Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

3 μηνών - τι πρόγραμμα του έχετε;

Recommended Posts

Πείτε ρε κορίτσια τις γνώμες σας γιατί έχω μπερδευτεί. Εκεί που νόμιζα ότι είχα κάνει ένα πρόγραμμα σωστό (4 γεύματα την ημέρα από 120-150 την φορά) η παιδίατρος με προσγείωσε απότομα. Μου λέει ότι δεν μπορώ να αφήνω πολλές ώρες το παιδί νηστικό και πρέπει να το ταίζω τουλάχιστον κάθε 4 ώρες από 120 ml. Εγώ πριν την έβαζα για ύπνο στις 10 το βράδυ και την τάιζα πάλι το πρωί στις πέντε και ήταν μια χαρά. Τώρα αναγκάζομαι να την ξυπνάω και μετά δεν κοιμάται με τίποτα. Τελικά τι είναι σωστό;;;;;;

Επίσης πόσο γάλα κανονικά πρέπει να πίνει σε αυτή την ηλικία;

Και είναι σωστό τελικά να ξυπνάμε το μωρό όταν κοιμάται;

Πόσες ώρες μπορώ να το αφήσω χωρίς τροφή;

(ολα αυτά επειδή έκανε γουλίτσες και φοβάται για παλινδρόμηση). Τρόμαξε η ψυχή μου όταν την είδα να βγάζει γάλα από την μύτη και να πνίγεται.

Διαφημίσεις

Πείτε ρε κορίτσια τις γνώμες σας γιατί έχω μπερδευτεί. Εκεί που νόμιζα ότι είχα κάνει ένα πρόγραμμα σωστό (4 γεύματα την ημέρα από 120-150 την φορά) η παιδίατρος με προσγείωσε απότομα. Μου λέει ότι δεν μπορώ να αφήνω πολλές ώρες το παιδί νηστικό και πρέπει να το ταίζω τουλάχιστον κάθε 4 ώρες από 120 ml. Εγώ πριν την έβαζα για ύπνο στις 10 το βράδυ και την τάιζα πάλι το πρωί στις πέντε και ήταν μια χαρά. Τώρα αναγκάζομαι να την ξυπνάω και μετά δεν κοιμάται με τίποτα. Τελικά τι είναι σωστό;;;;;;

(ολα αυτά επειδή έκανε γουλίτσες και φοβάται για παλινδρόμηση). Τρόμαξε η ψυχή μου όταν την είδα να βγάζει γάλα από την μύτη και να πνίγεται.

πρέπει να κάνει 5 γεύματα τη μέρα, συνήθως ανά 3-3.5 ώρες. και να πίνει όσο θέλει. η παιδίατρος μας έλεγε ότι είναι καλό να μένει λίγο γάλα στο μπιμπερό γιατί έτσι ξέρουμε ότι έχει χορτάσει. ξεκίνα με 120 ml και αν δεις ότι τα πίνει πας στα 150 ml κoκ.

Νομίζω ότι είναι μικρούλα ακόμα για να έχει πρόγραμμα. Όταν πεινάσει δεν κλαίει? οπότε καταλαβαίνεις ότι πεινάει και την ταϊζεις.

Εμένα μου έλεγαν όταν κοιμούνται να μην τους ξυπνάω για γάλα, όταν πεινάσουν θα ξυπνήσουν μόνοι τους. Στο πρώτο μωρό μου εφάρμοζα κανονικά το 3ωρο στο δεύτερο δεν τον ξύπναγα να φάει. Προσωπική μου άποψη τελικά είναι να μη το ξυπνάς το μωρό για να φάει.

Παλλινδρόμηση είχανε και τα δύο μου αγοράκια και είχανε πολύ άτακτες ώρες φαγητού που κυμαίνονταν από 1 έως και 5 ώρες και όχι πάντα την ίδια ποσότητα.

