Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

8 ωάρια... 2 έμβρυα!

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα.

Είμαι στη δεύτερη εξωσωματική μου.. Η πρώτη σε φυσικό κύκλο πέρυσι είχε αποτύχει.

Να σας ρωτήσω κάτι επειδή είναι η πρώτη φορά ουσιαστικά που παίρνω φάρμακα;

Ενώ έκανα 8 ωάρια, στην ωοληψία μου πήραν τελικά 7... την επομένη οι εμβρυολόγοι μου είπαν ότι 4 γονιμοποιήθηκαν και σήμερα στην εμβρυομεταφορά ότι "μόνο δυο τα κατάφεραν"! Αυτά και βάλαμε...

Εγώ είχα χαρεί - είμαι άσχετη;- ότι θα καταψύξω κιόλας να έχω και καβάτζα που λένε για το μέλλον και τελικά ίσα ίσα που μπορέσαμε να βάλουμε και δυο... Δηλαδή προς τι όλη η ταλαιπωρία των φαρμάκων αν είναι να μείνουν μόνο 2;

Εσείς οι πιο έμπειρες, ξέρετε αν είναι κάτι που συνηθίζεται αυτό, είναι θέμα του οργανισμού ή μπορεί να είναι καποια ανικανότητα του κέντρου;

Δώστε μου τα φώτα σας πληζ!

Διαφημίσεις

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Κορίτσια καλησπέρα.

Είμαι στη δεύτερη εξωσωματική μου.. Η πρώτη σε φυσικό κύκλο πέρυσι είχε αποτύχει.

Ενώ έκανα 8 ωάρια, στην ωοληψία μου πήραν τελικά 7... την επομένη οι εμβρυολόγοι μου είπαν ότι 4 γονιμοποιήθηκαν και σήμερα στην εμβρυομεταφορά ότι "μόνο δυο τα κατάφεραν"! Αυτά και βάλαμε...

Εγώ είχα χαρεί - είμαι άσχετη;- ότι θα καταψύξω κιόλας να έχω και καβάτζα που λένε για το μέλλον και τελικά ίσα ίσα που μπορέσαμε να βάλουμε και δυο... Δηλαδή προς τι όλη η ταλαιπωρία των φαρμάκων αν είναι να μείνουν μόνο 2;

Εσείς οι πιο έμπειρες, ξέρετε αν είναι κάτι που συνηθίζεται αυτό, είναι θέμα του οργανισμού ή μπορεί να είναι καποια ανικανότητα του κέντρου;

Καλωσορισες στο κλαμπ των εξωσωματικων γλυκια μου! Καταρχάς να σου ευχηθώ Καλή επιτυχία! Έχω κάνει και Εγώ εξωσωματικες ! Αυτο που σου συνεβει δυστυχώς συμβαίνει και ευθύνονται διάφοροι παράγοντες όπως το σπερμα ή το ωαριο ή η ηλικία σου ή οι συνθήκες του εργαστηρίου που γίνεται η γονιμοποίηση ή και Όλα τα παραπάνω μαζι! Τα φάρμακα για την διέγερση τα παίρνεις για να κανείς Πολλά ωαρια και να αυξήσεις τις πιθανότητες εγκυμοσύνης!Μπορείς να κανείς και φυσικού κύκλου αν θέλεις με τη συμβουλή του γιατρου σου

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση κατ'αρχάς.

Είμαι 38 και ήδη προσπάθησα πολλές φορές για φυσικό κύκλο μετά από τον πρώτο που έκανα πέρυσι.. Όμως κάθε φορά έσπαγε το ωάριο πριν την ωοληψία, ήταν τρομερά ψυχοφθόρο, έφαγα σχεδόν ένα χρόνο έτσι.. πήγα πάνω από 5 φορές και δεν κατάφερα να συλλέξω ούτε ένα, οπότε αποφάσισα να πάρω τα φάρμακα να τελειώνουμε.

Μας είπαν ότι τα ωάρια ήταν πολύ καλά, και το σπέρμα "τέλειο". Έτσι το χαρακτήρισαν. Ο άντρας μου 35... δεν πίνουμε δεν καπνίζουμε κάνουμε φυσική ζωή και τρώμε βιολογικά εδώ και χρόνια. Δεν ξέρω τι φταίει και έμειναν μόνο δυο.. δεν θέλω να βιαστώ να κατηγορήσω το κέντρο αλλά πέρασε από το μυαλό μου ότι φταίνε. Ξέρω'γω; Ίσως φταίει η ηλικία μου τελικά. Προσπαθούμε σχεδόν 4 χρόνια δυστυχώς..

