Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ενα λεφτο...

Recommended Posts

Το ελληνικο σχολειο που πηγαινουμε τα Σαββατα εχει κυλικιο (συστεγαζεται νηπιαγωγιο, δημοτικο, γυμανασιο και ιερατικη σχολη). Στην ταξη του γιου μου (προνηπιο-νηπιο) καποια παιδακια φερνουν χρηματα, και τα δινουν στην δασκαλα, για να πανε στο διαλειμα να ψωνησουν. Τωρα ζηταει και ο δικος μου "ενα λεφτο" για να παει να παρει μπισκοτα.

Το θεωρω πολυ νωρις ακομη... Ειμαι λαθος?

Διαφημίσεις

χαχαχαχα το μικρούλι θέλει ενα λεφτό!!!! Μπορείς να το κάνεις σαν παιχνίδι...να το κερδίζει το λεφτό από μια δουλειά που θα του αναθέτεις μέσα στην εβδομάδα πχ να μαζεύει τα παιχνίδια του ή οτιδηποτε άλλο.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

Εγώ -είναι νήπιο- του δίνω πολλές φορές, συνήθως όταν βγαίνει με τους παπούδες, 50 λεπτά για να πάρει νεράκι. Νομίζω ότι δεν είναι κακό. Άσε που βοηθάει και την ανεξαρτησία τους και μαθαίνουν και την αξία των χρημάτων. Δεν είναι αυτονόητο να πάει ένα παιδάκια, να στηθεί στην ουρά, να ζητήσει κάτι συγκεκριμένο, να πληρώσει και να πει ευχαριστώ και να το πάρει. Καλό του κάνει. Του λέω ότι τόσο κοστίζει ακριβώς ένα μπουκαλάκι νερό. Και στο σχολείο, του χρόνου, δεν θα έχω πρόβλημα. Απλά να είναι πολύ συγκεκριμένο, δηλαδή '60 λεπτά για να πάρεις κουλούρι'.

Εγώ -είναι νήπιο- του δίνω πολλές φορές, συνήθως όταν βγαίνει με τους παπούδες, 50 λεπτά για να πάρει νεράκι. Νομίζω ότι δεν είναι κακό. Άσε που βοηθάει και την ανεξαρτησία τους και μαθαίνουν και την αξία των χρημάτων. Δεν είναι αυτονόητο να πάει ένα παιδάκια, να στηθεί στην ουρά, να ζητήσει κάτι συγκεκριμένο, να πληρώσει και να πει ευχαριστώ και να το πάρει. Καλό του κάνει. Του λέω ότι τόσο κοστίζει ακριβώς ένα μπουκαλάκι νερό. Και στο σχολείο, του χρόνου, δεν θα έχω πρόβλημα. Απλά να είναι πολύ συγκεκριμένο, δηλαδή '60 λεπτά για να πάρεις κουλούρι'.

Συμφωνώ, μαθαίνουν έμπρακτα για τα χρήματα... Η κόρη μου πάει προνήπιο και ξέρει ότι με αυτό που έχει το 5 και 0 το χρυσό παίρνει κουλουρι και με αυτό που έχει το 1 χρυσό και ασημί παίρνει αμίτα... Μια φορά τη βδομαδα της δίνω χρήματα για το κυλικείο μόνο και μόνο για να εξοικειώνεται με τη διαδικασία και να μαθαίνει για τα χρήματα...

εμάς το σχολείο της δεν έχει κυλικείο και όλοι οι γονείς δίνουν φαγητό απο σπίτι, ωστόσο συνεργάζεται με έναν γειτονικό φούρνο και όποιο παιδάκι θέλει παίρνει λεφτά για να παραγγείλουν τυρόπιτα....εγώ της δικιά μου της δίνω 1,5 ευρώ 1 φορά στις 15 μέρες για να λέει και αυτή ότι πήρε :)

Διαφημίσεις

• Επιστημονική συνεργ.

Είναι ωραία ιδέα , εαν το δουλέψετε δημιουργικά.

Συζητείστε μαζί του ποιά μέρα θα ορίσετε για κυλικείο [ θα μάθει έτσι τη σειρά των ημερών με ευκολία...]

Συμφωνείστε από πριν τι επιτρέπεται να αγοράσει.

Δώστε του πορτοφόλι και πολλές φορές μεγαλύτερο αντίτιμο ώστε να περιμένει τα ρέστα.

Συζητείστε για τις μονάδες μέτρησης με απλό τρόπο.

Δώστε του συμβουλές για το πώς περιμένουμε τη σειρά μας, πώς ζητάμε τι θέλουμε...[ παρακαλώ...ευχαριστώ...]

Είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστεί με τη διαδικασία και θα αποκομίσει πολλές καινούριες γνώσεις.

Καλά ψώνια !!! ;)

Νηπιαγωγός

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

• 1 year later...

