Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

18η εβδομαδα και τιποτα

Recommended Posts

καλημερα σε ολες.Ειμαι στην 18η εβδομαδα και δεν νοιωθω εγκυος.Δεν ειχα και πολες ενοχλησεις απο την αρχη απλως μια ενοχληση στο στομαχι.Εδω και 3 εβδομαδες δεν νοιωθω τιποτα σχεδον ξεχναω οτι ειμαι εγκυος.Ειναι φυσιολογικο?Δεν εχω καποιο ανεπιθυμιτο συμπτωμα απλως δεν εχω τιποτα.ηταν καποιααπο εσας"τοσο αναισθητη" η μονο εγω?:confused:

Διαφημίσεις

και εγω ετσι αισθανομουν...19η εβδομαδα αρχισα να ακουω και το μωρο,μετα αισθανομουν πιο εγκυος και οταν αρχισα να πολυφουσκωνω,πολυ εγκυος...καλη συνεχεια

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

AN EINAI H ΠΡΩΤΗ ΣΟΥ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ. ΕΓΩ ΞΕΧΝΑΓΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 20Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ. ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΙΖΟΥΝ, ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΝΟΧΛΗΣΗ.

τα ιδια κ εγω...απο την 19η βδομαδα κ μετα φουσκωσε πολυ η κοιλια!!! τωρα θα μπω στην 22η μεθαυριο κ το ακουω....αλλα πριν την 20η ανεπαισθητα.....μην ανησυχεις!!!

αααααχχχχχ!!!!! μακαρι να ημουν κι εγω ετσι, εγω το παρανιωθω, σε ολη την εγκυμοσυνη νιωθω πολυ πολυ βαρια. Ηδη απο τος πρωτες εβδομαδες, πρωτου μαθω οτι ειμαι εγκυος ενιωθα πολυ χαλια.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Διαφημίσεις

καλημερα σε ολες.Ειμαι στην 18η εβδομαδα και δεν νοιωθω εγκυος.Δεν ειχα και πολες ενοχλησεις απο την αρχη απλως μια ενοχληση στο στομαχι.Εδω και 3 εβδομαδες δεν νοιωθω τιποτα σχεδον ξεχναω οτι ειμαι εγκυος.Ειναι φυσιολογικο?Δεν εχω καποιο ανεπιθυμιτο συμπτωμα απλως δεν εχω τιποτα.ηταν καποιααπο εσας"τοσο αναισθητη" η μονο εγω?:confused:

Γεια σου! Κ στις 2 μου εγκυμοσύνες αν εξαιρέσεις μερικούς εμετούς τον 3ο μήνα, μέχρι κ τον 7ο δεν αισθανόμουν έγκυος! Δε χαίρεσαι? Μπορείς να κάνεις τα πάντα κ να απολαύσεις την εγκυμοσύνη σου!

KtMtp3.png

Μια από τα ίδια!!!Κι επιπλέον επειδή αφενός δεν είχα πάρει καθόλου κιλά, κι αφετέρου για δικούς μου λόγους στην δουλειά το είχα πει μόνο στον διευθυντή μου, όταν ήρθε η ώρα να φύγω για την άδεια στον 7ο πολλοί συνάδελφοι δεν πίστευαν οτι είμαι έγκυος!!!Δεν φαίνονταν καθόλου και με στεναχωρούσε λιγάκι αυτό...

μην ανησυχεις που δεν εχεις ενοχλησεις. καλο ειναι. ειμαι κι εγω στη 18η εβδομαδα και με τις αναγουλες εχουμε γινει κολλητες. οχι στο χαλι του α΄τριμηνου που ετρωγα μονο κριτσινια αλλα δυστυχως δε λενε να με εγκαταλειψουν. σε αυτο προσθεσε μια υπνηλια που εδω και δυο εβδομαδες εχει μετατραπει σε αυπνια. ξυπναω κατα τις 3 - 4 και μενω κανα 2ωρο ξυπνια. και κατα διαστηματα εχω πονοκεφαλο και πονο απο το ινομυωμα.

Ευχαριστω για τις απαντησεις.Ειναι το πρωτο μετα απο 4 σχεδον χρονια προσπαθειων και εχω πολυ αγχος.Μαλον θα πρεπει να κανω λιγο ακομα υπομονη για να το ακουσω.Αλλωστε αν ειχε συμβει κατι κακο φανταζομαι θα το καταλαβαινα.

