Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΕΤΑΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Recommended Posts

Καλησπέρα! Και εγώ μένω Ν.Ηράκλειο και μου έδειξαν ένα email του Παγκρήτιου Συλλόγου Ιδιοκτητών Παιδικών Σταθμών, που αναφέρει πως το κόστος σίτισης θα κυμανθεί στα 50-70 ευρώ. Δεν μπορώ να καταλάβω το νούμερο, μιας και η διαφορά από την αρχικη ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ επιδότηση είναι 360 ευρώ και όχι 550-770!!! Εγώ αύριο θα πάρω τηλ στον Σύλλογο και θα ζητήσω την απόφαση που αναφέρει αυτό το ποσό. Το θεωρώ καθαρά αισχροκέρδεια! Συμφωνώ απόλυτα που μπήκαν και άλλα παιδάκια, αλλά στο τέλος θα πληρώνουμε και το 1/3 του μήνα και αυτό παύει να είναι δωρεάν πλέον! Αφήστε που άκουσα ότι οι καινούργιες λίστες έβαλαν υπεράριθμα παιδάκια και πάλι θα υπάρξει πρόβλημα...τί να πώ, το φετινό το μπάχαλο, 3 χρόνια τώρα, πρώτη φορά συμβαίνει!!

v6Khp3.pngBoDsp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πριν πω ότι πω....θα ήθελα πρώτα να πω ότι ειλικρινά λυπάμαι που κάποια παιδάκια έμεναν απ' έξω από τους παιδικούς αλλά το να μειωθεί το επιδοτούμενο ποσό των γονέων που είχαν τα περισσότερα και άρα την μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική ανάγκη δεν ήταν λύση!!! Και το μόνο που κατάφερε είναι να δημιουργήσει πάλι πρόβλημα και σαφώς στις ασθενέστερες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες. Επίσης σύμφωνα με τα κριτήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτό που έγινε ήταν παράτυπο....γιατί οι προϋποθέσεις λειτουργίας του προγράμματος είναι συγκεκριμένες και δεν είναι δυνατόν να ορίζουν τους κανόνες όπως θέλουν, με αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα. Επίσης αυτό έδωσε την δυνατότητα στους παιδικούς να ζητήσουν χρήματα και από τους γονείς. Δεν θα μπω στην διαδικασία να πω ότι θα βγάλουν γιατί έχουν επιχειρήσεις και όχι φιλανθρωπικά ιδρύματα και σε αυτό το πλαίσιο θα κινηθούν. Το πρόβλημα μου δεν είναι ο παιδικός αλλά ο τρόπος που επέλεξαν να λύσουν το πρόβλημα. Και ρωτάω τι θα γίνει εάν κάποιος γονιός κάνει καταγγελία στους υπεύθυνους του ΕΣΠΑ στο εξωτερικό.....και τιναχθεί στον αέρα όλο το πρόγραμμα!!! Τι θα γίνει εάν μόνοι τους οι υπεύθυνοι διαπιστώσουν τις παρατυπίες και δεν δοθεί το ποσό για την πληρωμή των παιδικών, θα κληθούν οι γονείς μετά να το καλύψουν……ποιος έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους…..

Λυπάμαι ειλικρινά.....

ΝΑ ρωτήσω κάτι που δεν κατάλαβα. Λέτε ότι κάποιοι ιδιωτικοί σταθμοί που είναι μέσω ΕΣΠΑ σας ζητούν να πληρώσετε για τροφεία και μεταφορά. Εμάς μας πήραν σε δημοτικό παιδικό σταθμό οπότε πληρώνουμε και εμέις;

επίσης ξέρει καμία κοπέλα πότε πρέπει να γραφτούμε;

ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ Κ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ. ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ...ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Κ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Κ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΔΕ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ!!!

