Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θηλασμός και γουλιές sos

Recommended Posts

Ηρθε η στιγμη μετα απο τοσο καιρο που παρακολουθω το φορουμ κ εχω βοηθηθει απιστευτα να θεσω κ τις δικες μου ερωτησεις..Ειμαι μια νεα μανουλα με ενα κοριτσακι 40ημ. Θηλαζω αποκλειστικα εκτος απο 1 φορα την ημερα ΄που ισως δωσω ξενο. Γενικα ειναι ενα γκρινιαρικο μωρακι που με χρησιμοποιει κ ως πιπιλα :shock::shock:

1. Τις τελευταιες μερες μου κανει πολλες γουλιες κ καποιες ρουκετες κ στενοχωριεμαι πολυ. φταιει μηπως η λογικη του οτι οποτε το μωρο ζητα στηθος του το δινω απλοχερα?μηπως με αυτο το τροπο πινει πολυ γαλα τωρα που εχει αυξηθει κ η παραγωγη μου κ γι αυτο τα βγαζει μετα?να τονισω εδω οτι δεν μου ρευεται ευκολα...Αυτη την εβδομαδα πηρε μονο 140γρ ενω ξερω οτι 200γρ ειναι το φυσιολογικο:cry:

ο γιατρος μας δεν ακουστηκε ανησυχος

2. Επισης συνδεονται οι αναγωγες με το οτι εχει πολλα αερια?:oops:

3. Επισης ρε κοριτσια δεν μου κοιμαται σχεδον καθολου μες στη μερα..:evil:αν κοιμηθει μονο μετα απο κουνημα στα χερια κ αν την αφησεις κατω ξυπνα..Πονανε μεσες μπρατσα αφηστε:cry: μαλλον την κακομαθα ε?αλλα ο γιατρος μου χει πει οτι δεν κακομθαινουν απο τωρα...Επισης το βραδυ κοιμαται καλα αλλα αναμεσα μας αν την βαλεις στο κουνακι της στριφογυρνα κ ξυπνα.....:shock::shock:

ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΔΕΚΤΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Διαφημίσεις

Να σου ζήσει!

Ξένο γιατι δίνεις;

1. Δοκίμασε να κανεις μια αποχη απο τα γαλακτοκομικα. Κάποιες φορές η παλινδρομηση ειναι συνέπεια μιας δυσανεξιας ή ίσως και αλλεργίας στα γαλακτοκομικα. Αυτο σημαίνει οτι δε θα δίνεις και ξένο γάλα καθώς αυτο και μόνο μπορει να ευθύνεται για τις ρουκέτες.

2. Ίσως αν ειναι αλλεργία ή δυσανεξια να συνδέονται.

3. Θα σε βοηθήσει πολυ ένας μαρσιπος αγκαλιας πχ ένα ring sling.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Τα ίδια συμπτώματα που περιγράφεις είχε και η κόρη μου και έπασχε απο γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση! Χρειάστηκαν 6 μήνες υπομονή μέχρι να ηρεμήσει, να κοιμάται και να τρώει χωρίς να τα βγάζει όλα!!!

Χρειάζεται να τρώει πιο αργά και να ρεύεται κατά τη διάρκεια του θηλασμού της παραπάνω απο μία φορές για να χωνεύει!

Να προσέχεις εσύ κυρίως τη διατροφή σου, όχι πράσινα λαχανικά και γαλακτοκομικά, μήπως και το βοηθήσεις και να του έχεις πάντα ανάκλιση εκεί που κοιμάται!

Nina-Nana δεν εχω παρατηρησει οι ρουκετες να γινονται μετα απο το ξενο. Συνηθως με το δικο μου κανει. Δινουμε ξενο 1 φορα την ημερα οχι καθε μερα αν τυχον λειψω γιατι δεν βγαζω πολυ με το θηλαστρο και δεν χορταινει.

Λες να παρω μαρσιππο? Αλλα δεν θα κακομαθει ετσι?Ειναι δυνατον ομως να ειναι επειδη πινει πολυ γαλα λογω του οτι ζητα στηθος συνεχεια?

Μinni ηδη προσπαθω να τηρησω το μικρα και συχνα γευματα και να ρευεται ενδιαμεσα αλλα ειναι πολυ λαιμαργη..εχω ακουσει για καποιο σιροπι ξερετε κατι?Υπαρχει και καποιος υπερηχος για το ΓΟπ?

