Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εξοδα εξοδα εξοδα

Recommended Posts

θελω να ρωτησω 3 πραγματα [αν και κανω οικονομιες δε θελω να βρεθω προ εκπληξεων!].

1)απο το πρωτο μηνα της εγκυμοσυνης, μεχρι τη στιγμη που θα βγεις απο το μαιευτηριο, μαζι με εξετασεις,εξτρα φαρμακα κλπ ποσο στοιχιζουν ολα? η ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη δλδ...

2)μετα που θα παει η λεχωνα σπιτι και μεχρι το πρωτο χρονο του παιδιου, ποσο στοιχιζουν τα παμπερς,τα γαλατα και ολα τα ιδιαιτερα που τρωει και χρειαζεται να ζησει?

3)ποσο στοιχιζουν η κουνια και το καροτσακι?

σε οποια γνωριζετε απαντηση, γινεται να΄ναι αριθμημενα?

πχ

1) .....ευρω

2) ....ευρω

3).... ευρω

δε θαθελα σαν συνολο ομως (1+2+3=...ευρω), γιατι μπορει πχ να μη παρω ή κανω ή χρειαστει κατι απο ολα. και παλι βεβαια ξερω οτι στο περιπου θα ναι,αλλα τουλαχιστον ναχω μια ιδεα απο τωρα

Διαφημίσεις

Ο Λογαριασμός χαθηκε απο τις εξετάσεις της εγκυμοσυνης.ποτε δεν ξερεις τι θα προκυψει. μπορει μια εγκυουλα να κανει ολο τον προγεννητικο έλεγχο με 500 ευρω, ενω καποια αλλη οπως εγω που χρειαστηκε να κανω το πακετο της θρομβοφιλιας και μαλιστα το μεγάλο πακετο, στοιχισε 650 ευρω. οσο για τα αναλώσιμα οπως καροτσια παρκα ριλαξ κτλ, μπορεις να τα βρεις απο αλλη μανουλα και να μη ξοδεψεις ιδιαιτερα χρηματα.

s-age.png[/img]Z7Txp2.png

θελω να ρωτησω 3 πραγματα [αν και κανω οικονομιες δε θελω να βρεθω προ εκπληξεων!].

1)απο το πρωτο μηνα της εγκυμοσυνης, μεχρι τη στιγμη που θα βγεις απο το μαιευτηριο, μαζι με εξετασεις,εξτρα φαρμακα κλπ ποσο στοιχιζουν ολα? η ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη δλδ...

2)μετα που θα παει η λεχωνα σπιτι και μεχρι το πρωτο χρονο του παιδιου, ποσο στοιχιζουν τα παμπερς,τα γαλατα και ολα τα ιδιαιτερα που τρωει και χρειαζεται να ζησει?

πχ

1) .....ευρω

2) ....ευρω

3).... ευρω

δε θαθελα σαν συνολο ομως (1+2+3=...ευρω), γιατι μπορει πχ να μη παρω ή κανω ή χρειαστει κατι απο ολα. και παλι βεβαια ξερω οτι στο περιπου θα ναι,αλλα τουλαχιστον ναχω μια ιδεα απο τωρα

στο σύνολο ειναι αππγπητευτικο τοποσο

1)τα φαρμακα της κύησης ειναι το καλυτερο γιατι προς το παρον ηταν και ειναι δωρεαν τα βασικα καθε επισκεψη 50 ευρω συν 180 αυχενικη συν β επιπεδου 150 συν doppler 100 syn αν χρειαστει αμνιοπαρακεντηση οπως εμενα 650 ευρω συν 2000 τοκετος συν 1000 βλαστο κυτταρα κανε μια χοντρη σουμα

2)ο θηλασμος ειναι τζαμπα ομως για να συντηρηθει η μανα θελει καλη διατροφη αν θελει και ειδικα γαλατα ας τα να πανε αν ειναι και φαγανο το παιδι ας τα βρασκα

3)υπαΡΧΕΙ το ικεα με φθηνες λυσεςι

Καλή μου τα έξοδα πάνε ανάλογα με το τι έχεις να δώσεις καθώς επίσης τι ταμείο έχεις και σε ποιο γιατρό πας. Εμένα όλη η γέννα μαζί με τις εξετάσεις εγκυμοσύνης πήγε στα 4500ευρώ (1600 γέννα , 1500 γιατρός, και ξεκίνα κάθε 2 μήνες από 100-150 αυχενική κτλ και εξετάσεις αίματος κτλ) Δεν είχα και κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και ο γιατρός με βοήθησε και μου έκοψε κανενα 1000ευρώ.

