Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΗΛΆΣΤΡΑ

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα εγώ γέννησα 1/8 και θέλω να σας ρωτήσω πως λειτουργεί το θήλάστρο?? πήρα ένα χειροκίνητο αλλα δεν μπορώ να βγάλω παρα λίγες σταγόνες.. μήπως δεν κάνω κάτι σωστά?? :confused: το μωρό το θηλάζω κανονικά δεν διατηρώ το 15 σε κάθε στήθος που λένε το αφήνω παραπάνω και βλέπω ότι το μωρό βγάζει γάλα όταν το θηλάζω αλλά πάντα θέλει συμπλήρωμα κοντά 30 με 40 ml.. προσπαθώ να βγάλω απο το στήθος και δεν μπορώ :evil: με αποτέλεσμα να νευριάζω και δεν είναι και πολύ καλά τα νεύρα μου απο την μέρα που γέννησα... το θήλαστρο που πήρα είναι της νουκ

Διαφημίσεις

Καλημέρα κ να σου ζήσει το μωράκι σου!!! Θέλεις να βγάλεις με το θήλαστρο για να του δίνεις συμπλήρωμα δικό σου γάλα αν κατάλαβα καλά? Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να χρησιμοποιήσεις θήλαστρο.. βάλε το μωράκι σου στο στήθος πιο συχνά ή άφησε το όσο θέλει.. πάντως τα χειροκίνητα δεν τα συνιστώ προσωπικά καθόλου.. Μία φορά δοκίμασα κ δεν είχα αποτέλεσμα! Τα ηλεκτρικά είναι πολύ καλύτερα! Εγώ είχα της medela το swing κ έμεινα πάρα πολύ ευχαριστημένη..

να σου ζήσει το μωράκι!

πρεπει πρωτα να αποφασίσεις εσύ τι θελεις να κάνεις. θελεις να θηλάσεις αποκλειστικά? αν ναι, θα αφηνεις το μωρό όσο θελει στο στήθος, ακόμα και αν αυτό σημαινει 2-3 ωρες ή και περισσότερο. θα αφήσει μόνο του τη θηλή ή θα αποκοιμηθεί. φυσικά και δυσκολεύεσαι να το βγάλεις από το στήθος, γιατί... εκεινο κατι ξερει παραπάνω, δεν ειναι ακομα ετοιμο ;). Δε χρειάζεται να αντλεις αν αφήνεις το μωρό όσο θελει στο στήθος. Αν παρ ολα αυτά επιμενεις με τις αντλήσεις, να νοικιάσεις ενα επαγγελματικό θηλαστρο, αυτό που εχεις ειναι εντελώς ακατάλληλο!

Αν παλι θεωρείς ότι πιέζεσαι (ο αποκλειστικός θηλασμός ειναι πολύ απαιτητικός, σημαίνει ότι εισαι 24 ωρες διαθεσιμη για το μωρό) μπορείς να εφαρμόσεις μικτή διατροφή στο μωρό (όπως ήδη κανεις, εφόσον δινεις συμπληρωμα). Ναι μεν λεμε ότι ο θηλασμός ειναι το ιδανικό για το μωρό, αλλά πολύ μεγαλη σημασία παιζει επισης η ψυχολογία της μαμάς. Αν δεν αντέχεις, δεν το κανεις.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Κορίτσια καλημέρα εγώ γέννησα 1/8 και θέλω να σας ρωτήσω πως λειτουργεί το θήλάστρο?? πήρα ένα χειροκίνητο αλλα δεν μπορώ να βγάλω παρα λίγες σταγόνες.. μήπως δεν κάνω κάτι σωστά?? :confused: το μωρό το θηλάζω κανονικά δεν διατηρώ το 15 σε κάθε στήθος που λένε το αφήνω παραπάνω και βλέπω ότι το μωρό βγάζει γάλα όταν το θηλάζω αλλά πάντα θέλει συμπλήρωμα κοντά 30 με 40 ml.. προσπαθώ να βγάλω απο το στήθος και δεν μπορώ :evil: με αποτέλεσμα να νευριάζω και δεν είναι και πολύ καλά τα νεύρα μου απο την μέρα που γέννησα... το θήλαστρο που πήρα είναι της νουκ

