Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Είμαι υπερβολική ή παράλογη?


Recommended Posts

Σας παρακαλώ πείτε μου με κάθε ειλικρίνεια...

Είναι παράλογο να μην θέλω να δώσω στην πεθερά μου το 9,5 μηνών μωρό μου για να το έχει μόνη της στην εξοχή?

 

 

Είναι μια νέα και δραστήρια ακόμα γυναίκα δεν λέω... αλλά θα το αφήνατε το μωρό σας να είναι 2 ώρες μακρυά απ την Αθήνα με την γιαγιά του σε ένα εξοχικό σημείο που το κοντινότερο νοσοκομείο είναι μισή ώρα δρόμος και που η ίδια το μόνο μεταφορικό μέσο που θα διαθέτει θα είναι ένα ποδήλατο?

 

Κι ακόμα κι αν είχε κι αυτοκίνητο κι απ όλα...

θα αφήνατε το μωρό σας δύο βδομάδες μόνο του με τη γιαγιά του επειδή αυτή θέλει να συνεχίσει τις διακοπές της να τις κάνει δύο μήνες κι όχι ενάμιση

 

 

Εδώ και δύο μήνες την είχαμε ρωτήσει αν θα είναι σε θέση να κρατήσει το παιδί αυτές τις δύο εβδομάδες που εμείς δουλεύουμε και ο σταθμός είναι κλειστός.

Μας είχε πει ναι και είχε χαρεί κι όλας ότι θα κρατήσει επιτέλους το μωρό!

Τώρα έχει κρεμάσει μούτρα ότι δεν της το δίνουμε να φύγει κι απ την αθήνα να πάρει το μωρό λέει αέρα!

Η ίδια είναι σε διακοπές από αρχές Ιούλη. Δεν είναι δηλαδή ότι η γυναίκα είχε δύο βδομάδες διακοπές και εμείς οι κακοί της τις στερούμε για δικό μας όφελος!

 

Δεν ξέρω τι να της πω γιατί βασικά έχω θυμώσει πολύ μαζί της αλλά απ την άλλη αναρωτιέμαι μήπως είμαι και υπερβολική!

 

Εσείς τι λέτε? :(

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Μαμά του Ωρίων, κατά τη γνώμη μου το μόνο σοβαρό πρόβλημα στην εν λόγω κατάσταση είναι η έλλειψη μεταφορικού μέσου. Για μένα, το γεγονός ότι αν, ο μη γένοιτο, χρειαστεί να πάει το παιδί στο νοσοκομείο (ακόμα και για κάτι ασήμαντο) θα πρέπει να καλύψει μισής ώρας δρόμο με ποδήλατο...ε, είναι σοβαρό! (άσε που πώς θα το μεταφέρει το παιδί, στο καλάθι για τα ψώνια :?::?::roll: ).

 

Κατά τα άλλα, δε θα ήταν άσχημα να περάσει κι ο Ωριωνάκος λίγες μέρες στην εξοχή...κι εγώ, πριν λίγες μέρες που χρειάστηκε να λείψουμε εκτός Ελλάδος και δε μπορούσα να πάρω τον Αλέξανδρο μαζί, τον έδωσα στους γονείς μου και πήγαν στο Πορτοχέλι που είναι 3 ώρες δρόμος και έχει μόνο ένα κέντρο υγείας σε απόσταση 5 χιλιομέτρων(είχαν όμως αυτοκίνητο)...δεν το έκανα ελαφρά τη καρδία (αν και τελικά η μάνα μου είχε μεγαλύτερη αγωνία από μένα, αλλά αυτό είναι και θέμα χαρακτήρα), αλλά από ανάγκη και ευχόμενη να πάνε όλα καλά, όπως και πήγαν.

 

Καταλαβαίνω τη θέση σου. Κι εγώ μάλλον θα "σπαζόμουνα", όχι μόνο για το "παράλογο" του θέματος, αλλά και για την αθέτηση της συμφωνίας. Και δε θα συμφωνούσα ούτε κι εγώ να της δώσω το παιδί μου, υπό αυτές τις συνθήκες που περιγράφεις... :?

fUvDp2.png
Link to comment
Share on other sites

Ωριωνομανούλα, δεν σε βρίσκω καθόλου υπερβολική!

