Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

To μωρό δε θηλάζει, το πρωτόγαλα δεν κατεβαίνει, τι συμβαίνει;;

Recommended Posts

Γεννήσαμε χθες (η σύζυγος) με Κ.Τ. αφού 9,5 ώρες με τεχνητούς πόνους δεν καταφέραμε και πολλά πράγματα.

Το μωρό μπήκε στο στήθος της 2-3 ώρες μετά (απλά έκανε 1η γνωριμία) και το πρώτο βράδυ (ή σήμερα το πρωί) το ταϊσανε μιας και ήταν μεγαλούτσικο (3.540kg και 52cm) και θα πείναγε όπως μας είχαν πει.

Επιχειρώντας πολλές φορές η σύζυγος να το θηλάσει (και ζητώντας αποκλειστικό θηλασμό), αυτό απλά έκανε 1-2 το πολύ προσπάθειες και κοιμόταν πάνω της ! Σήμερα επίσης το απόγευμα έκανε εμετό (ότι προφανώς της είχαν δώσει το πρωί)... Πιο μετά (πριν 2-3 ώρες) έκλαιγε οπότε της το ξαναφέρανε αλλά και πάλι τα ίδια..1-2 φορές προσπάθεια και ύπνος. Το στήθος της παρά τις διάφορες πιέσεις δε βγάζει σταγόνα ακόμη.

Τι συμβαίνει; Είναι φυσιολογικό όλο αυτό;

Διαφημίσεις

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Το στήθος δε βγάζει σε όλες τις γυναίκες γάλα όταν το πιέζουν. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει γάλα. Την πρώτη εβδομάδα ένιωθα κάποιες φορές το στήθος μου πολύ πρησμένο και και πονούσα, ήθελα να βγάλω λίγο γάλα να ανακουφιστώ αλλά πιέζοντας δεν κατάφερνα να βγάλω τίποτα.

Έχω διαβάσει ότι το πρώτο 48ωρο τα μωρά δεν τρώνε πολύ. Η μπέμπα μου όταν γεννήθηκε έφαγε λίγο αμέσως μόλις βγήκε από την κοιλιά μου και το επόμενο γεύμα της ήταν μετά από 10 ώρες. Δε νομίζω ότι συμβαίνει κάτι περίεργο όμως καλύτερα να ρωτήσεται κάποιο γιατρό, φαντάζομαι θα είστε ακόμα στο μαιευτήριο.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Πρώτα πρώτα, να σας ζήσει!

Να σας πω κατ' αρχήν πως δεν είμαι ειδικός αλλά νομίζω πως σπάνια κατεβαίνει το γάλα το 1ο εικοσιτετράωρο. Οπότε το πολύ που θα μπορούσατε να δείτε στο στήθος θα ήταν το πρωτόγαλα, που είναι κιτρινωπό και διαφανές και πολύ ..λίγο, από τη φύση του. Αλλά κι αυτό δεν το βλέπεις πάντα, ακόμη κι αν υπάρχει.

Το ότι ταϊσανε το παιδάκι επειδή ήταν λέει μεγάλο καλύτερα να μην το σχολιάσω. Αν όμως τρώει πολύ ξένο γάλα, φυσικό είναι να μην πεινάει όταν το βάζουν να θηλάσει. Αυτό από μόνο του δε σημαίνει τίποτα! Για να έχετε αίσθηση του πόσο τρώει από μπουκάλι καλύτερα να το έχετε στο δωμάτιο, αν και όσο μπορείτε, γιατί πολλές φορές στα μαιευτήρια ταϊζουν τα μωρά και μετά δεν το λένε στους γονείς. Για παράδειγμα, αν το παιδάκι σας έβγαλε γάλα το απόγευμα, σχεδόν αποκλείεται να ήταν από το πρωινό του γάλα... αυτό σε 2-3 ώρες το πολύ έχει φύγει από το στομάχι. Οπότε ή που το ξανατάισαν, ή που η σύζυγός σας έχει και παραέχει γάλα..