Η παιδίατρος μας λέει ότι το 3ωρο δεν είναι απόλυτο, μπορεί ένα μωρό να φάει λίγο και να πεινάσει στις 2 ώρες ή να χορτάσει και να φάει στις 4 ώρες.

εμεις πινουμε 150-180 ανα 3.5-4 ωρες!!! αλλα εμενα ξυπναει παντα το βραδυ για να φαει!!!! νομιζω ομως οτι εφοσον το μωρο κοιμαται κ δεν το ζηταει δεν υπαρχει λογος να το ξυπναμε!! απλα μηπως να προσπαθουσες να το ταιζεις πιο συχνα την μερα...απο βαρος πως παει??

Xc60p3.png ghL0p3.png

εμεις πινουμε 180 μλ καθε 3 ωρες,αν περασουν 3 ωρες κ δεν φαει στις 3,5 ωρες εχουμε σπαραγμο...φαγουριανο τ παιδι μου

τ βραδυ μου ειπε η παιδιατρος ν τον ταιζω στις 11,30 μ 12 κ μετα ν τον αφηνω μονο του ν ξυπνησει για να φαει αλλα παντα ξυπναει κατα τ 5 ν φαει

αλλα εμεις εχουμε τ κιλακια μας..2 μηνων 6 κιλα βαρος κ 58 εκατοστα υψος

αυτο που μου ειχε πει η παιδιατρος ειναι οτι τα γευματα πρεπει ν γινονται οχι πριν τ 2 ωρες κ οχι μετα τ 4

Διαφημίσεις

Στην ηλικια που αναφερεις η κορη μου ξεκινησε να κοιμαται ολοκληρη τη νυχτα (δηλ. απο τις 9 το βραδυ εως τις 9 το πρωι -περιπου-)..

Μεχρι τοτε ξυπνουσε ανα 3ωρο και ετρωγε..

Αν θυμαμαι καλα, 3 μηνων ξυπνουσε στις 9, ετρωγε 180 ml γαλα, κοιμοταν μετα 10 με 11 και στις 12 ξαναετρωγε αλλα 180 ml γαλα. Στις 1μιση ξανακοιμοταν και στις 3 αλλα 180 ml. Απο τις 3 ως τις 6 ηταν ξυπνια. Στις 6 επινε αλλα 180 ml γαλα και επαιρνε ενα μισαωρακι υπνο. 9 το βραδυ εκανε το τελευταιο της γευμα και κοιμοταν ως το αλλο πρωι.

Ημασταν καπως ετσι δηλαδη:

09:00 - 180 ml γαλα

10:00 - 11: 00 υπνος

12:00 - 180 ml γαλα

13:30 - 15:00 υπνος

15:00 - 180 ml γαλα

15:00 - 18:00 αγκαλιτσες/χαδακια/λογακια κλπ

18:00 - 180 ml γαλα

18:30 - 19:00 υπνος

19:00 - 20:45 απασχοληση/βολτα με το καροτσι κλπ

Κι εδω ξεκινουσαμε ρουτινα υπνου: χαμηλωναμε φωτα, μπανακι, μασαζακι τελευταιο γευμα στις 21:00 (αλλα 180 ml γαλα) και νανι στην κουνια της ως το πρωι..

Ειχα ρωτησει τον παιδιατρο αν ειναι ασφαλες να μενει ενα 12ωρο νηστικη και επειδη απο βαρος ηταν μια χαρα και δεν εδειχνε να την αναστατωνει αυτο το προγραμμα (αφου το ειχε φτιαξει και μονη της), μου ειχε πει κανενα προβλημα..