Στενοχωριεμαι που την βλεπω να ταλαιπωρειται βεβαια δεν βγαζει καθε φορα ουτε ειναι ρουκετες καθε φορα. Πως ομως δεν κοιμαται ολη μερα δεν κουραζεται ρε κοριτσια? εχω ακουσει τα νεογεννητα κοιμουνται πανω απο 12 ωρες την ημερα?:shock:

Και εγώ έτσι περίμενα, νεογέννητο, να κοιμάται συνέχεια... γελάστηκα!!!:roll:

Εμένα απο τη στιγμή που γεννήθηκε διαπίστωσαν οι γιατροί ότι κάτι δε πήγαινε καλά και της κάνανε υπέρηχο που διαπιστώσανε τη παλινδρόμηση και μου συστήσανε να της δίνω ένα σιρόπι το cilroton!

Δεν είδα ουσιαστικές αλλαγές... της έδινα και γάλα παχύρευστο, ιδανικό για παλινδρόμηση, αλλά καλυτέρευσε στο εξάμηνο!

Διαφημίσεις

Ρίξε μια ματιά εδω

http://www.babywearing.gr/

Τα μωρα δεν ειναι λαιμαργα, εξαρτάται η ζωη τους απο το γάλα! Φυσικα και θ προσφέρεις οπότε ζητήσει!

Δοκίμασε να κανεις αποχη απο τα γαλακτοκομικα.

Το αν την πειράζει το ξένο δε θα το καταλάβεις αμέσως. Δηλαδη το οτι βγάζει μετα το θηλασμο δε σημαίνει οτι το ξένο δεν την πειράζει.

Βαλτην να θηλασει σε λίγο πιο όρθια θέση. Μπορείς να τη βάλεις καθιστη πάνω στο γόνατο σου και να θηλασει έτσι.

Μπορείς να βάλεις βιβλία κάτω απο τα πόδια της κουνιας ώστε να κοιμάται σε κλίση 30 μοιρών περίπου.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

το να βγαζει γαλα δεν ειναι ανησυχητικο προς το παρων.αν το συνεχισει για καιρο μιλα με το γιατρο.το ανησυχητικο ειναι ο υπνος αναμεσα σας.αν συνηθισει ετσι δυστυχως δεν το κοβει.οπως κ το κουνημα.το ξερω οτι δεν ειναι ευκολο αλλα προσπαθησε γιατι μελλοντικα θα εχεις θεμα

NRNSp2.pngsMstp2.png

Περασα ένα από τα χειροτερα πρωινα της ζωης μου σημερα. Ξυπνησε το πουλακι μου να φαει κατα τις 6.30 και την θηλασα ξαπλωμενη (ετσι κανω το βραδυ και τα ξημερωματα)ελπιζοντας οτι θα ξανακοιμηθουμε αγκαλια οπως σχεδον καθε πρωι. Ελα ομως που εφαγε πολυ λαιμαργα και για πολυ ωρα και δεν την διεκοψα για να ρευτει ουτε την σηκωσα στο τελος γιατι λεω θα νησταζει θα φαει λιγο και θα κοιμηθει μην την ξυπνησω για να ρευτει. Αποτελεσμα? Τουλαχιστον 5 φορες συνεχομενες μεγαλες γουλιες! :cry::cry:

Ειμαι πολυ στεναχωρημενη. Με κοιταει και με αυτο το βλεμμα πριν βγαλει γουλια πως γινεται ρε κοριτσια και το μητρικο μου γαλα δεν το αντεχει? Ετσι μου ρχεται να κοψω το θηλασμο και να ξεκινησω αντιαναγωγικο γαλα...Δεν αντεχω αλλο Μου χουν σπασει τα νευρα Τοσο μωρο να ταλαιπωρειται

Με τον υπνο καναμε μια προοδο σημερα. Κοιμηθηκε 4 ωρες στο κουνακι της. Σημειωτεον εχω ηδη κανει κλιση στο στρωμα με βιβλια. Το θεμα ειναι οτι εγω ανησυχω περισσοτερο οταν ειναι μακρια μου γιατι λεω θα πνιγει με τις γουλιες. Την βαζω πλαι αλλα το διακινδυνευεις?