Για την εδραίωση του θηλασμού πρέπει να μπαίνει το μωρό στο στήθος συνέχεια, γιατί έτσι είναι που καταλαβαίνει το στήθος ότι πρέπει να βγάλει γάλα. Διεκδικήστε το παιδάκι σας και ενθαρρύνετε τη σύζυγό σας να το θηλάζει όσο συχνά μπορεί. Μην αφήσετε να την πάρει από κάτω η κατάσταση! Είναι πραγματικά σπάνιο μια λεχώνα να μην έχει γάλα. Το πιθανότερο λοιπόν θα πάνε όλα καλά.

Τέλος αν αισθάνεστε ανασφάλεια για την παραγωγή γάλακτος, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καλέσετε μια σύμβουλο θηλασμού. Είναι βέβαια ένα έξοδο παραπάνω αλλά μπορεί να σας γλιτώσει από πολλά προβλήματα, κι όσο νωρίτερα σας δει τόσο καλύτερες πιθανότητες έχετε να πάνε όλα κατ'ευχήν!

Τις πρωτες μερες το νεογεννητο δεν τρωει πολυ αλλα και το πρωτογαλα φαινεται λιγο σε ποσοτητα. Οσο πιο συχνα βαζετε το μωρο να θηλασει τοσο πιο γρηγορα θα κατεβει το γαλα. Μην περιμενετε να δειτε γαλα να τρεχει, στην αρχη ειναι παχυρευστες σταγονες, απο την 3η-4η μερα ειναι πιο ''γαλα''.

Το πιθανοτερο ειναι οτι κοιμαται στο στηθος γιατι ειναι ταισμενο. Κι εμενα ετσι εκανε, την 3η μερα τους τονισα οτι θελω να τον θηλασω αποκλειστικα,το εγραψαν στο καρτελακι του και μολις πειναγε μου τον εφερναν και τοτε θηλαζε κανονικα. Μην φανταστειτε για ωρα, 2-3 λεπτα και κοιμοταν... σε μιση ωρα παλι τα ιδια. Ο πρωτος μηνας ετσι θα παει αλλα ειναι τελειως φυσιολογικο.

Να σας ζησει το μωρακι σας και καλη επιτυχια με το θηλασμο,ειναι οτι καλυτερο μπορειτε να του προσφερετε γιαυτο μην το βαζετε κατω!

να σας ζησει το μωρακι σας !το δικο μου γαλα κατεβηκε το 2ο προς 3ο 24ωρο ,αναφερομαι στο πρωτογαλα που ειναι σταγονες.ετσι γινεται συνηθως αργει να ερθει το γαλα ,εχοντας ζητησει αποκλειστικο θηλασμο μου φερνανε το μωρο μερα νυχτα καθε 3-4 ωρες.με τοσο ερεθισμα που πηρε το στηθος τελικα ειχα παααρα πολυ γαλα .θα σας συμβουλευα επισης να επιμεινετε στον αποκλειστικο θηλασμο στο μαιευτηριο,το μωρο τις πρωτες 48 ωρες συμβαδιζει με την μαμα κ οι αναγκες του σε γαλα δεν ειναι πολυ μεγαλες,ετσι μου εχει πει ο γιατρος μου,αυτο που σας ειπαν για το οτι ειναι μεγαλο το μωρο κ πρεπει να φαει δεν μου ακουγεται καθολου φιλικο προς το θηλασμο...

Διαφημίσεις

Δηλαδη Στελλα οταν πηγες σπιτι με το μωρο συνεχισε να σου ζηταει γαλα καθε 3-4 ωρες οπως στο μαιευτηριο? Γιατι μου φαινονται πολλες ωρες..

