Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρώτη επίσκεψη = εξέταση?

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα,

με βάση αυτά που διαβάζω από διάφορες κοπέλες και τις μου εμπειρίες....όταν πας 1η επίσκεψη σε ένα κέντρο για να μιλήσεις για εξωσωματική κανονικά σου κάνουν γυναικολογική εξέταση - υπερηχο ή όχι? Δεν πρέπει ο γιατρός να δει γενικώς πως είσαι ή δε χρειάζεται και στηρίζονται στο τι τους λες εσύ και τι εξετάσεις παλιότερες έχεις από τη γυναικολόγο σου? :confused::confused::confused::confused::confused:

Τελικά.....Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις και γίνονται τα θαύματα όταν πάψεις να επιμένεις ?????

Διαφημίσεις

Η πρώτη επίσκεψη είναι πάντα μόνο συζήτηση. Αν έχεις μαζί του φάκελο με το ιστορικό σου (εξετάσεις κλπ) θα τον κοιτάξουν. Αλλιώς θα πρέπει να αποφασίσεις πρώτα αν θα συνεχίσεις στο συγκεκριμένο κέντρο εξωσωματικής και μετά θα σου κάνουν/προτείνουν κάποιες εξετάσεις. Επειδή συνήθως πριν καταλήξουμε, πάμε σε 2-3 κέντρα τουλάχιστον για να σχηματίσουμε άποψη, δεν είναι λογικο να μας εξετάζουν σε όλα. Φαντάσου πόσες γυναίκες βλέπουν τη μέρα, λες να ξοδεύουν χρόνο να κάνουν υπέρηχο σε όλες, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει ότι θα τις κάνουν πελάτισσες πρώτα;

Έχεις δίκιο..απλά εμένα δε μου έκανα ούτε όταν αποφάσισα το κέντρο. Απλά πήγα και έκανα την ένεση..................

Τελικά.....Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις και γίνονται τα θαύματα όταν πάψεις να επιμένεις ?????

..................................... :(:(:(:(:(:confused::confused::confused::confused::confused::confused:

έπρεπε ε? Για πες μου λίγο σε παρακαλώ......................

Μου φάνηκε περίεργο γι αυτό τα ρωτάω όλα αυτά.....

Διαφημίσεις

Τι να σου πω βρε κορίτσι μου, δεν ξέρω τίποτα για το ιστορικό σου. Αυτό που ξέρω είναι ότι πριν ξεκινήσεις εξωσωματική, πρέπει να κάνεις κάποιες εξετάσεις: πλήρη ορμονικό έλεγχο, θυρεοειδή, κολπικη καλλιέργεια, τεστ ΠΑΠ, εγώ έκανα και μαστογραφία (λόγω ηλικίας, γιατί με τόσες ορμόνες που θα πάρεις, ποτέ δεν ξέρεις) και φυσικά υπέρηχο τη 2η μέρα του κύκλου για να δούμε σε τι κατάσταση είναι το ενδομήτριο. Ο σύζυγος σπερμοδιάγραμμα έκανε τουλάχιστον πριν ξεκινήσετε;

Δεν έκανε μάλλον γιατί είχαμε πρόσφατη σχετικά (2 μηνών πριν)..Εγω παντως έδειξα κάτι ορμονικές που είχα κάνει στη γιατρο μου κανα 2 μήνες πριν, για τον άντρα μου έδειξα σπερμοδιάγραμμα 2 μηνών και ορμονικές που του χε κάνει ο ουρολόγος 1 μήνα πριν... Αυτά! Πήρα χάπια για να μου ρθει περίοδος επειδή έχω ασταθή κύκλο και όταν μου ρθε η περίοδος πήγα την 3 ημέρα και έκανα την ένεση. Τις μόνες εξετάσεις που καναμε όσο περίμενα περίοδο είναι αυτές που κάνεις υποχρεωτικές για εξωσωματική (ηπατίτιδα, αυστριαλανό αντιγόνο, HIV), ούτε υπέρηχο, ούτε γυναικολογικη εξέταση..

