Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΝΑΥΤΙΑ & ΖΑΛΑΔΕΣ

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια,

εδω και μια βδομαδα περιπου εχω αρχισει και εχω ναυτιες ζαλαδες και ενα αισθημα ατονιας τα οποια με εχουν τρομοκρατησει. Βεβαια δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο το οτι εκανα την περιδεση πριν 2 βδομαδες περιπου και ολο αυτο το διαστημα ειμαι ξαπλωμενη σχεδον ολη μερα. Αλλα ακομα και καθιστη να ειμαι νιωθω ετσι. Εχει η ειχε καμια κοπελα κατι παρομοιο στον 6ο μηνα? (Ρωταω και ανεξαρτητως της περιδεσης και της ακινησιας αυτα ειναι δικες μου υποθεσεις).

M1g4p3.png

t7kQp2.png

Διαφημίσεις

Εγω ειμαι ετσι μονιμα.Και ζαλαδες εχω αφου εχω 30 αιματοκριτη και ναυτια οχι βεβαια ολη μερα ουτε καθε μερα αλλα εχω.Αυτο που εχω μονιμα ειναι ατονια και κουραση.Οποτε φυσιολογικο μου φαινεται που τα εχεις.

lo5lp3.pngtumhp3.png

Γεια σου μαρια!

Είχες ζαλάδες και εμετους στην αρχη της εγκυμοσυνης σου??

Σε ρωταω γιατι εγω, ενω δεν ειχα στην αρχη, γυρω στον 5ο μηνα απεκτισα, (οχι ομως υπερβολικα πράγματα...)

Να παρεις τον γιατρος σου όμως για να σιγουρευτείς γιατι ο οργανισμος της καθε κοπελας αντιδραει διαφορετικα...Παντως καπου διαβαζα (γιατι ειχα προβληματιστει και εγω τοτε), οτι τετοιου ειδους προβληματα συνηθως τα αντιμετωπίζουμε στην αρχη αλλα αυτο δεν αποκλειει να τα συναντισουμε σε οποιαδήποτε φαση της εγκυμοσυνης.

Παρε οποσδοιποτε ομως τον γιατρο σου, σιγουρα θα σε βοηθησει.

Ifk7p3.png

Ο 5ος και ο 6ος πολλες φορες εχουν ζαλαδες ακομα και αν δεν τις ειχες στην αρχη... Κατι με το αιμα εχει να κανει οτι ειναι περισσοτερο νομιζω και τετοια.. Ρωτα και το γιατρο αλλα αμα ειναι και οκ οι εξετασεις σου....:)

Όλα είναι μια ιδέα...

Κι εγώ πρόσεξα ότι έχω ζαλάδες αυτό το μήνα, έχω όμως πολύ χαμηλή πίεση και χαμηλό αιματοκρίτη οπότε φαντάζομαι πως είναι από αυτό.

Κάθε οργανισμός όμως είναι διαφορετικός κι εγώ θα πρότεινα να κάνεις ένα τηλ στο γιατρό σου

Διαφημίσεις

Να πω την αληθεια δεν μου εγραψε εξετασεις αυτη τη φορα. Οι τελευταιες που εκανα ηταν το Φεβρουαριο, αλλα απο την αρχη της εγκυμοσυνης καθε 2 μηνες μου εγραφε εξετασεις. Φανταζομαι οτι και οταν μου πηραν αιμα οταν εκαναν την περιδεση λογικα θα ελεγξαν και αιματοκριτη. Στην αρχη της εγκυμοσυνης ειχα λιγες ζαλαδιτσες αλλα εδω και αρκετο καιρο ειμουν καλα. Παντως καπου διαβασα κι εγω οτι μπορει να επανελθουν στον 6ο μηνα λογω μεγαλυτερης αναγκης αιματος η κατι τετοιο. Πιστευω ομως οτι σε μενα ισως εχει να κανει και με το οτι εμεινα και αρκετες μερες στο κρεβατι.

