Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τώρα εγώ είμαι υπερβολική;

Recommended Posts

Σήμερα το μεσημέρι ήμουν για καφέ. Μπροστά στην καφετέρεια είχε ένα παρτέρι με γκαζόν. Παραδίπλα καθόταν μια μαμά με ένα κοριτσάκι γύρω στα 4. Το πιτσιρίκι έπαιζε γύρω γύρω μια χαρά.

Σε κάποια φάση πάει στη μαμά του και της λέει "μαμά, θέλω να κατουρήσω". Και τι κάνει η μάνα; Του κατεβάζει το παντελόνι και το εσώρουχο, του τα βγάζει, και το στέλνει γυμνό στο παρτέρι να κατουρήσει.......

Το παιδί διαμαρτυρήθηκε, αλλά του είπε "Εδώ καλέ είναι για κατούρημα".

Μετά το έντυσε πάλι και συνέχισε να πίνει τον καφέ της...

Κόντεψα να πνιγώ όταν το είδα.....

Διαφημίσεις

ναι καλε μια χαρα ειναι το παρτερι.....εβαλε το παιδι για κατουριμα και ειναι και φυσικο λιπασμα για το γκαζον:evil::evil::evil::evil:

μα και εσυ τι περιεργη που εισαι....τστστσ......:lol::lol:

apHGp3.png

Να σου πω.. Φατσα φορα δεν θα τους εβαζα δηλαδη στο παρτερι αλλα εχει τυχει να μην κρατιονται μεχρι να φτασουμε σπιτι οποτε τους βαζω αναμεσα σε 2 παρκαρισμενα αυτοκινητα...

Τσ τσ τσ!!κατι πραγματα που σε εντυπωσιαζουν!!!επιστροφη στη φυση!!!!!:-P...

Σοβαρα τωρα!η γυναικα ηταν για τα πανυγηρια!!!ετσι γινονται αυτοι που μετα πετανε σκουπιδια απο το παραθυρο του αμαξιου και ανοιγουν την πορτα του αμαξιου για να αδειασουν το τασακι...

Διαφημίσεις

Για μένα δεν ήταν ΜΟΝΟ που έβαλε το παιδί να κατουρήσει στο παρτέρι μπροστά σε όλο τον κόσμο. Ήταν ΚΑΙ το ότι το έγδυσε και το είχε να κυκλοφορεί γυμνό μπροστά σε όλο τον κόσμο, που στην τελική δεν ξέρεις τι λόξα (να το πω ευγενικά) κουβαλάει ο καθένας...

Και όλο αυτό γιατί; Για να μην κρυώσει (πιθανότατα) ο καφές, πηγαίνοντας το στην τουαλέτα......

Για μένα δεν ήταν ΜΟΝΟ που έβαλε το παιδί να κατουρήσει στο παρτέρι μπροστά σε όλο τον κόσμο. Ήταν ΚΑΙ το ότι το έγδυσε και το είχε να κυκλοφορεί γυμνό μπροστά σε όλο τον κόσμο, που στην τελική δεν ξέρεις τι λόξα (να το πω ευγενικά) κουβαλάει ο καθένας...

Και όλο αυτό γιατί; Για να μην κρυώσει (πιθανότατα) ο καφές, πηγαίνοντας το στην τουαλέτα......

συμφωνω απολυτα. και να σκεφτεις οτι το παιδι δυσανασχετησε και ηθελε να παει τουαλετα

Na πω την αληθεια και εγω την εχω βαλει να κατουρησει εξω, σε μια γωνιτσα ,οχι κοινη θεα(βεβαια η δικια μου δεν ηθελε με τιποτα αλλα τι να κανει..) επειδη η τουαλετα ταβερνας ηταν ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ λερωμενη που δεν υπηρχε αλλη λυση..Μηπως ειχαν ξαναπαει και πριν τουαλετα και επαιζε κατι τετοιο;;;;

QJZup3.png

bxuCp3.png

:shock::shock::shock:Και μετά της φόρεσε κολάρο, της έδεσε λουρί, της είπε πάμε λούσυ και φύγανε;Έκανε και γαβ η μικρή;

Ήμαρτον Παναγία μου, τι μανάδες κυκλοφορούν εκεί έξω!Τελείως διαφορετικό να κατουρήσει το παιδάκι σε μια κρυμμένη γωνιά, π.χ. όταν ταξιδεύεις στην Εθνική Οδό και άλλο να το ξεγυμνώνεις μπροστά σε όλη την καφετέρια και να κατουράει στο παρτέρι σαν σκύλος!

