Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αρεταίειο... αρεταίειο ενδονοσοκομειακό μικρόβιο

Recommended Posts

Κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορα (και σωστά δυστυχώς) για τα ιδιωτικά μαιευτήρια, ότι είναι ξενοδοχεία πολυτελείας , ότι δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στην μητέρα κλπ κλπ

χτες πήγε η αδερφή μου σε φίλη της που γέννησε με καισαρική στο Αρεταίειο και παρόλο που δεν είναι "ψωνισμένη" έφριξε βρε παιδια...

πρώτα από όλα η κοπέλα έκλεισε ραντεβού για να γεννήσει το Σάββατο το πρωί , αλλά την πήραν τηλέφωνο ότι δεν έχουν δωμάτιο :!: και θα την ειδοποιήσουν πότε να πάει...τελικά γέννησε Κυριακή Βράδυ...

το δωμάτιο ήταν στο υπόγειο 4κλινο, βρώμικο..μια κοπέλα σκότωσε προχτές μια κατσαρίδα, ενώ στα γλυκά που είχε πάρει η φίλη της αδερφής μου για να κερνάνε είχαν μαζευτεί ΟΛΑ τα μυρμηγκια της Αθήνας και έκαναν πάρτυ...

το προσωπικό ήταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ...η αδερφή μου είπε ότι τόση ξινίλα και μουτσουφλιά , δεν έχει δει στη ζωή της...ούτε ένα χαμόγελο από καμμία νοσοκόμα-μαια κλπ και μάλιστα για ένα χαρμόσυνο γεγονός όπως είναι η γέννηση ένος μωρού..

τα μωρά δεν τα φέρνουν στο δωμάτιο, έχουν ένα χώρο σε έναν άλλον όροφο και τα θηλάζουν εκεί η μαμάδες ..δεν μπορούν να τα πάρουν στο δωμάτιο μαζί τους...

η κοπέλα (2η φορά μητέρα, έτσι?) είχε πολύ γάλα και ζήτησε απο τη μαία θήλαστρο για να βγάλει γάλα από το πρησμένο στήθος της.. η μαία της είπε "δεν έχεις ανάγκη , μια χαρά είσαι" και στην παράκληση της κοπέλας να φέρει έστω θήλαστρο από το σπίτι της , η απάντηση της μαίας ήταν αρνητική γιατί όπως της είπε "ποιός θα στο αποστειρώνει? τίποτα δεν φέρνετε από το σπίτι σας"

το κυλικείο ήταν άθλιο,βρωμικο και μες στην μιζέρια ..(φυσικά ούτε λόγος για μαγαζί με λουλούδια εντός του μαιευτηρίου)

το μόνο καλό της υπόθεσης ότι δεν θα πληρώσει μία στο μαιευτήριο και θα δώσει 1000 ευρώ στο γιατρό...(αυτό ατα 1000 ευρώ είναι φακελάκι βρε παιδιά ή η νόμιμη πληρωμή του γιατρού??)

απλά είναι κρίμα να μας συμπεριφέρονται κάποιο από το προσωπικό, στα δημόσια νοσοκομεια, σαν ζώα που στο κάτω κάτω εμείς τους πληρώνουμε με τους φόρους μας...

:?

Διαφημίσεις

• Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

αυτο ξαναπεστο!!

βεβαια υπαρχουν και καλα δημοσια νοσοκομεια , πχ για το Ελενα εχω ακουσει τα καλυτερα!

στο Ελενα γέννησε -και θα ξαναγεννήσει- η κουμπάρα μου και όντως ήταν πολύ καλό.. και η φίλη αυτή της αδερφής μου στο έλενα είχε γεννήσει το πρώτο , αλλά ο γιατρός της της είπε ότι πλέον δεν αναλαμβάνει γέννες παρά μόνο εκτρώσεις(!) :roll: και πως για το δεύτερο να ψάξει να βρει άλλον.....έτσι και αυτή βρήκε κάποιον που ξεγεννάει στο Αρεταίειο...

εν τω μεταξύ μου είπε και η αδερφή μου ότι άκουσε χτες πως στο Αρεταίειο, δεν έχουν υποδομή για να δέχονται γέννες πχ έχουν15 κρεβάτια , αλλά δεν ξέρω σίγουρα αν είναι και αλήθεια ή ραδιο αρβύλα

Ειναι φοβερο το ποσο διαφορετικα μπορει να ειναι τα πραγματα αναλογως την πλευρα που τα βιωνεις :o !

