Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Νονά εξ' αποστάσεως..Τί λέτε?

Βιβή Κ.

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια..Θα 'θελα τη γνώμη σας!:)

Μιλάμε με μία κοπέλα που τη νιώθω φίλη μου σα να γνωριζόμαστε χρόνια μέσω facebook & skype (αν και δεν έχουμε βρεθεί ποτέ από κοντά-θα βρεθούμε μάλλον τν άλλο μήνα γιατί θα κατέβει Αθήνα) & που μάλλον περιμένει το 3ο της παιδάκι..

Μεταξύ σοβαρού & αστείου λοιπόν,της είπα αν είναι έγκυος στο 3ο,εγώ νονά!:)

Μου είπε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα & μακάριιι..:)

Εγώ μέχρι τώρα δν έχω βαφτήσει ποτέ παιδάκι & το θέλω τόσο πολύ..

Αλλά "κολλάω" λίγο στο ότι μας χωρίζουν πολλά χιλιόμετρα & γνωρίζοντας πως το να βαφτίσεις ένα παιδάκι,δν είναι παίξε-γέλασε!

Εσείς τί λέτε?

<<Απ' ό,τι ζήτησα & απ' ό,τι θα ζητήσω,μέσα μου για πάντα θα σ' έχω σαν ένα μικρό φυλαχτό!..>>

Διαφημίσεις

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Μιλάμε με μία κοπέλα που τη νιώθω φίλη μου σα να γνωριζόμαστε χρόνια μέσω facebook & skype (αν και δεν έχουμε βρεθεί ποτέ από κοντά-θα βρεθούμε μάλλον τν άλλο μήνα γιατί θα κατέβει Αθήνα) & που μάλλον περιμένει το 3ο της παιδάκι..

Αλλά "κολλάω" λίγο στο ότι μας χωρίζουν πολλά χιλιόμετρα & γνωρίζοντας πως το να βαφτίσεις ένα παιδάκι,δν είναι παίξε-γέλασε!

Δεν θα το έκανα ποτέ. Δεν γνωρίζεις την κοπέλα παρά μόνο μέσω face και εκτός αυτού πότε θα βλέπεις το παιδί; μια φορά το χρόνο;και αν.

Εσείς τί λέτε?

Δεν θα το έκανα ποτέ. Δεν γνωρίζεις την κοπέλα παρά μόνο μέσω face και εκτός αυτού πότε θα βλέπεις το παιδί; μια φορά το χρόνο;και αν.

9LS4p3.pngJWdVp3.png

Με την κοπέλα θα βρεθούμε όπως είπα σύντομα & θα γνωριστούμε και από κοντά!Δεν θα κλείσουμε & ραντεβού κατευθείαν στην εκκλησία..

Πέρα απ' αυτό,αν με το καλό γίνει,με την τεχνολογία σήμερα,θα βλεπόμαστε καθημερινά όπως γίνεται & τώρα & από κοντά όποτε μπορούμε..

Εξάλλου μέσω skype,facebook και γενικότερα μέσω τις τεχνολογίας σήμερα,οι αποστάσεις εκμηδενίζονται.

..Όλα γίνονται αν το κάνεις με την καρδιά σου!

<<Απ' ό,τι ζήτησα & απ' ό,τι θα ζητήσω,μέσα μου για πάντα θα σ' έχω σαν ένα μικρό φυλαχτό!..>>

Μόνο που το παιδάκι θα θέλει να την αγκαλιάζει κιόλας τη νονά του!

Εδώ εγώ που θα βλέπω το παιδάκι κάθε 4 μήνες περίπου και πάλι κολλάω πολύ στο θέμα απόσταση. Και δεν είμαστε άγνωστοι με τους γονείς του. Είμαστε φίλοι. Δεν αποκλείω φιλίες του ίντερνετ, κάθε άλλο. Αλλά η σχέση με ένα παιδάκι είναι διαφορετική και έτσι πρέπει να κρινεται

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Συμφωνώ ότι είναι λίγο άστοχο όλο αυτό. Και μιλάω σαν νονά. Νονά εξ αποστάσεως, δεν είναι ότι καλύτερο για το παιδί.

