Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΟΛΥ ΛΙΠΑΡΑ ΜΑΛΛΙΑ

vasfa

Recommended Posts

Εχω πολυ λιπαρα μαλλια, τη 2η μερα αρχιζουν και λαδωνουν και δεν ξερω τι να κανω. Χρησιμοποιουσα ενα σαμπουαν της Kerastase, bain clarifiant αλλα ειναι ακριβο και το σταματησα, οχι οτι ειχε ιδιαιτερο αποτελεσμα, αλλα καθαριζε καλα. Τωρα πηρα το σαμπουαν της Apivita για πολυ λιπαρα μαλλια, μια φορα το χρησιμοποιησα ειχε το ιδιο αποτελεσμα, 2η μερα λαδωσαν τα μαλλια!Το συνδυαζω με την μασκα μαλλιων για βαμμενα της Apivita, πρεπει κατι να χρησιμοποιω και για τη βαφη!Τι να κανω, εχω λυσσαξει στο λουσιμο, καθε δυο μερες, βαρεθηκα το πιστολακι! Κανενα γιατροσοφι να σωθω υπαρχει;

Διαφημίσεις

προσπαθησε να ξεπλενεις πολυ καλα τα μαλλια σου...και γενικοσ οι μασκες μεν κανουν καλο τα μαλλια αλλα σε σενα μαλλον τα λιπαρενουν ποιο πολυ...

δεν ξερω τπτ αλλο για να σε βοηθισω;)

αν εχεις λιπαρα μαλλια δεν πρεπει να περνεις σαμπουαν για λιπαρα!αλλα για κανονικα!εγω ειχα αυτο το προβλημα και επρεπε να λουζομαι καθε μερα!με το σαμπουαν μπυρας ορζεν ειναι πολυ καλυτερα!παιρνω το εξισσοροπηση λιπαροτητας συνηθως!ακομη το νερο να ειναι καλυτερα χλιαρο κ οχι ζεστο!

αν τα ξέπλενες με ξυδόνερο. Θυμάμαι ότι μου το έκανε η μάνα μου όταν ήμουν μικρή αλλά δεν θυμάμαι για ποιο λόγο ( μήπως για τις ψείρες?). Όμως απ' ότι ξέρω το ξύδι διασπάει τα λίπη γενικά...οπότε μπορεί να σε βοηθήσει.

"Ο φανατισμός είναι η μόνη μορφή θέλησης που μπορεί να διαπνέει τους αδύναμους"

Κι εγω εχω λιπαρα...περασα πολλα χρονια που καθε μερα επρεπε να λουζομαι....καθε μερα λουσιμο-μπιστολακι ειχα σκυλοβαρεθει.Καποια στιγμη μακρυνα τα μαλια μου και αρχισα να τα πιανω κοτσιδα.Ετσι αρχισα να μη τα λουζω καθε μερα αλλα καθε 2 μερες και τη δευτερη τα επιανα κοτσιδα.Σιγα σγα αλλαξε το μαλλι μου και αντεχ 2 μερες χωρις λουσιμο.Τωρα τα αφηνω και 3....τις 2 πρωτες μενουν μια χαρα...την τριτη τα πιανω.Εννοψ οτι οσο πιο συχνα τα λουζεις τοσο πιο κακο κανεις.Αυτο καταλαβα εγω τουλαχιστον.Με σαμπουαν οποιο κι αν δοκιμασα δεν ειδα ιδιαιτερη διαφορα.

Διαφημίσεις

Kαι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα...λούζομαι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ κάθε 2 ημέρες... έχω δοκιμάσει όλα τα σαμπουάν....

Ειδικά με την μάσκα άστο την άλλη μέρα λούζομαι....

Με τόσο άγχος,τόση πίεση τί περιμένουμε?

Έχω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα και φοβάμαι ότι έχει ορμονικό υπόβαθρο... Και αυτο που με ανησυχεί πιο πολύ είναι ότι κατά περιόδους έχω κάτι λευκές σταγόνες λιπαρότητας στη ρίζα της τρίχας που την κάνει να πέφτει... Το καλοκαιρι έκανα θεραπεία με προιόντα της Frezyderm, πήγα καλά για μερικούς μήνες και τώρα πάλι τα ίδια... Κουράστηκα πια...:(

το ίδιο πρόβλημα, από την παιδική μου ηλικία...

η μόνη περίοδος που δεν έπρεπε να λούζομαι συνέχεια ήταν οι εγκυμοσύνες, τώρα είμαι λεχώνα και η λιπαρότητα δεν έχει επανέλθει ακόμη. Τώρα που το σκέφτομαι, το σουπερ μαλλί ήταν το μόνο που ευνούνταν από τις εγκυμοσύνες.

