Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απαράδεκτη συμπεριφορά Παίδων Αγ. Σοφία


Recommended Posts

Καλησπέρα. Θα ήθελα να μοιραστώ και γω την πρόσφατη εμπειρία μου.

Ο γιος μου είναι 10 μηνών, πρώτο παιδί οπότε δεν είχα σχετική εμπειρία ούτε με νοσοκομεία ούτε με αρρώστειες,πυρετούς κ.τ.λ

Ξεκινάει λοιπόν πριν ενάμιση μήνα ενα 39.3 το οποίο κρατάει 3 μέρες.Πάω στον παιδίατρο δεν έβλεπε κάτι,καταλήγουμε πως μάλλον είναι ίωση.Μετά από 20-25 μέρες ξανά πυρετό, πάμε στον παιδίατρο δεν έβλεπε τίποτα. Κάνουμε καλλιέργεια ούρων βγαίνει αρνητική.Περνάει λοιπόν άλλο ένα 20μερο και κάνει πάλι πυρετό,οπότε τον παίρνω και πάω στο παίδων.Μετά από πολύωρη αναμονή μας κάνουν κάποιες εξετάσεις και μας λένε καλύτερα να νοσηλευτεί για να γίνουν και άλλες εξετάσεις γιατί δεν βρίσκουν την εστία.Είμαι εκεί από τις 3.30 το μεσημέρι και τελικά εισαγωγή γίνεται γύρω στις 10 το βράδυ. Μας πάνε στην πανεπιστημιακή όπου 10 το βράδυ δεν αρκεί να τον εξετάσει ένας αλλά δυο ειδικευόμενοι. Μια απίστευτη ταλαιπωρία του μωρού αλλά προφανώς απαραίτητη.

Την επομένη το πρωί περνάει λοιπόν η γιατρός και δίνει εντολή να εξεταστεί το παιδί από ωρλ, να γίνουν κάποιες ανοσολογικές αίματος και καλλιέργεια ούρων.

Περνάει ολόκληρη η μέρα και δεν έχει έρθει κανείς ούτε για αίμα, ούτε για ούρα ούτε για εξέταση ωρλ.

Το επόμενο πρωί ρωτάω τη βοηθό πότε θα πάει το παιδί στον ωρλ και με κοίταξε σα να ήμουν απ το φεγγάρι. Το είχε ξεχάσει. Ανασυγκροτείται και μου λέει πως έχει ενημερώσει. Μετά από καμιά ώρα περνάει η γιατρός ρωτάει τη βοηθό τι έγινε με τον ωρλ και λέει η βοηθός πως έχουν χειρουργείο δεν μπορούν σήμερα. Και μετά από λίγο μου λέει πως μπορώ να φύγω αν θέλω και να περάσω μια μέρα να πάρω τις εξετάσεις. Τη ρωτάω λοιπόν αν χρειάζεται να πάω εξωτερικά σε εναν ωρλ να καθαρίσει το αυτάκι του και μου λέει δε χρειάζεται. Πάω κάτω κάνω το εξιτήριο, μαζεύω τα πράγματα και εκεί που είμαι έτοιμη να φύγω έρχεται και μου λέει δε θα φύγεις τελικά θα το ακυρώσουμε το εξιτήριο καλύτερα να φύγεις αύριο.

Εκείνη την ώρα συνειδητοποιώ και γω πως δεν έχει γίνει και καμία από τις άλλες εξετάσεις οπότε πως μου λέει να φύγω.

Ξαναβγάζω λοιπόν τα πράγματα και καθόμαστε. Στη 1 έρχονται και του παίρνουν αίμα τελικά και στις 5 τα ούρα.

Κατά τις 9 το βράδυ και ενώ το μωρό είναι έτοιμο για ύπνο περνάει ένας καινούριος γιατρός τον κοιτάει, ρωτάει το βοηθό τι έχει εκείνος λέει μάλλον κάτι στο ουροποιητικό. (???????αυτό από που το συμπέρανε?????)Κοιτάει ο γιατρός τις εξετάσεις λέει ουρολοίμωξη δεν είναι. Τον εξετάζει, βλέπει τ αυτάκια του λέει να φύγει τώρα για ωρλ. Του λέω γιατρέ είναι ταλαιπωρημένος δε γίνεται το πρωί, όχι μου λέει να πάει τώρα.

