Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ελεος!

ateli

Recommended Posts

Κοριτσια ελεος!!! Ειμαι τοσο χαλια, τις τελευταιες μερες συνεχεια μαλωνω με την μητερα μου γιατι μου λεει σταματα το θηλασμο, θα σε πεθανει το παιδι, θα σε ρουφηξει, θα σε αποτελειωσει. Σου παιρνει ολες τις βιταμινες, εχεις γερασει και εγω δεν ξερω τι αλλο λεει!!! Εχω προσπαθησει με το καλο, να της εξηγησω οτι λεει κουταμαρες, αλλα αυτη η γυναικα δεν καταλαβαινει. Μαλιστα προχθες που ειχαμε παει σε ενα γαμο καποιος της ειπε οτι ημουν χαλια (εγω δηλαδη) και η μητερα μου απαντησε οτι ειναι επειδη θηλαζει ακομα και αρχισε να λεει τα δικα της. Ε, αυτο ηταν. Ρε κοριτσια (και Αγλαια) γιατι θα τρελαθω!! Ισχυει κατι τετοιο?Ξερω οτι δεν ειναι ετσι αλλα παω να τρελαθω!! Τι την εχει πιασει πια!!! (Α, και το αλλο που λεει , κοντευει 1 ετους το παιδι και το θηλαζεις ακομα, ντροπη)~!!!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Τώρα τι να σου πούμε....

Μάλλον φίμωτρο στη μάνα σου για να μη μιλάει :twisted::lol:

Όχι τίποτα, με τις ωτοασπίδες γλιτώνεις μόνο εσύ. Αυτή τα λέει και σε άλλους :twisted::twisted:

ΟΧΙ, δεν υπάρχει περίπτωση να φταίει ο θηλασμός αν είσαι (είσαι?, αισθάνεσαι?) χάλια !

Αν εσύ δεν αισθάνεσαι καλά, ψάξε να βρεις τι σου φταίει :wink:

KbCJp2.pngEYukp3.png

τα ίδια είχα περάσει και εγώ με την δική μου μητέρα, και εγώ δεν είχα ούτε την βοήθειά της τον καιρό του θηλασμού, με αποτέλεσμα να σταματήσω να θηλάζω στις 40 ημέρες. Είχα και ένα πρόβλημα με το δόντι μου και σταμάτησα, τότε βέβαια δεν ειχα μπει στο φορουμ και δεν γνώριζα και πολλά πράγματα. Παρόλα αυτά όμως που δεν γνωριζα πολλά το μετάνοιωσα που δεν θήλασα όσο περισσότερο γινόταν και φαντάσου ότι εγώ είχα και την πίεση του γιατρού για να θηλάσω που μου έλεγε να πετάξω το κουτι με το γάλα από το σπίτι. Έλεγε πές ότι έχουμε πόλεμο (χτυπα ξύλο και δεν υπάρχει γάλα, θα άφηνες το μωρό νηστικό??? μόνο στήθος, ότι παρέχει η μητέρα φύση) και με τα πολλά η μάνα μου με έβαλε να σταματήσω και από τον γιατρό γιατι με πιεζε και θα με αποδυνάμωνε εντελως, όπως έλεγε. Και πήγα σε άλλο γιατρό που μου έδωσε κουτί γάλα για το μωρό!!!!!! Βέβαια και τον παλιο μου γιατρό έχω πάλι και την έκανα ξου , αλλά τώρα είναι αργά, η μικρή μου δεν πήρε το γάλα που θα μπορούσε να είχε πάρει από μένα.

Για αυτό σου λέω ωτασπίδες, ο καθένας μεγαλώνει όπως μπορεί το παιδί του και δεν δίνει σημασία σε τίποτα.

Αχ ateli έξυσες πληγές, μέχρι πρώτινος μου είπε ότι δεν είμαι άξια να μεγαλώσω το παιδί και το νευριάζω επειδή δεν την δέρνω όταν θέλει κάτι ώστε να της το ξεκόψω, παρά την εκνευρίζω που την κοντράρω και της μιλάω!!!!!!!

Τα είπα και ξαλάφρωσα!

μάλλον το συνεχές μπίρι-μπίρι στα αυτιά της φταίει για τη διάθεσή της:)

αχ, φέρε καμιά φορά στο σπίτι καλεσμένη μια μαμά με μεγαλύτερο του έτους παιδί, να θηλάσετε μαζί μπροστά στη μαμά σου!