Για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα θα ηθελα καποιες συμβουλες στο πως θα μαθουν την αξια των χρηματων.

Μετα απο αυτο το θεμα που ποσταρα περισι του εδωσα λεφτα μια φορα. Πηγε στο κυλικιο, ψωνησε, πειρε τα ρεστα και δεν ξαναζητησε λεφτα γιατι η ολη διαδικασια , να παει να σταθει στην ουρα, ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ για να πει τι θελει, δεν του φανηκε ευχαριστη.

Απο τοτε ζηταει λεφτα μονο για να δωσει σε ζητιανους ή μουσικους στο τρενο.

Παραλληλα ομως αρχισε ενα αλλο θεμα - πιο σοβαρο μαλλον.

Καποια παιδακια αρχισαν να φερνουν λεφτα στο (βελγικο - καθημερινο) σχολειο και να τα δινουν στους φιλους τους οπως πχ τους δινουν μπισκοτα. Στην αρχη ηταν διλεπτα και 5αλεπτα. Τον μαλωσαμε και τον βαλαμε να τα επιστρεψει και να πει πως η μαμα του δεν θελει να περνει λεφτα απο αλλους (του ειπαμε οτι λεφτα μπορει να περνει μονο απο τον μπαμπα την μαμα και την γιαγια). Φανηκε να το κοβει για λιγο αλλα μετα εβαζε τον μικρο να περνει λεφτα απο τους κοινους τους φιλους! Παλι μαλωμα συζητησεις,,,

Τωρα την Παρασκευη γυρισε με ενα 2ευρω! Του το εδωσε λεει η Eva γιατι ειναι ο αγαπημενος της (οπως μου ειπε εμπιστευτικα). Εστειλα ενα μυνημα στους γονεις της οτι θα το επιστρεψουμε την Δευτερα. Πως θα το κανω ομως να μην περνει λεφτα απο αλλους? Ακομη δεν ξερει να κρυφτει και το λεει αλλα δεν θελω - θελω να του το κοψω,

Για να μην ανοιγω καινουργιο θεμα θα ηθελα καποιες συμβουλες στο πως θα μαθουν την αξια των χρηματων.

Μετα απο αυτο το θεμα που ποσταρα περισι του εδωσα λεφτα μια φορα. Πηγε στο κυλικιο, ψωνησε, πειρε τα ρεστα και δεν ξαναζητησε λεφτα γιατι η ολη διαδικασια , να παει να σταθει στην ουρα, ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ για να πει τι θελει, δεν του φανηκε ευχαριστη.

Απο τοτε ζηταει λεφτα μονο για να δωσει σε ζητιανους ή μουσικους στο τρενο.

Παραλληλα ομως αρχισε ενα αλλο θεμα - πιο σοβαρο μαλλον.

Καποια παιδακια αρχισαν να φερνουν λεφτα στο (βελγικο - καθημερινο) σχολειο και να τα δινουν στους φιλους τους οπως πχ τους δινουν μπισκοτα. Στην αρχη ηταν διλεπτα και 5αλεπτα. Τον μαλωσαμε και τον βαλαμε να τα επιστρεψει και να πει πως η μαμα του δεν θελει να περνει λεφτα απο αλλους (του ειπαμε οτι λεφτα μπορει να περνει μονο απο τον μπαμπα την μαμα και την γιαγια). Φανηκε να το κοβει για λιγο αλλα μετα εβαζε τον μικρο να περνει λεφτα απο τους κοινους τους φιλους! Παλι μαλωμα συζητησεις,,,

Τωρα την Παρασκευη γυρισε με ενα 2ευρω! Του το εδωσε λεει η Eva γιατι ειναι ο αγαπημενος της (οπως μου ειπε εμπιστευτικα). Εστειλα ενα μυνημα στους γονεις της οτι θα το επιστρεψουμε την Δευτερα. Πως θα το κανω ομως να μην περνει λεφτα απο αλλους? Ακομη δεν ξερει να κρυφτει και το λεει αλλα δεν θελω - θελω να του το κοψω,

Καλημερα καλη μου....δεν εχω τοσο μεγαλο παιδακι αλλα θα σου δωσω μια ιδεα και αν την θεωρεις σωστη οπραξε την!!!!!

Δωσε στον μικρο να καταλαβει οτι τα λεφτα απο αποιονδηποτε αλλο πλην της μαμας, του μπαμπα και της γιαγιας ειναι μονο για αυτους που τα κρατανε στα χερακια τους και πως δεν πρεπει να περασουν σε αλλα χερακια...κατι σαν κρυμμενος θησαυρος ενα πραγμα!!!!! Βαλε και λιγο ενθουσιασμο στον τροπο που θα τυ το πεις και ισως το εκλαβει σας σωστη οδηγια!!!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012