Οι μαιες ειναι υποχρεωμενες να δειξουν στην γυναικα σου πως να θηλασει σωστα και να της λυσουν καθε απορια. Και εννοειται να μην το ταιζουν με ξενο γαλα αφου εχετε δηλωσει αποκλειστικο θηλασμο..

Θα σου πω από την δικιά μου εμπειρία μιας και γέννησα πριν 2,5 εβδομάδες με καισαρική. Τις δύο πρώτες μέρες όταν μου έφερναν το μωρό και καθόταν πολύ λίγο στο στήθος και κοιμόταν, δεν γκρίνιαζε όμως οπότε δεν του έδωσαν καθόλου ξένο. τον άβαζα όσο πιο συχνά μπορούσα αλλά και πάλι έκανε λίγες θηλαστικές κινήσεις κάθε φορα. Γαλα άρχισε να κατεβαίνει την τρίτη μέρα που ήμουν στο μαιευτήριο, όχι μεγάλη ποσότητα.Ελάχιστο πρωτόγαλα ίσως από την δέυτερη μέρα. Από την τρίτη μέρα και μετά το μωρό έπιανε πού καλύτερα και καθόταν περίσσότερη ώρα.Τη ημέρα που έφυγα από το μαιευτήριο, το στήθος μου είχε γεμίσει και είχε πρηστεί από το γάλα.

Θα έλεγα λοιπόν καταρχάς να μην αγχώνεστε. Δεύτερη μέρα ειναι πολυ νωρις να κατέβει γάλα (μην περιμένεις ποτάμι το γάλα). Ξένο γιατί του δίνουν??? Γκρινιάζει και δείχνει να πεινάει? Αν όχι, δεν χρειάζεται , τις πρώτες μέρες τα μωράκια δεν πεινάνε πολύ επειδή και η μαμα δεν έχει ακόμα γάλα, και με τον δικό μου έτσι έγινε. Το μωρό μπορεί να κλαίει γιατι θέλει αγκαλίτσα την μαμα του. Εννοείται να βάζει η μαμα το μωρό στο στήθος όσο πιο συχνα μπορεί και να το προσπαθεί να πιάσει. Θα το ξαναπω, μην αγχώνεστε!! Όλα μέχρι στιγμής είναι φυσιολογικά!

Και εσύ που είσαι ο μπαμπάς, να στηρίζεις την μαμα ψυχολογικά, εμένα ο άντρας μου πραγματικά με είχε βοηθήσει πολύ!

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Οι μαιες ειναι υποχρεωμενες να δειξουν στην γυναικα σου πως να θηλασει σωστα και να της λυσουν καθε απορια. Και εννοειται να μην το ταιζουν με ξενο γαλα αφου εχετε δηλωσει αποκλειστικο θηλασμο..

Δυστυχώς πολλές φορές οι μαίες προτείνουν ως εύκολη λύση το ξένο γάλα..

Για αυτό λέω και πιο πάνω ότι η κοπέλα θέλει ψυχολογική υποστήριξη από την σύζυγο. Εγω ήθελα πολύ να θηλασω, όπως και τα άλλα μου παιδάκια, και το πρώτο βράδυ μου λέει μια μαία αν θέλω να μην μου φέρει το μωρό να ξεκουραστώ και να το ταίσουν μέσα (ήμουν λίγο χάλια από την καισαρική) και στην αρχή είπα ναι (!!!). Αλλά ευτυχώς ο άντρας μου έμεινε το βράδυ μαζί μου και είπαμε τελικά να μας το φέρουν και τον έβαλα στο στήθος..

Καπου διάβαζα ότι ο θηλασμός είναι "παιχνίδι" αυτοπεποίθησης..