Πως περνάνε αυτές οι 15 μέρες μέχρι τη χοριακή; Και την πρώτη φορά σχεδόν δεν κοιμόμουν από την αγωνία!

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση κατ'αρχάς.

Είμαι 38 και ήδη προσπάθησα πολλές φορές για φυσικό κύκλο μετά από τον πρώτο που έκανα πέρυσι.. Όμως κάθε φορά έσπαγε το ωάριο πριν την ωοληψία, ήταν τρομερά ψυχοφθόρο, έφαγα σχεδόν ένα χρόνο έτσι.. πήγα πάνω από 5 φορές και δεν κατάφερα να συλλέξω ούτε ένα, οπότε αποφάσισα να πάρω τα φάρμακα να τελειώνουμε.

Μας είπαν ότι τα ωάρια ήταν πολύ καλά, και το σπέρμα "τέλειο". Έτσι το χαρακτήρισαν. Ο άντρας μου 35... δεν πίνουμε δεν καπνίζουμε κάνουμε φυσική ζωή και τρώμε βιολογικά εδώ και χρόνια. Δεν ξέρω τι φταίει και έμειναν μόνο δυο.. δεν θέλω να βιαστώ να κατηγορήσω το κέντρο αλλά πέρασε από το μυαλό μου ότι φταίνε. Ξέρω'γω; Ίσως φταίει η ηλικία μου τελικά. Προσπαθούμε σχεδόν 4 χρόνια δυστυχώς..

Πως περνάνε αυτές οι 15 μέρες μέχρι τη χοριακή; Και την πρώτη φορά σχεδόν δεν κοιμόμουν από την αγωνία!

Χαλάρωσε Καταρχάς για να πανε Όλα καλα! Εγώ αν ήμουν στη θέση σου θα θεωρούσα ότι είμαι ήδη έγκυος Αφού όπως μου λες Όλα ήταν τέλεια! Δεν μπορώ να καταλάβω όμως πιο είναι το πρόβλημα και οδηγειστε στην εξωσωματικη, Αφού όπως λες Όλα είναι καλα; Ποιος σας είπε να κάνετε εξωσωματικη;

Μια βουλωμένη σάλπιγγα εκ μέρους μου (και αυτή αμφίβολη...) Μετά από λαπαροσκοπήσεις, υστεροσκοπήσεις, μαγνητικές και δεν συμμαζεύεται άκρη δεν έχουμε βγάλει. Έχω αλλάξει 19 γιατρούς (πραγματικό νούμερο!) προσπαθώντας να βρω τι φταίει, χαίρε βάθος αμέτρητο τι να σου λέω.

Μας συστήνουν εξωσωματική εδώ και χρόνια εγώ απλώς την απέφευγα γιατί πάντα ήλπιζα ότι θα μας κάτσει φυσικά αφού δεν έβρισκαν τίποτα σοβαρό.. Απεχθάνομαι και τα φάρμακα βλέπεις.

Διαφημίσεις

Μια βουλωμένη σάλπιγγα εκ μέρους μου (και αυτή αμφίβολη...) Μετά από λαπαροσκοπήσεις, υστεροσκοπήσεις, μαγνητικές και δεν συμμαζεύεται άκρη δεν έχουμε βγάλει. Έχω αλλάξει 19 γιατρούς (πραγματικό νούμερο!) προσπαθώντας να βρω τι φταίει, χαίρε βάθος αμέτρητο τι να σου λέω.

Μας συστήνουν εξωσωματική εδώ και χρόνια εγώ απλώς την απέφευγα γιατί πάντα ήλπιζα ότι θα μας κάτσει φυσικά αφού δεν έβρισκαν τίποτα σοβαρό.. Απεχθάνομαι και τα φάρμακα βλέπεις.

Με Όλα αυτά που γράφεις μου δημιουργείται η εντύπωση πως οι περισσότεροι απο τους 19 γιατρούς πρέπει νς πίστεψαν ότι βρήκαν την κότα που γεννάει τα Χρύσα αυγά! Χαλάρωσε με τον αντρουλη σου και πραγματικά πιστεύω ότι το πρόβλημα σας δεν είναι τόσο σοβαρό, Όχι ότι δεν πρέπει να κάνετε προσπάθειες με το γιατρο σας, Προς θεού!Δείτε το χαλαρά και απόλαυσε την αναμονή σου και να δεις ότι Είσαι έγκυος Απλά δεν το ξέρεις! Αν θες να μάθεις για την ιστορία μου μπέσα στο θέμα δύσκολες στιγμές- εξωμητριος κυηση!

aggeloskoni γεια σου.