Εμένα με παρακαλάνε οι γονείς μου να τους αφήσω τον Φοίβο που είναι 7 και δεν τον αφήνω με τίποτα γιατί το εξοχικό είναι 2 + ώρες από την Αθήνα, το κοντινότερο νοσοκομείο -αχρείαστο να'ναι- απέχει 35' και ο μπαμπάς μου έχει μεγάλο πρόβλημα με τα μάτια του και δεν μπορεί πια να οδηγήσει αν και είναι 65 χρόνων. Μου λένε πως υπάρχουν οι γείτονες, αλλά σιγά μην αφήσω το παιδί μου να μπει σε αυτ/το χωρίς κάθισμα που να το οδηδεί "ο γείτονας"!

Να το πω κι αλλιώς , εγώ η ίδια δεν θα καθόμουνα σε ένα εξοχικό μέρος χωρίς αυτ/το που να με πληρώνανε κι από πάνω......φαντάσου λοιπόν!

Το παράλογο για μένα είναι να κάνεις αυτό που θέλει η πεθερά σου. Δεν καταλαβαίνει ότι το λογικό είναι να νιώθει κάποιος ανασφάλεια για το παιδί του σε ένα εξοχικό χωρίς αυτ/το ?

Άσε που και αυτ/το να είχε , εγώ πάλι δεν θα το άφηνα...κι όχι μόνο λόγω θηλασμού, αλλά θα μου ήταν αδύνατον να το έχω μακριά μου...

Δεν την φτάνει που θα έχει συντροφιά το εγγόνι της ? Και εκτός αυτού άλλη συμφωνία είχατε κάνει...γιατί δεν το έλεγε από την αρχή και σας δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα τελευταία στιγμή ?

.png.png
Link to comment
Share on other sites

Θεωρω οτι ο Ωριωνακος ειναι ακομα μικρουλης για να αποχωριστει τη μαμα του για 2 ολοκληρες εβδομαδες....

 

Εγω προσωπικα δεν εχω αφησει τη μικρη ουτε για 1 μερα μονη της....

 

Καλο θα του εκανε η εξοχη δε λεω αλλα ο αποχωρισμος απο τη μαμα μπορει να τον αναστατωσει...

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif
Link to comment
Share on other sites

Θεωρω οτι ο Ωριωνακος ειναι ακομα μικρουλης για να αποχωριστει τη μαμα του για 2 ολοκληρες εβδομαδες....

 

Εγω προσωπικα δεν εχω αφησει τη μικρη ουτε για 1 μερα μονη της....

 

Καλο θα του εκανε η εξοχη δε λεω αλλα ο αποχωρισμος απο τη μαμα μπορει να τον αναστατωσει...

 

Ακριβώς τα ίδια λόγια θα έλεγα.

Κι εγώ δεν σε βρίσκω υπερβολική. Στη θέση σου με τίποτα δεν θα το έδινα το μωρό, η δικιά μου έγινε 20 μηνών και το σκέφτομαι πως θα την αφήσω με την γιαγιά της για να πάω να ....γεννήσω το δεύτερο.

Κι εγώ θα σπαζόμουν, δηλαδή θα πάθει τίποτα αν διακόψει τις διακοπές της?

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μαζι σου και εγω!

Εγω τα δικα μου δεν τα εχω αφησει ουτε στην μαμα μου!

Ποσο μαλλον στην πεθερα, μακρια, και χωρις τις τελειες προυποθεσεις.

Νομιζω οτι το βασικο ειναι να μιλησεις με τον αντρα σου. Μην βγεις και κακια!

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

 

Link to comment
Share on other sites

Θεωρω οτι ο Ωριωνακος ειναι ακομα μικρουλης για να αποχωριστει τη μαμα του για 2 ολοκληρες εβδομαδες....

 

Εγω προσωπικα δεν εχω αφησει τη μικρη ουτε για 1 μερα μονη της....

 

Καλο θα του εκανε η εξοχη δε λεω αλλα ο αποχωρισμος απο τη μαμα μπορει να τον αναστατωσει...

Και εγω τα ιδια θα πω.

Τον Ζαχαρια τον εχω αφησει στην μαμα μου το πολυ για 3 ωρες.