ΑΝ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΜΕ 104 ΜΟΡΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕ 15.. ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ

ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΝΑ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΗΔΗ ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΙ

μανουλες και μπαμπαδες βοηθεια !ειμαι νεα στα θεματα με τους παιδικους σταθμους,αρα και λιγο μπερδεμενη.η ερωτηση μου ειναι ,εκανα τα χαρτια για βρεφονηπιακους(ιδιοτικους) στο εσπα και ειμαι μεσα στις οφελουμενες μητερες .τι ποσο μου καληπτει το προγραμμα αυτο και τι ενεργιες πρεπει να κανω εγω ωστε να ξεκινησει το παιδι στο βρεφονηπιακο σταθμο?

Διαφημίσεις

Βρε κοριτσια το οτι μπηκαν κ άλλα παιδάκια δεν φταινε οι γονεις, το ιδιο το προγραμμα ειχε δηλωει οτι θα παρει 18000 θεσεις κ τελικα δεν πηρε τοσες! Μετα απο διαμαρτυριες πηρε αυτα που έπρεπε να παρει! Το θεμα ειναι που πηγαν τα λεφτα του προγραμματος κ τωρα μειωνουν τα κονδυλια?

Παντως καλυτερο ειναι να δωσει καποιος 50 ευρω το μηνα για σιτιση κ να παει το παιδακι του παιδικο, παρα να ακυρωθει το προγραμμα γιατι για εκει το βλεπω! Μεχρι για οτι θα φτασουν σε υπουργους ακουω!!!!

Τωρα για τα μορια επειδη το διαβαζω 2 μερες τωρα κ δεν μπορω αλλο! Αν εγω με 15 μορια κ δηλωσω εναν παιδικο πχ κ ειμαι η μονη θα παρουν εμενα γι αυτο υπαρχουν οι επιλογες πσ! Ειναι συνδυασμος μοριων! Απλα πχ στον νομο μου εμειναν απ εξω ατομα με 70 μορια γιατι δηλωσαν εναν μονο εναν ιδιωτικο που επαιρνε 5 παιδια!!! Εμ πως μα την παρουν αφου υπηρχαν ατομα με 90 κ 100 μορια!

Παντως θα δειτε οτι θα το κοψουν το προγραμμα κ θα πληρωνουμε 300αρες κ θα κανουμε κ γαργαρες!!!

ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ Κ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ. ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ...ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Κ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Κ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΔΕ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ!!!

ΑΝ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΜΕ 104 ΜΟΡΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕ 15.. ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ

ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΝΑ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΗΔΗ ΩΦΕΛΗΜΕΝΟΙ

Μεσω του δημου πληρωνεις! Που ακουσες οτι δεν πληρωνεις? Ειναι γυρω στα 150 ευρω το παιδι!

Παντως καλυτερο ειναι να δωσει καποιος 50 ευρω το μηνα για σιτιση κ να παει το παιδακι του παιδικο, παρα να ακυρωθει το προγραμμα γιατι για εκει το βλεπω! Μεχρι για οτι θα φτασουν σε υπουργους ακουω!!!!

Καλημέρα,

κανείς δε λέει (ή μάλλον πολλές δεν λένε) να μην πληρώσουν καθόλου.... Το πρόβλημα είναι, ότι αν μας λέγαν να πληρώσουμε τι διαφορά που κόψανε, εντάξει. Όσοι τέλος πάντων βρούνε τα λεφτά, επειδή θα υπάρχουν και οικογένειές που ούτε αυτά τα 35 Ευρώ δε θα έχουν. Αλλά το πρόβλημα είναι, ότι ζητάνε περισσότερα λεφτά από τη διαφορά που τους κόψανε! Δηλαδή θέλουν να βγάλουν και "κέρδος"....

Καλημέρα! Θα μας φάει η αγωνία, τέλος!

