Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Α' Δημοτικού γραφείο;

Recommended Posts

το μόνο που έχω να προσθέσω ειναι οτι ο χρόνος για παιχνίδι μειώνεται σημαντικά στην πρωτη οπότε και ο χώρος.

γραφείο πήρα και στο γιο μου που πάει στα νήπια (τους δινουν καποιες εργασιες για το σπιτι) και με μεγαλη χαρα παει στο γραφειο του να τις κανει. Εχει περιοριστει ο χωρος και στο δικο του δωματιο και καταληγουν τα παιχνιδια στο σαλονι, αλλα εμενα δεν με πειραζει μου φτανει που τα μαζευει μετα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 65
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Συμφωνώ για τις ρόδες στις καρέκλες γραφείου, μπορείς να βάλεις μια σταθερή καρεκλίτσα, αλλά να πάρεις για την πρώτη χρονιά τραπεζακι με τις ανάλογες καρέκλες και μετά να αγοράζεις κανονικό γραφείο μου φαίνεται υπερβολικό ως προς το κόστος, εκτός κι αν το έχεις ήδη, τότε ναι.

Γενικά καλό είναι να παίρνετε έπιπλα μια φορά και να έχουν προοπτικές για πολλά χρόνια, το λέω και στους πελάτες, μία ντουλάπα και όχι πρώτα bebe και μετά δεν ξέρεις τι να την κάνεις και την πετάς, όπως και το γραφείο αν πάρεις ένα απλό γραφείο από την πρώτη τάξη,μπορεί να εξυπηρετήσει και έφηβο, αυτό έκανα κι εγώ, βέβαια σε μας που τα παιδιά είναι δίδυμα, δεν μπόρεσαν ούτε μια φορά να διαβάσουν μαζί δίπλα-δίπλα, γιατί όταν ο ένας διαβάζει φωναχτά, ο άλλος δεν το αντέχει και έχει δίκιο, οπότε ο ένας στο τραπέζι.

Αυτά τα γραφεία που είναι σχεδιαστήρια, είναι πολύ ακριβά για τα ελληνικά δεδομένα και όσα έχω δει είναι πολύ ογκώδη επίσης για τα ελληνικά δωμάτια.(εκτός κι αν υπάρχουν και άλλα που δεν τα ξέρω)

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

H δική μου γνώμη και κατά την προσωπική μου εμπειρία με πρωτάκι, είναι ότι έχεις χρόνο να σκεφτείς, να δεις τις ανάγκες σας και μετά να αγοράσεις γραφείο.

Εγώ του είχα πάρει ένα μικρό γραφείο για το δωμάτιο του αλλά καταλήξαμε να διαβάζουμε στην κουζίνα σε ένα πλαστικό τραπέζι του ικεα όπου το είχαμε εκεί από προήγουμενα χρόνια για να τρώμε απογευματινό ή να παίζουμε με πλαστελίνες. Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη κατάσταση βόλεψε και εμένα πάρα πολύ διότι συγχρόνως όσο εκείνος κάνει ότι μπορεί από μόνος του, εγώ τρώω ερχόμενη από τη δουλειά, συμμαζεύω κ.τ.λ. Κάποια στιγμή που δεν ξέρω πότε θα είναι, θα φανεί από μόνη της η κατάσταση θα κάνω ένα γραφείο με βιβλιοθήκη σε κάποια άλλο χώρο του σπιτιού και όχι στο δωμάτιο του.

Παρόμοια κατάσταση έχω δει και σε άλλα παιδάκια όπου σιγά σιγά μεταφέρονται προς σαλόνι ή κουζίνα μεριά. :lol::lol:

Θεωρώ και εγώ πολύ σημαντικό το παιχνίδι και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να νιώσει ότι του το περιορίζω για τα μαθήματα. Ίσα ίσα που σε εμάς τουλάχιστον λειτουργεί θετικά το ότι θέλει να τελειώνει για να παίξει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν ένα παιδί είναι να γίνει καλός μαθητής και να διαβάζει θα το κάνει όπου και αν βολεύεται να διαβάσει.

H δική μου γνώμη και κατά την προσωπική μου εμπειρία με πρωτάκι, είναι ότι έχεις χρόνο να σκεφτείς, να δεις τις ανάγκες σας και μετά να αγοράσεις γραφείο.