7/3/2009

28/5/2010

weijp2.png

Σήμερα 2η μέρα εμφανίστηκαν οι πρώτες κιτρινωπές σταγόνες (από το ένα μόνο στήθος), αλλά κυρίως από πίεση με το χέρι (οπότε απλά η μικρή "έγλυφε" τις σταγόνες). Επίσης, σήμερα έχει αρχίσει να κλαίει και να γκρινιάζει πιο πολύ οπότε και κάνει λίγο περισσότερες κινήσεις να θηλάσει (αν και πάλι κοιμάται αφού δεν έχει αρχίσει να κατεβαίνει γάλα). Τουλάχιστον είχαμε κάποια βελτίωση...

Την ταϊζουν αραιά και που (επειδή "είναι κρίμα να πεινάει και να γκρινιάζει") αν και πλέον ρωτάνε (βέβαια αυτό που αναφέρει ο/η βηματάκια με βάζει σε λίγες υποψίες αφού λέγανε ότι την είχαν ταϊσει πολύ πιο πριν τις 2-3 ώρες) Ήδη πάντως έχασε 170 gr (από 3540 σε 3470)...

Διαφημίσεις

Σήμερα 2η μέρα εμφανίστηκαν οι πρώτες κιτρινωπές σταγόνες (από το ένα μόνο στήθος), αλλά κυρίως από πίεση με το χέρι (οπότε απλά η μικρή "έγλυφε" τις σταγόνες). Επίσης, σήμερα έχει αρχίσει να κλαίει και να γκρινιάζει πιο πολύ οπότε και κάνει λίγο περισσότερες κινήσεις να θηλάσει (αν και πάλι κοιμάται αφού δεν έχει αρχίσει να κατεβαίνει γάλα). Τουλάχιστον είχαμε κάποια βελτίωση...

Την ταϊζουν αραιά και που (επειδή "είναι κρίμα να πεινάει και να γκρινιάζει") αν και πλέον ρωτάνε (βέβαια αυτό που αναφέρει ο/η βηματάκια με βάζει σε λίγες υποψίες αφού λέγανε ότι την είχαν ταϊσει πολύ πιο πριν τις 2-3 ώρες) Ήδη πάντως έχασε 170 gr (από 3540 σε 3470)...

Να σας ζησει!

αν ΘΕΛΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να θηλασετε,το μωρο δεν πρεπει να ξαναπιει ξενο γαλα,απο αυτη τη στιγμη που μιλαμε,πρεπει να ειναι ΣΥΝΕΧΕΙΑ στο στηθος της μαμας του και οποτε θελει θα θηλασει.Οσο δινετε ξενο τοσο χανετε το παιχνιδι.

Εγω για να καταφερω να θηλασω,μαλωσα με ολες τις μαιες γιατι με λεγανε τρελη που βαζω συνεχει το μωρο στο στηθος και που δεν δινω πιπιλες και τσαγια κτλ χαζα...

Το ποσο γαλα εχει,και ποσες σταγονες τρεχει ειναι ατυχεις μετρησεις.Βαλτε το μωρο στο στηθος να θηλασει και σταματηστε να ψαχνετε σταγονες.Το μωρο θα προκαλεσε με τις θηλαστικες κινησεις που θα κανει την παραγωγη της μαμας και το γαλα θα κατεβει.Με την πιεση του χεριου το γαλα δεν μπορει να κατεβει.Το στηθος πρεπει να παρει το ερεθισμα απο το μωρο οχι απο χερια που το ζουλαν.

Αυτες τις αηδιες περι μεγαλου μωρο και κριμα να πειναει και να γκρινιαζει ας μην τις σχολιαχω και συγχιστω βραδιατικα.Θα σου πω μονο πως η δευτερη μου κορη ειναι 11 μηνων,11500κιλα και θηλαζει ως τωρα αποκλειστικα,στερεες δεν τρωει.

Μα ποσες αηδιες λενε πια αυτες οι μαιες....ημαρτον,ας τις κλεισει καποος το στομα επιτελους...

