Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θα περνάνε καλά με τον παππού και τη γιαγιά;

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.Μετά από 6 χρόνια ανεργίας βρήκα δουλειά με καλές αποδοχές,όμορφο περιβάλλον εργασίας και πάνω στο αντικείμενο των σπουδών μου.Το μόνο κώλυμα είναι η απόσταση από το σπίτι μου.Θα χρειάζομαι τα πρωινά 1 ώρα για να φτάσω και τα απογεύματα περίπου το διπλάσιο για να επιστρέψω με την απογευματινή κίνηση.Ο σύζυγός μου εργάζεται επίσης και τα παιδιά μας είναι 5,5 ετών,3 ετών και 8 μηνών!Η μεγάλη πηγαίνει νηπιαγωγείο,η μεσαία παιδικό σταθμό και η μικρή μέχρι τώρα έμενε στο σπίτι μαζί μου.Το πρόβλημα είναι ότι με τη νέα δουλειά έπρεπε να βρούμε κάποιον να φυλάει τη μικρή και να παραλαμβάνει τις μεγάλες. Οι γονείς μου μένουν σε επαρχική πόλη και δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για εξωτερική βοήθεια.Η μόνη λύση που μας έμεινε ήταν τα πεθερικά μου που δέχτηκαν με τα χίλια ζόρια να έρχονται στο σπίτι μας κάθε πρωί στις 9,να μένουν με τη μικρή και να παραλαμβάνουν τα κορίτσια. Ζήτημα αν θα τις έχουν και τις 3 για 30'-45'.Τα πεθερικά μου έχουν εμπειρία από την ανατροφή των τριών παιδιών τους,μα υπάρχει ένα θέμα που με απασχολεί έντομα. Με δεδομένο τις αφηγήσεις του άντρα μου αλλά και με όσα έχω καταλάβει είναι της θεωρίας <<το ξύλο βγήκε απ'τον παράδεισο>>.Ο άντρας μου μού έχει πει ότι χρησιμοποιούσαν καθημερινά τη βία ως παιδαγωγική μέθοδο.Η πεθερά μου λέει ακόμη χαριτολογώντας ότι τους τις έβρεχε στον πισινό όταν ήταν μικρά γιατί την τρέλαιναν.Χρησιμοποιούσαν πολύ το ξύλο για να επιβληθούν στα παιδιά τους κι ακόμη ο πεθερός μου λέει απειλητικά << θα σε δείρω>>,κυρίως στα παιδιά του γιου του που είναι αγοράκια και πιο ζωηρά από τα δικά μου.Μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει βίαιες κινήσεις σε κανένα από τα εγγόνια τους αλλά φοβάμαι μήπως αρχίσουν και τα χτυπάνε,όπως έκαναν με τα παιδιά τους.Έχουμε συζητήσει πάνω στο θέμα της σωματικής τιμωρίας και δεν θεωρούν βία <<το βρέξιμο στον πισινό>>.Δεν θέλω να ξεκινήσω με προκατάληψη και καχυποψία.Όμως η μικρή έχει αρχίσει να φεύγει από τη βρεφική ηλικία και κάνει τα δικά της.Με τις μεγάλες δεν έχουμε θέσει όρια χώρου και όλο το σπίτι είναι παιδότοπος.Παίζουν σε όλους τους χώρους,ακόμη και στη μπανιέρα,και η πεθερά μου θέλει γενικά το σαλόνι βιτρίνα.Δεν έχουν ζήσει πολύ τα παιδιά γιατί τα φυλάνε σπάνια και δεν ξέρουν τις συνήθειές μας στο σπίτι.Αυτός είναι ο λόγος που ανησυχώ για τις αντιδράσεις τους. Με ανησυχεί το θέμα της πιθανής άσκησης βίας από μέρους τους αλλά δεν έχω άλλη επιλογή :-( Την δουλειά δεν μπορώ να την αφήσω με τίποτα γιατί έχουμε ανάγκη τα χρήματα και αν δεν υπήχρε η απόσταση θα ήταν το ιδανικό πόστο για εμένα.

