Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Aυχενική 3,00;;;

Recommended Posts

μόλις έκανα την αυχενική κ μου βγήκε 3,00.μου είπε ο γιατρός οτι ολα τα υπολοιπα ειναι πολυ καλά αλλα θέλω παρακολούθηση.μου έκλεισε ραντεβου τον άλλον μήνα για επανεξέταση.θα τρελαθώ έχω στεναχωρηθεί πολύ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 111
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μόλις έκανα την αυχενική κ μου βγήκε 3,00.μου είπε ο γιατρός οτι ολα τα υπολοιπα ειναι πολυ καλά αλλα θέλω παρακολούθηση.μου έκλεισε ραντεβου τον άλλον μήνα για επανεξέταση.θα τρελαθώ έχω στεναχωρηθεί πολύ

Καταρχάς μην στεναχωριέσαι γιατί κάνεις κακό στο μωράκι σου.Η αυχενική, σαν εξέταση δεν είναι διαγνωστική,απλά σου δίνει κάποια στατιστικά στοιχεία (πιθανότητες),επίσης εκτός από την μέτρηση της αυχενικής διαφάνειας,εξετάζονται και άλλα πράγματα (ρινικό οστό,pappa..) και στο τέλος αν βγούν αυξημένες οι συνδυασμένες πιθανότητες, κάτω από 1/300 αν δεν κάνω λάθος κάνεις αμνιο ή λήψη τροφοβλάστη.Και πάλι όμως οι περισσότερες πιθανότητες είναι να είναι καλά το μωράκι ,(σκέψου ότι στα 300 έμβρυα το ένα θα έχει πρόβλημα και τα 299 θα είναι υγιή).Καταλαβαίνω την αγωνία σου, αλλά λέω να το συζητήσεις με τον γιατρό που σε παρακολουθεί και να σε συμβουλεύσει για το τί πρέπει να κάνεις!Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά!

ολες οι μετρησεις βγηκαν πολυ καλες.ο κυριος πιλαλης που μου εκανε την αυχενικη μου ειπε οτι οι πιθανοτητες για αποβολη με την αμνιοπαρακεντηση ειναι περισσοτερες απο τις πιθανοτητες να εχει προβλημα το μωρο.μου εκλεισε για επανεξεταση κ επισης κλεισαμε ρανταβοθ κ για παιδοκαρδιολογο(νομιζω ετσι μου τον ειπε).μου ειπε οτι μπορει να εχει προβλημα με την καρδοθλα του αλλα μπορει κ να ειναι μεγαλο το μωρο.για υτο να βγαινει αυξημενη η αυχενικη.κ εδω που τα λεμε το μωρο ειναι 69,5mm

ολες οι μετρησεις βγηκαν πολυ καλες.ο κυριος πιλαλης που μου εκανε την αυχενικη μου ειπε οτι οι πιθανοτητες για αποβολη με την αμνιοπαρακεντηση ειναι περισσοτερες απο τις πιθανοτητες να εχει προβλημα το μωρο.μου εκλεισε για επανεξεταση κ επισης κλεισαμε ρανταβοθ κ για παιδοκαρδιολογο(νομιζω ετσι μου τον ειπε).μου ειπε οτι μπορει να εχει προβλημα με την καρδοθλα του αλλα μπορει κ να ειναι μεγαλο το μωρο.για υτο να βγαινει αυξημενη η αυχενικη.κ εδω που τα λεμε το μωρο ειναι 69,5mm

Έχω ακουσει απο κορίτσια εδώ ότι ο πιλάλης είναι απο τους καλούς γιατρούς, επομένως χαλάρωσε και να του έχεις εμπιστοσύνη. Μπορεί το μωράκι σου να είναι όντως μεγάλο και να είναι αυξημένη η μέτρηση. Υπομονή μέχρι την επανεξέταση!

Διαφημίσεις

καταρχην ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση κ την συμπαρασταση.εσεις αραγε θα περνατε κ 2η γνωμη???

Εγώ δεν θα έπαιρνα δεύτερη γνώμη, δλδ δεν θα ξανάκανα αυχενική. Ούτε σε εμβρυοκαδριολόγο θα πήγαινα. Θα έκλεινα ραντεβού για αμνιοκέντηση, όπου έχεις 100% σίγουρα αποτελέσματα για σύνδρομο Down και τρισωμίες. Οι πιθανότητες αποβολής είναι 1 στις 200, αλλά δεν έχει ακουστεί καμία περίπτωση αποβολής λόγω αμνιοκέντησης εδώ και πόσα χρόνια. Θα πας σε εξειδικευμένο γιατρό με πιστοποίηση. Και για να μην πεις ότι "έξω απ' το χορό πολλά τραγούδια λέμε", εγώ έκανα αμνιοκέντηση, χωρίς να έχω αυχενική 3. Η δική μας ήταν 1,4 και όλες οι ενδείξεις ήταν άριστες, απλά ήθελα να είμαι 100% σίγουρη και όχι να βασίζομαι σε ποσοστά και στατιστικές, όσον αφορά στην υγεία του μωρού που έχω στην κοιλιά μου.