Καλημέρα!!! Είχα ανοίξει κι εγώ θέμα με τίτλο "ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΟΥΛΙΤΣΕΣ" καθώς είχα -και έχω αλλά σε πιο λογικά πλαίσια- το ίδιο "πρόβλημα". Το λέω με εισαγωγικά, καθώς με καθησύχασαν -παιδίατρος, φίλες και μανούλες από το forum- ότι είναι συνηθισμένο στα μωράκια που θηλάζουν και εφόσον βέβαια κάθε μήνα παίρνουν βάρος κανονικά. Αν ο παιδίατρός σου δεν ανησυχεί, τότε μην ανησυχείς κι εσύ, βέβαια καλό θα ήταν να την έρευες σε κάθε γεύμα, ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο μια και η δική μου ρεύεται σπάνια, απλά βοηθάει κι αυτό. Μην σκέφτεσαι να σταματήσεις το θηλασμό -εφόσον θέλεις πραγματικά να το συνεχίσεις-, το ξέρω ότι είναι στενάχωρο να βλέπεις το μωρούλι σου να βγάζει τεράστιες γουλιές, όσο μεγαλώνει όμως θα στρώσουν τα πράγματα. Πάντα, βέβαια, σε συνεργασία με τον παιδίατρό σου. Να σου ζήσει το μωράκι σου!!!

Διαφημίσεις

Καλημέρα!

Είναι απίστευτο αλλά το πρώτο μήνυμα είναι... φτυστή η κόρη μου 1-2 μηνών... (με εξαίρεση ότι δε χρειάστηκε να της δώσω ξένο).

Από τη δική μας εμπειρία λοιπόν

1α. (ξεκινάω από αυτό που πιο πολυ μας αγχώνει σα μάνες) 140 γρ την εβδομάδα είναι στα κάτω όρια του φυσιολογικού (το άνω όριο νομίζω είναι 210) .. δεν είναι λοιπόν ανησυχητικό για μια φορά. Απλά παρακολουθήστε το.

1β. Σύμφωνα με τη παιδογαστρεντερολόγο μας, ο θηλασμός είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να παρηγορήσει αποτελεσματικά ένα παιδάκι με γοπ. Μην περιορίσετε τα γεύματά του, ούτε σε συχνότητα ούτε σε διάρκεια.

1γ. Για να πάει το γάλα κάτω, καλό είναι το μωρό να μείνει σε στάση ρεψίματος για τουλάχιστον 20 λεπτά μετά το γεύμα... οπότε, αξίζει να σκεφτείτε το μάρσιπο...

2. Ναι, οι γουλιές συνδέονται με τα αέρια. Γενικά τα παιδιά που κάνουν αναγωγές βγάζουν περισσότερο γάλα όταν είναι ερεθισμένο το εντεράκι τους. Συνήθως βέβαια αυτό έχει να κάνει με τροφική δυσανεξία. Στη δική σας περιπτωση πριν αλλάξετε τη διατροφή σας ρωτήστε το γιατρό μήπως είναι σκόπιμο να δοκιμάσει κάποιο υποαλλεργικό βρεφικό γάλα.

3. Η γοπ πονάει, τα μωράκια που πάσχουν κλαίνε και μας ζητάνε γιατί υποφέρουν από καούρες. Γι' αυτό ξυπνάνε όταν τα βάζεις στην κούνια, η οριζόντια θέση ευνοεί τις αναγωγές... Δεν είναι κακομαθημένα, κι ούτε θα κακομάθουν επειδή τα προσέχουμε! Κάντε τώρα ό,τι σας βολεύει για να μην υποφέρετε κι εσείς και το παιδί, και σε 1-2 μήνες μπορείτε να αλλάξετε συνήθειες.. δεν θα είναι αργά!

4. Υπάρχουν και φάρμακα, αλλά έχουν και παρενέργειες... πχ, μπορεί να κόψουν την όρεξη του μωρού... ρωτήστε κάποιον ειδικό, όχι τον απλό παιδίατρο, αν τα θεωρεί απαραίτητα.

Καλή τύχη!

Μα δεν ειναι τραγικο να βλεπεις 2 ματακια να σε κοιτανε εντονα και μετα γκλουπ να η ρουκετα...:cry::cry:

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας με καθησυχαζετε πολυ και μου δινετε ιδεες..

Να τωρα το πουλακι μου αποκοιμηθηκε και το εβαλα στο ριλαξ για να ειναι ψιλοορθιο. Η ψυχολογια μου εχει πεσει τοσο πολυ που ερχεται η ωρα του θηλασμου και με πιανει αγχος..

Vimatakia ευχαριστω πολυ για την αναλυτικοτατη απαντηση, ηθελα να ρωτησω που λες να μην περιορισω τα γευματα ουτε σε συχνοτητα ουτε σε διαρκεια, αυτες οι γουλιες συμβαινουν επειδη το μωρο τρωει πολυ και αυτο ειναι το περισσευμα? Γιατι το ακουσα και αυτο απο μια φιλη.Ισχυει?

