Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Περιστατικό στο σούπερ μάρκετ

Recommended Posts

Θα ήθελα να σας διηγηθώ ένα περιστατικό που έγινε χθες το βράδυ στο σουπερ μάρκετ. Συγκεκριμένα χθες πήγαμε να ψωνίσουμε από το σούπερ μάρκετ (ΑΒ περιοχή Ικεα, αν και δεν έχει μεγάλη σημασία το σουπερ μάρκετ) . Στην είσοδο-έξοδο του καταστήματος υπάρχει ένα τεράστιο καλάθι για να αφήσεις κάποιες σακούλες για βοήθεια όπως γνωρίζετε το όποιο υπάρχει και σε πολλά άλλα σούπερ μάρκετ. Άφησα λοιπόν και εγώ τη σακούλιασα μου και μετά από ένα λεπτό διαπιστώνω πως κάποιος μπαίνει στο σούπερ μάρκετ φορτώνεται στα χέρια 3-4 σακούλες και φεύγει. Παθαίνω σοκ! Φωνάζω τις κοπέλες στη ρεσεψιόν, «κάποιος κλέβει τα πράγματα» οι κοπέλες δεν έδωσαν και πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Ο άνδρα μου λέει «τ ι ανάγκη έχουν, τα έχουμε πληρωμένα όλα όσα βρίσκονται εκεί έξω, αν κάποιος πήγαινε μέσα στο σούπερ μάρκετ και έκλεβε τότε θα φώναζαν το διευθυντή». Χθες δεν μπόρεσα και εγώ να αντιδράσω όμως σήμερα σκέφτομαι να στείλω mail στην εταιρεία και να διαμαρτυρηθώ. Γιατί απ’ ότι κατάλαβα αυτό είναι πάγια τακτική κάποιων , να μπαίνουν να παίρνουν 2-3 σακούλες και να φεύγουν. Φυσικά βοηθάει το μέρος όπου βρίσκονται τα πράγματα, στην είσοδο ακριβώς του καταστήματος. Σκέτη πρόκληση! Ήθελα να μοιραστώ αυτό το περιστατικό μαζί σας… χωρίς να ξέρω τι πρέπει να πω…

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 73
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Απίστευτο..!!!Και εγώ έχω αφήσει πολλές φορές σακούλες στον ειδικό χώρο που βρίσκεται στα εκάστοτε σούπερ μάρκετ,καλά εμείς τα αγοράζουμε από το υστερημά μας και κάποιοι τα κλέβουνε έτσι απλά και δεν κάνει κανείς τίποτα υπεύθυνος...!!??:confused::confused:

Καλά θα κάνεις να στείλεις email..εννοείται!!

Όταν άκουσα την πρωτοβουλία αυτή του ΣΚΑΙ και των Μητροπόλεων (σε αυτό το καλάθι δεν αναφέρεσαι ?) μου άρεσε πολύ η ιδέα και αμέσως είπα ότι θα συνεισφέρω κι εγώ όσο μπορώ. Όμως δυστυχώς, επειδή έχω ακούσει και άλλα περιστατικά, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι - όπως και για πολλές άλλες τέτοιου είδους δράσεις φιλανθρωπίας - ότι πάνε στον σκοπό για τον οποίο προορίζονται. Ετσι προτιμώ, ότι μπορώ να το προσφέρω, να το προσφέρω κατευθείαν στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Μου έτυχε για παράδειγμα περίπτωση, να είμαι στο ταμείο του S/M και ένας γεράκος να μου ζητάει να του αγοράσω ένα μπουκάλι γάλα. Και βέβαια, του αγόρασα 2 μπουκάλια γάλα. Ακόμα και εδώ, στο forum, συναντάμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Τώρα σχετικά με το περιστατικό που αναφέρεις, δεν νομίζω ότι θα βγάλεις άκρη.

Κανονικα αυτα τα καλαθια εχουν απο πανω μια σχαρα με λουκετο.Οταν θες να αφησεις την προσφορα σου,ο υπαλληλος ξεκλειδωνει,βαζεις τη σακουλα και κλειδωνει παλι.δεν ξερω αν για λογους ευκολιας δεν τη χρησιμοποιουν.Στο εξωτερικο ετσι γινεται.Μπορειτε να αφηνετε τα τροφιμα σας κατ ευθειαν στην ενορια σας οπου σε πολλες περιπτωσεις δεχονται και νωπα προιοντα,γιατι μην ξεχναμε ποσες οικογενειες με παιδακια ζουν απο εκει.

edv δεν ειναι καλλυμενο το καλαθι..ουτε κλειδωμενο.!