μολις προχτες εκανα την 1η μου εμβρυομεταφορα. απο 15 ωαρια που εκανα μου πηραν τα 14, απο τα οποια τα 5 μονο ηταν αρκετα ωριμα για γονιμοποιηση. και απο αυτα τα 4 καταφεραν να προχωρησουν. οποτε 2 μεταφεραμε και αλλα 2 καταψυξη για μελλοντικη χρηση (αν και ελπιζω να μην χρειαστω!!!)

καλωσηρθες στο κλαμπ της εξωσωματικης κ της εκμεταλευσης!δυστυχως δεν μπορουμε να προφυλαχθουμε απο την εκμεταλλευση που υπαρχει στο χωρο αυτο.εγω πλεον ξεσκονιζω τους παντες κ αποφευγω τα μεγαλα κεντρα εξωσωματικης.

για την ιστορια,εγω εκανα 24 ωαρια(πηραν κ τα 24) κ μου εμεινε ο καταπληκτικος αριθμος των 4!!!(οταν μου ειπαν για 24,ειχα στεναχωρεθει πααααρα πολυ,γιατι δεν ηξερα τι θα τα κανω 24 εμβρυα!!!)

ηρεμησε κ προσπαθησε να ξεχαστεις.το αγχος σιγουρα δε βοηθαει.

σου ευχομαι πολυ καλη επιτυχια!!

All you need is faith,trust and a little pixie dust..

Να πω ότι χαίρομαι που συμβαίνει και σε άλλες; Θα πω ψέμματα. Απλά, με ανακουφίζει ότι μάλλον είναι σύνηθες.

Ευχαριστώ που μου είπατε και τις δικές σας εμπειρίες.. αλλά τώρα με έπιασε άλλη αγωνία.. πω πω.. τι νούμερα είναι αυτά ρε κορίτσια! 15.. 24 ωάρια.... είστε μήπως μικρότερες; Πήρατε περισσότερα φάρμακα; Εμείς ακολουθήσαμε το "βραχύ πρωτόκολλο" έτσι το είπε ο γιατρός, με λιγότερη δόση φαρμάκων, ξεκινώντας από τη 2η μέρα του κύκλου γιατί εγώ τα αντιπαθώ.. αλλά βλέπω τι πολλά τι λίγα, αυτά που μένουν μετριούνται στα δάχτυλα τελικά!

Αύριο ξημερώνει αισίως η έκτη μέρα από την εμβρυομεταφορά και δεν σας κρύβω ότι έχω μεγάλη αγωνία. Από συμπτώματα τίποτα σοβαρό, μικροτραβηγματάκια χαμηλά που ξέρω ότι είναι αναμενόμενα και πρησμένο και πονεμένο στήθος από τα utrogestan.. Και την πρώτη φορά έτσι ήταν, οπότε δεν χαίρομαι. Γενικώς, το μυαλό έχει μια τάση στις αρνητικές σκέψεις και αυτό δεν παλεύεται γαμώτο.

Επίσης αυτό που δεν παλεύεται είναι η υπνηλία, η κατάπτωση και οι ζαλάδες! (όπως μου είπαν στο κέντρο, παρενέργειες και αυτές του utrogestan)

επίσης κι εγώ σε μικρό κέντρο εξωσωματικής πήγα, εμπιστεύομαι τον γιατρό εκεί, έχοντας γυρίσει όλο τον ιατρικό σύλλογο Αθηνών ποτέ δεν άκουσα ούτε μισό αρνητικό σχόλιο γι'αυτόν. Και το ένστικτό μου λέει ότι είναι πάνω απ'όλα άνθρωπος. Τι να πω. Τώρα που μου είπατε και'σεις αυτά, ήταν μάλλον φυσιολογικό να μείνουν δυο..

Καλό κουράγιο σε όλες!

Να πω ότι χαίρομαι που συμβαίνει και σε άλλες; Θα πω ψέμματα. Απλά, με ανακουφίζει ότι μάλλον είναι σύνηθες.

Ευχαριστώ που μου είπατε και τις δικές σας εμπειρίες.. αλλά τώρα με έπιασε άλλη αγωνία.. πω πω.. τι νούμερα είναι αυτά ρε κορίτσια! 15.. 24 ωάρια.... είστε μήπως μικρότερες; Πήρατε περισσότερα φάρμακα; Εμείς ακολουθήσαμε το "βραχύ πρωτόκολλο" έτσι το είπε ο γιατρός, με λιγότερη δόση φαρμάκων, ξεκινώντας από τη 2η μέρα του κύκλου γιατί εγώ τα αντιπαθώ.. αλλά βλέπω τι πολλά τι λίγα, αυτά που μένουν μετριούνται στα δάχτυλα τελικά!

