svaou

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  22
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

0 Neutral

Πρόσφατοι επισκέπτες του προφίλ

Το πεδίο των 'πρόσφατων επισκεπτών' είναι απενεργοποιημένο και δεν εμφανίζεται σε άλλους χρήστες ή επισκέπτες.

 1. Καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος ξέρει παιδοδοντίατρο στη Θεσσαλονίκη που να εφαρμόζει την ηλεκτρονική τοπική αναισθησία. Πρόκειται για συσκευή που παροχετεύει ελεγχόμενα το φάρμακο από ένα στυλό τύπου ινσουλίνης και δεν τραυματίζει τους ιστούς με αποτέλεσμα να μην πονάει. Η συσκευή ονομάζεται The Wand. Η κόρη μου πρέπει να κάνει εξαγωγή στα δύο κάτω κεντρικά νεογιλά λόγω εμφάνισης των μόνιμων ακριβώς από πίσω. Τα νεογιλά μπροστά δεν κουνιούνται και η πανοραμική έδειξε αρκετό συνωστισμό που πρόκειται να επακολουθήσει. Βέβαια το θετικό είναι ότι αν και τα 4-5 μπροστινά φαίνονται αρκετά κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο πίσω στους προγόμφιους η εικόνα αλλάζει γιατί της λείπουνε δόντια μόνιμα οπότε κάπως θα τα χωρέσουμε. Οι σιαγόνες της και οι συγκλίσεις της είναι αρμονικές αλλά λίγο μικρότερες και οι δύο από το κανονικό. Θα χρειαστεί προφανώς κάποια ορθοδοντική στο μέλλον αλλά λόγω της δικής μου κακής εμπειρίας με την ορθοδοντική 20 χρόνια πρίν έχω ανησυχήσει πολύ. Κυρίως βάσανο είναι οι κινητοί μηχανισμοί και όχι τα σιδεράκια. Πολύ θα με βοηθούσαν οι πληροφορίες σας ή οι εμπειρίες σας. Σμαράγδα.
 2. Καλησπέρα, Ένα χρόνο περίπου μετά το αρχικό μου μήνυμα έχω να σας πω ότι επιτέλους έμαθα τι συνέβαινε πέρυσι με την άρνηση της κόρης μου για το σχολείο. Η δασκάλα μας λοιπόν κομπλεξική και κακιασμένη προφανώς δεν ήθελε παιδάκια έξυπνα στην τάξη που να έχουν διάθεση συμμετοχής στο μάθημα. Με αποτέλεσμα να την ενοχλεί που η κόρη μου διέφερε. Δεν μπεμπέκιζε, ήταν καθως πρέπει και δεν έδερνε. Πρόβλημα δηλαδή. Έτσι με κάθε ευκαιρία της έκανε παρατήρηση και την απειλούσε. Τελειώνοντας η χρονιά έμαθα από άλλη μάνα ότι το έκανε και σε εκείνης το παιδάκι. Εκείνο όμως την έγραφε κανονικότατα τη δασκάλα και δεν το έπαιρνε κατάκαρδα. Αφού λοιπόν έκανε ότι ήταν δυνατόν για να βγάλει το παιδί μου προβληματικό στην κοινωνικότητα και τη συμπεριφορά φτάσαμε στο τέλος της χρονιάς. Μάλιστα μαθαμε από τη δασκάλα της ζωγραφικής ότι ανέφερε το παιδί στο Κεδής που είναι κέντρο για αντιμετώπιση προβλημάτων κάθε είδους στη σχολική ζωή. Ναι, αν δεν έχεις πρόβλημα όμως με το ζόρι δεν σε δέχονται στο κεδής . Δε λέτε ευτυχώς που το ήξερε το παιδί η υπεύθυνη της ζωγραφικής και ήξερε ότι ήταν κοινωνικότατο και άψογο σε όλα. Έτσι κατέρριψε και τους ισχυρισμούς της νηπιαγωγού. Μη έχοντας άλλο μέσο να μου δείξει πόσο δεν συμπαθούσε την κόρη μου και αφού πλεόν είχαμε ανακοίνωσει στο παιδί ότι θα πάει σε άλλο σχολείο για τα μεγάλα νήπια, τι γυρνάει και μου λέει μια μέρα. Η Μυρτώ τώρα είναι οκ, δεν κλαίει όμως είμαι σίγουρη ότι του χρόνου θα κλαίει να μη σας πω και όλο το δημοτικό θα κλαίει. Σέκος έμεινα. Πώς δεν την κλώτσησα μέσα στον κόσμο. Επίλογος: Η Μυρτώ πηγαίνει πλέον σε ένα από τα πιο καλά νηπιαγωγεία της πόλης μας. Η νηπιαγωγός της ψάχνει ακόμα να βρεί πώς βγάλανε αυτό το παιδί προβληματικό καθώς έχει εντυπωσιαστεί από τα χαρίσματά της. Έχει φίλους όλα ανεξαιρέτως τα παιδάκια στην τάξη και από την πρώτη μέρα πήγε με τέτοια άνεση λές και σώθηκε από του λύκου τα δόντια και είναι πλέον ασφαλής. Εννοείται ότι χάρη στις υπέροχες νηπιαγωγούς του σχολείου έχει μάθει να διαβάζει και διαβάζει πλέον μόνη της τα παραμύθια της με μόνο 4 μήνες δουλειάς. Να λοιπόν που η ψυχολογική κακοποίηση ενός ανθρώπου μπορεί να είναι χειρότερη από τη σωματική!!! Να είστε όλοι καλά.

