Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Προβλημα με Feofol?

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια! Πρωτη φορα γραφω σαυτη την κατηγορια του φορουμ! Πριν απο 2 βδομαδες εμαθα οτι ειμαι εγκυος. Μετα την πρωτη επισκεψη στο γιατρο μου εδωσε feofol 1 την ημερα. Ξεκινησα να το παιρνω πριν απο 10 μερες και απο τοτε αρχισα να εχω πολυ εντονα προβληματα με το στομαχι μου. Δεν μπορω να χωνεψω τιποτα. Με πιανουνε πονοι και οτι τρωω καθεται σαν πετρα. Το παιρνω 3-4 ωρες μετα το μεσημεριανο φαγητο. Και υποφερω ακομη και τη νυχτα. Τις τελευταιες 2 μερες το σταματησα γιαν δω τι θα γινει και ειμαι λιγακι καλυτερα αλλα και παλι βαρυστομαχιαζω οχι ομως τοσο ασχημα. Λετε να φταιει το χαπι ή ειναι κλασσικα συμπτωματα εγκυμοσυνης? Εχει καποια αλλη παρομοια εμπειρια?

iD56p3.pnglk6hp3.png

Διαφημίσεις

Λες? Αμα το παω ετσι μεχρι το τελος φοβαμαι μην παθει τιποτα χειροτερο το στομαχι μου. Εχω μια γνωστη που λογω αναιμιας επαιρνε σιδηρο αλλα δεν μπορουσε να τον μεταβολισει και τον εκανε εμετο. Ελεγα μηπως εχω παθει το ιδιο. να μη δοκιμαζα μια αλλη μορφη συμπληρωματων?

iD56p3.pnglk6hp3.png

Αρχικά μην ταράζεσαι... Το ότι κάποια άλλη είχε πρόβλημα δεν σημαίνει ότι θα έχεις και εσύ. Το συγκεκριμένο χάπι το παίρνω από την πρώτη μέρα που έμαθα ότι είμαι έγκυος. Και μάλιστα το τελευταίο 2μηνο παίρνω 2 χάπια την ημέρα. Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή μου δημιουργούσε παρενέργειες. Είχα πολύ έντονη τάση για εμετό, ζάλη κτλ. Μίλησα με τον γιατρό μου και το σταματήσαμε για 2 εβδομάδες. Δεν έφταιγε το χάπι απλά στην αρχή έχεις κάποια έντονα συμπτώματα εγκυμοσύνης και το χάπι τα έκανε ακόμη πιο έντονα. Τώρα όσο αφορά το στομάχι σου αυτό θα το έχεις. Και εγώ ότι τρώω μου κάθετε πέτρα και μέχρι να το χωνέψω... Έχει τύχει να κάνω και εμετό επειδή δεν μπορούσα να χωνέψω... Αυτό που σου προτίνω είναι να ηρεμίσεις και πάρε ένα τηλ τον γιατρό σου να του το αναφέρεις... Αυτός θα σε ησυχάσει....

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω πολυ που μου απαντησατε! Σιγουρα θα το αναφερω στο γιατρο μιας και θα παω μεθαυριο. εσεις πως αντιμετωπισατε αυτη τη βαρυστομαχια? Εγω δεν μπορω ουτε ξαπλωμενη ουτε να κατσω σε ησυχια υποφερω. Χθες το βραδυ δεν κοιμηθηκα καθολου. Θα συνεχιστει πολλες βδομαδες αυτο? Σας ευχαριστω και παλι!

iD56p3.pnglk6hp3.png

Σας ευχαριστω πολυ που μου απαντησατε! Σιγουρα θα το αναφερω στο γιατρο μιας και θα παω μεθαυριο. εσεις πως αντιμετωπισατε αυτη τη βαρυστομαχια? Εγω δεν μπορω ουτε ξαπλωμενη ουτε να κατσω σε ησυχια υποφερω. Χθες το βραδυ δεν κοιμηθηκα καθολου. Θα συνεχιστει πολλες βδομαδες αυτο? Σας ευχαριστω και παλι!