 

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Link to comment
Share on other sites

δεν πάμε καλά...... :evil:

 

πρώτον,σας το είχε υποσχεθεί.

 

δεύτερον,το μωρό χώρια απο τη μαμά?? Γιατί,χωρίς να το διαλέξει η μαμα? :mad:

 

ουφ σταματάω. ας γυρίσει,ας το κρατήσει,κι απο του χρόνου θα ξέρεις καλύτερα... :wink:

Link to comment
Share on other sites

Θεωρω οτι ο Ωριωνακος ειναι ακομα μικρουλης για να αποχωριστει τη μαμα του για 2 ολοκληρες εβδομαδες....

 

Εγω προσωπικα δεν εχω αφησει τη μικρη ουτε για 1 μερα μονη της....

 

Καλο θα του εκανε η εξοχη δε λεω αλλα ο αποχωρισμος απο τη μαμα μπορει να τον αναστατωσει...

Και εγω τα ιδια θα πω.

Τον Ζαχαρια τον εχω αφησει στην μαμα μου το πολυ για 3 ωρες.

 

η εξοχη ειναι υπεροχη αλλα μαζι με την μαμα :D

2 βδομαδες χωρια της το βλεπω καπως .....

δεν θα σε ζηταει? εγω ετσι το νιωθω....

ας κανει μια υποχωρηση η πεθερα :D

Link to comment
Share on other sites

φανταζομαι πως ειναι πολυ μακρυα για να πηγαινοερχεσαι ετσι;

Εγω παρακαλαω τη μαμα μου να μεινει στη σαλαμινα με το μικρο και αυτη δεν θελει τωρα που θα επιστρεψω στη δουλεια

Ομως εγω θα πηγαινοερχομαι.. βεβαια αντι για μια ωρα θα κανω δυο καθε μερα αλλα απ΄το να κλεισω το μωρο απο τωρα στο διαμερισμα δεν το συζηταω καθολου.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μαμά του Ωρίων έχεις απόλυτο δίκιο.Εγω τη μικρή μου την αφήνω κατά καιρούς στη μαμά μου για το πολύ μια βδομάδα αλλά της έχω απόλυτη εμπιστοσύνη η μπουμπούκα μου τρελαίνεται να είναι μαζί της και με το παππού της και μένουν και στην Αθήνα.Στη πεθερά δεν την έχω αφήσει ποτέ παρά μόνο κάποιες ώρες αν και μένουμε σχεδόν δίπλα δεν της έχω εμπιστοσύνη και πως να το κάνουμε είναι πεθερά και όχι μαμά.Εγώ το πρόβλημα που έχω ειναι ότι το άλλο Σ/Κ μας έχουν καλέσει σε ένα εξοχικό που θα γίνει ένα ψιλοπαρτάκι μια ώρα απόσταση από το σπίτι μας και ο άντρας μου έχει λυσάξει να πάμε και να μείνουμε εκεί το βράδυ χωρίς το παιδί για να είμαστε πιο ξέγνιαστοι και να κάνουμε και κανένα μπανάκι.Εγώ δε θέλω με τίποτα γιατι δε θέλω να αφήσω το παιδί στη πεθερά μου αλλά δε θέλω και να του το πω αυτό γιατί το Σεπτέμβρη θα αφήσουμε το παιδί στη μαμά μου για κάποιες μέρες που θα πάμε διακοπές και θα του κακοφανει ασε που μπορεί να το πάρει εγωιστικά και να μη θέλει μετά να την αφήσουμε στη μαμά μου.Ψάχνω καμμιά δικαιολογία αλλά δε βρίσκω κάτι.Έχετε καμμιά ιδέα?Σόρρυ αν βγήκα από το θέμα αλλά είμαι πολύ προβληματισμένη.

Link to comment
Share on other sites

Μαμα του ομορφου Ωριων,θεωρω οτι ο Ωριων ειναι μικρουλης ακομη για να αποχωριστει τη μανουλιτσα του.οκ μπορει να περασει καλα το παιδι με το φρεσκο του αερα και 2 εβδομαδες δεν ειναι πολυ διαστημα αλλα απο την αλλη ασε που θα τρελαθεις στα τηλεφωνα που ειναι και τι κανει,αρα δε θα εισαι ησυχη ουτε λεπτο αλλα ειναι και το προβλημα με το μεταφ.μεσο.

