Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

αποριες πρωταρας περι θηλασμου

Recommended Posts

μανουλες γεια σας, χρειαζομαι τη βοηθεια σας, ειμαι πολυ φρεσκια μανουλα με μια κορουλα μολις 5 ημερων σημερα, οπως καταλαβαινετε οι αποριες πολλες και το αγχος αν την ταιζω καλα πολυ μεγαλο

λοιπον τη μικρη τη θηλαζω και της δινω ενδειαμεσα και τσαγακι, μονο μια φορα προχθες της εδωσα ξενο γαλα και ηπιε γυρω στα 20 μλ, αμεσως μετα το θηλασμο και αυτο γιατι επεμενε η μαια για να δουμε μηπως το μωρο δεν χορταινει, εχω αναιμια και φοβαμαι οτι το γαλα ειναι αραιη και μεχρι να κατεβαι το πολυ γαλα. το προβλημα ειναι οτι καποιες φορες ο θηλασμος μπορει να κρατησει και 30-45 λεπτα και αλλες η μικρη τραβαει 5 λεπτα, κουραζεται και κοιμαται. σημερα χρησιμοποιησα πρωτη φορα θηλαστρο χειροκινητο και της εβγαλα 50 μλ, τα ηπιε ολα, θεωρουνται πολλα λετε για ενα βρεφος 5 ημερων? ποσα τρωνε συνηθως? δεν θελω να της δινω συμπληρωμα ξενο. νιωθω το στηθος μου πολυ βαρυ και χρησιμοποιησα το θηλαστρο για να ανακουφιστω λιγο και περισσοτερο για να ελεγξω ποσο τρωει η μικρη, μου φανηκε πολυ, μηπως ειναι πεινασμενη και δεν χορταινει? γεννηθηκε 3550 και φευγοντας απο το νοσοκομειο πριν δυο μερες ζυγισε 3250, απο τοτε δεν την ξαναζυγισαμε

τι να κανω για να σιγουρευτω οτι το μωρο μου δεν ειναι νυστικο??

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει το μωράκι σου, και γω πρωτάρα είμαι (γέννησα στις 06/07). Θεωρώ πως 50ml είναι ικανοποιητικά για ένα βρέφος 5 ημερών. Και μένα στην κλινική όταν χρησιμοποίησα θήλαστρο είχα βγάλει τόσα περίπου. Εντούτοις στην κλινική πέραν από το δικό μου (κάθε 3 ώρες περιπου) οι μαίες του δίνανε και συμπλήρωμα κάποτε 30ml και άλλοτε 60ml. Γεννήθηκε 3810 γρ κι έτσι πείναγε :P Από τότε που ήρθαμε σπίτι δεν του δίνω ξένο γάλα ούτε τσάι. Μόνο θηλάζω περίπου κάθε 3 ώρες. Εσύ κάθε πότε θηλάζεις?

να μας ζησουνε :P:p:p:p

πολλες φορες κοιμαται και δεν ξυπναει να φαει, αν 3 ωρες και εγω περιπου αλλα φοβαμαι μηπως ειναι λιγο, εγω της δινω και τσαγακι ομως καπου 2-3 φορες την ημερα,

να σε ρωτησω, σε τι σταση θηλαζεις, καπου διαβασα κοιλια με κοιλια πρεπει να ειναι αλλα δεν καταλαβα