Για τη κοπέλα που ρωτάει για το αν πληρώνει σε ΔΗΜΟΤΙΚΟ παιδικό σταθμό, εξαρτάται από τον Δήμο. Αλλού πληρώνεις με βάση την φορολογική σου δήλωση, αλλού έχουν "κουστουμάκι" στανταρ και αλλού δεν πληρώνεις τίποτα! Ρώτησε στον Δήμο σου για να είσαι σίγουρη..

v6Khp3.pngBoDsp3.png

Καλημέρα,

κανείς δε λέει (ή μάλλον πολλές δεν λένε) να μην πληρώσουν καθόλου.... Το πρόβλημα είναι, ότι αν μας λέγαν να πληρώσουμε τι διαφορά που κόψανε, εντάξει. Όσοι τέλος πάντων βρούνε τα λεφτά, επειδή θα υπάρχουν και οικογένειές που ούτε αυτά τα 35 Ευρώ δε θα έχουν. Αλλά το πρόβλημα είναι, ότι ζητάνε περισσότερα λεφτά από τη διαφορά που τους κόψανε! Δηλαδή θέλουν να βγάλουν και "κέρδος"....

Δε λεω οτι ξαφνικα απο το πουθενα ειναι σωστο να πληρωσουμε! Να γινουν κάποιοι μαγκες απο το πουθενα! Να πληρωσουμε την διαφορα κ να ειναι ενιαια για όλους κ οχι να ζητανε οτι να ναι! Αλλα οχι να διαμαρτυρομαστε μονο αερα πατερα, να υπαρχει κοινη γραμμη κ λογικη σε αυτο που ζηταμε!Τι θα πει οτι επειδη πηραν κ αλλα παιδακια καλουμαστε να πληρωσουμε, τα παιδακια φταινε που τα παιρνουν?

Ξεηκωσαν καποιοι ολες τις λιστες απο ολη την Ελλαδα κ ξεκινησαν καταγγελιες, γραφανε ονοματα δημοσιως κ κατηγορουσαν για παρανομιες! Οταν τελικα ΞΕΘΟΛΩΣΕ το μυαλο τους οπως γραψανε καταλαβαν οτι ειχαν κανει λαθος κ δικαιως πηραν εκεινες τις μητερες!

Δηλ ολοι σκεφτομαστε την λαμογια κ γιατι ο διπλανος περασε κ οχι εμεις!

Διαφημίσεις

παιδια καλημερα,,,,,η εεταα θα ανεβασει σημερα νεους πινακες γιατι οι προηγουμενοι μετα απο ελεγχο της ομαδας της διαμαρτυριας ητανε λαθος οποτε αναμενουμε νεα αποτελεσματα,,,και για να σας προλαβω εχουν δωσει θεσεις υπεραριθμες σε σταθμους που δεν εχουν να τις καλυψουν εχουν μπει γυναικες που ηταν απορριπτεες και ξαφνικα εγιναν ωφελουμενες κλπ,,,,,αναμονη των νεων αποτελεσματων λοιπον και ο θεος βοηθος,,,,

μαιμουδακι 08/05/07

αγριοκατσικο 01/12/09

παιδια καλημερα,,,,,η εεταα θα ανεβασει σημερα νεους πινακες γιατι οι προηγουμενοι μετα απο ελεγχο της ομαδας της διαμαρτυριας ητανε λαθος οποτε αναμενουμε νεα αποτελεσματα,,,και για να σας προλαβω εχουν δωσει θεσεις υπεραριθμες σε σταθμους που δεν εχουν να τις καλυψουν εχουν μπει γυναικες που ηταν απορριπτεες και ξαφνικα εγιναν ωφελουμενες κλπ,,,,,αναμονη των νεων αποτελεσματων λοιπον και ο θεος βοηθος,,,,

Πλάκα κάνεις!!!!!δεν το πιστεύω! μας δουλεύουν ρε παιδια? τι λάθος και βλακείες είναι αυτά? τόσο αναξιόπιστοι είναι? Εμείς που είδαμε τα ονοματά μας γραμμένα την 2η φορά θα μας πουνε ότι έγινε λάθος:shock::shock: παίζουν με τα νεύρα μας;;;;;:mad::twisted:

Όσον αφορά τα σχόλια για τα μόρια ισχύει αυτό που είπε η BLUBLU παίζει ρόλο και η επιλογή!!

