Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Α' Δημοτικού γραφείο;

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω όλους όσους γνωρίζετε. Το Σεπτέμβριο τα παιδιά μου θα πάνε στην Α' Δημοτικού. Εχω ενδιασμούς όμως αν πρέπει απο την Α' δημοτικού τα παιδιά να έχουν γραφείο. Αυτό το ρωτάω για λόγους οικονομιας απο τη μια, και απο την άλλη ότι στενεύουμε κι άλλο το χώρο στο παιδικό δωμάτιο, άρα περιορίζεται πάρα πολύ ο χώρος για παιχνίδι που αυτό το θεωρώ πολύ σπουδαίο για παιδιά 6-7 χρονών. Πόση ώρα διαβάζεις στην Α' Δημοτικού; Αξίζει να αγοράσεις γραφείο για τόση λίγη ώρα; Εγώ σκέφτομαι να διαβάζουμε τον πρώτο χρόνο στο ταπέζι της κουζίνας, μια και πρέπει να διαβάζω δύο παιδιά μαζί (δίδυμα). Αυτά τα ρωτάω γιατί είναι τελείως ασχετη με το θέμα διαβασμα σχολείο υποχρεώσεις σε τέτοια ηλικία και επειδή όλοι μας οι φίλοι εχουν μικρότερα παιδιά και δεν μπορώ να πάρω άποψη. Ποια είναι η γνώμη σας, αν μπορείτε να με βοηθήσετε.!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 65
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δυστυχώς δεν μπορώ να απαντήσω… Του χρόνου θα πάει και μένα ο μεγάλος πρώτη Δημοτικού και με απασχολεί το θέμα του γραφείου!!!! Θα παρακολουθώ το θέμα με ενδιαφέρων!!! ;)

Θέλω να βαρεθώ και δεν προλαβαίνω…

αν κι έχω μικρά παιδάκια κι επομένως δεν έχω πείρα, θα έλεγα ότι η χρήση ενός γραφείου είναι σωστή με την έννοια ότι το παιδί "εκπαιδεύεται" από την αρχή στο ότι υπάρχει συγκεκριμένος χώρος και έπιπλο στο οποίο ασχολούμαστε με την μελέτη και δε γυρνάμε από δωμάτιο σε δωμάτιο. θα μπορούσες ίσως να πάρεις για αρχή ένα σπαστό τραπεζάκι που θα ανοίγει μόνο τις ώρες της μελέτης, ώστε να μην περιορίζεται ο χώρος. και επίσης το κόστος αγοράς είναι μικρό.

Η δικιά μου φέτος πάει Α δημοτικού και αν και δεν έχει πολύ διάβασμα λόγω του ότι παρακολουθεί στο ολοήμερο, άρα τα περισσότερα τα τελειώνει εκεί, βλέπω ότι χρειάζεται το χώρο της και την ησυχία της όταν έχει έστω αυτό το λίγο διάβασμα στο σπίτι, δεδομένου ότι στο υπόλοιπο σπίτι έχει φασαρία και με την τηλεόραση και με την μικρή μου κόρη και με εμένα με τις δουλειές του σπιτιού. Το γραφείο της το πήραμε από την neoset και μας κόστισε περίπου 60 ευρώ και 40 ευρώ η περιστρεφόμενη καρέκλα. Γνώμη μου είναι ότι, αν υπάρχει φυσικά η δυνατότητα, τα παιδιά πρέπει να συνηθίζουν να διαβάζουν με ησυχία στο δωμάτιό τους, όχι στην κουζίνα ή στην τραπεζαρία. Εκεί πάντα διασπάται η προσοχή τους.

Το γραφειο δεν χρειαζεται να ειναι ακριβο Ενα τραπεζακι για το υψος του

Πολυ βασικό να πατανε τα ποδια του παιδιου στο πατωμα (οταν καθεται στην καρεκλα)

p7z6p3.pngsQqep3.png

Διαφημίσεις

Εγώ θεωρώ το 'γραφείο' πολύ σημαντικό περισσότερο για λόγους συμβολικούς αλλά και πρακτικούς. Γενικά νομίζω ότι το παιδί πρέπει να μπει στη λογική του 'μαθητή', θα του κάνει καλό να αντιμετωπίσει αυτή την αλλαγή από το νήπιο στο σχολείο. Εμένα ο μικρός μου το περιμένει με αγωνία...