Διαφημίσεις

Εγώ είμαι νονά εξ αποστάσεως, η βαφτιστήρα μου μένει σε νησί. Είναι λίγο περίεργο να στέλνω δώρα με το καράβι, αλλά ίσως, από την άλλην αυτό να γίνει και λόγος προσμονής για τη μικρή!

Βέβαια πηγαίνω το καλοκαίρι όποτε μπορώ, έρχονται και οι κουμπάροι με τα παιδιά το χειμώνα, και η τηλεφωνική επικοινωνία είναι πολύ τακτική. Η μικρή τώρα είναι στα 5, όποτε ακούει ότι είμαι στο τηλέφωνο έρχεται χοροπηδώντας (και μου δίνει παραγγελία, βέβαια!:lol:)

Για μένα το πρόβλημα δεν είναι το "εξ αποστάσεως" αλλά ο μικρός χρόνος γνωριμίας με τη μαμά. Μπορεί με το άλλο ζευγάρι να εξελιχθείτε σε κολλητούς και το παιδί να απολαμβάνει τη νονά του όποτε βρισκόσαστε, μπορεί όμως να μην κολλήσετε και ποτέ, και η επικοινωνία να γίνεται από καθαρή υποχρέωση. Είναι ένα ρίσκο. Μπορεί να σας βγει, μπορεί και όχι.

it's never too late to start all over again

oxi oxi oxi

Μην το κανετε αυτο σε κανενα παιδι.

Οι νονοι και των 2 παιδιων μου ειναι φιλοι και εμεναν κοντα μας.

Τωρα ο ενας επρεπε να παει για δουλεια επαρχεια και μολις ερχεται αμεσως ειναι παρον.

Ομως το Πασχα παροτι μιλησαν στο τηλεφωνο με τον μικρο μου ειπε και πηρα οτι χρειαζοταν το παιδι ηταν μαγκωμενο.Γιατι ηρθαν οι νονοι με τα δωρα και απλα ηθελε να ερθει και ο δικος του νονος.

Δεν παει να στελνει οτι θελει.... η χαρα του παιδιου οταν τρεχει στην αγκαλια του νονου και του δινει εστω και ενα μικρο δωρο δεν περιγραφεται. Το δωρο ειναι δικο του και ο νονος ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ....

Αφηστε τα παιδια να χαρουν με φιλους κοντινος αγαπημενους που θα αγαπανε τα παιδια και θα ειναι παντα εκει...

Να σας πω την αλήθεια δεν περίμενα να μου πείτε ΌΛΕΣ "Όχι"..

Το συζήτησα με πάρα πολλές κοπέλες & γνωστές & άγνωστες & όλες μα όλες με παρότρειναν να το κάνω!

Απ' την άλλη είδα & 'γω προκοπή με τις δικές μου νονές (τις αδεφές της μάνας μου) που τις έβλεπα κάθε εβδομάδα..Πλέον επαφές γιοκ!

Αν γίνει τελικά & το βαφτίσω εγώ,ξέρω πως θα κάνω τα ΠΆΝΤΑ να είναι ευτυχισμένο & να μν του λείψει τίποτα!

Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας.

