτα.

δοκιμασε το βρε κοριτσι αυτοπου σου λεει η AthinaP για λιγο καιρο μηπως και δεις βελτιωση. και βγαζε το το παιδι την ημερα βολτες με το καροτσι αν μπορεις.

και εγω νομιζω οτι το θεμα εινια οτι εκανε τη νυχτα μερα. κανενα αλλο.

συμφωνώ κι γω λουλαμπάκι μου

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!