Το μωρο μου αρχισε να κανει ρουκετες απο 20 ημερων.Με αποκλειστικο θηλασμο που με πολλες πολλες δυσκολιες εφτασε τους 4 μηνες.10 γευματα περιππου το 24ωρο τα 5 βγαινανε βιαια.Το βαρος της ειχε παρει την κατιουσα.Δεν αντεχωταν η κατασταση και ακουσα τον παιδιατρο και εδωσα αντιαναγωγικο.Αποτελεσμα???μεσα σε ενα μηνα σταματησε να τρωει.Αντε 400ml ολη μερα με πολυ ζορι σχεδον μονο στον υπνο της και πολυ κλαμα.Οισοφαγιτιδα η διαγνωση που προκληθηκε απο το αντιαναγωγικο γαλα.Βαρος?Ακομα παλευουμε να βαλουμε εστω 50γραμμ.κι'ας ειμαστε 18 μηνων.Ακομα και τωρα αν ζοριστει η πεσει κανα κομματακι στο αλλεσμενο της φαγητο κανει εμμετο.Συμπερασμα....μην μπεις στο τριπακι του αντιαναγωγικου.Το καλυτερο γαλα ειναι αυτο που δινει η μαμα και σε αυτην την περιπτωση και να σημειωσω οτι δεν ειμαι φανατικη του θηλασμου.Αν μπορουσα να γυρισω τον χρονο πισω και πιστεψε με ειναι η μονη φορα στην ζωη μου που σκεφτηκα ετσι θα συνεχιζα τον θηλασμο και ας τα εβγαζε.Διαβασε επισης οτι ποστς βρεις με Γοπ.Καλο κουραγιο και να σου ζησει το αστερι σου!!

adEup3.png

Οχι, δεν είναι περίσσευμα! Δεν κλείνει καλά το πάνω άνοιγμα του στομάχου, και βγαίνουν μικρές ποσότητες από τα περιεχόμενα του στομάχου στον οισοφάγο- όπως συμβαίνει και στον ενήλικα όταν έχει καούρες. Κάποιες φορές ανεβαίνουν μέχρι το στόμα, οπότε και βγαίνουν γουλιές.

Αν το στομάχι είναι γεμάτο για πολλή ώρα, αυξάνει φυσικά η πιθανότητα να ξεφύγουν τα υγρά. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το παιδί δεν χρειάζεται το γάλα που ήπιε!

Γι αυτό ειδικά στην γοπ ο θηλασμός είναι πολύ σημαντικός- το γάλα μας είναι πιο ευκολοχώνευτο από τα συνθετικά.Μην περιορίζετε εσείς το μωρό στα γεύματα θηλασμού, σε λιγο θα μάθει το ίδιο να τα ρυθμίζει.

Όσον αφορά το μπουκάλι: ναι, καλύτερα μην μπλέξετε με τα αντιαναγωγικά γάλατα γιατί δεν εμποδίζουν την παλινδρόμηση στον οισοφάγο. Απλώς επειδή είναι πυκνότερα δεν ανεβαίνουν μέχρι το στόμα, οπότε υπάρχουν καούρες, αλλά δε βλέπουμε γουλιές. Δεν ανακουφίζουν δηλαδή τα μωρά. Καλύτερα δοκιμάστε υποαλλεργικό, αν συμφωνεί κι ο γιατρός σας, από αυτά που δίνουν στα μωρά με έντονους κολικούς. Όσο πιο ήρεμο είναι το έντερο, τόσο το καλύτερο και για τη γοπ!

Εμείς ανακαλύψαμε δοκιμάζοντας πως η μικρή μας είχε ευαισθησία σε όλα τα γαλακτοκομικά (όχι μόνο τα αγελαδινά), τα εσπεριδοειδή και τη ντομάτα. Οπότε για λίγους μήνες έκανα ειδική δίαιτα αρκετά περιοριστική... αλλά μπροστά στα κλάμματα... και περισσότερα φαγητά θσ έκοβα...

Ο γιος μου γεννήθηκε πριν 3 χρόνια.Μόλις 10 ημερών έκανε την πρώτη ρούκετα.Η γιατρός μας συνέστησε αντιαναγωγικό γάλα τουλάχιστον μια φορά τη μέρα,μετά αυξήθηκαν οι απαιτήσεις της κ στο τέλος οδηγήθηκαμε σε αποθηλασμό.Κατά τη γνώμη της το μητρικό γάλα ήταν ελαφρύ κ έβγαινε πιο εύκολα.Επιπλέον,το παιδί δε χόρταινε,έπινε συχνά κ έβγαζε..

