Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΖΙ

ChocolatePuma

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους.

Επειδη μας "πεσανε" πολλα θεματα μαζι, θα ηθελα την αποψη οσων γνωριζουν κατι για τα παρακατω θεματα

1. Ο μικρος ο οποιος κοντευει να κλεισει τους 5 μηνες γυρναει αρκετα στον υπνο του με αποτελεσμα πολυ συχνα να κοιμαμαι μπρουμυτα. Η γιατρος μας ειπε (κατι το οποιο ηδη γνωριζαμε) πως ειναι καλο να κοιμαται στο πλαι. Πως ειναι ομως δυνατον να γινει κατι τετοιο, αφου ο μικρος κοιμαται οπως βολευεται?

2. Σε συνεχεια του προηγουμενου θεματος και ενω ο μικρος γυριζει αρκετα στον υπνο του, τρεις φορες μεχρι τωρα εχει βαλει το ποδι του αναμεσα στα καγκελα της κουνιας με αποτελεσμα να ξυπναει τρομαγμενος επειδη δεν μπορει να το βγαλει. Υπαρχει λυση γι αυτο?

3. Ο μικρος "βιαστικος μας", εχει αρχισει να βγαζει δοντακια. Εκτος από depon και μασαζ στα ουλα, υπάρχει αλλη λυση για να ανακουφιστει απο τους πόνους. (ενας λογος που ξυπναει τα βραδια ειναι λογω των πονων στα ουλα του)

4. Η γιατρος μας ειπε, προκειμενου να αρχισει να αλλαζει το προγραμμα θηλασμου του να εφαρμοσουμε το εξης προγραμμα. Ο μικρος ετσι κι αλλιως κοιμαται περιπου στις 9 καθε βραδυ (για οσες/ους διαβαζουν αυτο που εγραψα, ΝΑΙ τελικα τα καταφεραμε να κοιμαται νωρις και χωρις πολλα παρατραγουδα!), και συνηθως ξυπνουσε περιπους στις 3.30. Η γιατρος λοιπον μας ειπε να τον ξυπναμε ξανα στις 12 το βραδυ για να θηλασει ωστε ο επομενως θηλασμος να ειναι περιπου στις 6 το πρωι. Η αληθεια ειναι πως δοκιμασαμε να το εφαρμοσουμε, αλλα ο συνδιασμος "βγαζω δοντια" με "μπλεκομαι στην κουνια μου" δεν ειχε μεχρι σημερα σωστα αποτελεσματα! Ο μικρος τις τελευταιες δυο μερες δεν κοιμαται καλα, αρα τι προγραμμα να πας να του "φτιαξεις". Υπαρχει καποια αποψη για το θεμα?

Ευχαριστω εκ των προτερων οσους/ες απαντησουν!

Διαφημίσεις

Καλημερα σε ολους.

1. Ο μικρος ο οποιος κοντευει να κλεισει τους 5 μηνες γυρναει αρκετα στον υπνο του με αποτελεσμα πολυ συχνα να κοιμαμαι μπρουμυτα. Η γιατρος μας ειπε (κατι το οποιο ηδη γνωριζαμε) πως ειναι καλο να κοιμαται στο πλαι. Πως ειναι ομως δυνατον να γινει κατι τετοιο, αφου ο μικρος κοιμαται οπως βολευεται?

καλημερα!

αφηστε το μωρο να κοιμαται οπως βολευεται εκεινο.

η γιατρος εχει δικιο και καλο ειναι να κοιμαται στο πλαι ομως ο μικρος εχει αντιθετη αποψη :D

2. Σε συνεχεια του προηγουμενου θεματος και ενω ο μικρος γυριζει αρκετα στον υπνο του, τρεις φορες μεχρι τωρα εχει βαλει το ποδι του αναμεσα στα καγκελα της κουνιας με αποτελεσμα να ξυπναει τρομαγμενος επειδη δεν μπορει να το βγαλει. Υπαρχει λυση γι αυτο?