Ναταλία-Ζωή-Μαριάννα

Διαφημίσεις

Καλή μου δεν υπάρχει το δεν έχω άλλη επιλογή. Πρέπει απλά να ξεκαθαρίσετε, ειδικά ο άντρας σου και όχι εσύ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να απλώσουν το χέρι τους σε κάποιο από τα παιδιά σου! Ο γονειός και θελήσει να ρίξει καμία στον ποπό μπορεί να να το καταλάβω αλλά οι παππουδογιαγιάδες δεν υπάρχει περίπτωση. Ωστόσο απ ''οτι κατάλαβα δεν θα δουλεύεις 8ωρο οπότε σκέψου ότι οι ώρες είναι καλές για μια εργαζόμενη. (εγώ λείπω από τις 06:45 μέχρι τις 17:30-18:00 για τους ίδιους λόγους που προανέφερες). Το λέω με τη λογική ότι αν δειτε ότι δεν μπορούν να συνεργαστούν τα πεθερικά, ψαξτε για κοπέλα που πιστεψε με δεν θα σας ζητήσει πάρα πολλά για τόσες ώρες. Δεν λέω ότι είναι η λύση δεδομένου του ότι είπες για οικονομικό θέμα αλλά θα είναι καλύτερα από το να είσαι συνέχεια στην τσίτα και να μην μπορείς να εργαστείς και κυρίως τα παιδιά σου να τις "τρώνε για να στρώσουν".

Καλημέρα.Ξεκίνα με θετικές σκέψεις και σκέψου ότι σίγουρα υπάρχει αγάπη από πλευράς πεθερικών.Το αν θα εφαρμόσουν τις "τεχνικές" τους πιστεύω ότι θα το καταλάβεις από τα δύο μεγαλύτερα παιδιά που ξέρουν να λένε τα πράγματα ως έχουν.Το μικρούλι σου το βλέπω πολύ μικρό και δεν πιστεύω να εννοούν διαπαιδαγώγηση τέτοιου τύπου σε τόσο μικρή ηλικία!!!Αυτές οι απαράδεκτες αντιλήψεις νομίζω ότι αναφέρονται σε παιδιά που περπατάνε και κάνουν ζημιές στις "βιτρίνες" των εκάστοτε γιαγιάδων.Αν πέσει στην αντίληψή σου οτιδήποτε αρνητικό,πρώτα συζητάς μαζί τους και μετά ψάχνεις τη λύση γυναίκας.Μην ξεκινάς αρνητικά γιατί έχω δει από προσωπική πείρα ότι όντως του παιδιού τους το παιδί είναι δυο φορές παιδί.

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Συμφωνώ απόλυτα με την Κλαραμπελ. Απλά το μοναδικό πράγμα που με ξένισε στην όλη υπόθεση της κοπέλας είναι ότι ανέφερε ότι με χίλια ζόρια δέχτηκαν τα πεθερικά να το κάνουν. Σας είπαν γιατί είχαν ενδοιασμούς;

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Διαφημίσεις

Συμφωνώ απόλυτα με την Κλαραμπελ. Απλά το μοναδικό πράγμα που με ξένισε στην όλη υπόθεση της κοπέλας είναι ότι ανέφερε ότι με χίλια ζόρια δέχτηκαν τα πεθερικά να το κάνουν. Σας είπαν γιατί είχαν ενδοιασμούς;

νομίζω ότι, όσο και να αγαπάς τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου, το να φέυγεις καθημερινά από το σπίτι σου και να πηγαίνεις σε ένα ξένο σπίτι να κάθεσαι καμμιά 10 ώρες με ένα μωρό που έχει ανάγκες και να μη μπορείς να κουνήσεις ρούπι, είναι μεγάλη δέσμευση και ευθύνη και κούραση. και νομίζω ότι και τα πεθερικά θέλουν να πιστεύουν ότι αυτή θα είναι μια προσωρινή κατάσταση, μέχρι να βρεθεί άλλη λύση και να επανέλθουν στην καθημερινότητά τους.

τώρα, αν τα πεθερικά σου είναι από τα άτομα που δεν μπλέκουν στα πόδια του ζευγαριού και σέβονται τους κανόνες του σπιτιού, άσε τη μικρή μαζί τους και μόλις μεγαλώσει λίγο, στείλε τη σε παιδικό σταθμό.