Αχ ateli έξυσες πληγές, μέχρι πρώτινος μου είπε ότι δεν είμαι άξια να μεγαλώσω το παιδί και το νευριάζω επειδή δεν την δέρνω όταν θέλει κάτι ώστε να της το ξεκόψω, παρά την εκνευρίζω που την κοντράρω και της μιλάω!!!!!!!

Τα είπα και ξαλάφρωσα!

Τιιιιιι!!!! :cry: Καλα εβαλα τον τιτλο ελεος!!! Η δικια μου δεν βαζει τελεια κοριτισια. Ειμαι πολυ στεναχωρημενη! Συγγνωμη, αλλα οταν θηλαζεις σου παιρνει τις βιταμινες??και σε στραγγιζει δηλαδη? Εχω ξεχασει και αυτα που ηξερα!!!

Διαφημίσεις

κοιτα να εισαι εσυ καλα!!!ξερεις οτι κανεις το καλυτερο για το παιδι σου!!!

πες της στην τελικη πως "αν σταματησω μαμα να το θηλαζω και αρρωστησει το χειμωνα,θα ερθεις να το νταντευεις ολο το 24ωρο?"

:lol::lol::lol::lol:

ateli,καταλαβα τι θα λεει για μενα οταν της πεις πως αντλω το γαλα με θηλαστρο 9 1/2 μηνες!!!

το χει το εγκεφαλικο!!! :lol::lol::lol:

9a7bp2.pngIm47p2.png

αχ, φέρε καμιά φορά στο σπίτι καλεσμένη μια μαμά με μεγαλύτερο του έτους παιδί, να θηλάσετε μαζί μπροστά στη μαμά σου!

Όχι μόνο μία ,αλλά μάζεψε καμιά δεκαριά...βουβή διαδήλωση!!!Σκέψου όταν μπεί στο σπίτι η μαμά σου.... :lol::lol::lol:

Και ο αντρας μου καμιά φορά μου λέει ότι ο μικρός με εξαντλεί,αλλά τι καταλαβαίνουν οι αντρες απο θηλασμό;;;Μπορεί να καταλάβει την αποκορύφωση της μητρότητας που ξεχυλίζει μέσα μου;;;

Κάνε ότι δεν την ακούς....ή εφάρμοσε μέθοδο Σέκσπιρ "Η σκύλα που έγινε αρνάκι".Εγώ αυτό κάνω με τη μαμά μου και δεν μιλάει καθόλου.Ξέρει όμως πόσο την αγαπώ..!

.png

Μπορείς να της εξηγείσεις πόσο καλός είναι ο θηλασμός για το παιδί, αλλά και για τη μητέρα. Οτι το παιδί πρέπει να θηλάσει για τουλάχιστον 1 χρόνο (κανονικά 2, αλλά μη την φρικάρεις ακόμα, σιγά σιγά :wink: ) Και οτι αν η μητέρα θηλάσει για τουλάχιστον 2 χρόνια, μειώνει κατά πολύ τις πιθανότητες για καρκίνο του μαστόυ. Επίσης, οι μητέρες που θηλάζουν δεν παθαίνουν εύκολα οστεοπόρωση. Πες της οτι αυτά τα λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Αν δεν καταλάβει, τότε μην ξανασυζητήσεις μαζί της γι αυτο το θέμα. Απλά αλαζε θέμα κάθε φορά.

π.χ "Ποτέ θα σταματήσεις επιτέλους να θηλάζεις?"

"Θα χει καλό καιρό το Σάββατο, λέω να πάω για μπάνιο"

¨"Το θηλασμό είπα, πότε θα τον κόψεις? Εχεις γίνει το χάλι σου!""

"Μάλλον Βάρκιζα λέω να πάω. Είναι και κοντά" :lol::lol::lol:

και η δικη μου μητερα μου λεει οτι το παιδι ''ρουφαει το αιμα μου'' κ μου προκαλει αναιμια κ ειμαι αδυναμη κτλ.να δωσω ξενο γαλα

οταν την ρωτω γιατι εμας μας θηλασε πανω απο χρονο απανταει εγω ημουν γερη,συνδιαζει το γερη με το παχος κ το αδυναμη με το αδυνατη

ολα αυτα τα λενε απο την αγνοια τους κ απο ανησυχια

εγω επειδη παντα ειχα μια μικρη αναιμια θεωρει οτι τωρα κινδυνευω περισσοτερο απο αυτο, κατι που δεν ισχυει γιατι εκανα εξετασεις κ ειμαι οκ

μην την ακους,μην της δινεις περιθωρια να σε πιεζει

Διαφημίσεις

ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΜΑΣ;

ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΠΛΕΟΝ.

ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΘΗΛΑΣΕ (ΟΥΤΕ Η ΙΔΙΑ).

ΕΙΧΕ ΚΑΤΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ;;

δεν εισαι η μονη....δυστυχως

εμεις με τη μανα μου τετοιους καυγαδες ουτε στην εφηβεια μου δεν ειχαμε.Μιλαμε για πολυ ασχημη συμπεριφορα που δε με βοηθαει καιγια το παιδι.Και η πεθερα τα ιδια.Επειδη αυτες δε θηλασανε καταλαβες?Δεν αξιζει εγω την εβγαλα εξω απο το σπιτι πλεον ερχεται εδω να βλεπει το μωρο και εγω της εχω ξεκοψει καθε κουβεντα περι θηλασμου.Εγω ειχα και προβλημα υγειας και το μπιρι ηταν χειροτερο ασε.....τπτ βγαλτην εξω γιατι δε θα την παλεψεις θα παθουν τα νευρα σου δεν ειναι καθολου αστειο πραγμα αυτο που κανουν,εμενα με ειχε φθειρει πολυ ψυχολογικα

Μπορείς να της εξηγείσεις πόσο καλός είναι ο θηλασμός για το παιδί, αλλά και για τη μητέρα. Οτι το παιδί πρέπει να θηλάσει για τουλάχιστον 1 χρόνο (κανονικά 2, αλλά μη την φρικάρεις ακόμα, σιγά σιγά :wink: )
Εγώ πια δεν αντέχω το σιγά σιγά! τους είπα (και στη μαμά μου και στην πεθερά μου...) πως τα 2 χρόνια είναι το must αλλά μέχρι τα 5... έχουμε καιρό! (ο πεθερός μου θήλασε μέχρι 4 χρονών αλλά τότε λέει έιχαν φτώχεια! δεν είχε να φάει κάτι άλλο....)...

Το θέμα είναι πως οι μαμάδες μας από το πολύ ενδιαφέρον και την άγνοια λένε πολλές μλκιες και μας τη δίνουν στα νεύρα... εμείς κάνουμε πως δεν ακούμε και προχωράμε για το καλό του δικού μας παιδιού!!! :D

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

απο ότι φαίνεται το πρόβλημα είναι γενικό. Και μια και βρήκα παπά που λένε να "θάψω" μερικούς βλέπε την μαμά μου οποία είναι ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ, από τον καιρό που παντρέυτηκα και ήμουν και το στερνοπαίδι δεν σταματάει να μου γίνεται βάρος. Δεν έχει παψει να ανακατευεται στην οικογένειά μου και να μου υποδεικνύει τι πρέπει να κάνω και πως να συμπεριφέρομαι στο σοι του άνδρα μου και στον άνδρα μου βέβαια. "Να τον βάλεις να κάνει ..αυτό, να μην τον καλοπιάνεις, να μην κάνεις χατήρια... κ.ο.κ. Παρόλο που δεν την έχω καθε μέρα μαζί μου και έχω γυναίκα να κρατάει το παιδί για να μην την "επιβαρύνω" με το μεγάλωμα της εγγόνας της, παρόλα αυτά είναι τρομερά παρεξηγήσιμη και έχει άποψη για όλα. Π.χ. εγώ με τον άνδρα μου κάνουμε διαιτα και έχουμε χάσει 12 κιλά εγώ περίπου και 20 σχεδόν ο άνδρας μου. Λέει θα πάθετε αν συνεχίσετε έτσι και ότι αφήνουμε το παιδί νηστικό, τρώει το παιδί δηλ. τα απαραίτητα λιπαρά, έχει ανάπτυξη ενώ είναι 2 χρονών για 3χρονο,4χρονο στο ύψος και στο βάρος, αλλά κατά τα άλλα δεν το ταϊζουμε, το αφήνουμε και λιμοκτονεί επειδή εμείς κάνουμε δίαιτα, σε διαιτολόγο παρακαλώ που μας δίνει άριστες οδηγίες για το τι πρέπει να τρώμε. "-Έχετε λεφτά για πέταμα", συνεχίζει... δεν κοιτάει ότι έχει γίνει σαν ντουλαπάκι μιας και είναι και κοντή -όχι ντουλάπα-