Τώρα αν θες γάλα ξένο, όπως εγώ που δίνω ελάχιστο μητρικό από ανάγκη υπολόγισε 18.5 ευρώ για μια βδομάδα (βιολογικό σκόνη), αλλά υπάρχουν και άλλα που είναι πιο οικονομικά. Γενικά με τις πάνες και το γιατρό και γενικά τα έξοδα του μωρού υπολόγισε το λιγότερο στα 250Ε.

Οσο αφορά κούνια, καρότσι και τα υπόλοιπα, όλα λίγο πολύ κάνουν κοντά στα 100Ε, αλλά αν το ψάξεις υπάρχουν βιοτεχνίες και μεγάλα στοκ καταστήματα που μπορεί να τα βρεις όλα στη μισή τιμή.

Διαφημίσεις

Γιώτα διαβάζοντας λίγο τις δημοσιεύσεις σου γιατί τόσο άγχος???? Και αφού δεν ήσουν σίγουρη για την εγκυμοσύνη σου γιατί δεν το καθυστερούσατε λίγο το θέμα του bebe με τον αντρούλη σου?

Τώρα είναι καλύτερα που τη ζεις μέσα στο άγχος και τόσες ερωτήσεις να ζαλίζουν το κεφαλάκι σου?κάνεις κακό και στο μωρό σου! ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ!

Τα έξοδα της εγκυμοσύνης δεν είναι προβλέψιμα, δεν ξέρεις κάθε μέρα τι θα σου ξημερώσει!

1)τα φαρμακα αν δεν στα γράψει κάποιος είναι 40€/μήνα από τον 40και μετά(βάλε και κανένα κατοστάρικο χοντρικά για κρέμες ραγάδων και άλλα παραφάρμακα για όλο το διάστημα κύησης), 180-250 αυχενικη(κόστος ανάλογα με το κέντρο) συν β επιπεδου 150-200(ανάλογα το κέντρο) συν doppler 100 συν 50 κάθε επιπλέον του πρώτου ντόπλες(μπορεί να κάνεις από 1-και 5 και μπορεί να στα κάνουν και δωρεάν) αμνιοπαρακεντηση(αν χρειαστεί) οπως εμενα 650 ευρω

Σύν €1.500 τα τσεκαπ του προγεννητικού ελέγχου για σενα

Τοκετός και αμοιβή γιατρού αναλογα το μαιευτήριο, πάντως κάτω απο το 3.000 για νοσοκομείο και γιατρό δεν πιστεύω να πέσεις

Αυτά χοντρικά γιατί -χτύπα ξύλο- αν σου ζητήσουν περισσότερες εξετάσεις για το μπεμπέ, αστα!

2)παμπερσ (αναλογα με τα κιλά η τιμή) αλλά περίπου 30€/μήνα το φθηνότερο και 100€/μήνα το γάλα σκόνη

συν 50€/μήνα για κιτερντε, κρεμες συγκάματος, σαμπουάν, αφρόλουτρα, ειδικά απορρυπαντικά

Επίσης 60€/μήνα το λιγότερο στον ιδιώτη γιατρό και 80€/μήνα φάρμακα και εμβόλια (αν έχεις ασφάλιση το κόστος πέφτει στο ποσό της συμμετοχής σου)

3)Κούνια 150, καρότσι 400, κάθισμα αυτοκινήτου 150, πάρκο 50, αποστειρωτής 100, μπιμπερό 50, ριλαξ 100, καθισματάκι φαγητού 150, μπανάκι 20

Η λίστα είναι ατελειωτη, οτι μπορείς παίρνεις, μπορουν να σου χαρίσουν κι όλας κάποια πράγματα

Η αίσθηση να φιλάς το τρυφερό μαγουλάκι του χορτασμένου, φρεσκοπλυμμένου και καλοφροντισμένου μωρού σου έχει αξία ανεκτίμητη. Αν έχεις τα στοιχειώδη, τα μωρά μεγαλώνουν με αγάπη, χάδι κι αγκαλιά

1) ο προγεννητικος ελεγχος δεν μου κοστισε ιδιαιτερα....τις εκανα μεσω ικα και σε δημοσιο νοσοκομειο, περιπου 100 ευρω....αυχενικη 150, β επιδεδου και ντοπλερ απο 100. το μαιευτηριο και η γιατρος μου κοστησαν 3500 . καθε μηνα η επισκεψη 50 ευρω..... τα φαρμακα ηταν ολα δωρεαν απο το ικα οπως και οι μηνιαιες αιματολογικες εξετασεις

2) το γαλα βιολογικο κι εμεις περιπου στα 19 την εβδομαδα και πανες με 50% εκπτωση περιπου 30 ευρω το μηνα. ο παιδιατρος αλλα 50 ευρω...