Αυτές οι εξετάσεις είναι ένα όπλο στα χέρια μας, ας μάθουμε να το χρησιμοποιούμε. Εχει προχωρήσει τόσο πολύ η επιστήμη, γιατί να μην την εκμεταλευτούμε;

Εγώ δεν θα έπαιρνα δεύτερη γνώμη, δλδ δεν θα ξανάκανα αυχενική. Ούτε σε εμβρυοκαδριολόγο θα πήγαινα. Θα έκλεινα ραντεβού για αμνιοκέντηση, όπου έχεις 100% σίγουρα αποτελέσματα για σύνδρομο Down και τρισωμίες. Οι πιθανότητες αποβολής είναι 1 στις 200, αλλά δεν έχει ακουστεί καμία περίπτωση αποβολής λόγω αμνιοκέντησης εδώ και πόσα χρόνια. Θα πας σε εξειδικευμένο γιατρό με πιστοποίηση. Και για να μην πεις ότι "έξω απ' το χορό πολλά τραγούδια λέμε", εγώ έκανα αμνιοκέντηση, χωρίς να έχω αυχενική 3. Η δική μας ήταν 1,4 και όλες οι ενδείξεις ήταν άριστες, απλά ήθελα να είμαι 100% σίγουρη και όχι να βασίζομαι σε ποσοστά και στατιστικές, όσον αφορά στην υγεία του μωρού που έχω στην κοιλιά μου.

Αυτές οι εξετάσεις είναι ένα όπλο στα χέρια μας, ας μάθουμε να το χρησιμοποιούμε. Εχει προχωρήσει τόσο πολύ η επιστήμη, γιατί να μην την εκμεταλευτούμε;

σε ευχαριστω παρα πολυ για την συμβουλη.πρεπει αν σκεφτω πολυ καλα τι πρεπει να κανω.εχω αγχωθει τρομερα

σε ευχαριστω παρα πολυ για την συμβουλη.πρεπει αν σκεφτω πολυ καλα τι πρεπει να κανω.εχω αγχωθει τρομερα

Γι αυτό σου προτείνω να την κάνεις για να ξε-αγχωθείς. Δε μετάνιωσα ούτε στιγμή που έκανα την αμνιοκέντηση, αντιθέτως με το που πήρα τα πρώτα αποτελέσματα στα χέρια μου, χαλάρωσα κι άρχισα να απολαμβάνω την εγκυμοσύνη μου. Επίσης μπορείς να κάνεις άμεσα λήψη τροφοβλάστης, αλλά είναι λίγο πιο επικίνδυνη (1% πιθανοτητα αποβολής) και δεν σου το συνιστώ, απλά θα ξέρεις πιο γρήγορα.

Πρώτα από όλα ηρέμισε κοριτσάκι μου δεν βγαίνει τίποτα με το άγχος. Σου το λέω εγώ όπου την Δευτέρα που πέρασε έπαθα κρίση πανικού και με κρατάγανε μετά την Β - επιπέδου. Τι ποσοστό σου έδωσε η όλη εξέταση για τρισωμίες? Πέρα από την μέτρηση αυτή είδε και κάτι άλλο ο γιατρός που στην έκανε γιατί σου είπε για την καρδούλα του? Την άμνιο τι σου είπαν ? Και όσον αφορά την επανεξέταση αυχενικής τι μπορεί να αλλάξει? Δεν είχε καλή θεσούλα το μωρό δεν είναι σίγουρος ο γιατρός για τις μετρήσεις του? Συγγνώμη για τον κατακλυσμό ερωτήσεων απλά προσπαθώ να έχω μια γενικότερη εικόνα καθώς και εγώ 3 μέρες τώρα ψάχνω για αυτό το θέμα συνεχώς.

