Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ρίγος-ανατριχίλα

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Το 8 μηνών κοριτσάκι μου παρουσιάζε ρίγος ή ανατριχίλα χωρίς να μπιμπικιάζει το δέρμα της (έτσι το ερμηνεύαμε εμείς) εδώ και κάτι μήνες και το παρατηρούσαμε σε διάφορες στιγμές και όχι συχνά. Θεωρούσαμε ότι εκείνη την ώρα έκανε πιπί της. Εδώ και 2 μέρες το κάνει πιο συχνά και την ελέγξαμε για ουρολοίμωξη. Η εξέταση ούρων ήταν αρνητική και Δευτέρα θα πάρουμε την καλλιέργεια όμως η παιδίατρος δεν θεωρεί ότι είναι απο ουρολοίμωξη. Επίσης στην περιοχή των γεννητικών της οργάνων σε κάποιο σημείο τα χείλη του κόλπου της παρουσίασαν συγκόληση και η γιατρός τα ξεκόλησε. Μας είπε ότι λόγω ότι είχε αυτό το πρόβλημα μπορεί να είχε ενόχληση και να έκανε σαν να ανατριχιάζει.

Βέβαια μας ανησύχησε γιατί είπε ότι κάτι τέτοιο σαν σπασμό μπορεί να το κάνει και λόγω κάποιας δυσλειτουργίας του εγκεφάλου που μεταφέρει γρηγορότερα τα μηνύματα απο κάποιους νευρώνες. Όταν γίνεται αυτό συσπώνται οι μύες του κεφαλιού και του σώματος σαν να ανατριχιάζεις.

Εγώ πανικοβλήθηκα γιατί είπε ότι ίσως χρειαστεί εγκεφαλογράφημα για να διαπιστώσουμε τί είναι.

Η ανάπτυξή της είναι φυσιολογική και η γιατρός θεωρεί ότι όλα πάνε καλά όμως εγώ δεν μπορώ να ησυχάσω.

Είχε κάμια μανούλα παρόμοιο περιστατικό;

Ευχαριστώ πολύ.

Σμαράγδα.

Διαφημίσεις

Σμαράγδα αυτό που αναφέρεις το είχα παρατηρήσει και εγώ στο παιδί μου γύρω στον πρώτο χρόνο και αρκετές φορές την ημέρα.

Επειδή ανησύχησα και εγώ, το συζήτησα με τον ειδικό γιατρό που το παρακολουθεί και μου είπε πως η ανατριχίλα έχει σχέση με πολλά πράγματα που αφορούν την φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού όπως τα προυτς και το πιπί. Μάλιστα επειδή επέμενα, μου είπε πως αν ήταν κάτι σοβαρό θα έιχε και άλλα νευρολογικά σημεία που θα έπρεπε να εκδηλώνει.

Πράγματι κράτησε γύρω στους 6 μήνες και μετά που άρχισε λίγο να ελέγχει τον εαυτό της και να λέει πότε αφήνει προυτς, σταμάτησε να το κάνει.

Θα σου έλεγα αν ανησυχείς πολύ, να το δει κάποιος ειδικός , αν και για μένα δεν είναι τίποτα σοβαρό παρά αυτό που σας είπε ο γιατρός που προκαλούσε την δυσκολία ούρησης.

Επίσης, έχω προσέξει πως οι δικές μου ανατριχιάζουν όταν θέλουν να ουρήσουν μετά την επιστροφή μας από την θάλασσα, οπότε η γιατρός μας έδωσε να κάνουμε κάθε φορά πλύση με το υγρό της frezyderm που ανακουφίζει τα συμπτώματα ερεθισμόύ της κάτω περιοχής.

Φιλικά

Βούλα

Βούλα μου,

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις γνώσεις σου.

Πραγματικά νιώθω καλύτερα που διαβάζω αυτά που λές. Δύο μέρες τώρα την παρακολουθούμε με τον άντρα μου και ανατριχιάζει λίγο πρίν την ούρηση. Εν πάσει περιπτώσει κάτι σχετικό με την ούρηση πρέπει να είναι.

Να είσαι καλά και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου.

Σμαράγδα.

εμεις αντιμετωπιζουμε ενα αλλο προββλημα θα ελεγα,οσον αφορα το σχημα του κεφαλιου του.τον ειδε παιδονευρολογος και ειπε οτι ανπτυσσεται πολυ καλα..αυτο που λες παντως το κανει και ο στρατος μερικες φορες!!θα ρωτησω κι εγω τον παιδιατρο μας να δω τι θα μου πει...

Βούλα μου,

Σ' ευχαριστώ πολύ για τις γνώσεις σου.

Πραγματικά νιώθω καλύτερα που διαβάζω αυτά που λές. Δύο μέρες τώρα την παρακολουθούμε με τον άντρα μου και ανατριχιάζει λίγο πρίν την ούρηση. Εν πάσει περιπτώσει κάτι σχετικό με την ούρηση πρέπει να είναι.

Να είσαι καλά και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου.

Σμαράγδα.

και εγω σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, είμαι σίγουρη ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό.

Να σου ζήσει!

Διαφημίσεις

• 6 months later...