να βαλετε μια παντα κι αν εχετε ηδη βαλει βαλτε και μια δευτερη :D

3. Ο μικρος "βιαστικος μας", εχει αρχισει να βγαζει δοντακια. Εκτος από depon και μασαζ στα ουλα, υπάρχει αλλη λυση για να ανακουφιστει απο τους πόνους. (ενας λογος που ξυπναει τα βραδια ειναι λογω των πονων στα ουλα του)

για τα ουλα του νομιζω υπαρχει μια αλοιφη που την βαζετε και ανακουφιζεται το μωρακι αλλα ρωτηστε την παιδιατρο καλυτερα!

4. Η γιατρος μας ειπε, προκειμενου να αρχισει να αλλαζει το προγραμμα θηλασμου του να εφαρμοσουμε το εξης προγραμμα. Ο μικρος ετσι κι αλλιως κοιμαται περιπου στις 9 καθε βραδυ (για οσες/ους διαβαζουν αυτο που εγραψα, ΝΑΙ τελικα τα καταφεραμε να κοιμαται νωρις και χωρις πολλα παρατραγουδα!), και συνηθως ξυπνουσε περιπους στις 3.30. Η γιατρος λοιπον μας ειπε να τον ξυπναμε ξανα στις 12 το βραδυ για να θηλασει ωστε ο επομενως θηλασμος να ειναι περιπου στις 6 το πρωι. Η αληθεια ειναι πως δοκιμασαμε να το εφαρμοσουμε, αλλα ο συνδιασμος "βγαζω δοντια" με "μπλεκομαι στην κουνια μου" δεν ειχε μεχρι σημερα σωστα αποτελεσματα! Ο μικρος τις τελευταιες δυο μερες δεν κοιμαται καλα, αρα τι προγραμμα να πας να του "φτιαξεις". Υπαρχει καποια αποψη για το θεμα?

δεν υπαρχει προγραμμα στο θεμα θηλασμος!το μωρακι απο μονο του κανει το προγραμμα που θελει εκεινο!

καλο ειναι να ακολουθειτε τους ρυθμους του μωρου σας,το καθε ενα μωρακι ειναι διαφορετικο....

ελπιζω να βοηθησα,καλη συνεχεια! :D

9a7bp2.pngIm47p2.png

Και το δικό μας κοιμάται μπρούμητα και την αφήνουμε, αφού έτσι βολεύεται κι αν την αλλάξουμε ξυπνάει. Και στην αρχή έβγαζε τα ποδαράκια της έξω από τα κάγκελα και ξυπνούσε, αλλά τώρα έμαθε να τα ξαναβάζει μέσα, κι όλα καλά. Επίσης, βγάλαμε κι εμείς δοντάκια νωρίς, αλλά τα είδαμε ξαφνικά, ούτε που γκρίνιαζε το παιδί.

όσο για το πρόγραμμα είναι λίγο νωρίς ακόμα, ειδικα αφού θηλάζεις...

Εμείς που δυστυχώς δεν καταφέραμε να θηλάσουμε πολύ, κοιμόμαστε όλο το βράδυ από τριων μηνών περίπου...

tndLp2.png

FgHKp2.png

Να σου ζήσει και να τον χαίρεσαι!!

1. Για το ότι γυρίζει ίσως μια σφήνα να βοηθούσε σε πιο μικρή ηλικία, στην περίπτωση σας δε νομίζω να μπορεί να κάνει και πολλά!!!Δοκίμασε το...

2. Υπάρχει ένα ειδικό, σαν κάλυμα (το ρούχο του είναι σαν πάπλωμα), που μπαίνει γύρω-γύρω στις κούνιες!! Δεν ξέρω πως λέγεται.Εγώ το βρήκα στο ΙΚΕΑ πάντως στα παιδικά έπιπλα.

3. Δεν έχω ακόμη προσωπική εμπειρία...κάνε search και θα βρείς διάφορα topics που αναφέρονται στα δόντια..Υπομονή! :)

4. Λογικά θα δουλέψει αυτό με το ηώρα 12 μόλις λυθούν τα υπόλοιπα...λογικό μου φαίνεται!!Έλεγα να το δοκιμάσω και εγώ αλλά είναι νωρίς ακόμα, θα περιμένω μήπως στρώσει μόνη το πρόγραμμα της...

:wink:

Ελπίζω να βοήθησα!!

