Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συσκευή ρινικής απόφραξης

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν έχει ξανασυζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, έριξα μια ματιά και δεν είδα ειδικό "αφιέρωμα" :)

Ήθελα να ρωτήσω το εξής: Χρησιμοποιώ για το μικρό μου (9 μηνών) αυτό το πράγμα που του τραβάμε (ρουφάμε) τις μυξούλες. Αρχικά απλά γκρίνιαζε, πλέον ουρλιάζει, γουρλώνει τα ματάκια, πράγμα κατανοητό, επειδή φαντάζομαι αισθάνεται ότι του παίρνω τον αέρα και γι αυτό προσπαθώ να κάνω το γρηγορότερο δυνατό και γενικά κλαίει ακατάπαυστα για αρκετή ώρα μετά!!! Κάνω κάτι λάθος; Ρουφάω πολύ δυνατά; Αισθάνομαι ότι τον βασανίζω και δεν το θέλω, αλλά δεν τον έχω ξαναδεί τόσο φρικαρισμένο και δεν ξέρω τι να κάνω....

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω αν έχει ξανασυζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα, έριξα μια ματιά και δεν είδα ειδικό "αφιέρωμα" :)

Ήθελα να ρωτήσω το εξής: Χρησιμοποιώ για το μικρό μου (9 μηνών) αυτό το πράγμα που του τραβάμε (ρουφάμε) τις μυξούλες. Αρχικά απλά γκρίνιαζε, πλέον ουρλιάζει, γουρλώνει τα ματάκια, πράγμα κατανοητό, επειδή φαντάζομαι αισθάνεται ότι του παίρνω τον αέρα και γι αυτό προσπαθώ να κάνω το γρηγορότερο δυνατό και γενικά κλαίει ακατάπαυστα για αρκετή ώρα μετά!!! Κάνω κάτι λάθος; Ρουφάω πολύ δυνατά; Αισθάνομαι ότι τον βασανίζω και δεν το θέλω, αλλά δεν τον έχω ξαναδεί τόσο φρικαρισμένο και δεν ξέρω τι να κάνω....

ε, δεν είναι κι ευχάριστο αλλά είναι η μόνη λύση όταν έχουν βουλωμένες μυτούλες...

αυτά τα κακόμοιρα τα παιδάκια μας τι τραβάμε. Πίστεψέ με ότι και εσυ θα δυσανασχετούσες εάν σου βάζανε αυτήν τη συσκευή. Και εγώ το χρησιμοποιώ στο 3 μηνών γιό μου και δεν του είναι καθόλου ευχάριστο. Πιστεύω ότι θα σου κάνει το ίδιο με τον ορό. Δεν ξέρω πως ακριβώς το χρησιμοποιείς απλά θεωρώ ότι εάν του βάλεις πρώτα ορό μαλακώνουν οι μυξούλες και μετά είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσεις την συσκευή. Δοκίμασέ το και έτσι αν δεν το κάνεις με αυτόν τον τρόπο. Πάντως απ'ότι μου έχουν πει είναι καλό να ξεφράζουμε την μύτη γιατί προστατεύουμε το παιδί από ωτίτιδες. ;)

η χρηση του μπορει να προκαλεσει πονο στα αυτια απο την πιεση που ασκειται. Επίσης μπορεί να σπάσει αγγειο. Το καλυτερο ειναι ορος και παλι ορος ωσπου να πεφτουν μονες τους οι μυξουλες. Εμείς το χρησιμοποιούσαμε τακτικα και καποια στιγμη είδαμε αιματακι στις μυξουλες, όταν το είπαμε στην παιδίατρο μας "μαλωσε" και μας ειπε να μην ξαναχρησιμοποιησουμε αυτη τη συσκευη (δεν μας την ειχε προτεινει αυτη) Απο τοτε που σταματησα να τη χρησιμοποιω καθαρισε και η μυτη. Αν καμια μερα ειναι λίγο λερωμενη με το ζεστο μπανακι φεύγουν όλα κάτω. Διαφορετικα ορος!

Εγω ρωτησα τον ΩΡΛ που πηγαινω τα παιδια μου γιαυτην την συσκευη (εμεις εχουμε την otrisalin),και μου ειπε οτι κατι τετοιο δεν ισχυει οση δυναμη και αν βαλουμε να ρουφηξουμε τις μυξες δεν προκαλουμε καμια ζημια στο μωρακι,απλως ειναι ενοχλητικο και τιποτα παραπανω.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Διαφημίσεις

Εγω ρωτησα τον ΩΡΛ που πηγαινω τα παιδια μου γιαυτην την συσκευη (εμεις εχουμε την otrisalin),και μου ειπε οτι κατι τετοιο δεν ισχυει οση δυναμη και αν βαλουμε να ρουφηξουμε τις μυξες δεν προκαλουμε καμια ζημια στο μωρακι,απλως ειναι ενοχλητικο και τιποτα παραπανω.