Εγω γεννησα πριν δυο μηνες περιπου στο Αρεταιειο!

Ειχα μονοκλινο δωματιο στον πρωτο οροφο, το οποιο ηταν τεραστιο και πεντακαθαρο! Ειχαμε κι εμεις τροφιμα και γλυκα και δεν εμφανιστηκε κανενα ζωηφιο ουτε για δειγμα!

Το προσωπικο ηταν πολυ εξυπηρετικο εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων και το μωρο το ειχα στο δωματιο μου οσο ηθελα!

Το θηλασα αποκλειστικα και γενικως εχω πολυ καλη γνωμη...

Δυο διαφορετικες οψεις του ιδιου νομισματος...

(α... και στο νοσοκομειο για να παρεις εξιτηριο πληρωνεις κατι... εμενα μου πηγε περιπου 850 ευρω αν θυμαμαι καλα... Οσο για την αμοιβη του γιατρου... μαλλον φακελακι ονομαζεται... αναγκαιο κακο :wink: ...)

32e4p3.png

wdwIp3.png

motherof2 , oι λόγοι που διατυπώνεις στο μήνυμά σου είναι αυτοί που τελικά ωθούν τις γυναίκες στα ιδιωτικά νοσοκομεία. Τελικά ίσως να μην είναι το ξενοδοχειακό κόμματι μόνο που μετράει...

Διαφημίσεις

zefi μήπως επειδή είχες μονόκλινο είχες και άλλη εξυπηρέτηση? πάντως αν ήταν για αυτόν το λόγο, είναι απαράδεχτο να υπάρχει τέτοια διαφορά στο ίδιο νοσοκομείο :?

και voula2 αυτό σκεφτόμουν και εγώ..δηλαδή έχω κάνει 2 παιδιά (είμαι δηλαδή πιο "έμπειρη") , με καλές εγκυμοσύνες και γέννες , σε σημείο να λέω τη δεύτερη μέρα να πάω σπίτι μου γιατί βαρέθηκα.. και το συζήταγα και με την άλλη μου αδερφή χτες, και λέγαμε και οι δύο ότι αν κάναμε τρίτο δεν είμαστε σίγουρες για το αν θα πηγαίναμε σε δημόσιο, για καθαρά λόγους καθαριότητας και γενικότερης εξυπηρέτησης.. δεν ξέρω, να πληρώνουμε τόσα λεφτά στο ΙΚΑ κάθε μήνα και τελικά να μην χρησιμοποιούμε και τις "παροχές" από φόβο πού θα μας "πετάξουν" (αν μας πετάξουν)

εχετε τα δίκια σας να σκέφτεστε έτσι...εγώ αυτό που εχα σαν κριτήρια ήταν να υπάρχει μια καλή μονάδα βρεφών αν τυχόν χρειαστεί.

Στο Αλεξάνδρα ήταν υποτυπώδης.

Στο Ελενα στερούνταν βασικές οπαιδιατρικές ειδικότητες.

Το αρεταίειο καλό απλώς για γέννα και περίεργες καταστάσεις τοκετού.

Ετσι πήγα ιδιωτικά. Ευτυχώς, διότι γνώρισα τους καλύτερους παιδιάτρους στον τομέα τους (να φανταστείς έχω τύχει να συνομιλώ σε αμερικάνικο φόρουμ για ένα θέμα, και να μου αναφέρουν την γιατρό που παρακολουθεί τα δικά μου!)

Δεν βαριέσαι, καλά να είναι τα παιδάκια μας και οι 5 ημερες του τοκετού περνάνε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Στο Αρεταίειο θα γεννήσω κι εγω και έχω ακούσει τα καλύτερα!

Αυτά που έχουν γραφτεί μου ειναι αδύνατον να τα πιστέψω!

Και γνωστή μου έχει γεννήσει εκεί, και κοπέλες απο εδώ και η μητέρα μου έχει πάει σε επισκεπτήριο....δεν ξέρω τι να πω....