Ελπιζω να βοηθησα! :)

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Κι εμένα από 2,5 μηνών άρχισε να κοιμάται όλο το βράδυ και η παιδίατρος μου είπε εφόσον από βάρος πάμε καλά σε καμία περίπτωση να μην τη ξυπνάω. Κι εμείς 5 φορές τρώμε τη μέρα σχεδόν ανά 3 ώρες (αν και η παιδίατρος μου είπε να μην κοιτάω ρολόι αλλά όποτε κάψει το μωρό αλλά όποτε περίμενα τη μπέμπα να κλάψει δε μου βγαινε το πρόγραμμα με τίποτα) 150-180 ml

Καλε θα βαλεις προγραμμα στο στομαχι του παιδιου; Τι ειναι, υπολογιστης;

Θα το ταιζεις κανονικα οταν πειναει και κλαιει, αν ξυπνησει τη νυχτα ταισε το, αν οχι ασ'το, ξερει αυτο ποτε θα πεινασει. Μην της μετρας τα γευματα.

Η παλλινδρομηση ξεκιναει σε νεογεννητα μωρα και οσο μεγαλωνουν καλυτερευει, λιγες γουλιτσες δεν ειναι παλλινδρομηση, μπορει να πνιγηκε λιγακι, μπορει να την τριγυρναει καμια ιωσουλα.

Εγω νομιζω οτι αν την ξυπνας τη νυχτα, οταν δεν πειναει, πρωτον θα ζορισεις τωρα το μωρο (σκεψου να σε ξυπνανε εσενε μεσα στη νυχτα και να σε βαζουν να φας με το ζορι) και σε κανα δυο χρονια θα χτυπας το κεφαλι σου που θα ξυπναει ακομα...

Στην ηλικια που αναφερεις η κορη μου ξεκινησε να κοιμαται ολοκληρη τη νυχτα (δηλ. απο τις 9 το βραδυ εως τις 9 το πρωι -περιπου-)..

Μεχρι τοτε ξυπνουσε ανα 3ωρο και ετρωγε..

Αν θυμαμαι καλα, 3 μηνων ξυπνουσε στις 9, ετρωγε 180 ml γαλα, κοιμοταν μετα 10 με 11 και στις 12 ξαναετρωγε αλλα 180 ml γαλα. Στις 1μιση ξανακοιμοταν και στις 3 αλλα 180 ml. Απο τις 3 ως τις 6 ηταν ξυπνια. Στις 6 επινε αλλα 180 ml γαλα και επαιρνε ενα μισαωρακι υπνο. 9 το βραδυ εκανε το τελευταιο της γευμα και κοιμοταν ως το αλλο πρωι.

Ημασταν καπως ετσι δηλαδη:

09:00 - 180 ml γαλα

10:00 - 11: 00 υπνος

12:00 - 180 ml γαλα

13:30 - 15:00 υπνος

15:00 - 180 ml γαλα

15:00 - 18:00 αγκαλιτσες/χαδακια/λογακια κλπ

18:00 - 180 ml γαλα

18:30 - 19:00 υπνος

19:00 - 20:45 απασχοληση/βολτα με το καροτσι κλπ

Κι εδω ξεκινουσαμε ρουτινα υπνου: χαμηλωναμε φωτα, μπανακι, μασαζακι τελευταιο γευμα στις 21:00 (αλλα 180 ml γαλα) και νανι στην κουνια της ως το πρωι..

Ειχα ρωτησει τον παιδιατρο αν ειναι ασφαλες να μενει ενα 12ωρο νηστικη και επειδη απο βαρος ηταν μια χαρα και δεν εδειχνε να την αναστατωνει αυτο το προγραμμα (αφου το ειχε φτιαξει και μονη της), μου ειχε πει κανενα προβλημα..

Ελπιζω να βοηθησα! :)

μα τι της εβαζες στο γαλα της κ κοιμοταν τοσο???:P:p:p θελω κ εγωωωω

Xc60p3.png ghL0p3.png

τα παιδια με προγραμμα λενε οτι μεγαλωνουν ηρεμα και νιωθουν ασφαλεια, βεβαια οσο μπορεις να βαλεις προγραμμα σε μικρο παιδι. Εμας κανει 5 γευματα τη μερα 180-220ml το γευμα. Ξεκιναει 6-630 το πρωι, μετα κατα τις 10, υστερα το μεσημεριανο στις 2, απογευματινο στις 6 και βραδυνο κατα τις 9.30. Αποκλισεις μιση ωρα πανω κατω υπαρχουν, δεν ειναι και ρομποτ αλλα γενικα ετσι τρωει. Το βραδυ πια δεν ξυπναει, βαρος παιρνει κανονικα κι επειδη πινει 1lt γαλα δεν τον ξυπναω τα βραδια