αυτο που ξερω με σιγουρια ειναι οτι τα τροφιμα πηγαινουν και τα παραλαμαβνουν απο την μτροπολη...και πολλα σουπερ μαρκετ ενισχυουν επιπλεο απο οτι εχει μαζευτει...!

σαν περιστατικο ασχημο...πολυ ασχημο...αλλα η ταμια η καθε ταμιας τι μπορει να κανει?

να αφησει το ταμειο της?

να κυνηγησει τον κλεφτη?

οι μισθοι τους εφτασαν στο πατο ...οπως ολων μας φυσικα!

την αμαρτια την εχει εκεινος που τα πηρε,,,!

εγω θα συνεχισω να αφηνω...εστω ενα μακαρονι!

Διαφημίσεις

Αν αυτός τα χρειαζόταν, γιαυτόν δεν ήταν; Επειδή δεν τα μοίρασε η εκκλησία; (τώρα αν τα πουλάει στο πυρ το εξώτερον).

Δε συμμετέχω στη συγκεκριμένη δράση γιατί με εξοργίζει η εκκλησία με τα εκατομμύριά της να ζητάει από τον κόσμο να στερηθεί για να προσφέρει στους άπορους. Για να σας προλάβω στηρίζω άλλες δράσεις.

Το καλητερο θα ηταν να τα πηγαιναμε στην ιδια την οικογενεια που εχει αναγκη...μεσο του σχολειου τον παιδιων αν υπαρχει καποιο προβλημα σε συμαθητες λενε .....

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Αν αυτός τα χρειαζόταν, γιαυτόν δεν ήταν; Επειδή δεν τα μοίρασε η εκκλησία; (τώρα αν τα πουλάει στο πυρ το εξώτερον).

Δε συμμετέχω στη συγκεκριμένη δράση γιατί με εξοργίζει η εκκλησία με τα εκατομμύριά της να ζητάει από τον κόσμο να στερηθεί για να προσφέρει στους άπορους. Για να σας προλάβω στηρίζω άλλες δράσεις.

Συμφωνώ με miriki

Δεν θα με ενοχλούσε να τα πάρει κάποιος που τα είχε ανάγκη και ίσως η αντίδραση οφειλότανε στο ότι γνωρίζανε ότι το άτομο τα χρειαζότανε τώρα αν τα πήρε με σκοπό το κέρδος αυτό κανένας δεν μπορεί να το ξέρει.

Δεν συμμετέχω ούτε εγώ στην συγκεκριμένη δράση το θεωρώ φαιδρό πληρώνει ο καταναλωτής κερδίζουν τα S/M και οι μεσάζοντες διαφημίζει προμοτάρει συγκεκριμένο κανάλι και όλα αυτά για να κάνει η εκκλησία το φιλανθρωπικό της έργο[με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο με λίγα λόγια] η οποία σημειωτέον έχει λάβει από το υπουργείο υγείας για την σίτιση των απόρων επιπλέον κονδύλιο 300,000 ευρώ.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Εγω ειμαι της γνωμης οτι ολα αυτα σκοπο έχουν για μια ακομη φορα την εκμεταλλευσή μας. Για παραδειγμα μαζεψα περ. 50 κομματια ρουχα που δεν μας κανουν πηρα τηλ στο Δημο Αθηναίων υπηρεσία αστεγων νομίζω καπου στην πειραιως και μου ειπαν να μην τα παω γιατι εχουν πολλα και δεν εχουν χώρο. Καπως μου ακουστηκε. Τι παει να πει δεν υπαρχει χωρος? Ακομα τα ρουχα στην αποθηκη περιμενουν. Τωρα ψανω -οχι συστηματικα βεβαια-καποια φτωχη οικογενεια να τα δωσω μονη μου.Και να μην ειναι και πολυ γνωστή μην προσβληθουν.

Στην εκκλησια παλι δεν θελω να τα παω γιατι με τα ματια μου εχω δει κατι γριες που δεν εχουν αναγκη -το λεω γιατι τις γνωριζω- μολις τα βαζεις πανε και βλεπουνε τι απο αυτα μπορουν να παρουν για την παρτυ τους. Επιτέλους πια! που φτασαμε . να θες να συνεισφερεις και να το σκεφτεσαι μηπως ακομα και σε αυτο σε πιασουν κότσο! Σε σουπερ μαρκετ εγω προσωπικα δεν θα αφηνα ποτε πραγματα. Θεωρω οτι δεν με εξασφαλιζει κανεις οτι το σουπερ μαρκετ δεν τα ξαναπουλαει μετα...

