Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ποιοι μπαίνουν στα δωμάτια των μαιευτηρίων??

Recommended Posts

Κορίτσια εχω μια απορια. χθες μιλουσα με μια κυρια που γεννησε προσφατα και συζητοντας για μαιευτηρια κλπ και φτασαμε στο θεμα των ιδιωτικων και των δωματιων που ειπε οτι ολα καλα αλλα την ενοχλησε πολυ που καθε τρεις και λιγο εμπαιναν (αναιδεστατα) διαφορες πωλητριες απο εταιρειες βρεφικων ειδων, επιπλων και τετοια να αφησουν προσπεκτους , διαφημιστικα και να κανουν ενημερωσεις για τα προιόντα τους. Εν τω μεταξυ ειχε και μονοκλινο (δεν ξερω αν εχει διαφορα). Συγκεκριμενα μου ειπε χτυπουσαν την πορτα ουτε καν προλαβαινε να απαντησει και τσουπ εμπαινε η καθεμια ... ειτε υπηρχε κοσμος μεσα στο δωματιο ειτε ηταν τα μωρακια της μαζι της ... ξερω και εγω μου ακουστηκε καπως ο καθενας εξωνοσοκομειακος να εισβαλλει και μαλιστα με αυτον τον τροπο στο δωματιο σου που βιωνεις τοσο προσωπικες στιγμες , εχεις εκτεθιμενα προσωπικα σου αντικειμενα , εισαι με το νυχτικο σου και το σημαντικοτερο εισβαλλουν ασχετοι σε ενα χωρο που εχεις το νεογεννητο μωρακι:confused::shock:Ισχυουν αυτα που μου ειπε? Αν ναι εσας σας ενοχλησε αυτο ? Πως το αντιμετωπισατε?

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

Eγω δεν ξερω να σου πω αλλα λογικα θα ναι και θεμα κλινικης.....Αυτοι φταινε αν αφηνουν να μπαινει ο καθενας και ειδικα πωλητες μεσα στο δωματιο....:confused::rolleyes::rolleyes:!!!

Εγω προσωπικα αν μπουκαραν ετσι θα φωναζα ΕΞΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ χαχαχαχ!!!Μου φαινεται τραγικο να μπουκαρουν ετσι οπως το λες ξενοι μεσα στο δωματιο....

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Σε ποιό μαιευτήριο έγινε αυτό;

Στο Λητώ πάντως που γέννησα εγώ πριν έναν μήνα μόνο δυο μπήκαν, απο Pampers & Libero, που άφησαν δείγματα απο πάνες και "δώράκια" για τα μωρά....

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Πραγματι αν οντως συμβαινει ειναι τραγικο. Και μαλιστα η συγκεκριμενη γενησε ιασω. Εγω ειμαι πολυ περιεργη με αυτα και ειδικα σε τετοιες προσωπικες στιγμες ... αν οντως ειναι ετσι τα πραγματα νομιζω πως θα μου χαλασουν τη διαθεση γιατι θα νευριασω. :mad:Τωρα ο αντρας της που ηταν μπροστα της ελεγε "ελα μωρε κοιτα τι την ενοχλησε παλι" του στυλ οτι ειναι υπερβολικη , γι ' αυτο ρωταω και δεν θελω να το δεσω σκοινι κορδονι απο μια και μονο "μαρτυρια"...

Όλα είναι μια ιδέα...

Αλλο να μπουν να σου αφησουν δειγματα απο πανες κτλ....σαν διαφημηστικα και αλλο να θελουν να σου πουλησουν και να σου παρουσιαζουν τα επιπλα τους...:shock::shock::confused::confused:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Διαφημίσεις

Σε ποιό μαιευτήριο έγινε αυτό;

Στο Λητώ πάντως που γέννησα εγώ πριν έναν μήνα μόνο δυο μπήκαν, απο Pampers & Libero, που άφησαν δείγματα απο πάνες και "δώράκια" για τα μωρά....

Στο Ιασω.

να σε ρωτησω μια που το εχεις και τοσο προσφατο. Αν εχεις το μωρακι παλι επιτρεπεται να μπουν? Απλα σου δινουν τα δειγματα ή κανουν και διαφημιση (ξερεις μπλα μπλα και τετοια) ? Και οποιαδηποτε ωρα?

Όλα είναι μια ιδέα...