Ηλικία 41. Πέρσι τέτοιο καιρό, στην πρώτη μου εξωσωματική με μακρύ πρωτόκολο και σχετικά μεγάλη δόση ορμονών, είχα 15 ωάρια, 5 μόνο ήταν ώριμα, γονιμοποιήθηκαν τα 4, προχώρησαν τα 3, χοριακή αρνητική. Στη δεύτερη προσπάθεια, μακρύ πρωτοκολο πάλι, αλλά με μια παραλλαγή στα φάρμακα έκανα 11 ωάρια, γονιμοποιήθηκαν και τα 11, βάλαμε 3 έμβρυα κι αφήσαμε τα υπόλοιπα να γίνουν βλαστοκύστες. Αυτή τη στιγμή έχω 2 στην κατάψυξη. Βλέπεις δεν είναι μόνο θέμα αριθμού αλλά και ποιότητας.

Την πρώτη φορά οι περισσότεροι γιατροί βαδίζουν λίγο στα τυφλά γιατί δεν μπορούν να ξέρουν πώς θα αντποκριθεί ο κάθε οργανισμός στα φάρμακα. Τη δεύτερη συνήθως είναι καλύτερα.

Αύριο ξημερώνει αισίως η έκτη μέρα από την εμβρυομεταφορά και δεν σας κρύβω ότι έχω μεγάλη αγωνία. Από συμπτώματα τίποτα σοβαρό, μικροτραβηγματάκια χαμηλά που ξέρω ότι είναι αναμενόμενα και πρησμένο και πονεμένο στήθος από τα utrogestan.. Και την πρώτη φορά έτσι ήταν, οπότε δεν χαίρομαι. Γενικώς, το μυαλό έχει μια τάση στις αρνητικές σκέψεις και αυτό δεν παλεύεται γαμώτο.

Επίσης αυτό που δεν παλεύεται είναι η υπνηλία, η κατάπτωση και οι ζαλάδες! (όπως μου είπαν στο κέντρο, παρενέργειες και αυτές του utrogestan)

επίσης κι εγώ σε μικρό κέντρο εξωσωματικής πήγα, εμπιστεύομαι τον γιατρό εκεί, έχοντας γυρίσει όλο τον ιατρικό σύλλογο Αθηνών ποτέ δεν άκουσα ούτε μισό αρνητικό σχόλιο γι'αυτόν. Και το ένστικτό μου λέει ότι είναι πάνω απ'όλα άνθρωπος. Τι να πω. Τώρα που μου είπατε και'σεις αυτά, ήταν μάλλον φυσιολογικό να μείνουν δυο..

Καλό κουράγιο σε όλες!

Μη δίνεις καμία σημασία στα συμπτώματα, συνήθως δημιουργούνται από τα φάρμακα. Στην εξωσωματική που πέτυχε δεν είχα κανένα συμπτωμα απολύτως και ανησυχούσα για το αποτέλεσμα.

Πάντως μην απογοητεύεσαι με τον αριθμό, να ξέρεις ότι χρειάζεται ένα καλό έμβρυο μόνο. Υπάρχουν περιπτώσεις που έβαλαν ένα εμβρυάκι, αλλά έπιασε γερά. Είναι και θέμα τύχης. Επίσης είναι να πέσεις και σε καλό κύκλο, δεν είναι όλοι οι μήνες το ίδιο. Καλή χοριακή σου εύχομαι.

Διαφημίσεις

Μη δίνεις καμία σημασία στα συμπτώματα, συνήθως δημιουργούνται από τα φάρμακα. Στην εξωσωματική που πέτυχε δεν είχα κανένα συμπτωμα απολύτως και ανησυχούσα για το αποτέλεσμα.

Πάντως μην απογοητεύεσαι με τον αριθμό, να ξέρεις ότι χρειάζεται ένα καλό έμβρυο μόνο. Υπάρχουν περιπτώσεις που έβαλαν ένα εμβρυάκι, αλλά έπιασε γερά. Είναι και θέμα τύχης. Επίσης είναι να πέσεις και σε καλό κύκλο, δεν είναι όλοι οι μήνες το ίδιο. Καλή χοριακή σου εύχομαι.

Σ'ευχαριστώ πολύ.. Μου δίνουν θάρρος αυτά που λες.

Αν δεν πετύχει αυτή η προσπάθεια, θα πρέπει μάλλον να κάνω το μακρύ πρωτόκολλο... ξέρω κι εγώ; Το θέμα είναι να βρούμε χρήματα για να ξανακάνουμε βέβαια.. τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα όπως ακούτε όλες! Να χαίρεσαι το παιδάκι σου!

