Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πρόβλημα στον ύπνο!

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια, είμαι σχεδόν στην 25η. Εδω και 1-2 εβδομάδες, έχω φοβερό πρόβλημα στον ύπνο. Πλέον δεν μπορώ να κοιμάμαι ανάσκελα, γιατι με πιάνει δύσπνοια από το βάρος καθώς η κοιλιά μου είναι αρκετά μεγάλη, και κοιμάμαι στο πλάι. Εκεί που κοιμάμαι, μέσα στη μέση της νύχτας, αρχίζει να πιάνεται η λεκάνη μου, και τελικά καταλήγω να στριφογυρνάω από το ένα πλευρό στο άλλο. Αποτέλεσμα; Αν είμαι τυχερή ξυπνάω στις 5.30, αν όχι, στις 4.00 το πρωί!! Και όχι μόνο αυτό, αλλά όταν ξυπνάω πονάει και η λεκάνη μου.

Είχα διαβάσει οτι βοηθάει να κοιμάμαι με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια, αλλά ή εγώ δεν το κάνω σωστά ή δεν πιάνει.

Ξέρετε κανένα άλλο κολπάκι μήπως με βοηθήσει;;

Ευχαριστώ πολύ!

Τελικά και να νομίζεις οτι δε θες παιδιά, ΘΕΛΕΙΣ απλά δεν το ξέρεις μέχρι να κάνεις... Δε σ' αλλάζω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ πιθηκάκι μου!!!!!

guqZp3.png

Διαφημίσεις

σε καταλαβαινω απολυτα. εμενα αυτο το χαλι ξεκινησε περιπου στην 16η εβδομαδα. επειδη ειχα αδυνατισει αρκετα πιεζοταν το νευρο στο υψος της λεκανης και πονουσα μεχρι το γονατο. τον πρωτο καιρο περνουσα τη μιση μερα κουτσαινοντας. δοκιμασα κι εγω το κολπο με το μαξιλαρι αλλα δεν επιασε. προσπαθησα να κοιμηθω χωρις μαξιλαρι στο κεφαλι αλλα παλι τιποτα. αυτο που βοηθησε για λιγες μερες ειναι οτι αναποδογυρισαμε το στρωμα. μετα παλι τα ιδια απλα οχι τοσο χαλια. καποτε εκανα απιστευτα ησυχο υπνο και τωρα γυρναω σαν το αρνι στη σουβλα

Εγω εχω δοκιμασει τα παντα. Οταν καπου βολευτηκα -μετα τη συχνοουρια που κρατησε μεχρι 5ο μηνα-και σηκωνομουν καθε 2 ωρες τωρα αρχισαν τα περιεργα ονειρα που ειναι ΚΑΙ ΑΥΤΟ ενα απο τα συμπτωματα της εγκυμοσυνης... Τι να κανουμε χαλαλι... Οπως μου ειπε και μια κοπελα απο εδω και περα πρεπει να ξεχασουμε τι σημαινει υπνος...

Όλα είναι μια ιδέα...

Εγω στην προηγούμενή μου εγκυμοσυνη το πήρα γιατι επι βδομάδες ημουν αυπνη... άλλες φορες το εβαζα στην πλάτη να μου στηριζει τη μεση, αλλη το ειχα αγκαλια και αναμεσα στα πόδια, αλλη σαν μαξιλαρι γυρω απο την ωμοπλατη και ημουν ξαπλοκαθιστη, αλλη ενω ημουν ανασκελα κατω απο τον πωπω και το ενα ποδι λυγισμενο....ξερω ακουγονται αστεια ολα αυτα, αλλα απο τη μερα που το πηρα κοιμομουν καθε βραδυ! και σχεδον ολο το βραδυ (εξαιροντας τα πηγαινε ελα στην τουαλετα)... τωρα ειναι ακομα νωρις και εχω πολυ υπνηλια, αλλα 1 εχω να πω...το μαξιλαρι ειναι ηδη ετοιμο! Καλή και τελειομηνη εγκυμοσυνη σε ολες μας! Με το καλό τα μωρακια μας και Καλή Ανάσταση!