Γέννησα στο Μητέρα και δεν μπήκε απολύτως κανένας μέσα στο δωμάτιο. Ότι ήταν να μου δώσουν από δείγματα/κουπόνια/προσπέκτους τα έδωσαν στο εξιτήριο...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

στο γεννεσις που γεννησα ,επειδη οταν ηρθαν οι κυριες απο παμπερς κ τζονσον ελειπα ,(κατεβηκα κατω στο κυλικειο) να σας πω την αληθεια τις περιμενα πώς κ πώς να ξαναρθουν να παρω οοοολα αυτα τα δειγματακια....:rolleyes:

κ ευτυχως ξαναρθαν χαχαχα.κανεις αλλος δεν εμφανιστηκε,κ οι συγκεκριμενες ηρθαν σε ωρα επισκεπτηριου παρακαλω!!!

Στο Ιασω.

να σε ρωτησω μια που το εχεις και τοσο προσφατο. Αν εχεις το μωρακι παλι επιτρεπεται να μπουν? Απλα σου δινουν τα δειγματα ή κανουν και διαφημιση (ξερεις μπλα μπλα και τετοια) ? Και οποιαδηποτε ωρα?

Ήρθαν αν θυμάμαι καλά πρωινή ώρα που θα μπορούσαν τα μωράκια να είναι στο δωμάτιο (είχαμε rooming in) αλλά επειδή ήταν ώρα επισκεπτηρίου τα στέλναμε μόλις έτρωγαν μέσα στο δωμάτιο νεογνών. Ήταν διακριτικότατες, άφηναν τα δείγματα, έπαιρναν τα στοιχεία μας για να στέλνουν και στο σπίτι και έφευγαν. Πάντως ούτε εγώ ούτε οι κοπέλες οι άλλες ενοχληθήκαμε....

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Στο Ιασω που γεννησα κι εγω ερχονται για τα γνωστα δωρακια απο Pampers kai Libero, ευγενεστατες , τα αφηνουν και κρατουν στοιχεια σου αν θες για να σου στελνουν δειγματα.Επισης παντα καποιος/α εμφανιζεται και αφηνει προσπεκτους απο εταιρεια ενοικιασης-αγορας βρεφικης ζυγαριας (αυτοι μπορει να ξαναεμφανιστουν πριν φυγεις για να ρωτησουν αν αποφασισες αν θα νοικιασεις κτλ.Και τελος παντα εμφανιζεται η "εκπροσωπος" του καταστηματος βρεφικων ειδων που λειτουργει εντος του μαιευτηριου , δινει ενα προσπεκτους το οποιο περιεχει καποια βασικα ειδη και κανει η αληθεια ειναι μια προωθηση καποιων ειδων που θεωρουν απαραιτητα... το "κακο" ειναι πως αμα δεν εισαι σε μονοκλινο, ακους αυτο το "λανσαρισμα" καθε φορα που ερχεται στο δωματιο μια καινουρια κοπελα. Κατα τα αλλα, ειναι ολοι ευγενικοι και εννοειται πως μπαινουν στα δωματια μονο σε ωρες επισκεπτηριου.Αυτα.....

Διαφημίσεις

Κοίτα, πάντα μπαίνουν και συνήθως είναι και καλοδεχούμενοι γιατί σου αφήνουν πολύτιμα δωρα!Σε εμένα είχαν έρθει(εκτός από παμπμερσ και λίμπερο)και από την Avene και μου φέραν προϊόντα που μου κράτησαν πάνω από 1 χρόνο, συν θερμόμετρα, πετσέτες, αρκουδάκι και νεσεσερ..Ερχονται πάντα σε ώρες επισκεπτηρίου και συνήθως είναι διακριτικοί..Άσε που έχεις και έτοιμη έρευνα αγοράς για ενοικιάσεις για ζυγαριές, θήλαστρα κλπ με τιμές, τηλέφωνα, όρους και περιοχές

Έτσι κι αλλιώς μόνο ησυχία δεν έχεις στο μαιευτήριο!