Να σου ζήσει το μωράκι σου. Καλύτερα να βάζεις περισσότερη ώρα το μωρό να θηλάζει γιατί αντλεί πάντα καλύτερα από οτι ένα θήλαστρο. Όμως από τόσο νωρίς που δεν έχει εδραιωθεί ο θηλασμός σου είναι ακόμη πιο δύσκολη η άντληση και είναι λογικό να βγάζει σταγόνες, ενώ αν αφήσεις το μωρό την ίδια ώρα θα πιεί περισσότερο ενώ ταυτόχρονα με την πάροδο των ημερών θα σου ρυθμίσει και την ποσότητα, κάτι που δεν θα γίνει με το θήλαστρο ούτε αν του δίνεις συμπλήρωμα .Γενικά πάντως απ'ότι ξέρω τα χειροκίνητα θήλαστρα δεν έχουν καλή απόδοση, αν και εγώ που έχω το medela swing πάλι σταγόνες έχω καταφέρει να αντλήσω ενώ το μωρό από μόνο του τρώει καλά. Να ξέρεις οτι ο θηλασμός ειδικά στην αρχή είναι για όλες δύσκολος και μην απογοητεύεσαι.

τωρα στην αρχη μεχρι να εδραιωθει η γαλουχια πρεπει να χρησιμοποιεις μονο νοσοκομειακο θηλαστρο...;)

κατα τα αλλα συμφωνω με τα κοριτσια το παιδι στο στηθος μολις γκριαξει...γιατι θελει συμπληρωμα???βαζε τον περισσοτερο στο στηθος αφηνε τον οσο θελει διαβασε αυτο θα σε βοηθησει....ειναι οδηγιες για τις πρωτες 40 μερες απο την παιδιατρο συμβουλο θηλασμου Αννα Πατσουρου...http://www.perithilasmou.gr/articles/breastfeeding-basic-information/397--40-.html

;)

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πάρα πολύ,.. αυτό θα κάνω θα την αφήνω περρισόττερο στο στήθος αν και πολλές φορές μου αποκοιμιέται και όταν πάω να την βγάλω ξυπνάει και μαγκώνεται εκεί πανω :) .. θέλω αποκλειστικό θηλασμό και να σταματήσω σιγά σιγά το ξένο για αυτό σκέφτηκα να βγάζω με θήλαστρο το γάλα μου.. βέβαια όντως η ψυχολογια μου είναι στα τάρταρα αυτή την στιγμή (κλαίω όλη την ώρα χωρίς λόγο και μόνο όταν είμαι δίπλα στο παιδί μου ηρεμώ .. είναι λες και η υπομονή τόσον χρόνον έκανε το μπαμ της τεσπα) οπότε καθε μέρα θα την αφήνω λίγο παραπάνω... να είσαστε καλά κορίτσια και τα παιδάκια σας να είναι καλότυχα και καλοφωτισμένα

• 1 month later...