καλό σαμπουάν, όπως και της μπύρας, είναι και το le petit marseillese για την λιπαρότητα. οι μάσκες που κάνεις λιπαίνουν - και γω τα βάφω και δεν τους βάζω τίποτε.

όσο για το ξύδι και αυτό το δοκίμασα, κάνει πολύ λαμπερό μαλλί, ειδικά όταν δεν είναι βαμμένο, και στιλπνό.

επίσης ο κομμωτής μου λέει οτι αν ποτέ έκανα ντεκαπάζ θα ήταν καλύτερα για λιγο - μέχρι να μεγαλώσει η ρίζα. αλλά εγώ δεν θα κάνω ποτέ ντεκαπάζ, τα βάφω καστανά σκούρα συνήθως και δεν βάζω ούτε μάσκες ούτε τίποτε.

τέλος αν είναι μακριά, πιάσε τα μια χαλαρή ψηλή κοτσίδα ή μισά ψηλά πριν κοιμηθείς - βοηθάει να αντέξουν περισσότερο.

όποιος έχει κι άλλα γιατροσόφια ας μας πει - ποτέ δεν ξέρεις!

s-age.png

το ίδιο πρόβλημα, από την παιδική μου ηλικία...

η μόνη περίοδος που δεν έπρεπε να λούζομαι συνέχεια ήταν οι εγκυμοσύνες, τώρα είμαι λεχώνα και η λιπαρότητα δεν έχει επανέλθει ακόμη. Τώρα που το σκέφτομαι, το σουπερ μαλλί ήταν το μόνο που ευνούνταν από τις εγκυμοσύνες.

καλό σαμπουάν, όπως και της μπύρας, είναι και το le petit marseillese για την λιπαρότητα. οι μάσκες που κάνεις λιπαίνουν - και γω τα βάφω και δεν τους βάζω τίποτε.

όσο για το ξύδι και αυτό το δοκίμασα, κάνει πολύ λαμπερό μαλλί, ειδικά όταν δεν είναι βαμμένο, και στιλπνό.

επίσης ο κομμωτής μου λέει οτι αν ποτέ έκανα ντεκαπάζ θα ήταν καλύτερα για λιγο - μέχρι να μεγαλώσει η ρίζα. αλλά εγώ δεν θα κάνω ποτέ ντεκαπάζ, τα βάφω καστανά σκούρα συνήθως και δεν βάζω ούτε μάσκες ούτε τίποτε.

τέλος αν είναι μακριά, πιάσε τα μια χαλαρή ψηλή κοτσίδα ή μισά ψηλά πριν κοιμηθείς - βοηθάει να αντέξουν περισσότερο.

όποιος έχει κι άλλα γιατροσόφια ας μας πει - ποτέ δεν ξέρεις!

Εχω κανει ντεκαπαζ για 2-3 χρονια...οντως ξηραινει το μαλλι...αλλα δεν αξιζει.ΕΙναι πολλα τα λεφτα και το μαλλι ταλαιπωρειται πολυ κι εσυ ολη τηω ωρα πρεπει να εισαι κομμωτηριο.

Διαφημίσεις

Κι εγώ ομοιοπαθούσα...μόνο στην εγκυμοσύνη άντεχε 2-3 μέρες το μαλλί μου και ήταν φρέσκο.Τώρα κάθε δεύτερη μέρα πρέπει απαραιτήτως να τα λούσω αλλιώς πέφτουν άτονα:(

Εχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το σαμπουαν seb excess της frezyderm αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη.Αυτό που κάνω εγω οταν βιάζομαι είναι να χρησιμοποιώ ξηρό σαμπουαν σε σπρει(σαν πούδρα είναι)το οποίο απορροφά τη λιπαρότητα και φρεσκάρει το μαλλί, προσωρινά τουλάχιστον.Εχω δοκιμάσει τα klorane & sephora.