Με τίποτα πια δεν ευχαριστιόμαστε...

Μηπως να αγχωθουμε οτι θα αλλαξουν τα αποτελεσματα? Πωπω ουτε πανελληνιες να διναμε! Αντε να τελειωνουμε πια!:confused:

Ναι κορίτσια, ισχύει! Θα ανεβάσουν διορθωμένους γιατί υπήρχαν πολλά λάθη. όσες έχετε fb μπείτε https://www.facebook.com/groups/epistolidiamartirias/ είναι η σελίδα διαμαρτυρίας. Λένε πως έψαξαν και βρήκαν λάθη ..οπότε στην αναμονή...

v6Khp3.pngBoDsp3.png

Διαφημίσεις

Λοιπόν μόλις μίλησα με ΕΕΤΑΑκαι μου είπαν ότι τα αποτελέσματα ισχύουν κανονικά και δεν υπάρχει θέμα νέας λίστας ονομάτων. Εως 13/09 θα έχουν αποσταλεί οι εντολες τοποθέτησης των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς οπότε και θα μας ενημερώσουν από τους παιδικούς σταθμούς ή τους Δήμους.

Τα αποτελέσματα τα κατέβασαν γιατί υπάχει πρόβλημα με την ιστοσελίδα τους είπε. Λέτε να μας δουλεύουν?

εγώ πάντως που μόλις μίλησα με τον παιδικό σταθμό που θέλω να πάω τον γιο μου, μου είπαν πως τους ενημέρωσαν από ΕΕΤΑΑ πως θα βγάλουν νέες λίστες, λόγω λαθών της παλιάς

Δε λεω οτι ξαφνικα απο το πουθενα ειναι σωστο να πληρωσουμε! Να γινουν κάποιοι μαγκες απο το πουθενα! Να πληρωσουμε την διαφορα κ να ειναι ενιαια για όλους κ οχι να ζητανε οτι να ναι! Αλλα οχι να διαμαρτυρομαστε μονο αερα πατερα, να υπαρχει κοινη γραμμη κ λογικη σε αυτο που ζηταμε!Τι θα πει οτι επειδη πηραν κ αλλα παιδακια καλουμαστε να πληρωσουμε, τα παιδακια φταινε που τα παιρνουν?

Ξεηκωσαν καποιοι ολες τις λιστες απο ολη την Ελλαδα κ ξεκινησαν καταγγελιες, γραφανε ονοματα δημοσιως κ κατηγορουσαν για παρανομιες! Οταν τελικα ΞΕΘΟΛΩΣΕ το μυαλο τους οπως γραψανε καταλαβαν οτι ειχαν κανει λαθος κ δικαιως πηραν εκεινες τις μητερες!

Δηλ ολοι σκεφτομαστε την λαμογια κ γιατι ο διπλανος περασε κ οχι εμεις!

O.k. Thanks για τη διευκρίνηση... συμφωνώ μαζί σου...

εγώ πάντως που μόλις μίλησα με τον παιδικό σταθμό που θέλω να πάω τον γιο μου, μου είπαν πως τους ενημέρωσαν από ΕΕΤΑΑ πως θα βγάλουν νέες λίστες, λόγω λαθών της παλιάς

Ναι δυστυχως αυτο ισχυει!!!! Ο παιδικος που περασαμε μου ειπε οτι μπορει να μεινουμε κ εκτος! Παει κ αυτο!!!!!:(

Πάντως τι να πω...όλες οι μαμάδες θέλουν να περάσουν τα παιδάκια τους μέσω του ΕΣΠΑ αλλά οκ αυτό που γίνεται είναι το κάτι άλλο. Να βγαίνουν αποτελέσματα και να τα ακυρώνουν από καταγγελίες ...και το δικό μου παιδάκι δεν ήταν στις πρώτες λίστες αλλά δεν έκανα έτσι. Στενοχωρήθηκα απίστευτα και προβληματίστηκα τι θα κάνω αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να ''πεταχτούν'' άλλες μαμάδες έξω για να μπώ εγω.