εγω στα 26 με βραχυ πρωτοκολλο εκανα 24 ωαρια.

τωρα θα κανω μακρυ,μου ειπε ο καινουριος μου γιατρος οτι ειναι πιο καταλληλο για την ηλικια μου(28 ).

οσο για το οικονομικο....αστο...οικονομια στα παντα,για να κανουμε επιτελους το ονειρο μας πραγματικοτητα.

All you need is faith,trust and a little pixie dust..

Σ'ευχαριστώ πολύ.. Μου δίνουν θάρρος αυτά που λες.

Αν δεν πετύχει αυτή η προσπάθεια, θα πρέπει μάλλον να κάνω το μακρύ πρωτόκολλο... ξέρω κι εγώ; Το θέμα είναι να βρούμε χρήματα για να ξανακάνουμε βέβαια.. τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα όπως ακούτε όλες! Να χαίρεσαι το παιδάκι σου!

Καλέ μη σκέφτεσαι πως δεν θα πετύχει. Θετική σκέψη θέλει μόνο.

Σ' ευχαριστώ. Και στα δικά σου. :D

Κορίτσια καλησπέρα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΑΛΛΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ.

ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ 4 ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΕΣ, Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΜΒΡΥΩΝ:

1η ΠΗΡΑΝ 15 ΩΑΡΙΑ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 9, ΒΑΛΑΜΕ 4 ΚΑΙ 5 ΚΑΤΑΨΥΞΗ

2η ΠΗΡΑΝ 6 ΩΑΡΙΑ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 3 ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΑΜΕ

3η ΠΗΡΑΝ 5 ΩΑΡΙΑ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 6 ΚΑΙ ΒΑΛΑΜΕ 2

4η ΠΗΡΑΝ 17 ΩΑΡΙΑ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 9 ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΒΑΛΑΜΕ 3

ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΔΕΣ ΠΟΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΧΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΑΛΛΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ.

ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ 4 ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΕΣ, Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΜΒΡΥΩΝ:

1η ΠΗΡΑΝ 15 ΩΑΡΙΑ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 9, ΒΑΛΑΜΕ 4 ΚΑΙ 5 ΚΑΤΑΨΥΞΗ

2η ΠΗΡΑΝ 6 ΩΑΡΙΑ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 3 ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΑΜΕ

3η ΠΗΡΑΝ 5 ΩΑΡΙΑ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 6 ΚΑΙ ΒΑΛΑΜΕ 2

4η ΠΗΡΑΝ 17 ΩΑΡΙΑ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 9 ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΒΑΛΑΜΕ 3

ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΔΕΣ ΠΟΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΧΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.

Πω πω.. μεγάλες διαφορές!

Τελικά έμεινες έγκυος;

Επίσης ρε κορίτσια, που τα βρίσκετε τόσα λεφτά και προσπαθείτε τόσο συχνά; Εμείς δεν σας κρύβω.. "γονατίσαμε" πια. Κάναμε και μια σειρά εξετάσεων για θρομβοφιλια, NK κύτταρα, κατακερματισμό σπέρματος, μια ειδική εξέταση σε ιστό περιόδου για ουρεόπλασμα και άλλα μικρόβια που μας σύστησε ο γιατρός πριν την προσπάθεια, που πήγαν σχεδόν όσο η εξωσωματική. Ακόμα το φυσάμε και δεν κρυώνει.

Να σημειώσω ότι έχει προηγηθεί σπερματέγχυση, εξωσωματική σε φυσικό, και λαπαροσκόπηση και 2 υστεροσκοπήσεις πιο πριν... υπολογίζω ότι έχουμε δωσει 15.000 ευρώ ως τώρα και ακόμα δεν! Ακούω τις άλλες που λογαριάζουν τον τοκετό τους (και δίκιο έχουν, πανάκριβοι είναι) και μέσα μου σκέφτομαι τον πόνο μου "που να ξέρατε πόσα έχουμε δώσει εμείς ως τώρα μόνο και μόνο για να μείνω έγκυος.. όχι για να το γεννήσω". Με πιάνει το παράπονο γαμώτο!

Διαφημίσεις

aggeloskoni γεια σου.

μολις προχτες εκανα την 1η μου εμβρυομεταφορα. απο 15 ωαρια που εκανα μου πηραν τα 14, απο τα οποια τα 5 μονο ηταν αρκετα ωριμα για γονιμοποιηση. και απο αυτα τα 4 καταφεραν να προχωρησουν. οποτε 2 μεταφεραμε και αλλα 2 καταψυξη για μελλοντικη χρηση (αν και ελπιζω να μην χρειαστω!!!)