εγω καθομαι και την γερνω στο πλαι

Καλησπέρα και να σας ζήσουν τα μωράκια σας!!! Για την ποσότητα που τρώνε σε αυτή την ηλικία δεν είμαι σίγουρη (τον θήλαζα χωρίς να βγάζω γάλα). Ας απαντήσουν οι πιο έμπειρες. Όσον αφορά τα ωράρια θα σου έλεγα να αφήσεις τα ρολόγια και να ακούσεις το μωρό σου! Σε αυτή την φάση το μωρό ρυθμίζει την παραγωγή οπότε καλό είναι να τρώει όποτε και όσο θέλει. Θεωρώ το 3ωρο μεγάλο διάστημα για νεογέννητο. Εμένα θυμάμαι έτρωγε κάθε 1 1/2 με 2 ώρες μέχρι 2 μηνών. Αν όμως το τρίωρο το ρυθμίζει μόνο του και βλέπεις ότι χορταίνει και βρέχει πάνες τότε είσαι εντάξει. Ένα site με πολλές πληροφορίες που θα σου λύσει πολλές απορίες για τον θηλασμό είναι το paidiatros-thes.gr. Επίσης τσάι ή νερό δεν χρειάζεται να του δίνεις!! Το μητρικό γάλα έχει όσα χρειάζεται το μωρό σου για να αναπτυχθεί σωστά. Γενικά να ακούς το μωρό σου, εκείνο ξέρει καλύτερα τι χρειάζεται!!!

Επίσης να προσέχεις με το θήλαστρο!! Να χρησιμοποιήσεις μόνο νοσοκομειακό. Απλό θήλαστρο μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην παραγωγή σου (χρησιμοποιείται μετά τις 40 μέρες)και δεν είναι ενδεικτικό της ποσότητας του γάλακτος που έχεις.

Διαφημίσεις

Να σου ζησει!!Παντα γερη και καλοτυχη να ειναι!!

Να εχεις στο νου σου οτι με το να της δινεις μπιμπερο ειναι πολυ πιθανο το παιδι να παθει αυτο που λεμε συγχιση θηλων και μη θελει να θηλασει.Προτιμαει το μπιμπερο που η ροη του γαλακτος ειναι γρηγορη παρα το θηλασμο που πρεπει να θηλασει για καποια λεπτα μεχρι να κατεβει το γαλα.

Επισης το να μπεις στο τρυπακι να αντλεεις με θηλαστρο το εχεις σκεφτει καλα?Εγω δε το εκανα και το θεωρω πολυ κουραστικο...τωρα αν εσενα σε βολευει παω πασο.

Τσαι και χαμομηλι και ολα αυτα γιατι της δινεις?Δεν υπαρχει κανενας λογος.Με το να πινει τοπαιδι τσαι χορταινει με αυτο αρα πινει λιγοτερη ποσοτητα γαλακτος.Εσυ ομως θελεις να πινει γαλα για να παρει κιλα...με το χαμομηλι και το τσαι δε θα παχυνει.Παρεπιπτοντως αλλεργιολογος που παρακολουθοει το γιο μου μου εχει πει πως ολα αυτα τα φυτικα αυξανουν τις πιθανοτητες το παιδι με τον καιρο να παρουσιασει καποια αλλεργια γι'αυτο και πλεον δε συνιστωνται σε αντιθεση με παλαιοτερα που τα εδιναν.

Για να καταλαβεις αν το παιδι χορταινει μετρας πανες.Θα πρεπει το παιδι να βρεχει γυρω στις 8 πανες τη μερα...

Να σου ζήσει το μωράκι και να είναι γερό!!!

Εγώ θήλαζα τη κορούλα μου για 8 μήνες. Στην αρχή η διαδικασία μου φαινόταν πάρα πολύ δύσκολη δεδομένου ότι δεν μπορούσε κάποιος άλλος να την ταισει και να κοιμηθώ λιγάκι και ένιωθα πως ήμουν διαρκώς με το στήθος έξω. Όταν όμως συνηθίζεις κι εσύ και το μωρό και αποκτάς ένα πρόγραμμα είναι υπέροχο το δέσιμο που αναπτύσσεται και υπέροχη η αίσθηση ότι αυτό το πλασματάκι μεγαλώνει χάρη σε ό,τι του δίνεις μόνο εσύ! Τα λέω αυτά για να μην απογοητευτείς και αγχωθείς στην αρχή, πάλεψε το όσο μπορείς!