η αποφαση ειναι δικη σας καθαρα :D

9a7bp2.pngIm47p2.png
Link to comment
Share on other sites

Εαν της εχεις εμπιστοσύνη όσο αφορά την σωματική ακεραιότητα και την διατροφή του παιδιού , πιστεύω πως θα ήταν καλά για το παιδί να μείνει λιγες μέρες στην εξοχή και σείς φυσικά να πηγαίνετε να το βλέπετε όσο πιο συνχά μπορείτε και σας επιτρέπει η δουλειά σας.

Θα μπορούσατε ίσως να μοιράστε το πράγμα ας μεινει μια εβδομάδα με την γιαγιά και την επόμενη έρχετε στην Αθήνα η γιαγιά ισως ...

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites

αν και νομιζω οτι θα σου αναψουμε τα αιματα θεωρω οτι ειναι τρομερα ασχημο το να αναλαμβανει καποιος κατι και να μην ειναι συνεπης. το θεωρω πως να το πω, δε ξερω πολυ πολυ ασχημο. μου το εχει κανει και μενα η πεθερα μου και ξερω.

ο αντρας σου τι λεει?

παντως θα συμφωνησω κ εγω δε θα το αφηνα για 2 εβδομαδες ουτε στη μαμα μου...

Link to comment
Share on other sites

σας ευχαριστώ όλες για τις απαντήσεις σας :D

Ευτυχώς ο άντρας μου χαλάστηκε σχεδόν το ίδιο πολύ με μένα και άρχισε να έχει κι αυτός ερωτηματικά για το τι έχει πιάσει την μανούλα του τελευταίως και δεν μπορεί να εξηγήσει την συμπεριφορά της...

 

 

Σήμερα το παιδί είναι με τη γιαγιά του κανονικά στο σπίτι της στην Αθήνα όπως το είχαμε κανονικά συμφωνήσει...

 

όταν μου πέταξε μια σπόντα ότι το παιδί θα ήταν καλύτερα στην εξοχή και τη ρώτησα "με τι αυτοκίνητο θα κινήσεις το παιδί αν γίνει κάτι?"

η απάντηση της ήταν ότι δεν εννοούσε ότι θα κρατήσει το παιδί στο δικό της σπίτι, αλλά στο σπίτι της αδερφής της σε άλλη περιοχή, μιας που η αδερφή της έχει αμάξι

:shock:

ό,τι να ναι λέμε.... εντάξει... έχουμε ξεφύγει εντελώς

αυτό κι αν ήταν απίθανο να συμβεί...

όχι ότι έχω πρόβλημα με τη θεία του άντρα μου, αλλά αν πουμε ότι αποφασίζουμε να πάμε να δούμε το παιδί μας, να μην έχουμε και που να μείνουμε το βράδυ και θα πρέπει να γυρίσουμε Αθήνα... ανήκουστο

Τελος πάντων, θα κάτσουν Αθήνα και τελείωσε η ιστορία...

Του χρόνου θα τα κανονίσω καλύτερα με περισσότερες εναλλακτικές ώστε να μην κρέμομαι από πάνω της

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κ Α Θ Ο Λ Ο Υ

 

ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΕΡΕΣ Κ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΝΑ ΜΠΑΝΙΟ

ΑΣΕ ΜΑΣ ΧΡΥΣΗ ΜΟΥ ΚΑΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΧΩ ΜΠΕΛΑΔΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ¨)

Link to comment
Share on other sites

ωριονομαμα νομιζω οτι μπορεις να χαμογελασεις τωρα!

το καλο ειναι οτι ο αντρας σου αρχισε να αναρωτιεται!

τελικα δεν ειναι πολυ εξυπνες οι πεθερες!!

Link to comment
Share on other sites

Ουτε για αστειο δεν θα τον αφηνα......ουτε στην μανα μου δλδ, ποσο μαλλον στη πεθερα μου.......ειναι πολυ μικρο το παιδι......για πολλους λογους οχι μονο για το αυτοκινητο.