Καλημέρα.Ο άντρας μου αν και μεγάλωσε με την άσκηση της σωματικής τιμωρίας δεν έχει σηκώσει ποτέ χέρι στα παιδιά μας.Το ίδιο και τα αδέρφια του. Έχει κατηγορήσει τους γονείς του για το ξύλο της παιδικής του ηλικίας αλλά εκείνοι δεν το θεωρούν κακό.<<Δεν σας σκοτώναμε και στο ξύλο,στον πισινό σας ρίχναμε>> του απαντάνε συνήθως. Το εκλαμβάνουν ακόμη και τώρα σαν μέθοδο διαπαιδαγώγησης και δεν καταλαβαίνουν ότι είναι λάθος. Αφού δεν διακομίστηκαν τα παιδιά αιμόφυρτα στο νοσοκομείο δεν είναι λάθος.Έτσι το καταλαβαίνουν το ξύλο.Ξέρουν πολύ καλά την άποψή μας και απλά κρατάνε κι εκείνοι τη δική τους. Στους άλλους τομείς είναι καλοί. Τηρούν πρόγραμμα φαγητού και ύπνου,δεν τους δίνουν πολλά γλυκά και τα πηγαίνουν παιδική χαρά. Αυτό το πρόγραμμα ακολούθησαν τις 12 μέρες που τα έχουν κρατήσει εξολοκλήρου εκείνοι. Ποτέ μας δεν τους αγκαρέψαμε να μας κρατήσουν τα παιδιά και τους επισκεπτόμαστε ή βγαίνουμε έξω για να βλέπουν τα παιδιά. Μέχρι τώρα που δεν εργαζόμουν δεν υπήρχε λόγος για βοήθεια από την πλευρά τους. Επειδή το θίξατε,δεν τους έχουμε ζητήσει ποτέ βοήθεια και τους χρειαστήκαμε μόνο αυτή τη φορά που είναι δύσκολο να βρούμε κάποιον άλλο να κρατήσει τη μπέμπα. Μάλιστα μας ξεκαθάρισαν ότι δεν θέλουν να πηγαίνουμε το μωρό στο σπίτι τους και το σεβαστήκαμε. Θα τους είναι πιο εύκολο να απασχολήσουν τη μικρή στο δικό μας σπίτι. Νικουδάκι ενδοιασμούς είχαν γιατι πιστεύω ότι βαριούνται. Μένουν σε απόσταση 10' με το αμάξι. Τι να πει κι η μαμά μου που ήθελε να έρθει από το Ναύπλιο για να με βοηθήσει και έχει προβλήματα υγείας. Δεν ήταν υποχρεωμένοι να έρθουν αλλά από τη στιγμή που δέχτηκαν δε θα έπρεπε να βαρυγκομούν.Για να επανέλθω στο θέμα,φοβάμαι μην εκδηλωθεί η βία και στα εγγόνια τους.

Ναταλία-Ζωή-Μαριάννα

Να σου πω την αλήθεια, εγώ θα έβαζα κρυφές κάμερες σε όλα τα δωμάτια που να συνδέονται με το ίντερνετ και θα επέβλεπα την κατάσταση από τη δουλειά μου...Δεν ξέρω βέβαια αν θα έχεις ίντερνετ στη δουλειά, αλλά μπορείς να βλέπεις τι έγραψαν και όταν θα είσαι σπίτι. Μην τους το πεις βέβαια, είναι φθηνή η εγκατάσταση τους απ'ότι ξέρω. Έτσι αν τους πιάσεις να κάνουν οτιδήποτε κακό τότε θα έχεις και ατράνταχτα στοιχεία...

Κι επειδή το κόβω να κάνουν σύντομα πίσω και να προτείνουν να σας βοηθήσουν οικονομικά να πάρετε μια κοπέλα, καλύτερα άρχισε να ψάχνεις από τώρα, ώστε όταν σε κρεμάσουν να έχεις έτοιμη τη λύση. Και εκεί οι κάμερες κρίνονται ακόμα πιο απαραίτητες!

Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα σου δουλειά!:D

Πολύ αργά για να είναι εγκαίρως, αλλά πολύ νωρίς για να είναι αδύνατον!

Να σου πω την αλήθεια, εγώ θα έβαζα κρυφές κάμερες σε όλα τα δωμάτια που να συνδέονται με το ίντερνετ και θα επέβλεπα την κατάσταση από τη δουλειά μου...Δεν ξέρω βέβαια αν θα έχεις ίντερνετ στη δουλειά, αλλά μπορείς να βλέπεις τι έγραψαν και όταν θα είσαι σπίτι. Μην τους το πεις βέβαια, είναι φθηνή η εγκατάσταση τους απ'ότι ξέρω. Έτσι αν τους πιάσεις να κάνουν οτιδήποτε κακό τότε θα έχεις και ατράνταχτα στοιχεία...

Κι επειδή το κόβω να κάνουν σύντομα πίσω και να προτείνουν να σας βοηθήσουν οικονομικά να πάρετε μια κοπέλα, καλύτερα άρχισε να ψάχνεις από τώρα, ώστε όταν σε κρεμάσουν να έχεις έτοιμη τη λύση. Και εκεί οι κάμερες κρίνονται ακόμα πιο απαραίτητες!

Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα σου δουλειά!:D

:shock::shock::shock::shock::shock: μα γιατί να μην τους το πει? μήπως και παρεξηγηθούν? σώπα καλέ...

:shock::shock::shock::shock::shock: μα γιατί να μην τους το πει? μήπως και παρεξηγηθούν? σώπα καλέ...

Εννοούσα να μην πει για τις κάμερες, έτσι;

Συγγνώμη αλλά κι εγώ στη θέση τους θα παρεξηγιόμουν και θα έλεγα ότι αφού δεν μου έχετε καμία εμπιστοσύνη γιατί να έρθω να σας φυλάξω τα παιδιά, βγάλτε τα πέρα μόνοι σας!Είπαμε να έχει έναν έλεγχο της κατάστασης, όχι να τσακωθεί με τα πεθερικά από το πουθενά (ενώ μάλιστα δεν έχουν απλώσει ποτέ μέχρι τώρα χέρι πάνω στα εγγόνια)!

Βασικά, μπορούν και τα παιδιά να μιλήσουν αν γίνει κάτι, αλλά γενικότερα το να πει κάτι ένα παιδί αμφισβητείται πολλές φορές από τους ενήλικες, και μπορεί να γίνει μεγάλο μπέρδεμα!

Διαφημίσεις

Εννοούσα να μην πει για τις κάμερες, έτσι;

Συγγνώμη αλλά κι εγώ στη θέση τους θα παρεξηγιόμουν και θα έλεγα ότι αφού δεν μου έχετε καμία εμπιστοσύνη γιατί να έρθω να σας φυλάξω τα παιδιά, βγάλτε τα πέρα μόνοι σας!Είπαμε να έχει έναν έλεγχο της κατάστασης, όχι να τσακωθεί με τα πεθερικά από το πουθενά (ενώ μάλιστα δεν έχουν απλώσει ποτέ μέχρι τώρα χέρι πάνω στα εγγόνια)!

Βασικά, μπορούν και τα παιδιά να μιλήσουν αν γίνει κάτι, αλλά γενικότερα το να πει κάτι ένα παιδί αμφισβητείται πολλές φορές από τους ενήλικες, και μπορεί να γίνει μεγάλο μπέρδεμα!

κατάλαβα τί εννοούσες, αλλά φαντάζεσαι τί έχει να γίνει αν σπάσει ο διάολος το πόδι του και ανακαλύψουν τις κάμερες?

εξάλλου αν δεν έχει εμπιστοσύνη στα πεθερικά, ας μην τους αφήσει και τα παιδιά. ας το συζητήσει μαζί τους το θέμα του ξύλου, ώστε να γίνει ξεκάθαρο τί θέλει.

κατάλαβα τί εννοούσες, αλλά φαντάζεσαι τί έχει να γίνει αν σπάσει ο διάολος το πόδι του και ανακαλύψουν τις κάμερες?

εξάλλου αν δεν έχει εμπιστοσύνη στα πεθερικά, ας μην τους αφήσει και τα παιδιά. ας το συζητήσει μαζί τους το θέμα του ξύλου, ώστε να γίνει ξεκάθαρο τί θέλει.

Ναι, θα ήταν πολύ στενάχωρη η κατάσταση!Η επιλογή να μην τα αφήσει δεν υπάρχει απ'ότι κατάλαβα. Αλλά ούτως ή άλλως αν πάρει κοπέλα, δεν θα χρειαστεί λες τις κάμερες;Ειδικά αφού θα πρέπει να αφήνει πίσω της ένα τόσο μικρό παιδάκι (8 μηνών) που δεν μπορεί να μιλήσει και να πει αν γίνεται κάτι κακό...Και τα άλλα παιδάκια θα είναι πολύ λίγη ώρα σπίτι....Γιατί λοιπόν να μην είναι έτοιμη;Εγώ τα κόβω τα πεθερικά να αντέχουν 2 εβδομάδες το πολύ, μετά θα ψάχνεται η κοπέλα!

Πάντως δεν είναι και τόσο εύκολο να ανακαλύψεις κρυφές κάμερες, αν δεν είσαι υποψιασμένος!