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι δεν κατάλαβα.Την ταιζεις πέντε το πρωί.Μετά κάθε πόση ώρα τρώει;

Γιατί αν την ταίζεις και 10 το βράδυ έχεις ενδιάμεσο περιθώριο για άλλα τρια γεύματα κάθε τέσσερις ώρες που είναι εξαιρετικά σπάνιο να μην πεινάει το μωρό.Στις τρεισιμιση ώρες συνήθως τρώνε με όρεξη.Το βράδυ μην την ξυπνάς.Βλακεία είναι.Αλλά την ημέρα κάθε πότε την ταΐζεις;Δεν δείχνει πείνα;

NVVvp2.png

καλό απόγευμα μανούλες!

εμάς η μικρή μας ειναι 2 1/2 μηνών

τις τελευταιες εβδομάδες έκοψε το ξύπνημα το βραδινο

κοιμάται από 5 έως και 9 ώρες

κοιμάται και τη μέρα από 1 έως και 2 4ωρα

δεν μπορώ να πω πως οι ώρες της είναι συγκεκριμένες

αλλά τώρα πάει να μας δείξει πως για βραδινό τουλάχιστον θέλει να κοιμάται το αργότερο 10.30!

οπότε υπολογίστε αναλόγως μετά!

αν τύχει και είμαστε έξω και κοιμηθεί αργότερα απλά θα μεταθέσει τις ώρες του ύπνου της

επομένως δεν μπορώ να μιλήσω για πρόγραμμα συγκεκριμενο

σε σχέση όμως με τον πρώτο μήνα καμία σχέση

ξυπνούσε και 2 και 3 φορές τη νύχτα για να φάει και τη μέρα δεν κοιμότανε τόσο όσο τώρα

πιστεύω πως σιγά σιγά φτιάχνουν τα μικρά μας το πρόγραμμά τους

αλλά σε καμία περίπτωση δεν την έχω ξυπνησει και δε νομιζω πως πρέπει εφόσον δε συντρέχει θέμα βάρους ή άλλος λόγος υγείας

αλήθεια,αν τη ξυπνούσα τη μέρα λέτε να κοιμόταν ακόμη περισσότερο τη νύχτα;;

τη λυπάμαι!

απλά την ακολουθώ!

α,να συμπληρώσω πως και μένα τρώει κάθε 4 ώρες εκτός αν έχει κοιμηθεί περισσότερες ώρες τη μέρα κάποια στιγμή οπότε πριν κοιμηθεί σα να θέλει να συμπληρώσει γεύματα και τρώει πιο συχνά

βέβαια αυτές τις μέρες μου ήρθε και η περίοδος και σαν να την είδα πως ήθελε πιο συχνά να τρωει

το αγγελουδι μου ειναι στουσ 3 μηνες και τρεις εβδομαδεσ...μπορω να πω οτι 45 μερες στην αρχη το ξενυχτι που εκανα δεν λεγεται....εκτοσ το τριωρο που ξυπναγε για να φαει μετα δεν κοιμοταν με τιποτα...υπηρχε κοριτσια και νυχτα που καθησε 6 ωρεσ συνεχομενες ξυπνιοσ......τωρα ομωσ τα πραγματα ειναι καλυτερα....κοιμομαστε περιπου στισ 10,30 το βραδυ μεχρι τισ 8,00 που ξυπναμε για το γαλατακι μασ και μολισ το πινουμε ριχνουμε αλλον εναν υπνακο μεχρι τισ 10,00..τα γευματα μασ ειναι συνηθωσ στα 6 και 150 μλ τη φορα....ποτε δεν τον εχω ξυπνησει για γαλα..και ασ περασουν και 5 ωρεσ υπνου την ημερα μιλαμε..παντα περιμενω να δωσει εκεινοσ το σινιαλο του...και να στε σιγουρες μανουλες πωσ τα μωρακια μασ εχουν ξυπνητυρι στην κοιλιτσα τουσ..αν γουργουρισει θα κλαψουρισουν...:-D