 3. Διαφημίσεις


 4. Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα να με βοηθήσετε με την εμπειρια κυρίως (γιατί απο ιατρικής πλευράς πάνω κάτω τα ξέρουμε) πάω στο εξής. Ο άντρας μου (39 ετών) έχει αυτοάνοσο (αντιφωσφολιπιδικό συνδρομο) διαγνωσμένο απο 10ετία. Πρίν ένα χρόνο μετά απο βιοψία νεφρού του διαγνώσανε μεμβρανώδη σπειραματονεφρίτιδα. Δείχνει να μην έχει ταχεία εξέλιξη όπως μας είπαν και το λεύκωμά του είναι 1,4 σταθερό έδώ και ένα χρόνο που το ψάχνουμε. Ήδη άλλον ένα χρόνο πίσω βλέπαμε λεύκωμα χαμηλό στην γενική ούρων. Πήρε κορτιζόνη (medrol 16 mg, ένα χαπι τη μέρα) απο τον Αύγουστο. Τώρα αφού δεν είδε βελτίωση παρά ελάχιστη ο γιατρός αποφάσισε να του δώσει την κορτιζόνη σε συνδυασμό με κυκλοσπορίνη. Μας είπανε για μακροχρόνια θεραπεία και διακοπτόμενη και ότι ο κάθε οργανισμός έχει διαφορετική ανταπόκριση όμως θα ήθελα πολύ να μάθω απο άτομα που έχουν πάρει τέτοια αγωγή τις εμπειρίες τους. Πόσο επηρεάζει την καθημερινότητα, τη λειτουργικότητα, άν σας επηρέασε στα νεφρά ή στο συκώτι. Ο άντρας μου έχει φυσιολογικότατη νεφρική λειτουργία αλλά έχει λίποδη διήθηση στο συκώτι εδώ και πολλά χρόνια βεβαια με φυσιολογικές τιμές ηπατολογικών δεικτών. Επιπλέον θα ήθελα να ρωτήσω πόσο χρόνο ήφεσης πετύχατε μετά τη διακοπή της θεραπείας σας για παρόμοιο πρόβλημα. Λενε ότι μπορεί να πάει απο θεαματικά καλά μέχρι θεαματικά κακά η διάρκεια της ήφεσης. Επίσης παίζει λέει κατά 50% το ψυχολογικό για τα αυτοάνοσα και τις ηφέσεις που πετύχαίνεις να έχεις. Τέλος υπάρχει και το θέμα της απόκτησης δεύτερου παιδιού και αναρρωτιέμαι μετά το τέλος της θεραπείας αν είναι επιτρεπτό. τι έχουν πει σε σας; Οι γιατροί λένε μετά 3μήνου όμως έχω διαβάσει ότι φαρμακο κουβαλάς και ένα χρόνο μετά. άλλος πάλι μας είπε ότι και κατά τη διάρκεια της θεραπείας επιτρέπεται πράγμα που δεν θα το ρίσκαρα με τίποτα. Πόσο επηρεάζεται η γονιμότητα με την κυκλοσπορίνη; Ευχαριστώ..