Έχω να σημειώσω τα εξής κι ελπίζω να βοηθήσω:

1)η παιδίατρος μου είπε να μην δίνω τσαγάκι γιατί πραγματικά όσο θηλάζει το μωρό είναι κάτι που δεν του χρειάζεται, άσε που μπερδεύεται με τη θηλή του μπουκαλιού

2)την τάιζα περίπου κάθε 2,5 ώρες,υπήρξαν και φορές που κοιμόταν και ξεπερνούσαμε τις 3 ώρες και άλλες που έκλαιγε πολύ και την τάιζα πιο νωρίς. Το κάθε πόση ώρα χρειάζεται να τρώει θα το καταλάβεις με τις μέρες που περνάνε. Πρόσεξε μόνο μην βάζεις το μωρό συνέχεια στο στήθος γιατί θα το δει σαν πιπίλα και θα σε ταλαιπωρήσει. Βάλτο στο στήθος μόνο όταν είναι να φάει

3)η μικρή μου έκανε πολύ συχνά εμετό μέχρι που κατάλαβα πως έφταιγε το γεγονός ότι ήταν λαίμαργη και έτρωγε πολύ. Αρχικά την άφηνα κοντα στα 45' και σταδιακά μείωνα εγώ τον χρόνο και φυσικά όποτε έβγαζε λίγο γαλατάκι την έβαζα κατευθείαν να ρευτεί ακόμα κι αν είχε ρευτεί πριν 10'

4)εμένα με βόλευε η εξής στάση: καθόμουν,έβαζα ένα μεγάλο μαξιλάρι στα πόδια και ακουμπούσα το μωρό πάνω στο μαξιλάρι στο πλάι ώστε να είναι παράλληλα οι κοιλιές μας.Πολύ ξεκούραστη στάση!

5)δεν χρησιμοποίησα ποτέ θήλαστρο(εκτός από την κλινική), καλό είναι να βάζεις το μωρό να θηλάζει απευθείας αν μπορείς. Τύχαινε μάλιστα κάποιες φορές να γεμίζει τόσο το στήθος μου γάλα που πονούσα, έτσι έβαζα το μωρό να θηλάσει και ένιωθα καλύτερα

6) αν τρώει καλά το μωρό φαίνεται και από τις βρεγμένες πάνες και τις λερωμένες όπως και από τα γραμμάρια που βάζει όταν με το καλό θα πάτε παιδίατρο. Μην αγχώνεσαι και συμπληρώνεις με ξένο γάλα και χαλάει ο θηλασμός. Θυμάμαι που είχα το ίδιο άγχος και η γιατρός μου είπε πως ένα μωρό που κοιμάται και δεν κλαίει διαρκώς είναι χορτάτο!

7)σε κάθε γεύμα τη θήλαζα μόνο από ένα στήθος, στο επόμενο γεύμα άλλαζα στήθος. Αυτό το έκανα γιατί στην αρχή το γάλα που τρέχει είναι αραιό για να ξεδιψάει το μωρό, προς το τέλος έρχεται το πιο θρεπτικό γάλα όταν αδειάζει το στήθος

Αυτά :lol: ! Με την πάροδο του χρόνου γίνεται μια διαδικασία πανεύκολη!!! Ούτε μπιμπερό να πλένεις και να αποστειρώνεις ούτε γάλατα να πληρώνεις (ειδικά τα αντιαλλεργικά είναι πανάκριβα). Γαλατάκι πάντα διαθέσιμο στη σωστή θερμοκρασία!

Για να κλείσω, προσωπικά θεωρώ πως έπαιξε σημαντικό ρόλο που έιχα γάλα το ότι την έβαζα ήδη από την κλινική συχνά στο στήθος πριν την ταισουν με το μπιμπερό . Όσο πιπιλάει το μωρό τόσο γάλα κατεβαίνει.