Κορίτσια ερώτηση: Νοικιασα το symphony γιατι τον αλλο μηνα αρχιζω δουλεια και πειραματιζομαι με τις αντλησεις. Θηλάζω αποκλειστικά την 4,5 μηνων κορούλα μου. Κάνει 5-6 γεύματα την ημέρα, περίπου κάθε 3 ώρες, είτε και από τα 2 στήθη από 20 λεπτά στο καθένα είτε μόνο από το ένα για 30-35 λεπτά και τη νύχτα κοιμάται περιπου 9 ώρες συνεχόμενα. Τα πρωινά αφού φαει μόνο από το ένα στήθος μετά αντλώ από το άλλο και μπορει να βγαλω (μόνο από το ένα) μέχρι και 160μλ. Στη διάρκεια της ημέρας, συνήθως το μεσημέρι που κοιμάται λίγο παραπάνω κ αργεί να φάει, την ώρα που θα θήλαζε δοκιμάζω να αντλήσω και βγάζω και από τα 2 μετα βίας 50μλ, όμως δεν έχω διπλό σύστημα άντλησης. Δεν ανησυχώ μήπως δεν της φτάνει το γάλα μου αλλά γιατί να συμβαίνει αυτό? Ανησυχώ όταν πάω στη δουλειά και αντλώ εκεί το γεύμα που θα χάνει, μηπως δε θα μπορώ να συμπληρώσω ένα ολοκληρο γεύμα περίπου 170μλ (τόσο τρώει) ώστε να της το αφήνω για την επόμενη μέρα που θα λείπω. Γιατί βγάζω μόνο 50μλ αφού αντλώ την ώρα που θα έτρωγε ετσι κι αλλιώς?

6kQ4p3.png

Κορίτσια ερώτηση: Νοικιασα το symphony γιατι τον αλλο μηνα αρχιζω δουλεια και πειραματιζομαι με τις αντλησεις. Θηλάζω αποκλειστικά την 4,5 μηνων κορούλα μου. Κάνει 5-6 γεύματα την ημέρα, περίπου κάθε 3 ώρες, είτε και από τα 2 στήθη από 20 λεπτά στο καθένα είτε μόνο από το ένα για 30-35 λεπτά και τη νύχτα κοιμάται περιπου 9 ώρες συνεχόμενα. Τα πρωινά αφού φαει μόνο από το ένα στήθος μετά αντλώ από το άλλο και μπορει να βγαλω (μόνο από το ένα) μέχρι και 160μλ. Στη διάρκεια της ημέρας, συνήθως το μεσημέρι που κοιμάται λίγο παραπάνω κ αργεί να φάει, την ώρα που θα θήλαζε δοκιμάζω να αντλήσω και βγάζω και από τα 2 μετα βίας 50μλ, όμως δεν έχω διπλό σύστημα άντλησης. Δεν ανησυχώ μήπως δεν της φτάνει το γάλα μου αλλά γιατί να συμβαίνει αυτό? Ανησυχώ όταν πάω στη δουλειά και αντλώ εκεί το γεύμα που θα χάνει, μηπως δε θα μπορώ να συμπληρώσω ένα ολοκληρο γεύμα περίπου 170μλ (τόσο τρώει) ώστε να της το αφήνω για την επόμενη μέρα που θα λείπω. Γιατί βγάζω μόνο 50μλ αφού αντλώ την ώρα που θα έτρωγε ετσι κι αλλιώς?

Πόσο καιρο κανεις αντλησεις;

Σε γενικές γραμμές η απόδοση στο θηλαστρο έρχεται με τη χρήση του, δλδ οσο το χρησιμοποιείς τόσο πιο αποδοτική θα είσαι στην ποσότητα που αντλεις.

Ακόμη, το πρωι ειναι πιο ευνοϊκές οι συγκυρίες για να μαζευτεί ποσότητα.

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Λίγες μέρες έχει που το νοικιάσα κ τώρα πιο πολύ δομικάζω.ξέρω ότι όσο πιο πολύ το χρησιμοποιείς τόσο περισσότερο βγάζεις αλλα αυτό νομίζω ισχύει όταν εισάγεις το θηλαστρο στην καθημερινότητα σου σταθερά.αντλούσα πριν δύο μήνες αποκλειστικά για μια εβδομάδα κ το παρατήρησα.απλά αναρωτιόμουν πως έβγαλα μόνο 50 κ από τα δύο αφού άντλησα ακριβώς πάνω στο 3ωρο. Το θηλαστρο μόνο αντλεί ή μπορεί να παράγει κιόλας?