Δεν σε βρίσκω καθόλου μα καθόλου υπερβολική!(δεν τη σκούπισε κιόλας φαντάζομαι, έτσι;ή έκοψε κανένα φύλλο από κανένα θάμνο στο παρτέρι;)

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Διαφημίσεις

:shock::shock::shock:Και μετά της φόρεσε κολάρο, της έδεσε λουρί, της είπε πάμε λούσυ και φύγανε;Έκανε και γαβ η μικρή;

Ήμαρτον Παναγία μου, τι μανάδες κυκλοφορούν εκεί έξω!Τελείως διαφορετικό να κατουρήσει το παιδάκι σε μια κρυμμένη γωνιά, π.χ. όταν ταξιδεύεις στην Εθνική Οδό και άλλο να το ξεγυμνώνεις μπροστά σε όλη την καφετέρια και να κατουράει στο παρτέρι σαν σκύλος!

Δεν σε βρίσκω καθόλου μα καθόλου υπερβολική!(δεν τη σκούπισε κιόλας φαντάζομαι, έτσι;ή έκοψε κανένα φύλλο από κανένα θάμνο στο παρτέρι;)

Ακριβώς τα ίδια σκέφτηκα διαβάζοντας το θέμα...!:lol::lol::lol:

8OgYp3.png

χαχαχαχα πετυχημενο

ουτε εγω δεν το εχω κανει αυτο που εχω και σκυλακι!Οτι να ναι ειναι ο κοσμος.Απο τη βαρεμαρα της ουτε να σηκωθει δεν ηθελε η κυρια!Κατι τετοια ακουω και φρικαρω με το πως εχει γινει ο κοσμος.

lo5lp3.pngtumhp3.png

Na πω την αληθεια και εγω την εχω βαλει να κατουρησει εξω, σε μια γωνιτσα ,οχι κοινη θεα(βεβαια η δικια μου δεν ηθελε με τιποτα αλλα τι να κανει..) επειδη η τουαλετα ταβερνας ηταν ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ λερωμενη που δεν υπηρχε αλλη λυση..Μηπως ειχαν ξαναπαει και πριν τουαλετα και επαιζε κατι τετοιο;;;;

Η συγκεκριμένη τουαλέτα ήταν πεντακάθαρη (το ξέρω καλά, γιατί 5 λεπτά νωρίτερα εία πάει να πλύνω τα χέρια μου). Αλλά και θεοβρώμικη να ήταν πώς μπορείς να ξεγυμνώσεις ένα παιδί, να το κυκλοφορήσεις μέσα στον κόσμο γυμνό (ήταν κάποια μέτρα και παρεμβαλόταν και κάποια τραπέζια μεταξύ του τραπεζιού της μαμάς και του γκαζόν), να το βάλεις να κατουρήσει εκεί στη μέση με όλο τον κόσμο για κοινό, και μετά να κανακάνει το παιδί τη διαδρομή μέχρι το τραπέζι για να ντυθεί..... Το πας σε μια γωνιά (όπως είπες) και δεν το ξεγυμνώνεις για να κατουρήσει!!

Αυτό που αναρωτιέμαι εγώ είναι πόσο πρέπει να υποβιβάστηκε η προσωπικότητα του παιδιού από το όλο σκηνικό. Μιλάμε για μεγαλούτσικο παιδάκι (είπα γύρω στα 4), που καταλαβαίνει και ξέρει τι πρέπει να κάνει και τι όχι. Εξέφρασε μόνο του την ανάγκη του να πάει τουαλέτα και ζήτησε μόνο του να πάει μέσα στην τοαυλέτα. Δεν του άρεσε αυτό που έγινε και όμως αναγκάστηκε να το κάνει. Επίσης, στα 4 ένα παιδί ξέρει (ή πρέπει να ξέρει) ότι δεν είναι σωστό να γυρνάμε γυμνοί στο δρόμο. Πρέπει να φοράμε ρούχα. Και, όμως, εξαναγκάστηκε να ξεγυμνωθεί και μάλιστα να δείξει και τα γεννητικά του όργανα σε αγνώστους.

Αναρωτιέμαι πώς αυτή η μαμά δεν σκέφτηκε ότι ανάμεσα στον κόσμο που καθόταν και έπινε καφέ μπορεί να υπήρχε κάποιος ανώμαλος. Πώς δεν σκέφτηκε ότι μπορεί το ίδιο απόγευμα η φωτογραφία της κόρης της να κάνει την ανάγκη της δεν θα κυκλοφορούσε στο ίντερνετ και δεν θα γινόταν βορά στα μάτια άλλων ανώμαλων. Ήταν πάρα πολύ εύκολο για κάποιον να βγάλει φωτογραφία με ένα κινητό τηλέφωνο...

