Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι σημαινει να εισαι φτωχος

elenik

Recommended Posts

Τι σημαίνει να είσαι «φτωχός»…

Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο χωριό, σε μια οικογένεια που ζούσε στο βουνό.

Πέρασαν τρεις μέρες και δυο νύχτες στην αγροικία. Καθώς επέστρεφαν στο σπίτι, μέσα στο αυτοκίνητο, ο πατέρας ρώτησε το γιο του:

«Πώς σου φάνηκε η εμπειρία;»

«Ωραία» απάντησε ο γιος με το βλέμμα καρφωμένο στο κενό.

«Και τι έμαθες;» συνέχισε με επιμονή ο πατέρας.

Ο γιος απάντησε:

- Εμείς έχουμε έναν σκύλο, ενώ αυτοί τέσσερις.

- Εμείς διαθέτουμε μια πισίνα που φτάνει μέχρι τη μέση του κήπου, ενώ αυτοί ένα ποτάμι δίχως τέλος, με κρυστάλλινο νερό, μέσα και γύρω από το οποίο υπάρχουν και άλλες ομορφιές…

- Εμείς εισάγουμε φαναράκια από την Ασία για να φωτίζουμε τον κήπο μας, ενώ αυτοί φωτίζονται από τα αστέρια και το φεγγάρι…

- Η αυλή μας φτάνει μέχρι το φράχτη, ενώ η δική τους μέχρι τον ορίζοντα…

- Εμείς αγοράζουμε το φαγητό μας• αυτοί πάλι, σπέρνουν και θερίζουν γι αυτό…

- Εμείς ακούμε CDs. Αυτοί απολαμβάνουν μια απέραντη συμφωνία από πουλιά, βατράχια, και άλλα ζώα. Και όλα αυτά διακόπτονται που και που από το ρυθμικό τραγούδι του γείτονα που εργάζεται στο χωράφι…

- Εμείς μαγειρεύουμε με ηλεκτρική κουζίνα. Αυτοί ό,τι τρώνε έχει αυτή τη θεσπέσια γεύση, μια και μαγειρεύουν στα ξύλα…

- Εμείς, για να προστατευθούμε, ζούμε περικυκλωμένοι από έναν τοίχο με συναγερμό. Αυτοί ζουν με τις ορθάνοιχτες πόρτες τους, προστατευμένοι από τη φιλία των γειτόνων τους…

- Εμείς ζούμε «καλωδιωμένοι» με το κινητό, τον υπολογιστή, την τηλεόραση. Αυτοί, αντίθετα, «συνδέονται» με τη ζωή, τον ουρανό, τον ήλιο, το νερό, το πράσινο του βουνού, τα ζώα τους, τους καρπούς της γης τους, την οικογένειά τους.

Ο πατέρας έμεινε έκθαμβος από τις απαντήσεις του γιου του…

Και ο γιος ολοκλήρωσε με τη φράση:

«Σʼευχαριστώ, μπαμπά, που μας δίδαξες πόσο φτωχοί είμαστε…»

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ, ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ.

ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ «ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ».

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΟΛΥ ΓΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙΣ.

Τώρα έχεις δύο επιλογές:

01] Να διαγράψεις αυτό το μήνυμα.

02] Να το στείλεις σε όλους αυτούς που αγαπάς.

Θυμήσου:

Το πιο δυνατό σʼαυτή τη ζωή είναι η ΑΓΑΠΗ.

«Αυτή όλα τα μπορεί».

Μετάφραση από τα Ισπανικά σε ελεύθερη απόδοση:

Γεώργιος Σ. Βλάχος

Ευχαριστώ τον κύριο Josep J. από τη Βαρκελώνη της Ισπανίας για την αποστολή του αυθεντικού μηνύματος στην Ισπανική.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Έριξα πολύ γέλιο με την απλοϊκότητα που μυρίζει προσηλυτισμό για κάποια συγεκριμένη θρησκεία.....

Δεν ξέρω αν ήταν φτωχοί ή πλούσιοι οι απλοϊκοί χωριάτες...αλλά ξέρω ότι τους έβγαινε η παναγία για να φάνε...να σπείρουν να θερίσουν να φουρνίσουν.....

ξέρω επίσης πως στα ωραιότατα θέρετρα ή άλλα μέρη που κάνουν διακοπές οι πλούσιοι και το κύμα ακούνε ωραιότατα να σκάει στα πόδια τους και τα αστέρια βλέπουν μια χαρά...αντίθετα οι άλλοι ακούνε πάντα τα βατράχια που κοαζουν λίγο πριν σηκωθούν για να ξαναπιάσουν την τσάπα....