 5. Katerin καλησπέρα, Τα ίδια είχα μέχρι να πάει προνήπιο. Με το που πήγε άλλαξαν όλα στον ύπνο. Σε χαρακτήρα είναι ολόιιδια με τη δικιά σου όπως το περιγράφεις. Δεν κοιμόταν ποτέ καλά. Απο τη μέρα που γεννήθηκε περνάγαμε όλη τη νύχτα με βόλτες. Τη μέρα κοιμόταν ελάχιστα. Απο 6 μηνών σταμάτησε να κοιμάται μεσημέρι. Άσε που το βράδυ έφτανε να κοιμάται στις 2 η ώρα. Ακολουθήσαμε τις συμβουλές λυτών και δεμμένων, διαβάσαμε βιβλία, πήγαμε σε ψυχολόγο όμως τίποτα δεν έπιασε. Απο τη ρουτίνα κοιμόμασταν οι ίδιοι αλλά όχι εκείνη. Την πρώτη μέρα του σχολείου της είπαμε τώρα τελειώσαν τα ψέματα, αν δεν κοιμάσαι θα είσαι σαν πατημένο σύκο την άλλη μέρα. Όχι ότι συγκινήθηκε όμως απο την κούραση κοιμάται κανονικά στις 9-9:30 και το πρωί ξυπνάει πρώτη. Αντέ να σηκωθεί μια φορά τη νύχτα όμως την πιάνει αμέσως ύπνος ξανά. Δεν ανανγωρίζουμε το παιδί μας. Η μέρα με τη νύχτα σου λέω. Κάνε υπομονή και απο τη νέα χρονιά γράψτην σε κάποιο παιδικό για να σωθείς. Ελπίζω να το λύσεις σύντομα
 6. Nicol28 καλησπέρα, Αχ αυτά τα παιδιά μας!!! Και γώ μόλις άνοιξα θέμα με πόνο στην κοιλιά. Θα σε συμβούλευα να μιλήσεις με τον παιδιατρό σου για να βγείς απο το άγχος και την ανησυχία. Εκείνος θα την εξετάσει και θα της κάνει ασκήσεις και θα καταλάβει πώς είναι η εικόνα της κλινικά ή αν χρειάζεται να κάνει εξετάσεις. Εν τω μεταξύ μην πανικοβάλεσαι. Δε βοηθάει ούτε εσένα ούτε το παιδάκι. Έχω περάσει τόσα με λάθος διαγνωσεις και τζάμπα πανικό που πραγματικά αξίζει να είσαι ψύχραιμη και λογική γιατί τις περισσότερες φόρές τα πράγματα είναι απλά. Και γώ είμαι πολύ ανήσυχη με το δικό μου θέμα όμως έχω πάρει σβάρνα τους γιατρούς που εμπιστεύομαι και γνωρίζω και κοιτάω να πάρω μια λογική απάντηση, ή να κάνω εξετάσεις. Εύχομαι να βρείς σύντομα λύση και να ναι το πιο απλό. Υ.Γ. Ούπς, γιατί το ξέχασα; Τώρα σκεπτόμενη το πονοκέφαλος-ζαλάδα-4 ετών θυμήθηκα αυτό που μου διηγόταν η μαμά μου απο μένα. Σε ηλικία 3,5 ετών με πήγαινε βόλτα ο παπούς μου με το καρότσι και του είπα σταμάτα γιατί γυρίζει ο δρόμος. Είχα μάλλον και πονοκέφαλο και τελικά χρειαζόμουν γυαλιά!!! Ο γιατρός σου σίγουρα θα το σκεφτεί και το οφθαλμολογικό που σε αυτές τις ηλικίες συμβαίνει. Να είσαι καλά, Σμαράγδα.
 7. Η κόρη μου (προνήπια σχεδόν 5 ετων) που σε άλλο θέμα συζητούσα ότι έχει δυσκολία προσαρμογής στο σχολείο εδώ και 3-4 εβδομάδες παραπονιόταν ότι πονούσε η κοιλιά της. Δεν δώσαμε σημασία γιατί όταν το έλεγε σε 5 λεπτά ξεχνιώταν και δεν επηρεαζόταν ούτε η διάθεσή της ούτε η ενέργειά της. Φανταζόμασταν ότι το δέν θέλω να φάω άλλο ήταν το πονάει η κοιλιά μου. Να σημειώσω ότι ενώ σκεφτήκαμε το ψυχολογικό (λόγω του ότι στεναχωριόταν στο σχολείο) απο την άλλη οι στιγμές που το πάθαινε δεν είχαν σχέση με τις ώρες του σχολείου ούτε πονεσε όπως είπε ποτέ στο σχολείο. Πονάει κυρίως όταν ξαπλώνει γύρω απο τον αφαλό και κάποιες φορές πλάγια αριστερά και σπανιότερα απο δεξιά. Είναι γενικώς πόνος που περπατάει για αυτο το πρώτο που σκεφτήκαμε είναι το εντερικό. Είναι δυσκοίλια και ενώ πηγαίνει τουαλέτα μια φορά τη μέρα βγάζει λίγα κακάκια και πολυ σκληρά παρότι έχει πλούσια διατροφή σε ίνες. Η παιδίατρος το πρώτο που μας είπε ήταν η παρασίτωση και δυστυχώς της δώσαμε vermox ενώ τελικά κάναμε εξετάσεις και δεν είχε το παιδί. Επίσης καναμε γενική ούρων και ήταν οκ. Την εξέτασαν 3 παιδίατροι και έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι απο την κλινική της εικόνα καθώς και απο τα μη εμφανή σημάδια σκωλικοειδίτιδας. Γενική αίματος, TKE, CRP, SGOT, SGPT, Κρεατινίνη, Ουρικό, Αλβουμίνη, Σφαιρίνες και LDH όλες φυσιολογικές. Στον υπέρηχο άνω και κάτω κοιλίας όλα τα όργανα οκ και φυσιολογικά. Το μόνο που μας βρήκαν ήταν λίγο υγρό στο δουγλάσειο που όπως μου εξήγησαν είναι ο χώρος της κοιλιάς χαμηλά στη λεκάνη. Εκεί υγρό γίνεται σε περίπτωση φλεγμονής που όμως αιματολογικά δεν φαίνεται φλεγμονή. Π.