10Ddp3.png

OaR2p3.png

Εγω γλιτωσα το καθημερινο λουσιμο με το ξηρο σαμπουαν σε σπρει, ειναι καλη λυση απο το να κυκλοφορω σαν λαδοποντικας (εαν δεν προλαβαινω να λουστω και να φτιαξω μαλλια). Το προτεινω :!::!::!::!::!:

Επισης μου κραταει φοβερα το χτενισμα και δευτερη μερα αν χρησιμοποιησω μια σκονη της λορεαλ που δινει φοβερο ογκο ,εχω κερδισει αλλη μια μερα λουσιμο:!::!::!::!::!: ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΛΙΠΑΡΑ ΚΑΙ ΛΕΠΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

Εγω γλιτωσα το καθημερινο λουσιμο με το ξηρο σαμπουαν σε σπρει, ειναι καλη λυση απο το να κυκλοφορω σαν λαδοποντικας (εαν δεν προλαβαινω να λουστω και να φτιαξω μαλλια). Το προτεινω :!::!::!::!::!:

Επισης μου κραταει φοβερα το χτενισμα και δευτερη μερα αν χρησιμοποιησω μια σκονη της λορεαλ που δινει φοβερο ογκο ,εχω κερδισει αλλη μια μερα λουσιμο:!::!::!::!::!: ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΛΙΠΑΡΑ ΚΑΙ ΛΕΠΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Επειδή έχω λεπτά και λιπαρά μαλλιά, μου λες ποιο είναι αυτό το σαμπουάν και που το βρίσκω; Και η σκόνη της λορεάλ, στα κομμωτήρια;

Τουλαχιστον δεν ειμαι η μονη απ'οτι βλεπω. Σιγουρα εχει ορμονικο υποβαθρο, υπερπαραγωγη σμηγματος ειναι στην ουσια. Λοιπον εκτιμω ολες τις απαντησεις σας και απαντω σε καποια σχολια: 1. βαζω μασκα γιατι τα σμαπουαν για τη λιπαροτητα ειναι ως επι το πλειστον σκληρα και τα μαλλια μου πολυ λεπτα και δεν ξεμπερδευονται μετα το λουσιμο. Εχω και ενα leave-in conditioner και τα εναλασσω αλλα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. 2. το ξυδι ειναι για τις ψειρες νομιζω, κι εγω το εχω υποστει. Ευχαριστως να το δοκιμαζα αλλα μηπως μυριζει; 3. τι μαρκα ειναι το ξηρο σαμπουαν και που θα βρω την σκονη Loreal, και σε τι εξυπηρετει η σκονη; Το βαζεις οταν εχουν λαδωσει λιγο τα μαλλια για να τα διατηρησει αλλη μια μερα;

Με τα χρονια το προβλημα μου εχει γινει μεγαλυτερο παντως, παλιοτερα λαδωναν την τριτη μερα, τωρα βραδυ της δευτερης εχουν λαδωσει και την τριτη πιανω κοτσιδα αλλα κι ετσι φαινεται η λιγδα, ασε που δεν με κολλακευει η κοτσιδα, ειναι και σχετικα κοντα τα μαλλια μου. Οι ανταυγειες βοηθουν λιγακι, αν καποια δεν τις εχει δοκιμασει ας το κανει.

Διαφημίσεις

Λοιπον το ξηρο σαμπουαν ειναι ενα σπρευ της klorane σαν πουδρα και το βαζω αφου τα μαλλια εχουν λαδωσει, το αφηνεις 2 λεπτα, το τριβεις με μια πετσετα να φυγει η πολλη ασπριλα που αφηνει και μετα βουρτσιζεις.

Το αλλο ειναι το super dust, το πουλανε στα κομμωτηρια και εγω το χρησιμοποιω σε καθαρα μαλλια, μετα το ισιωμα πχ, στην ριζα, δινει ογκο,κραταει το ισιωμα και την αλλη μερα δεν μου λαδωνουν!!!!!

Βεβαια και τα δυο προιοντα κανουν την τριχα να μην γυαλιζει και τοσο.... αλλα το προτιμω απο το να λουζομαι καθε μερα!!!!Ελπιζω αν τα δοκιμασετε να σωθειτε οπως και εγω!:-D

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

Λοιπον το ξηρο σαμπουαν ειναι ενα σπρευ της klorane σαν πουδρα και το βαζω αφου τα μαλλια εχουν λαδωσει, το αφηνεις 2 λεπτα, το τριβεις με μια πετσετα να φυγει η πολλη απριλα που αφηνει και μετα βουρτσιζεις.

Το αλλο ειναι το super dust, το πουλανε στα κομμωτηρια και εγω το χρησιμοποιω σε καθαρα μαλλια, μετα το ισιωμα πχ, στην ριζα, δινει ογκο,κραταει το ισιωμα και την αλλη μερα δεν μου λαδωνουν!!!!!