Κατεβαίνουμε λοιπόν και είναι μια απερίγραπτη ωρλ η οποία με έχει βάλει να ακινητοποιήσω μόνη μου χέρια, πόδια και κεφάλι.Εμένα μου έφευγαν λίγο τα ποδαράκια ενώ εκείνη σκάλιζε το αυτί του με κάτι σα μια τεράστια βελόνα. Κάποια στιγμή μου λέει κυρία μου σας είπα να τον κρατάτε καλά, άμα του κάνω καμία μόνιμη βλάβη δε θα είναι δική μου ευθύνη. Ε κάπου εκεί μετά από όλα αυτά τελειώνει η υπομονή μου και της λέω κυρία μου είναι δική μου δουλειά να κρατάω το παιδί ενώ κάνετε κάτι τόσο επικίνδυνο;και αμα του κάνετε ζημιά ποιανού ευθύνη θα είναι δική μου; αφήστε τον λέω δε θέλω να τον εξετάσετε άλλο. Και ενώ πάω να σηκωθώ με ξανακαθίζει.Να σημειώσω ότι είχε μπει νοσοκόμα η οποία μας είδε να παλεύουμε να τον κρατήσουμε γιατί δεν καθόταν ρώτησε άμα θέλουμε βοήθεια και της είπε όχι, να το κάνει μόνη της.Τελειώνω και από κει ανεβαίνω πάνω κοιμίζω το παιδί και 11.30 έρχεται ένας γιατρός και μου λέει μάλλον είναι αρχή ωτίτιδας και θα βάλουμε πεταλούδα να αρχίσουμε αντιβίωση.

Χωρίς να έχει βγει καμία άλλη εξέταση και 11.30 το βράδυ ενώ μιάμιση ολόκληρη μέρα δεν είχαν κάνει τίποτα δεν τον άφησα να βάλει πεταλούδα. Πήρα τον παιδίατρο μου τηλέφωνο και του είπα να φύγω και αν μπορούσαμε να τον καλύψουμε με αντιβίωση από το στόμα. Μου είπε πως ναι και έτσι πάω στο γιατρό και του λέω να υπογράψω να φύγω. Μου λέει εντάξει αλλά να πιεί εδώ την πρώτη δόση αντιβίωση από το στόμα. Ψάχνανε κανα μισάωρο και έρχεται η νοσοκόμα και λέει πως έχει λήξει και ψάχνει σε άλλα τμήματα.Εντέλει βρέθηκε.Φεύγω με τα πολλά και την επόμενη, εχθές δλδ πάω στον παιδίατρο, κοιτάει τις εξετάσεις που είχα από την πρώτη μέρα από τα επείγοντα και μου λέει ότι το παιδί έχει ανεβασμένα ερυθρά στα ούρα και ότι αυτό έπρεπε να το κοιτάξουν με καλλιέργεια,υπέρηχο νεφρών και μια διαδικασία τέλος πάντων. Τίποτα απ αυτά δεν είχε γίνει και τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις δεν τα είχα.Μου είπε λοιπόν αύριο που θα πάω για το εξιτήριο να τους ζητήσω ένα φύλλο νοσηλείας να δούμε τι και τι έχει γίνει.

Και τέλος να πω ότι ενώ το παιδί ήταν απύρετο από τη Δευτέρα σήμερα έχει πάλι 39. Δεν ξέρω τι να κάνω, εξετάσεις δεν μπορούμε να του κάνουμε εφόσον παίρνει αντιβίωση και πρέπει να περιμένουμε και η γνώμη μου είναι ότι μια αρχή ωτίτιδας δε θα κανε πυρετό εδώ και ενάμιση μήνα, θα είχε γίνει ωτίτιδα πια.Άρα κάτι άλλο είναι και τώρα που ξεκίνησαν αντιβίωση δεν μπορώ να το ψάξω. Έτσι τελικά απλά ταλαιπώρησα το παιδί μου και χάνω 10 με 15 μέρες που ελπίζω να μην είναι κρίσιμες μέχρι να βρω τι είναι αυτό που το προκαλεί τελικά.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Απίστευτη ταλαιπωρία για σένα αλλά κυρίως για το παιδί.Χωρίς να είμαι γιατρός νομίζω ότι εάν ήταν ωτίτιδα θα είχε εξελιχθεί τόσο καιρό,μιλάμε για μεγάλο διάστημα.Γενικά το μωρό παραπονιέται?Φαίνεται να πονάει κάπου?Δεν μπορώ να καταλάβω τόσα χρόνια τι σπουδάζουνε ήθελα να ήξερα? Αλίμονο μας σε τι γιατρούς πέφτουμε.

Link to comment
Share on other sites

Απίστευτη ταλαιπωρία για το παιδί και πραγματικά αναρωτιέσαι τι σύστημα υγείας έχουμε. Εντάξει (που δεν είναι εντάξει) να ταλαιπωρούν μεγάλους αλλά αυτά τα μικρά αγγελούδια γιατί? Τουλάχιστον λίγο ευαισθησία και σεβασμό.