χ σε περίπτωση σκωλικοειδίτιδας που για την ώρα δεν μας δίνει κανένα σύμπτωμα έντονο καθώς ο πόνος έρχεται και φευγει σαν κολικός και στα μεσοδιαστήματα είναι οκ. Επίσης πόνο έχει λίγες φορές τη μέρα κυρίως ξαπλωμένη ή καθιστή. Μόνο 1 φορά της έτυχε όρθια. Ο παιδίατρος είναι σχεδόν 99% σίγουρος ότι δεν έχει τίποτα. Ο αιματολόγος που έδειξα τις αιματολογικές γιατί είναι φίλος μου με τεράστια και σφαιρική εμπειρία μου είπε ότι λόγω της δυσκοιλιότητας και του ψυχολογικού στρες το έντερο συσπάται (εκεί πονάει και όχι μόνο σε ένα σημείο αλλά πόνος που μετακινείται), μοιάζει με κολικό και ενδιάμεσα είναι οκ και σαν αποτέλεσμα καμιά φορά μπορεί να δημιουργήσει και λίγο υγρό στο δουγλάσειο. Υγρό στο δουγλάσειο μου είπε η ακτινολόγος ότι δημιουργείται σε περίπτωση γαστρενετρίτιδας (αλλά κανείς δε το ξέρει γιατί δεν κάνει υπήρήχο), βέβαια δεν περάσαμε γαστρεντερίτιδα αλλά πρίν 1 μήνα κοινό κρυολόγημα χωρίς σημάδια γαστρεντερίτιδας. Άρα συμπερασματικά καταλαβαίνω απο αυτά που μου είπαν ότι τα σκληρά κόπρανα που δύσκολα αποβάλλονται μπορεί να προκαλέσουν τέτοια δυσκολία στην περιοχή μέχρι και υγρό στο περιτόνιο. Στα παιδιά μου είπαν ότι πέραν απο αντιμετωπίσιμες φλεγμονές (που εδώ δεν φαίνονται κιόλας εργαστηριακά) δεν υπάρχουν κακοήθειες στο έντερο και όλα τα άλλα όργανα έχουν ελεγθχεί και μικροβιολογικά και απεικονιστικά άρα να βγάλω απο το μυαλό μου το κακό. Επίσης και για το γεγονός ότι τα κακά πράγματα δεν προειδοποιούν με πόνο αλλιώς όλοι θα τα εντόπιζαν νωρίς και θα είχαν θεραπευτεί. Αυτό μου το είπε και ο παιδιάτρος και ο αιματολόγος που μας παρακολουθεί όικογενειακά για άλλο θέμα. Να σημειώσω ότι στους μεγάλους υγρό στο δουγλάσειο μου είπαν ότι γίνεται στις γυναίκες στην ωορηξία, στους άνδρες στον προστάτη ή σε κακοήθειες του εντέρου ή γενικώς. Όμως στα παιδιά δεν ισχύουν τα παραπάνω. Θα ήθελα πάρα πολύ την εμπειρία σας πάνω στο υγρό στου δουγλάσειο στα παιδία χωρίς κλινικά ή μικροβιολογικά ευρήματα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 8. Παιδια διαβασα ολα σας τα μηνυματα κ ευχαριστω Ναι ειμαι κ εγω αναστατωμενη αλλα στο παιδι το κρυβω. Ειναι 8κοριτσακια στην ταξη μπερδεμενα νηπια&προνηπια.τα 3 κανουν μαζι παρεα κ το ενα δε τη θελει. Με τα αλλα 3 ακριβως το ιδιο.την κορη μου κ μια αλλη δε τις θελουν απλα η αλλη μικρουλα δε σκαει ειναι πολυ δυναμικη κ οταν βαριεται την κορη μου τη φτυνει κ τησ λεει τωρα φυγε.η δικια μου εμαθε να της φερομαστε σα μεγαλη κ να τη σεβομαστε αναλογα.στο σχολειο δε συμβαινει ετσι.υπαρχει μεγαλη αγενεια κ καθολου σεβασμος. Καποια κοπελα ρωτησε αν κανουμε εξωσχολικα.ναι κανει 3 χρονια αγγλικα(παει απ τα 2,5περιπου κ. Απ την πρωτη μερα ηταν σουπερ.ουτε η παραμικρη δυσκολια), επισης παει σε ενα καλλιτεχνικο εργαστηρι κ κανει ζωγραφικη κ γενικοτερα τεχνη.τελος παει κατηχητικο.σε ολα τα μαθηματα παει τελεια.στα αγγλικα που ειναι περισσοτερο στυλ σχολειο εχει κανει παρεες με τις οποιες γνωριστηκα κ εγω κ βρισκομαστε κ εξω.ολες οι δασκαλες εχουνε να λενε για τη μ.και για την αριστη συμπεριφορα της.