Kι εγω δεν ειχα τιποτα ουτε αναγουλες,ουτε εμετους,ουτε ζαλαδες μονο η κοιλια μου ειχε μεγαλωσει που αυτο διαφερει απο γυναικα σε γυναικα.Το ειχα ακουσει ομως απο την 15 εβδομαδα και ειναι το πρωτο μου τωρα ειμαι στην 31η εβδομαδα

Διαφημίσεις

καλε τι τυχερες που ειστε....εγώ όλο κ κάτι είχα... εμετούς,αναγούλες,ψιλο αποκόλληση, πονάκια στη μέση, φούσκωμα κ απο την 18η εβδομ κ μετα η μικρή όοολο στριφογυρνάει μέσα στη κοιλιά μου σε σημείο που με έχει ξυπνήσει το βράδυ-δηλαδή αργότερα τί θα κάνω???οπότε μακάρι κ εγώ να ήμουν στη θέση σου κ να πέρναγα μια τέλεια εγκυμοσύνη χωρίς όλα αυτά τα συμπτώματα-εκτός απο τις βολτίτσες της μικρής μου εννοείται που θέλω να την νιώθω συνέχεια!!!!

ntRCp3.png

Και εγω ετσι σχεδον σε ολη την εγκυμοσυνη!Αφου θυμαμαι περιπου μια βδομαδα πριν γεννησω,που και το μωρο πλεον μονο κλοτσαγε αμα κατσω καπως και δεν βολευοταν,ημουν βολτα με την μαμα και δεν ενιωθα εγκυος!Σαν χοντρη ημουν πιο πολυ αφου και η κοιλια μου δεν ηταν πολυ μεγαλη,ουτε μου βαρενε ουτε τιποτα...

Τυχερές έγκυοι που δεν έχετε συμπτώματα !!! :P Εγώ έλυωσα σαν το κερί από τις αναγούλες και τους εμετούς,τις ζαλάδες και τον πονοκέφαλο. :( Όλα μου βρώμαγαν,φαγώσιμα ή μη,δεν μπορούσα να φάω τίποτα και συνεχώς έκανα εμετούς αυτόματα, χωρίς να έχω φάει τίποτα. :( Έτσι αφυδατώθηκα και νοσηλεύτηκα 16 μέρες στο νοσοκομείο. :( Αυτή η ακραία κατάσταση ονομάζεται υπερέμεση της κύησης και εγώ την πέρασα και στις 3 κυήσεις μου αλλά και στις 4 παλίνδρομες. :( Να φανταστείτε εγώ καταλαβαίνω ότι είμαι έγκυος γύρω στις 25 μέρες από την τελευταία περίοδο, από τις τρομερές ναυτίες και την αηδιαστική μυρωδιά όλων των πραγμάτων. :( Αυτή η βασανιστική κατάσταση διαρκεί μέχρι τις 20 εβδομάδες και είναι οικογενής. :(

Τυχερές έγκυοι που δεν έχετε συμπτώματα !!! :P Εγώ έλυωσα σαν το κερί από τις αναγούλες και τους εμετούς,τις ζαλάδες και τον πονοκέφαλο. :( Όλα μου βρώμαγαν,φαγώσιμα ή μη,δεν μπορούσα να φάω τίποτα και συνεχώς έκανα εμετούς αυτόματα, χωρίς να έχω φάει τίποτα. :( Έτσι αφυδατώθηκα και νοσηλεύτηκα 16 μέρες στο νοσοκομείο. :( Αυτή η ακραία κατάσταση ονομάζεται υπερέμεση της κύησης και εγώ την πέρασα και στις 3 κυήσεις μου αλλά και στις 4 παλίνδρομες. :( Να φανταστείτε εγώ καταλαβαίνω ότι είμαι έγκυος γύρω στις 25 μέρες από την τελευταία περίοδο, από τις τρομερές ναυτίες και την αηδιαστική μυρωδιά όλων των πραγμάτων. :( Αυτή η βασανιστική κατάσταση διαρκεί μέχρι τις 20 εβδομάδες και είναι οικογενής. :(

Αν πω οτι δεν σε λυπαμαι ψεμματα θα σου πω!!Χαρας το κουραγιο σου!!!Αλλα σιγουρα αξιζει!!!

• 2 εβδομάδες μετά...

..Νομίζω είσαι και εσύ απο τις "τυχερές" (σαν και εμένα) που δεν έχουνε κανένα σύμπτωμα στην εγκυμοσύνη τους, με αποτέλεσμα να έχω πάρει 4 κιλά στο πρώτο 3μηνο :shock: ... Μην αγχώνεσαι και όπως λέει και η chrifili απόλαυσε την πιο ωραία περίοδο στη ζωή της γυναίκας!!

tt13a7f7.aspx

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...