Εγώ του είχα πάρει ένα μικρό γραφείο για το δωμάτιο του αλλά καταλήξαμε να διαβάζουμε στην κουζίνα σε ένα πλαστικό τραπέζι του ικεα όπου το είχαμε εκεί από προήγουμενα χρόνια για να τρώμε απογευματινό ή να παίζουμε με πλαστελίνες. Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη κατάσταση βόλεψε και εμένα πάρα πολύ διότι συγχρόνως όσο εκείνος κάνει ότι μπορεί από μόνος του, εγώ τρώω ερχόμενη από τη δουλειά, συμμαζεύω κ.τ.λ. Κάποια στιγμή που δεν ξέρω πότε θα είναι, θα φανεί από μόνη της η κατάσταση θα κάνω ένα γραφείο με βιβλιοθήκη σε κάποια άλλο χώρο του σπιτιού και όχι στο δωμάτιο του.

Παρόμοια κατάσταση έχω δει και σε άλλα παιδάκια όπου σιγά σιγά μεταφέρονται προς σαλόνι ή κουζίνα μεριά. :lol::lol:

Θεωρώ και εγώ πολύ σημαντικό το παιχνίδι και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να νιώσει ότι του το περιορίζω για τα μαθήματα. Ίσα ίσα που σε εμάς τουλάχιστον λειτουργεί θετικά το ότι θέλει να τελειώνει για να παίξει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν ένα παιδί είναι να γίνει καλός μαθητής και να διαβάζει θα το κάνει όπου και αν βολεύεται να διαβάσει.

Συμφωνω απολυτα!!! Απλα σαν χαζομαμαδες που εχουν πρωτακια κανουμε σαν να μην πηγαμε εμεις σχολειο... εγω αν και ειχα 2 γραφεια στο δωματιο μας διαβαζα στο κρεβατι και στις πανελληνιες και μονο εκθεση εγραφα σε ενα πλαστικο που κουβαλουσα απο το μπαλκονι:oops: και μια χαρα τα καταφερα!-νομιζω δηλαδη- ασχετα αν γκρινιαζαν οι δικοι μου οτι θα χαλασω το σωμα μου:shock:

Διαφημίσεις

Αν και ο δικος μας χωρος ειναι περιορισμενος και του χρονου θα παει στην Α δημοτικου ,ειναι στο προγραμμα η τοποθετηση γραφειου και μαλιστα δυο λογω του οτι η μικρη που θα ειναι προνηπιο θα ζηλευει και θα εχουμε μαχες. Σκεφτηκα λοιπον να παραγγειλω ενα παγκο μεγαλο ενιαιο και για τις δυο με συρταριες για στηριγματα απο κατω και ετσι δυο καρεκλες. Ετσι λοιπον θα μπορουν τον παγκο να τον χρησιμοποιουν και για γραφειο και για παιχνιδι ,ζωγραφικη , πλαστελινη και σαν σημειο τοποθετησης καποιων πραγματων π.χ. υδρογειο

κοριτσακια μου!

Κατι απλό και οικονομικό, που παράλληλα θα σου εξοικονομίσει πολύ χώρο, ειναι να παρεις μια απλή βιβλιοθηκη με ραφια, και να εφαρμόσεις επάνω μία ταβλα από το ιδιο ξυλο, η οποια θα στεκεται με μεντεσεδες αλλά και δυο αλυσιδιτσες στις ακρες, και όταν δεν το χρησιμοποιει ως γραφειο, το κλεινει..

Το καλό ειναι οτι όπωτε φθαρει η ταβλα αυτη, την αλλάζεις ευκολα (κοστιζει λιγότερο από 10 ευρώ).

Βολικό, οικονομικό και ανετο...

Στην καρεκλα όμως μην τσικγουνευτεις τα χρήματα... Καλή και ανατομική...

Αν και ο δικος μας χωρος ειναι περιορισμενος και του χρονου θα παει στην Α δημοτικου ,ειναι στο προγραμμα η τοποθετηση γραφειου και μαλιστα δυο λογω του οτι η μικρη που θα ειναι προνηπιο θα ζηλευει και θα εχουμε μαχες. Σκεφτηκα λοιπον να παραγγειλω ενα παγκο μεγαλο ενιαιο και για τις δυο με συρταριες για στηριγματα απο κατω και ετσι δυο καρεκλες. Ετσι λοιπον θα μπορουν τον παγκο να τον χρησιμοποιουν και για γραφειο και για παιχνιδι ,ζωγραφικη , πλαστελινη και σαν σημειο τοποθετησης καποιων πραγματων π.χ. υδρογειο

Καλό ακουγεται...

Οταν όμως ειναι στο ιδιο γραφειο, θα διαβάζουν? Θα μπορουν να συγκεντρωθουν ή θα παιζουν και θα μιλάνε μεταξύ τους?