Πωπω πήρα μία τρομάρα από το post της κοπέλας πιο πάνω ότι μπορεί να προκάλεσα πρόβλημα στα αυτιά! Ελπίζω κι εύχομαι να είναι ασφαλείς οι συσκευές αυτές, ο παιδίατρος μου είπε και την πήρα, αλλά δεν τον έχω ρωτήσει γιατί το παιδί ενοχλείται τόσο. Το μικρό μόνο που βλέπει τη συσκευή γυρνάει από την άλλη πλευρά. Αφού σκέφτομαι ότι θα αρχίσει να περπατάει μόνο και μόνο για να τρέξει μακριά!!!

Επειδή έχω χρόνιο πρόβλημα στη μύτη, ξέρω πώς είναι να μην μπορείς να ανασάνεις. Εμείς όμως άντε φυσάμε τις μύξες, άντε σε πιο σοβαρές καταστάσεις χτυπάμε και κανένα αποσυμφορητικό, ενώ αυτά πρέπει να ταλαιπωρούνται και είναι πολύ κρίμα... Υπομονη...!

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις :)

• 2 weeks later...

καλησπέρα σε ολες τις μαμαδες και τους μπαμπάδες.

ΕΠειδη σε λιγες μερες ερχεται ο διαδοχος ειμαστε στην διαδικασια αγορας ολου του "υλικοτεχνικου" εξοπλισμου που χρειαζόμαστε.

Εχουμε ομως κάποιες σκέψεις για την αποσυμφόρηση της μυτούλας.

Εχει χρησιμοποιήσει κανεις αυτα τα ηλεκτρονικά αποσυμφορητικά?

Κανουν δουλειά?

βρηκα καποια αλλα ειναι ακριβα περιπου 75?.

Να πάρω ή να προτιμήσω αυτο με το σωληνακι που ρουφάμε ?

εγω προτεινω να περιμενεις να γεννηθει με το καλο, να βρεις ενα παιδιατρο που θα σε καθοδηγει και εκεινος θα σου προτεινει το καταλληλο.

μην προτρεξεις! μπορει ο μελλοντικος παιδιατρος σου να μην συμφωνει με το συστημα που θα εχεις αγορασει.

Δεν ξέρω για τα πολύ μωράκια, γιατί δεν την χρειάστηκα πριν, πάντως κι εγώ χρησιμοποίησα τη συσκευή στην κόρη μου. Ο παιδίατρος όμως μου είπε να μην παίρνω πανάκριβες αμπούλες ορρού που είναι ατομικές και δεν έχουν πίεση, μου είπε ότι καλύτερα και από το αποσυμφορητικό μύητς και τη συσκευή αναρρόφησης λειτουργεί το εξής: Παίρνεις ένα κοινό ορρό, βάζεις μέσα μια σύριγγα στο πάνω σκληρό μέρος και αφήνεις μέσα μόνιμα τη βελόνα της σύριγγας. Κάθε φορά που θέλεις αν αποσυμφορήσεις τη μύτη παίρνεις μια σύριγγα χωρίς τη βελόνα και τραβάς 5 ml από το ορρό. Κλείνεις πατώντας με το δάχτυλο το ένα ρουθούνι του παιδιού και με δύναμη ρίχνεις τα 2,5 ml στο άλλο ρουθούνι τραβώντας ταυτόχρονα το χέρι από το φραγμένο ρουθούνι όταν μπει το υγρό μέσα. Παιδιά απίστευτο αλλά βγαίνει με δύναμη ο ορρός από το άλλο ρουθούνι που είχες φραγμένο με το χέρι μαζί με όλες τις μύξες. Επαναλαμβάνεις με το άλλο ρουθούνι, άλλα 2,5 ml κι εκεί με μια απότομη κίνηση. Ρωτήστε τον παιδίατρό σας να σας πει και να σας δείξει τη μέθοδο και κυρίως αν ενδύκνειται για νεογέννητα ή πιο μικρά μωράκια.