Συνήθως από τη 13η εβδομάδα και μετά αισθάνεσαι καλύτερα. Δοκίμασε να τρως ένα παξιμάδι ή μια φρυγανίτσα συχνά, για να τραβάει τα υγρά από το στομάχι και να αισθάνεσαι καλύτερα. Καλό κουράγιο, το 1ο τρίμηνο τα έχει αυτά, μετά περνάνε συνήθως

Κοίτα μέχρι και τον 3ο γενικά τα πράγματα είναι κάπως περίεργα... Μετά διορθώνεται λίγο η κατάσταση μέχρι τον 6ο που εκεί να δεις βαρυστομαχιά που αρχίζουν να συρικνώνονται όλα τα όργανα και δεν μπορείς ούτε να ανασάνεις.... :D Σου έφτιαξα τη διάθεση;;;

Γενικά λένε για μικρά γεύματα.... Τι να σου πω δεν το έκανα ποτέ....

:D Καταλαβα κατσαριδα τερμα η απολαυση του φαγητου ε? Ασε επειδη αυτες τις μερες που ειχα προβλημα ειχα φαει ψαρι ψητο τωρα δεν θελω ουτε να το βλεπω το ψαρι αλλα και κρεας που εφαγα χθες μια απο τα ιδια!Ναινα θα δοκιμασω και αυτο με τη φρυγανια μηπως βοηθησει. Εσεις ποτε παιρνετε τα χαπια? Ειναι καλυτερα πρωι ή βραδυ?
iD56p3.pnglk6hp3.png

Όταν έπαιρνα ένα χάπι δεν μου είχε διευκρινήσει ο γιατρός πότε να το παίρνω... Τώρα που έχω 2 μου είπε πρωί - βράδι.... Δεν νομίζω όμως να έχει σημασία.... Κάποια ώρα που θα σε διευκολύνει να μην το ξεχνάς.....

Διαφημίσεις

Μαράκι άστα, κι εγώ μια απ' τα ίδια είμαι... Το στομάχι χάλια, νιώθω μόνιμα ένα βαρος, ανακατωσούρα και καούρα. Δεν έχω εμετούς, αλλά το πόσο με ενοχλεί το στομάχι μου είναι απερίγραπτο! Αν και το νιώθω καλύτερα όταν τρώω, δεν έχω και όρεξη για φαγητό... αχχχ και είναι αρχή ακόμα!...

Όσον αφορά στο σίδηρο θα σου πω το εξής και αν μπορείς να το τηρείς. Είναι οδηγίες αιματολόγου (πάντα είχα έλλειψη σιδήρου και χαμηλή φεριτίνη) και τα ίδια είχε πει και ο αθλίατρος που παρακολουθούσε τα ανήψια μου όταν έκαναν πρωταθλητισμό. Τον σίδηρο τον πίνουμε το πρωί, μαζί με φυλικό οξύ και πορτοκαλάδα (φρέσκια κατά το δυνατόν). Το δικό σου σκεύασμα περιεχει και φυλικό οξύ αν δεν κάνω λάθος, οπότε υποθέτω δε θα παίρνεις άλλο συμπλήρωμα? Επίσης να θυμάσαι... ΠΟΤΕ δεν πίνουμε τον σίδηρο με γάλα/γιαούρτι κλπ γαλακτοκομικά, γιατί έτσι δεν απορροφάται από τον οργανισμό.

Αν σου φαίνεται ότι το συγκεκριμένο σκεύασμα σου πέφτει βαρύ, πες το στον γιατρό σου, να δοκιμάσετε κάποιο άλλο. Εγώ έχω δοκιμάσει ό,τι κυκλοφορεί στην αγορά και έχω καταλήξει στα resoferon. Δοκίμασε τι είναι καλύτερο για τον δικό σου οργανισμό, υπό τις οδηγίες του γιατρού φυσικά.

Καλή συνέχεια και υπομονή! :)

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Αχ σευχαριστω zouzounel νομιζω οτι ειμαστε στην ιδια φαση! Κι εγω δεν εχω εμετους αλλα απο στομαχι κλαυτα! Αυτες τις συμβουλες που μου λες δεν τις ηξερα! παντως πηρα πριν λιγο το γιατρο μου ο ιδιος ειναι σε διακοπες ακομα αλλα μου απαντησε ο πατερας του που ειναι επισης γυναικολογος. Οταν του ειπα για τη δυσπεψια και το feofol με ρωτησε αν εχω μαυρα κοπρανα και οντως εχω ενω δεν ειχα δωσει σημασια. Μου ειπε να το σταματησω αμεσως γιατι δεν το απορροφα ο οργανισμος μου. Οποτε τωρα οταν δω το γιατρο μου απο βδομαδα θα του ζητησω να μου δωσει καποιο αλλο χαπι. Ισως ειναι καλυτερο να τα παιρνω χωρια το σιδηρο και το φολλικο οξυ και οχι σε ενα χαπι μαζι. Τι να πω!