Ο,τι χρειαστεις,ειμαστε εδω!Επιμονη,υπομονη και το μωρο ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΜΑΜΑ,ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΠΟΤΕ ΠΕΙΝΑΕΙ.Το μωρο δεν πρεπει να ειναι εκνευρισμενο οταν μπει στο στηθος.Πρεπει να ειναι ηρεμο και να μυριζει την μαμα του,οχι ξενους ανθρωπους και ξενα γαλατα!

Καλο ξημερωμα!

Και να σου πω επισης,οτι στην πρωτη μου κορη,δεν ειχα ιδεα απο θηλασμο,ακουγα τις μαιες,οπως εσεις καλη ωρα,με αποτελεσμα το μωρο να μην πιανει το στηθος και να μην καταφερει να θηλασει.Ειχε μαθει στην ευκολη ροη του μπιμπερο.

Σε πεισμα ολων ομως,δεν ηπιε ξενο γαλα,αντλουσα 13 μηνες το δικο μου και της το εδινα με μπουκαλι!

Στην αρχη ισως χρειαζεται βοηθεια για να πιασει τις θηλες και ειναι πολυ σημαντικο να εχει σωστη σταση το μωρο.

http://www.thilasmos.gr/staseis%20thilasmou.htm

σε αυτην την σελιδα θα βρεις πολλες χρησιμες πληροφοριες!

Ο,τι χρειαστεις,ειμαστε εδω!Επιμονη,υπομονη και το μωρο ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΜΑΜΑ,ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΠΟΤΕ ΠΕΙΝΑΕΙ.Το μωρο δεν πρεπει να ειναι εκνευρισμενο οταν μπει στο στηθος.Πρεπει να ειναι ηρεμο και να μυριζει την μαμα του,οχι ξενους ανθρωπους και ξενα γαλατα!

Πολλά like:wink::wink::wink:

ΜΠΑΜΠΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(12/04/96 βρήκα το άλλο μου μισό)

ΣΤΕΛΙΟΣ 11/06/07

ΖΟΥΖΟΥ 26/07/10

Σας αγαπάω πολύ...

Καλημερα!Θα συμφωνησω με την frene το μωρο πρεπει να το εχετε εσεις αν οχι συνεχως τις περισσοτερες ωρες τουλαχιστον.Ξερω οτι ειναι κουραστικο για την μαμα αλλα θελει πολυ υπομονη και επιμονη.Και εγω ετσι ημουν στις πρωτες μερες και κανονικα κατεβασα γαλα την 2η προς 3η μερα.Της ειχαμε δωσει και ξενο γαλα τοτε αλλα μονο οταν πλεον το μωρο εκλαιγε παρα πολυ.Την κρατουσα οσο ηθελε και μια ωρα και δυο ξανα και ξανα ατελειωτες ωρες.Και οταν κατεβασα γαλα επειδη ειχε ψιλομαθει το μπιμπερο ετρωγε λιγο και το αφηνε το στηθος και εκλαιγε και με την βοηθεια της μαιας την ωρα που ετρωγε το πιεζαμε λιγο το στηθος για να βγαζει πιο ευκολα γαλα και οταν αρχιζε να κλαιει την σηκωναμε λιγο αγκαλια να ηρεμησει και ξανα στο στηθος.

Και μην σε ανησυχει το οτι εχει χασει κιλα το μωρακι ολα μα ολα τα μωρα χανουν κιλα!!Η δικια μας ειχε χασει 220γρ μεσα σε τρεις μερες οταν βγηκαμε δηλαδη.Αυτο μην σε προβληματιζει καθολου.