Καλή επιτυχία Patty! Κι εγώ ελπίζω να μη χρειαστεί να ξανακάνεις προσπάθεια.. όμως αν είχα καταψύξει κι εγώ θα ήμουν πιο ήρεμη, ότι έχω τουλάχιστον κάποια εμβρυάκια να με περιμένουν, τώρα μου μοιάζει η κατάσταση "ή όλα ή τίποτα" και με αγχώνει περισσότερο!

Το ίδιο σχεδόν!!! 7 ωάρια και στο τέλος δύο έμβρυα και αυτά όχι και καλά μου είπαν αλλά έκαναν τη μεταφορά. Τι σημαίνει όχι καλά έμβρυα ακόμη προσπαθώ να το καταλάβω. Για το σπέρμα του άντρα μου είπαν 'τέλειο' πάντως αρα έχει να κάνει με μένα; Βεβαια η ηλικία παίζει ρόλο αλλά μόνο αυτό;

Διαβάζω εδώ πως το Μητέρα έχει καλό κέντρο αλλά δεν βρίσκω συζήτηση - κυρίως για γιατρούς. Πώς να το ψάξω; θα με βοηθήσετε; :P

Κορίτσια εγώ δεν θέλω να παραιτηθώ ακόμη αλλά είναι πολύ δύσκολο, ακόμη και για τη σχέση μου. Μ'εχει πάρει από κάτω και ούτε διακοπές δεν θέλω να κάνω

Πω πω.. μεγάλες διαφορές!

Τελικά έμεινες έγκυος;

Επίσης ρε κορίτσια, που τα βρίσκετε τόσα λεφτά και προσπαθείτε τόσο συχνά; Εμείς δεν σας κρύβω.. "γονατίσαμε" πια. Κάναμε και μια σειρά εξετάσεων για θρομβοφιλια, NK κύτταρα, κατακερματισμό σπέρματος, μια ειδική εξέταση σε ιστό περιόδου για ουρεόπλασμα και άλλα μικρόβια που μας σύστησε ο γιατρός πριν την προσπάθεια, που πήγαν σχεδόν όσο η εξωσωματική. Ακόμα το φυσάμε και δεν κρυώνει.

Να σημειώσω ότι έχει προηγηθεί σπερματέγχυση, εξωσωματική σε φυσικό, και λαπαροσκόπηση και 2 υστεροσκοπήσεις πιο πριν... υπολογίζω ότι έχουμε δωσει 15.000 ευρώ ως τώρα και ακόμα δεν! Ακούω τις άλλες που λογαριάζουν τον τοκετό τους (και δίκιο έχουν, πανάκριβοι είναι) και μέσα μου σκέφτομαι τον πόνο μου "που να ξέρατε πόσα έχουμε δώσει εμείς ως τώρα μόνο και μόνο για να μείνω έγκυος.. όχι για να το γεννήσω". Με πιάνει το παράπονο γαμώτο!

Καλημέρα έχω δύο αγοράκια, μετά από 4 εγκυμοσύνες, 4 επιτυχημένες εξωσωματικές. Σύνολο 4 εγκυμοσύνες αλλά με πολλές ατυχίες. Η πρώτη κατέληξε σε ενδομήτριο θάνατο η δεύτερη σε παλλίνδρομη, είχαμε μία μηδενική χοριακή, και μετά ήρθαν τα ζουζούνια μας.

Το οικονομικό όντως είναι πολύ σημαντικό κομμάτι, γιατί κι' εμείς όλες τις οικονομίες μας τις ξοδέψαμε να για έρθουν αυτά τα παιδιά στη ζωή μας. Όπως καταλαβαίνεις ξεσκονίστηκα από εξετάσεις μετά από τη πρώτη ατυχία μας, απλά είχαμε ξεκινήσει πριν 6 χρόνια όπου τα πράγματα ακόμα ήταν καλά οικονομικώς. Εγώ έχω υπολογίσει ότι έχουμε ξοδέψει στο θέμα εξωσωματικές- εξετάσεις - γέννες 25000 € μέσα σε 5 χρόνια.

Καλημέρα έχω δύο αγοράκια, μετά από 4 εγκυμοσύνες, 4 επιτυχημένες εξωσωματικές. Σύνολο 4 εγκυμοσύνες αλλά με πολλές ατυχίες. Η πρώτη κατέληξε σε ενδομήτριο θάνατο η δεύτερη σε παλλίνδρομη, είχαμε μία μηδενική χοριακή, και μετά ήρθαν τα ζουζούνια μας.