Εγώ σου λέω ναι αρκεί να είσαι διατεθειμένη να διατηρήσεις επαφές με κάθε τρόπο. Δηλαδή για μένα θα πρέπει να μπορείς κάθε Πάσχα μα κάθε Πάσχα να δεις το παιδί. Όχι απαραίτητα το Πάσχα, αλλά να κάνεις ένα ταξίδι πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα για να του πας αυτοπροσώπως τη λαμπάδα του. Και μετά τουλάχιστον άλλη μια φορά το χρόνο, στα γενέθλιά του ή στη γιορτή του ή τα Χριστούγεννα ή το καλοκαίρι, να πηγαίνεις να το βλέπεις και όχι μόνο για 2 ώρες. Αυτά με δική σου πρωτοβουλία. Το πόσες φορές θα μπορούν να έρχονται να σε βλέπουν οι γονείς και το πόσες φορές θα βλέπεστε στο Skype ή θα μιλάτε μέσω Facebook θα είναι το επιπλέον. Πρέπει το παιδί μεγαλώνοντας να έχει αναμνήσεις από την παρουσία σου, την αγκαλιά σου, τη συζήτησή σου, τη βόλτα στην παιδική χαρά, τη βόλτα για ψώνια, τον εκκλησιασμό, γενικά να έχει περάσει χρόνο μαζί σου, να σε έχει ζήσει, να σε έχει γνωρίσει, να έχετε κάνει πράγματα μαζί. Από το τηλέφωνο δεν γίνεται αυτό, ούτε και το αντικαθιστούν τα πολλά δώρα. Επειδή δεν ξέρεις κατά πόσο θα μπορούν οι γονείς να έρθουν σε σένα (και με τρία παιδιά χλωμό το βλέπω....) είναι πάρα πολύ σημαντιικό να μπορείς να δεσμευτείς ότι θα κάνεις εσύ τουλάχιστον 2 ταξίδια το χρόνο για να βλέπεις το παιδί για τα απόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον.

Διαφημίσεις

Εσείς τί λέτε?

σιγουρα το καλυτερο ειναι μα ειναι η νονα διπλα στο παιδι, αλλα ξερω πολλες φορες που ειναι διπλα αλλα τελικα δεν κολλαει η κουμπαρια. σημασια εχει να ταιρεια ζουνε τα χνωτα σας. να δειτε οτι κανετε παρεα, οτι ταιρειαζεται και απο κοντα , γιατι οι καλες σχεσεις με τη μαμα/νονα, μενουν καλες σχεσεις και με το παιδι. θα μπορουσε ουτως η αλλως καποια στιγμη και διπλα να μενατε να εφευγε καποιος απο τους δυο για οικονομικους κυριως λογους πια και να μην εισασταν παλι κοντα χιλιομετρικα. η αποσταση η χιλιομετρικη δεν εχει σημασια , αν μπορεις εστω δυο φορες το χρονο να το βλεπεις . σημασια εχει να ξερει το παιδακι οτι το αγαπας.

ευχομαι με το καλο!

να κανεις οτι θελει η καρδουλα σου!

Καλησπέρα!!:)

Σε κάθε γιορτή θα προσπαθώ (και το θεωρώ σίγουρο) ότι θα είμαι παρόν..Και όσο για τις υπόλοιπες 2 φορές το χρόνο που λέτε,μου φαίνονται λίγες.Κάθε 2 με 3 μήνες τουλάχιστον θα τους επισκέπτομαι είτε μόνη μου είτε με τν σύζυγο!

Και 'κείνοι έρχονται συχνά Αθήνα,ειδικά η μητέρα (χωρίς ή με τα παιδιά)..Οπότε..:wink:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!:)

Καλησπέρα!!:)

Σε κάθε γιορτή θα προσπαθώ (και το θεωρώ σίγουρο) ότι θα είμαι παρόν..Και όσο για τις υπόλοιπες 2 φορές το χρόνο που λέτε,μου φαίνονται λίγες.Κάθε 2 με 3 μήνες τουλάχιστον θα τους επισκέπτομαι είτε μόνη μου είτε με τν σύζυγο!

Και 'κείνοι έρχονται συχνά Αθήνα,ειδικά η μητέρα (χωρίς ή με τα παιδιά)..Οπότε..:wink:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!:)

ολα μια χαρα!!!

με το καλο!

παντα αξια!