Τέλος, απορώ πώς δεν σκέφτηκε ακόμα και τους υπόλοιπους θαμώνες. Προσωπικά δεν μου αρέσει το θέαμα κάποιου να κάνει την ανάγκη του μπροστά μου. Θέλω να πάω να πιω έναν καφέ/να φάω/να αράξω κάπου και να μην έχω παρόμοια "θεάματα", που προσβάλλουν την αισθητική μου. (γαιτί για μένα είναι ΚΑΙ αισθητικό το θέμα)

Και απαορώ, τίποτα από όλα αυτά δεν πέρασαν από το μυαλό της μαμάς; Τόσο πια χώρο στο μυαλό κάποιου καταλαμβάνει ένας καφές; Και σίγουρα δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε ή θα γίνει....

Μου έχει τυχει και εμενα χειροτερο σκηνικο -δε θελω να επεκταθώ- και δεν μίλησα...αργότερα όμως οσο το σκεφτομουν τοσο θυμωνα με τον εαυτο μου που δεν έκανα συστάσεις στον πατερα του κοριτσιου..

Αν υπάρξει επόμενη φορά όμως θα μιλησω...

Διαφημίσεις

καθολου υπερβολικη δεν εισαι!

κι εγω το ιδιο θα ενιωθα..δεν ξερω μπορει να επενεβαινα κιολας αν με επαιρνε,με φιλικο τροπο τονιζοντας τον κινδυνο για το παιδι πρωτα.

Ειχα δει παρομοιο σκηνικο στο πεζοδρομιο με κοριτσακι που του τα κατεβασε η μαμα και το εβαλε καθιστο να ουρησει..Ουτε καν σε γωνια!!

Δεν μου αρεσει καθολου η εκθεση του γυμνου παιδιου σε ματια ενηλικων με τετοιον τροπο..κοριτσια,ουτε στην παραλια καλα-καλα δεν θελω να εχω το παιδακι μου γυμνο..για πολλους λογους!

Κοιτα να δεις,

εγω αν εχω φυση εξω προτιμω το παιδι να το πηγαινω εκει τωρα που ειναι μικρη απο τουαλετα. Δεν τις θελω τις εξωτερικες τουαλετες (ειδικα εφοσον προκειτε για ενηλικων) και ξερω οτι δεν καθαριζονται επαρκως. Οποτε αν θελει πιπι (οχι για κακα) θα προτιμησω εξω σχεδον παντα. Η διαφορα ειναι οτι θα την παρω απο το χερι και θα την παω καπου διακριτικα (πισω απο δεντρα-θαμνους-μακρια απο κοσμο)-οσο αυτο ειναι εφικτο. Τουαλετες θα διαλεξω μονο σε ΜΕΓΑΛΗ αναγκη αλλιως οχι. Λαθος της που το εκανε μπροστα σε τοσο κοσμο, αλλα δεν ξερεις και τι ελευθερια εχει ο καθενας και πως το σκεφτεται. Ας πουμε στην παραλια τα 4χρονα τρεχουν γυμνα πολλες φορες (δεν βλεπω να ενοχλει κανενα-γιατι?)....και επισης κατουρανε και την θαλασσα μπροστα σε τοσο κοσμο (και οχι μονο τα 4χρονα αλλα λεμε τωρα)......

ΥΓ: Παντως σαν σκηνη μπροστα απο καφετερια με πολυ κοσμο οντως μου κανει καπως αλλα δεν θα μου χαλαγε και την μερα.....

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Κοιτα να δεις,

εγω αν εχω φυση εξω προτιμω το παιδι να το πηγαινω εκει τωρα που ειναι μικρη απο τουαλετα. Δεν τις θελω τις εξωτερικες τουαλετες (ειδικα εφοσον προκειτε για ενηλικων) και ξερω οτι δεν καθαριζονται επαρκως. Οποτε αν θελει πιπι (οχι για κακα) θα προτιμησω εξω σχεδον παντα. Η διαφορα ειναι οτι θα την παρω απο το χερι και θα την παω καπου διακριτικα (πισω απο δεντρα-θαμνους-μακρια απο κοσμο)-οσο αυτο ειναι εφικτο. Τουαλετες θα διαλεξω μονο σε ΜΕΓΑΛΗ αναγκη αλλιως οχι. Λαθος της που το εκανε μπροστα σε τοσο κοσμο, αλλα δεν ξερεις και τι ελευθερια εχει ο καθενας και πως το σκεφτεται. Ας πουμε στην παραλια τα 4χρονα τρεχουν γυμνα πολλες φορες (δεν βλεπω να ενοχλει κανενα-γιατι?)....και επισης κατουρανε και την θαλασσα μπροστα σε τοσο κοσμο (και οχι μονο τα 4χρονα αλλα λεμε τωρα)......