:shock: Μου έχουν πει φυσικά αν μπορέσω να βρω δωμάτιο στον 2ο που ειναι και τα μωράκια για να μην ανεβοκατεβαίνω αλλά αυτά που γράφεις ειναι πρωτάκουστα και θα πρέπει να καταγγελθούν!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Και γνωστή μου έχει γεννήσει εκεί, και κοπέλες απο εδώ και η μητέρα μου έχει πάει σε επισκεπτήριο....δεν ξέρω τι να πω....

:shock: Μου έχουν πει φυσικά αν μπορέσω να βρω δωμάτιο στον 2ο που ειναι και τα μωράκια για να μην ανεβοκατεβαίνω αλλά αυτά που γράφεις ειναι πρωτάκουστα και θα πρέπει να καταγγελθούν!

πω!πω! δεν θέλω να σε αγχώσω, είσαι εγκυούλα και δεν κάνει, ρε γμτ :oops:

αυτά που γράφω εγώ συνέβησαν στο υπόγειο, δες λίγο τί γίνεται στους ορόφους, είδες η zefi που είπε τα καλύτερα για τη δική της γέννα.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

πω!πω! δεν θέλω να σε αγχώσω, είσαι εγκυούλα και δεν κάνει, ρε γμτ :oops:

αυτά που γράφω εγώ συνέβησαν στο υπόγειο, δες λίγο τί γίνεται στους ορόφους, είδες η zefi που είπε τα καλύτερα για τη δική της γέννα.

Καλέ και να θέλαν να με στείλουν στο υπόγειο δεν θα πήγαινα και σαφώς δεν θα το δεχόμουνα και θα φώναζα το υγειονομικό!!!!

Ειναι δυνατόν η κοπέλα να το αφήσει να περάσει έτσι;;;; Ειναι δυνατόν να πληρώσει το γιατρο της κανονικά χωρίς να τον ξεχέσει;;;;;;

Μήπως φταίμε κι εμείς όταν δεχόμαστε τέτοια πράγματα και συμπεριφορές γιατί το θεματάκι εδω αν έχει ως είναι χρήζει τηλεφωνήματος στο STAR CHANNEL!!!

Εγω τον έχω αγχώσει τον γιατρό μου πάντως....τι τζάμπα θα πάρει 1500!!!! ΑΜ ΔΕ!

Διαφημίσεις

Guest ΜΑΡΤΗΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ...ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ ΠΡΙΝ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ Κ ΔΕΝ ΤΟ ΑΛΛΑΖΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΣΤΟ 4 ΔΩΜΑΤΙΟ.ΕΜΕΙΝΑ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ.ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΙΑ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΕΦΟΙ.ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΔΙΠΛΑ Κ ΠΑΣ Κ ΤΟ ΘΗΛΑΖΕΙΣ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΚΡΟΒΙΑ Η Κ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΜΙΑ ΑΡΡΩΣΤΕΙΑ.Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΙΑΣΩ Κ ΑΜΕΣΩΣ ΕΔΩΣΑΝ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ.ΣΤΟ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΟΠΟΤΕ ΚΛΑΙΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΕΙΣ,ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ Κ ΝΑ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ.ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ Κ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΘΗΛΑΣΜΟ,ΕΝΩ ΣΤΟ ΙΑΣΟ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ.ΑΠ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΡΙΟ?ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΗ Κ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ Κ ΕΜΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΞΕΚΟΥΡΑΣΕΙ.ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΟΤΙ ΩΡΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ.ΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ,ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΤΙ ΝΑ ΠΩ??ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ.ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ Κ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΜΑΙ.ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ Κ ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΑΣ. :D

Και εγώ εκπλήσσομαι με αυτά που διάβασα.

Γέννησα πριν από δέκα μήνες στο Αρεταίειο και εκεί θα επιλέξω να γεννήσω ξανά όταν με το καλό έλθει και το δεύτερο (δεν έχω κάποιο συμφέρον, προς Θεού, δεν είναι «δικό μου» το νοσοκομείο).

Και όταν πήγα στις 5 το πρωί για να γεννήσω η μαία που με «παρέλαβε» ήταν ευγενέστατη και τις 4 ημέρες που έμεινα μετά τον τοκετό, έμεινα πολύ ευχαριστημένη.