μανουλες γεια σας, χρειαζομαι τη βοηθεια σας, ειμαι πολυ φρεσκια μανουλα με μια κορουλα μολις 5 ημερων σημερα, οπως καταλαβαινετε οι αποριες πολλες και το αγχος αν την ταιζω καλα πολυ μεγαλο

λοιπον τη μικρη τη θηλαζω και της δινω ενδειαμεσα και τσαγακι, μονο μια φορα προχθες της εδωσα ξενο γαλα και ηπιε γυρω στα 20 μλ, αμεσως μετα το θηλασμο και αυτο γιατι επεμενε η μαια για να δουμε μηπως το μωρο δεν χορταινει, εχω αναιμια και φοβαμαι οτι το γαλα ειναι αραιη και μεχρι να κατεβαι το πολυ γαλα. το προβλημα ειναι οτι καποιες φορες ο θηλασμος μπορει να κρατησει και 30-45 λεπτα και αλλες η μικρη τραβαει 5 λεπτα, κουραζεται και κοιμαται. σημερα χρησιμοποιησα πρωτη φορα θηλαστρο χειροκινητο και της εβγαλα 50 μλ, τα ηπιε ολα, θεωρουνται πολλα λετε για ενα βρεφος 5 ημερων? ποσα τρωνε συνηθως? δεν θελω να της δινω συμπληρωμα ξενο. νιωθω το στηθος μου πολυ βαρυ και χρησιμοποιησα το θηλαστρο για να ανακουφιστω λιγο και περισσοτερο για να ελεγξω ποσο τρωει η μικρη, μου φανηκε πολυ, μηπως ειναι πεινασμενη και δεν χορταινει? γεννηθηκε 3550 και φευγοντας απο το νοσοκομειο πριν δυο μερες ζυγισε 3250, απο τοτε δεν την ξαναζυγισαμε

Να σου ζησει!!!

Αρχικά πρέπει να κόψεις το τσαγακι. Τα μωρα ούτε μεγαλώνουν με το τσάι ούτε βάρος παίρνουν με αυτο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δίνεις τσάι στο μωρο γιατι τα επιπλέον υγρα του στερούν ποσότητα γάλακτος. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει ο θηλασμος να είναι αποκλειστικος δλδ να μην χορηγείται κανένα άλλο υγρό πέρα του μητρικου γάλακτος.

Φυσικα το ίδιο ισχύει και για το συμπλήρωμα. Το να δίνεις μετα το θηλασμο για να δεις αν θα το πιει μόνο πρόβλημα θα σου δημιουργήσει.

Δεν υπάρχει αραιο γάλα, κι ακόμα κι αναιμία να έχεις δεν επηρεάζει σε τίποτα το γάλα σου.

Να μην χρησιμοποιείς θηλαστρο, δεν υπάρχει κανένας λόγος. Καταρχάς πριν την εδραίωση της γαλουχιας (δλδ τις πρωτες σαράντα μέρες) καλο είναι να μην επεμβαίνεις με τέτοιο τρόπο. Κανένα θηλαστρο δεν είναι αποτελεσματικο οσο το μωρο στο στήθος. Αυτο σημαίνει ότι επειδη έβγαλες 50μλ δε σημαίνει ότι το μωρο πίνει 50μλ.

Για να καταλάβεις αν το μωρο σου είναι νηστικο ή χορτάτο θα μετράς τις πάνες του! Μέχρι να σαραντησει θέλεις 6-8 βρεγμενες πάνες και μέχρι να γίνει 20 ημερών 2-4 κενώσεις.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

καλημερα σας και σας ευχαριστω ολες για τις απαντησεις σας

τσαγακι της δινω γιατι μου το ειπαν οι μαιες στο νοσοκομειο, για να μπορει να κανει κακακια

το θηλαστρο το χρησιμοποιησα γιατι οπως σας ειπα μολις την βαλω σο στηθος τραβαει λιγο και αμεσως κομαται μετα, ενω με το μπιμπερο τραβαει και στον υπνο της

αχ εχω αγχωθει παρα πολυ, νομιζω οτι κατι δεν κανω καλα για την μκρη μου

Διάβασε εδω http://www.perithilasmou.gr/articles/breastfeeding-basic-information/397--40-.html

Είναι οδηγιες για τις πρωτες 40 μέρες απο την παιδιατρο-σύμβουλο θηλασμου Άννα Πατσουρου.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Διαφημίσεις

Γεια σου nik_baby_girl! καθόλου δεν πρέπει να αγχώνεσαι! μια χαρά είναι το μωράκι σου π' ότι μας το περιγράφεις. Θα σου πω κι εγώ τα ίδια με τις άλλες κοπέλες. Όχι τσάι. Αν το μωρό σου έχει σοβαρή δυσκοιλιότητα μίλησε με τον παιδίατρό σου.