iD56p3.pnglk6hp3.png

Μπα?... λίγο περίεργα μου φαίνονται αυτά που σου είπε ο μπαμπας γυναικολόγος... Τα κόπρανα χρωματίζονται μαύρα όταν παίρνεις σίδηρο, αυτό είναι γεγονός και το γράφει στις οδηγίες κάθε σκευάσματος σιδήρου. Μέχρι τώρα ήξερα ότι ήταν φυσιολογικό και αναμενόμενο, πρώτη φορά ακούω ότι δεν είναι :roll:

Ο δικός μου γυναικολόγος πάντως δεν επέμενε σε κάποιο συγκεκριμένο σκεύασμα σιδήρου. Με παρακολουθεί χρόνια και ξέρει ότι έχω σιδηροπενία, οπότε μου είπε απλά ότι πρέπει να παίρνω σίδηρο και με ρώτησε ποιο σκεύασμα προτιμώ.... Για να δούμε, τι θα σου πει ο γιατρός σου όταν πας.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Ναι κι εγω περιμενω να ερθει ο γιατρος μου να δω τι θα μου πει. Εγω δεν ειχα ποτε προβλημα με σιδηρο ή κατι αλλο. ο μπαμπας γυναικολογος μου ειπε οτι με σωστη διατροφη θα τα παιρνω ολα τα συστατικα και οταν κανω εξετασεις την επομενη βδομαδα που θα μου γραψει ο γιος του θα δουμε αν χρειαζεται κατι. Παντως μετα απο αυτο που περασα την προηγουμενη εβδομαδα, που μου χαλασε και τις διακοπες μου σημειωτεον, δεν παιρνω τιποτα μηπως ηρεμησω.

iD56p3.pnglk6hp3.png

Διαφημίσεις

Αχ σευχαριστω zouzounel νομιζω οτι ειμαστε στην ιδια φαση! Κι εγω δεν εχω εμετους αλλα απο στομαχι κλαυτα! Αυτες τις συμβουλες που μου λες δεν τις ηξερα! παντως πηρα πριν λιγο το γιατρο μου ο ιδιος ειναι σε διακοπες ακομα αλλα μου απαντησε ο πατερας του που ειναι επισης γυναικολογος. Οταν του ειπα για τη δυσπεψια και το feofol με ρωτησε αν εχω μαυρα κοπρανα και οντως εχω ενω δεν ειχα δωσει σημασια. Μου ειπε να το σταματησω αμεσως γιατι δεν το απορροφα ο οργανισμος μου. Οποτε τωρα οταν δω το γιατρο μου απο βδομαδα θα του ζητησω να μου δωσει καποιο αλλο χαπι. Ισως ειναι καλυτερο να τα παιρνω χωρια το σιδηρο και το φολλικο οξυ και οχι σε ενα χαπι μαζι. Τι να πω!

Τα κόπρανα είναι φυσιολογικό να είναι μαύρα... Δεν είναι κάτι ανησυχητικό... Όντως περίεργο να το αναφέρει.... Όσο αφορά το γάλα κτλ ναι δεν πρέπει να παίρνεις σίδηρο και ασβέστιο μαζί. Πρέπει να περάσει λίγη ώρα. Τώρα για πριν η μετά το φαγητό δεν νομίζω να έχει σημασία. Δεν είναι αντιβίωση... Συμπλήρωμα είναι....

Κορίτσια είμαστε πάνω-κάτω στις ίδιες μέρες.

Εγώ στην 1η επίσκεψη στο γιατρό δεν είχα κάνει εργστηριακό έλεγχο, του είπα μόνο ότι έπαιρνα filicine (έπαιρνα και πριν και το συνέχισα) μου είπε να το συνεχίσω και αφού μου έκανε υπέρηχο μου έδωσε 3 ultrogestan (προγεστερόνη) και 3 trofocard (μαγνήσιο). Όταν τον ρώτησα γιατί, μου είπε προληπτικά. Θα βοηθήσουν το μωράκι να πιαστεί καλύτερα.

Διάβασα στην πορεία ότι αυτά χορηγούνται το 1ο αν έχεις αίμα ή καφέ και το 2ο αν έχεις συσπάσεις. Εγώ δεν είχα τίποτα.

Εντωμεταξύ ενώ έχω χρόνιο πρόβλημα με τη φεριτττίνη (αν και έχω καλό σίδηρο) και του το είπα δεν μου έδωσε συμπλήρωμα. Τέλος δεν τρώω καθόλου γαλακτοκομικά. Πίστευα ότι θα μπορούσα κάπως να πιέσω τον εαυτό μου αλλά τίποτα. Μου 'ρχεται κάπως και μόνο στη σκέψη.