Βλεπω οτι πραγματικα το θελεις παρα πολυ. Πιστευω οτι η γενικοτερη αντιδραση στο οχι που ειδες εδω -και οχι εντελως αδικα- θεωρω οτι πηγαζει κυριως διοτι συνηθως επιλεγουμε να μας βαφτισει το παιδι (πνευματικος γονιος) του παιδιου μας ενας ανθρωπος που ξερουμε -αγαπαμε -εμπιστευομαστε. Εσεις γνωριζεστε εξ αποστασεως μεσω ιντερνετ. Θα ελεγα να γνωριστειτε πρωτα -ειναι αλλωστε πολυ νωρις- αφου δεν ειναι και επιβαιωμενη η επικειμενη εγκυμοσυνη της κοπελας και αν τα βρειτε κλπ το ξανασυζητατε. Ηταν κατα την προσωπικη μου αποψη λιγο βιαστικη η προταση σου. Με λιγα λογια εσυ στη θεση της θα δεχοσουν να σου βαφτισει το παιδι μια γυναικα που αμιδρα γνωριζεις και μαλιστα οχι απο κοντα? Εγω με τιποτα. Δεν το λεω για να σε προσβαλλω . Ειμαι αλλωστε σιγουρη για το καλυτερο των προθεσεων σου και μπραβο σου που θελεις να δωσεις αγαπη χωρις ανταλλαγματα αλλα ε οπως και να το κανουμε οπως τα περιγραφεις δεν ειναι και κατι που συνηθιζεται... Εδω με ανθρωπους που γνωριζουμε χρονια το φιλτραρουμε στο μυαλο μας ξανα και ξανα για να δουμε αν πραγματι θελουμε να κουμπαριασουμε ... δεν φτανει να ταιριαζεις με καποιον για να αλληλοδεσμευτεις εφ΄ορου ζωης ειναι και πολλα αλλα πραγματα που δεν πιστευω οτι μπορει να στα καλυψει καποιος ουτε μεσω ιντερνετ ουτε με μια επισκεψη το χρονο...και αυτα στα λεει μια νονα απαραδεκτη οπως εγω που βιαστηκα να βαφτισω ενα παιδακι που δεν εχω χρονο να δω , να δωσω η ιδια τα δωρα του , να παω βολτα μαζι του , να το νιωσω βαφτιστηρι... δεν νιωθω καλα με τον εαυτο μου... και εχω την εντυπωση οτι και το ιδιο θα ηθελε μια αλλη νονα που θα του προσφερε ολα αυτα...:(

Όλα είναι μια ιδέα...

Εγώ πάντως δε νομίζω ότι είναι απαραίτητο οι κουμπάροι να είναι φίλοι. Εκείνο που μετράει είναι να μπορούν να τα βρουν. Η νονά είναι πρωτίστως για το παιδί, όχι για τους γονείς του. Βιβή, θα έλεγα να ρωτήσεις τη φίλη σου τι ακριβώς περιμένει από τη νονά του παιδιού της. Εκεί θα δεις αν ταιριάζουν τα χνώτα σας που λένε. Θα δεις αν η φίλη σου θεωρεί ότι η νονά π.χ. πρέπει να βλέπει το παιδί 3-4 φορές το χρόνο ή κάθε μήνα ή αν νομίζει ότι μια φορά το χρόνο είναι υπεραρκετή. Ή αν τη νοιάζουν περισσότερο τα δώρα. Αν είναι διατεθειμένη να σε φιλοξενεί όταν τους επισκέπτεσαι αφού θα είσαι από μακριά. Αν θα σου φέρνει το παιδί να το δεις ή αν θα έρχεται Αθήνα μόνη της για να πίνετε καφεδάκι. Τέτοια πράγματα. Αφού έχει άλλα 2 παιδάκια θα έχει εμπειρία στο πώς είναι οι καλές νονές (κατά τη γνώμη της). Αναλόγως τι θα σου απαντήσει, πράττεις. Καλή κουμπαριά! :D

Διαφημίσεις

Εμένα ο άνδρας μου είναι στρατιωτικός που σημαίνει ότι δεν θα ειμαστε Αθήνα για πάντα που σημαίνει ότι ο Θάνος δεν θα βλέπει την νονά του ίσως ούτε καν 2 φορές τον χρόνο αν πάμε Έβρο.Και τι έπρεπε να κάνω?Να τον αφήσω αβάπτιστο?Αυτά είναι βλακείες νομίζω.Το θέμα είναι η καλή θέληση και το να είναι η νονά-ος κοντά στο παιδί.Η απόσταση λίγο μετράει..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Με τη νονα μου μενουμε στην ιδια πολη.