Το μπιμπερό αυξάνει την πιθανότητα να πάθει το μωρό σου σύγχυση θηλών οπότε καλύτερα απόφευγέ το. Αν κοιμάται το μωρό σου στο 5λεπτο ξύπνα το με χάδια , πείραξέ του το αυτάκι κ.τ.λ. Αν δεν ξυπνάει σήκωσε το και τρίψτου την πλατούλα. Άλλαξέ του πάνα ενδιάμεσα στο γεύμα.

Τα χειροκίνητα θήλαστρα βγάζουν συνήθως πολύ μικρότερη ποσότητα από αυτή που μπορεί να παράγει το στήθος σου. Διάβασε τα λινκ που σου έδωσαν τα κορίτσια. Ένα ακόμα σάιτ που μπορείς να διαβα΄σεις είναι το www.thilasmos.gr

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Καλημέρα και να σου ζήσει το γιαβρί!!

Συμφωνώ απόλυτα με την sapienza, και εγώ ακριβώς τα ίδια έκανα 5 μήνες που θήλαζα, με τη μόνη διαφορά ότι σε κάθε θηλασμό έδινα και από τα δύο στήθη. Κατά τα άλλα ακριβώς τα ίδια.

Αν το παιδί κοιμάται και βρέχει πάνα, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Παιδί που πεινάει, παραπονιέται.. ξέρει αυτό!

Κάνε λίγο υπομονή, μέχρι την επόμενη επίσκεψη στην/ον παιδίατρο, που θα ζυγιστείτε και θα σου φύγει το άγχος.

Όσο για το ότι την παίρνει ο ύπνος, συμβαίνει σε πολλά μωρά και η συμβουλή είναι να την ξυπνάς. Θυμάμαι τις μαίες στην κλινική, όταν μας έδειχναν για το θηλασμό, τα μωρά που κοιμούνται βαριά και δεν ξυπνάνε με ένα χάδι, τους κλείνανε την μυτούλα για να ξυπνήσουν! Δεν το ψηφίζω (είμαι πιο της τρυφερότητας) αλλά στο λέω γιατί και σύνηθες είναι, και δεν πρέπει να σταματάς στο πρώτο 5λεπτο τον θηλασμό, επειδή σου κοιμήθηκε.

αχ εχω αγχωθει παρα πολυ, νομιζω οτι κατι δεν κανω καλα για την μκρη μου

Κι εγώ ήμουν πάρα μα πάρα πολύ αγχωμένη που στο τέλος πήγαμε στην παιδίατρο πιο νωρίς για να εξετάσει το μωρό και να το ζυγίσει. Η παιδίατρος με καθησύχασε λέγοντας μου πως το μωρό παίρνει βάρος.

Δεν νομίζω πως υπάρχει γυναίκα που στον πρώτο θηλασμό δεν έχει αγχωθεί και αναρωτηθεί αν ό,τι κάνει είναι σωστό. Εγώ μέχρι και μπουκάλια είχα αποστειρώσει για να της δώσω ξένο γάλα για να σιγουρευτώ ότι τρώει αλλά ευτυχώς συγκρατήθηκα. Αφού σαραντίσαμε είχαμε βρει έναν καλό πια ρυθμό και όσο περνούσαν οι μέρες γινόταν πιο σύντομος ο θηλασμός και πιο εύκολος.

Ο θηλασμός θέλει υπομονή και προσπάθεια στην αρχή. Μην απογοητευτείς και το σταματήσεις είναι κρίμα. Οι πρώτες μέρες δεν είναι εύκολες για καμιά γυναίκα! Εγώ είχα την εντύπωση πως για όσους μήνες θα θηλάζω θα είναι τόσο δύσκολο όσο στην αρχή, αλλά καμία σχέση! Μετά γίνεται παιχνιδάκι!