μαλιστα μου δινουν συγχαρητηρια.ειναι γενικα πολυ κοινωνικο παιδικ ακομα κ σε παιδοτοπο βρισκει αμεσως παρεα κ παιζει ηρεμα κ με πολλη ορεξη.η δασκαλα του νηπιαγωγειου ειπε οτι απορησε στην αρχη με τη ανεση της μ. Στο σχολειο.προχθες μια βδομαδα μετα κ εφοσον η μ. Σταματησε να κλαιει ξαναρωτησα γη δασκαλα πως παει κ μουπε οτι αν κ δεν κλαιει πλεον συνεχιζει να κανει παραπονα για τα αλλα παιδια και μου πε οτι αυτο χτυπαει ασχημα στα αλλα παιδια.ειναι λεει καρφωμα.αν ειναι δυνστον.πηγα στο διαλλειμμα κ το ειδα με τα ματια μου να της λενε, φυγε πιο εκει γιατι εδω παιζουμε εμεις.η δασκαλα μεχρι χθες ελεγε οτι η μικρη τα φανταζεται κ το εχει τσεκαρει οτι τηνπαιζουν κ τζαμπα τις κατηγορει.τι στο καλο δυχασμενη προσωπικοτητα ειναι το παιδι μου?εφοσον λοιπον με ειδε που εχω στησει καραουλι στα διαλλειμματα κ ειδε οτι ειδα και να μη παιζουν την κορη μου αλλα και να κανει παραπονα στην κυρια για αυτο καταλαβε οτι τα περι φαντασιας δε τα τρωμε κ τα εκοψε.εμεινε μονο στα περι καρφωματος.ισως τελικα απο το να παει η κορη μου στη δασκαλα κ να πει κυριαμου λενε φυγε θα επρεπε να τραβηξει μια κλωτσια στην αγενη συμμαθητρια για να καταλαβει.δυστυχως ομως στο σπιτι μας δε δερνουμε κ το παιδι το μονο που κανει ειναι να στεναχωριεται. Παμε τωρα κ στο πως το διαχειριΖομΑι εγω.επειδη συμβουλευτικα φιλη ψυχολογο μου ειπε να της μεταφερω αυτολεξι τα λογια της δασκαλας.δε το εκανα ακριβως γιατι φοβηθηκα οτι αν νιωσει οτι κ η δασκαλα δεν της συμπαραστεκεται μετα μπορει να μην ηθελε καθολου να παει σχολειο. Οποτε της ειπα οτι αντιλαμβανομαι οτι καποιες συμπεριφορες δε της αρεσουν κ γι αυτο κανει παραπονα ομως καλο θα ηταν νΑ μη κανει παραπονα στη δασκαλα για τοσο ασημαντα πραγματα.της εξηγησα οτι στις μικρες ηλικιες το φιλος φιλη ειναι ψωμοτυρι και σημαινει παιζω απλα με εναν ανθρωπο κ οτι η λεξη φιλια ειναι βαθια κ θελει χρονο κ δοκιμασιες.της εδωσα κ παραδειγματα με δικες μου κ δικες της πιστες φιλες.ελα ομως που το παιδι εψαχνε ευκαιρια να μου μιλησει κ πανω που νομιζα οτι τακτοποιηθηκε καπως το θεμα στο μυαλο της γινεται το εξης:πριν κοιμηθει σημερα πηγα να διαβασουμε ενα βιβλιο κ να συζητησουμε& μου ειπε:βρε μαμα εσυ λες να παιζω με ολους κ να μη παραπονιεμαι. Οταν ομως μου λενε φυγε κ παω στη δασκαλα κ τους κανει παρατηρηση κ ενω με παιζουν για λιγο βγαινει παλι μια απ τη τριαδα κ μου λεει παλι εσυ δε θα πιξεις,τοτε τι να κανω?μαμα λεει εγω ομως θελω να παιζω.παιδια τι να της πω να κανει?της ειπα με το ζορι να σε παιξουν δε γινεται οποτε να αφησει ησυχο το κοριτσακι αυτο κ να μη ξαναζητησει να παιξει μαζι τους.το βρισκω ζητιανια να παρακαλαει να την παιξουν κ να της λενε οχι. Η απογοητευση της πιστευω οτι θα ναι μεγαλη.εγω της ειχα πει να προσπαθησει να τα πλησιασει κ οτι κατα βαθος δεν ειναι κσκα παιδια.της ειπα κ τη δικαιολογια της δασκαλας οτι κ καλα δεν ειχαν ορεξη να παιξουν μαζι της.επισης μου ειναι δυσκολο να της πω οκ μη παιξεις με κανεναν κ εγκατελειψε την προσπαθεια.της ειπα να επιλεξει το δυναμικο κοριτσακι που αλλωτε την παιζει κ αλλωτε οχι κ που δε το παιζουν κ αυτο οι δυο τριαδες.επισης η εκδοχη του να παιξει με αγορακι θα μου αρεσε πολυ.ηδη εξωσχολικα εχει 2 φιλιους&εναν λατρεμενο ξαδελφο.μηπως φταιει που η κορη μου εχει φιλους μεγαλυτερης ηλικιας?τα βρισκει τελεια μαζι τους ισως γιατι δεν παιδιαριζουν κ της θυμιζουν τη δικη μας συμπεριφορα. Καλα εκανες κ τους ειπες χαζους αυτους με το νιντεντο.οι πολλες ευγενειες μας φαγανε με τα αναγωγα που μπλεξαμε!