Αποκοιμίζει το κειμενάκι με βαθύτερο στόχο όπως προείπα τον προσηλυτισμό.....

Μου τη δίνουν αυτά....

Αν υπάρχει κάποιος πλούσιος που νομίζει ότι θα είναι ευχαριστημένος να ζει όπως ζούσαν οι παππούδες μας ή οι προπαππούδες μας χρόνια πριν (κι όποιος έζησε λίγο τους προγόνους του έχει ακούσει τη φράση "ταλαιπωρία παιδάκι μου η ζωή τότε..πολύ δουλειά και καμμιά ευχαρίστηση....μακάρι να μη ζήσετε ποτέ όπως εμείς").....παρακαλείτε όπως καταθέσει στο λαγαριασμό μου τα λεφτά του να κρατήσει τόσα ώστε να αγοράσει ένα οικοπεδάκι στο βουνό και να φαντασιώνεται ότι του ανήκει ολόκληρο....και θα ακούω εγώ το κύμα 6 μήνες το χρόνο.....τα βατράχια πάλι δεν τα αντέχω...ούτε σαν άποψη ούτε σαν αισθητική....

• 2 weeks later...

Γειά σου ρε sesame, πες τα παιδί μου :lol::lol::lol:

Παιδιά και το δικό μου λογαριασμό να δώσω ε, ναι ναι, πάρτε εσείς τα βουνά κι αφήστε μας εμάς εδώ πέρα, είμαστε ψυχάρες και θα θυσιαστούμε για σας

Τέλος πάντων, δεν ξέρω αν στόχος είναι ο προσηλυτισμός, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις οι παπάδες δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη, θα έπρεπε να λέει κάτι πιο συγκεκριμένο του στυλ αν καταθέσεις 1 ευρώ στον άγιο ονούφριο τον κουταλοβούτη θα γίνει το α ή το β. Νομίζω λοιπόν ότι ο στόχος είναι ο κλασικός τέτοιων μέιλ, δηλαδή να συγκινήσουν κάποιους ανθρώπους που θα τα προωθήσουν στους φίλους τους χωρίς να σκεφτούν να βάλουν ιδιαίτερη κοινοποίηση ή να διαγράψουν τα email που εμφανίζονται στο σώμα κειμένου μετά από κάθε προώθηση, οπότε σε κάθε νέα αποστολή εμφανίζονται μερικές εκατοντάδες λογαριασμοί ταχυδρομίου, οπότε οι διάφοροι σπάμερ κάνουν πάρτυ.

Παιδιά, οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν κάτι πολύ σοφό: να έχεις το νου σου όταν κάποιος προσπαθεί να σε συγκινήσει. Τέτοιες αμερικανιές δε μπορεί να έχουν καλό σκοπό

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Εμένα μου άρεσε το ειδυλλιακό τοπίο που περιγράφεται, αλλά πράγματι άλλο να έχεις ένα μαλακό κρεβάρι κάτω από κεραμίδια τσιμεντο κτλ κι άλλο να αγωνιάς μήπως τρυπήσει η -all natural-ξυλινοαχυρένια οροφή της ιστορίας (έτσι τη φαντάζομαι)

....μμμ...δεν μπορούμε να τα'χουμε όλα, αλλά ασχετα από το "Ο Κύριος μας κρατά γερά...." (???) αναμφισβήτητα έχουμε χάσει τη μπάλα...εγώ πάντως προτιμώ τη βατραχοσυμφωνία από τη Μεσογείων και Κηφισίας μες στ'αυτιά μου... :?

Τελικά φύση-τεχνολογία 1-?

Είδες που μπερδεύτηκες?

Δεν είναι μάχη τεχνολογίας φύσης, αλλά πλούτου και φτώχιας....και κάποιοι πλούσιοι προσπαθούν να πείσουν τους φτωχούς ότι αυτοί ζουν καλύτερα και ο Κύριος είναι μαζί τους......γιατί άραγε? :wink:

Για σκέψου λίγο.... :wink:

Διαφημίσεις

Το μονο που μπορω να δεχτω ,ειναι πως το χρημα δεν φερνει την ευτυχια....