υπολόγισε, επίσης, ότι έχουν ένα σωρό βιβλία, τετράδια και γραφική ύλη (κασετίνες, μολύβια, γόμες, ξύστρες, κόλλα, ψαλίδι, μαρκαδόρους, μπλοκ ζωγραφικής, φάκελο για φωτοτυπίες κ.λπ.). Που θα τα αποθηκεύουν όλα αυτά; άσε, άλλο πονεμένο θέμα η ασήκωτη τσάντα....Πάντως, εμείς έχουμε γραφείο με ράφια, ντουλάπια και συρτάρια και πάλι ξέχειλο είναι....

Εμένα θα πάει του χρόνου Α' Δημοτικού.... εγώ νομίζω ότι ένα γραφείο τα βάζει στην λογική του διαβάσματος και είναι καλό να υπάρχει για τους λόγους που είπαν και τα άλλα κορίτσια. Εμένα η δικιά μου το έχει ευχαριστηθεί πολύ αφού κάθεται εκεί ζωγραφίζει, κάνει κολάζ, το τακτοποιεί ενώ παλιά την είχα στην κουζίνα και δεν της άρεσε, όλο μου ζήταγε γραφείο.

Βρήκα απο αγγελίες γνωστής εφημερίδας κάποιον που χάριζε γραφείο σε άριστη κατάσταση γνωστής μάρκας και πήγε ο άντρας μου και το πήρε....Ήθελα να πάω να της αγοράσω αλλά ευτυχώςςςςςςς δεν έκανα αυτό το λάθος.....το γραφείο που βρήκα απο αγγελίες το μουτζουρώνουν με μαρκαδόρους και μπογιές και το καθαρίζω με μωρομάντηλα χωρίς να κλαίω τα λέφτα μου και κάποιοι λεκέδες που μένουν δεν με νοιάζουν....Αν κοιτάζεις στο site της εφημερίδας καθημερινά σίγουρα κάτι θα βρείς!!!Έχω δει να δίνουν πολλα, βιβλιοθήκες, γραφεία και άλλα! αν θέλεις λεπτομέρειες για site στείλε μου π.μ.

Το γραφείο είναι ιερός χώρος και καλό θα είναι να υπάρχει σε κάθε σπίτι, όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους γονείς!!!Είμαι 30 χρονών και δεν έχω σταματήσει να διαβάζω ούτε μια μέρα στην ζωή μου!!!Κι αυτό το οφείλω στο υπέροχο πρώτο γραφείο που μου χάρισαν οι γόνεις μου από το υστέρημά τους στην κυριολεξία!!!Να το χαρίσεις κι εσύ στα διδυμάκια σου, η γνώση είναι δύναμη και κανείς ποτέ δεν μπορεί να στην κλέψει!Δως τους γερές βάσεις!

καλησπερα η κορη μου παει τωρα πρωτη...στην αρχη ειναι ευκολα αλλα μετα αρχιζουν τ δυσκολα εαν εχεις μικροτερο παιδακι σιγουρα θα χρειαστεις καποιο χωρο με γραφειο για να μπορουν να διαβαζουν

Διαφημίσεις

Ο γιος μου από την 1η δημοτικού είχε γραφείο. Κατά τη γνώμη μου είναι απολύτως απαραίτητο. Και για λόγους πρακτικούς, (για να βάλει κάπου κασετίνες, μαρκαδόρους, μπογιές, τετράδια και τα συναφή) και για λόγους συμβολικούς όμως, που προανέφερε μία κοπέλα. Πίστεψέ με, επειδή και εμείς στην αρχή μπήκαμε σε δίλημμα να του πάρουμε γραφείο ή όχι, τελικά δεν το μετανιώσαμε καθόλου, ίσα ίσα που κατ' εμέ είναι τελικά αναγκαίο. Μπορείς να βρεις μία οικονομική λύση, εφόσον έχεις και διδυμάκια και τα έξοδα είναι περισσότερα. Εμείς είχαμε πάρει από το Praktiker και πλάκα΄-πλάκα παρόλο που δεν το έχω σε μεγάλη υπόληψη για την ποιότητα των προιόντων του, το γραφείο βγήκε μια χαρά. :D (Εκανε κάτι λιγότερο από 50 ευρώ).