Εγω στην προηγούμενή μου εγκυμοσυνη το πήρα γιατι επι βδομάδες ημουν αυπνη... άλλες φορες το εβαζα στην πλάτη να μου στηριζει τη μεση, αλλη το ειχα αγκαλια και αναμεσα στα πόδια, αλλη σαν μαξιλαρι γυρω απο την ωμοπλατη και ημουν ξαπλοκαθιστη, αλλη ενω ημουν ανασκελα κατω απο τον πωπω και το ενα ποδι λυγισμενο....ξερω ακουγονται αστεια ολα αυτα, αλλα απο τη μερα που το πηρα κοιμομουν καθε βραδυ! και σχεδον ολο το βραδυ (εξαιροντας τα πηγαινε ελα στην τουαλετα)... τωρα ειναι ακομα νωρις και εχω πολυ υπνηλια, αλλα 1 εχω να πω...το μαξιλαρι ειναι ηδη ετοιμο! Καλή και τελειομηνη εγκυμοσυνη σε ολες μας! Με το καλό τα μωρακια μας και Καλή Ανάσταση!

μαξιλάρι εγκυμοσύνης, ε; Ευχαριστώ πολύ, θα το ψάξω να δω που το πουλάνε, μπας και βοηθήσει!

Τελικά και να νομίζεις οτι δε θες παιδιά, ΘΕΛΕΙΣ απλά δεν το ξέρεις μέχρι να κάνεις... Δε σ' αλλάζω ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ πιθηκάκι μου!!!!!

guqZp3.png

Διαφημίσεις

Ομοιως κ γω στριφογυριζω δεξια αριστερα....εχω και ενα μαξιλαρι αγκαλια για να μην ξεχνιεμαι κ κοιμαμαι μπρουμυτα...κ καπως στερεωνω την κοιλια πανω στο μαξιλαρι!!!!αφηστε που σπρωχνω συνεχεια τον αντρα μου και του λεω να κανει πιο κει...στο τελος θα τον πεταξω κατω απο το κρεβατι!!!!γιατι κ το να αλλαξω πλευρο γινεται σιγα σιγα επειδη εχω μυικους πονους χαμηλα κ μου ειπε ο γιατρος ναμην κανω αποτομες κινησεις!!αυριο μπαινω κ γω στην 23η βδομαδα....κ να μην αναφερω οτι εκτος απο τις συχνοουριες, ξυπναω 6 η 6μιση καθε πρωι με μπουκωμενη μυτη--εδω κ 2 μηνες!!!- κ φτερνισμα!!!!καπου ακουσα οτι οφειλεται κ στην εγκυμοσυνη αλλα κ αυτη η αφρικανικη σκονη με τον αερα με εχει πεθανει!!!!κ αυτο το 15μερο που δεν εχω σχολειο κ ειπα να ξεκουραστω, ξυπναω καθε πρωι στισ 6μιση!!!!παει ο υπνος τελικα!!!!αλλα ας ειναι η μπεμπα μου καλα!!!αντε να περασει ο καιρος!!!!με το καλο σε !ολες ευχομαι και ας κοιμομαστε λιγοτερο!!!!μας βλεπω με μαυρους κυκλους:P

ναι το ξερω αυτο με το αριστερο πλαι στον υπνο!!! συμφωνα με καποια σαιτ οταν ξαπλώνουμε με την αριστερή πλευρά, επιτρέπουμε στη μήτρα να απομακρυνθεί ελαφρά από την αορτή και την κάτω κοίλη φλέβα, τα δύο μεγαλύτερα αιμοφόρα αγγεία.

Σε αυτή τη θέση, το μωρό δέχεται τις μέγιστες δυνατές ποσότητες αίματος, το οποίο αποτελεί την κύρια πηγή θρεπτικών ουσιών για το κυοφορούμενο.