M1g4p3.png

t7kQp2.png

Καλημέρα σε όλες. Maria, πως ήταν η περίδεση; είναι να κάνω την άλλη εβδομάδα. Πονάς; αλλάζει η διάθεση σου; σε ποια εβδομάδα έκανες; (βροχή οι ερωτήσεις)

Καλλιοπη εγω την περιδεση την εκανα στην 22η βδομαδα γιατι ειδαμε στη β' επιπεδου οτι ειχε ανοιξει ο τραχηλος. Κανονικα γινεται νωριτερα οταν ξερεις οτι υπαρχει Προβλημα. Εγινε με ολικη ναρκωση και μετα δεν επιτρεποταν να σηκωθω καθολου απο το κρεβατι ουτε για τουαλετα τη μια νυχτα που εμεινα μεσα. Μετα για μια βδομαδα εμεινα συνεχεια ξαπλωμενη και γενικως ακομα και τωρα σηκωνομαι ελαχιστα και προσπαθω να μην κουραζομαι. Αυτα συμφωνα με τις οδηγιες του γιατρου. Οσο για την ψυχολογια εγω επειδη ειμαι αγχωδης με εχει αγχωσει πολυ ολο αυτο, φοβαμαι μην εχουμε κανενα προωρο τοκετο η τιποτα αλλο περιεργο. Λογικες φοβιες οταν κατι δεν πηγαινει καλα και υπαρχουν προβληματα κσι επιπλοκες. Σε ποια εβδομαδα εισαι? Ευχομαι να πανε ολα καλα και με το καλο το μωρακι σου. Και να θυμασαι οτι καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη και να ακολουθησεις τις οδηγιες του γιατρου σου. Και οσο μπορεις μην αγχωνεσαι κακο κανει;).

M1g4p3.png

t7kQp2.png

Μαρία καλημέρα, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για σένα εύχομαι το καλύτερο.

Εγώ χθες πήγα για αυχενική (12η εβδομάδα). Ο γιατρός μου, λόγω ιστορικού (είχα μια αποβολή πέρισυ απο ανοιχτό τράχηλο....είχα έναν έξυπνο γιατρό που δεν κοίταξε ούτε μια φορά τον τράχηλο), μου πρότεινε να κάνουμε για καλό και για κακό περίδεση. Χθες που κοιτάξαμε τον τράχηλο η μαία μου είπε ότι δεν φαίνετε (ακόμα) να υπάρχει πρόβλημα, όμως εγώ για καλό και για κακό είπα να κάνουμε την επόμενη εβδομάδα γιατί δεν θα άντεχα να μου ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο.

Ο γιατρός μου είπε ότι πρέπει να είμαι ξαπλωμένη-καθιστή για 3-4 μέρες και μετά απλά να προσέχω να μην σηκώνω βάρος ή τις κινήσεις μου. Δεν θα μείνω καθόλου μέσα στο νοσοκομείο, θα φύγω την ίδια μέρα. Φυσικά το 3-4 μέρες δεν θα το τηρήσω αλλά σκοπεύω να μείνω πολύ παραπάνω για να είμαι σίγουρη ότι όλα θα πάνε καλά.

Μαρία, τι τιμή σου είπε; εμένα μου είπε μια εξωφρενική τιμή (1900 ευρώ) και μου έπεσαν λίγο τα μαλλιά. Και χωρίς διανυκτέρευση.....

Διαφημίσεις

Να το κανεις για να εισαι ησυχη και να προσεχεις. Δεν ειναι οτι ποιο ευκολο να μην μπορεις να κανεις καποια πραγματα αλλα για τα μωρακια μας αξιζει! Εγω την εκανα στο Λητω με μια διανυκτερευση και πληρωσα 1000? το μαιευτηριο και 400 το γιατρο. Και δεν πηρα και τιποτα πισω γιατι ο εοπυυ δεν ειχε συμβαση εκεινες τις μερες τωρα την εκανε. Εσυ που θα την κανεις?

M1g4p3.png

t7kQp2.png

Γεια σας κοριτσια' date='

εδω και μια βδομαδα περιπου εχω αρχισει και εχω ναυτιες ζαλαδες και ενα αισθημα ατονιας τα οποια με εχουν τρομοκρατησει. Βεβαια δεν ξερω αν παιζει καποιο ρολο το οτι εκανα την περιδεση πριν 2 βδομαδες περιπου και ολο αυτο το διαστημα ειμαι ξαπλωμενη σχεδον ολη μερα. Αλλα ακομα και καθιστη να ειμαι νιωθω ετσι. Εχει η ειχε καμια κοπελα κατι παρομοιο στον 6ο μηνα? (Ρωταω και ανεξαρτητως της περιδεσης και της ακινησιας αυτα ειναι δικες μου υποθεσεις).[/quote']