Το πρόβλημα του χώρου είναι αυτό που σε απασχολεί, αν κατάλαβα καλά,και όχι το αν χρειάζεται γραφείο ή όχι,

το αντιμετωπίζω καθημερινά με τα δικά μου παιδιά που είναι δίδυμα στην Α δημοτικού, αλλά και σχεδόν όλοι οι πελάτες μας το ίδιο δίλημμα με σένα αντιμετωπίζουν και με ρωτάνε αν είναι απαραίτητο και αν διαβάζουν ποτέ τα παιδιά μαζί στο ίδιο δωμάτιο,

εγώ προτείνω δύο μικρά γραφεία όσο μικρός κι αν είναι ο χώρος΄κι ας είναι εις βάρος της άπλας για παιχνίδι,

από τα δικά μου παιδιά διαπίστωσα ότι πραγματικά είναι σπάνιο να διαβάσουν μαζί στο ίδιο δωμάτιο, αλλά έχει το κάθε παιδί το ''δικό του'' γραφείο κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.

(καλό κουράγιο για του χρόνου)

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Εμείς αγοράσαμε στο γιο μου γραφείο από το Simple City εδώ στην Κρήτη, 35€ !!! Είναι απλό, στα μέτρα του, με συρταριέρα και ντουλάπι. Δεν είναι ανάγκη να είναι κάτι μεγάλο και ακριβό, συμφωνώ με την κοπέλα που χρησιμοποίησε τον όρο "συμβολικό", βασικά για να μάθει να κάθεται και να μελετά στο χώρο του. Έτσι θα μπορεί να συγκεντρώνεται καλύτερα. Πιστεύω ότι με το γραφειάκι του τά παιδάκια σου θα ενθουσιαστούν και θα μελετάνε με μεγαλύτερη όρεξη.:)

Θα ήθελα να ρωτήσω όλους όσους γνωρίζετε. Το Σεπτέμβριο τα παιδιά μου θα πάνε στην Α' Δημοτικού. Εχω ενδιασμούς όμως αν πρέπει απο την Α' δημοτικού τα παιδιά να έχουν γραφείο. Αυτό το ρωτάω για λόγους οικονομιας απο τη μια, και απο την άλλη ότι στενεύουμε κι άλλο το χώρο στο παιδικό δωμάτιο, άρα περιορίζεται πάρα πολύ ο χώρος για παιχνίδι που αυτό το θεωρώ πολύ σπουδαίο για παιδιά 6-7 χρονών. Πόση ώρα διαβάζεις στην Α' Δημοτικού; Αξίζει να αγοράσεις γραφείο για τόση λίγη ώρα; Εγώ σκέφτομαι να διαβάζουμε τον πρώτο χρόνο στο ταπέζι της κουζίνας, μια και πρέπει να διαβάζω δύο παιδιά μαζί (δίδυμα). Αυτά τα ρωτάω γιατί είναι τελείως ασχετη με το θέμα διαβασμα σχολείο υποχρεώσεις σε τέτοια ηλικία και επειδή όλοι μας οι φίλοι εχουν μικρότερα παιδιά και δεν μπορώ να πάρω άποψη. Ποια είναι η γνώμη σας, αν μπορείτε να με βοηθήσετε.!
εγω την πηρα κιολας..την αρεσει πολυ και ολα τα μαθηματα και και οταν ζωγραφιζει,τα κανει στο γραφειο της;)δεν το μετανιωσα καθολου,,θα τα χαρει πολλα χρονιαα.

Σας ευχαριστώ όλους άρα πρέπει να πάρω γραφεία! Μήπως ξέρετε καμιά εταιρεία που έχει απο αυτά τα γραφεία που μπορείς να αλλάξεις το ύψος του γραφείου με τα χρόνια δηλαδή αυτά που η πάνω ταβλα μπορεί να μετακινηθεί; Σας έχω δώσει να καταλάβετε;

Διαφημίσεις

Κατάλαβα για ποια γραφεία λες, τέτοια δεν κατασκευάζουμε πλέον,

τώρα πια τα γραφεία τα έχουμε σε ένα σταθερό ύψος και προσαρμόζεται η καρέκλα σ΄αυτό,

θεωρώ πως ένα ύψος 80 εκ. είναι πολύ καλό για ένα παιδάκι 6 χρ., τα παιδιά ψηλώνουν πολύ γρήγορα.

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Το ξαναγραφω, ειναι πολυ σημαντικο να πατανε καλα στο δαπεδο τα ποδια του παιδιου (και το τραπεζι να ειναι στο αναλογο υψος)

Η καρεκλα να ειναι σταθερη (οχι περιστρεφομενη)

p7z6p3.pngsQqep3.png

marchalina μου, για να ακουμπάνε τα πόδια του παιδιού στο πάτωμα πρέπει κάθε χρόνο να αγοράζεις γραφείο..

marchalina μου, για να ακουμπάνε τα πόδια του παιδιού στο πάτωμα πρέπει κάθε χρόνο να αγοράζεις γραφείο..

Κοιτα..καλυτερα να εχει ενα φθηνο τραπεζακι στην α ταξη για να καθεται σωστα και να μπορει να γραφει σωστα

Ειναι η πρωτη του επαφη με τη γραφή και αποκτα συνηθειες σχετικα με τη σταση που καθεται (..σχολιωση)

Το κραταει 2 χρονια και μετα παιρνει κανονικο γραφειο

Δοκιμασε να κανεις μια λεπτοδουλεια που απαιτει δεξιοτεχνεια (που δεν εχεις ξανακανει) και να κρεμονται τα ποδια σου απο την καρεκλα

Θα δεις οτι δεν σε βοηθαει καθολου;)

p7z6p3.pngsQqep3.png

Υπαρχουν τα γραφεια των εταιρειων kettler και moll που ομως ειναι ακριβα αλλα προσαρμοζονται στο υψος του παιδιου και ανασηκωνεται η ταβλα για πιο εργονομικη σταση σωματος, οπως ακριβως τα σχεδιαστηρια των αρχιτεκτονων

Πόσο συμφωνώ με τη Marchelina δε λέγετε, η περιστρεφόμενη καρέκλα και η κίνηση που δίνει σε συνδιασμό με τα κρεμασμένα πόδια...έχω την αίσθηση απο τα παιδικά μου χρόνια ...δεν μπορείς να συγκετρωθείς!!! Τα γραφεία που αναφέρετε παραπάνω είναι η λογική τους πολύ σωστή και οι τιμές τους Χ2 πολύ τσουκτερές, το θέμα είναι πως ένα τέτοιο γραφείο-σχεδιαστήριο το παιδί το έχει απο το δημοτικό μέχρι το λύκειο!

Κι εμένα με προβληματίζει το θεμα μα λόγω χώρου στο παιδικό δεν χωρά το γραφείο. Οι λύσεις είναι δυο...το γραφείο το δικό μας, που και μεγάλο είναι και σε ήσυχο χώρο ή το μικρό τραπεζάκι που έχουμε στο δωμάτιό τους με τις παιδικές καρέκλες. Μάλλον στην πρώτη κλείνω, τι λέτε? πάντως ο άντρας μου ήταν 4 αδέρφια μαζί στον ίδιο χώρο και σε δυο τραπέζια και ήταν και οι 4 αριστούχοι...αν θες όλα γίνονται!

εγώ αν και εχω χώρο για γραφεία στα δωμάτια τους δεν θα βάλω

Φοβάμαι λίγο ότι τα παιχνίδια θα τους αποσπούν την προσοχή...

Για αρχή θα τα βαζω να διαβάζουν στην τραπεζαρία, το ένα στην μια άκρη το άλλο στην άλλη. Την χρησιμοποιούμε τώρα για επιτραπέζια και τους αρέσει να κάθονται εκεί.

Αν δεν βολεύονται στο γράψιμο λόγο ύψους θα χρησιμοποιήσω τραπεζάκι ικέα προς το παρόν που τους βολεύει πολύ.

Στην πορεία βλέποντας και κάνοντας...

alphae μην ξεκινάς με την ιδέα ότι "θα τα διαβάζεις"

μπορεί απλώς να διαβάζουνε

Οι λύσεις είναι δυο...το γραφείο το δικό μας, που και μεγάλο είναι και σε ήσυχο χώρο ή το μικρό τραπεζάκι που έχουμε στο δωμάτιό τους με τις παιδικές καρέκλες.

Εγώ ψηφίζω την πρώτη λύση. Κι εγώ στο γραφείο μας θα το βάλω το γραφείο του. Αργότερα, όταν θα παιχνίδια γίνουν πιο 'μικρά', θα το βάλω στο δωμάτιο, ή τότε ας διαλέξει κι εκείνος πού τον διευκολύνει να διαβάζει. Άλλωστε και ο μικρός θέλει το χώρο του για να παίξει και δεν μπορώ να τον αποκλείω από το δωμάτιο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...