για παραδειγμα τι να τα κανεις τα πολλα λεφτα αν δεν εχεις την υγεια σου,η την υγεια αυτων που αγαπας.Σιγουρα και παλι θα μπορεις να πας σε πιο καλους γιατρους,ισως να επιλεξεις το εξωτερικο μα...νομιζω πως καταλαναινετε τι εννοω.

Ισως να εχεις προβληματακια του τυπου με αγαπαει γι'αυτο που ειμαι ή για αυτα που εχω κ.λ.π.Ομως πως να τα συγκρινει κανεις με τα προβληματα διαβιωσης????

Συμφωνω με την sesame ως προς την λογικη.Και με ekabn ως προς το κινητρο αυτων των μηνυματων.

Εννοείτε πως πάνω από όλα βάζουμε την υγεία.....

μα και να τη χάσω τώρα δα, θα πάω σαν το σκυλί...που να βρω τόσα φακελάκια..άρα βοηθάει το χρήμα κι εκεί....

δεν ξέρω αν φέρνει την απόλυτη ευτυχία, αλλά βοηθάει το άτιμο....φεύγουν οι έγνοιες και ζεις χωρίς άγχος, άρα λιγότερα εγκεφαλικά, καρδιακά και αυτοκτονίες

Όσο για το αν θα σε αγαπάει.....είναι πάντα θέμα ανθρώπου....αν διαλέξεις κάποιον τύπο ρηχό και κενό εεεεε δε θα σε αγαπάει....αλλά και πάλι τέτοιοι τύποι πάνε και με φτωχές...δεν είναι όλες οι σχέσεις επιτυχημένες...

Χμμμμ......αν όμως έχεις χρήμα του κόβεις ένα σουτ μια ώρα αρχίτερα και ξεγνοιάζεις...άλλωστε ο άνθρωπος δεν κρύβεται για πολύ...

Μυαλό χρειάζεται και ψυχραιμία για να μην την πατήσεις, άσχετα αν είσαι πλούσιος ή όχι..

χιλιες φορες καλυτερα πλουσιος και δυστυχισμενος, παρα φτωχος και δυστυχισμενος.

Επιπλεον, τα δακρυα ακουγονται λιγοτερο οταν πεφτουν σε μπουχαρα της Μοιραρακη... Οταν πεφτουν δακρυα πανω σε κιλιμι απο τη λαικη, κανουν ενα θορυβο......... λες και σκανε οβιδες!!! (ειδικα στο σπιτι μου τωρα που δε δουλευω.... πεδιο βολης!!!)

Αχχχχχχχχχχχ........πόσα δίκια έχεις!!!!!!!!!!!!

Και για να ολοκληρώσω θα πω μόνο πως ο γιος αφού είπε τις γνωστές χαζομάρες για το ποιος ζει καλύτερα....βιάστηκε να χωθεί στο ακριβό τζιπ (με τι άλλο θα πήγαινε στα κατσάβραχα) του μπαμπά του και να γυρίσει στα πλούτη του....τον είδατε εσείς να κάθεται εκεί που τάχα ήταν καλά?

Διαφημίσεις

Ασε που εστειλε τον μπαμπα του να βαλει στην κουζινα του πανω οροφου(που ειναι και οι κρεβατοκαμαρες ντε,)ενα φουρνο με ξυλα για να εχει στο πρωινο του ψωμι ,την εσανς του φουρνιστου!!!!!

Θελει τωρα,ο κηπουρος να τραγουδαει πρωι-πρωι.....πηραν 3 σκυλια ακομα,2 αλογα για να συνδεθει ο μικρος με την φυση,και εναν συντριβανι.

Πεταξαν και τα Ασιατικα τα φαναρακια,Σηκωσαν την τεντα να βλεπουν τάστρα,και ολα καλα.

Ο δε χωρικος, κανει γλεντι στο χωριο που εφυγε το κακομαθημενο γιατι ετρωγε και πολυ,και τρελο κουτσομπολιο με τον γειτονα τον τραγουδιαρη,γιατι ο πλουσιος που δεν θελει τα c.d.δεν του τα΄κανε δωρο μπας και πλουτισει και αυτος και ο γειτονας το ρεπερτοριο τους.

• 1 year later...

"Ένας πατέρας με οικονομική άνεση, θέλοντας να διδάξει στο γιο του τι

σημαίνει φτώχεια, τον πήρε μαζί του για να περάσουν λίγες μέρες στο

χωριό, σε μια οικογένεια που ζούσε στο βουνό.

