Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πιστοποιητικά για το μαιευτήριο

Recommended Posts

Διαβάζοντας διάφορα θέματα του forum σχετικά με το τι χρειάζεται να έχω μαζί μου στο μαιευτήριο εκτός των καθιερωμένων (νυχτικά, εσώρουχα, προσωπικά είδη μητέρας και μωρού διάβασα κια για τα όσα χρειάζονται για τη ληξιαρχική πράξη γέννησης του μωρού. Αυτά είναι τα εξής:

:arrow: Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

:arrow: Ληξιαρχική πράξη γάμου

:arrow: Αντίγραφα Α.Τ

:arrow: Πράξη προσδιορισμού επωνύμου τέκνων

Για τα τριά πρώτα όλα καλά - θα τα ετοιμάσω το συντομότερο δυνατό ώστε να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή. Το πρόβλημα είναι με το τελευταίο... Πράξη προσδιορισμού επωνύμου τέκνων δεν έχουμε. Θυμάμαι πως στο γάμο υπογράψαμε να πάρουν τα παιδιά μας το επώνυμο του συζύγου μου αλλά εγώ δεν έχω κανένα έγγραφο στα χέρια μου. Και τώρα τι κάνουμε; Είναι σίγουρα απαραιτητο; Αν ναι από που μπορώ να το "προμηθευτώ";

*

Διαφημίσεις

από την εκκλήσία που παντρευτήκατε.Λογικά έχει αντίγραφο .... με το καλό!

:!: Ωχ εδώ δυσκολεύει το πράγμα. Παντρευτήκαμε σε μια εκκλησία της οποίας ο παπάς πέθανε πέρισυ και μάλιστα όταν τέλεσε το μυστήριο βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση (ξεχνούσε και τα σχετικά...).

*

Διαφημίσεις

ΤΟΠΟΘΕΤΩ Κ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΕΔΩ.... :lol:

ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΕΙΧΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ..

"ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΑΜΟΥ"

"ΠΙΣΤ.ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΠΩΝΥΜΟΥ..."

ΚΑΙ " ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΜΕΡΙΔΑ..."

ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ???

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ????????

:?

ΤΟΠΟΘΕΤΩ Κ ΕΓΩ ΤΗΝ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΕΔΩ.... :lol:

ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΕΙΧΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ..

"ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΓΑΜΟΥ"

"ΠΙΣΤ.ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΠΩΝΥΜΟΥ..."

ΚΑΙ " ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΜΕΡΙΔΑ..."

ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ???

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ????????

:?

εχω κανει την αντιστοιχη αιτηση στα ΚΕΠ και ειναι ετοιμη γι ανα την παραλαβω. Επειδη κι εγω κι ο αντρας μου ανηκουμε σε διαφορετικους δημους, η κοπελα απο τα κεπ μου ειπε οτι ο καθενας μας πρεπει να μεταφερει την μεριδα του στο δημο που μενουμε τωρα (νομιζω πως ετσι καταλαβα) και παραλληλα θα μου δωσει και το πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασης. Νομιζω ομως χωρις να ειμαι 1000% σιγουρη οτι την ιδια διαδικασια πρεπει να κανει και ο συζυγος. Ελπιζω αν προλαβω να παω σημερα να μαθω και τις λεπτομερειες.

Λοιπον κοριτσια και εγω κινησα αυτην την διαδικασια πριν λιγες μερες για να τα εχω μαζεμενα..Σας λεω πως εχουν τα δικα μου πραγματα..Παντρευτηκαμε στο χωριο του αντρα μου ,ο παπας μας εδωσε 2 χαρτακια, ενα ασπρο που ηταν οτι τελεσθηκε ο γαμος δηλ. η πραξη γαμου και το αλλο ροζ οπου ειναι το πιστ προσδιορισμου τεκνου..αυτα τα πηγαμε στο δημαρχειο,απο εκει τα εστειλαν στο δικο μου δημαρχειο γιατι θελαμε εκει να ανοιξουμε οικογενιακη μεριδα(μονο την ληξιαρχικη πραξη γαμου δηλ) και οταν γεννηθει το μωρο και παμε στο δημαρχειο το χαρτι του μαιευτηριο ωστε να δηλωθει το μωρο.