Την λυπάμαι που είναι τόσο ενοχλητική, φαντάσου δεν έχει φίλες γιατί παρεξηγείται με όλο τον κόσμο. Ήθελε να την πάρουμε μαζί διακοπές, θα μπορούσα αν είχε καλή διαγωγή και αν δεν έβαζε λόγια σε μένα για τον άνδρα μου, άσε που το μόνιμο της πρόβλημα είναι ο μπαμπάς μου ο οποίος δεν ενοχλεί και κανένα απλά κάνει αυτό που τον ευχαριστεί να μένει μόνιμα στην εξοχή, εκείνη είναι της πολής και δεν μπορεί να κλείνεται στην εξοχή και το ότι δενοδηγεί ωστε να μην μας έχει ανάγκη. Το μεσημέρι θα έρθει από το σπίτι και είμαι σε αναμμένα κάρβουνα, φανταστείτε παραμονές του γάμου μου της είχα πει ότι δεν θέλω να είσαι στον γάμο μου. Σε τι σημείο μπορείς να φέρεις το παιδί σου για να σου απογορέψει να έρθεις στο γάμο του!!!!

Είναι καλή χρυσή και είναι η μαμά μου, αλλά για να σου κάνει μια χάρη, όπως να κρατήσει ένα απόγευμα την Εύα να πάω κάπου με τον άνδρα μου μου το βγάζει ξινο!!! Μετά θέλει δώρα, να την πάς βόλτες κτλ

Προσπαθώ να κρατάω ισορροπίες με τον άνδρα μου αλλά πάντα με κάνει ρεζίλι, και μετά καθεται και κλαίει, γιατί λεει ότι δεν το εννοούσε.

Πληγές πληγές πληγές

Διαφημίσεις

ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ ΜΑΣ;

ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ΠΛΕΟΝ.

ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΜΙΑ ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΘΗΛΑΣΕ (ΟΥΤΕ Η ΙΔΙΑ).

ΕΙΧΕ ΚΑΤΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ;;

ΝΑΙ! Δυστυχώς. Παρόλο που οι γιαγιάδες μας θήλασαν τους γονείς μας, η γενιά μας, είναι η γενιά του ξένου γάλακτος. Τότε έλεγαν στις μητέρες οτι το μητρικό δεν είναι τόσο καλό όσο η φορμουλα. Και τότε ξεκίνησαν και οι ασυναρτησίες τύπου "Δεν εχεις αρκετό γάλα","Το γάλα σου δεν είναι καλό", "Το μωρό δε χορταίνει..." και τα γνωστά!!

Τη μητέρα μου τη θήλασε η γιαγιά μου μέχρι 4 χρονών. Παρ'όλα αυτα το βρίσκε περίεργο που θηλάζω ακόμα, για 21 μήνες, και δε το παραδέχεται οτι είναι σωστό να θηλάσει το παιδί πάνω από δύο χρόνια. Τι να πεις... :?

Ακριβως κοριτσια σε ολα οσα λετε! Τα ιδια εχω παθει και εγω. Μου λεει οτι δεν ειναι και καλο να δινεσαι και τοσο στο παιδι σου γιατι ειδες τι επαθα εγω ?? (εννοει που η αδελφη μου παντρευτηκε καποιον που η ιδια δεν ηθελε..Ασχετο). Αλλα εχει φαει τετοιο κλολλημα με το θηλασμο!!! Που πραγματικα τισ τελευταιες μερες αισθανομαι ενα βαρος αναμεσα στο στηθος και ολο ξεφυσαω!! Μεχρι και που μου μπηκαν υποννειες οτι βρε λεσ να εχει δικιο? Αγλαια, τα εχεις πει τοσες φορες, αλλα τι να πω πια! Ισως τα φωτα σου και τα λογια σου μας αναθαρρυνουν ολες! Κοριτσια να στε καλα! Σημερα δεν αντεξσ, και ηθελα καπου να τα πω, και οπως καταλαβατε, ειναι το μονο μερος που μπορω...

Τιιιιιι!!!! :cry: Καλα εβαλα τον τιτλο ελεος!!! Η δικια μου δεν βαζει τελεια κοριτισια. Ειμαι πολυ στεναχωρημενη! Συγγνωμη, αλλα οταν θηλαζεις σου παιρνει τις βιταμινες??και σε στραγγιζει δηλαδη? Εχω ξεχασει και αυτα που ηξερα!!!