Καλό είναι να το ψάξεις, αλλά μην σε πιάνει και πανικό. Η κόρη μου για 3 μήνες είχε αρρωστισει 4 φορές (περίπου κάθε 2-3 εβδομάδες) και έφτασε έως 39,9 και τις 4 φορές (χωρίς βήχα, μύξες). Με βάση τους γιατρούς 4 διαφορετικές ίωση

Link to comment
Share on other sites

Ο παιδίατρος τι σε συμβουλεύει να κάνεις?

 

Εγώ θα άκουγα τον παιδίατρο μου και πολύ πιθανό να ξαναπήγαινα στο νοσοκομείο (έχουμε νοσυλευτεί κι εμείς στο Παίδων και σε καταλαβαίνω, αλλά και 39 με αντιβίωση θέλει ψάξιμο..)

Μήπως να πας στο Αγλαια αυτήν την φορά?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λοιπόν μόλις γύρισα από το νοσοκομείο,που είχα πάει να πάρω το φύλλο νοσηλείας.Μου είπαν ότι απαγορεύεται να το πάρω και πως το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να μου τυπώσουν τις εξετάσεις. Λέω εντάξει και περιμένω.Μετά από 2 ώρες απελπίστηκα να περιμένω και ρωτάω αν θα μπορούσα να έχω τις εξετάσεις για να φύγω. Η απάντηση ήταν μα είπα να σας τις τυπώσουν.

Δε θέλω να σταθώ άλλο στη γλοιώδη αυτή αντιμετώπιση και συνεχίζω...

Παίρνω λοιπόν τις εξετάσεις αλλά δε φεύγω, κάθομαι στο σαλονάκι να τις κοιτάξω.Βλέπω λοιπόν ημ/νια της μέρας που είχαμε μπει.Ευτυχώς είχα μαζί στην τσάντα μου τις εξετάσεις από τα εξωτερικά ιατρεία, κοιτάω άυξοντα αριθμό μια μια τις εξετάσεις και ήταν ο ίδιος. Τρελάθηκα μου έδωσαν τις εξετάσεις που είχαμε κάνει στα εξωτερικά αλλά είχαν αλλάξει την κλινική και από εξωτερικά έγραφε τάδε παιδιατρική. Ξαναμπαίνω μέσα και βρίσκω το γιατρό ο οποίος μου λέει ναι αυτές είναι τις άλλες τις περιμένουμε σε 10 μέρες. Δηλαδή περίμενα να πάρω εξετάσεις από τα εξωτερικά...

το παιδί συνεχίζει να ψήνεται και περιμένω να μιλήσω με τον παιδίατρο μου να δούμε τι θα κάνουμε.

Αυτό που θα ήθελα να μάθω , αν γνωρίζει κάποιος, είναι αν μπορώ με αυτά να κάνω καταγγελία ή αν δεν αρκούν.

Επίσης ξέχασα να πω ότι πήρα και το εξιτήριο το οποίο από άρχουσα ωτίτιδα που μου είχαν πει το βράδυ που έφυγα τώρα γράφει οξεία μέση πυώδης ωτίτιδα, που κάτι τέτοιο τέτοιο σύμφωνα με τον παιδίατρο μου δεν ισχύει. Το παιδί έχει μια πολύ ελαφράς μορφής ωτίτιδα. Και το πρώτο εξιτήριο που είχα πάρει, εκείνο που ακύρωσαν τελικά λέει διάφορες ιογενής λοιμώξεις.

Αυτά έχω μόνο από χαρτιά, αν γνωρίζει κάποιος παρακαλώ ας με ενημερώσει.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν μόλις γύρισα από το νοσοκομείο,που είχα πάει να πάρω το φύλλο νοσηλείας.Μου είπαν ότι απαγορεύεται να το πάρω και πως το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να μου τυπώσουν τις εξετάσεις.

 

Ορίστε?????????? Υπάρχει τέτοιος νόμος? Πολύ θα'θελα να δω το ΦΕΚ, ειλικρινά.

 

Με μια πρόχειρη αναζήτηση βρήκα αυτό

 

Τέλος στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος ζητήσει αντίγραφο του Φύλλου Νοσηλείας ή μέρος αυτού πρέπει να συμπληρώσει την αίτηση με παράλληλη προσωπική συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό ή το Διευθυντή του Τμήματος.

http://www.kat-hosp.gr/pages.fds?pagecode=08.09&langid=1

από το site του νοσοκομείου ΚΑΤ

 

Θα σου πρότεινα να κάνεις έγγραφη αίτηση στο νοσοκομείο να δούμε αν θα σου απαντήσου έτσι ΚΑΙ γραπτά.

 

Ή ακόμη καλύτερα αν θες να το τρέξεις το θέμα σου, να πας σε κάποιον εισαγγελέα υπηρεσίας και να ζητήσεις εισαγγελική εντολή/παραγγελία (δεν ξέρω πως λέγεται) και να τους τη μοστράρεις μαζί με την αίτηση.