Βεβαια και τα δυο προιοντα κανουν την τριχα να μην γυαλιζει και τοσο.... αλλα το προτιμω απο το να λουζομαι καθε μερα!!!!Ελπιζω αν τα δοκιμασετε να σωθειτε οπως και εγω!:-D

ποσο κοστιζουν;

Την ίδια ακριβώς δουλειά με το σπρέι κάνει και το κοινό - κοινότατο ταλκ. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, μόνο πιο φθηνό. Δοκίμασέ το και θα δεις. Εμένα μου το είχε πει και η δερματολόγος μου. Οχι ότι μου το είχε συστήσει, προτιμούσε και καλά τα ειδικά φαρμακευτικά σαμπουάν. Μου είχε πει όμως, ότι παρά να πληρώσω το σπρέι, ας πάρω καλύτερα το ταλκ. Το αστείο είναι ότι μετά μου είπε η μητέρα μου ότι το χρησιμοποιούσε και αυτή όταν ήταν μικρή και πήγαινε κατασκήνωση, λόγω έλλειψης νερού.

Την ίδια ακριβώς δουλειά με το σπρέι κάνει και το κοινό - κοινότατο ταλκ. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, μόνο πιο φθηνό. Δοκίμασέ το και θα δεις. Εμένα μου το είχε πει και η δερματολόγος μου. Οχι ότι μου το είχε συστήσει, προτιμούσε και καλά τα ειδικά φαρμακευτικά σαμπουάν. Μου είχε πει όμως, ότι παρά να πληρώσω το σπρέι, ας πάρω καλύτερα το ταλκ. Το αστείο είναι ότι μετά μου είπε η μητέρα μου ότι το χρησιμοποιούσε και αυτή όταν ήταν μικρή και πήγαινε κατασκήνωση, λόγω έλλειψης νερού.

Χρησιμοποιουσα το ταλκ πριν ανακαλυψω το σπρευ αλλα ειναι αρκετα εντονη η ασπριλα που μενει στα μαλλια....ειναι ομως και αυτο μια λυση, απορροφα την λιπαροτητα αρκετα!!!Το ταλκ το εβαζα το βραδυ πριν κοιμηθω και το πρωι βουρτσιζα να φυγει οτι ειχε μεινει.Αλλιως ημουν λες και με ειχαν αλευρωσει!!!!

Καλυτερα ομως αλευρωμενη παρα λαδωμενη!!!!

r1OMp3.png

ts7Bp3.png

Τουλαχιστον δεν ειμαι η μονη απ'οτι βλεπω. Σιγουρα εχει ορμονικο υποβαθρο, υπερπαραγωγη σμηγματος ειναι στην ουσια. Λοιπον εκτιμω ολες τις απαντησεις σας και απαντω σε καποια σχολια: 1. βαζω μασκα γιατι τα σμαπουαν για τη λιπαροτητα ειναι ως επι το πλειστον σκληρα και τα μαλλια μου πολυ λεπτα και δεν ξεμπερδευονται μετα το λουσιμο. Εχω και ενα leave-in conditioner και τα εναλασσω αλλα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. 2. το ξυδι ειναι για τις ψειρες νομιζω, κι εγω το εχω υποστει. Ευχαριστως να το δοκιμαζα αλλα μηπως μυριζει; 3. τι μαρκα ειναι το ξηρο σαμπουαν και που θα βρω την σκονη Loreal, και σε τι εξυπηρετει η σκονη; Το βαζεις οταν εχουν λαδωσει λιγο τα μαλλια για να τα διατηρησει αλλη μια μερα;

Με τα χρονια το προβλημα μου εχει γινει μεγαλυτερο παντως, παλιοτερα λαδωναν την τριτη μερα, τωρα βραδυ της δευτερης εχουν λαδωσει και την τριτη πιανω κοτσιδα αλλα κι ετσι φαινεται η λιγδα, ασε που δεν με κολλακευει η κοτσιδα, ειναι και σχετικα κοντα τα μαλλια μου. Οι ανταυγειες βοηθουν λιγακι, αν καποια δεν τις εχει δοκιμασει ας το κανει.

για το ξύδι να σου πω πως αν βάλεις λίγο και μετά τα ξεπλύνεις δεν μυρίζει.

για τα λεπτά μαλλιά, πείτε μου γιατί, γιατί πρέπει να έχουν λιπαρά μαλλιά αυτοί που έχουν και λίγα και λεπτά? γιατί τόση αδικία?