Το οικονομικό όντως είναι πολύ σημαντικό κομμάτι, γιατί κι' εμείς όλες τις οικονομίες μας τις ξοδέψαμε να για έρθουν αυτά τα παιδιά στη ζωή μας. Όπως καταλαβαίνεις ξεσκονίστηκα από εξετάσεις μετά από τη πρώτη ατυχία μας, απλά είχαμε ξεκινήσει πριν 6 χρόνια όπου τα πράγματα ακόμα ήταν καλά οικονομικώς. Εγώ έχω υπολογίσει ότι έχουμε ξοδέψει στο θέμα εξωσωματικές- εξετάσεις - γέννες 25000 ? μέσα σε 5 χρόνια.

Τουλάχιστον τα αποκτήσατε κορίτσι μου.. Να κάνεις το σταυρό σου γι'αυτό. Ξέρω κοπέλες που'χουν δώσει τόσα και παραπάνω και δεν τα κατάφεραν ποτέ. Όπως κι εμείς.. 15.000 ευρώ περίπου ως τώρα σε εξετάσεις, επεμβάσεις, 1 σπερματέγχυση, 1 εξωσωματική σε φυσικό και τώρα 1 με φάρμακα... και ακόμα ούτε μια εγκυμοσύνη.

Μετράω τις μέρες ανάποδα ως την Τρίτη που είναι η χοριακή. Πάω και ανάβω κερί κάθε μέρα στην εκκλησία... να έχει πετύχει τουλάχιστον αυτή. Σχεδόν γυρίσαμε τα παντελόνια μας ανάποδα για να βρούμε τα χρήματα να την κάνουμε. Και η ταλαιπωρία μας δηλαδή, πάει 4 χρόνια πια... θέλω τόσο να τελειώσει. Να κάνουμε και ήρεμες διακοπές. Αχ τι ωραία θα ήταν λέει να έβλεπα μια μεγάλη χοριακή για πρώτη φορά στη ζωη μου την Τρίτη....

Το ίδιο σχεδόν!!! 7 ωάρια και στο τέλος δύο έμβρυα και αυτά όχι και καλά μου είπαν αλλά έκαναν τη μεταφορά. Τι σημαίνει όχι καλά έμβρυα ακόμη προσπαθώ να το καταλάβω. Για το σπέρμα του άντρα μου είπαν 'τέλειο' πάντως αρα έχει να κάνει με μένα; Βεβαια η ηλικία παίζει ρόλο αλλά μόνο αυτό;

Διαβάζω εδώ πως το Μητέρα έχει καλό κέντρο αλλά δεν βρίσκω συζήτηση - κυρίως για γιατρούς. Πώς να το ψάξω; θα με βοηθήσετε; :P

Κορίτσια εγώ δεν θέλω να παραιτηθώ ακόμη αλλά είναι πολύ δύσκολο, ακόμη και για τη σχέση μου. Μ'εχει πάρει από κάτω και ούτε διακοπές δεν θέλω να κάνω

Δάφνη μου κατ'αρχήν κουράγιο. Σε καταλαβαίνω γιατί κι εγώ έχω υποστεί 4 χρόνια απογοητεύσεις και μεγάλο πλήγμα στη σχέση μου. Για να καταλάβεις, παρ'ότι δεν περισσεύει σάλιο, έχω αποφασίσει να βλεπω ψυχολόγο γι'αυτό το λόγο εδώ και 7 μήνες. Μη χωρίσουμε κιόλας στο τέλος ε;;

Ούτε εγώ ξέρω τι παίζει ρόλο για "καλά" ή κακά έμβρυα, μάλλον από τις διαιρέσεις τους το λένε αλλά ούτε αυτές ξέρω από τι εξαρτώνται. Σταμάτα να το ψάχνεις τόσο, αυτό λέω και στον εαυτό σου και προσευχήσου να πραγματοποιηθεί η ευχή σου για παιδί. Τιποτε άλλο δεν μπορούμε να κάνουμε αφού έχουμε εξαντλήσει και τα όρια της επιστημης.

στο Μητέρα είχα πάει το Μάρτιο σε μια ενημέρωση που έκαναν για τις εξωσωματικές και μου φάνηκε πολύ "μαγαζί" το πράγμα.. Σου έδιναν και ένα κουπόνι με 20% έκπτωση μετά και σου έκαναν και ξενάγηση στους χώρους... και αυτά που έλεγαν, πολύ απογοητευτικά. Τι να σου πω, μπορεί να έχουν πετύχει γυναίκες εκεί πέρα αλλά εμένα μου δημιούργησαν αποστροφή.. Σε'μένα μετράει πολύ το ψυχολογικό για ένα κέντρο και κυρίως για έναν γιατρό.