 9. Σας ευχαριστώ όλους για τις σκέψεις σας. Προσπάθω να κάνω αυτό που λέτε. Μη κατηγορόντας κανέναν να της δώσω να καταλάβει ότι απλά δεν πειράζει. Όμως απο ότι βλέπω πειράζει την ίδια και όντως βγάζει απότομο χαρακτήρα. Πήγα ξανά και την παρακολούθησα στο διάλλειμμα. Της λένε πηγαινε πιο εκεί γιατί ώς εδώ παίζουμε εμείς και εκείνη αντιδράει χτυπώντας το κουβαδάκι της στον πάγκο πάνω. Την προηγουμένη μέσα στην τάξη ζήτησε απο ένα παιδάκι να παίξουν και εκείνο της είπε ότι δεν την έχει φίλη αλλά έχει όλες τις άλλες. Συγνώμη ρε παιδιά είναι δυνατόν να μη την πειράξει; Η δασκάλα που ήταν πιο δίπλα δεν αντέδρασε παρά είπε παίζουμε με όλους. Όμως το πρόβλημα δεν διορθώθηκε και η κόρη μου έμεινε και πάλι με την εντύπωση ότι το κοριτσάκι δεν την θέλει. Η δασκάλα επειδή πήρε είδηση ότι την παρακολουθώ την έβαλε να πιαστεί με το συγκεκριμένο κοριτσάκι στο δρόμο για εκκλησιασμό που πήγανε χθές. Δεν είπανε τίποτα κατά τη διάρκεια του δρόμου και δείχνανε κατά τη διάρκεια της διαδρομής αδιάφορες η μία για την άλλη. Τα κοριτσάκια όντως έχουν κάνει τις παρέες απο πέρυσι. Είναι 3 νήπια απο πέρυσι και στην αρχή όταν είχα αναφέρει στη δασκάλα την απορία μου για το ότι δεν την παίζουν μου είπε ότι αυτές είναι παρέα απο πέρυσι. Ούτε αυτό είναι δικαιολογία. Τι θα πει απο πέρυσι και απο φέτος. Αλλιώς να κάνουν 2 τμήματα. Οι φετινές είναι όλες στο ίδιο στύλ. Μικροκαμμωμένες, ανεκφραστες, αμίλητες και ίσως γι αυτό ταιριάξανε. Χθές είχα πει στην κόρη μου να ευχηθεί σε μια Κατερίνα η οποία δεν απάντησε καν. Το ίδιο έκανα και γώ όταν είδα το κοριτσάκι και δεν μου απάντησε καν. Η μάνα που ήταν δίπλα δεν απόρησε καν παρά είπε δε μιλάς πάλι κατερίνα; Το δεύτερο απο τα 4 κοριτσάκια το χαιρετάμε συνεχώς φεύγοντας και δεν κάνει τον κόπο να πεί ούτε ένα σκέτο γειά. Η τρίτη είναι αυτή που έχει φίλη όλες τις άλλες και μας το δηλώνει και η τέταρτη η οποία παίζει περιστασιακά με την κόρη μου. Θεωρώ λοιπόν ότι οπουδήοποτε αλλού μπορεί να είχε δέσει αλλιώς η παρέα. Δεν ξέρω δηλαδή πως η δασκάλα δικαιολογεί παιδιά που δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη όπως το ευχαριστώ στα χρόνια πολλά η την ανταπόδοση της καλημέρας. Δε ξέρω πως λοιπόν το ότι δεν της μιλάνε καν και το πήγαινε πιο πέρα γιατί εμείς παίζουμε έδώ θα μπορούσε η κόρη μου να το λάβει ώς θετικό και να μη χρειάζεται να γίνεται αντιδραστική μαζί τους. Τώρα δουλεύουμε και εγώ και ο άντρας μου πολύ πάνω στο θέμα της αυτοπεποίθησης. Μόνο αυτό μας μένει ώσπου να αλλάξουμε σχολείο του χρόνου.