 

Άκου απαγορεύεται ο ασθενής ή ο γονέας/κηδεμόνας ανηλίκου να πάρει αντίγραφου του φύλλου νοσηλείας του ............τι άλλο θ'ακούσω:confused::confused::confused:

 

 

 

Επίσης , για όλα αυτά που αναφέρεις μπορείς να κάνεις έγγραφη επώνυμη καταγγελία στο Συνήγορο του παιδιού.

 

Δες εδώ καταγγελία κοπέλας που έκανε για άσχημη συμπεριφορά γιατρών σε νοσοκομείο

 

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=101075&highlight=%E8%E7%EB%E1%F3%EC%FC%F2

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)
Link to comment
Share on other sites

Βρήκα επίσης αυτό από το site του Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία

 

 

Ο γιατρός είναι στη διάθεσή σας για να σας ενημερώσει για την κατάσταση της υγείας του παιδιού σας.

Μόνο οι γονείς ή ο κηδεμόνας του παιδιού έχουν δικαίωμα πρόσβασης στον ιατρικό φάκελλο. Σε περίπτωση που επιθυμείτε αντίγραφο του ιατρικού φακέλλου παρακαλούμε να υποβάλετε έγγραφη αίτηση στη Γραμματεία του Νοσοκομείου

 

http://www.paidon-agiasofia.gr/index.cfm?Level1=1&Level2=19

 

Δεν γνωρίζω εάν ο ιατρικός φάκελος που αναφέρει εδώ, περιέχει το φύλλο νοσηλείας.

 

Κάνε και μια ερώτηση στον παιδιάτρό σου σχετικέ με αυτό, ή άλλο γνωστό σου γιατρό.

οι γιατροί συνήθως ξέρουν από αυτά τα θέματα.

 

Επίσης κοίτα κι εδώ αν σε βοηθήσει κάτι

Επιτροπή Δικαιωμάτων των Ασθενών

 

 

Αποστολή των Επιτροπών Εξέτασης Παραπόνων (Ε.Ε.Π.) είναι η αποτελεσματική παρακολούθηση και η διασφάλιση του έμπρακτου σεβασμού των δικαιωμάτων οποιουδήποτε προσώπου προσφεύγει σε παροχέα φροντίδας υγείας ή ιατρικό ίδρυμα περιλαμβανομένου όσο του ιδιωτικού τομέα.

00

Λειτουργεί μία πενταμελής Επιτροπή τετραετούς θητείας σε κάθε επαρχία και στεγάζεται στα κατά τόπους κρατικά ιατρικά ιδρύματα. Οι Επιτροπές είναι αρμόδιες για τη διερεύνηση παραπόνων σε πρώτο και δεύτερο βαθμό που αφορούν στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και σε δεύτερο βαθμό παραπόνων που αφορούν στα κρατικά νοσοκομεία και είτε διαβιβάζονται σε αυτές από το Λειτουργό Δικαιωμάτων των Ασθενών είτε αφορούν παράπονα ασθενών που δεν ικανοποιήθηκαν από την απόφαση του Λειτουργού. Οι αποφάσεις της Επιτροπής κοινοποιούνται γραπτώς στον ασθενή και τον επηρεαζόμενο παροχέα υγείας.

00

Η παρέμβαση των συνιστώμενων Επιτροπών προβλέπεται να καταστεί ιδιαίτερα ουσιαστική. Ο ρόλος του Σώματος είναι η εξέταση παραπόνων και καταγγελιών που αφορούν την παροχή υπηρεσιών προς ασθενείς αλλά και η διερεύνηση και συγκέντρωση σχετικών στοιχείων, να καταγράφει παθογόνα αίτια, να διατυπώνει τα προβλήματα και να εισηγείται πρόσφορες και κυρίως βιώσιμες λύσεις για την αντιμετώπισή τους. Επομένως, βασικός στόχος τους Σώματος είναι να καταστεί συμμέτοχος και συντελεστής αλλαγής στην προσπάθεια για την αναδόμηση του συστήματος υγείας και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

 

http://www.moh.gov.cy/moh/moh.nsf/page46_gr/page46_gr?OpenDocument

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το δεύτερο λινκ είναι κυπριακό (δυστυχώς...)

 

Ουπσ δεν το πρόσεξα.

