Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΑΡΟΤΣΙ ΟΜΠΡΕΛΑ

Recommended Posts

Έχω το εξής πρόβλημα.

Μου πήρε η μαμά μου δώρο το καρότσι pick @ mix του mothercare. το έχει στον κατάλογο, αλλά όχι στο ιντερνετ.

είναι τύπου ομπρέλα, και πολύ ελαφρύ και βολικό.

Στο κατάστημα έγραφε πάνω από το καρότσι ότι κάνει για 3 μηνών. Στα χαρτιά που το συνοδεύουν όμως γράφει από 6 μηνών.

Οι πωλητριες της είπαν ότι το δίνουν από 3 μηνων , και ότι είναι και ανάλογα το μωράκι, αν στηρίζεται κάπως, κλπ.

κάτι άλλα καρότσια άλλης μάρκας αλλά ίδου στυλ γράφουν από 3 μηνών. (όπως το jive, και άλλα τέτοια). Δηλαδή δεν ξαπλώνει εντελώς, αλλά έχει κλίση.

Η μικρή μου είναι σχετικά στρουμπουλή και αρκετά ψηλή για 3 μηνών, (6.400 ζύγιζε προχθές, και η γιατρός μας είπε "μεγάλο μωρό" ) και νομίζω ότι μπορεί να καθίσει με άνεση, αλλά φοβάμαι.

κάποια άλλη κοπέλα που να χρησιμοποιεί τέτοιο καρότσι?

έχω και το άλλο που μπαίνει πάνω του το καθισματάκι του αυτοκινήτου, αλλά όταν είμαι μόνη μου είναι μπελάς. άσε που δεν χωράει στο ασανσερ, ούτε βολεύει για το σπίτι.

ενω το "ομπρέλα" το έχεις πιο πρόχειρο...

βοήθεια... :?

1Iik.png

Διαφημίσεις

Πήρα και εγώ αυτό ακριβώς το καρότσι για τις καλοκαιρινές μας διακοπές, αλλά η μικρή μου είναι τώρα 11 μηνών σχεδόν, οπότε δεν ανήκουμε στην ίδια περίπτωση.Απλά θα πω ότι δεν έμεινα και πολύ ευχαριστημένη, διότι μετά από χρήση ούτε 2 μηνών η πλάτη του καροτσιού ψιλοστράβωσε.Αν παρατηρήσεις η πλάτη έχει μέσα κάτι σαν χαρτόνι που δεν ειναι ιδιαίτερα σταθερό και με τον καιρό έχασε το σχήμα της και σα να τσάκισε στο σημείο που έπεφτε το βάρος της μικρής. Έτσι πολύ πολύ γρήγορα το αποσύραμε και επιστρέψαμε στο κανονικό της καρότσι. Νομίζω πάντως ότι είναι λίγο μικρή για το συγκεκριμένο μοντέλο, αλλά ας σου πει μήπως το έχει δοκιμάσει και κάποια άλλη μαμά τη γνώμη της.

το καροτσι που λες ειναι για μωρα ανω των 6 μηνων εγω εχω της chicco:

http://www.omirolis.gr/products/photowin.php?sh=1254.jpg

αλλα αυτα λεγονται καλοκαιρινα καροτσια και ειναι για μεγαλυτερα μωρακια.μπορει να σε βολεψει πιο πολυ αλλα θα σου ελεγα να μην το χρησιμοποιησεις ακομη.

αν κοιμηθει σε αυτο το καροτσι τι θα κανεις????

η πλατουλα δεν ξαπλωνει και επισης,η πλατη ειναι σαν να εχει χαρτονι μεσα οπως ειπε η ΚΡΙΝΑ.

Εγω θα σου ελεγα αστο για του χρονου το καλοκαιρι :wink:

9a7bp2.pngIm47p2.png

δεν είναι σαν χαρτόνι, πιο πολύ σαν στρωματάκι είναι αυτό που έχει μέσα.

και είναι λίγο πιο ξαπλωτό από αυτό της chicco, αλλά όχι εντελώς...

βολεύει για λίγο έξω, ας πούμε να την πάω μέχρι το μπακάλικο, ή κάτι τέτοιο, όχι να κοιμηθεί κιόλας...

ίσως αν έβαζα και ένα μαξιλαράκι... αλλά τότε θα γίνει πιο ίσιο ακόμα.

προσπαθώ να μην το χρησιμοποιώ, αλλά σκέφτομαι ότι βολεύει...

1Iik.png

Εγω παντως θα σου λεγα να μην το χρησιμοποιησεις ακομα..για τους ιδιους λογους πηρα και εγω ομπρελα που ηταν και στον 5ο το μωρο και δεν ξαπλωνε εντελως και βλεπω οτι δεν βολευοταν.Εδω τωρα που στηριζεται και καθεται καλα παλι βλεπω οτι κουραζεται καμια φορα...Μηπως να σκεφτοσουν για μαρσιπο(babywearing) οταν εισαι μονη σου?Εγω την περιοδο 3-5 καπως ετσι την περασα λιγο μεγαλο καροτσι και πολλες βολτες με μαρσιππο μεχρι να αρχισει να καθεται λιγο-λιγο.Επισης μιας και το εχεις δεν εχεις και τιποτα να δοκιμασεις και να δεις αν το μωρο βολευεται.Θα το καταλαβεις με την πρωτη βολτα.

Διαφημίσεις

δεν είναι σαν χαρτόνι, πιο πολύ σαν στρωματάκι είναι αυτό που έχει μέσα.

και είναι λίγο πιο ξαπλωτό από αυτό της chicco, αλλά όχι εντελώς...

Δυστυχώς δεν είναι μόνο στρωματάκι.Σαν στρωματάκι είναι στο μπροστινό μέρος.Από πίσω που είναι λίγο πιο σκληρό το υλικό,είναι σαν χαρτόνι, αλλά η ουσία δεν είναι εκεί, η ουσία είναι ότι μετά από χρήση ούτε 2 μηνών η πλάτη έχει πάρει το σχήμα του σώματος του μωρού όταν καθόταν και αυτό νομίζω ότι δεν είναι καλό. Το λέω γιατί έχω ακριβώς το ίδιο. Αλλά δεν επιμένω, ίσως για να σαι σίγουρη κάνε ένα τηλέφωνο στον παιδίατρό σου, αυτός θα σου πει με ασφάλεια.

Απλά σε τόσο τρυφερές ηλικίες, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι τόσο τι βολεύει εμάς, αλλά τι βολεύει το μωρό.

Αν το παιδι δεν εχει καθισει ακομα μονο του μην το βαλεις. Δεν εχει σημασια το μεγεθος του αλλα η ετοιμοτητα της σπονδυλικης στηλης.

Θα ελεγα οτι ο παιδιατρος ειναι ο ποιο αρμοδιος.

Την λυση του μαρσιπο δεν την σκεφτεσαι?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Εγω παιδια αυτο το καλοκαιρινο το ομπρελα της chico το πηρα τωρα ενωψη καλοκαιρινων διακοπων που ο θεοφιλος ειναι σχεδον 3 ετων και αυτο γιατι καμια φορα κουραζεται και θελει να τον κουβαλαμε.Μεχρι πριν λιγο καιρο χρησιμοποιουσα το τριπλο το μεγαλο και ας ηταν μπελας γιατι βολευε πολυ καλυτερα αν τον επαιρνε ο υπνος.Kαι εγω παντως θεωρω οτι ειναι πολυ μικρο το μωρο γι'αυτο το καροτσι.

rQGhp3.png