Καλημέρα κορίτσια. Είμαι καινούρια στο forum και μπήκα γιατί κι εγώ ξεκινάω το Σάββατο την πρώτη προσπάθεια για εξωσωματική και οι εμπειρίες όλων σας εδώ μου φαίνονται πολύτιμες (έχω διαβάσει αρκετά θέματα). Από το καλοκαίρι που ανακαλύψαμε το πρόβλημα μας επισκέφτηκα 3 κέντρα προκειμένου να επιλέξω αυτό που θα κάνουμε την εξωσωματική και με εξέτασαν και στα 3 από την πρώτη επίσκεψη. Πάντα πήγαινα με όλες τις εξετάσεις που είχαμε κάνει αλλά δεν αρκούνταν σε αυτές, με εξέταζαν κανονικά.

και γω agkalitsa το θεωρώ πιο σωστό να σε εξετάσουν...ξέρω γω.. αν δε δουν πως είσαι ανατομικά, τι πιθανα προβλήματα μπορεί να έχεις πως ξέρουν τι θα σου προτείνουν όσο αφορά την εξωσωματικη? Από την άλλη βέβαια και κέντρα με πολύ κόσμο είναι δύσκολο να κάνουν εξέταση σε όλες τις πιθανες πελάτισσες χωρίς να ξέρουν αν θα τους επιλέξουν.....Τουλάχιστον όμως όταν τους επιλέγεις θα πρεπε να υπάρχει λεπτομερής εξέταση...

leuta, η γιατρός σου τότε θα έπρεπε να σου κάνει και κολπική καλλιέργεια για να αποκλείσετε την πιθανότητα μικροβίων. Δεν της ειχες πει ότι σκοπεύεις να κάνεις εξωσωματική; Τι να την κάνεις την εξωσωματική αν δεν είσαι σίγουρη πως είσαι εντελώς καθαρή; Υπάρχουν μικρόβια που ευθύνονται για αποβολές. Υπέρηχο φυσικά κι έπρεπε να σου κάνουν, να δουν αν υπάρχει κάποια σκιά (υποψία για πολύποδα ή ινομύωμα) και την κατάσταση του ενδομητρίου. Ορμονικό έλεγχο και σπερμοδιάγραμμα εφόσον είχατε τόσο πρόσφατα, λογικό ήταν να μη σου ξαναζητήσουν. Γι αυτό σε ρώτησα για το φάκελό σου.

Διαφημίσεις

Έχεις δίκιο newbie G..................:(

Τι να πω....η γυναικολόγος μου επειδή είναι πολύ καλή και σαν γιατρός και σαν άνθρωπος δε φταίει νομίζω γιατί θεώρησε ότι θα μου έδιναν οδηγίες και κατευθύνσεις από το κέντρο εξωσωματικής...

Κια το αστείο είναι ότι επί 1 χρονο είχα ταλαιπωρηθεί με μικροβιακή κολπίτιδα που δεν έφευγε με τίποτα...άρα θα μπορούσα πολύ εύκολα να είχα ξανά...και όλα να πήγαιναν στράφι....

Τι να πω....δεν ξέρω....

Εγώ πάντως όσα πιθανά προβλήματα είχε εντοπίσει η γυναικολόγος μου τα ανέφερα στο κέντρο αλλά τα απερριψαν εξαρχής χωρίς καν να με εξετάσουν. Το κλασσικό κόμπλεξ του ενός γιατρού απέναντι στον αλλον...

Άρα κορίτσια αφού ξεκίνησα ήδη τη διαδικασία κάνω το σταυρό μου και συνεχίζω ε? :shock: Τι να πω...αν τελικά πάνε όλα καλά και μείνω έγκυος θα είμαι περίπτωση να με μελετουν στα συνέδρια...που χωρίς εξετάσεις και έλεγχο ξεκίνησα εξωσωματική...