ΥΓ: Παντως σαν σκηνη μπροστα απο καφετερια με πολυ κοσμο οντως μου κανει καπως αλλα δεν θα μου χαλαγε και την μερα.....

Κοίταμ προσωπικά δεν μου αρέσει ούτε και στην παραλία να είναι τα παιδιά γυμνά (και όχι ΜΟΝΟ για αισθητικούς λόγους, αυτό είναι το λιγότερο).

Όσο για το συγκεκριμένο περιστατικό ξαναλέω, δεν ήταν ΜΟΝΟ ότι το έβαλε να κατουρήσει έξω, δεν ήταν μόνο ότι το έβαλε να κατουρήσει μπροστά σε όλο τον κόσμο, ήταν ΚΥΡΙΩΣ ότι το ξεγύμνωσε (του έβγαλε παντελόνι, βρακί, και έμεινε με το μπλουζάκι και τα παπούτσια) και τριγυρνούσε έτσι ανάμεσα στον κόσμο (η μαμά ήταν στο τραπέζι και δεν σηκώθηκε). Και ξαναλέω, το αισθητικό κομμάτι ενός γυμνού παιδιού, που ενόχλησε εμένα, είναι καθαρά δικό μου θέμα και δεν είναι το βασικό.

Πού ξέρει ότι ανάμεσα στα 40 άτομα που κάθονται εκείνη την ώρα στο μαγαζί δεν είναι ένας ανώμαλος; Δεν έχουν ταμπέλα για να τους αποφεύγουμε....Πού ξέρει ότι κάποιος δεν έβγαλε φωτογραφία το παιδί όπως τριγυρνούσε γυμνό και δεν τη δημοσίευσε μετά;

Τέλος, ξαναλέω...είναι τελέιως διαφορετικό πράγμα να πάει ένα παιδάκι σε μια γωνία, να καθίσει και η μαμά μπροστά και να το ψιλοκρύψει, για να κάνει την ανάγκη του και τελέιως άλλο πράγμα να ξεγυμνώνεις ένα παιδί, να κυκλοφορεί μέσα στον κόσμο γυμνό και να κάνει την ανάγκη του φόρα παρτίδα....

Συμφωνώ και εγώ, πολλές φορές διαλέγω την 'φύση' αντί για τις τουαλέτες μαγαζιού ειδικά άμα είναι και πολυσύχναστο. Αλλά προσπαθώ και εγώ να βρω ένα μέρος κάπως κρυφό.

There is no patch for human stupidity.

Για εμενα το χειρότερο είναι πως το 4χρονο είχε το μυαλό να καταλάβει ότι το μερος δεν ήταν το κατάλληλο για να κάνει την ανάγκη του και διαμαρτυρήθηκε, ενω η μητερα δεν πήρε χαμπάρι. Μαλιστα την διαβεβαιωσε ότι είναι ΟΚ. Ενα παιδί 4 χρονών μπορεί να νιώσει πολύ καλά ντροπή και αμηχανία, πραγμα που η μητερα για τη δική της βολη΄δεν σκέφτηκε. Απλώς απαραδεκτο.

Τωρα και εμενα έχει τυχει πολλές φορές στην παιδική να βλέπω παιδάκια αναμεσα σε αυτοκίνητα ή πίσω από θάμνους να κάνουν την ανάγκη τους, αφού πουθενά δεν υπάρχει χώρος. Εκεί να το καταλάβω. Και φυσικά πάντα ο γονιός, προσπαθεί να καλύψει το παιδί οσο το δυνατόν γίνεται.

:mad::mad::mad::mad:Απλά απαράδεκτη:mad::mad::mad:.Δεν γδίνουν ένα παιδάκι μ΄εσα στον κόσμο.Ο μικρός μου το καλοκαίρι δεν ήταν ούτε 2χρονών και η μάνα μου μου έλεγε να τον αφήνω και λίγο γυμνό ύλη στην παραλία και εγώ φρίκαρα:shock:.Που ξέρω τι είναι ο καθένας που βλέπει το μωρό μου;Απαράδεκτηαυτή η μάνα:mad:.