Ο θηλασμός δεν προκαλεί καμία έλλειψη σε βιταμίνες ή σε κάτι άλλο. Το αντίθετο, η αμηνόρροια του θηλασμού εμποδίζει την απώλεια σιδήρου από τον οργανισμό και ακόμη και μητέρες με χρόνια αναιμία βελτιώνονται στο διάτημα του θηλασμού τόσο που ζητούν αν γίνεται να παρατείνουν το διάστημα της αμηνόρροιας.

Επίσης ο θηλασμός αυξάνει την κινητικότητα του ασβεστείου με αποτέλεσμα να αφομοιώνεται καλύτερα το ασβέστιο που προσλαμβάνει η μητέρα από τις τροφές. Οι μητέρες που θηλάζουν ένα χρόνο έχουν μεγαλύτερη οστική μάζα από αυτή που είχαν πριν την εγκυμοσύνη. Αντίθετα οι μητέρες που δεν θηλάζουν έχουν μόνο τις απώλιες τις εγκυμοσύνης...

Να μην αναφερθώ στον καρκίνο του μαστού, των ωοθηκών και του ενδομητρίου που μειώνονται οι πιθανότητες να εμφανισθούν όσο αυξάνεται το διάστημα του θηλασμού...

Η μητέρα σου είναι περισσότερο από απαράδεκτη. Αν θέλεις να σου δώσω το τηλέφωνό μου να με πάρεις και να της τα πω ένα χεράκι.

Δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν.....

Η δικιά μου με έχει αρχίσει στο μπίρι μπίρι εδώ και κανα μήνα να πάω στον γιατρό

και να απαιτήσω :shock::shock::shock: να μου δώσει εντολή να

δώσω στερεές τροφές στο παιδί γιατι λέει "να φάει και τίποτα άλλο το παιδί,

όλο γάλα, γάλα...."

Δε βγάζω άκρη...την αφήνω κι εγώ να μιλάει μόνη της....

Εχω παθει πλακα κοριτσια με τις μανες-πεθερες :shock:

lenagr1 τι να πω....συγχαρητηρια που αντεχεις...

Εμενα μονο καλα λογια μου λενε ολοι,για το οτι δινω ακομη μητρικο στο μωρο,και οι δικοι μου και οι διαφοροι γνωστοι-φιλοι κτλ.Ισως ετυχε...

Ουτε να με ρωτησουν ποτε σκεφτομαι να το σταματησω δεν τολμαν.Ειμαι βεβαια κι εγω λιγο απολυτη σε καποια θεματα,οπως σε αυτο.οποτε φοβουνται μην βγαλω το δικανο :shock::lol::lol:

Ο θηλασμός δεν προκαλεί καμία έλλειψη σε βιταμίνες ή σε κάτι άλλο. Το αντίθετο, η αμηνόρροια του θηλασμού εμποδίζει την απώλεια σιδήρου από τον οργανισμό και ακόμη και μητέρες με χρόνια αναιμία βελτιώνονται στο διάτημα του θηλασμού τόσο που ζητούν αν γίνεται να παρατείνουν το διάστημα της αμηνόρροιας.

Δυστυχώς, αυτό το χαρτί "καίγεται" συχνά από τις οδηγίες για μη-θηλασμό τη νύχτα, πιπίλες, χαμομήλια και συμπληρώματα, οπότε δεν το πιστεύουν ακόμη και οι μαμάδες που έχουν αρκετή ενημέρωση, θεωρούν ότι είναι εντελώς τυχαίο ...

Έλεγα διάφορα για τη δικιά μου τη μαμά αλλά με αυτά που διαβάζω, θα την κατατάξω στο παρολίγον αρνάκι :lol:

Αφήστε να λένε, να λένε και μετά χαμογελάστε πλατιά "δεν φτιάχνεις κανένα μουσακά να φάμε να καρδαμώσουμε;" :cool:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

lenagr1 μήπως έχουμε την ίδια μάνα? Ακριβώς τα ίδια και χειρότερα κάνει και η δικιά μου μόνο που εμένα με θήλασε κιόλας όταν ήμουν μωρό 1 χρόνο :shock: και τώρα τα ξεχνάει....