Όλα είναι μια ιδέα...

Κοριτσια η κατασταση ειναι απεριγραπτη οι ανθρωποι εκει εξω μπορει να ειναι και ο διπλανος μας πεινανε........Οτι μπορουμε να κανουμε ας το κανουμε χωρις να σκεφτωμαστε τι θα γινει μετα.......

Και τα σουπερ μαρκετ δεν τα ξεναπουλανε τα πραγματα ας ειμαστε και λιγο ανθρωποι και να μην ψυριζουμε τοσο την μαιμου........

Ειναι ολα διπλα μας και κλεινουμε τα ματια.........

Η ζωη ειναι χαμογελο:P

Διαφημίσεις

Παιδιά ψάχνω απο το πρωϊ e-mail για να στείλω όλα αυτά που σας είπα πιο πάνω σ'έναν υπεύθυνω και να τους πω πως πρέπει να προστατεύσουν περισσότερα τα πράγματα που αγοράζουμε για να προσφέρουμε οι υπόλοιποι. Όμως ενώ πίο παλιά υπήρχε mail τώρα υπάρχει μια γραμμή καταναλωτή. Επειδή όμως το μαιλ μενει και μπορεί να προωθεί στον υπεύθυνο του εν λόγω καταστήματος (όπως είχε γίνει και παλιά για μια άλλη άσχετη περίπτωση) τώρα βλέπω πως υπάρχει μόνο μια γραμμή επικοινωνίας. Τι να πάρω να πω! και πόσο καλά θα μεταφερθούνε αυτά που θα πω...Απογοητεύομαι!

Δεν συμμετέχω ούτε εγώ στην συγκεκριμένη δράση το θεωρώ φαιδρό πληρώνει ο καταναλωτής κερδίζουν τα S/M και οι μεσάζοντες διαφημίζει προμοτάρει συγκεκριμένο κανάλι και όλα αυτά για να κάνει η εκκλησία το φιλανθρωπικό της έργο[με ξένα κόλλυβα μνημόσυνο με λίγα λόγια] η οποία σημειωτέον έχει λάβει από το υπουργείο υγείας για την σίτιση των απόρων επιπλέον κονδύλιο 300,000 ευρώ.

Πολύ πολύ σωστά! Και πέρα από την εκκλησία, κι αυτός ο ΣΚΑΙ είναι το άντρο της υποκρισίας. Έλεος πια με τις και καλά κοινωνικές δράσεις του!

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Παιδιά ψάχνω απο το πρωϊ e-mail για να στείλω όλα αυτά που σας είπα πιο πάνω σ'έναν υπεύθυνω και να τους πω πως πρέπει να προστατεύσουν περισσότερα τα πράγματα που αγοράζουμε για να προσφέρουμε οι υπόλοιποι. Όμως ενώ πίο παλιά υπήρχε mail τώρα υπάρχει μια γραμμή καταναλωτή. Επειδή όμως το μαιλ μενει και μπορεί να προωθεί στον υπεύθυνο του εν λόγω καταστήματος (όπως είχε γίνει και παλιά για μια άλλη άσχετη περίπτωση) τώρα βλέπω πως υπάρχει μόνο μια γραμμή επικοινωνίας. Τι να πάρω να πω! και πόσο καλά θα μεταφερθούνε αυτά που θα πω...Απογοητεύομαι!

Xωρις πλακα, εχει σελιδα στο fb γραψτο εκει που το κοιταει πολυς κοσμος.

Εγω εχω παρατηρησει το αλλο, τωρα τελευταια βλεπω συχνα γυφτακια εξω απο τις πορτες των σουπερ μαρκετ.

Τελευταιο σκηνικο ηταν την προηγουμενη εβδομαδα στο αβ της λυκοβρυσης 2 κοριτσακια με παρακαλεσαν να τους δωσω κατι να φανε.Εννοειται τους εδωσα μπανανες(ηταν το μονο φαγωσιμο που ειχα εκεινη την ωρα), τις πηρανε κ τις εδωσαν στην μαμα τους.Ειχε η μαμα μια τσαντα απο τροφιμα που τους εδωσαν και αλλοι.