τουλάχιστον η λιπαρότητα βοηθά στην φάτσα - εγώ που έχω λιπαρό - μικτό δέρμα και είμαι τώρα πια 36 λόγω της λιπαρότητας δεν έχω ίχνος ρυτίδας, εκτός από έκφρασης στο μέτωπο, και μοιάζω τουλάχιστον 30, κατά γενική ομολογία... κάτι είναι και αυτό!

s-age.png

Λοιπον το ξηρο σαμπουαν ειναι ενα σπρευ της klorane σαν πουδρα και το βαζω αφου τα μαλλια εχουν λαδωσει, το αφηνεις 2 λεπτα, το τριβεις με μια πετσετα να φυγει η πολλη ασπριλα που αφηνει και μετα βουρτσιζεις.

Της klorane το βρίσκω στα φαρμακεία ή στα καλλυντικά τύπου Χόντος; Αυτό το σούπερ νταστ ποιας μάρκας είναι; Έτσι να το ζητήσω στο κομμωτήριο; Ξηρό σαμπουάν να το ζητήσω; Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες...:)

για το ξύδι να σου πω πως αν βάλεις λίγο και μετά τα ξεπλύνεις δεν μυρίζει.

για τα λεπτά μαλλιά, πείτε μου γιατί, γιατί πρέπει να έχουν λιπαρά μαλλιά αυτοί που έχουν και λίγα και λεπτά? γιατί τόση αδικία?

τουλάχιστον η λιπαρότητα βοηθά στην φάτσα - εγώ που έχω λιπαρό - μικτό δέρμα και είμαι τώρα πια 36 λόγω της λιπαρότητας δεν έχω ίχνος ρυτίδας, εκτός από έκφρασης στο μέτωπο, και μοιάζω τουλάχιστον 30, κατά γενική ομολογία... κάτι είναι και αυτό!

ασε, πονεμενη ιστορια και τα μαλλια, δυο τριχες εχω κι αυτες λιπαρες! Κανω μπιστολακι, δινω ογκο και σε μιση ωρα πεφτουν. Δεν ξερω τι παει να πει χτενισμενο μαλλι!! Μη σου πω ποσα κομμωτηρια εχω αλλαξει για να βρω την καλλιτεχνιδα που θα δωσει ζωη σ'αυτες τις ...δυο τριχες!!Οταν αλλαζω στυλ, απο καρε σε φιλαριστο και το αναποδο, κατι γινεται, αλλα δευτερη φορα στη σειρα ιδιο κουρεμα δεν εχει πετυχει. Εν τω μεταξυ μακραινουν απιστευτα γρηγορα, (μηπως λογω του συχνου λουσιματος; ) και να με βολευει ενα κουρεμα δεν το χαιρομαι για πολυ. Τωρα ειμαι σε αναζητηση καινουριας...καλλιτεχνιδας!!!

vesfa εγώ έχω εγκαταλείψει από καιρό... δεν παίζει, μέχρι τα tony & guy με 55 ευρώ μόνο κούρεμα πριν 3 χρόνια έφτασα, κάτι έγινε, αλλά θαύματα δεν γίνονται...

ουπς - για το ξύδι παραπάνω εννούσα λίγο, αραιωμένο σε νερό, πχ μισό φυλτζανάκι του καφέ σε 1 λίτρο νερό, όχι σκέτο! (σε περίπτωση που κάποιος θέλει να το δοκιμάσει!)

παρεμπιπτόντως, θυμήθηκα κάτι που κόβει την λιπαρότητα, βαφή με καρυδόφλουδες :eek:- μήν γελάτε! συμβαίνει, ή τουλάχιστον συνέβαινε επί αιώνες στα γρεβενα - καταγωγή της μαμάς μου, που είχανε καρυδιές.

Τυλίγανε που λέτε το κεφάλι το βράδυ με την φλούδα του καρυδιού και τα φασκιώνανε (για όσες δεν έχουν δει, έχει πράσινη παχιά φλούδα, σαν τα κάστανα είναι και τα καρύδια, χωρίς αγκάθια βέβαια), αυτά βγάζανε ζουμί, και το πρωί τα ξεπλένανε. τα μαλιά γίνονται έντονα καστανοκόκκινα, ανοίγει το μαλλί 3-4 τόνους, λάμπουν, και τρίζουν! το πρόβλημα είναι πως όσες τα πιάνανε τα φλούδια βάφανε και τα χέρια τους καφέ, και τους έμεναν έτσι για καμιά εβδομάδα...

national geographic σας το κανα το θέμα!:lol:

s-age.png

κοβοταν εντελως η λιπαροτητα με την καρυδοφλουδα ή επρεπε να επαναλαμβανεις σε τακτα χρονικα διαστηματα; Καλα αυτο αλλα να γινεις ντε και καλα κοκκινομαλα;

Θα κανω το κολπο με το ξυδακι, αν δω τι θα βγει!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...