Διαφημίσεις

Εγώ θα έλεγα να μην την πάρεις, πρώτον γιατί δεν ξέρεις αν θα είναι κατάλληλη για το μωρό σου/αν θα συμφωνεί ο παιδίατρος να τη χρησιμοποιήσεις και δεύτερον γιατί δεν ξέρεις αν θα έχετε θέμα με τις μυξούλες! Να δώσεις 75 ευρώ για να έχεις (άλλο) ένα μαραφέτι να κάθεται στο ράφι, μου φαίνεται άσκοπη σπατάλη.

Δεν χρειάζεται να τα έχεις όλα έτοιμα πριν γεννήσεις. Μαγαζιά θα υπάρχουν και μετά τη γέννα και πολλά πράγματα (τα περισσότερα) μπορείς να στείλεις οποιοδήποτε να τα αγοράσει, δεν χρειάζεται η προσωπική σου παρουσία :wink:

αυτά τα κακόμοιρα τα παιδάκια μας τι τραβάμε. Πίστεψέ με ότι και εσυ θα δυσανασχετούσες εάν σου βάζανε αυτήν τη συσκευή. Και εγώ το χρησιμοποιώ στο 3 μηνών γιό μου και δεν του είναι καθόλου ευχάριστο. Πιστεύω ότι θα σου κάνει το ίδιο με τον ορό. Δεν ξέρω πως ακριβώς το χρησιμοποιείς απλά θεωρώ ότι εάν του βάλεις πρώτα ορό μαλακώνουν οι μυξούλες και μετά είναι πιο εύκολο να χρησιμοποιήσεις την συσκευή. Δοκίμασέ το και έτσι αν δεν το κάνεις με αυτόν τον τρόπο. Πάντως απ'ότι μου έχουν πει είναι καλό να ξεφράζουμε την μύτη γιατί προστατεύουμε το παιδί από ωτίτιδες. ;)

και εμείς όποτε το χρησιμοποιούσαμε έβαζα τον σύζυγο να το κάνει και εγώ κοίταγα από την άλλη σαν την χαζή :roll:. Γενικά το αποφέυγω χρησιμοποιώ ορό σχεδόν καθημερινα και εάν δω ότι είναι πολύ μπουκωμένος μετά τον ορό βάζουμε και την ρουφίχτρα (...έτσι την λέμε), και συνήθως βγάζει κάτι μύξες ατελείωτες !!!!!!!!!!!!!!!! Τα μικρούλια μας μωρε :lol:

Δεν ξέρω για τα πολύ μωράκια, γιατί δεν την χρειάστηκα πριν, πάντως κι εγώ χρησιμοποίησα τη συσκευή στην κόρη μου. Ο παιδίατρος όμως μου είπε να μην παίρνω πανάκριβες αμπούλες ορρού που είναι ατομικές και δεν έχουν πίεση, μου είπε ότι καλύτερα και από το αποσυμφορητικό μύητς και τη συσκευή αναρρόφησης λειτουργεί το εξής: Παίρνεις ένα κοινό ορρό, βάζεις μέσα μια σύριγγα στο πάνω σκληρό μέρος και αφήνεις μέσα μόνιμα τη βελόνα της σύριγγας. Κάθε φορά που θέλεις αν αποσυμφορήσεις τη μύτη παίρνεις μια σύριγγα χωρίς τη βελόνα και τραβάς 5 ml από το ορρό. Κλείνεις πατώντας με το δάχτυλο το ένα ρουθούνι του παιδιού και με δύναμη ρίχνεις τα 2,5 ml στο άλλο ρουθούνι τραβώντας ταυτόχρονα το χέρι από το φραγμένο ρουθούνι όταν μπει το υγρό μέσα. Παιδιά απίστευτο αλλά βγαίνει με δύναμη ο ορρός από το άλλο ρουθούνι που είχες φραγμένο με το χέρι μαζί με όλες τις μύξες. Επαναλαμβάνεις με το άλλο ρουθούνι, άλλα 2,5 ml κι εκεί με μια απότομη κίνηση. Ρωτήστε τον παιδίατρό σας να σας πει και να σας δείξει τη μέθοδο και κυρίως αν ενδύκνειται για νεογέννητα ή πιο μικρά μωράκια.

αυτην την τακτικη ακολουθουμε κ εμεις ,μονο οταν εχει μυξουλες ομως αλλιως καθολου!τη συσκευη οτριζαλιν αν κ την εχω παρει δεν την εχω χρησιμοποιησει ποτε.ο ορος κανει μια χαρα τη δουλεια του.