3)για προικα μωρου μπορεις να βρεις απο καποιον δικο σου και να σου ερθουν δωρεαν ή ακομα μπορεις να βρεις πολυ καλα κομματια σε πολυ καλες τιμες...ειτε μεταχειρισμενα ειτε καινουρια....

οπως και να εχει, σιγουρα τα εξοδα ειναι πολλα αλλα σιγουρα ολα μπορουμε να τα φερουμε στα μετρα μας!!!

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

πχ

1) .....ευρω

2) ....ευρω

3).... ευρω

Μα είναι δυνατόν να υπάρχει μία καθολική απάντηση για όλα??? Δεν είναι προφανές ότι όλα αυτά που ρωτάς εξαρτώνται από τις δικές σου ανάγκες και επιλογές?

εχω δυο μπουμπουκακια

Μα είναι δυνατόν να υπάρχει μία καθολική απάντηση για όλα??? Δεν είναι προφανές ότι όλα αυτά που ρωτάς εξαρτώνται από τις δικές σου ανάγκες και επιλογές?

χμ..το ξερω και εγω. αλλα βαση των απαντησεων θα ξερω στο περιπου. δηλαδη οταν εγραψα την ερωτηση νομισα οτι θελει για τα νοσηλεια της γεννας(τις μερες που μενεις στη κλινικη) 5000ευρω [πραγματι πολλα εβαλα!]. αλλα στο περιπου διαφωτιστηκα. τωρα 1000 πανω, 1000 κατω δεν εγινε και κατι. οπως πολυ σωστα ειπωθηκε οτι ολες οι οικονομιες θα πανε εκει και το κατανοω! αλλα μεχρι να γινω λεχωνα , πανω κατω μπορω να προσανατολιστω ποιος γιατρος ειναι υπερβολικος,αν και ποτε δινουμε φακελακι,αν μπορω να φτιαξω κατι εγω, τι να δανειστω,,κλπ!

(μεγαλη βοηθεια!!!!)

Διαφημίσεις

Να σε ρωτήσω κάτι; Έχεις βρει γιατρό ή όχι ακόμα; γιατί για τα έξοδα της εγκυμοσύνης και της γέννας πρώτα από όλα θα ρωτήσεις τον γιατρό σου. Επίσης θα γεννήσεις σε ιδιωτικό ή σε δημόσιο μαιευτήριο; Έχεις κάποια ασφάλεια να σε καλύψει; Ότι και να σου πούμε εμείς είναι πολύ γενικό.

s-age.pngs-age.png

όταν έμεινα έγκυος δεν είχαμε ουτε 1Ε...

και δεν κάνω πλάκα...πιστεύαμε ότι θα φτιάξουν τα πράγματα...2008 είμασταν!!!

είχα ασφάλεια τεβε,οπότε οι επισκέψεις στον γιατρό,τα φάρμακα και οι αναλύσεις ήταν δωρεάν...για τις αναλύσεις πλήρωνα 15Ε τον μήνα συμμετοχή, πλήρωση αυχενική και β' επιπέδου από 100Ε.

γέννησα σε δημόσιο νοσοκομείο σε άλλη πόλη,οπότε είχαμε κάποια εχτρα,πχ ξενοδοχείο...

το νοσοκομείο στοίχησε 500Ε κι αυτό επειδή ήμουν στο τέβε,αλλιώς με άλλα ταμεία δεν πληρώνεις,φακελάκι δεν δώσαμε σε κανέναν.

επίδομα πήρα 800Ε από το ταμείο.

τα βλαστοκύταρα είναι προεραιτικό,αν θυμάμαι καλά δώσαμε 1500Ε,σε δόσεις.

το δωμάτιο της μικρής το φτιάξαμε μόνοι μας,το βάψαμε,πήραμε αυτοκόλλητα,ταπετσαρία,σύνολο 50-70Ε...

τα έπιπλα του μωρού και γενικά την προίκα του ήταν δώρα από οικογένεια,συγγενείς,φίλους...μας ρωτούσαν τι χρειαζόμασταν και τους λέγαμε...