Μπαινουν καθε τρεις και λιγο: για να καθαρίσουν, για να σου βαλουν θερμομετρο, για νοσηλεία δυο φορές την ημερα, ο γιατρός της καθε μιας (με το δικό του ωράριο ο καθένας), ο παιδίατρος μια φορά την ημερα για ενημερωση, για να μοιράσουν πρωινό/μεσημεριανό/βραδινό, για να μαζεψουν τους δισκους από το φαγητό, για ενημερωση για τον θηλασμό και τις επομενες μέρες στο σπίτι με το μωρό, βάλε και το επισκεπτήριο... ε, τωρα αν ερθουν και δυο κοπελες ακομα να μοιρασουν δειγματα δεν ειναι και τόσο μεγάλη ενόχληση, ετσι το ειδα εγώ.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Στο Ιασω που γεννησα κι εγω ερχονται για τα γνωστα δωρακια απο Pampers kai Libero, ευγενεστατες , τα αφηνουν και κρατουν στοιχεια σου αν θες για να σου στελνουν δειγματα.Επισης παντα καποιος/α εμφανιζεται και αφηνει προσπεκτους απο εταιρεια ενοικιασης-αγορας βρεφικης ζυγαριας (αυτοι μπορει να ξαναεμφανιστουν πριν φυγεις για να ρωτησουν αν αποφασισες αν θα νοικιασεις κτλ.Και τελος παντα εμφανιζεται η "εκπροσωπος" του καταστηματος βρεφικων ειδων που λειτουργει εντος του μαιευτηριου , δινει ενα προσπεκτους το οποιο περιεχει καποια βασικα ειδη και κανει η αληθεια ειναι μια προωθηση καποιων ειδων που θεωρουν απαραιτητα... το "κακο" ειναι πως αμα δεν εισαι σε μονοκλινο, ακους αυτο το "λανσαρισμα" καθε φορα που ερχεται στο δωματιο μια καινουρια κοπελα. Κατα τα αλλα, ειναι ολοι ευγενικοι και εννοειται πως μπαινουν στα δωματια μονο σε ωρες επισκεπτηριου.Αυτα.....

καλημερα.και στο ρεα που γεννησα εγω τα ιδια οπως τα ειπες.

ελπιζω να ισχυουν ολα αυτα γιατι κ καποια δωρακια κ δειγματα ειναι χρησιμα κ καποια ενημερωση..βεβαια αμα θηλαζω δεν ξερω αν θα μου αρεσει να ειναι 100 ατομα μεσα στο δωματιο...στο μητερα που πηγα σε μια φιλη, ειχαμε παει επισκεπτηριο-ηταν ομως ωρα για ταισμα--μας εβγαλαν εξω απο τα δωματια κ τους διαδρομους, εκλεισαν τις πορτες κ οταν τελειωσαν οι μαμαδες μας ανοιξαν....ελπιζω ειδικα στο θεμα του θηλασμου να υπαρχει διακριτικοτητα κ να μην μπουκαρουν οπως καποιες κυριες που μπαινουν στην εισοδο της πολυκατοικιας με το ετσι θελω!!!! γιατι κ γω ειμαι παραξενη κ ειδικα εκεινες τις μερες θα θελω να προσαρμοστω-ειδικα στο θεμα θηλασμου!!!

ΣΤΕΛΛΙ αν ειναι ετσι οπως τα λενε οι κοπελες μακαρι. Τα δειγματα προιοντων ειναι ευπροσδεκτα αν και εγω θα προτιμουσα να μου τα εδιναν μεσω του νοσοκομειου και να μην μπαινει ο καθενας μεσα στο δωματιο που μπορει να σερνει χιλιες αρρωστιες. Μιλαω για τον εαυτο μου που θα προτιμισω μονοκλινο και δεν θα επιτρεπω επισκεψεις περαν των γονιων μου . Γενικα ειμαι της αποψης οτι δεν θα επρεπε να υπηρχαν αυτες οι χρηματικες διακρισεις και καθε γυναικα να εχει τον προσωπικο της χωρο σε τετοιες στιγμες κυριως για το θεμα της μεταφορας μικροβιων. Ας ηταν και πιο μικρα τα δωματια ...