 10. Θα επαιρνα το παιδι μου κ θα φευγα τρεχοντας!!! Αυτο για το παιδι μου. Δε θα ξαναπαταγα εκει!!! Αυτο για την αγενεια τους! Λενε οτι ο νονος ειναι ο πνευματικος πατερας. Αυτος το επιτρεπει αυτο να γινεται στα παιδια του?/
 11. Δεν ειμαι απο κυπρο απλα επειδη κ γω προσπαθω για παιδακι,σου ευχομαι καλη επιτυχια
 12. Παιδια η δασκαλα ειπε οτι τη βρηκε αρνητικη κ οτι της προτεινανε να παιξει κ δεν ηθελε.οταν λοιπον τη ρωτησα τι μπορουμε να κανουμε απο κοινου μου ειπε μονο να της πω εγω οτι κ καλα ειναι αποτομη κ η συμπεριφορα της αντανακλα ασχημα στα παιδια.γιατι λοιπον κ αντιστοιχως οι συμπεριφορα των παιδιων να μην αντανακλα ασχημα σε κεινη? Οταν λοιπον τη ρωτησα ποια ειναι αυτη η τρομερα αποτομη συμπεριφορα μου ειπε οτι δε προσεχει που ακουμπαει το ασημοχαρτο απο το φαγητο της (το βαζει λεει μπροστα στον διπλανο της).εγω θεωρω οτι εγινε απο απροσεξιαγιατι δε το δικαιολογει κ η δασκαλα ετσι?παιδακια 4ετων ειναι.λυπαμαι αλλα οταν ο αλλος ειναι τοσο καθετος κ μου λεει εγω να της πω να προσεχει τις κινησεις της κ να αγκαλιαζει τα αλλα παιδια για να την αγκαλιασουν κ αυτακ η ιδια σα δασκαλα δεν το κανει τοτε τι συζηταμε?εγω τι να της πω: παιδακι μου οταν σου λενε φυγε δε σ εχω φιλη, το κανουν απο αγαπη. Η να της πω μη σε πειραζει που δε σε παιζουν και σε κοροιδευουν γιατι εισαι ψηλη. Μην αντιδρας εστω και με τα ματια οταν σε πληγωνουν.
 13. Καλησπερα σε ολες τις μανουλες. Εχω το ακολουθο προβλημα εδω κ 2-3βδομαδες: Η κορη μου(4,5ετων) πηγε φετος πρωτη φορα προνηπια.ειχε μεγαλη χαρα αφου ειναι μοναχοπαιδι κηθελε πως κ πως να βρισκεται με παιδακια.στον αγιασμο πλησιασε απο μονη της 4παιδακια που πριν καλα καλα το καταλαβει της ειπαν δε σεπαιζουμε εσενα γιατι εισαι ψηλη κ να πας στη μαμα σου.με τον αντρα μου σαστισαμε κ σαν πρωτη μερα ειπαμε να μη δωσουμε εκταση. Η μικρη κλειστικε στον εαυτο της κ μαζευτηκε εκεινη τη στιγμη αλλα το πραγμα συνεχιστηκε. Κουτσα στραβα γνωρισε ενα κοριτσακι απ το αλλο τμημα κ παιζανε στην αυλη. Στην ταξη της ομως τιποτα με αποτελεσμα να παω στη δασκαλα που ομως δεν εδωσε σημασια.και ενω το ενδιαφερον της κορης μου παρεμενε εξισου εντονο για το σχολειο οπως στις αρχες ξαφνικα εδω κ δυο βδομαδες σπαραζει κ δε θελει να παει.ξεροντας οτι απ την ταξη της δεν την παιζουν τα τεσσερα κοριτσακια κ το σνα την παιζει περιστσιακα,πηγα στη δασκαλα.εκεινη τα εριξε ολα στο παιδι.οτι ολο παραπονιεται γι αυτο το θεμα κ ειναι της φαντασιας της οτι δε τη παιζπουν.η μικρη λεει οτι η δασκαλα δε τους μαλωνει παρα λεει ενα παιζουμε με ολους κ τερμα.η δασκαλα μου ειπε οτι ειναι αποτομη με τα παιδια κ αυτο λεει το καλαβαινει απ το υφος τη ταχα γιατι ποτε κανεις δε διαμαρτυρηθηκε για κεινη.παρολα αυτα λεει η αποδοση της κ η συμμετοχη της ειναι αριστη.αυτο το ηξερα γιατι δουλευουμε πολυ κ σε πολλα επιπεδα με το παιδι.παει αγγλικα απο τα 3της,καθως κ ζωγραφικη κ κατηχητικο. Παντου παει τρεχοντας απο χαρα κ με καποια παιδακια απο αυτα βρισκομαστε κ στα σπιτια. Τι να κανω?η κορη μου εχει κλειστει πολυ στον εαυτο της με αυτο που της συμβαινει κ δυσταζει να τα ξαναπλησιασει στο. σχολειο.γενικως ειναι πολυ ωριμη για την ηλικια της κ δε με πιστευει οταν της πασαρω τη δικαιολογια της δασκαλας οτι το δε σε παιζω δε σημαινει δε σε θελω. Διαβασα που λετε για παρτυ η γαι να τους χαρισει πχ αυτοκολλητα αλλα δε νομιζω να πιασει γιατι κ οι γονεις ξυνοι φαινονται.ασε που ειμαστε επαρχια κ τωρα με την κριση ουτε πανε σε παρτυ κ αν κανεις σε θεωρουν λατση.θελω αν μπορειτε να μου πειτε πως να την κανω να μη στεναχωριεται,τι να απανταει στο δε σε εχω φιλη.δυστυχως ειναι μονο 1 αρχηγος κ τραβαει 2-3 αλλα καθως κ 2ειναι νηπια κ δε παιζουν με προνηπια.η αλλη ειναι αυτη που τη παιζει λιγο.φοβαμαι μη της τσαλακωσουν τελειως την αυτοπεποιθηση τωρα που ειναι στην αρχη κ μετα θα χουμε παντα προβλημα.υποσημειωση:σε παιδοτοπο κανει αμεσως παρεες εντελως μονη.