Με το ξένο γάλα έβγαζε σπάνια.Νόμιζα λοιπόν οτι σωθήκαμε..προσωρινά όμως γιατί το μαρτύριο που τραβήξαμε όλοι μας δε περιγράφεται με λόγια,για 9 μήνες σε πληροφορώ! Πολύ επιγραμματικά,έπαθε οισοφαγίτιδα από το ξένο,ήταν πέτρα στη κοιλίτσα του,δε μπορούσε να το χονέψει,έπαθε δυσκοιλιότητα,κολικούς..Όλη μέρα κλάμα κ εκεί να δεις αγκαλιές,μέσες χέρια,κ ο μικρός απαρηγόρητος!Έχασα 20 κιλά πριν σαραντησω κ άλλα 10 στους επόμενους 2μήνες,αιμορραγία,κατάθληψη..

Η κόρη μου γεννήθηκε πριν 6 μήνες.Πιο ενημερωμένη πλέον,το μητρικο δε το σταμάτησα,δεν έδωσα ξένο,κ η ιδια η γιατρός μου είπε οτι το μητρικό είναι το καλύτερο για την ΓΟΠ!

Ναι,ήμουν τόσο τυχερή!Εχει κ αυτή!

Κάνει όλη την ώρα γουλιές κ ρουκέτες,(σε αντίθεση με το γιό μου που ανέβαιναν κ ξανακατέβαιναν!)αλλά μετά τη γουλιά συχνά μου χαμογελάει!!

Έχει βέβαια κ αυτή ενοχλήσεις,έχει γκρίνια,χρειάζεται την αγκαλιά για να κοιμηθεί,αλλά σε γενικες γραμμες είναι η μερα με τη νύχτα με το γιό μου!

Προσωπικά θεωρώ το θηλασμο δύσκολο επίτευγμα,τρώει κάθε 2 ώρες,είμαι φυλακισμένη μες στο σπίτι,έχω κόψει γαλακτοκομικα,τσιγάρο,ύπνο,αλλά η μέρα είναι πιο ξεκούραστη κ χαρούμενη τώρα με τα 2 παιδια,από οτι πριν 3 χρόνια με ένα παιδι!

Κ αυτο γιατί ο θηλασμός ως ποιότητα γάλατος αλλά κ ως πραξη,αναακουφίζει τη μικρή μου.Στο γιό μου δεν είχα τρόπο να του προσφέρω αυτή την ανακούφιση..

Ό,τι κ να επιλέξεις,ένα θα σου πω,όλα θα περάσουν γρήγορα,στις περισσότερες των περιπτώσεων η ΓΟΠ τελειώνει στον 6ο μήνα.Τώρα μπορεί να σου φαίνεται βουνο,αλλά μετά δε θα τα θυμάσαι..Υπομονή.. Εύχομαι να το ξεπεράσετε γρήγορα κ όσο το δυνατον πιο ανώδυνα.

nmZKp3.png?nmOvssxvBcEop3.png?V8tGDx3G

Διαφημίσεις

Πω πω triandafyllaki τι περασες και συ...Γιατι να ταλαιπωρουμαστε ετσι?

Ρε κοριτσια πως εξηγειτε το εξης: σημερα ειχε γκρινια κ την ειχα ολη μερα στο στηθος αφου οποτε ζηταει το δινω, και εκανε ολη τη μερα μεγαλες γουλιες. αρα προφανως εχει να κανει και με την ποσοτητα του γαλακτος αφου εφαγε πολυ βγαζει κ πολυ ετσι δεν ειναι? Πειτε μου πως να το χειριστω? Αν καταλαβαινω οτι χορτασε να επιμενω και να μην την ξαναβαζω ισως?

Εξαντληθηκε η υπομονη μου σημερα κ εκλαιγα με λυγμους εκλαιγε κ η μπεμπα οποτε την εβγαζα απο το στηθος.Δεν εχω προβλημα να χρησιμοποιει το στηθος σαν παρηγορια σαν πιπιλα αλλα δε μπορω να τη βλεπω να βγαζει γουλιες μετα!! εστω να μαθαινε λιγο να απασχολειτο με την πιπιλα αλλα ουτε αυτη την δεχεται..που πηγε το ηρεμο μωρακι που πηρα απο το μαιευτηριο..?

Ο παιδιατρος εμενα μου ελεγε εξαρχης οτι τα παιδακια δεν ειναι χαζα...πινουν οσο χρειαζονται.Το οτι ειναι ολη μερα στο στηθος δε σημαινει οτι πινει περισσοτερο γαλα απόσο πρεπει...αυτο ειναι στο μυαλο σου.Βασικα νομιζω εχεις καπως πεισει τον εαυτο σου πως για ολα αυτα φταιει ο θηλασμος και εισαι στο παρα ενα να το σταματησεις.Αυτη την εντυπωση μου δινεις και ειναι κριμα νομιζω.Ειναι τοσο μικρο ακομα.