Βεβαια δεν εχω ξαναγεννησει και ολα αυτα τα λεω τωρα. Μπορει οταν γεννησω με το καλο να μην με ενοχλει τιποτα απο αυτα:wink:

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

στο ΙΑΣΩ που γέννησα πριν 4 χρόνια περίπου, μπήκαν πολλά άτομα για να αφήσουν δείγματα από πάνες αλλά και διαφημιστικά για ζυγαριές, θήλαστρα κλπ. στο ΜΗΤΕΡΑ που γέννησα πέρυσι ήρθαν μόνο από τα pampers για να αφήσουν δείγματα. πάντως πράγματι, ησυχία δε βρίσκεις στο δωμάτιο, όλο και κάποιος μπαίνει (νοσοκόμα, γιατρός, μαία, καθαρίστρια από τις 6 το πρωί)

καθαριστρια στις 6πμ???:confused: Και ποτε ξεκουραζοσταν τελικα βρε παιδια???:shock:

Ποιος ξεκουραζόταν? :rolleyes: Το πρόγραμμα ήταν χειροτερο και από στρατοπέδου μην σου πω...:P

Από τις 5 το πρωι ξεκινούσαν να έρχονται οι μαιες για να μας πάρουν πίεση, να μας δώσουν φάρμακα κλπ και μετά οι καθαρίστριες, το φαγητό, μετά ήταν επισκεπτήριο κλπ κλπ. Και φυσικά κάθε 3 ώρες έρχονταν τα μωρά :P

Στον θαλαμο που ήμουν εγώ χαλαρώναμε καμια ωρίτσα το μεσημέρι και άλλο τόσο το βράδυ μετά τις 10. Για ύπνο - ο Θεός να τον κάνει - πέφταμε κατα τη 1 το βραδυ

άπαξ και γεννήσεις, ξεχνάς την ξεκούραση για 2-3 χρόνια

χαχαχααχα:lol: ενταξει το μετα το φανταζομαι , χαλαλι για τους θησαυρους μας...

αλλα αυτες οι 3-4 μερουλες στο μαιευτηριο νομιζα οτι ειναι το ενδιαμεσο ξεκουραστο μεσοδιαστημα...απογοητευτηκα...:-(

Όλα είναι μια ιδέα...

χαχαχααχα:lol: ενταξει το μετα το φανταζομαι , χαλαλι για τους θησαυρους μας...

αλλα αυτες οι 3-4 μερουλες στο μαιευτηριο νομιζα οτι ειναι το ενδιαμεσο ξεκουραστο μεσοδιαστημα...απογοητευτηκα...:-(

όπως τα λέει η malecon είναι...

Να ρωτησω εγω κατι αλλο γιατι ειδα πως γραφτηκε.....

Θα πρεπει να νοικιασουμε ζυγαρια και θηλαστρο???πως γινεται αυτη η διαδικασια??το θηλαστρο δεν το αγοραζουμε???:rolleyes::rolleyes:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Θα πρεπει να νοικιασουμε ζυγαρια και θηλαστρο???πως γινεται αυτη η διαδικασια??το θηλαστρο δεν το αγοραζουμε???:rolleyes::rolleyes:

αν θα θηλάσεις αποκλειστικά, καλό είναι να νοικιάσεις μια ζυγαριά. τη νοικιάζουν για 3-4 μήνες με 15-25 ευρώ. κάτι παρόμοιο ισχύει και για τα θήλαστρα. πάντως δεν είναι ανάγκη να πάρεις θήλαστρο από την αρχή. πάρε τα φυλλάδια κι αν δεις στην πορεία ότι σου χρειάζεται, παραγγέλνεις ένα κι από το σπίτι σου. το φέρνουν την επόμενη μέρα.

Τα θήλαστρα που νοικιαζονται είναι νοσοκομειακά. Οι τιμές τους για αγορά είναι απαγορευτικές, ενώ η ενοικιαση ειναι γύρω στα 60? τον μήνα (αυτό που νοικιασα εγώ τόσο κανει). Δεν είναι απαραιτητο να νοικιασεις νοσοκομειακό θήλαστρο, μπορεις να το κάνεις οποιαδήποτε στιγμή.

Σας ευχαριστω βρε κοριτσια δηλαδη...οκ αντε και νοικιαζω την ζυγαρια...γιατι εχω σκοπο να θηλασω...!!!!Το νοσοκομειακο θηλαστρο μαλλον εχει διαφορες απο αυτα του εμποριου ε???Γιατι εχω δει και εξω που πουλανε αν χρειαστω δηλαδη θηλαστρο δεν κανουν αυτα απο εξω??θα πρεπει να νοικιασω νοσοκομειακο???

Σορρυ για τις πολλες ερωτησεις....αλλα αποριες βλεπετε;);)

bUfnp3.pngCxrzp3.png