Εντωμεταξυ ειχαν κ ενα μωρακι 6 μηνων κ με ρωτησαν αν ειχα ρουχα..αφηστε, μαυρισε η ψυχη μου..

Τις προαλλες στο καρφουρ στη μεταμορφωση παλι παιδακια να ζητανε το ευρω απο το καροτσι..

δραμα!!

Εγω ειπα θα δινω μονο τροφιμα..

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

δεν ξερω ποιος το προωθησε...αν ηταν σκαι ξεσκαι

ξερω με σιγουρια...οτι δεν ξαναπουλιουνται απο το σουπερ μαρκετ...

τωρα αν αυτο που τα πηρε τα ειχε ανγκη...τοτε θα πιασουν τοπο...

αν παλι οχι...και τα πηρε για εκμεταλευση...τοτε παλι ...θα δωθει η λυση!

δεν ξερ τι τα κανει η εκκλησια μετα...

εκεινη ξερει=οριζει

εγω κανω αυτο που νοιωθω...

ξερω τι κανει ενας ιερεας σε καποια επαρχιακη πολη ...κοντα στην ΑΘΗΝΑ..γυριζε μονος του...με το αυτοκινητο του και εδινε αυτα τα τροφιμα...

αλλα ...γνωριζε τις αναγκες ...

οσο για τα ρουχα...και εγω εχω παει στη εκκλησια και μετα απο κανα μηνα ειδα την μπλουζα να την φορα η νεοκορησα...που ΔΕΝ εχει οικονμικο θεμα!

εγω τα εχω καλ με τον εαυτο μου!

απο τοτε...αν καπου ξερω οτι υπαρχει αναγκη...πχ καποια οικογενεια παω το βραδυ και τα αφηνω εξω απο την πορτα τους!

Πάντα όταν πρόκειται για συλλογή ρούχων ή τροφίμων υπάρχουν κάποιοι ασυνείδητοι που τρώνε στις πλάτες μας! Εγώ δεν έχω αφήσει τίποτα σε κανένα super market γιατί τα έχω σκεφτεί όλα αυτά και έχουμε ακούσει τόσα......ή δίνω τρόφιμα απο υστέρημα μου όπου κρίνω σε οικογένειες, ή δίνω ρούχα εδώ ή σε φτωχούς ή σε swap.

Πάντα υπάρχουν κάποιοι που γλεντάνε!!!

Διαφημίσεις

Να στείλεις ημέιλ στην εταιρεία και να διαμαρτυρηθείς (και για την αδιαφορία των υπαλλήλων). Και φυσικά να σταματήσεις να αφήνεις σακούλες αφού δεν υπάρχει τρόπος να είσαι σίγουρη ότι πάνε εκεί που πρέπει να πάνε. Κάποιος άλλος τρόπος θα υπάρχει να βοηθήσεις όσους έχουν ανάγκη............

Αυτό λέω πως δεν υπάρχει πουθενά στο site της εταιρίας μαιλ μόνο τηλεφωνική γραμμή!

Πάρε τηλέφωνο τότε. Ή γράψε γράμμα. Και βάλτο και στο ΦΒ.

Και το ημέιλ δεν είναι σίγουρο. Ένα delete κάνεις και πουφ! εξαφανίζεται. τι πιο εύκολο :P

επειδη μου εχει φανει πολυ χυμα η κατασταση με τα εκτεθειμενα τροφιμα σε ενα καροτσι για αυτο κ δεν εχω αφησει ποτε τιποτα.

προτιμω να βοηθαω πιο αμεσα.

δυστυχως εχω την ατυχια να ξερω πολυ κοσμο που τα χρειαζεται πολυ....

age.png

το παιδι σου δεν ειναι η συνεχεια της ζωης σου,

ειναι η αφετηρια της δικης του ζωης!

Εγω ειμαι της γνωμης οτι ολα αυτα σκοπο έχουν για μια ακομη φορα την εκμεταλλευσή μας. Για παραδειγμα μαζεψα περ. 50 κομματια ρουχα που δεν μας κανουν πηρα τηλ στο Δημο Αθηναίων υπηρεσία αστεγων νομίζω καπου στην πειραιως και μου ειπαν να μην τα παω γιατι εχουν πολλα και δεν εχουν χώρο. Καπως μου ακουστηκε. Τι παει να πει δεν υπαρχει χωρος? Ακομα τα ρουχα στην αποθηκη περιμενουν. Τωρα ψανω -οχι συστηματικα βεβαια-καποια φτωχη οικογενεια να τα δωσω μονη μου.Και να μην ειναι και πολυ γνωστή μην προσβληθουν.