εγω ειχα απο την αρχη μεχρι το τελος και στις δυο εγκυμοσυνες ζαλαδες ναυτιες και πολλους εμετους. ομως απο τον 5ο που επεφτε κια ο αιματοκριτης με το ζορι στεκομουν ορθια. στη δευτερη εγκυμοσυνη οταν ημουν 30 εβδ μετα απο κατι ωραιοτατες κλωτσιες που εφαγα απο την κορη μου κατεβηκε το μωρο και μ επιασαν πονοι και νοσηλευτικα για 6 μερες παραλληλα με τα πρεπαρ μου βαζανε και για τους εμετους φαρμακα και ειχα αιματοκριτη 25-26. στον 8ο μου ανεβηκε στο 30.

αν δεν εχεις αλλο παιδακι κατσε οσο μπορεις και ξεκουρασου,

Καλημέρα, εγώ θα το κάνω στην κλινική του γιατρού μου (Γέννεσις). Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν θα πάρω τίποτα πίσω....και να πάρω τι θα είναι; 100 ευρώ; μόνο ο κόπος να περιμένω για να καταθέσω τα χαρτιά....πιθανόν όμως αν δεν μας κόψουν απόδειξη να μας κατεβάσουν την τιμή (μας το είχαν κάνει και στο παρελθόν). Με ανησυχεί το γεγονός ότι δεν θα μείνω μέσα καθόλου. Όπου έχω διαβάσει όλες οι κοπέλες είχαν μια διανυκτέρευση. Τι να πω

• 8 years later...

Κορίτσια είμαι 18 και περιμένω τα πρώτα μου παιδάκια! Βρίσκομαι στον 6 μήνα της εγκυμοσύνης μου και παρ' όλα αυτά οι ναυτιες και οι εμετοί παραμένουν ξερεται κάτι για να γίνει η κατάσταση λίγο καλύτερη .Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την έγκριση 

1 hour ago, magdalene_slj είπε:

Κορίτσια είμαι 18 και περιμένω τα πρώτα μου παιδάκια! Βρίσκομαι στον 6 μήνα της εγκυμοσύνης μου και παρ' όλα αυτά οι ναυτιες και οι εμετοί παραμένουν ξερεται κάτι για να γίνει η κατάσταση λίγο καλύτερη .Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Διαφημίσεις

On 1/7/2020 at 11:45 ΜΜ, magdalene_slj είπε:

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την έγκριση 

Δες εδω μηπως σε βοηθησει κατι 

https://parents.org.gr/forum/topic/90278-diatrofi-stis-nayties/

• Thanks 1

Just now, Sentir...natureza είπε:

Δες εδω μηπως σε βοηθησει κατι 

https://parents.org.gr/forum/topic/90278-diatrofi-stis-nayties/

Αχ χίλια ευχαριστώ. Είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη και δεν ξέρω ακόμα πολλά πράγματα  . Θα δοκιμάσω αυτά που διάβασα μακάρι να με βοηθήσουν .Εσύ πόσα παιδάκια έχεις?

Edited by magdalene_slj

On 4/7/2020 at 12:53 ΠΜ, magdalene_slj είπε:

Αχ χίλια ευχαριστώ. Είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη και δεν ξέρω ακόμα πολλά πράγματα  . Θα δοκιμάσω αυτά που διάβασα μακάρι να με βοηθήσουν .Εσύ πόσα παιδάκια έχεις?

:) Δοκιμασε να δεις τι θα σε βοηθησει, ξεκινα με την μαστιχα Χιου(στη φυσικη της μορφη διαλυμενη σε νερο, οχι τσιχλα) γιατι πιθανον να μην χρειαστεις κατι αλλο :wink:

Just now, Sentir...natureza είπε:

:) Δοκιμασε να δεις τι θα σε βοηθησει, ξεκινα με την μαστιχα Χιου(στη φυσικη της μορφη διαλυμενη σε νερο, οχι τσιχλα) γιατι πιθανον να μην χρειαστεις κατι αλλο :wink:

Να σου ζήσουν τα παιδάκια σου.!

Ναι θα το δοκιμάσω σίγουρα. Χίλια ευχαριστώ! 

• Thanks 1