Στην 1η επίσκεψη τί ακριβώς σας έκανε, γιατί εγώ πρώτη φορά πήγα σ' αυτόν και δεν νιώθω και πολλή σίγουρη.

Daisy μου εγω ειχα παει πολυ νωρις στο γιατρο (5η βδομαδα) οποτε δεν ειδαμε κατι στον υπερηχο. Μου εδωσε το feofol και μονο αυτο για προληπτικους λογους, να αρχισω λεει να στοκαρω σιδηρο και φυλλικο οξυ ωστε οταν αρχισει να τραβαει το μωρο αργοτερα να εχω αποθεμα. Αυτο τιποτε αλλο, μονο συμβουλες μου εδωσε.

iD56p3.pnglk6hp3.png

Κορίτσια είμαστε πάνω-κάτω στις ίδιες μέρες.

Εγώ στην 1η επίσκεψη στο γιατρό δεν είχα κάνει εργστηριακό έλεγχο, του είπα μόνο ότι έπαιρνα filicine (έπαιρνα και πριν και το συνέχισα) μου είπε να το συνεχίσω και αφού μου έκανε υπέρηχο μου έδωσε 3 ultrogestan (προγεστερόνη) και 3 trofocard (μαγνήσιο). Όταν τον ρώτησα γιατί, μου είπε προληπτικά. Θα βοηθήσουν το μωράκι να πιαστεί καλύτερα.

Διάβασα στην πορεία ότι αυτά χορηγούνται το 1ο αν έχεις αίμα ή καφέ και το 2ο αν έχεις συσπάσεις. Εγώ δεν είχα τίποτα.

Εντωμεταξύ ενώ έχω χρόνιο πρόβλημα με τη φεριτττίνη (αν και έχω καλό σίδηρο) και του το είπα δεν μου έδωσε συμπλήρωμα. Τέλος δεν τρώω καθόλου γαλακτοκομικά. Πίστευα ότι θα μπορούσα κάπως να πιέσω τον εαυτό μου αλλά τίποτα. Μου 'ρχεται κάπως και μόνο στη σκέψη.

Στην 1η επίσκεψη τί ακριβώς σας έκανε, γιατί εγώ πρώτη φορά πήγα σ' αυτόν και δεν νιώθω και πολλή σίγουρη.

Κοίτα στην πρώτη επίσκεψη ο δικός μου, μου έκανε τον υπέρυχο ανοίξαμε καρτέλα μου έδωσε να κάνω κάποιες εξετάσεις, μου έδωσε το σίδηρο και πληροφορίες σχετικές με το τι να προσέχω τι να αποφεύγω τι να τρώω κτλ. Τώρα αν έχεις την παραμικρή αμφιβολία για τον γιατρό σου δεν έχεις παρά να επισκεφτείς και κάποιον ακόμη μέχρι να αποφασίσεις ποιός θα σε παρακολουθεί. Το σημαντικότερο είναι να νιωθεις σίγουρη για τον γιατρό σου... Εγώ τον δικό μου τον εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια.... Δεν θα πρέπει να σου δημιουργεί καμία αμφιβολία....

και εμενα ο γιατρος μου έδωσε 1 feofol απο την αρχη της εκγυμοσυνης και τώρα παιρνω δυο καθημερινά.μου τόνισε τοτε που είχα ενα διαλυμα να το πίνω 1 ωρα πριν το μεσημεριανο και τώρα που έχω 2 διαλύματα την ημέρα θέλει ένα το πρωι και ένα το μεσημέρι.

μου τα έχες βάλει έτσι ώστε να έιναι αδειο το στομάχι .

Το ημερήσιο προγραμμα φαρμακων είναι το πρωι το χάπι του θυροειδη , μετα απο κανενα διωρο το διαλυμα του σιδηρου , το μεσημερι πάλι σίδηρο ,μετα το φυλικο , το απογευμα ασβέστιο ( σιδηρο και ασβέστιο με διαφορα 4 ώρες , γιατι το ένα δεν αφήνει το άλλο να ενεργηθει) και μετα το βραδυ πριν τον υπνο μαγνησιο για τις κράμπες.αυτά

as1cCDk0g410010NDdqfDk4MTE1N2R2fG1hcmlhIGlzIGFscmVhZHk.gif