Επειδη κοντευω να τελειωσω το 1ο τριμηνο, αυριο τελειωνω, γραφω εδω! Κοριτσια δεν εχω κανενα συμπτωμα απο 9η εβδομαδα περιπου. Πιο πριν ειχα ανακατωσουρα στο στομαχι, οταν σηκωνομουν απ'το κρεβατι το πρωι πριν φαω και γενικως οταν πεινουσα και το στομαχι ηταν αδειο. Εμετο εκανα 2 φορες αν και δεν νομιζω οτι ηταν λογω εγκυμοσυνης, αλλα με πειραζαν τα χαπια. Το μονο κουλο συμπτωμα ηταν οτι μου μυριζε οτιδηποτε ειχε να κανει με περιποιηση, αρωματα, αφρολουτρα, κρεμες σωματος και προσωπου. Πεταξα ολα μου τα καλλυντικα, πεταξα 4 αφρολουτρα μεχρι να βρω αυτο που δεν ερεθιζει τη μυτη μου, εκανα μπανιο κλεινοντας τη μυτη για να μην αναγουλιαζω, και μου εχει μεινει ελαφρως ως τωρα. Αυτη η ελειψη συμπτωματων με ανησυχει, δεν νιωθω να ειμαι εγκυος, μονο απο κατι τραβηγματακια στην κοιλια παιρνω θαρρος που και που. Α, σας ποναει ο αφαλος σας; Σαν σουβλιτσες στιγμιαιες; Σχετιζεται με το μωρο;

Επισης ουτε το στηθος μου ειναι πρησμενο, μονο εχουν σκουρυνει λιγο οι θηλες, και μαλιστα καποιες μερες ειναι πιο σκουρες, αλλες μερες πιο ανοιχτοχρωμες!

Στη γιατρο που παραπονιεμαι με μαλωνει οτι θα'πρεπε να χαιρομαι που δεν εχω συμπτωματα, εγω ανησυχω!

Δεν είναι απαραίτητο όλες οι γυναικες να έχουν καποια ή τα ίδια συμπτώματα στην εγκυμοσύνη. Υπαρχουν καποιες γυναίκες που μπορεί να μην εχουν κανενα σύμπτωμα, καμμία ενόχληση. Αλλες πάλι μπορεί να είναι αγκαλιά με τη λεκάνη. Αυτό δεν σημαίνει κατι. Ολα ειναι θεμα ορμονών και πως τις διαχειρίζεται ο οργανισμός σου. Εξαλλου καθώς πλησιαζεις στο 2ο τρίμηνο, συνήθως τα συμπτώματα υποχωρουν.

Εγω στην πρώτη μου εγκυμοσύνη δεν είχα κανεάν σύμπτωμα, μονο κατι πονάκια από την μήτρα που μεγάλωνε και λίγη συχνουριά. Τωρα στην αρχή είχα ανακατωσούρες και ναυτίες, που πλέον εχουν περάσει.

Μην ανησυχείς άδικα. Απόλαυσε αυτή την περίοδο όσο μπορείς. Με το καλό.

Ευχαριστω Joan για τις συμβουλες, προσπαθω να το εκλογικευσω, και ναμην ανησυχω, αλλωστε τωρα στο 2ο τριμηνο ειναι αλλα τα συμπτωματα και οχι αναγουλες- εμετοι-ζαλαδες. Τωρα οπως ειπα εχω πονακια στη μητρα και στον αφαλο!::-)

εγώ σε 2 μέρες μπαίνω στην 19η εβδομάδα. εδώ και κανα 2 εβδομάδες μερικές φορές όταν ξαπλώνω αισθάνομαι να κουνιέται μέσα αέρας. μερικές φορές τον ακούω κιόλας και γιαυτό δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι παιδί ή αέρια. δεν ξέρω. άντε να φάω κλωτσιά. και όλοι με ρωτάνε αν το άκουσα και νιώθω πολύ αναίσθητη που λέω όλο όχι ακόμα.. έχω και παραπάνω κιλά παίζει ρόλο μάλλον ε?

εγώ είμαι στην 17η βδομάδα και δεν αισθάνομαι ούτε εγώ έγκυος. Το πρώτο τρίμηνο ήμουνα χάλια, τώρα όμως είμαι τέλεια. Βέβαια δεν ακούω ακόμα το μωράκι μου, φαντάζομαι όταν τα ακούσω θα μου το θυμίζει λιγάκι! Περιμένω πως και πως. Βέβαια τα άλλα δύο μωράκια μου τα κατάλαβα στις 20 βδομάδες...

Σας λατρεύω κοριτσάρες μου!