Το δωματιό μου ήταν δίκλινο στον πρώτο όροφο (ζήτησα πρώτο όροφο, διότι ήξερα πως εκεί είναι τα μωρά). Παράπονα από το προσωπικό δεν είχα. Οι περισσότερες μαίες ήταν ευγενικές, με βοήθησαν με το θηλασμό, μου έλυσαν κάποιες απορίες μου. Το δωμάτιο χωρίς να ήταν «λουξ» ήταν καθαρό και άνετο.

Λουλούδια δεν επιτρέπουν (τα αφήνουν στην είσοδο του νοσοκομείου) και καλά κάνουν. Οπως καλά κάνουν που είναι αυστηροί με τις ώρες του επισκεπτηρίου, διότι γίνεται χαμός. Δεν με πίεσαν να δώσω συμπλήρωμα στη μπέμπα μου, με βοήθησαν και με οδήσησαν οι ίδιες οι μαίες να χρησιμοποιήσω το θήλαστρο.

Οσον αφορά στο θέμα που θίχτηκε για τη μονάδα νεογνών, την καλύτερη, πιο εξειδικευμένη και πιο εξοπλισμένη από όλα τα δημόσια μαιευτήρια έχει το Αλεξάνδρα, όπως μου έχουν πει φίλοι γιατροί.

Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΙΑΣΩ Κ ΑΜΕΣΩΣ ΕΔΩΣΑΝ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ.ΣΤΟ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΟΠΟΤΕ ΚΛΑΙΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΕ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΕΙΣ,ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ Κ ΝΑ ΤΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ.ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ Κ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΘΗΛΑΣΜΟ,ΕΝΩ ΣΤΟ ΙΑΣΟ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ.

Δεν ξέρω για το Αρεταίειο. Και δεν μπαίνω σε διαδικασία σύγκρισης με το Ιασώ, όπου γέννησα. Άλλα για να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, το μωρό είχα πει και μου το έφερναν όποτε πεινούσε για να το θηλάσω, όπως και οι αλλες δυο κοπέλες στο θάλαμό μου. Δεν ήπιε ξένο. Με ρώτησαν αν θέλω να έχω το μωράκι 24 ώρες το 24ωρο και επέλεξα να μην το έχω -αλλά η δυνατότητα υπήρχε! Και τα σεμινάρια για το θηλασμό και την περιποίηση του βρέφους ήταν δωρεάν.

Πάντως όντως στο επισκεπτήριο γινόταν χαμός και δεν τηρούνταν τα ωράρια.

Κατά τα άλλα, ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ το μικρούλι σου! :D

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Οσον αφορά στο θέμα που θίχτηκε για τη μονάδα νεογνών, την καλύτερη, πιο εξειδικευμένη και πιο εξοπλισμένη από όλα τα δημόσια μαιευτήρια έχει το Αλεξάνδρα, όπως μου έχουν πει φίλοι γιατροί.

cleo η μονάδα του Αλεξάνδρα είναι μία από τις πιο υποτυπώδης στην Αθήνα. Εξ ου και η μετακομιδή των πολύ προωρων νεογνών στο Παίδων Αγία Σοφία όπου υπάρχουν όλες οι υποειδικότητες (ακόμη και αν τους κυνηγάς για να τους βρεις). Αυτό το υπογραμμίζω γιατί όταν η γέννα μου ήταν επικείμενη και ήξερα ότι θα γινόταν για τα παιδιά μου εισαγωγή, συνεννοήθηκα τότε με το Χαρβαρντ και με κατεύθυναν στο Μητέρα. Ούτε στο Ιασώ, ούτε στο Λητώ, ούτε στο Παίδων, ούτε στο Αλεξάνδρα. Σημειώνω ότι η Μονάδα του Μητέρα είναι τρίτη καλύτερη στην Ευρώπη (με δικά τους στοιχεία).

εγώ που γέννησα στο Ιασώ, δεν είχα πρόβλημα με το επισκεπτήριο πάντως, διότι υπήρχαν security που έβγαζαν έξω τους επισκέπτες :roll::roll: και κατά τα άλλα ήταν όπως τα λέει η zousy

βρε κορίτσια για καλό το έγραψα το θέμα με το Αρεταίειο, δεν ξέρω? :?::!:

πιο πολύ μπερδεύτηκα, τσαντίστηκα , αισθάνθηκα άσχημα για πχ τη yogini που ίσως την άγχωσαν όλα αυτά...