Να προσθέσω κι αυτό που διάβασα ότι ο θηλασμός κάνει καλό στην μαμά αλλά και στο μωρό( και ακόμα περισσότερο αν το μωρό είναι κορίτσι).

να μας ζησουνε :P:p:p:p

πολλες φορες κοιμαται και δεν ξυπναει να φαει, αν 3 ωρες και εγω περιπου αλλα φοβαμαι μηπως ειναι λιγο, εγω της δινω και τσαγακι ομως καπου 2-3 φορες την ημερα,

να σε ρωτησω, σε τι σταση θηλαζεις, καπου διαβασα κοιλια με κοιλια πρεπει να ειναι αλλα δεν καταλαβα

εγω καθομαι και την γερνω στο πλαι

Να μας ζήσουν λοιπόν! :P

Όπως είπαν και οι άλλες κοπέλες, αν μπορείς απέφευγε το τσάι. Ρώτησα και τον παιδίατρο και μου είπε καλύτερα αν είναι ανήσυχο το μωρό και πεινάει να το θηλάσω ξανά παρά τσάι. Τα μωρά σε αυτή τη φάση θηλάζουν όσο θέλουν και όποτε θέλουν.

Όσον αφορά το 3ωρο που ανέφερα, εννοείται ότι δεν κάθομαι με το ρολόι αλλά προσπαθώ να μπω σε κάποιο προγραμμα. Αν περάσει το 3ωρο και κοιμάται εννοείται πως δεν το ξυπνάω. Έχει τύχει να περάσουν και 5 ώρες (και είναι μόλις 19 ημερών) Η' από την άλλη μπορεί και στο 2ωρο να είναι ανήσυχο και να πεινάει.

Αρχικά εγώ θήλαζα και από τα δύο στήθη την κάθε φορά. Ο παιδίατρος όμως μου είπε καλύτερα μόνο από το ένα την κάθε φορά γιατί κατά τη διάρκεια του θηλασμού η σύσταση του μητρικού γάλατος είναι διαφορετική και το μωρο θέλει όλα τα στοιχεία. Από τότε θηλάζω μόνο από το ένα στήθος τη φορά.

Όσον αφορά τη στάση θηλάσμού, συνήθως θηλάζω με την κλασσική κλασσική στάση θηλασμού. Τώρα τις τελευταίες μέρες το θήλασα και με τη ξαπλωτή στάση (δες το site: http://thilasmos.com/2011/10/12/875/). Αυτά από μένα και καλή συνέχεια!!!! Αν χρειαστείς κάτι εδώ είμαι (αν και όπως σου είπα και γω πρωτάρα είμαι!)

καλησπερα και να σου ζησει το μπεμπακι σου

δεν συμφωνω με το τσαι....δινε του οποτε ζηταε φαειι ...δεν υπαρχουν προγραμματα σε τοσο μωρο...εμενα ο μπεμπης μου ειναι 4.5 κ ακομα δεν εχουμε στανταρ προγραμμα ...μια θηλαζω ανα 1.5 μια στο 2ωρο.....εχει θεματακια ο θηλασμος αλλα κανε υπομονη γιατο καλο του μωρου σου....μην δινεις συμπληρωματα ουτε να βγαζεις με το θηλαστρο...αυτα τα εκανα κ εγω το πρωτο μηνα για ο μπεμπης πειναγε ανα 1 ωρα..και ημουν κυριολεκτικα με τα στηθοι εξω ολη μερα...απλα οταν τρωει κοιτα να την ξυπνας γιανα μην μαθει να τρωει και να κοιμαται πανω σου ,,οπου επαθα εγω...ετρωγε ο μπεμπης και κοιμοταν πιπιλιζοντας το στηθος και οταν τον εβγαζα εκλαιγε και νομιζα οτι δεν χορταινε,,,κουνα της το ποδαρακι,,χαιδεψετης το αυτακι γιανα την κρατας ξυπνια....κανε υπομονη μεχρι να σαραντησεις ολα θα αλλαξουν μετα προς το καλο...:-P