RlBop3.png

Κι εμένα στην αρχη έπινε καθε 3 ώρες και τη νύχτα. Ξαφνικά σταματησε να ξυπνάει περιπου 4 με 6 το πρωι κι έτσι έχασε 1 γευμα το οποιο δεν αναπληρωσε σε ποσοτητα κατα τη διάρκεια της ημέρας και έχασε σε βάρος. Οπότε τωρα την ξυπναω εγώ 8.30 το πρωι, της δινω γάλα και ξανακοιμαται μέχρι 11-12. Προσπαθω να της δινω 120 μλ σε καθε γεύμα και τωρα σιγα σιγα θα αυξήσω.

Κι εσενα αν παιρνει σχετικό βάρος (ο παιδιατρος μας λέει πως δεν παιρνουν απαραιτητα συνέχεια βάρος) και μπορεις να της δινεις περισσοτερα γευματα μες στην ημέρα κάντο έτσι και μην την ξυπνάς τη νύχτα.

MOPDp3.png?EvtKw4ir

Αν τα γεύματα είναι κατά 5ωρο ή εξάωρο για αυτή την ηλικία, υπάρχει πρόβλημα αφυδάτωσης; Πόσες ώρες μπορεί να μείνει νηστικό ένα μωρό 3 μηνών; (μιλάω για το διάστημα της μέρας)

Διαφημίσεις

Αν τα γεύματα είναι κατά 5ωρο ή εξάωρο για αυτή την ηλικία, υπάρχει πρόβλημα αφυδάτωσης; Πόσες ώρες μπορεί να μείνει νηστικό ένα μωρό 3 μηνών; (μιλάω για το διάστημα της μέρας)

Ster πεντάωρο-εξάωρο;Ούτε εγώ μπορώ να μείνω νηστική τόσες ώρες.Μπορείς εσύ να μην φας τίποτα για έξι ώρες;Κάπου έχεις μπερδευτεί και αγχωθεί.Χειροτερεύεις την παλινδρόμηση με τα αραιά γευματα.Αλλά και το παιδί δεν σιτίζεται σωστά.Υπογλυκαιμία,αφυδάτωση,υποσιτισμός...Άνθρωπος είναι καλή μου.Μην φοβάσαι δεν πνίγεται τόσο εύκολα.Το βράδυ οι ρυθμοί πέφτουν ,αλλά την ημέρα δεν μπορεί κανείς μας να μένει τόσες ώρες νηστικός.Ξεκίνα να το ταίζεις στο τρίωρο και όσο πιεί.Μην αγχωθείς.Ημικαθιστή θέση στο τάισμα και βάλε βιβλία στα ποδαρικά,στο κεφαλάρι της κούνιας.Να σηκωθεί εξι-εφτά πόντους.Εμάς μας βοήθησε και στο ρουθούνισμα αυτό.

NVVvp2.png

Και εμένα μου κάνει εντύπωση που δεν πεινάει. Ο μικρός μου, ο οποίος έχει ενα θέμα με την χώνεψη τρώει περίπου 150-180 την φορά, αλλά τα τρώει μέσα στη μέρα περίπου ανα 3-4 ώρες (ανάλογα πότε το θελήσει). Το τελευταίο γεύμα ξύπνιος το τρώει στις 9 και έπειτα τον ταίζω εγώ 12 ή 2 το βράδυ ανάλογα με την ώρα που θα πάω για ύπνο. Το πρωί στανταρ στις 7-8 θα ξυπνήσει (αναλογα τι ώρα του έδωσα το γάλα).