Στην εκκλησια παλι δεν θελω να τα παω γιατι με τα ματια μου εχω δει κατι γριες που δεν εχουν αναγκη -το λεω γιατι τις γνωριζω- μολις τα βαζεις πανε και βλεπουνε τι απο αυτα μπορουν να παρουν για την παρτυ τους. Επιτέλους πια! που φτασαμε . να θες να συνεισφερεις και να το σκεφτεσαι μηπως ακομα και σε αυτο σε πιασουν κότσο! Σε σουπερ μαρκετ εγω προσωπικα δεν θα αφηνα ποτε πραγματα. Θεωρω οτι δεν με εξασφαλιζει κανεις οτι το σουπερ μαρκετ δεν τα ξαναπουλαει μετα...

Δοκίμασε στην ΚΛΙΜΑΚΑ που βοηθάει αστέγους ;)

Το ειδα αυτο για την ΚΛΙΜΑΚΑ που εγραψες και θα απευθυνθω σιγουρα.Δεν την ήξερα.

Βρε παιδια για τα σουπερ μαρκετ πως είμαστε τοσο σίγουροι ότι δεν τα ξαναπουλάνε ? εδω εχουν κανει άλλα και αλλα. εδω γνωριζω στα σιγουρα οτι ειναι τοσο ασυνείδητοι καποιοι που αλλαζουν τις ημερομηνιες λήξης στα κατεψυγμενα κ.α που δεν κανουν άμεση σήψη. Γιατι να μην σκεφτω οτι τα ξαναπουλάνε? Για τα κατεψυγμενα σας το λεω σιγουρα διοτι πηγαν να αναγκασουν συγγενικό μου προσωπο που δουλεψε σε μεγαλη αλυσιδα Σ/Μ να το κανει σε γαριδες και χταποδια. Πριν 10-15 χρονια βεβαια αλλα δεν παυει να ειναι γεγονος για μενα!

παντως εμενα προσωπικα το "κανε το καλο και ριχτο στο γυαλο" δεν με καλυπτει απολυτα.Θελω να πω να τα παω στην εκκλησια πχ , και να τα παρουν οι γριες τις γειτονιας -υψηλοσυνταξιουχες κιολας- ε οχι δεν το δεχομαι.Θελω να ξερω οτι βοηθησα αληθινα καποιον που εχει πραγματικα ανάγκη. Δηλαδη ειναι εξωφρενικο να βλεπω τη γρια που εχει ιδιοκτητο σπιτι και νοικιαζει αλλα 2 να παιρνει ρουχα απο κουτι αστεγων επειδη ειναι τσιγκουνα!

Για τα κουτια "με αγαπη" δεν ξερω.

Όλα είναι μια ιδέα...

Για να τα κλέψει σημαίνει πως τα χρειαζόταν...Τι το ψάχνουμε τώρα?εμείς κάνουμε το καλό και μετά το ρίχνουμε στο γιαλό?

Εγώ πάντως είμαι της άποψης να δίνει το δεξί σου χέρι και να μη ξέρει τίποτα το αριστερό.....

Εγώ πάντως είμαι της άποψης να δίνει το δεξί σου χέρι και να μη ξέρει τίποτα το αριστερό.....

η απολυτη αληθεια της πραγματικης φιλανθρωπιας.Ολα τα αλλα κρυβουν εγωισμο...

Για να τα κλέψει σημαίνει πως τα χρειαζόταν...

Διαφωνω σε αυτο. Και σιγουρα βεβαια αναφέρεσαι στο συγκεκριμενο περιστατικο με το σ/μ και σε παρομοια. Δεν εννοεις φυσικα οτι αν μου κλεψει καποιος το αμαξι σημαινει οτι το χρειάζεται? Καλοπροαίρετα ρωτω . :)

Όλα είναι μια ιδέα...

Για να τα κλέψει σημαίνει πως τα χρειαζόταν...

Και εγώ διαφωνώ....πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει στις ειδήσεις για εκμετάλλευση καταστάσεων και πραγμάτων απο ασυνείδητους που εκμεταλλεύονται την καλοσύνη των άλλων και βγαίνουν κερδισμένοι...εγώ δεν εμπιστεύομαι κανέναν και τίποτα πια, παρά μόνο αν δω με τα μάτια μου!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...