Ναι, θα ήταν πολύ στενάχωρη η κατάσταση!Η επιλογή να μην τα αφήσει δεν υπάρχει απ'ότι κατάλαβα. Αλλά ούτως ή άλλως αν πάρει κοπέλα, δεν θα χρειαστεί λες τις κάμερες;Ειδικά αφού θα πρέπει να αφήνει πίσω της ένα τόσο μικρό παιδάκι (8 μηνών) που δεν μπορεί να μιλήσει και να πει αν γίνεται κάτι κακό...Και τα άλλα παιδάκια θα είναι πολύ λίγη ώρα σπίτι....Γιατί λοιπόν να μην είναι έτοιμη;Εγώ τα κόβω τα πεθερικά να αντέχουν 2 εβδομάδες το πολύ, μετά θα ψάχνεται η κοπέλα!

Πάντως δεν είναι και τόσο εύκολο να ανακαλύψεις κρυφές κάμερες, αν δεν είσαι υποψιασμένος!

εγώ 2 γυναίκες είχα για τα παιδιά μου (τη μία την έχω ακόμη) και ποτέ δεν έβαλα κάμερα. ίσως γιατί έβλεπα τη θετική ανταπόκριση των παιδιών στις γυναίκες. αντιθέτως, όταν έψαχνα για παιδικό σταθμό για το γιο μου, είχα βρει έναν που σου έδινε τη δυνατότητα on line να βλέπεις το παιδί σου από κάμερες που είχε το σχολείο. μου έκανε εντύπωση κι έκλεισα ραντεβού. εκείνη τη μέρα, πριν το ραντεβού, είχα πάει στην παιδίατρο για εμβόλιο και είπα να τη ρωτήσω τί έχει ακούσει για τους σταθμούς της περιοχής. μου είπε για τον συγκεκριμένο ότι είχε ακουστεί κρούσμα παιδεραστίας από οδηγό σχολικού. ακύρωσα επί τόπου το ραντεβού...

Εγώ πάντως δεν θα φοβόμουνα σωματική τιμωρία, σπάνια οι παππούδες φέρονται στα εγγόνια τους όπως έκαναν στα παιδία τους. Αλλά με 3 παιδία θα πρέπει να είναι σχετικά νέοι, ορεξάτοι και με καλή υγεία για να τα καταφέρουν.

There is no patch for human stupidity.

Είναι 55 και 57!Όχι και κάμερες βρε κορίτσια.Δεν τα αφήνω και σε ξένους τα παιδιά και αποκλείεται να συμφωνήσει ο άντρας μου με κάτι τέτοιο.Σε περίπτωση ξένου ατόμου θα έβαζα κάμερες και θα έλεγα ότι τις έχουμε για την εσωτερική παρακολούθηση του σπιτιού.Μπορεί να την πάω σε παιδικό σταθμό τη μικρή σε 4 μήνες.Την μεσαία την πήγαινα από 1,5 έτους και ήταν συνέχεια άρρωστη.Κάθε μήνα αρρώσταινε με ιώσεις και ήταν με συνάχι.Κάποιους μήνες λυπόμουν και τα χρήματα που δεν πήγαινε. Αν συμβαίνει το ίδιο και με την μικρή θα είναι πολύ δύσκολο γιατι δεν θα υπάρχει κανένας να την κρατήσει :(

Ναταλία-Ζωή-Μαριάννα

Διαφημίσεις

Πάντως και εγώ πιστεύω οτι δε θα χρησιμοποιήσουν βία στα εγγόνια τους... στα παιδιά μας φερόμαστε διαφορετικά απ'ότι στα εγγονάκια μας!

Το πρόβλημα που αντιλαμβάνομαι απο τα λεγόμενά σου είναι οτι δυσανασχέτησαν στο να τα κρατάνε καθημερινά και τόσες πολλές ώρες... και δεν είναι οι μόνοι... πολλοί παππουδογιαγιάδες δεν έχουν την όρεξη και τη διάθεση να ασχολούνται με παιδιά τόσες ώρες... και είναι σίγουρα και μεγάλη ευθύνη! Το βλέπω και εγώ απο τους δικούς μου, θα την κρατήσουν μια μέρα που θα έχω ανάγκη και θα το ζητήσω, αλλά το καθημερινό το βαριούνται!

Οι δικοί σου είναι και τόσο νέοι... σίγουρα θα θέλουν να κάνουν τώρα πιά τη ζωή τους, απο το να νταντεύουν ξανά!

Προσωπικά πιστεύω οτι θα ξεκινήσουν να τα κρατάνε για αρχή και για κάποιο διάστημα, αλλά στη πορεία θεωρώ οτι θα σου ζητήσουν ή να σταματήσεις απο τη δουλειά ή να πάρεις και μια κοπέλα για κάποιες μέρες!