Αλλα και παλι ξαναλεω το καλυτερο ειναι να εχετε το μωρο σας μαζι σας και ειναι καλυτερα για το μωρο αλλα και για να ελεγχετε ολη την κατασταση και οχι τις μπουρδες που σας λενε οι μαιες.Εγω δεν ειχα βοηθεια απο κανεναν μονη ημουν στο νοσοκομειο και ομως το μωρο ουτε για 1 λεπτο δεν το αφησα,για 5 μερες ειχα κοιμηθει συνολο 6 ωρες!Δεν θελεις αγχος μονο υπομονη θα κατεβει το γαλα αλλα πρεπει να το βαζει το μωρο στο στηθος οποτε ζητησει αυτο και για οση ωρα θελει!

aRjHp3.pngiD6Np3.png

Αχ αχ αχ γιατί ταλαιπωρούν και αγχώνουν τις μανούλες;Να σου πω τι κατάλαβα όταν γύρισα σπίτι από τομαιευτήριο όπου είχα ζητήσει αποκλειστικό θηλασμό;Το μωρό το ταίζανε και εγώ ¨κοιμόμουν¨.Με το που γυρίσαμε σπίτι το μωρό τα βράδια κάθε 2 με 2 1/2 ώρες ξύπναγε για γαλατάκι .Στο μαιευτήριο μου το έφεραν στις 3,4,5ώρες.Δεν πείναγε το μωρό;Φαντάσου ότι έκανα θήλαστρο για να πιεί δικό μου γάλα και όταν είπα στην νοσοκόμα να μου φέρει το μωρό να το ταΐσω ,ενώ είχαμε συνεννοηθεί ,μου είπε πως έκλαιγε και το τάΐσαν ¨το καυμενο ,γιατί και εκείνες μάνες είναι και το λυπήθηκαν που έκλαιγε¨.Εγώ δεν ήμουν μάνα που αρμεγόμουν για να του δώσω το δικό μου γάλα...:mad:?Να επιμείνετε για το θηλασμό ,υψώστε και λίγο φωνή.

Διαφημίσεις

"είναι κρίμα να πεινάει και να γκρινιάζει"

Βέβαια είναι κρίμα να πεινάει και να γκρινιάζει! Πριν αρχίσει τη γκρίνια, όταν ανοίξει ματάκια ή αρχίσει να ψάχνει με το στοματάκι, πρέπει να μπαίνει στο στήθος!

Μην αγχώνεστε για το πόσο θα πιεί το μωρό....αυτό που χρειάζεται σε αυτή την φάση είναι η αγκαλιά της μαμάς του...είτε για να χουχουλιάσει, είτε για να να νιώσει ασφάλεια είτε για να θηλάσει. Όσο πιο πολύ το έχει δίπλα της ή ακόμη καλύτερα αγκαλιά της...τόσο πιο εύκολα θα βρείτε το δρόμο του θηλασμου. Να σας ζήσει...

ειναι αναμενομενο ενα 10% του βαρους γεννησης κατα μεσο ορο να το χασει το μωρο, οπως συμβαινει σε ολα τα μωρα..

το μωρο πρεπει να ειναι οσο το δυνατον περισσοτερη ωρα στο στηθος της μαμας για να δωσει το ερεθισμα να κατεβει το γαλα.Οταν το ερεθισμα ειναι περιορισμενο αργει να δωθει και η καταλληλη εντολη.

εαν η μαμα ποναει κατα τον θηλασμο ή αρχισει να κανει πληγες σημαινει οτι το μωρο δεν ειναι τοποθετημενο σωστα και να ζητησει να την βοηθησουν..σπανιο βεβαια να ξερουν να βαζουν το μωρο σωστα στο στηθος..η μαμα δεν πρεπει να ποναει κατα τον θηλασμο..

ας αφηνει το μωρο ωρες ατελειωτες στο στηθος και εαν μπορει να το κραταει οσο το δυνατον περισσοτερο μαζι της και να μην αφηνει να της το παιρνουν . ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να εχει το παιδι ΔΙΠΛΑ ΤΗΣ, πανω απο οποιαδηποτε πολιτικη μαιευτηριου..ΔΕΝ μπορουν να της παιρνουν το μωρο εαν δεν θελει..