Αλλά οι Επιτροπές δικαιωμάτων ασθενών υπάρχουν σε κάθε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το site του "Αγία Σοφία, έχουν κι αυτοί μια τέτοια επιτροπή εκεί πέρα

 

Η Κοινωνική Υπηρεσία και η Επιτροπή Δικαιωμάτων Ασθενούς βρίσκονται στο ισόγειο, στο χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

 

http://www.paidon-agiasofia.gr/index.cfm?Level1=1&Level2=18

 

Άρνηση της πρόσβασης σε έγγραφα του ιατρικού φακέλλου. Στην αρμοδιότητα του Συνήγορου της Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εμπίπτει ο έλεγχος της τήρησης ιατρικού φακέλλου από τα νοσηλευτικά ιδρύματα, της πληρότητας αυτού, της εξασφάλισης του απορρήτου των πληροφοριών έναντι τρίτων καθώς και της πρόσβασης του ασθενούς ή των εξουσιοδοτημένων από αυτόν προσώπων στον φάκελλο. Ο Συνήγορος έχει ήδη εξετάσει πλήθος σχετικών αναφορών. Συχνά ασθενείς ή νομίμως εξουσιοδοτούμενα τρίτα πρόσωπα ζητούν τη χορήγηση στοιχείων του ιατρικού φακέλου τους και προσκρούουν στις απορριπτικές απαντήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, τα οποία εσφαλμένως επικαλούνται λόγους ιατρικού απορρήτου.

http://www.hivaids.gr/homepage.php?id=koinonia/dikaiomata

 

http://www.mednet.gr/archives/2000-1/101.html

 

http://www.noskypar.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=15&Itemid=23

 

http://www.sismanoglio.gr/rights.sismanoglio.gr

 

Μόλις βρω λίγο χρόνο θα το ψάξω το θέμα της κοπέλας, γιατί με ενδιαφέρει και προσωπικά σε ότι σχέση με νόμους που τσαμπουνάνε οι κάθε ηλίθιου χαρτογιακάδες που έχουν λερωμένοι τη φωλιά του και λένε ένα "δεν επιτρέπεται να σου δώσω αυτή την πληροφορία"

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)
Link to comment
Share on other sites

Ωραία, δηλαδή σαν πρώτη κίνηση να πάω στη γραμματεία και να κάνω μια αίτηση για να πάρω αντίγραφο του ιατρικού φακέλου.

Επειδή σήμερα θα τρέχω με τον παιδίατρο μας και κατά πάσα πιθανότητα η γραμματεία θα είναι κλειστή, θα το κάνω Δευτέρα και θα σας ενημερώσω.

Ευχαριστώ και πάλι.

Link to comment
Share on other sites

Διάβασα και τα παραπάνω μηνύματα.

Το μωρό δε φαίνεται να πονάει κάπου γιατί όταν πέφτει ο πυρετός είναι ευδιάθετος.Αυτή τη στιγμή έχει να κάνει πυρετό από χθες το μεσημέρι, που εμένα πια αυτό δε μου λέει κάτι γιατί μπορεί σε 2 μέρες πάλι να ψήνεται, αλλά κάτι είναι και αυτό.

Ο παιδίατρος μας που μιλήσαμε εχθές μου είπε πως υπάρχει μια περίπτωση αυτός ο πυρετός τώρα να οφείλεται σε κάποια ίωση που πιθανόν κόλλησε εκεί μέσα και που η αντιβίωση ούτως ή άλλως σε ίωση δε βοηθάει.

Θα ξαναμιλήσουμε σήμερα για να του πω πως πάμε και να τον δει και από κοντά ξανά.

Γενικά για όλη την κατάσταση των πυρετών κτλ όπως είπα και πιο πάνω πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει η αντιβίωση και να αρχίσουμε εξετάσεις ξανά απ την αρχή.

Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας και εύχομαι κανένα παιδάκι να μην ταλαιπωρείται έτσι....

Link to comment
Share on other sites

Το μωρο σου ειναι 5 μηνων αν καταλαβα καλα;

Πηγα την κορη μου 2 μηνων και κατι ψιλα στο Αγ. Σοφια γιατι ειχε δεκατα (ηταν ανημερα Μεγαλο Σαββατο, λιγες ωρες πριν την Ανασταση και δεν μπορουσα να βρω τον παιδιατρο μας, καθως εκει που ειχε παει δεν επιανε το κινητο του). Αφου την ελεγξαν στα εξ. ιατρεια και δεν βρηκαν κατι, μας κανανε εισαγωγη κατευθειαν και της εκαναν ΑΜΕΣΩΣ ενα σετ εξετασεων που περιλαμβανε εξετασεις αιματος, ουρων και οσφυονωτιαια παρακεντηση (και ειχε δεκατα, το επαναλαμβανω).. Εν τελει, εξετασεις αιματος + ουρων πεντακαθαρες και η παρακεντηση εδειξε μηνιγγιτιδα...............

Θεωρω απαραδεκτο να προσερχεται βρεφακι στο νοσοκομειο με ΥΨΗΛΟ πυρετο και να μην το ξετιναζουν στις εξετασεις.. Δεν εχω σκοπο να σε τρομαξω, ειλικρινα, αλλα στη θεση σου θα πηγαινα το παιδι στο Αγλαϊα Κυριακου (κι ας παιρνει αντιβιωση)..