ρούχα για τα πρώτα περίπου 2 χρόνια δεν πήρα,είχα από την αδερφή μου.

και για το θέμα γάλα και πάνες που ρωτάς...

είχα ξεκινήσει να αγοράζω πάνες μερικούς μήνες νωρίτερα,λίγα λίγα πακέτα...άσε που υπάρχουν και προσφορές συνέχεια και αυτές κυνηγούσα.

πάντως πρόσεξα ότι μετά το παιδί παρόλο τα γάλατα,πάνες,μωρομάντηλα που παίρναμε, το σούπερ μάρκετ το κρατήσαμε στο ίδιο ποσό τον μήνα...πως? κόψαμε από αλλού...παίρναμε για μας λιγότερα πράγματα και ιδιωτικές ετικέτες.

με το καλό το μωράκι σου και σιγά σιγά όλα θα τακτοποιηθούν.

pPyfp1.png

IxVpp1.png

Να σε ρωτήσω κάτι; Έχεις βρει γιατρό ή όχι ακόμα; γιατί για τα έξοδα της εγκυμοσύνης και της γέννας πρώτα από όλα θα ρωτήσεις τον γιατρό σου. Επίσης θα γεννήσεις σε ιδιωτικό ή σε δημόσιο μαιευτήριο; Έχεις κάποια ασφάλεια να σε καλύψει; Ότι και να σου πούμε εμείς είναι πολύ γενικό.

ναι εχω το γιατρο που ξεγεννησε εμενα! αλλα ντραπηκα να τον ρωτησω γιατι ειναι οικογενειακος γνωστος και σε ολους εκανε καλη τιμη. επισης ρωτησα στο περιπου τη μητερα μου αλλα μου ειπε να μην ανησυχω για τετοια.συννενοηθηκε! και εγω σημερα το εμαθα. τελικα ολα καλα. πιστευω πως μου εφυγε ενα αγχος γιατι και ρουχαλακια εχω και κουνιες και ολα. απλα δε τα ρωτησα ποτε. αλλα βλεπω πως ολες οι μανες κατανοουν τα εξοδα και αλληλοβοηθ οποτε γινεται βεβαια!

όταν έμεινα έγκυος δεν είχαμε ουτε 1Ε...

και δεν κάνω πλάκα...πιστεύαμε ότι θα φτιάξουν τα πράγματα...2008 είμασταν!!!

είχα ασφάλεια τεβε,οπότε οι επισκέψεις στον γιατρό,τα φάρμακα και οι αναλύσεις ήταν δωρεάν...για τις αναλύσεις πλήρωνα 15Ε τον μήνα συμμετοχή, πλήρωση αυχενική και β' επιπέδου από 100Ε.

γέννησα σε δημόσιο νοσοκομείο σε άλλη πόλη,οπότε είχαμε κάποια εχτρα,πχ ξενοδοχείο...

το νοσοκομείο στοίχησε 500Ε κι αυτό επειδή ήμουν στο τέβε,αλλιώς με άλλα ταμεία δεν πληρώνεις,φακελάκι δεν δώσαμε σε κανέναν.

επίδομα πήρα 800Ε από το ταμείο.

τα βλαστοκύταρα είναι προεραιτικό,αν θυμάμαι καλά δώσαμε 1500Ε,σε δόσεις.

το δωμάτιο της μικρής το φτιάξαμε μόνοι μας,το βάψαμε,πήραμε αυτοκόλλητα,ταπετσαρία,σύνολο 50-70Ε...

τα έπιπλα του μωρού και γενικά την προίκα του ήταν δώρα από οικογένεια,συγγενείς,φίλους...μας ρωτούσαν τι χρειαζόμασταν και τους λέγαμε...

ρούχα για τα πρώτα περίπου 2 χρόνια δεν πήρα,είχα από την αδερφή μου.

και για το θέμα γάλα και πάνες που ρωτάς...

είχα ξεκινήσει να αγοράζω πάνες μερικούς μήνες νωρίτερα,λίγα λίγα πακέτα...άσε που υπάρχουν και προσφορές συνέχεια και αυτές κυνηγούσα.

πάντως πρόσεξα ότι μετά το παιδί παρόλο τα γάλατα,πάνες,μωρομάντηλα που παίρναμε, το σούπερ μάρκετ το κρατήσαμε στο ίδιο ποσό τον μήνα...πως? κόψαμε από αλλού...παίρναμε για μας λιγότερα πράγματα και ιδιωτικές ετικέτες.