Αλλα, κ εγω την εβλεπα μονο καθε πασχα:(

Οταν μεγαλωσα, την επαιρνα εγω τηλ, φυσικα σε καθε γιορτη κλπ, αλλα καταλαβαινα, ηθελε αποσταση.(εμεις την επισκεπτομαστεαν εκεινη ποτε)

Οταν περασα στη σχολη που παντα ονειρευομουν κ την πηρα τηλ οκ χαρηκε, αλλα παραπονιωταν που τα παιδια της δεν περασαν πουθενα:(

Οταν την ενημερωσα για τη σχεση μου, οτι παμε σοβαρα κλπ μου ελεγε που τα δικα της παιδια δεν εχουν αποκατασταθει:confused:

Οταν παντρευτηκα δεν ηρθε στο γαμο μου:confused:

Εχω 2 παιδια κ δεν τα εχει δει:confused::confused:

Παρολο που ηθελα καποια σχεση, οχι για τα δωρα, την ηθελα διπλα μου...εγω πηγαινα να τη δω αλλα εκεινη απομακρυνθηκε.Παντα την επαιρνα τηλ, την ενημερωνα για τα παντα, ενδιαφερομουν για εκεινη.Αλλα ποτε δεν εχει ερθει σπιτι μου, να δει τα παιδια μου κλπ

Θα την ηθελα στη ζωη μου, επειδη αν κ δεν τη γνωριζω καλα, την αγαπω κ μου λειπει παντα...Και εχει κ μια τοσο εντονη προσωπικοτητα (καπου μοιαζουμε)που μου λειπει

Τα δικα μου παιδια κ τα δυο τα αδελφια μου τον ενα βαφτισαν κ ο αδελφος μου θα βαφτισει τον αλλο.Εχουν υπεροχη σχεση κ το χαιρομαι απιστευτα!!!

Για μενα δεν παιζει ρολο η χιλιομετρικη αποσταση, αλλα η αποσταση που ΕΜΕΙΣ κραταμε μεταξυ μας...ας εμενε σε αλλη πολη κ ας ειχε τη διαθεση 1 φορα το χρονο να ερθει κ να με καλεσει ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ αν με καλουσε...απλα να το ελεγε 1 φορα...

Με την κοπέλα που θέλεις να γίνεις κουμπάρα ποια ήταν η αφορμή για να γνωριστείτε??Νομίζω οτι αυτό έχει σημασία..Γιατί από την μια λες οτι ερχονται συνέχεια και θα πηγαίνετε κι εσεις κι από την άλλη μέχρι σήμερα δεν την έχεις δει ποτέ..Πως θες να σου πούμε ναι??Ισως κάτι δεν μας λες, κι αυτό το κάτι που χάνουμε είναι τόσο σημαντικό για σας που ξεπερνάτε κι αποστάσεις κι όλα!Απλά επειδή τόσα έχουν δει τα μάτια μας, πρόσεχε πολύ..

Μπορεις να γινεις η 2η νονα του..να επιλελεξουν και καποιον αλλον πιο "δικο" τους ανθρωπο...