Πέρασαν τρεις μέρες και δυο νύχτες στην αγροικία. Καθώς επέστρεφαν στο

σπίτι, μέσα στο...

αυτοκίνητο, ο πατέρας ρώτησε το γιο του:

«Πώς σου φάνηκε η εμπειρία;»

«Ωραία» απάντησε ο γιος με το βλέμμα καρφωμένο στο κενό.

«Και τι έμαθες;» συνέχισε με επιμονή ο πατέρας.

Ο γιος απάντησε:

- Εμείς έχουμε έναν σκύλο, ενώ αυτοί τέσσερις

- Εμείς διαθέτουμε μια πισίνα που φτάνει μέχρι τη μέση του κήπου,

ενώ αυτοί ένα ποτάμι δίχως τέλος, με κρυστάλλινο νερό, μέσα και γύρω από

το οποίο υπάρχουν και άλλες ομορφιές.

- Εμείς εισάγουμε φαναράκια από την Ασία για να φωτίζουμε τον

κήπο μας, ενώ αυτοί φωτίζονται από τα αστέρια και το φεγγάρι.

- Η αυλή μας φτάνει μέχρι το φράχτη, ενώ η δική τους μέχρι τον

ορίζοντα.

- Εμείς αγοράζουμε το φαγητό μας· αυτοί πάλι, σπέρνουν και

θερίζουν γι αυτό.

- Εμείς ακούμε CDs. Αυτοί απολαμβάνουν μια απέραντη συμφωνία από

πουλιά, βατράχια, και άλλα ζώα. Και όλα αυτά διακόπτονται που και που από

το ρυθμικό τραγούδι του γείτονα που εργάζεται στο χωράφι.

- Εμείς μαγειρεύουμε με ηλεκτρική κουζίνα. Αυτοί ό,τι τρώνε έχει

αυτή τη θεσπέσια γεύση, μια και μαγειρεύουν στα ξύλα.

- Εμείς, για να προστατευθούμε, ζούμε περικυκλωμένοι από έναν

τοίχο με συναγερμό. Αυτοί ζουν με τις ορθάνοιχτες πόρτες τους,

προστατευμένοι από τη φιλία των γειτόνων τους.

- Εμείς ζούμε «καλωδιωμένοι» με το κινητό, τον υπολογιστή, την

τηλεόραση. Αυτοί, αντίθετα, «συνδέονται» με τη ζωή, τον ουρανό, τον ήλιο,

το νερό, το πράσινο του βουνού, τα ζώα τους, τους καρπούς της γης τους,

την οικογένειά τους.

Ο πατέρας έμεινε έκθαμβος από τις απαντήσεις του γιου του.

Και ο γιος ολοκλήρωσε με τη φράση:

«Σ'ευχαριστώ, μπαμπά, που μας δίδαξες πόσο φτωχοί είμαστε.»

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Γιατί μας το κάνεις αυτό???

Η μόνη μου περιγυριά είναι ότι αύριο θα πάμε για σαββατοκύριακο στο χωριό και θα ζήσουμε και εμείς για λίγο ανθρώπινα

Και τη στιγμή της επιστροφής θα μου πει ο μεγάλος μου

«γιατί δε καθόμαστε για πολλές μέρες?»

Και πιο συγκεκριμένα, για να αναφερθώ στα όσα έχει στο παρελθόν γράψει το μέλος sesame:

Έριξα πολύ γέλιο με την απλοϊκότητα που μυρίζει προσηλυτισμό για κάποια συγεκριμένη θρησκεία.....

Δεν ξέρω αν ήταν φτωχοί ή πλούσιοι οι απλοϊκοί χωριάτες...αλλά ξέρω ότι τους έβγαινε η Παναγία για να φάνε...να σπείρουν να θερίσουν να φουρνίσουν.....

ξέρω επίσης πως στα ωραιότατα θέρετρα ή άλλα μέρη που κάνουν διακοπές οι πλούσιοι και το κύμα ακούνε ωραιότατα να σκάει στα πόδια τους και τα αστέρια βλέπουν μια χαρά...αντίθετα οι άλλοι ακούνε πάντα τα βατράχια που κοαζουν λίγο πριν σηκωθούν για να ξαναπιάσουν την τσάπα....

Αποκοιμίζει το κειμενάκι με βαθύτερο στόχο όπως προείπα τον προσηλυτισμό.....

Μου τη δίνουν αυτά....