Οσο για τον υπνο ο δικος μου ειναι 14 μηνων και ακομα δεν εχουμε αταφερει να κοιμομαστε ολη τη νυχτα ...ξυπναει 3-5 φορες.Καλα στην ηλικια που εισαστε εσεις κοιματαν μονο μπρουμυτα πανω στο στηθος μου...ειχα δεινοπαθησει.Συντομα ομως ολο βλτιωνομασταν.

Πρεπει λιγο να ηρεμησεις και να κανεις υπομονη.Παρτο αγκαλιτσα...ηρεμησε το...μωρε κι αυτα τοσους μηνες μεσα στην κιλιτσα...τωρα ξαφνικα ολα περιεργα τους φαινονται.Τη μαμα τους θελουν.

Κορίτσι μου, προ πάντων ψυχραιμία και όχι βιαστικές κινήσεις.

Μάλλον χρειάζεται να διαβάσεις πιο αναλυτικά την ενότητα της ΓΟΠ αλλά καταλαβαίνω ότι στην παρούσαο φάαση ούτε το χρόνο έχεις ούτε την ψυχολογία και ψάχνεις για γρήγορες απαντήσεις. Αν διαβάσεις πιο προσεκτικά τα προηγούμενα ποστ, που είναι όλα πολύ σωστά και κατατοπιστικότατα, θα διαπιστώσεις ότι:

Πιο πιθανό είναι το πρόβλημα να οφείλεται στο ξένο γάλα και όχι στο δικό σου. ΑΥτό γιατί υπάρχει η πιθανότητα το μικρό να έχει δυσανεξία ή αλλεργία στο αγελαδινό γάλα και να του προκαλεί ΓΟΠ. Δυστυχώς αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να ελέγξεις με εξετάσεις τώρα γιατί το μωρό είναι πολύ μικρό. Η μόνη λύση είναι να κόψεις το ξένο και να απέχεις από τα γαλακτοκομικά. Βελτίωση θα δεις το νωρίτερο σε ένα μήνα.

Άλλος λόγος που μπορεί το ξένο να προκαλέσει πρόβλημα είναι η οισοφαγίτιδα. Δηλαδή να μην βγαίνουν οι γουλιές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Απλώς ανεβαίνουν και ξανακατεβαίνουν στον οισοφάγο καίγοντάς τον με τα όξεα δύο φορές. Το αποτέλεσμα φυσικά είναι οξύς πόνος από το κάψιμο και στο τέλος άρνηση για το φαγητό.

Τις γουλιές τις βλέπεις όταν τρώει μητρικό όχι γιατί τρώει παραπάνω αλλά γιατί δεν κλείνει καλά το κενό ανάμεσα στον οισοφάγο και το στομάχι και επειδή το μητρικό είναι πιο ρευστό είναι και πιο έυκολο να ανέβει προς τα πάνω. Αυτό όμως είναι καλύτερο από το να ανεβοκατεβαίνει, όπως πιθανόν συμβαίνει με το ξένο επειδή είναι πιο παχύρευστο.

Το συμπέρασμα είναι ότι το μωρό ούτε περισσότερο από το κανονικό τρώει ούτε ότι το γάλα σου του προκαλεί κακό.

Καταλαβαίνω ότι βρίσκεσαι σε απελπισία αλλά ο θηλασμός είναι ότι καλύτερο για το μωρό σου αν πράγματι υπάρχει ΓΟΠ.

Αν υπάρχει ΓΟΠ πρέπει να οπλιστείς με υπομονή και ψυχραιμία γιατί η κατάσταση θα είναι δύσκολη. Να διαβάσεις οπωσδήποτε την ενότητα της ΓΟΠ για να δεις αν τα συμπτώματά σας είναι ίδια. Εκεί θα βρεις και πολλές προτάσεις ώστε το μικρό σου να ανακουφιστεί από τα συμπτώματα. Μην περιμένεις όμως κάποιο μαγικό φάρμακο ή κάτι άλλο ώστε αυτά να περάσουν άμεσα. Δεν γίνεται δυστυχώς. Σου μιλάω εκ πείρας γιατί τα έχω περάσει.

Όμως τώρα μετά από 2 χρόνια ούτε που θυμάμαι εκείνο τον εφιάλτη του πρώτου χρόνου.