Για το Αγια Σοφια εχω να δηλωσω τα χειροτερα.. Μας κρατησαν μεσα μια εβδομαδα με ενδοφλεβια αντιβιωση και την 8η περασε η γιατρος της εφημερειας και μας ειπε να φυγουμε.. Το παιδι δεν ειχε αναρρωσει πληρως, οποτε οταν γυρισαμε σπιτι και περασε η δραση της αντιβιωσης ξανανεβασε πυρετο.. Πηγαμε στο Αγλαϊα Κυριακου οπου με τις ιδιες εξετασεις διαπιστωθηκε πως το παιδι ειχε ΑΚΟΜΑ μηνιγγιτιδα.. Μας κρατησαν μεσα 10 μερες, μας ελιωσαν στις εξετασεις (της εκαναν ακομα και βυθοσκοπηση -η εξεταση που εξεταζει τα ματια ενδελεχως, συγγνωμη αν την ειπα λαθος- καθως η μηνιγγιτιδα "χτυπα" ματια και αυτια συνηθως) και φυγαμε απο εκει 3 μερες ΑΦΟΥ της εβγαλαν την ενδοφλεβια για να ειναι σιγουροι οι γιατροι πως το παιδι δεν ανεβαζει πυρετο και ΑΦΟΥ της ξαναεκαναν παρακεντηση για να διαπιστωσουν πως δεν εχει ανεβασμενα κυτταρα στο εγκεφαλονωτιαιο υγρο. Καταλαβαινεις τι ταλαιπωρια τραβηξαμε, ετσι; Κι ολα αυτα επειδη στο Αγ. Σοφια δεν κανουν καλα τη δουλεια τους......

Καλα κουραγια σου κοριτσι μου.. Κοιτα πρωτα να συνελθει το παιδι σου και μετα κυνηγησε τους..

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν περαστικά στο μωράκι σου!

Νοσηλευτήκαμε κι εμείς λόγω παρατεινόμενου πυρετού στο Αγλαϊα Κυριακού και έχω να πω τα καλύτερα! Την πέρασαν από κόσκινο τη μικρή - 9 μηνών είναι - με ό,τι εξετάσεις μπορείς να φανταστείς... αίματος, ούρων, υπερήχους, καρδιογράφημα... Αφού βεβαιώθηκαν ότι πρόκειται για ίωση ή μάλλον 2 απανωτές ιώσεις (τη δεύτερη την κολλήσαμε εκεί), και δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα, μας έδωσαν εξιτήριο. Για το προσωπικό έχω να πω τα καλύτερα, ειδικά οι γιατροί που μας είχαν αναλάβει ήταν εξαιρετικές, πολύ καλές με την μπέμπα και καθησυχαστικές ως προς εμάς, πρόθυμες να απαντήσουν σε κάθε μας ερώτηση.

Ξέρω ότι είστε πολύ ταλαιπωρημένοι, αλλά στη θέση σου θα πήγαινα το παιδί στο Αγλαϊα Κυριακού. Και πάλι περαστικά και υπομονή!

 

 

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

συγνώμη αν κατάλαβα καλά είχατε μόνο δέκατα??έβλεπες κάτι άλλο?που κόλλησε το βρέφος ....βρήκες?απλά ανησύχησα με αυτό που είπες....ευτυχώς που πήγαν όλα καλά!εύχομαι το ίδιο και για το άλλο παιδάκι!

Link to comment
Share on other sites

συγνώμη αν κατάλαβα καλά είχατε μόνο δέκατα??έβλεπες κάτι άλλο?που κόλλησε το βρέφος ....βρήκες?απλά ανησύχησα με αυτό που είπες....ευτυχώς που πήγαν όλα καλά!εύχομαι το ίδιο και για το άλλο παιδάκι!

 

Η μικρή μου είχε ελαφρύ πυρετό για περισσότερες από 10 μέρες... Μέχρι 38,5 έκανε... Την είδε ο παιδίατρος 2 φορές, δεν έβλεπε κάτι αλλά μου είπε να απευθυνθώ στο παίδων για να το ψάξουμε. Αφού έμεινε απύρετη 2 μέρες, μετά πάλι τα ίδια, αλλά αυτή τη φορά είχε και βήχα και πολλές μυξούλες. Η γιατρός του παίδων μας είπε ότι κάτι κόλλησε εκεί. Τέλος καλό όλα καλά όμως, γιατί το μυαλό μου πήγαινε σε χειρότερα σενάρια... Όλα τα παιδάκια του κόσμου να είναι γερά!