 14. κορίτσια, εμένα η κόρη μου είναι 3 και κατάφερε να κοιμηθεί στο δωμάτιό της μόνο 3-4 φορές. Κοιμάται σε πάρκο στο δωμάτιό μας και τώρα τελευταία αρνείται γενικά να κοιμηθεί. Δεν ξέρει τι θέλει και κάνει τρομερή φασαρία. Και να πεις ότι δεν ζει σε καλό περιβάλλον?? Ισοροπημενοι είμαστε, δεν μαλώνουμε, δεν έχει ακόμα αδελφάκι και ότι ζητήσει της το δίνουμε. Δοκιμάσαμε όλα τα σχετικά των ψυχολόγων με παραμύθια, ήρεμιά κλπ πρίν τον ύπνο αλλά δεν έπισε τίποτα. Ούτε καν η στέρηση αγαπημένων της πραγμάτων. Βοήθεια!!!!!!!!!!!!!!
 15. Καλησπέρα, Πρίν λίγες μέρες μετά απο καλλιέργεια κολπικού υγρού διαπιστώθηκε ότι έχω το μικρόβιο Πρωτέας. Ο γιατρός μου συνέστησε Norocin για 7 μέρες. Πήρα 2 μέρες αλλά λόγω του ότι είμαι αλλεργική με πείραξε και μου δώσανε τελικά ceclor για 7 μέρες. Αν και ο γιατρός είπε ότι καταπολεμάται και είναι συνηθισμένη πάθηση, εγώ ανησύχησα με αυτά που διάβασα στο internet. Ότι δηλαδή ξαναεμφανίζεται μετά τη θεραπεία και μπορεί να πάσχεις χρόνια. Για τον συζηγό μου δεν δώσανε αγωγή γιατί δεν είχε κάποια ενόχληση σύμφωνα με αυτά που με ρώτησε ο γιατρός. Θα εκτιμούσα αν με πληροφορούσατε πάνω σε αυτή την πάθηση. Θέλουμε να κάνουμε δεύτερο παιδάκι, πότε θα πρέπει να προσπαθήσουμε. Ο γιατρός μου μου είπε να μην επανεξεταστώ παρά στον επόμενο προληπτικό γυναικολογικό μου έλεγχο εκτός και αν ξαναέχω συμπτώματα. Μήπως έχετε εμπειρία σε τέτοια θέματα να με βοηθήσετε; Ευχαριστώ πολύ.
 16. Καλησπέρα, Ψάχνω κάποιον να με βοηθήσει στο ακόλουθο πρόβλημα. Εδώ και 2 περίπου μήνες έβγαζα μερικά σπυράκια στο σώμα μου. Όχι, πολλά. Διάσπαρτα. Έκανα εξέταση για Ιge αντισώματα και βγήκε 1200 υπερβολικά δηλαδή πάνω απο το κανονικό που είναι το 60. Ο γιατρός μου έδωσε Aerius που τώρα τα παίρνω για δεύτερη βδομάδα γιατί πιστεύει ότι είναι κνίδωση (σημειώστε ότι δεν έχω καθόλου φαγούρα παρά μόνο ελάχιστα στο μέτωπο κάποιες φορές). Πρίν 4 μέρες μετά απο φάρμακα για ιώση (σπρέυ) και αντιβίωση, μου δημιουργήθηκε οίδημα στο πρόσωπο. Ο γιατρός μου μου λέει ότι είναι στα πλαίσια της αλλεργίας που μάλλον τη βλέπει να είναι απο stress, κάτι σαν αυτοάνοση. Έχει κανείς ιδέα πότε φεύγει το οίδημα. Ο γιατρός μου λέει ότι αν χειροτερέψει θα αυξήσουμε το αντιαλλεργικό. Γιατί με το αντιαλλεργικό ήδη τα σπυράκια έχουν μετριαστεί σε ένα το πολύ δύο τη μέρα. Να σημειώσω ότι έχω κάνει του κόσμου τις αιματολογικές εξετάσεις και πέραν απο ευερέθιστο έντερο και καμιά φορά κολπίτιδα, δεν πάσχω απο τιποτα άλλο. Χριστίνα Ευχαριστώ.