και το καλυτερο θα ηταν αυτο για να μην δινουν και συμπληρωμα στο παιδι και να ελεγχει περισσοτερο την κατασταση.

83hKp3.png

Δεν θα γράψω πολλά παραπάνω, τα είπαν όλα τα κορίτσια.

Να σας ζήσει και καλή επιτυχία με το θηλασμό...

Άντε να (ξανα)παίρνω κουράγιο κι εγώ τώρα που περιμένω τη μικρούλα...

Φιλιά σε όλες σας και στον αξιέπαινο πατερούλη που βοηθά, στηρίζει και ρωτάει για να κάνει το καλύτερο για το παιδάκι του.

2IW7p3.png

xwifp2.png

Πολύ στεναχωριέμαι όταν ακούω ιστορίες για μανούλες που ενώ θέλουν να θηλάσουν οι μαίες τις σαμποτάρουν τόσο άσχημα1

Δεν θα πω τίποτα καινούριο... το μωράκι συνέχεια στο στήθος, ποτέ ξανά ξένο γάλα και να βλέπετε τα πράγματα με αισιοδοξία!

Και να σας ζήσει φυσικά!

Είναι σημαντικό να επιμείνετε να μη δίνουν στο μωρό συμπλήρωμα. Το συμπλήρωμα μειώνει την παραγωγή γάλατος της μητέρας επειδή το μωρό δεν πεινάει και δεν κάθεται στο στήθος για να του δώσει ερέθισμα να κατεβάσει γάλα. Διάβαστε λίγο αυτό: http://goneis-paidia.com/2010/06/04/pos-leitourgei-o-mitrikos-thilasmos/. Εκτύπωσέ το και δώστο και στη γυναίκα σου να το διαβάσει. Προπάντως δε χρειάζεται άγχος. όλα θα πάνε μια χαρά! να χαίρεστε το μωράκι σας!

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Είμαι καινούρια μαμά θα σας πω όμως την δική μου εμπειρία.Στο μαιευτήριο την μπέμπα μου την είχα συνέχεια στο στήθος,(ξένο έφαγε μόνο μια φορά που την είχαν πάρει για ένα 2ωρο)και ποτέ δεν έδειξε να πεινάει γιατί δεν είχα γάλα.Πιστεύω ότι το πρωτόγαλα όσο και εάν μας φαίνετε εμάς ανεπαρκές φτάνει για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του νεογέννητου.Χρειάζετε όμως πολύυυυυυυυυυυυυ υπομονή για να έχουμε το μωρό στο στήθος συνέχεια εάν αυτό χρειάζεται. Σας εύχομαι το καλύτερο για το μωράκι σας.

Πότε βγαίνετε από το μαιευτήριο;Τότε θα μπείτε σε καλή σειρά απλά τώρα παλέψτε το να παίρνει όσο γίνεται λιγότερο ξένο...Δεν πιστεύω πως στα μαιευτήρια δεν δίνουν ξένο:rolleyes:.Να σας ζήσει το μικρό σας και πατήστε και κάνα πόδι εκεί μέσα.Εγώ την τρίτη μέρα δάγκωνα:mad::lol:...

Πότε βγαίνετε από το μαιευτήριο;Τότε θα μπείτε σε καλή σειρά απλά τώρα παλέψτε το να παίρνει όσο γίνεται λιγότερο ξένο...Δεν πιστεύω πως στα μαιευτήρια δεν δίνουν ξένο:rolleyes:.Να σας ζήσει το μικρό σας και πατήστε και κάνα πόδι εκεί μέσα.Εγώ την τρίτη μέρα δάγκωνα:mad::lol:...

Eγω να δεις...οι μισες μαιες δεν μου μιλουσαν...γεννησα και σε νοσοκομειο βεβαια...

φευγοντας με απειλουσαν οτι αν δεν δωσω τσαι το καλοκαιρι στο μωρο θα παθει αφυδατωση:shock::evil: