Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Διαφορες αποριες!!

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια!!Περιμενω κι εγω το μπεμπακι μου περιπου τελη Νοεμβρη και εχω καποιες αποριες.Απο ποτε να ξεκινησω να παιρνω πραγματα?Ειναι καλα απο Σεπτεμβρη η' λιγο αργοτερα?Επισης,οταν θα εχω το μωρο στο καθισματακι του πισω στο αυτοκινητο,εγω μπορω να καθομαι στην θεση του συνοδηγου η' πρεπει να ειμαι πισω?Και κατι τελευταιο..Οταν θα φερουν φιλοι και συγγενεις διαφορα δωρα για το μωρο,και κατι θελω να τ' αλλαξω γινονται αλλαγες στα μαγαζια σε αυτην την περιπτωση?

Διαφημίσεις

Με το καλό!!

Καταρχήν θα ακούσεις πολλές γνώμες γιατί την κάθε μαμά την έχουν βολέψει διαφορετικά πράγματα. Επίσης είναι και θέμα χαρακτήρα. Αν βιαζεσαι και θέλεις να τα έχεις έτοιμα, αν θέλεις να πάρεις λίγα και την πορεία βλέπεις τι χρειάζεσαι, αν θέλεις να κάνεις έρευνα αγοράς ή απλά να πας σε ένα μαγαζί και τα πάρεις όλα από εκει.

Επειδή και εγω γέννησα τέλος Νοεμβριου, από Σεπτέμβριο κοίταζα διάφορα μαγαζιά και τιμές και αρχές Οκτωβρίου που πήρα και την άδεια εγκυμοσύνης άρχισα να αγοράζω. Αν χρειαστείς κάτι μετά μπορείς να στείλεις τον άντρα σου να το πάρει. Μην πάρεις και πάρα πολλά αφού θα σου φέρουν και δώρα.

Όσον αφορά το κάθισμα του αυτοκινήτου θα σου πω τι έκανα εγώ. Δεν κάθισα ΠΟΤΕ πισω, γιατί αν μάθει το παιδί με εσένα μαζί, δε θα μπορέσεις να φύγεις εύκολα Δεν τα πήρα ποτε αγκαλιά στο αύτοκίνητο και έτσι μέχρι τώρα η κόρη ξέρει ότι παντα μέσα στο αυτοκίνητο μπαίνει ΠΑΝΤΑ στο κάθισμά της με ζώνη. Σε αυτά είμαι λίγο απολύτη γιατί είχα δει και εγω πριν κάνω παιδιά άλλα παραδείγματα και δεν ήθελα να γίνει και με μένα το ίδιο. ΠΧ το παιδί αγκαλια στο αυτοκίνητο μπροστά ή όρθιο ανάμεσα στους γονείς. Μια φίλη δε πάνε πουθενα με το αυτοκίνητο γιατί η μικρή τους 11 μηνών κλαίει γιατί δε θέλει να είναι μόνη της αφού από νεογέννητο ως τώρα η μαμά καθόταν πίσω.Σίγουρα φαίνομαι κακιά αλλά κοιτάζω το βπιο βολικό για όλους, ήρεμα παιδιά -- ήρεμοι γονείς!!

αυτά που είπε η Agapi6 με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη :D

έτσι έκανα (και κάνω) κι εγώ :D

τώρα σχετικά με τις αλλαγές... τα περισσότερα έχουν καρτελάκι αλλαγών που μπορείς να τα κάνεις

τα προϊόντα του Jumbo γίνονται χωρίς καρτελάκι αλλαγής

απλά πρέπει να έχει το κατάστημα που θα πας, τον κωδικό είδους που θες να αλλάξεις

τα δίνεις όλα μαζί και παίρνεις ότι θες

Κορινάκι μαζί περίπου γεννάμε :)

Εμείς ξεκινήσαμε να παίρνουμε λίγα πραγματάκια μιας και βρήκα φορμάκια της Lapin χειμωνιάτικα στη μισή τιμή με φοβερή ποιότητα. Βέβαια δεν πήρα πολλά 3 μόνο και σιγά σιγά ψάχνουμε για καροτσί κτλ

Σιγά μην φτάσω με την κοιλιά τούρλα να έχω τον ασήκωτο να παω για ψώνια.

Βιάζομαι πειράζει :))))

Διαφημίσεις

Σ' ευχαριστω μαμα του Ωριων!Να 'σαι καλα!Yogini κι εγω δεν θελω να παω για ψωνια και να μην εχω αντοχες,ειμαι που ειμαι γενικα αναποφασιστη,δεν θα αντεξω να ειμαι ορθια πολλες ωρες(γιατι σιγουρα θα χρειαστω πολλες)! :shock: Δεν φοβαμαι για την κοιλια αφου ειναι μικρη και δεν με κουραζει,κουραζομαι ομως ηδη ευκολα γενικα,οποτε κι εγω θ αρχισω σιγα σιγα τα ψωνια.Εχουν βγει τα χειμωνιατικα στα lapin?Eιχα παει μια βολτα το καλοκαιρακι στο καταστημα της ερμου και ειχε ωραια πραγματα(το ματι μου επεφτε στα κοριτσιστικα αφου εχω ενα ψιλοκολληματακι)..Εχει ωραια ρουχαλακια για αγορακια?

Έχει πολύ ωραία ρουχαλάκια..και για αγοράκια αλλά δεν ξέρω αν αξίζει στις κανονικές τους τιμές :roll: 50? το φορμάκι ειναι πάρα πολλά και το θέμα ειναι να προλάβει να το βάλει γιατί όπως έγραψε και αλλού η μαμά του Ωρίων τα μωρουδιακά παιζει και να τα βάλουν μια δυο φορές.

Πάντως τα φορμακια που πήρα ειναι πολύ ωραία και έχουν και περιθώριο. Αλλά δεν παίρνω άλλα σε αυτή την τιμή (και τι εγω τα πήρα με 50% έκπτωση) θα πάνε άδικα...θα σας φέρουν και δωράκια. Πιο πολύ νομίζω θες τα πρόχειρα φορμάκια που τα λερώνουν συνέχεια με τα κακα και τσίσα και δεν προλαβαίνεις να το αλλάζεις.

Το κόλλημα το δικό μας ειναι ότι δεν πάμε τα Κινέζικα και γι'αυτό ξεκινήσαμε απο τώρα το ψάξιμο...ειναι πολύ πιο δυσεύρετα αλλα ευτυχώς όλο και κάτι βρίσκεις!

Κι εγώ περιμένω τέλη Νοέμβρη και το μόνο που πήρα πριν δυο εβδομάδες περίπου είναι ενα σετ επτά κορμάκια απο Mothercare και απο κορμάκια είμαστε κομπλέ για αρχή! Θα πάρω κι ενα σετ τριών τεμαχίων πετσετέ (αν βρω, πιστεύω οτι βγάζουν ακόμα τέτοια) φορμάκια newborn γιατί με είχαν βολέψει απίστευτα στον Ραφαήλ. Την κούνια δεν την έχουμε κατεβάσει ακόμα, περιμένω να δροσίσει αλλά και δεν την βιάζομαι...Τέλη Σεπτέμβρη πιστεύω θα πάρουμε το λίκνο και ό,τι άλλο χρειαστεί για αρχή (μπανάκι, πετσετούλες, σεντονάκια κλπ). Δεν θα πάρω πολλά πολλά γιατί φέρνουν πολλά δώρα, ειδικά ρούχα δεν πρόκειται να πάρω άλλα...και σεντονάκια/πετσετούλες φέρνουν πολλά, οπότε...Μόλις δροσίσει λίγο βλέπουμε αν και έχω μια φοβία μην μας επισκεφθεί νωρίτερα ο πελαργός (όπως είχε συμβεί και με τον Ραφαήλ...) Πάντως τα απαραίτητα για τη δική μου βαλίτσα τα αγόρασα ήδη...ήταν ευκαιρία τώρα στις εκπτώσεις!

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

εγώ γέννησα πέρσι στις 22 Νοεμβρίου και θυμάμαι ότι δεν είχα κάνει τίποτα μέχρι και τις 15 Σεπτέμβρη ...

δε ξέρω τι είχα πάθει, ενώ έκανα έρευνα αγοράς για κάποια πράγματα (μέσω internet) κάτι με έπιανε και δεν αγόραζα τίποτα

θυμάμαι είχα πάει στο Λητώ για να πάρω φόρεμα εγκυμοσύνης γιατί παντρευόταν ο αδελφός μου και είπα να πάρω και τίποτα για το μωρό με την ευκαιρία ... με την πρώτη βόλτα έπαθα πανικό :shock:

δεν είχα ιδέα τι πρέπει να πάρω, πιο είναι το πιο καλό το πιο πρακτικό κλπ. και υπάρχουν τόσες επιλογές στο κάθε είδος ...

τελικά το πρώτο πράγμα που πήρα ήταν από τα mothercare ένα σετ 7 φανελάκια και ένα με 7 φαρμάκια τα οποία λάτρεψα (και τα φορέσαμε πάρα πολύ)

ε, αυτό ήταν μετά δε πιανόμουν

με βοήθησε πολύ και μία φίλη που είχε γεννήση νωρίτερα που με πήγε στα jumbo και πήραμε ένα σωρό πράγματα ... σελτεδάκια, υπνοσφινάκια, πάνες αγκαλιάς, βούρτσα για τα μπιμπερό, θερμόμετρο μπάνιου κλπ.

age.png

Εμείς πάλι έχουμε παραγγείλει ή ψωνίσει τα περισσότερα πράγματα. Η κούνια μας θα έρθει 20 Σεπτεμβρίου, η αλλαξιέρα αρχές του μήνα, θα δανειστούμε από φίλους ένα καρότσι για ξεκίνημα και ένα καρεκλάκι αυτοκινήτου, έχουμε αγοράσει την προικούλα, εσωρουχάκια, ρουχαλάκια που βρήκαμε με τις εκπτώσεις ακόμα και για του χρόνου το καλοκαίρι (ήμαρτον με τις κανονικές τιμές, δεν είναι κι από χρυσάφι) και γενικά μας λείπουν ψιλοπράγματα. Από τη μια μου έλεγαν όλοι να μη βιαστώ γιατί είναι γρουσουζιά, κι από την άλλη βλέποντας πώς εξελίσσεται η εγκυμοσύνη μου και το κρεβάτωμα που έχω φάει τον τελευταίο καιρό, με λένε προνοητική :roll: . Είμαι σίγουρη ότι στον 8ο δεν θα μπορώ να κουνήσω, οπότε πάλι καλά... :D

Διαφημίσεις

• 4 years later...
Κορίτσια καλησπέρα!!! Πότε μπορώ να βάλω τον μικρό μου στο ριλάξ? Σήμερα γινόμαστε 1 μηνός και μας φέρανε ένα δώρο... Είναι ασφαλές να τον βάλω από τώρα?

Καλησπέρα, εγώ την μικρή μου την έβαλα από τριών μηνών και αν και δεν ρώτησα την παιδίατρο νομίζω ότι 3-4 μηνών είναι η ηλικία που συστήνουν αλλά ας σου πει και κάποια άλλη μαμά που ξέρει καλύτερα. Φιλιά

Καλησπέρα, εγώ την μικρή μου την έβαλα από τριών μηνών και αν και δεν ρώτησα την παιδίατρο νομίζω ότι 3-4 μηνών είναι η ηλικία που συστήνουν αλλά ας σου πει και κάποια άλλη μαμά που ξέρει καλύτερα. Φιλιά

Σε ευχαριστώ βρε κορίτσι.... Δεν γράφει κ αυτό πάνω.... Γράφει μόνο μέχρι 9 κιλά!!!

Καλησπέρα! Εγώ τον έβαλα 2,5 μηνών αλλά δεν καθόταν για πολύ ώρα (5-10' το πολύ) και δεν κάθισε και ποτέ παραπάνω μέχρι που το καταργήσαμε λόγω βάρους. :rolleyes:

S02fp3.png

LnVyp3.png

Κορίτσια καλησπέρα!!! Πότε μπορώ να βάλω τον μικρό μου στο ριλάξ? Σήμερα γινόμαστε 1 μηνός και μας φέρανε ένα δώρο... Είναι ασφαλές να τον βάλω από τώρα?

ελενη μην τον βαλεις απο τωρα γιατι μπορει να κανεις ζημια στη μεσουλα του ,εγω τα δικα μου αρχισα απο τον τεταρτο μηνα και οχι για πολυ ωρα.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ

Διαφημίσεις