Λοιπον ας τα παρουμε ενα ενα...

Εχω την εμπειρια μιας κ ειμαστε κοντα στην ηλικια (οχι εμεις τα μωρα μας :lol: )..

1. Δεν μπορεις να περιορισεις το μωρο στον υπνο του πλεον, αποκλειεται.

Ασε τον να κοιμαται οπως θελει, ελεγχει τις κινησεις του, επισης ειναι

ζητημα ημερων να μην ξυπνα καν την ωρα που θελει να βγαλει το

ποδαρακι του απο τα καγκελα.

2. Δοκιμασα τις παντες δεξια κ αριστερα, αλλα περναγε το ποδι της

απο πανω! :shock: Οποτε τις εβγαλα κ βρηκαμε κ οι δυο την υγεια μας.

Οπως σου προειπα θα σταματησει να ξυπναει.

3. Και εμεις προσπαθουμε να βγαλουμε δοντια τα οποια δεν λενε να

κανουν την εμφανιση τους (απο τον 2ο μηνα).

Θα περασει... Δεν κανω κατι διαφορετικο αλλα το μασαζ γινετε με

τζελ που μας εγραψε ο γιατρος.

4. Οσον αφορα προγραμμα θεωρω πως το μωρο το φτιαχνει μονο του.

Ποσο μαλλον οταν θηλαζει (που ειδικα εκει αργει κιολας κ ετσι κ αλλιως

δεν υπαρχει προγραμμα.

Υπομονη καλη μου φιλη κ θα περασουμε κ αυτα τα σταδια κ θα ερθουν αλλα!

Διαφημίσεις

καλησπέρα κι από μένα όσον αφορά τα τρία πρώτα θεματακια συμφωνώ με τις προλαλήσασες.

1.Κι ο δικός μου είναι 5 μηνών και από τριών μηνών ανακαλήψαμε οτι του αρέσει να κοιμάται μπρούμητα και τον να αφήνω να κάνει όπως τον βολεύει. Το ίδιο μου είπε και ο γιατρός.

2. Κι εμένα βγάζει τα ποδαράκια του έξω από τα κάγγελα και πολλές φορές μάλλιστα τον βρίσκω και με το ένα πόδι πάνω στα κάγγελα. Νομίζω η πάντα είναι μια κάποια λύση.

3. Εμένα δεν έχει βγάλει ακόμη δοντάκια αλλά από 2 μηνών είχε ήδη αρχίσει να έχει μια ενόχληση στα ούλα και συνεχώς έβαζε και βάζει αντικείμενα στο στόμα προσπαθώντας να ανακουφιστεί. έχω πάρει μια οδοντόβουρτσα σιλικόνης πολύ μαλακή και του κάνω μασαζάκι στα ούλα. Τζελ δε μας έχει δώσει ο γιατρός αλλά έχω ακούσει οτι ανακουφίζι και τέλος η γιαγιά μου μου έλεγε να αλοίφω στα ούλα του μωρού λίγο ούζο ελάχιστο ίσα να τα μουδιάσει. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα για να σου πω αν πιάνει.

4. εμείς σταματήσαμε τον θηλασμό στον τρίτο μήνα τώρα του δίνω μόνο βρεφικό γαλατάκι αλλά υποθέτω πως στις ώρες φαγητού θα είναι το ίδιο. επομένως, εγώ τον ταίζω καλά στις 20:30 αφού του έχω κάνει μπανάκι, κοιμάται στις 21:00 κατά τις 00:30 μέσα στον ύπνο του δίνω πάλι γαλατάκι όσο θέλει και έπειτα συνεχίζει να κοιμάται μέχρι τις εφτά το πρωί.

glitterfy071816980D37.gif 767d1f5390.png

Καλημερα σε ολους.

Επειδη μας "πεσανε" πολλα θεματα μαζι, θα ηθελα την αποψη οσων γνωριζουν κατι για τα παρακατω θεματα

Ευχαριστω εκ των προτερων οσους/ες απαντησουν!

Καλησπέρα ChocalatePuma! Να σας ζήσει ο μπεμπάκος.