 

 

Μα καλα, αυτη ξερει τι ειναι να κρατησεις ενα μωρο ολο το 24ωρο η ετσι τα λεει? Η δικια μου μανα που ολο τον ζηταει και με αποκαλει ανικανη μανα, μια μερα αρρωστησα τωρα στο χωριο και τον ανελαβε μονη της (μεχρι το βραδυ δλδ) και τα φτυσε, που ναι και νεα (σκεψου οτι ο μικρος δεν περπαταει ακομα, ειναι του καθιστου αρα δεν σε κουραζει).........ελεγε πως αντεχω να τον εχω εγω ολη μερα!!!! Τον κρατησε και τα βραδια 2-3 ωρες που βγαιναμε εξω με το πανηγυρι και κοντεψε να με φαει.......που να της τον εδινα για 2 βδομαδες......θα σαλταρε!!!! :lol:

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

Εγώ την αφήνω το καλοκαίρι στους γονείς μου στο εξοχικό και από πέρσι που ήταν εφτά μηνών.Βέβαια η απόσταση είναι μόνο 35 χλμ και εγώ είμαι συνέχεια στο πέρα δώθε αλλά το μικρό περνάει τέλεια στην εξοχή κάνει μπάνια κάθε μέρα και στους δικούς μου έχω εμπιστοσύνη.Και εγώ θυμάμαι με νοσταλγία τα παιδικά μου καλοκαίρια μαζί με τον παππού και τη γιαγιά στην εξοχή.Οπότε αφού έχω αυτή τη δυνατότητα γιατί να το κλείσω στο διαμέρισμα;Ωστόσο κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Link to comment
Share on other sites

Τελικώς τον κράτησε εδώ στην Αθήνα

Πέρασε όμορφα ο μικρός κι αυτό το αναγνωρίζω

Θεωρώ όμως ότι ήταν πολύ μικρός για φέτος να πάει να είναι μόνος του με τη γιαγιά (χωρίς κι όλας τον παππού επειδή δούλευε ο άνθρωπος)

 

Του χρόνου να είμαστε καλά, θα είναι το παιδάκι κοντά 18 μηνών και θα περπατάει και θα επικοινωνεί καλύτερα και θα πάει φυσικά

Εννοείται ότι πάνω απ όλα βάζω την υγεία του παιδιού μου... γιαυτό και δεν τον άφησα φέτος :lol:

Link to comment
Share on other sites

κάτι μου λέει ότι του χρόνου θα είναι πιο δύσκολα (με την έννοια ότι θα έχεις να ανησυχείς και για άλλα, πλην του κοντινότερου κέντρου υγείας), αλλά έχεις όλο το καιρό μπροστά σου και την γνώση για να προετοιμαστείς κατάλληλα :wink:

Link to comment
Share on other sites

κάτι μου λέει ότι του χρόνου θα είναι πιο δύσκολα (με την έννοια ότι θα έχεις να ανησυχείς και για άλλα, πλην του κοντινότερου κέντρου υγείας), αλλά έχεις όλο το καιρό μπροστά σου και την γνώση για να προετοιμαστείς κατάλληλα :wink:

 

Θα ερθω να συμφωνησω...γιατι ειναι οντως πιο δυσκολα οταν μεγαλωνουν...αλλα τουλαχστον 18 μηνων θα ειναι πιο ευκολο για το ιδιο το μικρο να μεινει μακρυα απο τη μαμα του... :wink:

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif
Link to comment
Share on other sites

Σωστά αποφάσισες ΜτΩ! Του χρόνου, βλέπεις τί θα κάνεις. Θα του λείπατε του παιδιού και είναι μικρούλης. Εγώ θα τον αφήσω στη μητέρα μου του χρόνου που θα είναι τρία, και θα μπορεί να μιλήσει και θα είναι λιγότερο ζωηρός, γιατί και οι γιαγιάδες έχουν την τάση να υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους. Η πεθερά μου, ούτε καν το προτείνει η γυναίκα, παρά το ότι το λέει στα αστεία. Είναι μόνη και δεν οδηγεί οπότε αποκλείεται. Έχει σημασία να υπάρχει αυτοκίνητο στο σπίτι και να κάνεις και μία επαφή με έναν τοπικό παιδίατρο για κάθε ενδεχόμενο.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...