Κι αν εσας δεν το εχει κρατημενο το δημαρχειο και δεν θυμαστε γενικοτερα αν το πηρατε,το περνετε απο την μητροπολη οπου βρισκεστε ή δηλωθηκε ο γαμος....

Νομίζω ότι εμείς μόνο τη ληξιαρχική πράξη γάμου πήγαμε...(γράφει επάνω το επώνυμο)

+ αντίγραφα ταυτοτήτων

Δεν θυμάμαι να ψάχναμε τέτοια πράγματα :roll:

....ούτε οικογενειακές μερίδες ούτε τίποτα -που δεν τα είχαμε κάνει κιόλας γιατί στο Δήμο Αθηναίων όχι μόνο είναι άλλες υπηρεσίες το ληξιαρχείο και το δημοτολόγιο είναι και αλλού γι' αλλού :lol:

Μάλλον το καλύτερο είναι να ρωτήσεις στο ληξιαρχείο που πρόκειται να δηλωθεί η γέννηση τι θέλουν (στο δήμο που βρίσκεται το μαιευτήριο, όχι που κατοικείτε εσείς :wink: )

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια πρώτα από όλα ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις σας. Ούτε που το φανταζόμουν πως αντί να με αγχώνει η γέννα θα με άγχωναν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. Λοιπόν με το σύζυγο στίβουμε το μυαλό μας για το αν μας δόθηκε κανένα άλλο χαρτάκι μετά το γάμο και το πήγαμε στο δημαρχείο αλλά μάταια... Κανείς από τους δύο μας δε θυμάται. Ευτυχώς όμως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του Μητέρα (όπου και πρόκειται να γεννήσω) πως για τη δήλωση του μωρού στο ληξιαρχείο χρειάζονται:

:arrow: Ο ένας εκ των 2 γονέων υποχρεωτικά, με τις ταυτότητες και των δύο.

:arrow: Πρωτότυπα και φωτοτυπίες και των 2 ταυτοτήτων.

:arrow: Επικυρωμένο αντίγραφο της Ληξιαρχικής Πράξης Γάμου.

Η δήλωση γίνεται μετά από 24 ώρες από την γέννηση και το αργότερο σε 10 ημέρες.

Σε περίπτωση αλλοδαπών χρειάζονται φωτοτυπίες των διαβατηρίων των γονέων και μεταφρασμένο αντίγραφο της Ληξιαρχικής Πράξης Γάμου από το Υπουργείο Εξωτερικών ή από την Πρεσβεία της αντίστοιχης χώρας στην Ελλάδα.

Επομένως ελπίζω πως η περιβότητη πράξη προσδιορισμού επωνύμου των τέκνων δεν είναι απαιραίτητη...

*

υπάρχει και αυτο το θέμα σαν υπόμνημα

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=3355

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Εγώ που γέννησα στο Μητέρα δεν μου ζήτησαν κάτι αντίστοιχο. Ίσως γιατί έχω κάνει θρησκευτικό γάμο.

Μπορεί να το ζητούν στις περιπτώσεις Συμφωνητικού συμβίωσης (αυτός ο καινούργιος τρόπος επίσημης συμβίωσης) και όχι σε όλες τις περιπτώσεις.

Μόλις κάνεις την αίτηση μέσα στο μαιευτήριο, θα πάει ο σύζυγος λίγες ημέρες μετά (γιατί εσύ θα είσαι κουρασμένη στο Δήμο Αμαρουσίου (όσον αφορά το Μητέρα) όπου είναι και το ληξιαρχείο και θα σου δώσουν 5 αντίγραφα και με το ένα από αυτά θα δηλώσεις το παιδί στον ασφαλιστικό σας φορέα, με το δεύτερο θα το δηλώσεις στον δήμο που ανήκετε (οικογενειακή μερίδα), το τρίτο για τη βάπτιση και τα υπόλοιπα φυλαξέ τα γιατί θα σου χρειαστούν).

Με το καλό.