Καλή τύχη σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου.

Τουλάχιστον τα αποκτήσατε κορίτσι μου.. Να κάνεις το σταυρό σου γι'αυτό. Ξέρω κοπέλες που'χουν δώσει τόσα και παραπάνω και δεν τα κατάφεραν ποτέ. Όπως κι εμείς.. 15.000 ευρώ περίπου ως τώρα σε εξετάσεις, επεμβάσεις, 1 σπερματέγχυση, 1 εξωσωματική σε φυσικό και τώρα 1 με φάρμακα... και ακόμα ούτε μια εγκυμοσύνη.

Μετράω τις μέρες ανάποδα ως την Τρίτη που είναι η χοριακή. Πάω και ανάβω κερί κάθε μέρα στην εκκλησία... να έχει πετύχει τουλάχιστον αυτή. Σχεδόν γυρίσαμε τα παντελόνια μας ανάποδα για να βρούμε τα χρήματα να την κάνουμε. Και η ταλαιπωρία μας δηλαδή, πάει 4 χρόνια πια... θέλω τόσο να τελειώσει. Να κάνουμε και ήρεμες διακοπές. Αχ τι ωραία θα ήταν λέει να έβλεπα μια μεγάλη χοριακή για πρώτη φορά στη ζωη μου την Τρίτη....

Kάνω το σταυρό μου νύχτα μέρα να είναι γερά. Ο Αγ Στυλιανός και η Παναγία με βοήθησαν, έχεις δίκιο σε όσα λες, και θεωρώ τελικά ότι ίσως είμαι και από τις "τυχερές".

Σου εύχομαι τη Τρίτη να ακούσεις ένα νούμερο που θα σου μείνει για πάντα αξέχαστο!!!!

Kάνω το σταυρό μου νύχτα μέρα να είναι γερά. Ο Αγ Στυλιανός και η Παναγία με βοήθησαν, έχεις δίκιο σε όσα λες, και θεωρώ τελικά ότι ίσως είμαι και από τις "τυχερές".

Σου εύχομαι τη Τρίτη να ακούσεις ένα νούμερο που θα σου μείνει για πάντα αξέχαστο!!!!

Σ'ευχαριστώ! Προσεύχομαι με όλη τη δύναμη της ψυχής μου να είναι έτσι..

Και σε'σένα τα καλύτερα εύχομαι.

Kalispera koritsia

kai ego ekana prin 2 mines gia 1 fora exosomatiki i opoia petyxe alla telika prin kala kala xaro , apevalla (eytyxos moni mou) ston 1,5 mina.

eimai 35 kai o antras mou 33 .. ego me endomitriosi varias morfis (gia 2 fora) kai ekeinos opos anakalypsame stin poreia me oligospermia.

2 sta 2 !! Bingo !!

stin arxi diavaza kai ego gia tooooosa polla oaria kai otan mou eipe oti eixa 6 opou syllextikan ta 4 kai telikos proxorisan/metaferthikan ta 2 kalis poiotitas/diairesis (to 3 to petaxame giati itan metrio), i proti mou skepsi itan : oxi re gmt , giati tosa liga? ti den pige kala?

telika , prosopiki ektimisi , 1 xreiazesai sto finale kai na einai kalo .. kai kathe periptosi einai diafoteriki se oli tin diadikasia.

to mono pou tha ithela itan na eixa 1-2 katepsygmena gia na min xanakano oooli tin diadikasia apo tin arxi

Τότε, ετών 28, 1η προσπάθεια.

Στον υπέρηχο ήταν 9, τελικά πήραν 7, τα 5 ήταν "καλά", γονιμοποιήθηκαν 4 εμφυτεύτηκαν 3, "έπιασαν" τα 2. Απέκτησα τα δίδυμα πρώτα μου παιδιά.

Κι ο γιατρός το ίδιο μου είχε πει... "αρκεί ... ένα". ;)

Σου εύχομαι μια όμορφη, μεγάλη και χορταστική χοριακή!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Τότε, ετών 28, 1η προσπάθεια.

Στον υπέρηχο ήταν 9, τελικά πήραν 7, τα 5 ήταν "καλά", γονιμοποιήθηκαν 4 εμφυτεύτηκαν 3, "έπιασαν" τα 2. Απέκτησα τα δίδυμα πρώτα μου παιδιά.

Κι ο γιατρός το ίδιο μου είχε πει... "αρκεί ... ένα". ;)

Σου εύχομαι μια όμορφη, μεγάλη και χορταστική χοριακή!

:)))))))))))