δεν ξέρω τί να πω? συγγνώμη αν σας αναστάτωσα και με το καλό τα μωράκια σας...

Διαφημίσεις

Η μοναδα νεογνων του Μητερα ειναι η καλυτερη που υπαρχει αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα αλλα το θεμα ειναι ποιος μπορει να την πληρωσει ειδικα οταν το μωρο χρειαστει να μεινει για αρκετες ημερες η ακομα και για μηνες..

Οσο για το Αρεταιιο και γω δεν εχω την καλυτερη αποψη.. Γεννησε εκει πολυ καλη μου φιλη και απογοητευτηκε .. βρωμικα δωματια.. επρεπε να περπαταει και ανεβοκατεβαινει οροφους για να δει το μωρο ή να θηλασει (δεν τα πανε πας εσυ) ή αιθουσα θηλασμου αισχρη.. με καρεκλες καφενειου μεσα, παρολο που ειχε ζητησει αποκλειστικο θηλασμο δεν την φωναξαν ποτε κατα τη διαρκεια της νυχτας (πως ειναι δυνατον ενα νεογεννητο να φαει τελευταια φορα συις 10 το βραδυ και μετα ξανα στις 7 το πρωι?)..

Δεν οταν ζητησαμε να δουμε το μωρο το εβγαλε εξω μια ξινη νοσοκομα με ενα φορμακι-μαξιλαροθηκη γεματο εμετους..

Αυτο δε που μου εκανε παρα πολυ κακη εντυπωση ηταν που ολα τα μωρα τα ειχαν και κοιμοντουσαν μπρουμητα (κατι που σαφως απαγορευεται δια ροπαλου)..

Εγω θα το ξανασκεφτομουν αν ηταν να γεννησω εκει..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Η μοναδα νεογνων του Μητερα ειναι η καλυτερη που υπαρχει αυτη τη στιγμη στην Ελλαδα αλλα το θεμα ειναι ποιος μπορει να την πληρωσει ειδικα οταν το μωρο χρειαστει να μεινει για αρκετες ημερες η ακομα και για μηνες..

Αυτο δε που μου εκανε παρα πολυ κακη εντυπωση ηταν που ολα τα μωρα τα ειχαν και κοιμοντουσαν μπρουμητα (κατι που σαφως απαγορευεται δια ροπαλου)

dora, καμία μονάδα ιδιωτικού μαιευτηρίου στην Ελλάδα δεν πληρώνεις, πλην αυτής του Λητώ, διότι δεν θεωρείται μονάδα εντατικής νοσηλείας νεογνών παρά μόνο μονάδα απλής παρακολουθησης -ο Θεός να την κάνει.

Η νοσηλεία είναι δωρεάν και καλύπτεται από όλα τα ταμεία πλήν του δημοσίου όπου υπάρχει συμμετοχή 25%. Ισχύει ο νόμος από 1/1/2005.

Τα δικά μου έκατσαν 1 και 3 μήνες και δεν πλήρωσα τίποτα.

Μπορεί η αμερικάνικη παιδιατρική εταιρεία να αναφέρει ως ενδεικνυόμενη στάση ύπνου για τα βρέφη κάτω του ενός χρονου, την στάση ανάσκελα, αυτό δεν ισχύει όμως για νεογνά χαμηλού βάρους ή πρόωρα στα οποία είναι σύνηθες να τίθενται μπρούμητα για λόγους που τώρα δεν έχω χρόνο να εξηγήσω. Επομένως, η διά ροπάλου απαγόρευση δεν ισχύει για όλες τις περιπτωσεις ούτε μπορεί να αποτελέσει, αυτή καθε αυτή, στοιχείο απαξίωσης του νοσοκομείου. Προσωπικά το νοσοκομείο δεν το γνωρίζω αλλα καταλαβαίνω από αυτά που γράφετε ότι πρόκειται για την κλασσική εικόνα ενός δημοσίου εν Ελλάδι, νοσοκομείου.

Βουλα το μωρο της φιλης μου δεν ηταν ουτε λιποβαρες ουτε ειχε καποιο προβλημα και φανταζομαι και τα υπολοιπα μωρακια (γιατι σαφως αν καποιο ειχε θα βρισκοταν στη μοναδα νεογνων..

Το οτι το μωρο ηταν μεσα στους εμετους δεν ειναι αποθαρρυντικο?