Ο μικρος μου τελευταια και συνηθως μετα το βραδινο γαλα κανει 2-3 φορες μια κινηση σαν να ανατριχιαζει δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως ενα σαν ξαφνικο κουνημα του κεφαλιου να το πω καπως ετσι. Να κρυωνει δεν νομιζω. Το κανουν και τα δικα σας ? σημερα που εχουμε εμβολιο θα το πω και στην παιδιατρο αλλα με ανησυχει λιγο

Κι εμένα το κάνει αυτό η μικρή μου, ειναι 9 μηνών και το κάνει κανα διμηνο τώρα και συνήθως όταν κάνει τσίσα ή κακά(όχι πάντα). Η παιδίατρος μου ειπε ότι δεν είναι τίποτα :D

DoUwp3.png

ευτυχως ξεαγχωθηκα λιγο γιατι το εχει αρχισει προσφατα και με ειχε προβληματισει παντως δεν εχω προσεξει αν κανει τσισα εκεινη την ωρα κακα παντως δεν κανει σιγουρα γιατι τον καταλαβαινω οταν τα κανει

μην ανησυχεις σιγουρα κανει τσισα!!το εκανε και ο μεγαλος μου και αλλα οταν κοψαμε την πανα στους 20 μηνες τοτε καταλαβα οτι ηταν απο αυτο!!

Διαφημίσεις

Και τα 2 μου παιδία το κάνουν και η μεγάλη που είναι 4 το κάνει ακόμα όταν κατουράνε ή κάνουν κακά...

Dwnjp2.png

O ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 4/4/09

• 3 months later...

παρατηρησα κοριτσια οτι ο μπεμπης που ειναι 5 μηνων σχεδον κανα δυο φορες εκανε κατι σαν να ανατριχιαζει και τρομαξα-δεν δειχνει να ποναει αλλα καποιος μου ειπε οτι αν κανουν ετσι τα μωρα κατι τρεχει-καμια βοηθεια???ανησυχω πολυ!

Και εγώ έχω παρατηρήσει δεν θυμάμαι από πότε 4,5 ή 5 μηνών ίσως να ανατριχιάζει και υπέθεσα ότι εκείνη την συγκεκριμένη στιγμή ή κρυώνει ή ζεσταίνεται (το έκανε συνήθως μετά τον ύπνο), αλλά πρόσφατα εφόσον ξεκινήσαμε και στέρεες τροφές την είδα να το ξανακάνει όταν δεν της αρέσει κάποια γεύση.

Δεν ανησύχησα καθόλου, μου φάνηκε και λίγο αστείο! Άν ήταν κάτι όπως πόνος ή άλλου είδους ενόχληση πιστεύω θα έκλαιγε.

1.12.2008- Αντίκρυσα το φως της ζωής μου.

ανησυχω κοριτσια-ο 5 μηνων μπεμπης μου κανει κατι σαν ανατριχιλες-τι ειναι αυτο παλι?δεν δειχνει να ποναει αλλα θα ηθελα να μου πει καποιος τι ειναι-αφηστε που ντρεπομαι να παρω την παιδιατρο-καποιος μου ειπε οτι τα μωρα κανουν ετσι οταν προκειται για ουρολοιμωξη-αληθευει?να ανησυχω?

Διαφημίσεις

Και εμένα το έκανε τον πρώτο χρόνο της ζωής του αλλά δεν ήταν τίποτα. Ο γιατρός μου είχε πει΄να αφήσω το παιδί στην ησυχία του και να μην τον ψειρίζω όλη την 'ωρα. Σταμάτησε να ανατριχιάζει περίπου στο χρόνο. Μην ανησυχείς μάλλον το παθαίνουν πολλά παιδάκια!

• 2 years later...

Καλημέρα! Ο μικρός μου 8 μηνών ανατριχιάζει όλη την ώρα! Με το που τον ακουμπάμε απαλά ειδικά πίσω από το λαιμό ανατριχιάζει! Σκέφτηκα μήπωσ είναι επειδή την ώρα εκείνη κάνει τσίσα του αλλα επειδή το κάνει συχνά δε νομίζω! κατα τάλλα είναι μια χαρά υπερκινητικός. Βέβαια και εγώ ανατριχιαζω πανεύκολα (σε κλαμπ δε πάω γιατί μόλις με ακουμπήσει κάποιος ανατριχιάζω!!!) Ναναι κάτι νευρολογικό??? Ψάχνω και γω να βρω προβλήματα μου φαίνετε απλά επειδή μου χει κάνει εντυπωση λέω μήπως καμιά άλλη μανουλα είχε κάτι παρόμοιο!

Το χαμογελό σου μου φτιάχνει τη μέρα!!! Σε λατρεύω μικρέ μου πρίγκιπα!!!:P

• 11 months later...

Η μπεμπα μας,7 μηνων καποιες φορες κατα τη διαρκεια της μερας κανει σα να ανατριχιαζει στιγμιαια...δεν ξερω αν αυτο σημαινει κατι,δε νομιζω να κρυωνει παντως και κατα τ αλλα ειναι μια χαρουλα,στα δικα σας μικρουλια εχετε τυχον παρατηρησει κατι παρομοιο?σκεφτομαι η κλασικη αγχωδης μαμα,μηπως αυτο υποδηλωνει ανωριμο νευρικο συστημα?δεν εχω ρωτησει τη γιατρο αλλα μεχρι να το κανω αν μπορει καποια μανουλα να με καθησυχασει θα το εκτιμουσα.....

κι εμάς τα ίδια έκανε αλλά τώρα που έκλεισε τους 12 της πέρασε σχεδόν τελείως. Νομίζω ότι έχει να κάνει με ανώριμο νευρικό σύστημα. Κι εμείς ανησυχούσαμε αλλά η γιατρός με καθησύχασε

• 5 years later...

καλημερα.το μωρο μου εναι 6,5 μηνων και τελευταια ανατριχιαζει συχνα.η παιδιατρος με ρωτησε αν οταν το κανει βγαζει σαλια η δειχνει να αφαιρειται αλλα αυτο δεν συμβαινει.ειναι στιγμιαιο.θα κανει εξετασεις για ασβεστιο σακχαρο και ηλεκτρολυτες και θα το παρακολουθησουμε μου ειπε.τι μπορει να συμβαινει?