Διαφημίσεις

Θα συμφωνήσω με την Newbie G. Λόγω στίγματος αναιμίας που έχουμε με τον άντρα μου, έχω κάνει (ούτε κι εγώ θυμάμαι πόσες) λήψεις τροφοβλάστη και πότε δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα, αρκεί ο γιατρός που το κάνει να είναι σοβαρός επιστήμονας και όχι κομπογιαννίτης. Θα πάρεις τα αποτελέσματα και θα νιώσεις ότι σου έχει φύγει ένα τεράστιο βάρος πάνω από τους ώμους σου γνωρίζοντας πια σίγουρα και με σφραγίδα και βούλα ότι το μωρό σου αν μη τι άλλο δεν κινδυνεύει να έχει κάποιο σύνδρομο. Πιστεύω ότι το άγχος θα σε «φάει» μέχρι να έρθει η ώρα η καλή. Η λήψη τροφοβλάστη γίνεται μεταξύ 11-13 εβδομάδας και η αμνιοπαρακέντηση μεταξύ 14-22.

Ευχομαι με το καλό να πάρεις το μωράκι σου αγκαλιά και το άγχος που περνας τώρα να μείνει πίσω.

αχ NEWBIE, μην το λες, μην το λες για την αμνιοπαρακέντηση και την αποβολή...

Πρώτα από όλα ηρέμισε κοριτσάκι μου δεν βγαίνει τίποτα με το άγχος. Σου το λέω εγώ όπου την Δευτέρα που πέρασε έπαθα κρίση πανικού και με κρατάγανε μετά την Β - επιπέδου. Τι ποσοστό σου έδωσε η όλη εξέταση για τρισωμίες? Πέρα από την μέτρηση αυτή είδε και κάτι άλλο ο γιατρός που στην έκανε γιατί σου είπε για την καρδούλα του? Την άμνιο τι σου είπαν ? Και όσον αφορά την επανεξέταση αυχενικής τι μπορεί να αλλάξει? Δεν είχε καλή θεσούλα το μωρό δεν είναι σίγουρος ο γιατρός για τις μετρήσεις του? Συγγνώμη για τον κατακλυσμό ερωτήσεων απλά προσπαθώ να έχω μια γενικότερη εικόνα καθώς και εγώ 3 μέρες τώρα ψάχνω για αυτό το θέμα συνεχώς.

Η σωστή λειτουργία (ή μη) της καρδιάς είναι άλλη μια ένδειξη για σύνδρομα και τρισωμίες νομίζω. Αλλά ξέρω και περίπτωση κοπέλας που την στείλανε σε παιδοκαρδιολόγο, την κατατρομάξανε, της μίλησαν για διακοπή κύησης κλπ και τελικά το μωράκι γεννήθηκε υγιέστατο. Επίσης δε νομίζω πως φταίει η θέση του μωρού για την αυχενική. Δεν σου λένε νούμερο, αν δεν είναι σίγουροι. Το παιδεύουν μέχρι να μπορέσουν να το μετρήσουν σωστά. Γι αυτό κι εγώ δεν καταλαβαίνω τι θα καταλάβουν αν ξανακάνει αυχενική λίγο αργότερα. Άσε που η αυχενική γίνεται μεταξύ 11η και 13ης εβδομάδας, αργότερα δεν έχει κανένα νόημα. Μετά πάμε για Β επιπέδου.

αχ NEWBIE, μην το λες, μην το λες για την αμνιοπαρακέντηση και την αποβολή...

Ξέρεις περίπτωση που απέβαλε εξαιτίας της αμνιοκέντησης; Εγώ όπου κι αν ρώτησα μου είπαν ότι είναι απόλυτα ασφαλές.

Ξέρεις περίπτωση που απέβαλε εξαιτίας της αμνιοκέντησης; Εγώ όπου κι αν ρώτησα μου είπαν ότι είναι απόλυτα ασφαλές.

φίλη μου, έκανε στο 1ο παιδάκι της αμνιοπαρακέντηση γιατί το PAPPA δεν ήταν καλό κι όλα πήγαν μια χαρά. στο 2ο παιδάκι της κάνει πάλι αμνιοπαρακέντηση λόγω ηλικίας (38) και ξεκίνησαν συσπάσεις την άλλη μέρα και το έχασε το μωρό... στο ίδιο κέντρο με τον ίδιο γιατρό, ακολουθώντας τις ίδιες οδηγίες. είναι θέμα πιθανοτήτων.

Διαφημίσεις

Molly πρέπει να συμβουλευτείς και τον γιατρό που σε παρακολουθεί, ο κ.Πιλάλης πάντως είναι καλός γιατρός, εγώ προσωπικά τον εμπιστεύομαι,εκεί έκανα και εγώ την αυχενική.