Εγώ του είχα πάρει ένα μικρό γραφείο για το δωμάτιο του αλλά καταλήξαμε να διαβάζουμε στην κουζίνα σε ένα πλαστικό τραπέζι του ικεα όπου το είχαμε εκεί από προήγουμενα χρόνια για να τρώμε απογευματινό ή να παίζουμε με πλαστελίνες. Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη κατάσταση βόλεψε και εμένα πάρα πολύ διότι συγχρόνως όσο εκείνος κάνει ότι μπορεί από μόνος του, εγώ τρώω ερχόμενη από τη δουλειά, συμμαζεύω κ.τ.λ.

Ένα πρωτάκι μπορεί να κάνει και 2-3 ώρες να διαβάσει και είναι πιο εύκολο να το εποπτεύεις αν είναι κοντά σου και ταυτόχρονα δεν χάνεις το χρόνο σου στο δωμάτιό του αλλά μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Έτσι δεν μπορεί να χαζεύει εύκολα και δεν εκνευρίζεσαι κιόλας με το πέρα δώθε στο δωμάτιό του.

Το γραφείο όταν το πάρετε να είναι σταθερό αλλά φτηνό και σκούρο γιατί θα περάσει από 40 κύματα. Εγώ είχα μεταχειρισμένο στην κόρη μου και όταν πήγε γυμνάσιο της πήρα καινούριο, το οποίο έχει ήδη κακοπάθει και αυτό, και έδωσα το μεταχειρισμένο στο γιο μου.

Διαφημίσεις

Απ΄όσο ξέρω΄οι περισσότερες εταιρείες που έχουν καρέκλες γραφείου, έχουν και καρεκλίτσες χωρίς ροδάκια, απλά δεν τις αναφέρουν ως ''γραφείου'', οπότε πρέπει να τις ζητάς ως καρέκλες παιδικές σταθερές, ενώ άλλοι τις θεωρούν ''επισκεπτών''.

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Εγώ θεωρώ το 'γραφείο' πολύ σημαντικό περισσότερο για λόγους συμβολικούς αλλά και πρακτικούς. Γενικά νομίζω ότι το παιδί πρέπει να μπει στη λογική του 'μαθητή', θα του κάνει καλό να αντιμετωπίσει αυτή την αλλαγή από το νήπιο στο σχολείο. Εμένα ο μικρός μου το περιμένει με αγωνία...

θεα! αυτο ακριβως !ειναι συμβολικο το θεμα, προκειεται για μια συμβολικη μεταβαση απο τη φαση του νηπιου σε αυτην του μικρου παιδιου,,κατι που το παιδι περιμενει πως και πως και καμαρωνει που μεγαλωνει

κατι αντιστοιχο ειναι και με τα κρεβατια,,αντε μη θυμηθω τα ουφο τους γονεις μου που μου ειχαν κουνια μεχρι αρκετα μεγαλη ωστε να βγαινουν τα ποδια μου εξω,,,και το θυμαμαι μεχρι και σημερα με φρικη

Απ΄όσο ξέρω΄οι περισσότερες εταιρείες που έχουν καρέκλες γραφείου, έχουν και καρεκλίτσες χωρίς ροδάκια, απλά δεν τις αναφέρουν ως ''γραφείου'', οπότε πρέπει να τις ζητάς ως καρέκλες παιδικές σταθερές, ενώ άλλοι τις θεωρούν ''επισκεπτών''.

Σ' ευχαριστώ. Γνωρίζεις αν οι εν λόγω καρέκλες έχουν μηχανισμό να ανεβοκατεβαίνει το κάθισμα; Μπορείς να μου δώσεις κάποιο link;

Καλησπέρα,

το θέμα είναι ότι το παιδί θα πρέπει να μάθει ότι υπάρχει συγκεκριμένος χώρος που διαβάζει όπως για παράδειγμα υπάρχει συγκεκριμένος χώρος που τρώει δηλαδή το τραπέζι.

Εγώ επειδή δεν έχω μεγάλο δωμάτιο στον γιο μου σκέφτηκα να του κάνω υπερυψωμένο το κρεβάτι και απο κάτω γραφείο και βιβλιοθήκη. Υπάρχουν στην αγορά πάρα πολλά όμορφα και για όλα τα πορτοφόλια. Ακόμη και στο ΙΚΕΑ μπορείς να βρείς όμορφο υπερυψωμένο με την μόνη διαφορά ότι βάσει κατασκευαστή το παιδί θα πρέπει να είναι απο 6 ετών και πάνω.

Βάλε στο google αναζήτηση σε οικόνες και θα πάρεις πολλές ιδέες...