Μπορούμε να «αισθανθούμε» τις κινήσεις του μωρού μας από τον 5ο μήνα(18η - 22η εβδομάδα) και όχι πιο πριν επειδή οι κινήσεις του μεταδίδονται μέσω των τοιχωμάτων της μήτρας στις απολήξεις των αισθητηρίων νεύρων μας. Στην αρχή δεν μπορούμε να αισθανθούμε τις κινήσεις του, γιατί αφενός μεν είναι αδύναμες και αφετέρου η μήτρα δεν είναι σε θέση να τις μεταδώσει. Μόλις η μήτρα μεγαλώσει αρκετά και αγγίξει το κοιλιακό μας τοίχωμα τότε μπορούμε να αρχίσουμε να αισθανόμαστε τις κινήσεις του.Αυτό βρήκα σε επίσημα sites γυναικολογικών θεμάτων.Ελπίζω να βοήθησα...εγώ διανύω τώρα την 23η εβδομάδα και το νιώθω αρκετά δυνατά μόνο 2 εβδομάδες,ξεκίνησα στη 19η προς 20η...

0vwrp3.png

mZ5jp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

αχ τι θυμάμαι!!!! στην κορη μου στο πρώτο 3μηνο είχα χάσει 12 κιλά απο τους εμετούς. μου έβαλαν ορό για αφιδάτωση και μου πήρε να επανέλθω εώς τον 5ο. τώρα στο δεύτερο είναι ποιο καλα τα πράγματα αλλα έχω πάντα και μία σακούλα μέσα στην τσάντα μου για καλό και για κακό:oops:

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα σε όλες τις μαμάδες.. Είμαι έγκυος αλλά δεν νιώθω σαν έγκυος.. Είναι στην 14η εβδομάδα και ενώ μόλις το έμαθα έκλαιγα από την χαρά μου εδώ και μία εβδομάδα νιώθω σαν να μην είμαι έγκυος.. Ενώ τις πρώτες εβδομάδες πέθαινα από τους πόνους λόγω συσπάσεων της μήτρας ήμουν χαρούμενη γιατί έστω κι έτσι ένιωθα την εγκυμοσύνη μου... Ο γιατρός έχει πει ότι όλα πάνε μια χαρά.. Το μωράκι μου είναι μια χαρούλα και εγώ επίσης.. Αλλά είμαι συνέχεια ανήσυχη ότι κάτι θα πάει στραβά.. Ότι θα πάω να το δω και δεν θα υπάρχει, ότι δεν θα χτυπάει η καρδούλα του.. Όλο τέτοια σκέφτομαι και δεν νιώθω έγκυος.. Δεν ξέρω αν είναι κάποια φάση της εγκυμοσύνης που ίσως να έχετε περάσει κι εσείς... Ξεχνάω ότι είμαι έγκυος αλλά παράλληλα προσέχω πολύ.

Το έχετε περάσει κι εσείς;; η να νιώθω τύψεις;;

Καλησπέρα σε όλες τις μαμάδες.. Είμαι έγκυος αλλά δεν νιώθω σαν έγκυος.. Είναι στην 14η εβδομάδα και ενώ μόλις το έμαθα έκλαιγα από την χαρά μου εδώ και μία εβδομάδα νιώθω σαν να μην είμαι έγκυος.. Ενώ τις πρώτες εβδομάδες πέθαινα από τους πόνους λόγω συσπάσεων της μήτρας ήμουν χαρούμενη γιατί έστω κι έτσι ένιωθα την εγκυμοσύνη μου... Ο γιατρός έχει πει ότι όλα πάνε μια χαρά.. Το μωράκι μου είναι μια χαρούλα και εγώ επίσης.. Αλλά είμαι συνέχεια ανήσυχη ότι κάτι θα πάει στραβά.. Ότι θα πάω να το δω και δεν θα υπάρχει, ότι δεν θα χτυπάει η καρδούλα του.. Όλο τέτοια σκέφτομαι και δεν νιώθω έγκυος.. Δεν ξέρω αν είναι κάποια φάση της εγκυμοσύνης που ίσως να έχετε περάσει κι εσείς... Ξεχνάω ότι είμαι έγκυος αλλά παράλληλα προσέχω πολύ.

Το έχετε περάσει κι εσείς;; η να νιώθω τύψεις;;

Καλημέρα και με το καλό!

Είναι φυσιολογικό,νομίζω όλες το έχουμε περάσει σε μικρό ή μεγάλο βαθμό!Κι εγω έτσι ήμουν και μέχρι να πάω στον γιατρό έσκαγα...μετά που ξεκίνησα να το νιώθω περίμενα με το ρολόι (που λέει ο λόγος) να το ξανακούσω!!

Μην αγχώνεσαι είναι φυσιολογικά άγχη!;)

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...