Κατι σαν διαδυκτιακη νονα ...για αρχη και αν ειναι να "δεσετε" θα "δεσετε"

p7z6p3.pngsQqep3.png

εγω εχω δυο πιτσιρίκια και μενουμε αθηνα. η μια νονά μας μενει στην πάτρα και η άλλη στην σπαρτη. δεν εχουμε κανενα πρόβλημα, βασικά νιωθω πολύ τυχερή που τα παιδιά μου εχουν νονούς που τα αγαπάνε, που ενδιαφερονται πραγματικά, που μας παιρνουν συνεχεια τηλεφωνο και τρελλαινονται οποτε τα βλεπουν. ερχονται τα δωρα με το ταχυδρομειο (και στελνουμε βεβαια κι εμεις δωρακια στα πνευματικά μας αδελφακια), μιλαμε στο τηλεφωνο σίγουρα μια φορά την εβδομαδα, ανταλλασουμε φωτο στο μεηλ και θα αρχισουμε και επικοινωνια με skype.

η αποσταση δεν εχει να κανει με τα χιλιομετρα, αλλά με αυτό που εχουμε στην καρδιά μας. κι εμεις με τους νονούς μας ειμαστε πολύ-πολύ κοντα. :wink:

(υγ ο δικός μου νονος εμενε αθηνα, αλλά εχω να τον δω από 5 χρονων)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

να γίνεις νονά! οι αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων είναι υποκοιμενική ένοια... και επιπλέον, γιατί απορώ με όσα διαβάζω, χωρίς να θέλω να θίξω την γνώμη κανενός αλλά η δική μου θέση είναι τελείως αλλού, είναι στην σημερινή ελλάδα:

εγώ λοιπον, με λύπη μου, δεν θα γινόμουν ποτέ νονα, γιατί δυστυχώς δεν έχω πια τα λεφτά....

τα παιδια των περισσότερων φίλων μας τα βαφτισαν τωρα τελευταία συγγενεις, αδερφια των γονιων επι το πλειστον, γιατι κανεις αλλος δεν προσφεροταν λόγω χρημάτων...

η νονά της κόρης μου είναι άνεργη, ρωτούσε τί θελει η μικρή, και μαγείρεψα την μιρκή και της ζήτησε φέτος δώρο από το lidl, αξίας 15 ευρώ, και όχι λαμπάδα, γιατί δεν θα βγαίναμε στην ανασταση...

στον δεύτερο τώρα είχα προταση απο φίλη μου που της αρέσουν τα δώρα και τα ωραία πράγματα, όπως και σε μένα κάποτε, αλλά που αυτή μπορεί ακόμη και τα πληρώνει... ανακουφίστηκα σχεδόν που είχαμε ηδη δώσει υπόσχεση σε πρώτη ξαδέρφη του άντρα μου που μένει ΛΟΝΔΙΝΟ, γιατί δεν θα μπορούσα να ανταποκριθώ σε μια τόσο πολυέξοδη κουμπαρια (η φίλη με γεμίζει συνέχεια με δώρα, που να γινόταν και νονά...)

η ξαδέλφη λοιπόν που μένει λονδίνο ήθελε πολύ να μας βαφτίσει το μικρό γιατί θέλει να έχουμε συχνότερες επαφές, προς το παρών οι περισσότερες είναι μέσω skype, καλή καρδιά και θέληση να υπάρχει, οι νονοί είναι στην ουσία οικογενειακοί φίλοι, και μακάρι βέβαια να είχαμε όλοι περισσότερους, αλλά δεν είναι μαμά και μπαμπάς, και τα παιδιά όταν είναι καλυμένα από το σπίτι τους, δεν έχουν ανάγκη, τις ανάγκες τους εμείς του τις φυτεύουμε στο μυαλό. εμένα προσωπικά ποτέ δεν μου έλειψε η νονα μου που ποτέ δεν έβλεπα.... και ήμουν και μοναχοπαίδι, με ένα γονιό και ελάχιστους συγγενείς, αν άκουγα την μάνα μου έτσι η νονά σου αλιώς η νονά, μπορεί να ένιωθα παραμελημμένη αλλά ποτέ δεν ένιωσα...