με το καλό το μωράκι σου και σιγά σιγά όλα θα τακτοποιηθούν.

το παραδειγμα σου πρεπει να το βαλεις σε νεο δικο σου θεμα.ειναι παραδειγμα προς μιμηση! το διαβασα μονορουφι!!! σε πολλα μοιαζουν οι σκεψεις μας και σε αλλα θα κανω οτι κανεις. αυτο δλδ με τις πανες που αγοραζες απο πριν μαρεσε πολυ. τα επιπλα θα τα δανειστω απο το παλιο μου δωματιο. θα τα καλλωπισω και μεχρι να βγαλει το σχολειο μια χαρα θαναι. ασε που ειναι υγειινα.100% ξυλο! οσο για τα ιατροφαρμακευτικα ειναι πολυ χαμηλη τιμη αλλα δε νομιζω ναμαι τοσο τυχερη γιατι εκει που μενω αν διαλεγα το δημοσιο θα ρισκαρα ακομα και τη ζωη μου.

κάπου στο babyspace έχει τα όλα τα έξοδα του μωρού αναλυτικά για το πρώτο έτος, με 3 τιμές διαφορετικές (ελάχιστη-μέση-μέγιστη). Γράφει τα πάντα. Τα μισά και παραπάνω πράγματα στη λίστα δεν είναι απαραίτητα απο ότι θυμάμαι.

Σου εύχομαι καλή εγκυμοσύνη

95Jqp2.png

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!!!

Διαφημίσεις

το πήραμε απόφαση...αν περίμενα να φτιάξουν τα οικονομικά μας για να κάνω παιδί,ακόμα δεν θα είχα κάνει,εφόσον τώρα είμαστε χειρότερα κι από τότε..τεσπά...

ευτυχώς βοήθησαν οι γονείς και οι συγγενείς και όλα έγιναν..

είχα βάλει φώτο από το παιδικό στο κατάλληλο θέμα...

το εφηβικό μου κρεβάτι το ξήσαμε και το βάψαμε ένα ωραίο κρεμ.

συρταριέρα και βιβλιοθήκη είχα από ικέα,αγοράσαμε κούνια και αλλαξιέρα από τα mothercare πολύ φθηνά. φωτιστικά,κουρτίνες και διάφορα από ικέα...λίγα λίγα τα παίρναμε...γέννησα φλεβάρη και από τον δεκέμβριο το είχαμε έτοιμο το δωμάτιο.

όπως σου είπα γέννησα σε άλλη πόλη,γιατί το νοσοκομείο της πόλης μου ήταν και είναι από τα χειρότερα...

είδες σιγά σιγά θα βρεθεί λύση...

pPyfp1.png

IxVpp1.png

κάπου στο babyspace έχει τα όλα τα έξοδα του μωρού αναλυτικά για το πρώτο έτος, με 3 τιμές διαφορετικές (ελάχιστη-μέση-μέγιστη). Γράφει τα πάντα. Τα μισά και παραπάνω πράγματα στη λίστα δεν είναι απαραίτητα απο ότι θυμάμαι.

Σου εύχομαι καλή εγκυμοσύνη

;):D:)

το πήραμε απόφαση...αν περίμενα να φτιάξουν τα οικονομικά μας για να κάνω παιδί,ακόμα δεν θα είχα κάνει,εφόσον τώρα είμαστε χειρότερα κι από τότε..τεσπά...

ευτυχώς βοήθησαν οι γονείς και οι συγγενείς και όλα έγιναν..

είχα βάλει φώτο από το παιδικό στο κατάλληλο θέμα...

το εφηβικό μου κρεβάτι το ξήσαμε και το βάψαμε ένα ωραίο κρεμ.

συρταριέρα και βιβλιοθήκη είχα από ικέα,αγοράσαμε κούνια και αλλαξιέρα από τα mothercare πολύ φθηνά. φωτιστικά,κουρτίνες και διάφορα από ικέα...λίγα λίγα τα παίρναμε...γέννησα φλεβάρη και από τον δεκέμβριο το είχαμε έτοιμο το δωμάτιο.

όπως σου είπα γέννησα σε άλλη πόλη,γιατί το νοσοκομείο της πόλης μου ήταν και είναι από τα χειρότερα...

είδες σιγά σιγά θα βρεθεί λύση...

πραγματι!