6kQ4p3.png

Λίγες μέρες έχει που το νοικιάσα κ τώρα πιο πολύ δομικάζω.ξέρω ότι όσο πιο πολύ το χρησιμοποιείς τόσο περισσότερο βγάζεις αλλα αυτό νομίζω ισχύει όταν εισάγεις το θηλαστρο στην καθημερινότητα σου σταθερά.αντλούσα πριν δύο μήνες αποκλειστικά για μια εβδομάδα κ το παρατήρησα.απλά αναρωτιόμουν πως έβγαλα μόνο 50 κ από τα δύο αφού άντλησα ακριβώς πάνω στο 3ωρο. Το θηλαστρο μόνο αντλεί ή μπορεί να παράγει κιόλας?

Το θηλαστρο αυξάνει την παραγωγη αλλα πρέπει να περάσουν κάποιες μέρες για να φανεί η διαφορά.

Πόση ώρα αντλεις; Χρησιμοποιείς τη διπλή άντληση;

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Το θηλαστρο αυξάνει την παραγωγη αλλα πρέπει να περάσουν κάποιες μέρες για να φανεί η διαφορά.

Πόση ώρα αντλεις; Χρησιμοποιείς τη διπλή άντληση;

Αντλώ περίπου 20 λεπτά από το ένα στήθος αλλα δεν έχω το διπλό σύστημα.ίσως θα βοηθούσε.πάντως απ ότι κατάλαβα δεν μπορω να βασιστώ στο θηλαστρο σε κάποια έκτακτη περίσταση με την έννοια να βγάλω το γεύμα της την ώρα που θα θήλαζε κ να της το δώσει ο άντρας μου αν πρέπει να πάω κάπου εκείνη την ώρα.αν γίνει κάτι τέτοιο θα χρειαστεί σίγουρα συμπλήρωμα.:(

6kQ4p3.png

Ευχαριστώ πάρα πολύ,.. αυτό θα κάνω θα την αφήνω περρισόττερο στο στήθος αν και πολλές φορές μου αποκοιμιέται και όταν πάω να την βγάλω ξυπνάει και μαγκώνεται εκεί πανω :) .. θέλω αποκλειστικό θηλασμό και να σταματήσω σιγά σιγά το ξένο για αυτό σκέφτηκα να βγάζω με θήλαστρο το γάλα μου.. βέβαια όντως η ψυχολογια μου είναι στα τάρταρα αυτή την στιγμή (κλαίω όλη την ώρα χωρίς λόγο και μόνο όταν είμαι δίπλα στο παιδί μου ηρεμώ .. είναι λες και η υπομονή τόσον χρόνον έκανε το μπαμ της τεσπα) οπότε καθε μέρα θα την αφήνω λίγο παραπάνω... να είσαστε καλά κορίτσια και τα παιδάκια σας να είναι καλότυχα και καλοφωτισμένα