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

ρε κορίτσια εμενα τη μέρα κοιμάται μια χαρα κ ξυπνάει να φάει ανα 3ωρο περίπου, ενω το βράδυ μπορεί να ξυπνάει κ ανα μιαμιση ωρα κ ειναι ανησυχη...γιατί το κάνει αυτο?επίσης πως μπορω να της κοψω να μην με βλέπει σαν πιπίλα?αν δεν την πάρει ο ύπνος στο στηθος κ τη σηκώσω νωρίτερα χαλάει τον κόσμο...

ntRCp3.png

ρε κορίτσια εμενα τη μέρα κοιμάται μια χαρα κ ξυπνάει να φάει ανα 3ωρο περίπου, ενω το βράδυ μπορεί να ξυπνάει κ ανα μιαμιση ωρα κ ειναι ανησυχη...γιατί το κάνει αυτο?επίσης πως μπορω να της κοψω να μην με βλέπει σαν πιπίλα?αν δεν την πάρει ο ύπνος στο στηθος κ τη σηκώσω νωρίτερα χαλάει τον κόσμο...

Τι να της κόψεις βρε καλό μου...μιλαμε για 10 ημερών βρεφακι.υπομονη....

Καλησπερα κοριτσια! κ εμενα ο μπεμπακος μου ειναι 5 ημερων και ξεκινησαμε αμεσως μετα τον τοκετο τον θηλασμο.Εχασε το αναμενομενο βαρος τις πρωτες μερες αλλα με το που κατεβηκε το γαλα εβαλε κιολας 100γρ πριν φυγουμε απο το μαιευτηριο..Το θεμα ειναι πως τωρα που ειμαστε σπιτι ενω τον θηλαζω αποκλειστικα κ οποτε θελει,τον μετρησα στη ζυγαρια κ εχει χασει παλι 100γρ. σε 2 μερες ..Κοιμαται πολυ ευκολα στο στηθος κ οτι κ αν κανω,οσο και να του τραβηξω αυτακια,του πειραξω ποδαρακια κλπ αμα κοιμηθει δεν ξυπναει με τιποτα!δεν θηλαζει με τιποτα οσο και να επιμεινω.Γενικα κοιμαται παρα πολυ ολη μερα κ ολη νυχτα.Τι να κανω δεν ξερω κ ενω εχω γαλα φοβαμαι μη μειωθει η παραγωγη η χαλασει ο θηλασμος γιατι αγχωνομαι πολυ με το βαρος του και δεν θελω να καταφυγω στο ξενο γαλα και στα μπιμπερο :(

Καλησπερα κοριτσια! κ εμενα ο μπεμπακος μου ειναι 5 ημερων και ξεκινησαμε αμεσως μετα τον τοκετο τον θηλασμο.Εχασε το αναμενομενο βαρος τις πρωτες μερες αλλα με το που κατεβηκε το γαλα εβαλε κιολας 100γρ πριν φυγουμε απο το μαιευτηριο..Το θεμα ειναι πως τωρα που ειμαστε σπιτι ενω τον θηλαζω αποκλειστικα κ οποτε θελει,τον μετρησα στη ζυγαρια κ εχει χασει παλι 100γρ. σε 2 μερες ..Κοιμαται πολυ ευκολα στο στηθος κ οτι κ αν κανω,οσο και να του τραβηξω αυτακια,του πειραξω ποδαρακια κλπ αμα κοιμηθει δεν ξυπναει με τιποτα!δεν θηλαζει με τιποτα οσο και να επιμεινω.Γενικα κοιμαται παρα πολυ ολη μερα κ ολη νυχτα.Τι να κανω δεν ξερω κ ενω εχω γαλα φοβαμαι μη μειωθει η παραγωγη η χαλασει ο θηλασμος γιατι αγχωνομαι πολυ με το βαρος του και δεν θελω να καταφυγω στο ξενο γαλα και στα μπιμπερο :(

Να σου ζήσει!!!