Διαφημίσεις

εγω κοριτσια του εφτιαξα μια ωραια κουκετα και ενα πολυ ωραιο γραφειο σε ενα εργοστασιο στην κερατεα που τα κανει χειροποιητα, εγω πηγα τα μετρα του δωματιου και το φτιαξαμε απο την αρχη. εμεινα πολλυ ευχαριστημενη και ειναι επιπλα τα οποια θα με βγαλουν για πολλα χρονια.

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

Σ' ευχαριστώ. Γνωρίζεις αν οι εν λόγω καρέκλες έχουν μηχανισμό να ανεβοκατεβαίνει το κάθισμα; Μπορείς να μου δώσεις κάποιο link;

απ΄'οσο γνωρίζω αυτές οι καρέκλες δεν ανεβοκατεβαίνουν,

εμείς συνεργαζόμαστε μ΄αυτή την εταιρεία

http://www.officedesign.gr/offices/ypallilou.php

σου το βάζω μόνο για να δεις περίπου τις καρέκλες αυτού του είδους,

σε όλες τις εταιρείες με καθίσματα υπάρχουν και σε πολλά σχέδια και ωραία χρώματα, αλλά όπως προείπα, δεν τις ονομάζουν παιδικές γραφείου αλλά επισκέπτου, υπαλλήλου, κλπ.

το ιδιο θεμα εχω και εγω αφου ξεκιναμε Α δημοτικου και προς το παρων σκεφτομαι αυτο http://www.entos.gr/Product.aspx?ProductID=3272&CategoryID=284 και ισως να του αλλαξω και κρεβατι και να παρω της ιδιας σειρας

vXPNp3.png

QcHZp3.png

• 3 months later...

Επανέρχομαι στο θέμα του γραφείου και γενικά στην αλλαγή του παιδικού δωματίου απο παιδική χαρά σε αναγνωστήριο. Θέλω να ρωτήσω. Τι πρέπει να έχει ένας χώρος μαθητή. Βιβλιοθήκη, γραφείο, χρειαζεται συρταριέρα; εχω μπερδευτεί.

Γνώμη μου είναι ότι τα απαραίτητα είναι ένα γραφείο και μια βιβλιοθήκη έστω μικρή, αν υπάρχει χώρος,

η συρταριέρα δεν είναι απαραίτητη- συνήθως δεν χωράει- εκτός κι αν εννοείς 2 ή 3 συρτάρια για μικροπράγματα, τα οποία ενσωματώνονται στο γραφείο ή στη βιβλιοθήκη.

Εγω έλεγα να μην παρω αλλά τώρα θα παρω για να συγυριστούνε!

Θα παρω γραφεία με συρτάρια/ντουλάπια για να μπορούν να βάζουν μεσα τα ''καλιτεχνικά'' τους εργαλεία κλπ.

Τώρα περνάνε απειρες ώρες ζωγραφίζοντας και κάνοντας καλιτεχνίες - φαντάζομαι ότι εκτός από διάβασμα θα χρησιμοποιούν το γραφείο και για αυτό.

Τι θα μπορούσα να βάλω για προστατευτικό - εκτος από γυαλί που το φοβάμαι λίγο?

mytreasure ευχαριστώ-

πως το ζητας? απο που το παίρνεις? Υπαρχει περιπτωση να κάνει ζημιά στο ξύλο? (Αν και μαλλον θα τους παρω κατι από το ΙΚΕΑ που είναι μοριοσανίδα βαμένο με πλαστικό χρώμα ασπρο )

mytreasure ευχαριστώ-

πως το ζητας? απο που το παίρνεις? Υπαρχει περιπτωση να κάνει ζημιά στο ξύλο? (Αν και μαλλον θα τους παρω κατι από το ΙΚΕΑ που είναι μοριοσανίδα βαμένο με πλαστικό χρώμα ασπρο )

αν παρεις απο το ικεα εχει κατι πλαστικα προστατευτικα που τα βαζεις πανω εκει που γραφουν

• 1 χρόνο μετά...

Επαναφέρω το θέμα.

Επειδή αυτή τη στιγμή δεν έχω χώρο για κανονικό γραφείο (και ίσως είναι και νωρίς ακόμα), έχετε κάποια εναλλακτική και οικονομική ιδέα που να μην πιάνει πολύ χώρο;;:rolleyes: Κάποιο linκ-φωτογραφία που θα μπορούσε να με βοηθήσει;

Ευχαριστώ!!!:P

Επεξεργάστηκαν by ekavi_
διόρθωση

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...