Να σου ζήσει καταρχήν το μωράκι σου. Εφόσον, όπως λες, θέλεις να θηλάσεις αποκλειστικά και θεωρώ οτι αυτό είναι το καλύτερο, θα σου πω αυτό που έκανα εγώ όταν βρισκόμουν στη δικιά σου θέση. Πρώτος μήνας, πρώτες μέρες το γάλα ένιωθα ότι δεν κατέβαινε όπως έπρεπε, εγώ κουραζόμουν και δεν είχα κουράγιο ούτε να φάω, αλλά καιτο παιδί δε χόρταινε. Ρωτήσα λοιπόν, μια φίλη μου που είχε θηλάσει και τα δυο παιδιά της τι να κάνω. Η απάντηση ήταν η εξής: αρχικά πέταξε το ξένο γάλα που έχεις. Να μην μπαίνεις καν στον πειρασμό να δώσεις αν θα το έχεις σπίτι. Δεύτερον, το παιδί αν δεν χορταίνει αυτό σημαίνει ότι θα το έχεις περισσότερη ώρα στο στήθος ή θα το ταϊζεις πιο συχνά. Τον πρώτο μήνα λοιπόν, αφού πέταξα το ξένο γάλα όντως, θήλαζα κάθε μια με μιάμιση ώρα. Σε μια δυο μέρες μου κατέβηκε το γάλα σε καλή ποσότητα κι αυτό γιατί πολύ απλά το παιδί θήλαζε περισσότερο. Είναι ζήτηση και προσφορά δηλαδή. Όσο τραβάει, τόσο παράγεις. Το θήλαστρο μπορεί να σε βοηθήσει αργότερα, ώστε να βγάζεις επιπλέον γάλα για περιπτώσεις που θα είσαι εκτός σπιτιού κτλ. Μη το κάνεις όσο είσαι σπίτι και μπορείς να θηλάζεις. Εγώ θήλασα το γιο μου 15 μήνες ( θα συνέχιζα κι άλλο αλλά είχα κουραστεί γιατί περνούσα πολύ δύσκολες προσωπικές στιγμές ) και χρησιμοποίησα το θήλαστρο πριν πάω στη δουλειά στους 8 μήνες για να του δίνουν τα γεύματα όταν έλειπα εγώ. Μην ξεχνάς ότι ο θηλασμός δεν είναι μόνο διατροφή του παιδιού μας. Είναι πάνω από όλα η ζεστασιά κι η ασφάλεια της αγκαλιάς, η μυρωδιά της, η ηρεμία της την ώρα που μας θηλάζει και αυτά δεν αναπληρώνονται με ένα μπουκάλι γάλα. εκτός αυτού με το θηλασμό δίνεις και αντισώματα που το διαφυλάσσουν από πιθανές ιώσεις και αρρώστιες και αυτό κανένα ξένο γάλα δεν μπορεί να το παρέχει. Ο θηλασμός είναι κουραστικός αλλά πιστεψέ με δεν θα το μετανιώσεις. Είναι η καλύτερη αρχή στη ζωή τους και αυτό μπορούμε να το εξασφαλίσουμε μόνο εμείς. Ελπίζω να σε βοήθησα. Επίσης, για το κλάμα που λες....άσε μια από τα ίδια!! Μη σε αγχώνει. Φυσιολογικό και μάλιστα λυτρωτικό θα έλεγα. Κλαίγε άνετα όποτε σου'ρχεται....Κάποια στιγμή που με είχαν πιάσει έτσι τα κλάματα και ήταν η μαμά μου δίπλα της λέω "μη με ρωτήσεις, δεν ξέρω γιατί κλαίω" και μου είπε " κλάψε με την ησυχία σου...μανούλα είσαι τώρα κι είναι φυσιολογικό. Οι ορμόνες φταίνε, αλλά πρέπει να ξεσπάς κιόλας και την κούραση που τραβάς". Αχχχχ μαμάδες....θησαυροί!!

twmWp2.png

Αντλώ περίπου 20 λεπτά από το ένα στήθος αλλα δεν έχω το διπλό σύστημα.ίσως θα βοηθούσε.πάντως απ ότι κατάλαβα δεν μπορω να βασιστώ στο θηλαστρο σε κάποια έκτακτη περίσταση με την έννοια να βγάλω το γεύμα της την ώρα που θα θήλαζε κ να της το δώσει ο άντρας μου αν πρέπει να πάω κάπου εκείνη την ώρα.αν γίνει κάτι τέτοιο θα χρειαστεί σίγουρα συμπλήρωμα.:(

Κάνε μια μικρη τράπεζα για όταν θα λείπεις. Οι πρωινές αντλησεις θα ειναι πιο εύκολες. Επίσης το βράδυ όταν το μωρο κοιμάται.

Franz Kafka