Οσο για την εικονα των δημοσιων νοσοκομειων φανταζομαι οτι εκτος ελαχιστον εξαιρεσεων (πχ το τζανειο που γεννησα εγω) φανταζομαι πως αν τα μωρα δεν τα ειχαν οι μητερες μαζι τους καπως ετσι θα ηταν .. :cry:

Αλλα πιστευω πως οι περισσοτερες περαν του οικονομικου παμε και γι αυτον το λογο στα δημοσια.. εγω για παραδειγμα πηγα καθαρα γι αυτον τον λογο..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Ναι βέβαια dora, αυτά που αναφέρονται σε αυτό το τοπικ είναι αποθαρρυντικά, απλώς ανέφερα τα παραπάνω για αποσαφήνιση και μόνο και ενδεχομένως κάποια κοπέλα να τα βρει χρήσιμα.

Τώρα να σου πω, τα δημόσια νοσοκομεία δεν τα έχω σε εκτίμηση γενικά, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται με τις μαιευτικές κλινικές. Εγώ είχα 2 γιατρούς. 1 ιδιωτικό στον οποίο ξεγέννησα και 1 στο Αλεξάνδρα. Ο μεν πρώτος γιατρός ήταν απογοητευτικός, το δε δεύτερο νοσοκομείο επίσης.

Για το Αλεξάνδρα δεν θέλω να ακούω. Είναι το λιγότερο τριτοκοσμικό.

Για το Τζάνειο δεν ξέρω, παρόλο που μένω σχετικά κοντά. Δεν ήξερα ότι είχε μαιευτική κλινική. Πάντως, για μένα, ένα μαιευτήριο πρέπει να τα έχει όλα, από μαιευτικούς θαλάμους και χειρουργεία, μέχρι μονάδες νεογνών και ενηλίκων. Ακόμη και μονάδα αρνητικής πίεσης. Συνήθως θα βρεις να έχουν το ένα ή το άλλο, αλλά σπάνια και τα δύο μαζί. Για αυτό εγώ κατέληξα ιδιωτικά που ήξερα ότι θα τα βρω όλα. Πλήρωσα 4000 ευρώ συνολικά.

Γενικα δεν εχω αλλη εμπειρα απο δημοσια, περαν τον Τζανειου και του Κρατικου νικαιας μιας και ειναι κοντα στην περιοχη που μενω κι εγω..

Μπορει τα επειγοντα να ειναι απαραδεκτα να πηγαινεις και να κανεις 10 ωρες να ξεμπλεξεις αλλα σε περιπτωση νοσηλειας ειδικα στο Τζανειο δεν αντιμετωπισαμε ποτε προβλημα.. ολοι ειναι ευγενεστατοι και πολυ εξυπηρετικοι.

Στο κρατικο δεν ξερω δεν εχει νοσηλευτει ποτε κανεις απο την οικογενεια μου..

Στο Ελενα και στο Αλεξανδρα (απ΄οτι ξερω απο φιλες μου) ειναι θεμα δωματιου.. δηλαδη οσες καταφεραν να εξασφαλισουν μονοκλινο δεν ειχαν προβλημα οσες πηγαν σε αλλα ειχαν..

Εισης το τζανειο εχει και πολυ καλη παιδιατρικη κλινικη..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Εισης το τζανειο εχει και πολυ καλη παιδιατρικη κλινικη..

ναι ε? πολύ ενδιαφέρον αυτό...

Ναι εχει δικιο η Ντόρα και μαλιστα το παιδιατρικό και η μαιευτική κλινική ειναι σε ολοκαινουρια πτερυγα, καμια σχεση με το υπολοιπο νοσοκομειο... Ειχε τυχει να παμε όταν εφημερευε αφού ειχε φαει μια τουμπα η μικρη...

Δεν εχω καποιο περιστατικο νοσηλειας να σου πω λεπτομερειες, πηγα μονο αυτη τη φορα στα εξωτερικα ιατρεια όταν χτυπησε η μικρη.. Μου εκανε πολύ καλη εντυπωση οτι ηταν ολοκαινουριο και καθαρο...

Παντως στα ιδιωτικα αν δεν εχεις ασφαλεια ζωης να καλυπτει τα έξοδα δεν μπορεις να ανταπεξελθεις στα εξοδα δυστυχως :?