Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Ήθελα να ρωτήσω κάποιον πιο έμπειρο, σε ποια ηλικία αρχίζουν τα παιδιά να λένε χρώματα, σχήματα, κ αριθμούς? Εμένα ο Γιάννης είναι 2 και κάτι ετών και τα χρώματα τα ξέρει καλά. Τους αριθμούς τους μισοξέρει, τα σχήματα ελάχιστα. Να αρχίσω να του τα μαθαίνω και αυτά ή νωρίς είναι? Μήπως του πέσουν μαζεμένα? Και επίσης σε ποια ηλικία θα μπορούσα να του δείξω και τα γράμματα?(Φαντάζομαι όχι σύντομα...) :)

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

Rosalita και μένα η κορούλα μου 2 χρ. γνωρίζει τα βασικά χρώματα αλλά και τρία σχήματα (τετράγωνο, κύκλος τρίγωνο). Μετράει και μέχρι το 10 αλλά ξέρω ότι σε αυτό την έχει βοηθήσει ένα τραγουδάκι των ζουζουνιών! :D Επίσης, της έχουμε δείξει και το γράμμα Μ που είναι το αρχικό της και έχει μάθει και να το γράφει. Για τα υπόλοιπα γράμματα φαντάζομαι ότι είναι λίγο νωρίς ακόμη. Λίγα σχηματάκια σιγά σιγά μπορείς να τα δείξεις νομίζω. :wink: Παίζουμε ένα ωραίο παιχνιδάκι που βοηθάει τη λεπτή κινητικότητα και την κατανόηση των σχημάτων. Της ζωγραφίζω σχήματα όπως τρίγωνα, κύκλους κ.λπ, και της δίνω να κολλάει όσο γίνεται στο κέντρο τους αυτοκολλητάκια. Μας αρέσει πολύ αυτό.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...