Βέβαια η δικιά μου κάνει κι αλλα κόλπα επειδή δεν θα βγάλω το όνομά της δεν έχει έρθει απο τότε που βγήκα απο το μαιευτήριο να με βοηθήσει σε τίποτα ούτε δουλειές ούτε ένα φαί ,κάτι και κάθεται και με κάνει και ρεζίλι στο σόι και κλαίει (και φανταστείτε οτι αυτή δεν έβγαλε το όνομα της μάνας της)

ελεος ελεοςλεος

Εγώ θήλασα για πολύ μικρό χρονικό διάστημα (μπαίνω στο τόπικ "θηλασμός" από... περιέργεια και κυρίως για να είμαι ενημερωμένη στο επόμενο παιδί όταν προκύψει!).

Πραγματικά γίνομαι έξαλλη με μανάδες και πεθερές που "ξέρουν" τα πάντα.

Όταν ήμουν στο μαίευτήριο και οι θηλές μου είχαν πληγωθεί σε απίστευτο βαθμό (μου ερχόταν να ουρλιάξω από τους πόνους όταν θήλαζα) είχα από τη μια τη μητέρα μου να μου λέει με ύφος "γκεσταπίτισας" "δεν πειράζει που το μωρό δεν πιάνει σωστά τη θηλή και σε πονάει εσύ ΠΡΕΠΕΙ να συνεχίσεις να θηλάζεις, μην το βγάζεις καθόλου από το στήθος" και από την άλλη την πεθερά "πονάς επειδή το γάλα σου είναι λίγο και δεν του φτάνει, δώσε ξένο γάλα, μην το ταλαιπωρείς το καημένο το μωρό".

Σύμφωνα με τη μια ταλαιπωρούσα το μωρό επειδή προσπαθούσα να το τοποθετήσω σωστά στο στήθος για να μην πονάω, σύμφωνα με την άλλη ταλαιπωρούσα το μωρό θηλάζοντάς το.

Ήταν και οι μαίες στον κόσμο τους... Και πολύ γρήγορα αποθήλασα.

Δεν αμφιβάλλω ότι μαμάδες και πεθερές έχουν τις καλύτερες προθέσεις αλλά γιατί πρέπει σώνει και καλά να τα ξέρουν όλα και να επιμένουν κιόλας; Έλεος πια, για το δικό μας παιδί η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μας, για ποιό λόγο πρέπει να ακούμε από τον καθένα το μακρύ και το κοντό του;

πως η οικονομικη πολιτικη και ο αθεμιτος ανταγωνισμος καταγραφετε ως δεδομενο κι ως γεγονος

όταν τα συσκευασμενα βρεφικα γαλατα μπηκαν στην ζωη μας και οι εταιρίες ανθησαν , σε μια περιοδο βιομαχηνακης αναπτυξης οπου η γυναικα μπηκα δυναμικα στην ελευθερη αγωρα εργασιας ακουστηκαν (απο τους πωλητες παντα των εταιριων)

Γιατι να ταλαιπωρησε?

θα πεσει το στηθος σου !

δεν εχεις γαλα!

δοκημασε αυτο και θα δεις πως το παιδι θα ηρεμησει!

δεν παιρνει βαρος , δοκιμασε αυτο και θα με θυμηθεις!

δουλεια και θηλασμος δεν παει!

θα παθεις οστεοπωροση , όλο το γαλα σου το παιρνει το παιδι

Μαζι με τη γοβα στιλετο , το μπικινι , και τα καπρι παντελωνια του 60 , ηρθε και το συσκευασμενο ετοιμο γαλα να λυσει την γυναικα απο την σκαλβια κι ετσι το πλασαραν ....δικαιωμα τους .Πως όμως αθωες βλακωδης φημες εγιναν συνηδηση ε?

και οι μαναδες μας πως τα περανανενε με ευκολια στις επομενες γενιες ε?

το κακο όμως ειναι οτι και οι γιατροι εκεινης της γενιας και επομενων γενεων που κουραρουν τα παιδια μας με αυτα μεγαλωσαν, με αυτες τις φημες! και μαλιστα τις ενυσχησαν κι ολας με δηθεν επιχειρηματολογια!.

Η φυση ειναι τοσο υσχηρη πιστευω εγω, που μόνο αν ακουσουμε το ενστυκτο μας , απογυμνωμενο απο τις ανυσηχιες και τις φημες που μας κατακεραυνωνουν καθημερινως (και την βοηθεια της Αγλαϊας βεβαιως βεαιως χαχαχαχχα) θα δουμε την αληθεια .... και δεν θα μας προβληματησει κανεις ...

καλημερα σας