εγω στο πρώτο τρίμηνο δεν μπορούσα να κοιμηθώ καθόλου απο τα φουσκώματα κ τους πόνους στη κοιλιά.... τώρα που πλησιάζω την 25η εβδομάδα, μόνο που δεν ροχαλίζω απο τον πολύ τον ύπνο-φτου φτου μη με ματιάσω!!!κοιμάμαι μόνο απο την αριστερή πλευρά κ όταν πιάνομαι γυρνάω ανάσκελα.έχω 2 μαξιλάρια του καναπέ κάτω στα πόδια για να τα έχω ψηλά και να ξεκουράζομαι.το μόνο που με ξυπνάει το βράδυ-εκτός απο την τουαλέτα (κ αυτό όχι πάντα)-είναι η μικρή που στριφογυρνάει μέσα στη κοιλιά μου!!!

ntRCp3.png

Διαφημίσεις

Οταν κάναμε μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής η μαία μας είχε δείξει μια στάση υπνου που ήταν σωτήρια!! Ξαπλώνεις στο πλαί και λυγίζεις το απο πάνω πόδι 90 μοίρες, ενώ το από κάτω είναι τεντωμένο. Μετά γυρνάς μπροστά, όπως όταν γυρνάς μπρούμυτα μέχρι το γόνατο να ακουμπήσει κάτω. Ετσι είσαι σχεδον "ημιμπρούμυτα" να το πω χωρις να ενοχλείς το μωράκι σου. Εγώ σώθηκα. Ρυθμίζεις και το ύψος του γονάτου για να ανακουφίστει η μέση σου. Πραγματικά θα της κάνω άγαλμα της μαίας! Αν βρω φωτο θα βάλω!

edit...αυτή είναι!

http://www.buzzle.com/images/sleeping-positions/sleeping-position4.jpg

Καλημέρα

εγω έχω απο την πρώτη εγκυμοσύνη το μαξιλαρι theraline το οποίο ειναι η πιο χρησιμη αγορα που έκανα. Η αγορα μπορεί να γινει τηλεφωνικα και το παραδιδουν στο σπίτι. Ειδικα στους τελευταιους μηνες μου ηταν απαραίτητο.

09BZp3.png

RCRYp3.png

Οταν κάναμε μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής η μαία μας είχε δείξει μια στάση υπνου που ήταν σωτήρια!! Ξαπλώνεις στο πλαί και λυγίζεις το απο πάνω πόδι 90 μοίρες, ενώ το από κάτω είναι τεντωμένο. Μετά γυρνάς μπροστά, όπως όταν γυρνάς μπρούμυτα μέχρι το γόνατο να ακουμπήσει κάτω. Ετσι είσαι σχεδον "ημιμπρούμυτα" να το πω χωρις να ενοχλείς το μωράκι σου. Εγώ σώθηκα. Ρυθμίζεις και το ύψος του γονάτου για να ανακουφίστει η μέση σου. Πραγματικά θα της κάνω άγαλμα της μαίας! Αν βρω φωτο θα βάλω!

edit...αυτή είναι!

Αυτή τη στάση ανακάλυψα χθες βράδυ και κοιμήθηκα κάπως....

Υπομονή κορίτσια... υποφέρω από αυπνίες σχεδόν από την αρχή της εγκυμοσύνης μου... τώρα που κοντεύουμε στο τέλος θα μασήσουμε!!!!

edit...αυτή είναι!

απίστευτο..έτσι κοιμάμαι εδώ και δύο μήνες..από ένστικτο...σε μία βδ μπαίνω στον 6ο και είναι η μόνη στάση που με βολεύει.

Διαφημίσεις

edit...αυτή είναι!

ωχ!!!κι εγω ενστικτωδώς γυρνάω έτσι!!!α ρε μάνα φύση...μα για όλα να έχεις κάνει πρόβλεψη και να σε βρίσκει η επιστήμη μετά;;;

αν κι εγω το πρόβλημα που έχω με τον ύπνο είναι οτι ΔΕΝ κοιμάμαι!!!!ή μάλλον για να είμαι πιο σωστή ξυπνάω κάτι απίθανες ώρες και μετά δεν μπορώ να κοιμηθώ,λέτε να είναι προεόρτια;;να μας κρατάει ξύπνιούς το πιτσιρίκι;

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...