Σας ευχαριστώ πάντως πολύ που μου απαντήσατε!!!Πάλι καλά που έχουμε το forum και ανταλλάσουμε απόψεις και εμπειρίες...;)

Άρα κορίτσια αφού ξεκίνησα ήδη τη διαδικασία κάνω το σταυρό μου και συνεχίζω ε? :shock: Τι να πω...αν τελικά πάνε όλα καλά και μείνω έγκυος θα είμαι περίπτωση να με μελετουν στα συνέδρια...που χωρίς εξετάσεις και έλεγχο ξεκίνησα εξωσωματική...

Μπα, μην το λες... έχω διαβάσει αρκετές περιπτώσεις που ξεκινάνε στα τυφλά και πολλές φορές δεν ανακαλύπτουν καν τα λάθη που έχουν γίνει. Και μένουν έγκυες και θεωρούν ότι ο γιατρός τους ήταν μεγάλος μάγκας. Κι απ' την άλλη, έχει γυναίκες που έχουν κάνει όλες τις εξετάσεις (και πολλές που δεν χρειάζονται) κι έγκυες ακομα δεν έχουν μείνει. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο κι η τύχη.

Καλή επιτυχία σου εύχομαι, τώρα να μη σκέφτεσαι τίποτα, μόνο θετική σκέψη θέλει. Και μη διαβάζεις πολλά πολλά, χαλάρωσε γιατί κι η ψυχολογία παίζει τεράστιο ρόλο. Σου προτείνω να μην ξαναμπείς στο φόρουμ, παρά μόνο για να σαχλαμαρίσεις. :mrgreen:

Μπα, μην το λες... έχω διαβάσει αρκετές περιπτώσεις που ξεκινάνε στα τυφλά και πολλές φορές δεν ανακαλύπτουν καν τα λάθη που έχουν γίνει. Και μένουν έγκυες και θεωρούν ότι ο γιατρός τους ήταν μεγάλος μάγκας. Κι απ' την άλλη, έχει γυναίκες που έχουν κάνει όλες τις εξετάσεις (και πολλές που δεν χρειάζονται) κι έγκυες ακομα δεν έχουν μείνει. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο κι η τύχη.

Καλή επιτυχία σου εύχομαι, τώρα να μη σκέφτεσαι τίποτα, μόνο θετική σκέψη θέλει. Και μη διαβάζεις πολλά πολλά, χαλάρωσε γιατί κι η ψυχολογία παίζει τεράστιο ρόλο. Σου προτείνω να μην ξαναμπείς στο φόρουμ, παρά μόνο για να σαχλαμαρίσεις. :mrgreen:

:P:p:p:p:p:p:p:p:p

Έχεις δίκιο..απλά εμένα δε μου έκανα ούτε όταν αποφάσισα το κέντρο. Απλά πήγα και έκανα την ένεση..................

ποια ενεση εννοεις??

σε οσα κεντρα εξωσωματικης πηγα,με εξετασαν και γυναικολογικα...και ετσι θεωρω οτι πρεπει να γινεται....απο εξετασεις,απαραιτητη πρωτη ειναι μια σαλπιγγογραφια και ενα σπερμοδιαγραμμα...αλλωστε,οταν καταφευγεις σε εξωσωματικο,σημαινει οτι εχεις ηδη ανακαλυψει οτι υπαρχει προβλημα ειτε αντρικο ειτε γυναικειο...αναλογα με το μεγεθος του προβληματος,σε καθοδηγουν για επιπλεον εξετασεις...συνηθως η πρωτη προσπαθεια ειναι και λιγο αναγνωριστικη και σε δοσεις φαρμακων και σε ολα,αυτο δεν σημαινει οτι μια πρωτη προσπαθεια δεν φερνει και το θετικο αποτελεσμα...εσεις γιατι καταφυγατε σε εξωσωματικο??

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Την πρώτη ένεση που κάνεις όταν ξεκινάς την εξωσωματική...εγώ έκανα την elonva που αντικαθιστα πολλές, αρα κάνεις μόνο 1 όχι 1 κάθε μέρα, Έχουμε πρόβλημα με το σπέρμα και μετα από εξετάσεις και γυναικολόγος και ουρολόγος μας είπαν να πάμε σε εξωσωματική γιατί είναι απίθανη η φυσική σύλληψη.