ευχαριστώ πολύ λοιπόν θα πει η φίλη σου που είσαι διατεθιμένη να ξοδευτείς για χάρη της, ευγνωμοσύνη και υποχρέωση θα νιώθει, και τυχερή που βρήκε μια φίλη διατεθιμένη να της κάνει τέτοιο καλό... χώρια που μπορεί να είναι η επίσημη αρχή για μια υπέροχη φιλια? γιατί να μην δώσετε μια ευακιρία για κάτι τέτοιο?

και γιατί να μην πάει καλά?

αλλά και να μην παει, και να χαθείτε στο μέλλον, δεν τρέχει τίποτε, δεν μένουν ορφανά τα παιδιά από νονές....

s-age.png

να γίνεις νονά! οι αποστάσεις μεταξύ των ανθρώπων είναι υποκοιμενική ένοια... .

Συμφωνω απολυτα!!!

Οπως διαφωνω και με την απαιτηση των γονιων (μιλαω γενικα) να θεωρουν υποχρεωση των νονων να βλεπουν πχ 3 φορες την εβδομαδα το βαφτιστηρι τους!!!

Οι σχεσεις δεν πρεπει να μπαινουν σε καλουπια!!!!

Ο καθενας προσφερει αυτο που μπορει. Ο νονος ειναι και αυτος ανθρωπος με δικες του υποχρεωσεις, οικογενεια και αναγκες. Το οτι δεν θα δει το βαφτιστηρι του για εναν μηνα πχ, δεν σημαινει οτι δεν το αγαπαει ή δεν ενδιαφερεται για αυτο.

Με την κοπέλα γνωριστήκαμε μέσω μίας ομάδας για μαμάδες & μέλλουσες μαμάδες που 'χω δημιουργήσει στο facebook..Μιλάμε περίπου 2 χρόνια.

Θυμάμαι ήταν έγκυος στην 2η κόρη της όταν αρχίσανε οι επαφές μας!

Παρεπιπτώντος,μιλήσαμε πριν από λίγο και μου 'πε πως χθες έκανε μία χοριακή να σιγουρευτεί & μάλλον περιμένει δυδιμάκια (βάση των αποτελεσμάτων δλδ έτσι της είπε η μικροβιολόγος).

Χάρηκα πάρα πολύ..Επειδή ήταν βιαστική όμως,θα με πάρει το βραδάκι να μιλήσουμε με την ησυχία μας!

Υ.Γ Η κοπέλα είναι στρατιωτικός οπότε ποτέ δν ξέρεις..

Μπορεί κάποια στιγμή να έρθει Αθήνα & να γίνουμε και..γειτόνισσες!!:)

Και εγώ έχω το πνευματικό μου παιδάκι 320 χιλιόμετρα μακριά αλλά ποτέ δεν το ξέχασα κια ποτέ δεν έκανε ούτε ένα παράπονο. Όσοι βάφτισαν παιδάκια και έναι κοντά τα βλέπουν συνέχεια ή δεν τα ξεχνάνε; Εγώ ξέρω άτομα που βλέπουν λιγότερο από εμένα τα βαπτιστήρια τους κια είναι 5 λεπτά απόσταση με τα πόδια. Επίσης και εγώ θα βαπτίσω και το δεύτερο παιδάκι μου σε κάτι μήνες αλλά ταυτόχρονα θα φύγω με μετάθεση του άντρα μου για 2 χρόνια περίπου.

δηλαδή η νονά του δεν θα το αγαπάει ή θα το ξεχάσει επειδή εγώ θα είμαι μακριά; Το ίδιο και ο νονός του πρώτου μου που μπορέι να μετατεθεί και εκέινος και να συναντηθούμε ξανα στη ίδια πόλη μετά από 10 χρόνια;Εγώ πιστέυω ότι το θέμα είναι να τ ο αγαπάς και να το κάνεις συνειδητά. Τότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα κια ας είστε πολλά χιλιόμετρα μακριά.

πιστευω οτι ο νονος πρεπει να ειναι κοντα στο παιδι...τα παιδια αναπτυσσουν μια ιδιαιτερη σχεση μαζι τους και τους αναζητουν κοντα τους.