Είναι λογικό να δυσανασχετεί το μωρό:|.Και ο δικός μου όταν το έκανα εκλαιγε με έσπρωχνε άστε που δεν γινόταν και φοβερή δουλειά ,μετά απο λίγο πάλι βουλωμένη ημύτη:(.Τώρα όμως που μεγάλωσε το βλέπει σαν παιχνίδι.Του το έκανα μια μέρα ρουφώντας το μάγουλο του και γέλαγε οπότε τώρα το βάζει κι εκείνος στο στόμα του και κάνει ότι ρουφάει και έτσι όταν την χρησιμοποιώ κάθεται:).Προσπαθώ όμως να την χρησιμοποιώ όταν είναι αρρωστούλης 1-2φορές την ημέρα όχι παραπάνω.Γενικά όρο με πίεση στην μυτούλα και υπομονή:|...

• 3 weeks later...

Πόσο ασφαλές είναι να χρησιμοποιηθεί η συσκευή αυτή σε νεογέννητο 20 ημερών? Ρωτώ γιατί άλλοι παιδίατροι όπως βλέπω την συστήνουν και άλλοι όχι. Τελικά ποιό είναι το σωστό?

Επίσης την rhinomix της belvital την ξέρετε? Σε σύγκριση με την otrisalin ποιά να προτιμήσω?

Διαφημίσεις

Πόσο ασφαλές είναι να χρησιμοποιηθεί η συσκευή αυτή σε νεογέννητο 20 ημερών? Ρωτώ γιατί άλλοι παιδίατροι όπως βλέπω την συστήνουν και άλλοι όχι. Τελικά ποιό είναι το σωστό?

Επίσης την rhinomix της belvital την ξέρετε? Σε σύγκριση με την otrisalin ποιά να προτιμήσω?

Η συσκευή που αγόρασα εγώ είναι της rinofree και ειμαι πολύ ευχαριστημένη! Την αγόρασα μόλις βγήκα από την κλινική 5 μέρες μετά που γέννησα γιατί άκουγα τη μυτούλα της περιέργα, λες και είχε μυξούλες. Ολοι με έβγαζαν τρελή μέχρι που τη χρησιμοποίησα και έβγαλε πολλή και κίτρινη μύξα. Τελικά μου είπαν πως δεν πρεπει να καθαρίστηκε καλά η μυτούλα του μωρού από τα υγρά όταν γεννήθηκε κι ευτυχώς που τα έβγαλα εγω. Γι αυτό μην αγχωνεσαι... εμένα ήταν 5 ημερών οταν τη χρησιμοποίησα. Περαστικά σας!

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Kοριτσια εχω ενα αγορακι 3ετων και αγορασα για πρωτη φορα αυτα τα αυτοκολλητα. Ειδα πολυ μεγαλη διαφορα το βραδυ στον υπνο του καθως δεν ειναι συνεργασιμος ΚΑΘΟΛΟΥ για ορους και με το σωληνακι που λετε και εσεις. Η ερωτηση μου ειναι οτι γραφει οτι ειναι για παιδια απο 5 ετων και πανω ..... θα παθει κατι το παιδι που το βαζω? (ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟ)

δε νομίζω να ειναι θεμα ουσιών, Σωτηρια μου

απλά τα μικροτερα παιδάκια ίσως τα ξεκολλήσουν από τη μυτούλα και τα βαλουν στο στομα να τα καταπιούν, ειναι και αυτοκολλητα αυτά, δεν ξερω, μήπως κολλησουν στο λαιμο ή τον φραξουν και εχουμε χειροτερα? δεν ξερω, δεν τα εχω χρησιμοποιήσει, μια σκέψη κανω (και ως μαμα, κανω τη χειρότερη, καταλαβαινεις ;) ). δε θα ειχα το μυαλό μου ήσυχο να τα βαλω στον γιο μου.

ρωτα και τον παιδίατρό σας.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

δε νομίζω να ειναι θεμα ουσιών, Σωτηρια μου

απλά τα μικροτερα παιδάκια ίσως τα ξεκολλήσουν από τη μυτούλα και τα βαλουν στο στομα να τα καταπιούν, ειναι και αυτοκολλητα αυτά, δεν ξερω, μήπως κολλησουν στο λαιμο ή τον φραξουν και εχουμε χειροτερα? δεν ξερω, δεν τα εχω χρησιμοποιήσει, μια σκέψη κανω (και ως μαμα, κανω τη χειρότερη, καταλαβαινεις ;) ). δε θα ειχα το μυαλό μου ήσυχο να τα βαλω στον γιο μου.

ρωτα και τον παιδίατρό σας.