Και στην ΕΕΤΑΑ γιατι δεν το λένε ρε παιδιά που τηλεφώνησα;έτσι κι αλλιώς θα το μάθουμε...

Πάντως τι να πω...όλες οι μαμάδες θέλουν να περάσουν τα παιδάκια τους μέσω του ΕΣΠΑ αλλά οκ αυτό που γίνεται είναι το κάτι άλλο. Να βγαίνουν αποτελέσματα και να τα ακυρώνουν από καταγγελίες ...και το δικό μου παιδάκι δεν ήταν στις πρώτες λίστες αλλά δεν έκανα έτσι. Στενοχωρήθηκα απίστευτα και προβληματίστηκα τι θα κάνω αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να ''πεταχτούν'' άλλες μαμάδες έξω για να μπώ εγω.

Συμφωνω! Μια κοπελα που δεν περασε σχολιαζε πως το παιδι της ειναι κριμα να μην περασει γιατι βαριεται κ ειναι τοοοσοοο καλο! Ολα τα παιδια ειναι καλά κ μακαρι να βολεψουν όλους!

στους πρωτους πινακες δεν ημουν, στους δευτερους ημουν.

σημερα μιλησα με την υπευθυνη του σταθμου και μου ζητησε 100ευρω σιτιση και σχολικο.

τωρα βγαινει ανακοινωση οτιτιποτα δεν ειναι σιγουρο ελεος λοιπον.

μου φαινεται επειδη εχουμε περασει και στο σταθμο του δημου θα το σκεφτω σοβαρα γιατι δεν γινεται να παιζει η εεταα μαζι μας.και αν το ακυρωσουν ξαφνικα θα μεινει το παιδι στη μεση της χρονιας χωρις σταθμο...

εχω απογοητευτει:(

koritsia kalispera..simfono oti eprepe na mpoune kai alla paidakia opos arxika eixan pei ..an eixame xrimata na plironoume 350 to mina pistepse mas den tha trogame olo afto to treksimo me tis aitisis kai to anxos ton apotelesmaton..tora an to kathe sxolio thelei na vgalei ta spasmena tou ok alla den ftenei oi miteres me 20 30 40 moria giati kai go 42 moria exo kai fetos o antras mou pernei 500 eyro apo tin doulia tou kai go 700 den nomizo na mporo na pliroso...giauto as koitaksoume to kalo olon ton mamadon kai katepektasi ton spiton kai as plirosoume 50 euro o kathenas para 350...kali epitixia se oles mas pali eis anamoni ton neon apotelesmaton....

kai as efxithoume na nai ola ta paidakia mesa giati oloi theloume mia oikonomiki voitheia..

Ενώ το ότι παίρνοντας πιο πολλά παιδιά μέσω ΕΣΠΑ θα χρειαστεί να εκδιωχθούν παιδάκια που έγιναν δεκτά εκτός ΕΣΠΑ δεν είναι πρόβλημα, έτσι;

Katerina δεν καταλαβαίνω το επιθετικό σου ύφος.. Ο καθένας μας, αναφέρει αυτά που γνωρίζει, και όχι το σύνολο το προβλημάτων. Μπορεί μεγαλύτερο θέμα να αντιμετωπίζουν οχ όσοι είναι ΑΜΕΑ.. Ότι δεν ανήκω σε αυτήν την κατηγορία, που σημαίνει ότι δεν την ψάχνω άρα δεν την γνωρίζω οπότε και δεν την γράφω, δεν σημαίνει πως είναι λιγότερης σημασίας ή δεν αποτελεί πρόβλημα.

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...