Εμάς από 4 μηνών γυρνάει μπρούμητα και ανησυχούσαμε. Πόδια στα κάγκελα κλαμματα γιατι δεν εβρισκε το πόδι κλπ. Προσπάθησε τουλάχιστον να έχει ρευτεί και να μην ανησυχείς για τις γουλιές κλπ αφού ετσι και αλλιώς θα γυρίσει μπρούμητα. Επίσης καλό είναι να τον βάζεις στο πλαι μεχρι να γυρίσει μπρούμητα. Προσπάθησε τη σφήνα να τη βάλεις μπροστά να την αγκαλιάζει αντί για πίσω. Ομως να ξερεις ότι όπως γυρίζει μπρούμητα σε λίγο θα βρει τρόπο να γυρίζει και ανάσκελα όποτε θέλει, είναι θέμα χρόνου. Επίσης δεν συμφωνώ να ξυπνάς το παιδί για να το ταίσεις αφού θέλει να κοιμάται. Ειναι θέμα χρόνου να ξυπνήσει πιο αργά. Το έχω περάσει και εγώ που μου ξυπναγε στις 3 ή 4 το πρωί για γάλα. Και είναι ΠΟΛΥ ΒΑΡΒΑΡΟ να ξυπνάς μεσα στη νύχτα για να ταίσεις, να αλλάξεις πάνες, να το κάνεις να ρευτεί και μετά να προσπαθήσεις να κοιμηθείς πάλι. Παίζει ρόλο ότι βγάζει δόντια και αυτό δεν βοηθάει. Η γνώμη είναι να καταλάβεις εάν ξυπνάει γιατί πονάει ή πεινάει στις 3. Μήπως έχει συνηθίσει το γάλα τοσο πρωί επειδή του το δίνεις? Δοκίμασες να τον ξανακοιμίσεις βάζοντας λίγη Bexident στην πιπίλα του για να ηρεμήσει από πονάκια? Θα βρει το πρόγραμμά του το παιδί απλά ταλαιπωρήστε όλοι τώρα. Ψυχραιμία και καλή επιτυχία σε ό,τι και εάν κάνεις.

νομιζω οτι αφου το μωρακι στριφογυρναει οτι και να κανεις θα ειναι ανωφελο. μην προσπαθεις να το περιορισεις δε νομιζω οτι θα παθει κατι.

σιγα σιγα θα μαθει να βγαζει τα ποδαρακια του μονο του. παντως μια δευτερη παντα θα μπορουσε να βοηθησει.

προγραμμα στο θηλασμο δε παιζει οποτε μη προσπαθεις να του αλλαξεις το ωραριο γιατι μπορει να εχει αντιθετα αποτελεσματα. αυτο που σου ειπε η γιατρος το εκανα κ εγω στην ηλικια σας περιπου με μια σημαντικη διαφορα ομως. ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΑ.

1.Από τη στιγμή που μπορεί να γυρίζει μόνο του, δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθείς να το βάλεις σε συγκεκριμένη στάση. Θα βολευτέι όπως νομίζει αυτό.

2. Είτε βάλεις πάντες είτε όχι, πάλι μπορεί να βγάζει χέρια-πόδια έξω και να μπερδεύεται. Πολύ γρήγορα θα μάθει και να ξεμπερδεύεται μόνο του.

(τον Κωστή τον έχω βρει ακόμα και με τα δύο πόδια να κρέμονται έξω και τον ποπό κολλημένο στα κάγκελα :lol: )

3. Για τα δόντια υπάρχει ομοιοπαθητικό που σε έμας είχε πολύ καλό αποτέλεσμα. Αν σε ενδιαφέρει...σφύρα για λεπτομέρειες.

4. Αφού θηλάζετε καλύτερα να αποφύγετε να προσπαθήσετε να του αλλάξετε το πρόγραμμα. Το πιθανότερο είναι ότι θα τον ξυπνάτε στις 12, μέσα στη νύστα του δεν θα θηλάζει καλά και θα ξυπνάει και στις 3.30 που θέλει αυτός. Καλύτερα να βρείτε μια βολική στάση θηλασμού για το βράδυ ώστε να κουράζεται λιγότερο η μαμά :wink:

KbCJp2.pngEYukp3.png