Αν υπάρχει κάποιος πλούσιος που νομίζει ότι θα είναι ευχαριστημένος να ζει όπως ζούσαν οι παππούδες μας ή οι προπαππούδες μας χρόνια πριν (κι όποιος έζησε λίγο τους προγόνους του έχει ακούσει τη φράση "ταλαιπωρία παιδάκι μου η ζωή τότε..πολύ δουλειά και καμμιά ευχαρίστηση....μακάρι να μη ζήσετε ποτέ όπως εμείς").....παρακαλείτε όπως καταθέσει στο λαγαριασμό μου τα λεφτά του να κρατήσει τόσα ώστε να αγοράσει ένα οικοπεδάκι στο βουνό και να φαντασιώνεται ότι του ανήκει ολόκληρο....και θα ακούω εγώ το κύμα 6 μήνες το χρόνο.....τα βατράχια πάλι δεν τα αντέχω...ούτε σαν άποψη ούτε σαν αισθητική...

Προσωπικά κρίνω το κειμενάκι ως κείμενο και δε μπαίνω σε διαδικασία να δω τι μπορεί να κρύβει από πίσω. Μου αρκεί η πρώτη ανάγνωση. Μια δεύτερη ανάγνωση δε, μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική για τον καθένα μας.

Επίσης, αν η ζωή μας δεν μας ανάγκαζε να ζουμε με τόση καχυποψία θα ήταν επίσης ομορφότερη...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

κοριτσια συγνωμη,αλλα δεν ηξερα οτι ειχε ανοιχτει το ιδιο θεμα!:oops:

παντως να πω οτι κ αυριο να μου ελεγαν φυγε για τον χωριο,θα πηγαινα τρεχοντας!!!

ετσι κ αλλιως ανυπομονουμε καποια στιγμη να φτιαξουμε ενα σπιτακι καπου μοναχικα αναμεσα στο καρπενησι κ τον προυσσο!!ειναι ονειρο ζωης κ περιμενω ποτε θα πραγματοποιηθει!!!

ανυπομονω να καλλιεργω τη γη μου,ανυπομονω να βλεπω τα παιδακια μου να παιζουν μεσα στο πρασινο κ στην ομορφια της φυσης!!ανυπομονω να παω εκει που τα χρηματα θα ειναι απλα μια λεπτομερεια κ δεν θα ελεγχουν τη ζωη μας,ανυπομονω να μαθουν τα παιδια μου να ζουν σαν ανθρωποι κ να μην ακολουθουν σαν προβατα οσα μας σερβιρουν!καλυτερα να ειμαι πιο ''πισω'',παρα μπροστα κ δυστυχισμενη!

οσο δυσκολη κ να ειναι η ζωη εκει,ξερω πως η ψυχη κ η καρδια μου θα γεμισουν γαληνη,οπως κ των παιδιων μου!!

δεν εχω βεβαια τα λεφτα τωρα να τα διαθεσω σε κανεναν λογαριασμο....αλλα αμα τα ειχα σιγουρα θα αγοραζα ενα οικοπεδακι εκει!!;)

κ οσον αφορα την ιστοριουλα,αμα τα παιδια μου μου ελεγαν τετοια πραγματα,σε λιγες μερες θα ειχα ηδη μετακομισει εκει!!!:-D

''Κ όταν ξυπνάς κάθε πρωί,τον ήλιο σαν κοιτάξεις,στην αγκαλιά του πρωινού ποτέ να μην ξεχάσεις,να ψάχνεις μέσα στη ζωή τα άνθη τα λευκά της κ την ευχή μου θα τη βρείς μέσα στη μυρωδιά της''

ΝΙΚΟΣ-ΜΑΡΙΑ-ΘΑΝΑΣΗΣ!!!

Ο πλούσιος της ιστορίας μας όμως μάλλον δεν θα το έκανε - αν και θα μπορούσε φυσικά!

Πέρα όμως από την πλάκα, δεν πρόκειται καθόλου περί καχυποψίας. Απλά, σαν γνήσια Αιγόκερως που είμαι, ευτυχώς ή δυστυχώς, ήμουν πάντα ρεαλίστρια και καθόλου ρομαντική. Οπότε καταλαβαίνεις πώς τα βλέπω όλα αυτά... Μακάρι πάντως να πραγματοποιηθεί το όνειρό σας και μάλιστα πιο σύντομα απ' όσο περιμένετε!