φίλη μου, έκανε στο 1ο παιδάκι της αμνιοπαρακέντηση γιατί το PAPPA δεν ήταν καλό κι όλα πήγαν μια χαρά. στο 2ο παιδάκι της κάνει πάλι αμνιοπαρακέντηση λόγω ηλικίας (38) και ξεκίνησαν συσπάσεις την άλλη μέρα και το έχασε το μωρό... στο ίδιο κέντρο με τον ίδιο γιατρό, ακολουθώντας τις ίδιες οδηγίες. είναι θέμα πιθανοτήτων.

καλά κάνετε και λέτε όσα ξέρετε αλλά νομίζω ότι καλό θα ήταν να μην προσθέσουμε κι άλλο άγχος στην κοπέλα..

καλά κάνετε και λέτε όσα ξέρετε αλλά νομίζω ότι καλό θα ήταν να μην προσθέσουμε κι άλλο άγχος στην κοπέλα..

έχεις δίκιο, αλλά νομίζω ότι η κοπέλα έχει ήδη αγχωθεί επειδή ξέρει πολύ καλά ότι υπάρχει κίνδυνος (έστω και μικρός) και από την αμνιοπαρακέντηση. ούτε πρέπει να ακούγεται μόνο η άποψη ότι στην αμνιοπαρακέντηση δεν υπάρχουν κίνδυνοι.. το σωστό είναι να ακούσει το γιατρό της που θα τις πει ποια πιθανότητα υπερισχύει, να έχει το παιδί πρόβλημα ή να χάσει το παιδί από την εξέταση? σε κάθε περίπτωση η απόφαση είναι δική της και όλες της ευχόμαστε ό,τι καλύτερο!!

έχεις δίκιο, αλλά νομίζω ότι η κοπέλα έχει ήδη αγχωθεί επειδή ξέρει πολύ καλά ότι υπάρχει κίνδυνος (έστω και μικρός) και από την αμνιοπαρακέντηση. ούτε πρέπει να ακούγεται μόνο η άποψη ότι στην αμνιοπαρακέντηση δεν υπάρχουν κίνδυνοι.. το σωστό είναι να ακούσει το γιατρό της που θα τις πει ποια πιθανότητα υπερισχύει, να έχει το παιδί πρόβλημα ή να χάσει το παιδί από την εξέταση? σε κάθε περίπτωση η απόφαση είναι δική της και όλες της ευχόμαστε ό,τι καλύτερο!!

Ο γιατρός της είπε ήδη ότι οι κίνδυνοι της αμνιοκέντησης είναι μεγαλύτεροι από τις πιθανότητες να έχει κάτι το μωρό. Της προτείνει όμως επανέλεγχο, λες και θ' αλλάξει το νούμερο της αυχενικής. Και μάλιστα της προτείνει αυχενική μετά από ένα μήνα. Σου φαίνεται λογικό αυτό; Αφού η αυχενική γίνεται μεταξύ 11ης και 13ης εβδομάδας!

Ο γιατρός της είπε ήδη ότι οι κίνδυνοι της αμνιοκέντησης είναι μεγαλύτεροι από τις πιθανότητες να έχει κάτι το μωρό. Της προτείνει όμως επανέλεγχο, λες και θ' αλλάξει το νούμερο της αυχενικής. Και μάλιστα της προτείνει αυχενική μετά από ένα μήνα. Σου φαίνεται λογικό αυτό; Αφού η αυχενική γίνεται μεταξύ 11ης και 13ης εβδομάδας!

μήπως δεν κατάλαβε κάτι καλά η κοπέλα μέσα στην ταραχή της? εξάλλου τα αποτελέσματα της papp a έχουν βγει?

Δεν νομίζω να εννοεί, επανέλεγχο αυχενικής..και εγώ αυτό ξέρω ότι δεν γίνεται μετά την 13η εβδομάδα!

κοριτσια σας ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες.οχι καλα καταλαβα.δεν μου το ειπε αμεσα να μην κανω αμνιο αλλα απο τα λεγομενα του αυτο καταλαβα.η παπ α βγηκε μια χαρα μου ειπε.

Δεν νομίζω να εννοεί, επανέλεγχο αυχενικής..και εγώ αυτό ξέρω ότι δεν γίνεται μετά την 13η εβδομάδα!

κ ομως επανελεγχο μου ειπε κ μαλιστα σε ενα μηνα

κοριτσια σας ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες.οχι καλα καταλαβα.δεν μου το ειπε αμεσα να μην κανω αμνιο αλλα απο τα λεγομενα του αυτο καταλαβα.η παπ α βγηκε μια χαρα μου ειπε.

Ε πες μας βρε molly, τι επανέλεγχο θέλει τότε! Τι πιθανότητες για σύνδρομο down και τρισωμίες σου έδωσε; Τι γράφει στα χαρτιά;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...