Διαφημίσεις

Την πρώτη ένεση που κάνεις όταν ξεκινάς την εξωσωματική...εγώ έκανα την elonva που αντικαθιστα πολλές, αρα κάνεις μόνο 1 όχι 1 κάθε μέρα, Έχουμε πρόβλημα με το σπέρμα και μετα από εξετάσεις και γυναικολόγος και ουρολόγος μας είπαν να πάμε σε εξωσωματική γιατί είναι απίθανη η φυσική σύλληψη.

Kαλά, σε άλλο θέμα έγραψες πως κάνεις gonal.... :confused:

Έκανα μόνο 1 ένεση gonal (των 150) την 3η ημέρα κύκλου και από την 7η ημέρα κύκλου ξεκίνησα κάθε μέρα από 1 ένεση cetrotide 0.25. Τίποτα άλλο.

Kαλά, σε άλλο θέμα έγραψες πως κάνεις gonal.... :confused:

Εγραψα λάθος...την καινούργια την elonva εχω κάνει..που κάνεις μόνο 1 και αντικαθιστά πολλές... :? ευτυχώς κιόλας....

Το διόρθωσα στο post μου μην είμαι παραπληροφόρηση...

Καλησπερα κ απο μενα !

Κ μενα στο πρωτο ραντεβου στο κεντρο εξωσωματικης μου πηραν το ιστορικο κ μετα με εξετασε ο γιατρος . Και το θεωρω απολυτα λογικο .

Βεβαια εσυ τωρα πρεπει να σκεφτεσαι αλλα πραγματα γιατι αυτο παει ... περασε !

Καλη επιτυχια σου ευχομαι !

Live like it is heaven on earth ..!

S8vKp2.png?0fKsGsow

bcHCp3.png?2xpjfQKo

κοριτσια καλησπερα, και εγω μια απο τα ιδια στο πρωτο ραντεβου μιλησαμε για το ιστορικο μας και μετα ακολουθησε γυναικολογικη εξεταση, και νομιζω πως ειναι και το πιο σωστο.

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια! Ας έχουμε όλες καλή επιτυχία ;) γιατί δεν είναι και ότι πιο ευκολο....

Κι εμένα σε όσα κέντρα πήγα (εκτός απο ένα) μου κάνανε και υπέρηχο. Μαλιστα σε ένα, μου κανανε ακομα και δοκιμαστικη εμβρυομεταφορα χωρις εμβρυα γιατι λογω ανατομιας θελαμε να σιγουρευτουμε οτι δε θα γινοταν τραυματισμος απο τον καθετήρα στην κανονικη εμβρυομεταφορα.

Παντως leuta μια καλλιέργεια αν δεν εχεις κανει πολυ πρόσφατα θα μπορουσες να κανεις, ωστε αν τυχόν υπαρχει μικρόβιο, είτε να παρεις αντιβίωση εγκαιρως, ειτε να τα καταψυξεις αν χρειάζεται... Παντως πολλες απο εμας (και εγω στην πρωτη εξωσωματικη) καναμε εμβρυομεταφορα χωρις να εχουμε κανει καλλιεργεια... Εξαρταται απο το γιατρο. Τωρα στη δευτερη θα τα εχω κανει ΟΛΑ πριν την κανω.

Σε ποιο κέντρο είσαι;

Καλη επιτυχία και πάλι!

Στο Διαβαλκανικό είμαι.

Κια γω έχω σκοπό να το ψάξω πολύ καλά από θέμα εξετάσεων την επόμενη φορά, αν δεν πετύχει αυτή

Θα πετύχει, εχεις το πλεονεκτημα της ψυχολογίας, μιας και ειναι η πρωτη φορα και η χαρα ειναι πολυ περισσοτερη απο την ανησυχία! Θα περιμενουμε τα καλα σου νεα!!!!!

(εδω τοσες κοπελες μετα απο εξωσωματικες καταφερνουν και μενουν εγκυες απο μονες τους, ειναι τοσο πολυ θεμα τύχης!!!)

Πολλα φιλια και θετικη σκεψη!