Πόσο γεννήθηκε το μωρο, πόσο ήταν το βάρος εξόδου και πόσο είναι τώρα;

Η ζυγαριά σου είναι φυσιολογικο να έχει μια απόκλιση απο του μαιευτηριου.

Να μετράς τις βρεγμενες και τις λερωμενες πάνες του μωρου!!!

Το ακούς να καταπίνει;

Να ξυπνάς το μωρο 2 ώρες ή το αργότερο 3 μετα την έναρξη του προηγούμενου θηλασμου για να θηλασει. Αν δεν ξυπνάει αλλαξε του πάνα ή βρεξτο λίγο κάτω απο τη βρύση.

Να το έχεις δροσερο και να μην το ντυνεις πολυ για να μην νυσταζει.

Κάθε φορα που το παίρνει ο ύπνος στο στήθος αλλαξε στήθος ή στάση θηλασμου. Μπορείς να κανεις και μαλαξεις στο στήθος την ώρα που θηλαζει.

Καλο θα ήταν την ώρα που θηλαζει να μην το έχεις τελείως ξαπλωμένο στην αγκαλια σου αλλα λίγο πιο όρθιο.

Δοκίμασε τις στάσεις καθιστό καβάλα στο πόδι σου ή κάτω απο τη μασχαλη.

1Xckp3.png

Franz Kafka

Ευχαριστω πολυ!!

Γεννηθηκε 3300 και φυγαμε 3150 απο το μαιευτηριο και τωρα ειναι 3050 περιπου..Πανες αλλαζω σχεδον καθε φορα που το θηλαζω με κακακια κιολας,χωρις υπερβολη αλλαζω τουλαχιστον 7-8 πανες με κακακια ολη τη μερα γι αυτο και δεν καταλαβαινω πως χανει,αφου οι πανες δειχνουν οτι τρωει!Κοιμαται μεν στο δεκαλεπτο αλλα μεχρι να κοιμηθει τρωει κανονικα κ καταπινει,τον ακουω και βλεπω κ το γαλατακι πολλες φορες που του τρεχει απ το στομα.

Οταν κοιμαται παντως,οτι και αν δοκιμασω και να τον πλυνω ακομα λιγο ανοιγει τα ματακια κ μετα παλι πεφτει σε ληθαργο κ δεν τρωει..

Ευχαριστω για τις συμβουλες σου,θα δοκιμασω αυτο με τις στασεις που μου λες μπας κ βοηθησει κ φαει περισσοτερο.

Ευχαριστω πολυ!!

Γεννηθηκε 3300 και φυγαμε 3150 απο το μαιευτηριο και τωρα ειναι 3050 περιπου..Πανες αλλαζω σχεδον καθε φορα που το θηλαζω με κακακια κιολας,χωρις υπερβολη αλλαζω τουλαχιστον 7-8 πανες με κακακια ολη τη μερα γι αυτο και δεν καταλαβαινω πως χανει,αφου οι πανες δειχνουν οτι τρωει!Κοιμαται μεν στο δεκαλεπτο αλλα μεχρι να κοιμηθει τρωει κανονικα κ καταπινει,τον ακουω και βλεπω κ το γαλατακι πολλες φορες που του τρεχει απ το στομα.

Οταν κοιμαται παντως,οτι και αν δοκιμασω και να τον πλυνω ακομα λιγο ανοιγει τα ματακια κ μετα παλι πεφτει σε ληθαργο κ δεν τρωει..

Ευχαριστω για τις συμβουλες σου,θα δοκιμασω αυτο με τις στασεις που μου λες μπας κ βοηθησει κ φαει περισσοτερο.

Δεν αποκλείεται να φαίνεται ότι έχασε λόγω απόκλισης των δυο ζυγαριων.

Οι πάνες είναι πολυ καλές!

Καλη συνέχεια!

1Xckp3.png

Franz Kafka