 

 

Link to comment
Share on other sites

συγνώμη αν κατάλαβα καλά είχατε μόνο δέκατα??έβλεπες κάτι άλλο?που κόλλησε το βρέφος ....βρήκες?απλά ανησύχησα με αυτό που είπες....ευτυχώς που πήγαν όλα καλά!εύχομαι το ίδιο και για το άλλο παιδάκι!

Αν ρωτας εμενα, ναι, καλα καλαταλαβες.. Μοναδικο συμπτωμα ηταν τα δεκατα (ως 37.5).. Στο Παιδων ΔΕΝ θα πηγαινα, αν εβρισκα στο κινητο τον παιδιατρο να μου δωσει οδηγιες (ποσο ντεπον να δωσω κλπ).. Αλλα απο τη μια αυτο, απο την αλλη το ενστικτο μου που βαραγε καμπανακι, καταληξαμε Αγ. Σοφια..

Για καλη μου τυχη δεν εβρισκα τον παιδιατρο.. Τιποτα αλλο δεν λεω...

 

(Σορρυ για το οφφ τοπικ....)

 

Edit: Το βρεφος κολλησε σε κλειστο χωρο (λογικα στο Σ/Μ που την ειχα παρει μαζι μου αφου δεν ειχα που αλλου να την αφησω), απο καποιον φορεα (δεν εκδηλωνουν ολοι συμπτωματα) καθως πολλοι απο αυτους που την ειχανε δει κανανε το γνωστο "φτου - φτου μη σε ματιασω".. Ε ΦΤΟΥ ο ενας, ΦΤΟΥ ο αλλος, καποιο σταγονιδιο θα εκτοξευτηκε και το αρπαξαμε... Μακρυα απο κλειστους χωρους τα βρεφη... ΜΑΚΡΥΑ!

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια θέλω να κάνω μια ερώτηση μιας και έπεσα σε παρόμοιο θέμα.όταν πηγαίνετε τα παιδάκια σας για εξετάσεις αίματος σας διώχνει ο παιδίατρος μέσα από το δωμάτιο??μας είχε τύχει δύο φορές να πάμε στο νοσοκομείο και με βγάζανε όταν ήταν να της πάρουν αίμα.ενώ σε μικροβιολογο έξω που πήγαμε μια φορά ήμουν εκεί,την κρατούσε μεν η βοηθός αλλά ήμουν Και εγώ εκεί να καθυσηχαζω το μωρό μου.έχουν το δικαίωμα να σε διώξουν??υπάρχει τέτοιος νόμος?θέλω να είμαι μέσα γιατί είμαι πιο ήσυχη όταν ξέρω τι γίνεται παρά να κάθομαι έξω να την ακούω να ουρλιάζει...άσε που είναι λίγο κάπως οι γιατροί και δεν τους πολύεμπιστεύομαι...

 

Και ζητώ συγνωμη που ξέφυγα λίγο από το θέμα αλλά είναι καιρό που έχω την απορία

aRjHp3.pngiD6Np3.png
Link to comment
Share on other sites

για αυτο που ρωτας και στα δυο παιδων που μας πηρανε αιμα κατω στην αθηνα και στα δυο ημουνα μεσα να βοηθαω,,,σε κανενα δε μου ειπαν βγες εξω,,,,αμα το λεγανε θα τους εκραζα,,,και σε μικροβιολογικο που εχω παει μεσα ημουνα να τα κραταω ποιος θα τα κρατησει καλυτερα απο τη μανα η το πατερα???

 

οσο για αυτα που λετε εγω προς το παρον λεω μακρια απο το παιδων πεντελης συγκεκριμενα απο το δερματολογο,,,,το παιδι μου ειχε σταφυλοκοκο επιμολυνση και αυτος μιλαγε για αλλεργια ,,,που γιατρε???δε ξερω σε οτιδηποτε σκονη χαλια κλπ χωρις να με παραπεψμει σε αλλεργιολογικο,,,,

οσο για τα αλλα δυο παιδων σε κανενα προς το παρον δεν εχω κανει εισαγωγη δε ξερω μονο στα εκτακτα εχω παει αλλα ητανε τοσο η κουραση και η αναμονη που ολα μου φαινοτανε περιεργα εμενα,,,,,αλλα οκ δεν ειχαμε κατι τοσο σοβαρο οπως τα λετε,,,,ακομη δε μπορω να τα ξεχωρισω,,,ποιο ειναι το αγλαϊα και πιο το αγια σοφια????

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια θέλω να κάνω μια ερώτηση μιας και έπεσα σε παρόμοιο θέμα.όταν πηγαίνετε τα παιδάκια σας για εξετάσεις αίματος σας διώχνει ο παιδίατρος μέσα από το δωμάτιο??μας είχε τύχει δύο φορές να πάμε στο νοσοκομείο και με βγάζανε όταν ήταν να της πάρουν αίμα.ενώ σε μικροβιολογο έξω που πήγαμε μια φορά ήμουν εκεί,την κρατούσε μεν η βοηθός αλλά ήμουν Και εγώ εκεί να καθυσηχαζω το μωρό μου.έχουν το δικαίωμα να σε διώξουν??υπάρχει τέτοιος νόμος?θέλω να είμαι μέσα γιατί είμαι πιο ήσυχη όταν ξέρω τι γίνεται παρά να κάθομαι έξω να την ακούω να ουρλιάζει...άσε που είναι λίγο κάπως οι γιατροί και δεν τους πολύεμπιστεύομαι...

 

Και ζητώ συγνωμη που ξέφυγα λίγο από το θέμα αλλά είναι καιρό που έχω την απορία

 

όσο νοσηλευόταν ο γιός μου κ είχαμε θέμα με τις φλέβες κ τις πεταλούδες/σιλικόνες δεν με άφηναν να μπω μέσα.

μόνο μια φορά προς το τέλος της νοσηλείας με άφησαν κ δεν μπορούσα να κοιτάζω καν από τον πόνο που ένιωθα κ ΕΓΩ.

 

στη βιοιατρική που χρειάστηκε να κάνουμε κάποιες αίματος, τον κράταγα εγώ.

κ πάλι δεν κοίταγα.

 

για την θεματοθέτρια.

ναι, κυνήγησε τους για το φύλλο νοσηλείας,

αλλά όσον αφορά την εξέταση/καθαρισμό από ωρλ, αν δεν έχει νοσοκόμα για βοήθεια, ο γόνιός κρατάει το παιδί καθιστό με την πλάτη του στην αγκαλιά/κοιλιά/θώρακα του .

ο γονιός ακινητοποιεί τα πόδια του παιδιού, με τα δικά του πόδια

ο γονιός ''κλείνει'' με το ένα χέρι κ τα δύο χέρια του παιδιού

κ με το άλλο χέρι κρατάει το κεφάλι/κούτελο του παιδιού του σταθερά κ στο πλάι, για ευννόητους λόγους.

λογικα... οτι σπερνεις, θεριζεις.

εγω.... το προωθησα οσο μπορουσα!

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια θέλω να κάνω μια ερώτηση μιας και έπεσα σε παρόμοιο θέμα.όταν πηγαίνετε τα παιδάκια σας για εξετάσεις αίματος σας διώχνει ο παιδίατρος μέσα από το δωμάτιο??

 

Εμένα στην παιδιατρική δε με άφησαν να είμαι μέσα, στα εξωτερικά με άφησαν

Link to comment
Share on other sites

για την θεματοθέτρια.

ναι, κυνήγησε τους για το φύλλο νοσηλείας,

αλλά όσον αφορά την εξέταση/καθαρισμό από ωρλ, αν δεν έχει νοσοκόμα για βοήθεια, ο γόνιός κρατάει το παιδί καθιστό με την πλάτη του στην αγκαλιά/κοιλιά/θώρακα του .

ο γονιός ακινητοποιεί τα πόδια του παιδιού, με τα δικά του πόδια

ο γονιός ''κλείνει'' με το ένα χέρι κ τα δύο χέρια του παιδιού

κ με το άλλο χέρι κρατάει το κεφάλι/κούτελο του παιδιού του σταθερά κ στο πλάι, για ευννόητους λόγους.

 

Η ένσταση μου ήταν κατά πρώτον στον τρόπο και στο ύφος με το οποίο μου μίλησε, δεύτερον η μετάθεση ευθυνών σε μένα, ο εκφοβισμός ότι αν πάθει κάτι θα φταίω εγώ και τέλος το πείσμα να το κάνω μόνη μου και να μην αφήσει τη νοσοκόμα που ήταν μέσα εκείνη τη στιγμή να του κρατήσει έστω τα πόδια. Εγώ δεν είχα καμία αντίρρηση να κρατήσω το παιδί, κάθε άλλο!!!

Link to comment
Share on other sites

Η ένσταση μου ήταν κατά πρώτον στον τρόπο και στο ύφος με το οποίο μου μίλησε, δεύτερον η μετάθεση ευθυνών σε μένα, ο εκφοβισμός ότι αν πάθει κάτι θα φταίω εγώ και τέλος το πείσμα να το κάνω μόνη μου και να μην αφήσει τη νοσοκόμα που ήταν μέσα εκείνη τη στιγμή να του κρατήσει έστω τα πόδια. Εγώ δεν είχα καμία αντίρρηση να κρατήσω το παιδί, κάθε άλλο!!!

 

έχεις απόλυτο δίκιο..δεν είναι τρόπος αυτός..πως είναι το παιδί σήμερα?

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...