Ο παιδιατρος συμφωνει δεν τιθεται θεμα να το βγαζει και να το βαλει στο στομα του, ισα ισα καμαρωνει κιολας ο κυριος και σημερα το πρωι που πηγαμε να του το βγαλουμε εκλαιγε γιατι το ηθελε να το φοραει ολη μερα! Παντως κανει δουλεια για πολυ δυσκολα παιδια σαν το δικο μου...

Συμφωνώ με την ζουζουνελ για τους λόγους που μπορεί να μην συνιστάται κι επίσης μια άλλη σκέψη (που το πιο πιθανόν να είναι και παλαβή!) που κάνω είναι μήπως από το "τράβηγμα" που κάνει στα ρουθουνάκια του μωρού που είναι ακόμη πολύ τρυφερό, ισως να μην κάνει... Από την άλλη κάθε μάνα ξέρει καλύτερα το παιδί της και το ενστικτο της της λέει τι μπορεί να βλάψει το μωρό της ή όχι.

Πάντως θα το έχουμε στα υπόψην! ;)

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Συμφωνώ με την ζουζουνελ για τους λόγους που μπορεί να μην συνιστάται κι επίσης μια άλλη σκέψη (που το πιο πιθανόν να είναι και παλαβή!) που κάνω είναι μήπως από το "τράβηγμα" που κάνει στα ρουθουνάκια του μωρού που είναι ακόμη πολύ τρυφερό, ισως να μην κάνει... Από την άλλη κάθε μάνα ξέρει καλύτερα το παιδί της και το ενστικτο της της λέει τι μπορεί να βλάψει το μωρό της ή όχι.

Πάντως θα το έχουμε στα υπόψην! ;)

To εβαλα και εγω στη δικη μου μυτη να δω αν ειναι ΄΄δυνατο΄΄ μηπως οπως λες και εσυ το τραβαει πολυ αλλα οχι καθολου και δεν αφηνει και σημαδι

Ο παιδιατρος συμφωνει δεν τιθεται θεμα να το βγαζει και να το βαλει στο στομα του, ισα ισα καμαρωνει κιολας ο κυριος και σημερα το πρωι που πηγαμε να του το βγαλουμε εκλαιγε γιατι το ηθελε να το φοραει ολη μερα! Παντως κανει δουλεια για πολυ δυσκολα παιδια σαν το δικο μου...

μια μυτούλα μπουκωμενη και γεμάτη μυξούλες θα πρεπει να καθαριστεί (για πολλούς και διάφορους λόγους, παλι θα σου πω ρωτα τον παιδίατρο ;) ), δεν αρκεί να βαζεις το αυτοκόλλητο για να μπορει να αναπνεει

εκτος αν ο μικρός εχει άλλο θεμα που παρεμποδίζει την αναπνοή του (πχ στραβο διάφραγμα) και εγώ δεν καταλαβα καλά

EXXQp3.pngAIzKp2.png

μια μυτούλα μπουκωμενη και γεμάτη μυξούλες θα πρεπει να καθαριστεί (για πολλούς και διάφορους λόγους, παλι θα σου πω ρωτα τον παιδίατρο ;) ), δεν αρκεί να βαζεις το αυτοκόλλητο για να μπορει να αναπνεει

εκτος αν ο μικρός εχει άλλο θεμα που παρεμποδίζει την αναπνοή του (πχ στραβο διάφραγμα) και εγώ δεν καταλαβα καλά

ααααααααχ ζουζουνελ μου ετσι ειναι οπως τα λες . Αλλα αν ειχες το δικο μου παιδι θα εβρισκες χιλιους δυο τροπους να μπορεσεις τουλαχιστον να αγγιξεις την μυτη του τουλαχιστον να ανασαινει. Εννοειται οτι συνεχιζει και ειναι μπουκωμενος και μαλιστα σημερα βηχει κιολας ... που σημαινει οτι οι βλενες κατεβαινουν κατω και αρχιζει το πανηγυρι. ΑΑΑΑΑΑΑΧ τι θα κανω με αυτο το παιδι που βλεπει ορο και σωληνακι και τα ποδια του φτανουν πιο πανω και απο το κεφαλι του. Μην σας πω οτι ουρλιαζει τοσο που θα νομιζει κανεις οτι το ξυλοφορτωνουμε!

Κι εμείς τα ίδια έχουμε δυστυχώς! Μέχρι που πάθαμε ωτίτιδα με πυρετους και πόνους. Έκτοτε δεν τη λυπάμαι ΚΑΘΟΛΟΥ! Προκειμένου να γλυτώσει τις αντιβιώσεις και τους πυρετούς, της κρατάμε χέρια, πόδια, κεφάλι και της βγάζουμε τις άτιμες τις μυξούλες!

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png