Είναι δύσκολα αλλά είμαστε εδώ για να σε ακούμε και να σε βοηθάμε όσο μπορούμε.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Να συμπλήρωσω γρήγορα την εμπειρία μου. Στους 2 περίπου μήνες η μικρή μου είχε τα ίδια και χειρότερα συμπτώματα από το δικό σου μωρό. Η παιδίατρος πρότεινε αντιαναγωγικό και εγώ μέσα στην απελπισία μου το δέχτηκα. Μέσα σε δυο μέρες με ξένο μόνο η μικρή χειροτέρευσε απίστευτα με περισσότερα αέρια, κολικούς, αυπνία, γκρίνια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς (αλλά φυσικά όχι γουλιές ή τουλάχιστον δεν τις βλέπαμε). Επιπλέον, έπαθε οισοφαγίτιδα και μειώθηκε το γάλα μου στο μίσο.

Η παιδογαστρεντερολόγος που ρώτησα αμέσως μετά (γιατί έβλεπα ότι δεν πήγαινε με το ξένο) μου είπε να το κόψω τελείως και να συνεχίσω με θηλασμό. Αναγκάστηκα να κάνω επαναγαλακτισμό και να ταλαιπωρήθω απίστευτα για να επαναφέρω το γάλα μου. Μετά από κάμποσο καιρό η μικρή άρχισε σιγά σιγά να επανέρχεται μόνο με το δικό μου γάλα.

Σου προτείνω λοιπόν ότι και οι άλλες κοπέλες. Μην ρισκάρεις να κόψεις το γάλα σου. Κόβεται γρήγορα και επανέρχεται δύσκολα. Πάλεψέ το όσο μπορείς.

0A53p3.png

oC8dp2.png

Θα σου πω πώς εξηγώ το σημερινό περιστατικό που περιγράφεις.

Το μωρό σήμερα είχε γκρίνια γιατί σήμερα ήταν μια από τις άσχημες μέρες της παλλινδρόμησης,εξού κ οι γουλιές που βλέπεις.Το οτι ήθελε να είναι όλη μέρα στο στήθος,το έκανε προφανώς γιατί είναι κάτι που το ηρεμεί.Έτσι και η δικιά μου.Όταν πονάει από δόντια,όταν είναι άρρωστη,ακόμα κ μια φορά που τη χτύπησε ο αδερφός της,το μόνο που την ηρεμούσε είναι το στήθος!Πρέπει έστω εκείνες τις φορες να νιώθεις καλά αν σκεφτείς οτι με αυτόν τον τρόπο του παρέχεις αυτήν την ανακούφιση που έχει τόσο ανάγκη.

Να ξέρεις οτι αν του έδινες ξένο γάλα,πάλι θα του ανέβαινε,με χειρότερες συνέπειες.Ναι,δε θα έτρωγε τόσο συχνά,αλλά τότε θα έτρωγε περισσότερη ποσότητα.Ενώ στη ΓΟΠ συστεινουν οι γιατροί μικρά κ συχνά γεύματα,κάτι που δε κατάφερα ποτέ να ρυθμίσω στο γιο μου με το μπουκάλι,καθώς το ξένο τον κρατούσε πολύ ώρα.Κ ήταν ένα βαρύ,πηχτό κ ακατάλληλο γάλα για την παλλινδρομηση,σε σχεση με το δικό σου που είναι το καλύτερο γάλα που μπορείς να του προσφέρεις στο πρόβλημά του.Δες το κ αλλιώς.Αν το παιδί σου ήταν άρρωστο κ ο γιατρός σου έλεγε οτι για να γίνει καλά πρέπει να πάρει το τάδε φάρμακο,εσυ θα προσπαθούσες να του δώσεις κάποιο άλλο γιατροσόφι,απομίμηση του φάρμακου,με αβέβαιες συνέπειες?Σκέψου το σαν να είναι το φάρμακό του.

Ναι,ο θηλασμός είναι δύσκολος,ειδικά τον πρώτο καιρό.Κ εμένα η μικρή μου ήταν όλη μέρα στο στήθος στην ηλικία της μικρής σου.4 μηνών έπινε κάθε 1,5 ώρα.Τώρα είναι 6,5 μηνών κ τρώει κάθε 2 ώρες!Αυτό είναι το καλύτερο γι αυτήν όμως.Κ όσο περνάει ο καιρος αραιώνει ο χρόνος μεταξύ των γευμάτων.

Στο ξαναλέω,αυτό που σου φαίνεται βουνό τώρα είναι εξαιτίας αυτών που τραβάς,κούραση,ορμόνες,αυπνία,στενοχώρια για το μωρούλι σου..θα δεις όμως,οι 6 μήνες είναι λίγος χρόνος,φεύγει γρήγορα!

Υπομονή!

Πραγματικά στενοχωριέμαι όταν διαβάζω οτι έκλαιγες με ληγμους γιατί σε καταλαβαίνω,κ εγώ τα ίδια έκανα.Οπλίσου με υπομονή.

Τι βοήθησε εμένα.Μισή ώρα όρθιο μετά απο κάθε γεύμα,όχι κουνήματα πολλά,έκοψα γαλακτοκομικά μαχαίρι κ την παίρνω στο κρεβάτι το βράδυ.

Κάτι που παρατήρησα,όταν την ταίζω κοιμισμένη,ή όταν αποκοιμιέται στο στήθος μου,δεν ανεβαίνει το γάλα,οπότε την αφήνω το βράδυ να κοιμηθεί στο στήθος μου.γιατί να το ξέρεις,το βράδυ χρειάζονται μακροχρόνιο θηλασμό,κάτι που πολλαπλασιάζει τις αναγωγές,κ εκέι γινόταν μια μάχη!Ώσπου το πήρα απόφαση κ την κοιμίζω στο κρεβάτι μου,τρώει όσο θέλει κ όταν ξαναθελήσει,είμαι δίπλα!Ούτε αυτή ξυπνάει,ούτε εγώ!

Κ μη νομίζεις οτι ο γιος μου που έπινε ξένο γάλα δε ξυπνούσε!Ξυπνούσε κ δεν είχα πως να τον ηρεμίσω,κάναμε βόλτες στο σαλόνι!Ένα θα σου πω,ειναι 3 χρονών κ ακόμα ξυπνάει,2-3 φορές ή κ παραπάνω!

Το μωρο σου έχει ένστικτο. Θέλει να είναι στο στηθος σου οχι γιατι ειναι λαιμαργο αλλα γιατι με την κινηση που κάνει πιπιλωντας προκαλει συσπασεις και συγκρατεί περισσότερο γάλα στο στομάχι του. Δεν ξέρω αν το περιέγραψα καλα αλλα νομίζω κατάλαβες...

1Xckp3.png

Franz Kafka

Να προσθέσω κάτι ακόμα... Αν έχεις μωράκι με ΓΟΠ (ή κολικούς, ή άλλη επώδυνη κατάσταση) είναι επόμενο να σε παίρνει από κάτω ώρες ώρες... ιδίως τις "κακές" του μέρες! Και καλά αν σου βγαίνει σε κλάμα... εμένα μου ερχόταν να την πουλήσω σε παράνομο κύκλωμα για μεταμοσχεύσεις! Προσπάθησε να ξεκουράζεσαι όσο μπορείς, βάλε να το κρατάει αγκαλιά και κανένας άλλος όποτε γίνεται και γενικά κάνε ό,τι μπορείς ώστε να νιώσεις και λίγο άνθρωπος... (πχ μπάνιο με έλαια, ένα σύντομο περίπατο στη λιακάδα...) Αυτό που είπαν και οι άλλες μαμάδες, ότι δηλαδή η φάση αυτή περνάει πολύ γρήγορα, είναι μεγάλη αλήθεια. Κράτα γερά, μην απογοητεύεσαι και θα δεις... Τα μωρά πολύ σύντομα μας αναμείβουν για τους κόπους μας!

Βρε κορίτσια, να ρωτήσω κι εγώ κάτι σχετικά; Ο μικρός μου είναι τώρα σχεδόν 4 μηνών (παρά μια βδομάδα) και θηλάζει αποκλειστικά. Τα πάμε γενικώς μια χαρά, αλλά κάποιες φορές φαίνεται να πονάει η κοιλίτσα και κλαίει και ενώ πεινάει και θέλει να φάει, ξεκινάει να θηλάζει και μετά ξαφνικά σταματάει κι αρχίζει γοερό κλάμα, που αφού τον πάρω αγκαλιά και σταματάει ακούγεται σαν να καταπίνει χοντρές γουλιες. Υπάρχει περίπτωση να του ανεβαίνει το γάλα και να τον καίει; κολικοί θα μου πείτε, αλλά κανονικά δεν θα έπρεπε να μην σταματάει με τίποτα το κλάμα και να μαζεύει ποδαράκια κλπ; Αυτός τεντώνεται και σαν να θέλει να σηκωθεί όρθιος. Σημειωτέον δεν ρεύεται εύκολα, σπανίως βγάζει γουλιές, και έχει πολλά αέρια που μοιάζουν λίγο επώδυνα.

jTosp2.png