τη φυση την εχω χρησιμοποιησει και εγω για το γιο μου.αλλα παραμερα οχι φορα παρτιδα.ασε που και ο ιδιος δε θελει να τον δει κανεις.

για τα αγορια ειναι πιο ευκολο βεβαια παρολα αυτα υπαρχουν και οι φορητές λεκανες για ολες τις χρησεις οποτε και για τα κοριτσια δεν υπαρχει προβλημαακομα και εντος ενος μαγαζιου τη στηνεις με τη δικη της σακουλιτσα και ολα καλα.

οχι και σε κοινη θεα δεν ειναι ωραιο εγω δε θα το εκανα ποτε,ετσι πως να καταλαβει το μικρο το σωστο και το λαθος οταν ολα η μαμα του τα ισοπεδώνει...

καλε εγω εχω δει χειρότερο... σε εμπορικό κέντρο στον πρώτο όροφο ενα αγοράκι (το πολύ 3 ετών)κατεβάζει το παντελόνι του κ αρχίζει να κάνει τσίσα...κ η μάνα του κ η γιαγιά του αντί να το μαζέψουν χτυπούσαν παλαμάκια κ φώναζαν "μπραβοοοοο μπράβοοοο" ε παιδιά μου γύρισε το μάτι....κ μετά το έντυσαν κ έφυγαν...ούτε να φωνάξουν τουλάχιστον την καθαρίστρια ούτε τίποτα..κ ήταν στον πρώτο όροφο κ σχηματίστηκε ενα ποτάμι με τα τσίσα του μικρού που κυλούσαν κ στο τέλος έπεσαν κάτω απο τον όροφο...κ απο κάτω είχε καφετέρια με κόσμο... η γαιδουριά σε όλο της το μεγαλειο!!!!

ntRCp3.png

παντα θα υπαρχουν γυφτοι και απολιτιστοι που δεν μπορουν να σκεφτουν τους βασικους κανονες υγειηνης και ψυχικης υγειας των παιδιων -δυστυχως- ...θα σκεφτουν πιστευετε το θεαμα που προσβαλλει τον περιγυρο? εδω δεν την ενοιαξε τη συγκεκριμενη οτι προσβληθηκε το ιδιο της το παιδι. Δεν σεβαστηκε το ιδιο της το παιδι.. πως εχετε την απαιτηση να σεβαστει τους τριτους? αφου ολος ο κοσμος της ανηκει...:rolleyes:

ειναι απο αυτες που πανε στην ταβερνα με παιδια και νομιζουν πως ειναι οι μονες αξιες μανες με παιδια που δεν τα παρατανε σε παππουδογιαγιαδες για να διασκεδασουν (υποτιθεται) και τα παιρνουν μαζι τους..αλλα επειδη ακριβως ειναι τοσο "αξιες¨ενω εσυ που δεν εχεις "δεν ξερεις" τι τραβανε θα πρεπει να ανεχτεις τα παντα..και τις φωνες/παρατηρησεις της μαμας που τσιριζει και δεν λογαριαζει κανεναν αλλον , τα πλαγια βλεμματα που τολμας να καπνισεις ενω μπηκαν παιδια στην ταβερνα (ημιεξωτερικος χωρος) , που τολμας να θελεις να κανεις ηρεμη συζητηση ενω εκεινοι εχουν παιδια και πρεπει να ξεφαντωσουν και να ξεκαρδιζονται στα γελια μεταξυ τους αδιαφοροντας για το εαν τα παιδια τους απομακρυνονται απο κοντα τους και ενδεχομενως να "ενοχλουν" καποιον πελατη και αν δεν δωσεις σημασια στο παιδακι τους ερχονται δηθεν ταχυτατα το περισυλλεγουν και σε κοιτανε απαξιωτικα που δεν το φροντισες ενοσο εφυγε της προσοχης τους...

εννοειται οτι ποτε δεν φταινε τα παιδια αλλα ωρες ωρες -μπορει να κατηγορηθω γι αυτο που θα γραψω αλλα θα το ρισκαρω- σε κανουν να λες τι αναιδεστατο παιδακι κλπ. ενω στην ουσια ειναι πασιφανες ποιος ευθυνεται.

Όλα είναι μια ιδέα...

Αν δεν υπάρχει τουαλέτα (και μόνο τότε), κι εμείς πηγαίνουμε κάπου παράμερα. Γυμνά τα έχω στην παραλία τουλάχιστον μέχρι 2-3 χρόνων, αλλά η παραλία έχει άλλο ενδυματολογικό κώδικα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...