τη μέρα πόσες ώρες τα αφήνετε τα μικρά σας και κοιμούνται;

σκέφτομαι η δικιά μου θα κοιμότανε περισσότερο αν την άφηνα να κοιμάται λιγότερο τη μέρα

βέβαια λυπαμαι να τη ξυπνάω

απ΄'οταν γεννήθηκε δεν την έχω ξυπνήσει για κανένα λόγο

Αν το παιδι παιρνει βαρος κανονικα και ειναι δραστηριο οσο ειναι ξυπνιο (δηλαδη δε δειχνει να ειναι συνεχως σε ληθαργο) τοτε θα το ταιζεις μονο οταν σου ζητησει, θα κλαψει και για πεινα και για διψα αν ειναι υγιες. Μην ανακατευτεις στο προγραμμα που θετει για τον εαυτο του, αν θελεις να αναπτυξει ελεγχο του αισθηματος πεινας-κορεσμου και να εχει υγιη σχεση με το φαγητο ακολουθησε τους δικους του ρυθμους.

σκέφτομαι η δικιά μου θα κοιμότανε περισσότερο αν την άφηνα να κοιμάται λιγότερο τη μέρα

Όσο θέλει και όποτε θέλει.Έχω παρατηρήσει πως όσο πιο πολύ κοιμάται την ημέρα τόσο πιο ήρεμα κοιμάται την νύχτα.Το πρόβλημα είναι πως εγώ θέλω περισσότερο από την μικρή κλαψ,σνιφ.

Να πω κάτι για το αίσθημα πείνας -κορεσμού.Ίσως κάνω λάθος,αλλά το αίσθημα αυτό πλάθεται προσφέροντας γεύμα στο παιδί.Τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω γιατί η μικρή μου δεν πολυκλαίει.Απλά δείχνει κάπως νευρική ή δεν μπορεί να κοιμηθεί όταν πεινάει.Έτσι προσφέρω.Αν φάει ας φάει και όποτε θέλει σταματά.Επίσης στην περίπτωση της στερ ήδη έχει μπει αυθαίρετο πρόγραμμα από όσα κατάλαβα.

Αλλά νομίζω πως όσο κι αν το τραβήξουμε 4 γεύματα ανα εξάωρο δεν ακούγονται καλά.

NVVvp2.png

ntemi ποτε θα αλλαξεις τικερακι?? οποτε σε διαβαζω μπερδευομαι!!!:wink:;-)

Xc60p3.png ghL0p3.png

3 μηνων...κανενα προγραμμα...εκανε οτι ηθελε..ετρωγε οποτε ηθελε και κοιμοταν οποτε ηθελε....και εκλαιγε σχεδον ολη μερα..χεχεχεχε...προσωπικα πιστευω οτι ειναι πολυ μικρο ενα μωρο 3 μηνων για να μιλαμε για προγραμμα...εγω απο 5 μηνων και μετα αρχισα καπως να φτιαχνω υπνο...ξερουν τα παιδια τι θελουν εμεις αγχωνομαστε στο τι μπορει να θελουν!!!!

Εγώ προσωπικά δεν αγχωνόμουν μέχρι που με άγχωσε η παιδίατρος. Πάντως έχω ξεκινήσει να το ταίζω κάθε 4 ώρες 120μλ. Αλλες φορές τα τρώει, άλλες φορές όχι. Η μεγάλη μου απορία είναι τι γίνεται με το βραδινό; Εάν το τελευταίο γεύμα είναι στις 22.00 το βράδυ, το ξαναταίζω στις 2 ή το αφήνω μέχρι το πρωί ότι ώρα ξυπνήσει από μόνο του;

Επίσης βρε κορίτσια και μια άλλη απορία. Οταν το ταίζουμε και το παίρνει ο ύπνος, το σκουντάμε να ξυπνήσει και να συνεχίσει το φαί ή δεν πιέζουμε καθόλου;;;